PIT & PUUR

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : PIT & PUUR
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 837.797.611

Publication

25/07/2011
ÿþr

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

111,111111131161111.11

IN

NI

Mod 2.1

van een vennootschap onder firma

PIT & PUUR

met zetel te Gentbrugge, Merelbekestationplein 10 bus 01

Op 1 juli 2011

Zijn bijeengekomen op de zetel van de vennootschap

a) Griet Hendriks, NN 63.11.24-266.26, Id. kaart nr. 591-2848979-94, wonende 9880 Aalter, Spoorweglaan

7

b) Buysse Anne-Marie, NN 59.12.30-028.07, Id. kaart nr. 591-1262810-69, wonende te 9880 Aalter, Spoorweglaan 7

die overeenkomen tussen hen een vennootschap onder firma op te richten.

I. OPRICHTING EN INBRENG

De vennootschap is een vennootschap onder firma. Haar naam luidt Pit & Puur.

Zij wordt gevestigd te Gentbrugge, Merelbekestationplein 10 bus 01

Het vermogen van de vennootschap wordt gevormd door inbreng in speciën :

I.de comparant sub a) belooft en doet een inbreng in speciën van vijf honderd (500) Euro waarvoor hij

500/1000 van het vennootschapsvermogen ais vergoeding ontvangt;

r de comparant sub b) belooft en doet een inbreng in speciën van vijf honderd (500) Euro waarvoor hij

500/1000 van het vennootschapsvermogen als vergoeding ontvangt.

Derhalve bedraagt het totaal van de onderschreven inbrengen, als kapitaal geplaatst en volstort, duizend (1000) Euro.

II. STATUTEN

Artikel 1. Rechtsvorm en benaming

De vennootschap is een vennootschap onder firma. Haar naam luidt Pit & Puur. De rechtsvorm en benaming zijn aangenomen als een essentieel element van het vennootschapscontract, dat slechts bij unaniem besluit van alle vennoten kan gewijzigd worden.

Op de laatste blz. van Luik 6 vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(ointen)

" bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2011- Annexes du Moniteur belge

N,r ~ IL., ~

Ondernemingsnr ; O

Pit & Puur

Rechtsvorm : Vennootschap onder Firma

Zetel : Merelbekestationplein 10, bus 01, 9050 Gentbrugge

Oride:werv akte : Oprichting

AKTE VAN OPRICHTING

1 2 MU ?fit/

1tiK VAN

KOOFïi:i~`lF TE GENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vennootschap wordt gevestigd te Gentbrugge, Merelbekestationplein 10 bus 01 en wordt verplaatst naar enige andere plaats binnen België bij besluit van de vennoten.

Artikel 3. Duur

De vennootschap bestaat voor onbeperkte duur te rekenen vanaf heden. De vennootschap wordt niet ontbonden bij ontslag, faillissement, onder curatelestelling of onbekwaamverklaring van een vennoot of bij vereffening of faillissement van een vennoot-rechtspersoon. Zij kan slechts worden ontbonden in de gevallen voorzien bij artikel 10.

Artikel 4. Doel

De vennootschap heeft tot doel

"De vennootschap heeft tot doel, voor eigen rekening als voor rekening van derden, zowel in België als in het buitenland, hetzij rechtstreeks, hetzij als tussenpersoon, de hierna vermelde activiteiten. De vennootschap kan daarbij optreden als tussenpersoon in de handel in de meest ruime zin van het woord, waaronder verstaan handelsvertegenwoordiging, makelaarsactiviteiten, commissiehandel en agentuur zowel in binnen- als in het buitenland.

-de groot- en kleinhandel in, de aan- en verkoop van, voedingssupplementen (in vloeibare en vaste vorm), voedingsmiddelen en voedingsproducten.

-het organiseren en verzorgen van ontbijten, banketten, recepties, lunches, maaltijden in het algemeen zowel op de maatschappelijk zetel als op verplaatsing ; het klaarmaken, thuis bezorgen en eventueel serveren van maaltijden en bereide schotels ; catering in het algemeen.

-het verlenen van opleiding, training, advies, bijstand en consultancy aan ondernemingen, verenigingen, publieke administraties, privé-personen en instellingen, waaronder : training en coachen van personen en/of groepen, organiseren en geven van lessen, workshops en seminaries 1 onder om het even welke vorm (ook web-inar) in verband met voeding, voedingsschema's, voedingsadviezen, bereiden van voeding (maaltijden) in meest ruime zin, 2) in verband met gezondheid, spiritualiteit en persoonlijke groei, 3) in verband met pedagogische en sociale thema's in het algemeen en 4) met betrekking tot sport en yoga ;

-geven van behandelingen als gecertificeerd QT (Quantum Touch)- therapeut (energiebehandeling) en geven van energiebehandelingen in het algemeen.

-verkoop van E-Books, CD's, DVD's,... aangaande gezondheid, spiritualiteit, persoonlijke groei en voeding via internet "web-inac" en overige multimediakanalen.

-verhuur en ter beschikking stellen van ruimtes voor het geven van vormingen, workshops, opleidingen door derden en door de vennootschap ; het uitbaten van openbare en private les- en ontspanningsruimten ; het uitbaten van inrichtingen voor bed en breakfast, restaurant, bar, cafetaria ; het uitbaten van bijhorende activiteiten zoals zwembad, sauna (infra rood sauna) en fitnessinrichting ; het ter beschikking stellen van vergaderzalen, van ontspanningsruimten en van andere ruimte dienstig voor de activiteit van de vennootschap ; het ter beschikking stellen van de infra-rood sauna.

-de groot- en kleinhandel in, de aan- en verkoop van, schoonheids- en verzorgingsproducten in de meest ruime zin, toiletartikelen en toebehoren, fantasiejuwelen, luxeartikelen, ...

-de groot- en kleinhandel in, de aan- en verkoop van, ontspanningstoestellen en sporttoestellen, sportartikelen allerhande (kledij, klein materiaal te gebruiken voor sport) zowel voor sportbeoefening als voor ontspanning en vermaak.

-het verschaffen van bijstand en alle hulpmiddelen en het verlenen of coördineren van informatie door middel van elke mogelijke vorm van informatiedrager en alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met voormelde activiteiten.

-zowel voor eigen rekening, als voor rekening van derden, verwerving, vervreemding, verkoop, exploitatie, verhuur, in huur nemen, leasing, beheer, onderhoud, verdeling, verkaveling, bouwen, verbouwen, beplanten, bebossen, en valoriseren van alle onroerende goederen en rechten, met uitzondering van de gereglementeerde activiteiten van vastgoedmakelaar;

-voor eigen rekening, de verwerving, valorisatie, vervreemding en verhuring van alle roerende goederen, rechten en waarden;

- manage-mentadvies inzake aanwerving en herplaatsing, bege-'leiding en opleiding van gespecialiseerd technisch en commercieel personeel in ondermeer voeding, spiritualiteit, persoonlijke groei, ...

- het verwerven van licenties, brevetten en octrooien en alle rechten op know-how en ontwikkelde procédés

Alle voormelde activiteiten uitgezonderd gereglementeerde activiteiten waarvoor de nodige machtigingen of vergunningen ontbreken. Deze opsomming is niet beperkend en dient in de ruimste zin geïnterpreteerd te worden. De vennootschap kan binnen de perken van haar maatschappelijk doel, zowel in België, als in het buitenland, aile burgerrechtelijke, commerciële, industriële, financiële, intellectuele, organisatorische, roerende of onroerende verrichtingen doen. Zij kan bij wijze van inbreng, overdracht, fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op andere wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, zich interesseren of deelnemen in alle vennootschappen, ondernemingen, verenigingen of verrichtingen, die eenzelfde, gelijkaardig of verwant

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2011- Annexes du Moniteur belge

doel hebben of die van aard zijn de verwezenlijking van haar doel te bevorderen. De vennootschap mag zich voor deze vennootschappen, ondernemingen of verenigingen, borg stellen of aval verlenen, voorschotten en kredieten toestaan, hypothecaire of andere waarborgen verstrekken. De algemene vergadering mag het maatschappelijk doel wijzigen onder de wettelijk voorziene voorwaarden.

Artikel 5. Kapitaal

Het vermogen van de vennootschap wordt gevormd door inbrengen in speciën ten belope van duizend (1000) Euro.

Artikel 6. Vennoten

De hoedanigheid van vennoot eindigt bij overlijden, bij ontslag of bij onder bewindstelling. De uittredende vennoot of zijn rechtverkrijgende(n) hebben het recht op terugbetaling van zijn inbreng.

De aandelen die het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen, zijn voor overdracht vatbaar, mits

eenparig akkoord van alle vennoten, verenigd in algemene vergadering.

Deze overdracht zal gebeuren aan de boekhoudkundige waarde van elk aandeel.

De overnemer van de aandelen wordt titularis ten overstaan van de vennootschap van rechten en plichten

die eraan verbonden zijn.

Artikel 7. Bestuur en controle

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer vennoten (hierna ".de zaakvoerder(s)" genoemd) die hun functie persoonlijk uitoefenen en zich niet kunnen laten substitueren.

Griet Hendriks voornoemd en Anne-Marie Buysse voornoemd, worden benoemd tot statutaire zaakvoerders van de vennootschap.

Het mandaat van zaakvoerder is, in principe, onherroepelijk, behoudens in geval van vrijwillig ontslag of herroeping om wettige redenen.

In geval van herroeping van de zaakvoerder bij gerechtelijke beslissing die in kracht van gewijsde is getreden, verliest deze automatisch zijn hoedanigheid van vennoot van de vennootschap.

In geval van ontslag, herroeping of overlijden van een zaakvoerder, en indien de vennoten, verenigd in algemene vergadering, dienen over te gaan tot de aanduiding, bij eenparigheid, van een nieuwe zaakvoerder andere dan hiervoor vermeld, dan zal die statutenwijziging worden gepubliceerd in de Bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

Het mandaat van een zaakvoerder is onbezoldigd.

De zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen of de voorliggende akte alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De zaakvoerder(s) word(t)(en) belast met het bestuur van de vennootschap, met uitsluiting van de andere vennoten, binnen de perken van het maatschappelijk doel, zoals is vastgelegd in artikel 4 van onderhavige statuten.

De zaakvoerder is bevoegd om alle daden van bestuur en van beschikking te stellen die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap.

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Iedere vennoot heeft daarnaast individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris en heeft recht op de informatie bepaald in artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen. Hij kan zich Laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap, indien hij met haar instemming wordt benoemd of indien de vergoeding te haren laste wordt gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

Artikel 8. Algemene vergadering

De vennoten komen bijeen op uitnodiging van de voorzitter of de ondervoorzitter en dit bij brief, verzonden aan de vennoten.

Behoudens in geval van hoogdringendheid, dient de uitnodiging ten minste acht dagen voor de vergadering verstuurd te worden.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, bijgestaan door, en bij zijn afwezigheid, vervangen door de ondervoorzitter.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2011- Annexes du Moniteur belge

De notulen worden onder zijn leiding opgesteld door de secretaris, die geen vennoot moet zijn.

Geen onderwerp mag in de vergadering worden aangesneden indien het niet op de agenda voorkomt, tenzij de vergadering voltallig is en instemt met de behandeling van dat punt.

Er wordt gestemd per hoofd. In de regel wordt er bij naamafroeping door handopsteking gestemd.

Een algemene vergadering kan slechts geldig tot een besluit komen indien ten minste de meerderheid van de vennoten aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn. Vertegenwoordiging is geoorloofd doch alleen mogelijk mits de volmacht schriftelijk is gegeven aan de medevennoot, en een vennoot mag niet meer dan twee andere vennoten vertegenwoordigen.

Opdat de vergadering een geldig besluit zou kunnen nemen, dient het voorstel de goedkeuring te bekomen van de meerderheid van de vennoten. Bij evenwicht van stemmen geldt de stem van de voorzitter als dubbel.

Wijziging van de essentiële delen van het vennootschapscontract is slechts mogelijk bij eenparig besluit van alle vennoten. Het betreft wijziging van de rechtsvorm, aard, benaming, de duur van de vennootschap, de statutaire bepalingen in verband met de relatieve onoverdraagbaarheid van het lidmaatschap en van de vennootschapsrechten, de criteria voor toetreding tot de vennootschap, de soevereine macht van de algemene vergadering en de wijze waarop zij besluiten treft, de regels in verband met de verdeling van het bedrijfsresultaat en de bevoegdheidsbeperking van de vennoten.

Indien het wordt gevraagd door een van de vennoten is de stemming geheim. Stemming per brief is geoorloofd, mits de wilsuiting van de vennoot ondubbelzinnig blijkt uit een geschrift dat, desgevallend, moet worden opgemaakt in de vorm opgelegd door het bestuur.

Artikel 9. Boekjaar - Jaarrekening - Bestemming van het resultaat

Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar. Het eerste boekjaar zal eindigen op 31 december 2012. Op het einde van het boekjaar wordt de boekhouding afgesloten en maakt/maken de zaakvoerder(s) de inventaris op van het vermogen van de vennootschap. Hierbij aansluitend maakt/maken hij/zij de jaarrekening van het afgesloten boekjaar op.

De jaarrekening omvat de balans en de resultatenrekening.

Zij vormt een geheel en wordt opgemaakt overeenkomstig de boekhoudwet en de vennootschappenwet. Zij wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering die gehouden wordt de eerste maandag van de maand juni om twintig uur op de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

De algemene vergadering beslist over de goedkeuring evenals over de kwijting te verfenen aan de vennoten bij meerderheid van de vennoten. Bij evenwicht van stemmen geldt de stem van de voorzitter als dubbel. Het positieve of negatieve saldo van de resultatenrekening vormt de nettowinst of nettoverlies van de vennootschap.

De algemene vergadering kan bij besluit, genomen bij meerderheid van de vennoten, voor een welbepaald jaar, de winst volgens een verdeelsleutel verdelen, of geheel of ten dele reserveren.

Artikel 10. Ontbinding

De vennootschap wordt ontbonden, hetzij ingevolge een rechterlijke beslissing die kracht van gewijsde heeft verkregen, hetzij tengevolge van een besluit van de algemene vergadering, genomen met eenparig akkoord van alle vennoten hetzij door het besluit van de vennoot.

In geval van ontbinding, benoemt de algemene vergadering bij gewone meerderheid de vereffenaars die al dan niet vennoten kunnen zijn. Zij bepaalt hun aantal, bevoegdheden en bezoldigingen, alsook de wijze van vereffening. deze heeft/hebben de bevoegdheden die de Vennootschappenwet aan vereffenaars toekent, tenzij de Algemene Vergadering daar bij gewone meerderheid anders over beslist.

Het saldo na sluiting van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten volgens de verhouding van

ieders aandelenbezit.

Het overlijden, de onbekwaamverklaring of de uittreding van een vennoot brengt niet de ontbinding van de

vennootschap met zich mee.

Artikel 11.

Een vennoot kan zijn aandelen niet afstaan noch zich verenigen met een derde persoon met betrekking tot zijn aandelen, zonder uitdrukkelijk en geschreven akkoord van zijn medevennoten.

e

Voor-behduden 'aan het Belgisct'. Staatsblad

Artikel 12.

Alle statutaire bepalingen die niet in overeenstemming zouden zijn met de dwingende bepalingen van het Wetboek van vennootschappen zullen als niet geschreven worden beschouwd.

Alle bepalingen van het Wetboek van vennootschappen die overeenstemmen met onderhavige statuten en

" die er nog niet in vervat zijn, zullen er van rechtswege worden aan toegevoegd.

III. SLOTBEPALINGEN

Met het oog op de effectieve inwerkingtreding van de vennootschap treffen comparanten, in algemene vergadering verenigd, de volgende besluiten :

1 Overname van verbintenissen

1.1.Aangegaan v66r de ondertekening van oprichtingsakte

Alle verbintenissen die werden aangegaan, evenals de verplichtingen die eruit voortvloeien, en alle activiteiten die werden ondernomen in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting, dit alles sinds één maart tweeduizend en elf (01.03.2011), warden overgenomen door de bij deze opgerichte vennootschap.

De comparanten verklaren van deze verbintenissen en activiteiten volledig op de hoogte zijn en deze hier nader te beschrijven.

1.2.Aangegaan na de ondertekening van de oprichtingsakte en vóór het bekomen van rechtspersoonlijkheid - Volmacht

Voor de termijn begrepen tussen de datum van deze akte en de datum van het neerleggen van het uittreksel ervan op de griffie van de bevoegde handelsrechtbank, verklaren de comparanten machtiging te verlenen aan mevrouw Anne-Marie Buysse, voornoemd, om voor hen en in hun naam, overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting, de handelingen te ondernemen en verbintenissen aan te gaan welke nodig of nuttig zijn tot het verwezenlijken van haar doel.

Deze volmacht zal echter slechts uitwerking hebben indien de gemachtigde, bij het aangaan van voormelde verbintenissen, ook in zijn persoonlijke naam optreedt (en niet alleen in zijn hoedanigheid van gemachtigde).

1.3.Ingang van de overnames

Als gevolg van voormelde overnames, zullen de zoals sub 1.1. en 1.2. bedoelde aangegane verbintenissen en verrichte activiteiten, van het begin af, geacht te zijn aangegaan door de bij deze opgerichte vennootschap.

Deze overnames zullen echter pas uitwerking hebben vanaf het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid zal verkregen hebben.

2) Administratieve formaliteiten - Volmacht

Mevrouw Anne-Marie Buysse, handelend in haar voormelde hoedanigheid van zaakvoerder verklaart bij deze volmacht te verlenen, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ANECA ACCOUNTANCY FISCAAL & JURIDISCH ADVIES", verkort "AFJ", burgerlijke vennootschap met handelsvorm, waarvan de zetel gevestigd is te Aalter (B-9880 Aalter), Sint -- Gerolflaan 7-0A, met ondernemingsnummer BTW BE 0870.397.133 RPR Gent, en haar aangestelden en gemachtigden, die afzonderlijk mogen optreden, om namens en voor rekening van de vennootschap, naar aanleiding van haar oprichting, door bemiddeling van een erkend ondernemingsloket naar keuze, alle wettelijke administratieve formaliteiten te laten uitvoeren in de 'Kruispuntbank van Ondernemingen' (aanvraag van een ondernemingsnummer en eventueel vestigingseenheidsnummer), alsook bij de diensten van de belasting over de toegevoegde waarde (aangifte van aanvang van activiteit).

3) Het eerste boekjaar begint heden en eindigt op 31 december 2012.

Opgemaakt op 1 juli 2011 in vijf exemplaren, iedere vennoot verklaart één exemplaar van deze overeenkomst te hebben ontvangen. Een kopie voor

de voorlegging ter registratie werd eveneens ondertekend.

Griet Hendriks

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Anne-Marie Buysse

Coordonnées
PIT & PUUR

Adresse
MERELBEKESTATIONPLEIN 10, BUS 01 9050 GENTBRUGGE

Code postal : 9050
Localité : Gentbrugge
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande