POESELE DORPT

Association sans but lucratif


Dénomination : POESELE DORPT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 548.687.527

Publication

21/03/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1. De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer bepaald onder de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk (hierna de  VZW of de  vereniging ) in de zin van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (hierna de  V&S-Wet ). De VZW draagt de naam  Poesele dorpt .

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging, vermelden de naam van de vereniging, voorafgegaan of gevolgd door de woorden vereniging zonder winstoogmerk of de afkorting VZW en het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2. De vereniging heeft haar zetel te Paepestraat 2A, 9850 Poesele. De Vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent. De algemene vergadering heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen in België binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de nodige openbaarmaking vereisten te vervullen.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel:

Titel I : Benaming, zetel, doel en duur

Het inrichten van culturele en sociale activiteiten.

Het organiseren van allerlei activiteiten en manifestaties in dit verband onder meer het inrichten van kermissen, fuiven, fietstochten, kaartwedstrijden, wielerwedstrijden en dergelijke, en binnen dit kader het inrichten van tombola s, het verspreiden van publiciteit alsook het organiseren van fondsenwerving

Het verzamelen en doorgeven van informatie aangaande de sociale activiteiten, bijvoorbeeld door het uitgeven van publicaties en het organiseren van workshops en lezingen.

Kortom, door middel van het inrichten van activiteiten ten gunste van de sociale cohesie in de meest ruime zin van het woord, zowel op sociaal, cultureel als op toeristisch gebied

De vereniging zal zich mogen aansluiten bij elk organisme dat een gelijkaardig of aanverwant doel heeft. Ze mag alle taken vervullen die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verband houden. Ze mag in het bijzonder haar medewerking verlenen aan en zich interesseren voor elke activiteit die soortgelijk of aanverwant aan haar doel is.

De vereniging mag daarenboven alle niet door de wet uitgesloten daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel.

De VZW heeft tot doel de sociale beleving te versterken in zijn algemeenheid en dit door middel van:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Poesele dorpt

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Paepestraat 2a

*14302781*

Luik B

0548687527

9850

België

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Nevele (Poesele)

Griffie

Neergelegd

18-03-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Ze kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het bereiken van het doel waarvoor de VZW werd opgericht en geen verrijking van de leden met zich meebrengt.

Artikel 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel II : Leden, aanvaarding, uitsluiting

Artikel 5. De vereniging bestaat uit werkelijke leden. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt. Het minimum aantal werkelijke leden mag niet minder zijn dan drie. De eerste werkelijke leden zijn de stichters van de vereniging.

Alleen de werkelijke leden genieten de volle rechten die door de V&S-Wet worden toegekend. Zij hebben aanwezigheids- en stemrecht op de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 6. Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard.

Artikel 7. De leden betalen geen lidmaatschapsbijdrage.

Artikel 8. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag wordt schriftelijk en per aangetekend schrijven ter kennis gebracht van de raad van bestuur.

Artikel 9. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit ten minste drie leden. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat werkelijk lid is van de vereniging. Wanneer de vereniging slechts het wettelijk bepaald minimum van drie werkende leden heeft, mag de raad van bestuur slechts uit 2 bestuurders bestaan en dit tot dag waarop een vierde werkelijk lid toetreedt tot de vereniging waarna zal worden overgegaan tot benoeming van de derde bestuurder.

Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

TITEL III : Raad van bestuur

Op de zetel van de vzw houdt de raad van bestuur een register van de leden bij. De raad van bestuur schrijft hierin naam en adres en eveneens alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding en uitsluiting van leden binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

De voorzitter zal dit verzoek voorleggen aan de algemene vergadering, die discretionair en zonder verdere motivatie of argumentatie zal beslissen over hun al dan niet aanvaarding met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Een lid kan worden uitgesloten door de algemene vergadering zonder enige vorm van motivatie of argumentatie, en dit met meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval van een rechtpersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van lid. De uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben aldus evenmin een deel in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve nooit de terugbetaling van gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde termijn.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit tenzij de algemene vergadering het anders zou bepalen.

Zij worden benoemd door de algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen door de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.

Artikel 10. Het mandaat van bestuurder komt ten einde door overlijden, ontslagneming of herroeping door de algemene vergadering.

Een bestuurder neemt ontslag door een aangetekende brief te sturen naar de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij het minimum aantal bestuurders is gedaald onder het statutaire minimum. In dit geval blijven

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

de bestuurders in functie tot vervanging is voorzien. De vervanging wordt voorzien binnen een redelijke termijn.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van stemmen door de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.

Artikel 11. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door de secretaris.

In geval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de oudste bestuurder.

Artikel 12. Bevoegdheden van de bestuurders

De raad van bestuur realiseert het maatschappelijk doel van de vereniging. Hij leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij kan alle beslissingen treffen welke niet uitdrukkelijk door de wet en de statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 13. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken opdragen aan één of meerdere bestuurders of zelfs aan andere personen, al dan niet lid van de vereniging, die alleen of gezamenlijk optreden.

TITEL IV : Algemene vergadering

Artikel 14. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkelijke leden.

Artikel 15. De algemene vergadering bezit de bevoegdheden die haar door de wet of door deze statuten uitdrukkelijk zijn toegekend. Tot haar exclusieve bevoegdheid behoren meer bepaald:

De raad van bestuur kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheid uit als college. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur, wordt de vereniging in en buiten rechte vertegenwoordigd door de Voorzitter en een bestuurder, die gezamenlijk optreden.

het wijzigen van de statuten

het benoemen en het ontslag van bestuurders

desgevallend, de benoeming en het ontslag van de commissaris en het bepalen van hun bezoldiging ingeval er

een wordt toegekend

de kwijting aan de bestuurders en de commissaris

het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

vrijwillige ontbinding van de vereniging

uitsluiten van een lid

omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel van de vereniging. Hij bepaalt hun taken en hun bezoldigingen.

Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

De beëindiging van het mandaat van deze gemachtigde personen gebeurt vrijwillig door schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur of door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid van stemmen, die hieromtrent rechtsgeldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

Deze beslissing moet door de raad van bestuur bij aangetekend schrijven ter kennis worden gebracht van de betrokkene.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid van stemmen, die hieromtrent rechtsgeldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

Artikel 16. De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

De vergadering moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor de goedkeuring van de jaarrekening van het afgelopen jaar en voor de begroting van het volgende jaar.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De algemene vergadering wordt gehouden binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Artikel 17. De raad van bestuur is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen wanneer één vijfde van de werkelijke leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekend schrijven waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen met de vermelding van de gevraagde agendapunten.

Artikel 18. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door de raad van bestuur bij gewone brief die minstens 8 dagen voor de algemene vergadering aan ieder lid wordt gestuurd.

De agenda, vermeld in de oproepingsbrief, wordt opgesteld door de raad van bestuur.

Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de werkelijke leden, wordt op de agenda geplaatst.

Artikel 19. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of bij afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 21. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Ieder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije jaar, alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Artikel 20. Van elke vergadering worden notulen opgesteld, bijgehouden in een register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Artikel 22. De raad van bestuur kan aan de algemene vergadering een huishoudelijk reglement voorleggen. Bij dit reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen.

Artikel 23. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze bepaald in de wet.

Artikel 24. Ingeval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt deze hun opdracht en bevoegdheden.

In alle gevallen van ontbinding (vrijwillig of gerechtelijk) worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft.

De algemene vergadering die tot ontbinding besluit, zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

Behoudens bij de gevallen zoals bepaald in de V&S-Wet, worden beslissingen genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigden. Bij een staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking, of indien gevraagd minstens de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigden door geheime stemming.

TITEL V : Rekeningen, begrotingen, controle

TITEL VI : Huishoudelijk reglement

TITEL VII : Ontbinding, vereffening

Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel, en kan door leden en belanghebbende derden worden ingezien.

TITEL VIII : Algemeen

Artikel 25. Al wat niet uitdrukkelijk door onderhavige statuten is voorzien, wordt geregeld door de V&S-Wet.

Overgangsbepalingen

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in 2014.

De eerste algemene vergadering gehouden op heden heeft benoemd tot bestuurders die verklaren te

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

aanvaarden:

Wim Blancke, Beentjesstraat 45, 9850 Poesele geboren op 05/10/1972 te Deinze, Hilde De Witte, Bredeweg 37, 9850 Poesele geboren op 27/4/1972 te Deinze, Frederik Rogge, Poekestraat 13, 9850 Poesele geboren op 10/5/1982 te Tielt, Peter Vanbruwaene, Oude Kerkstraat 1, 9850 Poesele geboren op 20/4/1976 te Gent, Annick Verstuyft, Bredeweg 14, 9850 Poesele geboren op 03/06/1967 te Deinze en Koen Van Vynckt, Paepestraat 2a, 9850 Poesele geboren op 11/12/1972 te Deinze.

De bestuurders worden aangesteld voor onbepaalde termijn.

De bestuurders hebben aangeduid als:

Voorzitter: Wim Blancke

Penningmeester: Koen Van Vynck Secretaris: Annick Verstuyft

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Opgemaakt te Poesele op 18 februari 2014 in acht exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de stichtingsvergadering.

Coordonnées
POESELE DORPT

Adresse
PAEPESTRAAT 2A 9850 POESELE

Code postal : 9850
Localité : Poesele
Commune : NEVELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande