PATAJ

Société en commandite simple


Dénomination : PATAJ
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 524.887.784

Publication

08/04/2013
ÿþ Mod WON 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



t L.4" , ~~ wY ~ 1. 4~~

p 7 txA1," "n

L ~t ~u 13

- ~ --

r:, __t.._:i 1 i ' ~``!'~ ~.Î:e1i" ~

r,i

KOO Pi ~ iÛ~~filE GEi" ,1T



IVI

11

lI

Voor-

behoude aan hel aeigisc

Staatsbh

Ondernemingsnr : 0524 , ?j? " ~-~1~

Benaming

(voluit) : PATAJ

(verkort) :

Rechtsvorm : commanditaire vennootschap op aandelen

Zetel : 9800 Deinze, Bredestraat 130

(volledig adres)

Onderwerp akte ; oprichting

Er blijkt uit een akte houdende partiële splitsing van de commanditaire vennootschap op aandelen "JAPAT',

met maatschappelijke zetel te 9800 Deinze, Bredestraat 130, ingeschreven in het rechtspersonenregister te; Gent niet als ondernemingsnummer BE0476.338.393, verleden voor notaris Angélique VANDAELE te Gent -;

Sint-Denijs-Westrem, op zes maart tweeduizend dertien, voor registratie, dat de buitengewone algemene; vergadering van de commanditaire vennootschap op aandelen "Japat" de volgende beslissingen heeft genomen:

EERSTE BESLISSING: Splitsingsvoorstel

Met eenparigheid beslist de vergadering de voorzitter te ontslaan van de voorlezing van het splitsingsvoorstel de dato twintig december tweeduizend en twaalf, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op tien januari tweeduizend dertien, waarvan de aandeelhouders erkennen een exemplaar te hebben ontvangen voorafgaandelijk dezer.

De vergadering verklaart vervolgens met eenparigheid een afschrift van het splitsingsvoorstel toe te vertrouwen aan de ondergetekende notaris, teneinde aan deze gehecht te blijven.

De vergadering aanvaardt voor zoveel als nodig uitdrukkelijk met eenparig-heid van stemmen de vereenvoudigde procedure van splitsing, en verklaart voor zoveel als nodig uitdrukkelijk en met eenparigheid van stemmen af te zien van:

- een omstandig schriftelijk verslag door de raad van bestuur opgemaakt, overeenkomstig artikel 745 W.Venn.;

- een revisoraal verslag over het splitsingsvoorstel opgemaakt, overeenkom-stig artikel 746 W.Venn. TWEEDE BESLISSING: Verslagen betreffende de nieuw op te richten Cornm.VA Pataj

Met eenparigheid beslist de vergadering de voorzitter te ontslaan van de voorlezing van volgende verslag en, waarvan de aandeelhouders erkennen een exemplaar te hebben ontvangen voorafgaandelijk dezer:

1) Verslag van de bedrijfsrevisor: op 1 maart 2013 werd een verslag opgemaakt nopens de inbreng in natura door de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Vender Donckt-Roobrouck-Christiaens, bedrijfsrevisor, met zetel te 8820 Torhout, Lichterveldestraat 39A, vertegenwoordigd door de Heer Yves Christiaens, overeenkomstig artikel 444 W.Venn.

Het besluit van het verslag van de bedrijfsrevisor, voor wat betreft de inbreng in natura in de Comm.VA Cajil, luidt zoals vermeld in de agenda:

"De inbreng in natura tot oprichting van de vennootschap "PATAJ", bestaat uit de inbreng van 1.350 aandelen van NV "DURABRIK HOLDING" voortkomende van de partiële splitsing van de Comm. VA "JAPAT' , voor een totale inbrengwaarde van 2.493.383,69 EUR.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij van oordeel dat:

a)De verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat de oprichters van de vennootschap verantwoordelijk zijn voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

b)De beschrijving van elke inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

c)Dat de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methode van waardering, zijnde de nettoboekwaarde zoals die door "JAPAT" op 30 juni 2012 opgenomen is in de jaarrekening, voldoet aan de toepasselijke wetgeving en reglementering, zijnde het continuïteitsbeginsel en artikel 80 van het KB van 30 januari 2001. De nettoboekwaarde van de ingebrachte portefeuille aandelen komt overeen met minstens het aantal en de fractiewaarde van aandelen die als tegenprestatie warden uitgegeven,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat in 37.270 aandelen van de commanditaire vennootschap op aandelen'PATAJ", zonder vermelding van nominale waarde, vertegenwoordigend een kapitaal van 460.764,88 EURO gepaard gaande met een boeking van het saldo à rato van 63.118,48 EURO op de wettelijke reserve en à rato van 1.969.500,33 EURO op het overgedragen resultaat.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting,"

2) Bijzonder verslag overeenkomstig artikel 444 W,Ven.: door het bestuursorgaan van de Comm.VA werd op heden een bijzonder verslag opgemaakt om het belang toe te lichten van de geplande inbrengen in natura voor de gesplitste vennootschap.

De vennoten bevestigen voldoende kennis te hebben van de inhoud van voormelde verslagen. De vergadering stelt vast dat er op deze verslagen geen opmerkingen te formuleren zijn en dat zij met eenparigheid van stemmen instemt met deze verslagen, deweike aan deze zullen gehecht blijven.

DERDE BESLISSING: Besluit tot partiële splitsing

1) Vereenvoudiging verslaggeving en documentatieverplichting:

De vergadering beslist vooreerst voor zoveel als nodig met eenparigheid van stemmen tot toepassing van de vereenvoudigde procedure van splitsing en derhalve afstand van de hoger vermelde bijzondere verslagen en verplichtin-gen voorzien in de artikelen 745 en volgende W.Venn., aangezien de aandelen van eik van de nieuwe vennootschappen worden uitgegeven aan de vennoten van de gesplitste vennootschap evenredig aan hun rechten in het kapitaal van deze vennootschap en, voor zoveel als nodig, in toepassing van artikel 746, voorlaatste lid W. Venn. en artikel 749 W. Venn..

2) Goedkeuring van de splitsing zonder vereffening:

De vergadering beslist met eenparigheid tot partiële spiitsing waarbij de Comm.VA Japat, een deel van haar

vermogen afsplitst en overdraagt in voormelde nieuw op te richten vennootschap, overeenkomstig de

bepalingen en voorwaarden van het splitsingsvoorstel vermeld onder agendapunt 1 hierboven, waarbijcrt de

boekhoudkundige waarde van de aldus in te brengen activa en passiva wordt bepaald op basis van de cijfers per 30 juni 2012.

De nieuw uitgegeven aandelen in de verkrijgende vennootschap nemen onmiddellijk vanaf de oprichting deel in de resultaten van de betrokken vennootschap, met inbegrip van de winst sedert 1 juli 2012 voor rekening van de verkrijgende vennootschap.

3) Beschrijving van het overgedragen vermogen van de Comm.VA. Japat aan de Comm.VA Pataj: - De Comm.VA. Japat draagt over aan de Comm.VA. Pataj:

e duizend driehonderdvijftig (1.350) aandelen van de NV DURABRIK HOLDING, met maatschappelijke zetel te 9031 Drongen, Landegemstraat 10, RPR Gent, ingeschreven in de kruispuntbank der ondernemingen onder het nummer 0428,716.046_

- Voor wat de beschrijving betreft van de toe te bedelen vermogensbestanddelen aan de nieuwe vennootschap, wordt verwezen naar voorgeschreven splitsingsvoorstel, alsook naar voormelde verslagen van de bedrijfsrevisor en van de oprichter.

e+~ Voor wat betreft de 1.350 aandelen van de naamloze vennootschap "Durabrik Holding", die aan de

ó Comm,VA. Pataj worden overgedragen:

- De aandelen worden overgedragen in volle eigendom onder de gewone waarborg als naar recht en voor

c vrij van enig pand of beslag,

o - De gesplitste vennootschap, vertegenwoordigd als gezegd, verklaart rechtmatig eigenaar te zijn van deze

o aandelen. Zij bevestigt bovendien dat zij deze aandelen vrij kan overdragen gezien de nodige goedkeuringen met betrekking tot de overdrachtsbeperkingen zoals voorzien in de statuten van de naamloze vennootschap "Durabrik Holding" werden gegeven,

- De Comm.VA. Pataj bekomt vanaf 1 juli 2012 de eigendom van de aandelen en zal ervan in het genot

ª% treden door het optrekken van de dividenden of andere financiële voordelen vanaf zelfde datum pro rata

temporis.

Onroerende goederen:

Er worden geen onroerende goederen noch onroerende zakelijke rechten overgedragen aan de op te

crt richten vennootschap,

4) Kosten

5) Niet-toegekende bestanddelen:

: De algemene ,vergadering beslist met eenparigheid van stemmen dat aile activa en passiva die in het

splitsingsvoorstel niet zouden zijn toebedeeld, zoals blijkt uit de aan het splitsingsvoorstel gehechte

" splitsingsstaat in de te splitsen vennootschap blijven. Immers, ingeval van onvolledigheid of onduidelijkheid van deze bijlage, moet deze worden geinterpreteerd als zijnde dat alle activa en alle schulden, inclusief de (belasting)schulden die ontstaan naar aanleiding van de verrichting, behouden worden door de te splitsen vennootschap, met uitzondering van de duizend driehonderdvijftig (1.350) aandelen in Durabrik Holding NV die door de te splitsen vennootschap in volle eigendom worden aangehouden, dewelke worden overgedragen aan de overnemende vennootschap. Ook de niet uitgedrukte activa en passiva worden behouden door de te splitsen vennootschap, tenzij deze betrekking hebben op de over te dragen aandelen Durabrik Holding NV die door de te splitsen vennootschap in volle eigendom worden aangehouden en geen schulden zijn.

6) Toekenning van nieuwe aandelen in de op te richten vennootschap  ruilverhouding:

De vergadering beslist met eenparigheid dal elk aandeel van de vennootschap recht geeft op een nieuw

aandeel in de op le richten vennootschap.

7) Deelname in de winst:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vergadering beslist met eenparigheid dat de aandelen van de op te richten vennootschap onmiddellijk in de winst deelnemen, met inbegrip van de winst uit verrichtingen die de vennootschap verondersteld wordt te hebben gedaan, op boekhoudkundig vlak, vanaf 1 juli 2012 voor rekening van de nieuw op te richten vennootschap.

8) Boekhoudkundige datum:

Alle verrichtingen vanaf 1 juli 2012 uitgevoerd door de Comm.VA Japat voor wat betreft het afgesplitste vermogen zoals hierboven beschreven, worden vanuit boekhoudkundig oogpunt geacht te zijn verricht voor rekening van de nieuw op te richten vennootschap.

VIERDE BESLISSING: Neerlegging financieel plan, oprichting en goedkeuring van de statuten van de commanditaire vennootschap op aandelen "Pataj"

1) Financieel plan:

De statutaire zaakvoerder van de Comm.VA Japat overhandigt aan de ondergetekende notaris een financieel plan in dewelke zij het kapitaal van de nieuwe vennootschap ontstaan uit de partiële splitsing rechtvaardigt.

2) Bekrachtiging art. 60 W.Venn.:

De verkrijgende vennootschap bekrachtigt voor zoveel als nodig de verrich-tingen die door de Comm.VA

Japat werden verricht vanaf 1 juli 2012 voor rekening van de verkrijgende vennootschap.

3) Vaststelling eigen vermogen van de vennootschap die wordt opgericht als gevolg van de partiële splitsing:

De vergadering stelt vast dat het eigen vermogen van de vennootschap die wordt opgericht als gevolg van de partiële splitsing, als volgt is samenge-steld: vierhonderdzestigduizend zevenhonderdvierenzestig euro achtentachtig cent (E 460.764,88) geplaatst kapitaal, drieënzestigduizend honderdachttien euro achtenveertig cent (E 63.118,48) wettelijke reserves, en een miljoen negenhonderdnegenenzestigduizend vijfhonderd euro drieëndertig cent (E 1.969.500,33) overgedragen winst.

De nieuwe vennootschap verklaart genoegen te nemen met voorgaande verklaringen en de ingebrachte goederen te aanvaarden in hun huidige staat.

4) Goedkeuring van de oprichtingsakte en de statuten van de op te richten vennootschap Comm.VA "Pataj":

De Heer Callens Joost, voornoemd, neemt deel aan de oprichting als beherende vennoot voor de duur van de vennootschap. Hij staat hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk in voor alle verbintenissen van de vennootschap en draagt de oprichtersaansprakelijkheid.

De naamloze vennootschap "Camino", voornoemd, treedt op als stille vennoot. Zij staat slechts in voor de schulden van de vennootschap tot beloop van haar inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur stelt.

De vergadering beslist met eenparigheid de commanditaire vennootschap op aandelen "Pataj", met maatschappelijke zetel te 9800 Deinze, Bredestraat 130, op te richten, de statuten ervan artikelsgewijs vast te leggen, als volgt:

TITEL 1 RECHTSVORM - NAAM - ZETEL, DUUR

ARTIKEL 1

De vennootschap heeft de vorm van een commanditaire vennootschap op aandelen.

Zij draagt de benaming: Pataj.

ARTIKEL 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9800 Deinze, Bredestraat 130.

De maatschappelijke zetel zal kunnen overgebracht worden naar om het even welke andere plaats in de Brusselse Agglomeratie of het Nederlandstalig gebied van België ingevolge een eenvoudige beslissing van de zaakvoerder, zonder wijziging der statuten, neergelegd ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel en bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De maatschappelijke zetel zal naar een andere plaats dan diegene, aange-duid hiervoren, kunnen overgebracht worden door een beslissing van de zaakvoerder en na goedkeuring in de algemene vergadering beraadslagend als voor een statutenwijziging.

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder kunnen filialen, administratiezetels en kantoren opgericht worden zowel in binnen- als in buitenland.

ARTIKEL 3

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, hetzij rechtstreeks, hetzij onrechtstreeks, hetzij als ' tussenpersoon, aile activiteiten ais holding, patrimoniumvennootschap, beheersmaatschappij, management-vennootschap, syndicus, makelaar, aannemer, handelaar, expert, commissionair, financier, adviseur op alle domeinen waarin zijn competent is, en waarin zij actief mag zijn in overeenstemming met de wettelijke reglementeringen, dit alles ter uitsluiting van de activiteiten inzake beleggingsadvies en vermogensbeheer die overeenkomstig de wet van vier december negentienhonderd negentig en latere uitvoeringsbesluiten aan een wettelijke erkennings- en inschrijvingsreglme onderworpen zijn en ter uitsluiting van aile andere activiteiten wettelijk voorbehouden aan erkende financiële instellingen en andere tussenpersonen, voor zoverre daartoe geen erkenning en inschrijving werd bekomen.

Deze activiteiten kunnen uitgeoefend worden zowel voor eigen rekening, als voor rekening van derden, en betreffen onder meer:

1.Het nemen van participaties onder eender welke vorm, in alle bestaan-de of nog op te richten vennootschappen en ondernemingen, evenals het verlenen van alle managementbijstand, het waarnemen van mandaten als bestuurder of vereffenaar en het ter beschikking stellen van personen gespecialiseerd in het adviseren enfof besturen van ondernemingen, dit alles in de meest ruime zin.

" algemene vergadering met inachtname van de vereisten voor statutenwijziging en mits instemming van de zaakvoerder.

" TITEL il  KAPITAAL

ARTIKEL 5 - Kapitaal

Het geplaatst kapitaal is vastgesteld op vierhonderdzestigduizend zevenhon-derdvierenzestig euro

achtentachtig cent (¬ 460.764,88).

Het is vertegenwoordigd door zevenendertigduizend tweehonderdzeventig (37.270) aandelen zonder

" aanduiding van nominale waarde met stemrecht.

Ieder kapitaalaandeel vertegenwoordigt één / zevenendertigduizend tweehonderd zeventigste (1/37.270ste)

t van het maatschappelijk kapitaal,

Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en volgestort.

ARTIKEL 6 - Kapitaalverhoging en -vermindering

Tot verhoging of vermindering van het kapitaal wordt besloten door de algemene vergadering volgens de

regels gesteld voor de wijziging van de statuten en mits instemming van de zaakvoerder.

De zaakvoerder bepaalt de koers en de voorwaarden van uitgifte van de nieuwe aandelen tenzij de

algemene vergadering zelf tot dit besluit overgaat. !n geval van agio op de nieuwe aandelen moet dat volledig

worden gestort bij de inschrijving.

ARTIKEL 7 - Voorkeurrecht

2.Advies, bijstand en know-how verlenen in alle domeinen waarin zij competent is, zoals marketing, promotie, ontwikkeling, research, design, handel en productie, secretariaat, bedrijfs- en financieel beheer, en al wat daarmee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt.

3.Alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het oordeelkundige beheer, uitbreiding, verfraaiing en transformatie van een eigen roerend en onroerend patrimonium, zoals:

-onroerende goederen aanwerven, laten bouwen en verbouwen, laten opschikken, laten uitrusten, ombouwen, verfraaien, in huur geven of nemen, verkavelen, onderhouden, ontwikkelen en uitbaten, urbaniseren, vervreem-den en ruilen met het oog op beheer, wederbelegging en opbrengst;

-beschikbare middelen beleggen in alle roerende goederen en waar-den, een portefeuille van roerende waarden beheren, en dienaangaande aankopen en verkopen verrichten zonder speculatief karakter;

4.Land- en tuinbouwgronden verpachten of zelf land- en tuinbouwbedrijven uitbaten,

5.Alle handelsfondsen, met inbegrip van hoteluitbatingen, serviceflats, rusthuizen, winkels horeca uitbatingen en vakantieoorden, vergunningen, octrooien, licenties en fabrieksmerken aankopen, ln huur nemen, verhuren, onderhuren en verhuren, verkopen en ruilen, commercialiseren, exploiteren, in concessie geven en in concessie nemen.

6.Onderneming in roerende en onroerende goederen, en het optreden als makelaar of bouwpromotor în de meest ruime zin; alle bemiddeling, dienstverlening en service bij verrichtingen van roerende en onroerende aard; agent eniof makelaar in verzekeringen, eveneens voor Belgische en voor buitenlandse vennootschappen; leasing; financieringen en leningen; verwerven, bouwen, ruilen, laten bouwen, verbouwen, in huur geven of nemen, onderhuren of  verhuren, verkopen en omvormen, verkavelen en uitbaten, beheren van alle onroerende goederen in de breedste zin, zoals, appartementen, kantoren, winkels, woningen, studentenhomes, gronden, wouden, waters en domeinen,

7.De organisatie van business meetings, handelsmissies, professionele contacten, zowel in binnen- als in buitenland, en alles wat daarmee verband houdt, inbegrepen het zorgen voor maaltijden, overnachtingen, vergaderruimten, logistieke en intellectuele bijstand.

8.Trading in de meest ruime zin.

De vennootschap za! alle burgerlijke, industriële, commerciële, financiële, roerende en onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel, die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden, en die daartoe noodzakelijk, nuttig of zelfs alleen maar bevorderend zijn.

De vennootschap mag daarenboven belangen nemen, hetzij door deelne-ming, inbreng, of elke andere

e wijze in alle vennootschappen, ondernemingen, economische samenwerkingsverbanden, beroepsverenigingen of groeperingen, bestaande of op te richten, zo in België als in het buitenland, die een gelijkluidend, aanvullend of soortgelijk doel nastreven, of die van aard zijn de ontwikkeling van haar onderneming te bevorderen.

De vennootschap is bevoegd deel te nemen, onder gelijk welke vorm, aan de oprichting, uitbreiding,

" omzetting, fusie, opslorping, het bestuur en de controle van ondernemingen met gelijkaardige, aanverwante of aanvullende activiteiten; ze kan verder alle hulp verlenen aan ondernemingen waarin ze belang stelt onder meer in de vorm van leningen, voorschotten of borgstellingen, alsook bij wijze van bijstand inzake bestuur en/of

- admi-nistratie.

NDe vennootschap mag ten voordele van derden tevens alle waarborgen toestaan, alle roerende goederen

verpanden, alle onroerende goederen met hypotheek bezwaren.

De vennootschap mag optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere

o vennootschappen, zich borg stellen voor derden, bestuurders en aandeelhouders, evenals hun leningen,

voorschotten en kredieten toestaan, behoudens de wettelijke beperkingen terzake.

et De algemene vergadering van de aandeelhouders kan het doel van de vennootschap uitleggen, verklaren

en uitbreiden, mits zich te schikken naar de wettelijke regels terzake.

ARTIKEL 4

et

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Behoudens gerechtelijke ontbinding kan de vennootschap slechts ontbonden worden door de buitengewone

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bij verhoging van het maatschappelijk kapitaal moeten de aandelen waarop in geld wordt ingeschreven eerst aangeboden worden aan de aandeelhouders, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd, gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving.

Dit recht van voorkeur kan beperkt of opgeheven worden ofwel bij unaniem akkoord van alle aandeelhouders in algemene vergadering verenigd, zonder dat buiten de vaststelling van dit feit nog enige andere formaliteit moet worden nageleefd; ofwel bij besluit van een buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake quorum en meerderheid vereist voor statutenwijziging en mits akkoord van de zaakvoerder. In het laatste geval wordt het daartoe strekkende voorstel van de zaakvoerder toegelicht in een in de agenda aangekondigd bijzonder verslag waarin uiteengezet wordt waarom de beperking of opheffing vereist is in het belang van de vennootschap en waarin de voorgestelde koers van de uitgifte verantwoord wordt. Deze vergadering kan tevens afwijken, mits vervulling van de wettelijke voorschriften, van de termijn van vijftien dagen, tijdens dewelke het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend.

Het voorkeurrecht is verhandelbaar gedurende de hele inschrijvingstijd, maar blijft onderworpen aan de beperkingen gesteld voor de verhandelbaarheid van het effect waaraan het recht is verbonden.

TITEL III  AANDELEN - OBLIGATIES

ARTIKEL 8 - Aard van de aandelen

De aandelen en de andere effecten van de vennootschap zijn op naam of gedematerialiseerd.

- De aandelen op naam zijn voorzien van een volgnummer.

Op de zetel van de vennootschap wordt een register gehouden voor elke categorie van effecten op naam, hetzij in originele materiële vorm, hetzij in elektronische vorm conform de toepasselijke wetgeving. Het eigendomsrecht van de effecten op naam wordt bepaald door een inschrijving in het register ad hoc. Van deze inschrijvingen worden certificaten afgegeven aan de houders van de effecten.

- De gedematerialiseerde aandelen worden vertegenwoordigd door een boeking op rekening, op naam van de eigenaar of de houder, bij een erkende rekeninghouder of bij een vereffeningsinstelling.

ARTIKEL 9 - Niet volgestorte aandelen - stortingsplicht

De verbintenis tot volstorting van een aandeel is onvoorwaardelijk en ondeelbaar.

Indien niet-volgestorte aandelen aan verscheidene personen in onverdeeldheid toebehoren, staat ieder van hen in voor de betaling van het gehele bedrag van de opgevraagde opeisbare stortingen.

Bijstorting of volstorting wordt door de zaakvoerder opgevraagd op een door hem te bepalen tijdstip. Aan de aandeelhouders wordt hiervan bij aangetekende brief kennis gegeven met opgave van een bankrekening waarop de betaling, bij uitsluiting van elke andere wijze van betaling, door overschrijving of storting dient te worden gedaan. De aandeelhouder komt in verzuim door het enkel verstrijken van de in de kennisgeving bepaalde termijn en er is aan de vennootschap rente verschuldigd tegen de op dat tijdstip vastgestelde wettelijke rentevoet.

Zolang de opgevraagde opeisbare stortingen op een aandeel niet zijn gedaan overeenkomstig deze bepaling, blijft de uitoefening van de daaraan verbonden rechten geschorst.

Vervroegde stortingen op aandelen kunnen niet zonder voorafgaande instemming van de zaakvoerder worden gedaan.

ARTIKEL 10 - Ondeelbaarheid van de aandelen

Ten opzichte van de vennootschap zijn de aandelen ondeelbaar.

Indien een aandeel aan verscheidene personen toebehoort, is de uitoefening van de eraan verbonden rechten geschorst tot een enkele persoon aangewezen is als eigenaar ten opzichte van de vennootschap.

Hetzelfde geldt niet wanneer het eigendomsrecht van een aandeel gesplitst is in naakte eigendom en in vruchtgebruik. In zulk geval worden de rechten, verbonden aan de aandelen, uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

ARTIKEL 11 - Zegellegging

De erfgenamen, schuldeisers of andere rechthebbenden van een aandeelhou-der kunnen onder geen beding tussenkomen in het bestuur van de vennoot-schap, noch het leggen van zegels op de goederen en waarden van de vennootschap uitlokken, noch de invereffeningstelling van de vennootschap en de verdeling van haar vermogen vorderen.

Zij moeten zich voor de uitoefening van hun rechten houden aan de balansen en inventarissen van de vennootschap en zich schikken naar de besluiten van de algemene vergadering.

ARTIKEL 12 - Uitgifte van obligaties

De zaakvoerder kan overgaan tot uitgifte van obligaties al dan niet gewaar-borgd door zakelijke zekerheden. ARTIKEL 13 - Beherende en stille vennoten

De beherende vennoten staan hoofdelijk en onbeperkt in voor alle verbintenissen van de vennootschap. Beherend vennoot zijn deze vermeld in de oprichtingsakte of deze die nadien in die hoedanigheid tot de vennootschap toetreden, mits bekendmaking hiervan in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De stille vennoten staan voor de schulden van de vennootschap slechts in tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur stellen.

TITEL IV  BESTUUR - VERTEGENWOORDIGING - CONTROLE

ARTIKEL 14 - Aantal - benoeming - ontslag

a) De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere, bezoldigde of onbezoldigde beherende vennoten, die in de vennootschapsakte bij wijze van statutaire bepaling als zaakvoerder zijn aangewezen. Stille vennoten kunnen niet benoemd worden tof zaakvoerder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Met de vermelding "zaakvoerder", wordt in onderhavige statuten bedoeld: de enige zaakvoerder of alle zaakvoerders samen.

b) De algemene vergadering zal altijd nieuwe zaakvoerders mogen benoe-men mits inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging en mits instemming van de zaakvoerder(s),

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot zaakvoerder, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

ln uitvoering van wat voorafgaat wordt nagemelde beherende vennoot voor de duur van de vennootschap aangesteld ais zaakvoerder, namelijk de Heer Callens Joost, voornoemd, die verklaart heeft dit mandaat te aanvaarden en meedeelt dat niets zich hiertegen verzet.

c) De statutaire zaakvoerder(s) kan (kunnen) ten allen tijde zelf ontslag nemen.

De opdracht van de zaakvoerder kan slechts worden herroepen bij rechter-lijke uitspraak op vordering daartoe ingesteld door de algemene vergadering op grond van wettige redenen. De algemene vergadering dient daartoe met unanimiteit te beslissen waarbij de zaakvoerder niet aan de stemming mag deelnemen. De zaakvoerder blijft zijn functie verder vervullen totdat zijn afzetting bij een in kracht van gewijsde gegane rechterlijke beslissing is uitgesproken.

d) Een zaakvoerder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien. ln dat geval zal de algemene vergadering in haar eerstvolgende bijeenkomst de vaste benoeming doen van een nieuwe zaakvoerder. Deze doet de tijd uit van zijn voorganger.

e) ln het geval de vennootschap bestuurd wordt door meer dan één zaakvoerder, zal het overlijden, de onbekwaamverklaring, de ontbinding, het ontslag, de afzetting bij rechterlijke beslissing of de vacature van de opdracht van zaakvoerder om welke reden ook, in hoofde van één onder hen, niet tot gevolg hebben dat de vennootschap wordt ontbonden doch zal de vennootschap voortgezet worden onder het bestuur van de overblijvende zaakvoerder(s).

In het geval het overlijden, de onbekwaamverklaring, de ontbinding, het ontslag, de afzetting of de vacature plaatsheeft in hoofde van alle zaakvoer-ders, wordt er gehandeld zoals in de hierna volgende alinea.

In het geval de vennootschap bestuurd wordt door slechts één zaakvoerder, zal zijn overlijden, onbekwaamverklaring, ontbinding, ontslag, afzetting bij rechterlijke beslissing of vacature van zijn opdracht van zaakvoerder om welke reden ook, niet tot gevolg hebben dat de vennootschap wordt ontbon-den, doch zal hij van rechtswege worden opgevolgd door de eventueel in deze statuten aan te wijzen opvolger-zaakvoerder, op voorwaarde dat deze, in voorkomend geval, aanvaardt toe te treden tot de vennootschap als gecommanditeerde (beheren de) vennoot,

Tot opvolgend zaakvoerder wordt aangesteld: Mevrouw Van Acker Ann Magdalena Maria, geboren te Gent op achttien mei negentienhonderdzesen-zestig, nationaal nummer 66.05.18-476.17, echtgenote van de Heer Callens Joost voornoemd, wonende te 9800 Deinze, Bredestraat 130, die verklaard heeft dit mandaat te aanvaarden en meedeelt dat niets zich hiertegen verzet.

Indien een zaakvoerder een rechtspersoon is, leidt de fusie, de omvorming of elke andere vorm van vennootschapsrechtelijke reorganisatie waarbij de rechtspersoonlijkheid van de zaakvoerder krachtens het toepasselijk recht voortgezet wordt, niet tot het ontslag of de vervanging van de zaakvoerder.

f) De benoeming van de zaakvoerder of de leden van het college van zaakvoerders en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel van een uittreksel uit het besluit en van een afschrift daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendge-maakt, Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vennootschap vertegenwoordigen, de vennootschap ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college binden.

ARTIKEL 15  Intern bestuur

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide macht om, alleen handelend, alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

De zaakvoerders kunnen de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

ingeval er slechts één zaakvoerder is, dan neemt deze alle beslissingen naar eigen inzicht,

Ingeval er twee zaakvoerders zijn, dan zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.

Zijn er drie of meer zaakvoerders, dan vormen zij een college van zaakvoer-ders waarop de hierna volgende bepalingen van toepassing zijn. Het college benoemt onder zijn leden een voorzitter. Bij ontstentenis van dergelijke benoeming of bij afwezigheid of verhindering van de voorzitter, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste der aanwezige zaakvoerders.

Het college vergadert na bijeengeroepen te zijn door de voorzitter telkens het belang van de vennootschap het vereist of telkens twee leden van het college erom verzoeken,

De vergadering van het college wordt gehouden in de zetel van de vennoot-schap of op iedere andere plaats die in de oproepingsbrieven wordt bepaald.

De bijeenroepingen worden gedaan bij gewone brief en verstuurd, behou-dens in gevat van hoogdringendheid te motiveren in de notulen van de bijeenkomst, ten minste vijf volle dagen vóór de vergadering en bevatten de dagorde.

Behalve in geval van overmacht te motiveren in de notulen van de bijeen-komst of in geval van bijzondere aanwezigheidsquora vereist door onderhavige statuten, kan het college alleen geldig beraadslagen wanneer ten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

minste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien echter bij de eerste bijeenkomst het college het vereiste aantal niet bereikt, zal het opnieuw kunnen worden samengeroepen met dezelfde dagorde: bij deze nieuwe vergadering zal het geldig kunnen beraadslagen, welk ook het aantal aanwezig of vertegenwoordigde zaakvoerders moge zijn.

De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van stemmen, behoudens eventuele bijzondere meerderheden vereist door onderhavige statuten.

Bij staking van stemmen zal de stem van de voorzitter of van het lid dat de bijeenkomst voorzit, doorslaggevend zijn. Onthoudingen, blanco en nietige stemmen worden niet meegerekend voor de berekening van de vereiste meerderheid.

Iedere zaakvoerder kan schriftelijk, telegrafisch, per telex of telecopie, volmacht verlenen aan een andere zaakvoerder cm hem op de vergadering van het college van zaakvoerders te vertegenwoordigen en zijn plaats rechtsgeldig te stemmen. De volmachtgever wordt in dat geval geacht aanwezig te zijn. Geen enkele zaakvoerder kan evenwel meer dan één medezaakvoerder vertegenwoordigen.

De beraadslagingen en stemmen van het college worden vastgesteld door notulen, ondertekend door de meerderheid van de op de bijeenkomst aanwezige zaakvoerders.

De afschriften en uittreksels van deze notulen worden ondertekend door de voorzitter of door twee zaakvoerders.

ARTIKEL 16  Externe vertegenwoordigingsmacht - handtekeningsbevoegd-heid

ledere zaakvoerder vertegenwoordigt, alleen handelend, de vennootschap jegens derden en in recht ais eiser en verweerder.

De vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen welke door een zaakvoerder worden verricht zelfs indien deze handelingen buiten het vennootschapsdoel vallen, tenzij zij aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen ervan overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden niet onkundig kon zijn; bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

ARTIKEL 17 -- Bijzondere volmachten

Iedere zaakvoerder mag zich onder zijn persoonlijke verantwoordelijkheid laten helpen of vertegenwoordigen door mandatarissen en afgevaardigden, al dan niet vennoten, waarvan hij tevens de bezoldigingen zal vaststellen, op voorwaarde nochtans dat het mandaat of de afvaardiging speciaal en van tijdelijke aard weze.

ARTIKEL 18 -- Verantwoordelijkheid van de zaakvoerders

De zoekvoerder is persoonlijk, hoofdelijk en onbeperkt verbonden door de verbintenissen van de vennootschap.

ARTIKEL 19 - Controle

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelma-tigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening wordt aan één of meer commissarissen opgedragen.

De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering voor een hernieuwbare termijn van drie jaar, mits akkoord van de zaakvoerder.

Zij dienen lid te zijn van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

indien de vennootschap voor het laatst afgesloten boekjaar voldoet aan de criteria vermeld in het desbetreffend artikel van het wetboek van vennoot-schappen is ze niet verplicht één of meer commissarissen te benoemen.

Huidige vennootschap is niet verplicht één of meer commissarissen te benoemen, voor zover blijkt dat zij voor het eerste boekjaar aan hogervermelde criteria zal voldoen.

Wordt geen commissaris benoemd dan heeft ieder aandeelhouder individu-eel, niettegenstaande enige andersluidende statutaire bepaling, de onder-zoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

TITEL VI  ALGEMENE VERGADERINGEI!

ARTIKEL 20 - Samenstelling en bevoegdheden

De geldig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt alle aandeelhouders.

Zij bezit de machten welke haar door de wet worden toegekend.

Zij is samengesteld uit alle eigenaars van kapitaalaandelen die recht hebben in persoon of bij gemachtigde te stemmen, mits zij zich gedragen naar de voorschriften van de wetten en de statuten.

De beslissingen genomen door de vergadering zijn bindend voor alle aandeelhouders, ook voor diegene die afwezig waren of tegenstemmen.

ARTIKEL 21 - Bijeenkomst

a. De gewone algemene vergadering van de aandeelhouders, jaarvergade-ring genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de derde vrijdag van de maand juni om 14.00 uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van de schriftelijke besluitvor-ming zoals uiteengezet in artikel 33 van deze statuten, dan moet het rond-schrijven waarvan in dat artikel sprake minstens twintig dagen vóór de datum van de jaarvergadering worden verstuurd.

b. Ten allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

c. Ten allen tijde kan ook een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten, ten overstaan van een notaris.

i Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2013 - Annexes du Moniteur belge d, De algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennoot-schap of in een andere plaats,

aangewezen in de oproeping.

ARTIKEL 22 - Bijeenroeping

De oproepingen voor de algemene vergadering geschieden overeenkomstig de wet.

ARTIKEL 23 - Toelating tot de vergadering

De eigenaars van de aandelen moeten binnen de vijf volle dagen voor de datum die bepaald werd voor de

bijeenkomst de zaakvoerder inlichten bij aangetekende brief dat zij het voornemen hebben de vergadering bij te

wonen, met aanduiding van het aantal effecten waarvoor zij aan de stemming zullen deelnemen.

De zaakvoerder is vrijgesteld van deze formaliteit.

ARTIKEL 24 - Vertegenwoordiging

Onverminderd de regels van de wettelijke vertegenwoordiging, kan elke eigenaar van aandelen zich op de

algemene vergadering door een lastheb-ber laten vertegenwoordigen. Deze lasthebber dient zelf

aandeelhouder te zijn, tenzij de zaakvoerder er anders over beslist.

Rechtspersonen mogen worden vertegenwoordigd door een lasthebber die geen aandeelhouder is.

De zaakvoerder mag het model van de volmachten bepalen en eisen dat zij op de door hem aangeduide

plaats worden gedeponeerd vijf volle dagen voor de algemene vergadering.

De mede-eigenaars dienen zich door één en dezelfde persoon te laten vertegenwoordigen. Dit laatste geldt

niet ingeval van splitsing van een aandeel in vruchtgebruik en naakte eigendom. In dit laatste geval is artikel 10

der statuten toepasselijk.

ARTIKEL 25 - Bureau

ledere algemene vergadering wordt voorgezeten door de zaakvoerder(s) of door de voorzitter van het

college van zaakvoerders of, bij diens afwezig-held, door het oudste lid in jaren van dit college.

De voorzitter wijst een secretaris en stemopnemer aan, die geen aandeelhou-der hoeft te zijn. Die twee

functies kunnen uitgeoefend worden door één persoon.

De voorzitter, de secretaris en de stemopnemer vormen samen het bureau.

ARTIKEL 26  Verloop van de vergadering

a, De beraadslaging en stemming geschiedt onder leiding van de voorzitter en in overeenstemming met de

gebruikelijke regels van een behoorlijke vergaderingstechniek. De zaakvoerder en de eventuele commissaris,

geven antwoord op de vragen die hun door de aandeelhouders worden gesteld met betrekking tot hun

jaarverslag of tot de agendapunten.

b. De zaakvoerder heeft het recht elke gewone, bijzondere of buitengewone vergadering één enkele maal drie weken te verdagen, tenzij de vergadering bijeengeroepen is op verzoek van één of meer aandeelhouders die ten minste een vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen of door een commissaris. Zulk een verdaging doet alle genomen besluiten vervallen.

c. De algemene vergadering kan alleen rechtsgeldig beraadslagen of besluiten over punten die in de

aangekondigde agenda zijn opgenomen of daarin impliciet zijn vervat. Over niet in de agenda begrepen punten

kan slechts beraadslaagd worden in een vergadering waarin aile aandelen aanwezig zijn en mits daartoe met

eenparigheid van stemmen besloten wordt, en met instemming van de zaakvoerder.

ARTIKEL 27 - Aantal stemmen

Eik kapitaalaandeel geeft recht op één stem.

ARTIKEL 28  Besluitvorming  Vetorecht van de zaakvoerder

a. De gewone en de bijzondere algemene vergadering beraadslagen en besluiten op geldige wijze ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde aandelen, doch mits aanwezigheid van de zaakvoerder. Is deze niet aanwezig, dan kan een tweede vergadering worden belegd, die beraadslaagt en besluit, ook al is de zaakvoerder afwezig. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen en mits instemming van de aanwezige of vertegenwoordigde zaakvoerder bij handelingen, die de belangen van de vennootschap jegens derden betreffen, zoals dividenduitke-ring alsook elk besluit waarbij het vermogen van de vennootschap wordt aangetast. Onthouding of blanco stemmen en de nietige stemmen worden bij de berekening van de meerderheid verwaarloosd. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt.

b. De buitengewone algemene vergadering moet worden gehouden ten overstaan van een notaris die er een authentiek proces-verbaal van opmaakt. De algemene vergadering kan over een statutenwijziging alleen dan op rechtsgeldige wijze beraadslagen en besluiten, wanneer zij die aan de vergadering deelnemen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen en mits aanwezigheid van de zaakvoerder, is het genoemde quorum niet bereikt of is geen zaakvoerder aanwezig, dan is een nieuwe bijeenroeping nodig; de tweede vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het aanwezige of vertegenwoordigde deel van het kapitaal en ongeacht de afwezigheid van de zaakvoerder.

Een wijziging van de statuten is alleen dan aangenomen, wanneer zij drie vierde van de stemmen verbonden aan de aanwezige of vertegenwoordigde aandelen heeft verkregen en met instemming van de aanwezige of vertegen-woordigde zaakvoerder. Bij de berekening van de vereiste meerderheid worden de stemmen van degenen die zioh onthouden, de blanco stemmen en de nietige stemmen als stemmen tegen beschouwd.

c. Voor de vergaderingen vermeld onder a, en b, wordt met de aandelen zonder stemrecht geen rekening gehouden.

d. Enkel wanneer de algemene vergadering te besluiten heeft over de omzetting van de vennootschap naar aanleiding van het wegvallen van de enige zaakvoerder, vervalt de hiervoor opgelegde aanwezigheidsvereiste en kan de algemene vergadering geldig besluiten zonder dat de zaakvoerder aanwezig is.

ARTIKEL 29  Schriftelijke besluitvorming

e.

Met uitzondering van de beslissingen die bij authentieke akte moeten worden verleden en rekening houdend met het vetorecht van de zaakvoerder, kunnen de aandeelhouders eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de raad van bestuur, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar aile aandeelhouders, bestuurders, commissarissen, warrant-, obligatie- of certificaathouders, met de vraag aan de aandeelhouders de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen een termijn van twintig dagen na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

is binnen deze periode de goedkeuring van aile aandeelhouders niet ontvan-gen, dan wordt de beslissing geacht niet genomen te zijn.

ARTIKEL 30 - Notulen

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en de aandeelhouders die zulks vragen. Zij worden inge-bonden in een bijzonder register.

TITEL VII  INVENTARIS - JAARREKENING - WINSTVERDELING

ARTIKEL 31 - Inventaris - Jaarrekening

Wet maatschappelijk boekjaar begint op één januari van elk jaar en eindigt op eenendertig december van hetzelfde kalenderjaar.

Op het einde van elk boekjaar zorgt zaakvoerder voor het opmaken van de inventaris en van de jaarrekening.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelich-ting, en vormt één geheel.

ARTIKEL 32 - Winstverdeling

Het batig saldo van de resultatenrekening, na aftrek van de algemene kosten van aile aard, van de tmaatschappelijke lasten, de noodzakelijke afschrijvin-gen en voorzieningen enzovoort, vormt de nettowinst.

41 Op deze winst wordt vijf procent voorafgenomen voor de wettelijke reserve; deze voorafneming is niet meer

verplichtend indien het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt; zij moet evenwel hernomen worden wanneer de wettelijke reserve wordt aangesproken.

Het saldo staat ter beschikking van de algemene vergadering die, op voorstel en mits instemming van de

o zaakvoerder, over zijn aanwending zal beslissen.

X Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar, het nettoactief,

 e zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van

rm het gestorte kapitaal, vermeerderd met aile reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden

uitgekeerd. Verder wordt gehandeld naar het voorschrift van de artikelen 617 en 619 van het Wetboek van Vennootschap-pen.

e ARTIKEL 33 - Betaling van de dividenden

d De betaling van de dividenden gebeurt jaarlijks op de tijdstippen en in de plaatsen die door de zaakvoerder

worden aangeduid. Deze betaling zal geschieden onder aftrek van aile sommen, welke de aandeelhouders ten

egi

welke titel ook aan de vennootschap zouden verschuldigd zijn.

N Bovendien mag de zaakvoerder interim-dividenden toekennen en uitkeren op het resultaat van het boekjaar,

ómits inachtneming van de voorschriften van het desbetreffend artikel van het wetboek van vennootschappen.

ç TITEL VIII  ONTBINDING - VEREFFENING

c ARTIKEL 34 - Vereffening

,~ In geval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden of op welk tijdstip ook, geschiedt de

et vereffening door de vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Bij gebreke van dergelijke

benoeming geschiedt de vereffening door de zaakvoerders, handelend in de hoedanigheid van een

ª% vereffeningscomité. Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezamenlijk op. et

et Ingeval de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt voor de

CA uitoefening van de vereffening in het beno-emingsbesluit worden aangewezen.

-::1 De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging

rm

van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering. De bevoegde rechtbank is die van

te

t het arrondissement waar de vennootschap op de dag van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft, De

pq rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat zij heeft nagegaan dat de vereffenaars

ª% alle waarborgen van rechtschapenheid bieden. De rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de

-::1 vereffenaar eventueel gesteld heeft tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging

ervan. Zij kan die handelingen met terugwerkende kracht bevestigen, dan wel nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden. Een akte houdende benoeming van een vereffenaar kan slechts geldig worden neergelegd overeenkomstig artikel 74 van het Wetboek van vennootschappen wanneer

et er een afschrift van de beslissing tot bevestiging of homologatie door de rechtbank van koophandel wordt

bij-'gevoegd.

Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot de homologatie of de bevestiging, wijst ze zelf een veref-'fenaar aan, eventueel op voorstel van de algemene vergadering.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide machten overeenkom-stip de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, behoudens beperkingen opgelegd door de algemene vergadering.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondisse-'ment waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

ARTIKEL 35- Verdeling

Na aanzuivering van aile schulden, lasten en kosten van de vereffening, of na consignatie van de nodige

gelden om die te voldoen, wordt het saldo van het vennootschapsvermogen gelijkelijk verdeeld over alle

volledig afbetaalde aandelen.

Indien niet alle kapitaalaandelen in dezelfde mate werden afbetaald, houden de vereffenaars voor de

verdeling rekening met deze ongelijkheid en herstellen zij het evenwicht door alle aandelen op gelijke voet te

plaatsen, hetzij door bijkomende opvragingen van stortingen ten laste van de aandelen die onvoldoende werden

afbetaald, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in geld voor de aandelen die voor een groter gedeelte

werden afbetaald.

TITEL IX  ALGEMENE BEPALINGEN

ARTIKEL 36 - Keuze van woonplaats

ledere beherende vennoot, commissaris of vereffenaar, die in het buitenland woont, doet voor de uitvoering

van de statuten keuze van woonplaats in de maatschappelijke zetel waar hen geldig alle kennisgevingen, i

aanmaningen, dagvaardingen en betekeningen kunnen worden gedaan.

TITEL X  SLOT-EN OVERGANGSBEPALINGEN

Verkrijging van rechtspersoonlijkheid

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, § 4 van het-Wetboek van Vennootschappen

rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige

oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het

Wetboek van Vennootschappen.

Begin en afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op heden en zal worden afgesloten op eenendertig december

tweeduizend dertien.

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend veertien.

Commissaris

Overeenkomstig artikel 18 der statuten wordt voorzien dat de criteria die bedoeld zijn in het desbetreffend

artikel van het wetboek van vennootschap-pen niet zullen overschreden worden. Er wordt dan ook geen

commissaris aangesteld voor het eerste boekjaar.

VIJFDE BESLISSING: Kapitaalvermindering  Statutenwijziging van de Comm.VA Japat

ZESDE BESLISSING: Uitreiking van de nieuwe aandelen

ZEVENDE BESLISSING; Vaststelling van de verwezenlijking van de partiële splitsing

Gelet op het voorgaande, is de partiële splitsing verwezenlijkt en is de nieuwe vennootschap ontstaan uit de

partiële splitsing opgericht overeenkomstig artikel 754 van het Wetboek van Vennootschappen.

ACHTSTE BESLISSING: Volmachten

De vergadering verleent bijzondere volmacht, met mogelijkheid tot inde-plaatsstelling, teneinde alle nuttige

of noodzakelijke administratieve formali-teiten te vervullen, met inbegrip van de aanvraag bij de BTW,

Ondernemingsloket, Sociale Verzekeringskas en de directe belastingen:

- Voor de Comm.VA Japat en de Comm.VA Pataj: aan de Meer Bert Niclaes, wonende te 2627 Schelle,

Koekoekstraat 72.

STEMMING:

Al de beslissingen die voorafgaan werden genomen met unanimiteit van stemmen.

NOTARIELE VERKLARING:

Na onderzoek bevestigt ondergetekende notaris dat alle wettelijke forrnalitei-ten werden nageleefd. Zij

bevestigt eveneens zowel de interne als de externe wettigheid van de rechtshandelingen en formaliteiten

waartoe de vennoot-schap overeenkomstig artikel 752, derde alinea van het Wetboek van Vennootschappen

gehouden is.

VOOR EENSLUIDEND UITTREKSEL

Afgeleverd voor publicatie in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad

Tegelijk hiermee neergelegd:

- expeditie akte

- verslag van het bestuursorgaan

- verslag van de bedrijfsrevisor

Notaris Angélique Vandaele

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behoudefi aan het Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en handtekening

27/07/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 19.06.2015, NGL 18.07.2015 15324-0366-010

Coordonnées
PATAJ

Adresse
BREDESTRAAT 130 9800 DEINZE

Code postal : 9800
Localité : DEINZE
Commune : DEINZE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande