PLANT-CONSOL

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : PLANT-CONSOL
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 834.759.234

Publication

04/04/2011
ÿþMotl 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Oudenaarde

23 M RI 2011

Griffie

" 11050530"

0 3 4-. }59 . ï3 Le

................................... .

Ondernemingsnr Benaming

(voiuit) : Plant-Consol

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Elfdagwandkouter 46, 9700 Oudenaarde

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een akte opgemaakt op dinsdag 15 maart tweeduizend en elf blijkt een oprichting van een vennootschap onder firma, opgericht tussen:

De heer De Ruyver Kurt, geboren te Oudenaarde op 19/04/1972, nationaal nummer 720419 205 86, wonende te Oudenaarde, Elfdagwandkouter 46;

Mevrouw Deschuytter Katrien, geboren te Oudenaarde op 22/02/1973, nationaal nummer 730222 102 09, wonende te Oudenaarde, Elfdagwandkouter 46;

Bovenstaande personen maken onderhavige onderhandse akte op van de statuten voor een vennootschap onder firma, die zij verklaren als volgt op te richten:

Artikel 1

Bij deze wordt tussen de verschijners een vennootschap onder firma opgericht onder de benaming "Plant-

Consol".

Artikel 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Oudenaarde, Elfdagwandkouter 46

De zaakvoerder is gemachtigd bestuurszetels, bijhuizen, agentschappen, zowel in België als in het

buitenland op te richten.

Artikel 3

De vennootschap heeft tot doel :

- adviesverstrekking in teelt en cultuur van plantaardige producten en planten

- selectie en ontwikkelen van planten op basis van genetische kenmerken

- Het onderzoek en ontwikkelen , het commercialiseren, in licentie nemen, geven van octrooien, know-how van plantaardige producten en planten.

- De aan- en verkoop, in- en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke goederen, in het kort tussenpersoon in de handel.

- Het uitvoeren van alle opdrachten op het vlak van managementconsulting in de ruimste zin van het woord zoals supervisie, beheer, controle en coördinatie van ondernemingen, advies, onderzoek en begeleiding inzake management van bedrijven en ondernemingen, meer bepaald inzake personeelsbeleid, marketing, organisatie, ontwikkeling, strategiebepaling, commercieel en financieel beleid.

- De administratieve ondersteuning van bedrijven en ondernemingen voor zover dit aansluit bij genoemde managementsdomeinen.

- Het waarnemen en uitoefenen van mandaten als bestuurder, vereffenaar, directeur en/of gevolmachtigde in ondernemingen en vennootschappen.

- Het beheer uitsluitend voor eigen rekening, van beleggingen en van vermogens, alsmede met nemen van belangen in ondernemingen ten einde hun beheer te controleren of er deel in te hebben.

- Kopen, renoveren, verkopen, huren en verhuren van roerende en onroerende goederen en handelszaken. - Verhuur en handel in onroerende goederen.

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(v)n,en))

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur be

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

- De vennootschap mag al deze verrichtingen uitvoeren in België of in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, alles in de meest uitgebreide zin.

- De vennootschap mag in het algemeen alle industriële, commerciële, financiële, roerende en onroerende handelingen stellen die geheel of ten dele, rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel of bevorderlijk kunnen zijn voor de verwezenlijking ervan.

- Zij is voorts bevoegd om bij wijze van overname, fusie inbreng of participatie, deel te nemen in andere onderne-mingen die geheel of gedeeltelijk een gelijkaardige of gelijklopende activiteit ontwikkelen of die van aard zijn de doelstellingen van de vennootschap te bevorderen.

Activiteiten waarvoor de vennootschap niet zelf over de nodige vereiste activiteitsattesten zou beschikken, zullen in onderaanneming worden uitgegeven.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, op gelijk welke wijze  rechtstreeks of zijdelings  deelnemen aan of belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard.

- Zij kan alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen aangaan of toestaan, en ze kan zich voor derden borgstellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Kortom, zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel, of wat van aard is de verwezenlijking ervan te bevorderen.

Artikel 4

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur. De vennootschap wordt ontbonden na het verstrijken van twee maanden na de opzegging door één van de vennoten aan de anderen gedaan per aangetekend schrijven.

Artikel 5

De heer De Ruyver Kurt en Mevrouw Deschuytter Katrien brengen in de vennootschap een som ter grootte van respectievelijk duizend negenhonderdtachtig euro (¬ 1.980,00) en twintig euro(¬ 20,00) in, die werden gestort op bankrekening 103-0256653-59.

Bijgevolg wordt het maatschappelijk kapitaal gebracht op een som ter grootte van tweeduizend euro (¬ 2.000,00).

Artikel 6

Buiten de toestemming van de andere vennoten mogen de fondsen gestort op de zichtrekening enkel

teruggevorderd worden mits men zes maanden vooraf de vennootschap verwittigt per aangetekende brief.

Artikel 7

Buiten de toestemming van alle medevennoten mogen de vennoten hun rechten in de vennootschap niet

overdragen, noch opdracht geven aan een derde om hen in de vennootschap te vertegenwoordigen.

Artikel 8

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan een zaakvoerder die in naam van de vennootschap alle handelingen mag stellen die nuttig zijn voor de verwe-zenlijking van het maatschappelijk doel. Dit mandaat is onbezoldigd. Wordt tot zaakvoerder benoemd voor de duur van de vennootschap de heer De Ruyver Kurt, voornoemd, die verklaart dit mandaat te aanvaarden.

Artikel 9

De vennoten zullen al hun tijd en al hun zorgen aan de maatschappelijke zaken besteden. Zolang de vennootschap duurt, zullen zij zich onthouden van elke rechtstreekse of onrechtstreekse deelneming aan enige handels- of nijverheidsondememing van dezelfde of een andere aard, tenzij in gemeen overleg met al de vennoten en mits schriftelijke toelating.

Artikel 10

Het boekjaar loopt van 1 oktober tot 30 september van ieder jaar. Het eerste boekjaar begint op heden en zal eindigen op 30 september 2012. Ieder jaar op 30 september zullen een inventaris en een jaarrekening worden opgemaakt. De stukken dienaangaande zullen voor goedkeuring getekend worden door iedere vennoot.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 11

De zuivere winst blijkt uit de balans na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen, waarover de vennoten bij eenvoudige meerderheid kunnen beslissen.

Zij wordt verdeeld in evenredigheid met het aantal aandelen dat zij bezitten elk aandeel een gelijk recht gevend.

De vennoten mogen bij eenvoudige meerderheid van stemmen beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk voorafgenomen op de winsten. Zij zullen eveneens, bij eenvoudige meerderheid van stemmen, mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren geheel of gedeeltelijk zal warden uitgedeeld, hetzij bovenop de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

Artikel 12

Bij beslissing van de vennoten met twee derden meerderheid kan aan iedere vennoot, bovenop zijn aandeel in de winst, een vergoeding worden toegekend die voor elkeen zal bepaald worden volgens de aard van zijn werkzaamheden in de vennootschap. Deze vergoedingen zullen als wedden of vertegenwoordigingskosten bij de algemene onkosten gerekend worden. De eenmaal toegekende vergoeding kan later niet meer gewijzigd worden door de vergadering van vennoten buiten de toestemming van de betrokken vennoot om.

Artikel 13

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden in dezelfde verhouding als deze die voorzien is voor

de verdeling van de winsten.

Artikel 14

Iedere vennoot heeft het recht de vergadering van vennoten bijeen te roepen. Daartoe moet hij al zijn medevennoten uitnodigen per aangetekende brief die hij ten laatste acht dagen vóór de vergadering in de post afgegeven moet hebben.

Deze brief moet de dagorde vermelden.

De vergadering zal worden voorgezeten door de heer De Ruyver Kurt of, in zijn afwezigheid, door de oudste van de aanwezige vennoten. Zij zal gehouden worden op de maatschappelijke zetel.

Iedere vennoot heeft recht op een stem, maar in geval van staking van stemmen, is die van de voorzitter beslissend.

Om geldig te beraadslagen en te besluiten, moet de meerderheid van de vennoten op de vergadering aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd zijn. Behoudens afwijkende bepalingen in huidige statuten, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen.

Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig is, zal de tweede vergadering over dezelfde agenda regelmatig mogen beraadslagen en besluiten welk ook het aantal aanwezige vennoten is.

De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot; geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één mandaat.

Artikel 15

De ontbinding van de vennootschap zal door elke vennoot aangevraagd kunnen worden, indien de verliezen 50% van het kapitaal belopen. In dat geval kunnen de andere vennoten de vereffening vermijden door het deel van het uittredende lid over te nemen, zoals bepaald in artikel 16 hierna.

Artikel 16

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot vôôr de tijd waarop de

vennootschap moet eindigen overeenkomstig artikel 4.

De erfgenamen van de overledene nemen als vennoot gezamenlijk de plaats in van hun rechtsvoorganger.

Zij moeten zich bij de vennootschap laten vertegenwoordigen door één en dezelfde lasthebber.

Artikel 17

In geen geval, op geen enkel tijdstip en om geen enkele reden, zullen de weduwe of erfgenamen van een vennoot de zegels mogen laten leggen, een inventaris laten opmaken of de werkzaamheden van de vennootschap mogen hinderen op welke wijze ook.

Artikel 18

Wanneer een vennoot wettelijk onbekwaam is of om welke redenen ook langdurig verhinderd is, kan de

algemene vergadering beslissen dat hij zal ophouden deel uit te maken van de vennootschap. Zij voorziet in

zijn vervanging voor de bijzondere functies die hem waren toevertrouwd.

De rechten van de aldus uitgesloten vennoot worden bepaald overeenkomstig artikel 16.

" . "

"



Vt5^r" Artikel 19

behouden aan het Belgisch In geval van ontbinding van de vennootschap zal de vereffening toevertrouwd worden aan de zaakvoerder, vereffenaar aangesteld overeenkomstig artikelen 183 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen. De bevoegdheid van de vereffenaars wordt door deze voornoemde wetsbepalingen geregeld. Bovendien zullen zij het maatschappelijk vermogen in andere vennootschappen mogen inbrengen, zonder dat zij daartoe de instemming van de algemene vergadering hoeven te vragen.

Staatsblad



Artikel 20

Bij de ontbinding van de vennootschap zal het maatschappelijk vermogen verdeeld worden onder de

vennoten volgens de verhoudingen bepaald in artikelen 11 en 12.

Het eventueel nettoverlies zal volgens dezelfde verhouding verdeeld worden onder de vennoten.

SLOTBEPALINGEN.

De oprichters bevestigen dat zij naar behoren werden ingelicht over de rechten, plichten en lasten die

voortvloeien uit onderhavige akte en dat hen op een onpartijdige wijze raad werd verstrekt. Zij verklaren dus de

overeenkomst voorwerp van deze akte, en de eraan verbonden rechten en plichten uitdrukkelijk te aanvaarden,

zowel voor zichzelf als voor hun rechtsopvolgers.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

BOEKHOUDKANTOOR A.M. -Consulting and Services BVBA

: vertegenwoordigd door Dhr. Peyskens Jens

: a4 Samen hiermee neergelegd:

:~ - uitgifte van de oprichtingsakte met vermelding van de bijzondere volmacht :WbX

e

:

,

'

I O

oz:

~ .

í ~

ri)

7e,e'

P:

" S:

:..~

~r

P:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PLANT-CONSOL

Adresse
ELFDAGWANDKOUTER 46 9700 OUDENAARDE

Code postal : 9700
Localité : OUDENAARDE
Commune : OUDENAARDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande