PLUSSERS' IMPULS

Association sans but lucratif


Dénomination : PLUSSERS' IMPULS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 542.785.274

Publication

18/12/2013
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen verso : Naam en handtekening.

Moo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*13190319*

beh aa Be Stat



1.1 .,i...n~:sv -L-.. .1 ."

0 1' 17;L3r. 2013

El_..:_-rl,-;:..:,,,Ii:-. ''d..tw.

Ei.oi..''-.'-,,.Lr'"i Is: .7 =

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Plussers' Impuls

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Lijsterstraat 38 9840 De Pinte

Onderwerp akte : Stichting, statuten en benoemingen.

OPRICHTING

Op 3 december 2013 zijn de hiernavolgende personen bijeengekomen met het oog op de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk:

" Dhr. BALCAEN Marc Latemstraat 10 9840 De Pinte

Geb.pl.: Gavere Geb. datum: 31 januari 1947 Rijksreg.Nr.:47.01.31.045 19

" Dhr. COUNYE Roland Berkenlaan 57 9840 De Pinte

Geb.pl.: Westende Geb. datum: 7 januari 1943 Rijksreg. Nr.. 43.01.07-135.80

" Mevr. MOENTJENS Katrien Reevijver 19 9840 De Pinte

Geb.pl.: Gent Geb. datum: 17 oktober 1973 Rijksreg. Nr.: 73.10.27.016.01

" Dhr. RUYSSCHAERT Pieter Berkenlaan 36 9840 De Pinte

Geb.pl.: Gent Geb. datum: 22 september 1960 Rijksreg, Nr.: 60.09.22. 527.39

" Dhr. TIRÉ Daniel Goudvinkenlaan 13 9840 De Pinte

Geb.pl.: Schelderode Geb. datum: 27 oktober 1939 Rijksreg. Nr.: 39.10.27-063.16

" Dhr. VANDERSTICHELE Christian Lijsterstraat 38 9840 De Pinte

Geb.pl.: Gent Geb. datum: 13 juni 1946 Rijksreg. Nr.: 46.06.13.051.82

-----------------------

" Dr. WEYTENS Evi Hortensialaan 14 9840 De Pinte

Geb.pl.: Deinze Geb, datum: 7 maart 1984 Rijksreg. Nr.: 84.03.07.132.85

Zij hebben in onderling overleg volgende statuten opgesteld.

Benaming, zetel, doel, duur,

Art. 1.-De vereniging neemt de benaming aan van Plussers` Impuls.

Art. 2.-De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel in het gerechtelijk arrondissement Gent meer bepaald, in 9840 De Pinte, Lijsterstraat, 38;

Art 3.-

a) De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van aile politieke en wijsgerige overwegingen, om vanuit een; seniorenplatform en -ingesteldheid initiatieven te nemen die de inwoners van De Pinte-Zevergem  in de eerste plaats de gepensioneerden en zij die het pensioen aan het voorbereiden zijn, maar ook de andere geledingen van de bevolking  rechtstreeks of onrechtstreeks ten goede komen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

..g

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

b) De domeinen waarin de vereniging initiatieven kan nemen zijn; bestaanszekerheid, economie en aankoop, arbeid en ondernemen; cultuur, leren en maatschappelijke participatie; persoonlijk welzijn en zingeving, gezondheid en zorg; wonen, mobiliteit en veiligheid; financiële planning i.v.m. budget en vermogensbeheer, successieplanning en fiscaliteit.

c) Voor het verwezenlijken van dit maatschappelijk doel kan de vereniging o.m. de volgende activiteiten

ontplooien:

* het uitgeven van een publicatie;

* het organiseren van seminaries, werkateliers, voordrachten, uitstralingsevenementen, zitdagen;

* meewerken aan initiatieven van andere organisaties en adviesraden;

* groeps-en privéconsult.

Art. 4.-De duur van de vereniging is onbeperkt.

Leden, aanvaardingen, ontslagname, schrappingen,

Art. 5.-De vereniging kent effectieve en toegetreden leden. De vereniging is samengesteld uit de 7 stichters die de effectieve leden uitmaken. De volheid van het lidmaatschap met inbegrip van het stemrecht op. de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan effectieve leden. Toekomstige effectieve leden dienen hun kandidatuur te richten aan de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur beslist over de aanvaarding van toekomstige effectieve leden. Effectieve leden kunnen hun ontslag indienen bij de Raad van Bestuur. Enkel de algemene vergadering kan een effectief lid uitsluiten en dit met een meerderheid van twee derden der stemmen.

Het aantal effectieve leden blijft echter beperkt tot 20 leden en moet minstens vijf bedragen.

De effectieve leden betalen een jaarlijkse bijdrage, waarvan het bedrag door de Raad van Bestuur wordt vastgesteld; die bijdrage zal niet meer dan E 250,00 mogen bedragen.

Art. 6.-Personen die na de oprichting lid wensen te worden van Plussers' Impuls, zijn toegetreden leden voor zover zij aanvaard worden door de raad van bestuur. Deze toetredende leden maken geen deel uit van de algemene vergadering.

Art. 7.-Door de aansluiting aanvaarden de effectieve en toetredende leden de statuten en het huishoudelijk reglement.

Art. 8.-Ontslag en uitsluiting worden geregeld zoals voorzien bij de wet van 27 juni 1921 op de v.z.w., zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en I of latere wijzigingen in de wet,

Het effectief lid dat ontslag neemt of uitgesloten wordt, en de toegetreden leden hebben geen aanspraak op het maatschappelijk bezit, en kan niet de teruggave eisen van de door hem gedane bijdragen of patrimonium van de vereniging.

Bestuur.

Art. 9.-De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur. Het aantal bestuurders moet ten minste vier en ten hoogste zes bedragen. De leden moeten in het bezit zijn van hun burgerlijke en politieke rechten.

Alleen effectieve leden kunnen zich kandidaat stellen voor de functie van bestuurder; de algemene

vergadering benoemt de bestuurders en zet deze af.

Het mandaat van bestuurder heeft een duur van drie jaar.

De duur van de mandaten zal evenwel dermate bepaald worden dat maximaal één derde ervan jaarlijks openvalt. Evenwel zal het mandaat van de voorzitter, de penningmeester en de secretaris nooit openvallen in het zelfde jaar, De regeling wordt in detail opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Iedere bestuurder kan ten aile tijde ontslag nemen, hij doet dit schriftelijk bij de Raad van Bestuur. Bij het wegvallen van een bestuurder kan een ander effectief lid zich schriftelijk bij de Raad van Bestuur kandidaat steilen om lid te worden van de Raad van Bestuur. Zijn kandidatuur moet door de algemene vergadering worden aanvaard.

De nieuw verkozen bestuurder neemt de duur van het weggevallen mandaat over.

Art. 10.-De Raad van Bestuur kiest uit zijn midden, bij eenvoudige meerderheid en voor de duur van hun mandaat, een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris.

Art 11. Het mandaat van de bestuurders kan een onbepaald aantal keren verlengd worden.

Art. 12.-leder lid van de Raad van Bestuur heeft één stem.

De Raad treedt op als college; geen stemming kan plaatsgrijpen tenzij ten minste de helft van de

bestuurders aanwezig is. Indien niet voldoende aantal bestuurders aanwezig is, kan een tweede, binnen ten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

laatste veertien dagen gehouden raadsvergadering met dezelfde dagorde, geldige besluiten nemen, welke ook het santal aanwezige bestuurders is.

De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen der aanwezige leden; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de persoon die zijn ambt waarneemt doorslaggevend.

Art. 13.-De Raad van Bestuur is bevoegd om alle daden van beheer en beschikking te stellen, Hij leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt die bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling, De Raad beschikt over de meest uitgebreide machten met uitzondering van deze die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. De Raad kan op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid voor bepaalde taken of handelingen overdragen aan een lid van de Raad van Bestuur of een derde.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen aan de vereniging. Hun aansprakelijkheid blijft beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de in hun beheer bedreven misgrepen.

Art. 14.-Alle leden van de Raad van Bestuur versenen hun medewerking aan het bestuur van de vereniging belangeloos. De verplaatsings- en verblijfskosten, gemaakt tijdens een opdracht door de Raad van Bestuur, zijn de enige die kunnen worden terugbetaald. De bestuurders, die praktische opdrachten uitvoeren in het kader van de doelstellingen vervat in art. 3 hiervoor, maken hierop uitzondering.

Art. 15.-De vereniging is slechts geldig gebonden door de handtekening van de secretaris, samen met die van de voorzitter of van de secretaris samen met die van twee bestuurders. De aldus optredende personen zijn bevoegd om, in naam van de Raad van Bestuur, alle daden van beheer en beschikking te stellen.

Voor elke financiële handeling zijn twee handtekeningen vereist, De Raad van Bestuur kan aan de penningmeester of een lid van de Raad van Bestuur of een derde evenwel volmacht verlenen om bepaalde financiële handelingen alleen uit te voeren.

Art. 16.-De Raad van Bestuur vergadert ten minste eenmaal om de drie maanden. Hij zal ock vergaderen telkens als de belangen van de vereniging dit vereisen of op aanvraag van een derde zijner leden. De uitnodigingen worden verstuurd door de secretaris vijf dagen vóór de voorziene datum en vermelden de dagorde. Uitnodigingen per elektronische post worden als geldig aanvaard.

Art. 17.-De voorzitter leidt de algemene- en de raadsvergaderingen. Bij ontstentenis van de voorzitter wordt zijn taak waargenomen door, achtereenvolgens, de ondervoorzitter de secretaris of de penningmeester. Bij staking van stemmen, zowel in de vergadering als in de raad, is zijn stem of die van de persoon die zijn ambt waarneemt, beslissend. Hij vertegenwoordigt de vereniging.

Algemene Vergadering.

Art. 18.-De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve leden.

Elk lid zal één stem hebben; de leden van de algemene vergadering kunnen schriftelijk volmacht verlenen aan een ander lid van de algemene vergadering. De gevolmachtigde mag evenwel geen lid van de Raad van Bestuur zijn. De gevolmachtigde mag, naast zijn eigen opdracht, maximaal één volmacht bezitten.

Art. 19.-De algemene vergadering alleen is bevoegd om te beraadslagen en te beslissen nopens

-wijziging van de statuten.

-goedkeuring van begroting en rekeningen.

-uitsluiting van een lid

-kwijting aan de bestuurders en de toezichthouders.

-vrijwillige ontbinding van de vereniging.

-benoeming en afzetting van de bestuurders;

-benoeming en afzetting van de toezichthouders;

-omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

-alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Alle andere bevoegdheden worden overgedragen aan de Raad van Bestuur,

De leden van de vereniging zijn slechts gerechtigd tot de deelname aan de stemming op de algemene vergadering voor zover zij volledig in orde zijn met de verplichtingen voorzien bij de statuten en het reglement.

Art. M.-De beraadslagingen kunnen slechts geschieden wanneer de helft van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten andere voorwaarden voorschrijven.

Zo moet voor wijzigingen aan de statuten twee derden van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en is de instemming van twee derden van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden vereist voor goedkeuring. Een beslissing tot wijziging van het doel, evenals tot vrijwillige ontbinding van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

vereniging vereist de instemming van vier vijfden van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden bij een aanwezigheidsquorum van twee derden.

Indien geen voldoende aantal leden vertegenwoordigd is, zal een nieuwe algemene vergadering worden bijeengeroepen, minimum vijftien dagen na, maar binnen de maand volgend op de eerste, met dezelfde dagorde ais de eerste; die algemene vergadering zal geldig zitting houden en beslissen welke ook het aantal vertegenwoordigde leden zij.

Art. 21.-Elk jaar wordt minstens één algemene vergadering gehouden in het begin van het jaar voor het goedkeuren van de rekeningen. In de loop van het laatste trimester wordt een tweede algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de begroting voor het volgende boekjaar. De algemene vergadering komt bijeen op de plaats en het uur bepaald door de Raad van Bestuur en aangeduid op de uitnodiging. Bijzondere algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden op voorstel van de voorzitter of, op schriftelijke aanvraag aan de secretaris gericht, van een vijfde van de leden.

Art. 22.-De leden van de algemene vergadering zullen persoonlijk uitgenodigd worden per brief, ten minste tien dagen vÔôr de vergadering; de uitnodiging zal de dagorde vermelden, Oproepingen per elektronische post worden als geldig aanzien.

Art. 23.-De stemming heeft plaats bij naamafroeping. Zij zal geheim zijn wanneer het persoonlijke aangelegenheden betreft of op aanvraag van een lid van de vergadering.

Art. 24.-De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de secretaris en de aanwezige leden, die daartoe de wens uitdrukken. De leden van de algemene vergadering en derden beschikken over een inzagerecht in de notulen en in de boekhoudkundige stukken,

Boekjaar, fondsen, ontbinding.

Art. 25.-Het maatschappelijke boekjaar loopt over één jaar; het begint de eerste januari en het eindigt de eenendertigste december. Het eerste boekjaar zal evenwel lopen van de datum van oprichting tot 31 december 2014.

Art, 26.-De rekeningen worden nagezien door twee toezichthouders, die door de Algemene Vergadering voor de duur van een boekjaar worden benoemd; hun mandaat kan onbeperkt aantal malen worden verlengd,

Art. 27.-De inkomsten van de vereniging bestaan enerzijds uit de bijdragen van de effectieve en toetredende leden, de giften, legaten, de toelagen, zowel staats-, gewest-, provinciale of gemeentelijke, die haar kunnen worden toegekend, alsook, anderzijds, uit sponsoring- opbrengsten en eventuele batige saldi van evenementen..

Art, 28.-Het eigen bezit van de vereniging zal op een zicht- of spaarrekening worden geplaatst.

Art. 29 In geval van ontbinding zal de algemene vergadering die ze heeft uitgesproken aan het maatschappelijk bezit van de vereniging een bestemming geven die het meest het doel van Plussers' Impuls benadert. In geen geval mag er tot de verdeling onder leden overgegaan worden.

Art. 30.-De vereiste meerderheden worden bij de Wet op de v.z.w. van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en volgende of de door de statuten bepaald. Waar het bijzondere meerderheden betreft, worden de onthoudingen, ongeldige of blanco-stemmen bij de negatieve stemmen gevoegd. Voor alles wat niet duidelijk voorzien is in de onderhavige statuten, verwijzen de partijen naar de wet op de v.z.w. van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en volgende. Bepalingen van deze statuten, die in strijd zouden zijn met de wettelijke bepalingen, worden als niet geschreven beschouwd zonder dat zulks de geldigheid van de andere statutaire bepalingen aantast.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg



Gedaan te 9840 De Pinte op 3 december 2013

Handtekeningen stichters.

" Dhr. BALCAEN Marc

" Dhr. COUNYE Roland

" Mevr. MOENTJENS Katrien

" Dhr. RUYSSCHAERT Pieter

" Dhr. TIRÉ Daniel

" Dhr. VANDERSTICHELE Christian

" Dr. WEYTENS Evi

BENOEMINGEN

De algemene vergadering, onmiddelijk volgend op de stichtingsvergadering heeft benoemd tot bestuurder:

" Dhr. BALCAEN Marc

" Dhr. COUNYE Roland

" Dhr. TIRÉ Daniel

" Dhr. VANDERSTICHELE Christian

De daaropvolgende raad van bestuur heeft aangeduid tot:

Voorzitter: Dhr. COUNYE Roland

Ondervoorzitter: Dhr. BALCAEN Marc

Secretaris: " Dhr. VANDERSTICHELE Christian

Penningmeester: " Dhr. TIRÉ Daniel

--r%Q.  1\QQ-%c\i 1 - irAet



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-bdhoudeh aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PLUSSERS' IMPULS

Adresse
LIJSTERSTRAAT 38 9840 DE PINTE

Code postal : 9840
Localité : DE PINTE
Commune : DE PINTE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande