PROVINCIAAL MIDDENSTANDSSECRETARIAAT OOST-VLAANDEREN, AFGEKORT : PMS OOST-VLAANDEREN

Association sans but lucratif


Dénomination : PROVINCIAAL MIDDENSTANDSSECRETARIAAT OOST-VLAANDEREN, AFGEKORT : PMS OOST-VLAANDEREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 407.933.894

Publication

08/05/2014
ÿþln de bijlagen bis het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Nt:tnGELEGD

'l4 APR. 20111

RECHTBANK VAN

KOOPHAIGeTE GENT

r

Benaming : Provinciaal Middenstandssecretariaat Oost-Vlaanderen

Rechtsvorm : V.Z.W«

Zetel : Lange Kruisstraat 7

9000 Gent

Ondernemingsnr : 0407933894

Voorwerp akte : VZW: Fusievoorstel

Uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Filip Boone, te Eeklo, de dato 07 april 2014 blijkt dat de bestuursorganen van de verenigingen zonder winstoogmerk 1) "Middenstandcentrum Arrondissement Dendermonde", 2) "Unie van Zelfstandige Ondernemers Regio Waas en Dender, afgekort Unizo WaasenDender" en 3) "Provinciaal Middenstandssecretariaat Oost-Vlaanderen" het initiatief hebben genomen om over te gaan tot een overdracht, op de wijze hieronder nader omschreven, om niet van een algemeenheid door de verenigingen zonder winstoogmerk

1. "MIDDENSTANDCENTRUM ARRONDISSEMENT DENDERMONDE" vereniging zonder winstoogmerk, vereniging met maatschappelijke zetel te 9100 Sint-Niklaas, Hendrik Heymanplein 1B, rechtspersonenregister Dendermonde BE0412.912.370

2. "UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS REGIO WAAS EN DENDER, afgekort UNIZO WAASENDENDER" vereniging zonder winstoogmerk, vereniging met maatschappelijke zetel te 9100 Sint-Niklaas, Hendrik Heymanplein 1B, rechtspersonenregister Dendermonde 6E0410.368.495

Ten voordele van de vereniging zonder winstoogmerk

3, "PROVINCIAAL MIDDENSTANDSSECRETARIAAT OOST-VLAANDEREN" in het kort "PMS Oost-Vlaanderen" vereniging zonder winstoogmerk, vereniging met maatschappelijke zetel te 9000_ ' Gent, Lange Kruisstraat 7, rechtspersonenregister Gent 0407933894 en zij hebben besloten deze overdracht te onderwerpen aan de regeling omschreven In artikel 58: van de VZW-wet juncto de artikelen 760 tot 762 en 764 tot 767 van het Wetboek van vennootschappen, zoals voorzien door de tweede alinea van artikel 770 van het Wetboek van vennootschappen, zodanig dat de overdracht de gevolgen heeft voorzien in artikel 763 van het Wetboek van vennootschappen.

Bijgevolg verbinden de bestuursorganen van de genoemde verenigingen zonder winstoogmerk zich jegens elkaar ertoe te doen wat in hun macht ligt om deze inbreng tot stand te brengen tegen de nagemelde voorwaarden.

Uit het voorstel van inbreng blijkt wat volgt :

1. IDENTIFICATIE VAN DE BETROKKEN VERENIGINGEN ZONDER WINSTOOGMERK :

1.1.a. "MIDDENSTANDCENTRUM ARRONDISSEMENT DENDERMONDE" (inbrengende vereniging)

De vereniging zonder winstoogmerk "MIDDENSTANDCENTRUM ARRONDISSEMENT DENDERMONDE", vereniging met maatschappelijke zetel te 9100 Sint-Niklaas, Hendrik Heymanplein 1B, rechtspersonenregister Dendermonde BE0412.912.370, met als doel :

"De vereniging heeft tot doel de sociale, ekonomische, juridische en fiskale begeleiding van haar leden en in het algemeen van bedrijfsleiders van kleine en middelgrote en van beoefenaars van vrije, beroepen. De vereniging heeft bovendien tot doel het inrichten van handelsbeurzen en de uitbating van tentoonstellingshallen.

Zij mag dit doel nastreven door alle wettelijke middelen

De vereniging zal alle roerende en onroerende goederen, die voor de verwezenlijking van haar doel " nodig zijn, mogen verwerven en bezitten, hetzij in volle eigendom, hetzij in vruchtgebruik.

De vereniging mag tot het bereiken van haar doelstellingen, met uitsluiting van elk winstbejag, bijdragen en vergoedingen innen om haar lasten en kosten te dekken.

op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

}

Luik B - Vervolg

.De vereniging mag aansluiten bij, of medewerken met deze verenigingen of organisaties die een gelijkaardig doel nastreven.

De vereniging kan optreden als kodrdinator van organisaties hetzij voor het geheel, hetzij voor een gedeelte van hun werking."

1.1. b. "UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS REGIO WAAS EN DENDER, afgekort UNIZO WAASENDENDER" (inbrengende vereniging)

De vereniging zonder winstoogmerk "UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS REGIO WAAS EN DENDER, afgekort UNIZO WAASENDENDER", vereniging met maatschappelijke zetel te 9100 Sint-Niklaas, Hendrik Heymanplein 1B, rechtspersonenregister Dendermonde BE0410.368.495, met als doel

Artikel 3 : De vereniging heeft tot doel: de vertegenwoordiging en belangenbehartiging van de zelfstandige ondernemers, Kmo - ondernemingen en vrije beroepen in de administratieve arrondissementen Sint.-Niklaas en Dendermonde.

De vereniging zal eveneens bijdragen tot de uitbouw van UniZo door in alle gefusioneerde gemeenten van de administratieve arrondissementen Sint-Niklaas en Dendermonde afdelingen op te richten, en door regionale beroepsverenigingen op te richten, aan te sluiten of te steunen. Bovendien zal zij secretariaten voor dienstbetoon ter beschikking stellen en initiatieven nemen om het welvaren van de zelfstandigen, de KMO ondernemingen, de vrije beroepen en de burgerij te bevorderen. Artikel 4: Tot verwezenlijking van dit doel mag zij hetzij in genot, hetzij in volle eigendom alle onroerende goederen bezitten. Zij mag die goederen aankopen of verkopen, in huur nemen of verhuren, zij mag leningen aangaan, overal haar goederen voor pand of hypotheek beschikken, aile waarborgen geven. Zij kan, doch op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht."

1.2. "PROVINCIAAL MIDDENSTANDSSECRETARIAAT OOST-VLAANDEREN" in het kort "PMS Oost-Vlaanderen" (verkrijgende vereniging)

De vereniging zonder winstoogmerk "PROVINCIAAL MIDDENSTANDSSECRETARIAAT OOST-VLAANDEREN" in het kort "PMS Oost-Vlaanderen", vereniging met maatschappelijke zetel te 9000 Gent, Lange Kruisstraat 7, rechtspersonenregister Gent 0407933894, met als dcel

"Art. 3

De VZW heeft tot doel de werking van de VZW UNIZO Oost-Vlaanderen te ondersteunen op allerlei gebied en in het bijzonder op financieel en infrastructureel gebied Daarnaast kunnen ook organisaties of activiteiten die erkend worden door de Raad van Bestuur en die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen aan de werking van UNIZO of het zelfstandig ondernemerschap worden ondersteund.

Art. 4

De Vereniging kan alle handelingen verrichten en activiteiten ontplooien die met hoger vermelde ideële niet-winstgevende doelstelling in verband staan, daaruit voortvloeien of daartoe bevorderlijk kunnen zijn en die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot de verwezenlijking ervan.

zo ondermeer, kan de Vereniging samenwerken met, leningen toestaan aan, deelnemen in het kapitaal van, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere rechtspersonen, verenigingen en vennootschappen, zowel van private als van publieke aard, naar Belgisch of naar buitenlands recht alsook obligatieleningen uitschrijven, gelden lenen aan dan wel Inbrengen om niet in verenigingen of andere rechtspersonen zonder winstoogmerk met doelstellingen die gelijkaardig zijn aan of bevorderlijk zijn voor de verwezenlijking van haar eigen doelstelling, fondsenwervingsactles organiseren, sponsoringcontracten afsluiten enzomeer.

Tevens kan de Vereniging bijkomstige commerciële of economische activiteiten ontplooien binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten integraal zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de Ideële doelstellingen. Daarnaast mag de Vereniging in België en in het buitenland, alle roerende en onroerende goederen verwerven. Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek of in (ert)pacht geven en al haar andere goederen in pand geven of een andere zekerheid toestaan.

Voornoemde opsomming van activiteiten Is exemplatief

2. DE DATUM VANAF WANNEER DE VERRICHTINGEN VAN DE VERENIGINGEN DiE DE INBRENG OM NIET DOEN GEACHT WORDEN TE ZIJN VERRICHT VOOR REKENING VAN DE VERKRIJGENDE VERENIGING :

De verrichtingen verbonden aan de inbreng van de algemeenheid om niet door de inbrengende verenigingen ten voordele van de verkrijgende vereniging worden boekhoudkundig geacht te zijn gevoerd voor rekening van de verkrijgende vereniging vanaf 1 januari 2014.

3. O VER TE DRAGEN ACTIEF EN PASSIEF

- De overgang van het geheel vermogen van de overdragende verenigingen op de verkrijgende vereniging omvat alle activa- en passivabestanddelen, rechten en verplichtingen, de overeenkomsten, schuldvorderingen en schulden hierin begrepen elke latente of niet gekende schuld of verplichting, alle belastingen, bijdragen, taksen, verzekeringspremies en  bijdragen alsook

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoto)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

'Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

haar activiteiten met de daaraan verbonden vergunningen, erkenningen, en/of het voordeel van registratie, machtiging van en/of erkenningen inzake de producten ervan, het recht de naam, merken en logo's van de overdragende verenigingen te gebruiken; haar cliënteel, haar boekhouding, kortom alle immateriële bestanddelen eigen aan en verbonden met die algemeenheid van de inbrengende vereniging.

- in deze inbreng om niet is tevens het personeelsbestand van de inbrengende verenigingen begrepen, met inbegrip van alle rechten en plichten.

- De overdracht van de algemeenheid om niet door de vereniging zonder winstoogmerk Middenstandscentrum Arrondissement Dendermonde omvat bijgevolg tevens de overdracht aan de verkrijgende vereniging van volgend onroerend goed ;

STAD DENDERMONDE - derde afdeling Sint-Gillis-bit-Dendermonde

Een kantoorgebouw op en met grond en aanhorigheden, staande en, gelegen Hoogveld 22, kadastraal bekend3° afdeling, sectie A, nummer(s) 1012/L, met een oppervlakte van 2.158 m2. Voorbeschreven goed is bezwaard met een hypotheek, ingeschreven op het eerste hypotheekkantoor te Dendermonde op 20 oktober 1992, boek 3058, nummer 8, krachtens een kredietakte verleden voor notaris Paul Flies, te Hamme op 05 oktober 1992, ten voordele van de coöperatieve vennootschap Oost-Vlaams Beroepskrediet ten belope van zeven miljoen Belgische Frank (BEF,- 7,000.000) in hoofdsom.

- De overdracht van de algemeenheid om niet door de vereniging zonder winstoogmerk Middenstandscentrum Arrondissement Dendermonde omvat bijgevolg tevens de overdracht aan de verkrijgende vereniging van de voormelde hypotheek op voorbeschreven onroerend goed.

- De overdracht van de algemeenheid om niet door de vereniging zonder winstoogmerk Unizo Waas en Dender omvat bijgevolg tevens de overdracht aan de verkrijgende vereniging van de blote eigendom van volgend onroerend goed

46008 - GEMEENTE TEMSE - vijfde afdeling Elversele

Een perceel grond  ten kadaster omschreven als weiland - gelegen te 9140 Temse (Elversele), aan de Nieuwe Steenweg, ten kadaster bekend als "Westwijk", kadastraal bekend volgens titel en kadaster, vijfde afdeling, sectie A, nummer(s) 346/C, met een oppervlakte van negenentwintig are één centiare (29a 1 ca).

De voormelde onroerende goederen worden ingebracht in de staat waarin ze zich bevinden,

4. BIJZONDER VOORDEEL TOEGEKEND AAN DE LEDEN VAN HET BESTUURSORGAAN VAN DE VERENIGINGEN DIE BIJ DE INBRENG BETROKKEN ZIJN

Er wordt geen enkel bijzonder voordeel toegekend aan de leden van het bestuursorgaan van de verenigingen die bij de inbreng betrokken zijn.

5. VERBINTENIS  VERSLAGEN- OVERIGE

- De bestuursorganen van de overdragende en de verkrijgende verenigingen verbinden er zich toe om, binnen de grenzen van hun mogelijkheden, het nodige te doen om de geplande overdracht tot stand te brengen.

- De bestuursorganen van ieder van de inbrengende verenigingen dienen, in toepassing van artikel 761 § 2 Wetboek van Vennootschappen, een omstandig schriftelijk verslag op te stellen waarin de stand van het vermogen van de inbrengen de en van de verkrijgende vereniging wordt uiteengezet en waarin tevens de wenselijkheid van de inbreng, de voorwaarden waaronder en de wijze waarop ze geschiedt, alsook de gevolgen ervan worden toegelicht en verantwoordt vanuit een juridisch en economisch oogpunt, alsook in het licht van het doel of de doelstellingen van de betrokken verenigingen,

Het voorstel tot inbreng en het verslag van het bestuursorgaan van de inbrengende verenigingen wordt aan de leden ten minste één maand voor de algemene vergadering die over de inbreng van de algemeenheid een beslissing moeten nemen, bezorgd.

- De Raad van Bestuur van de betrokken verenigingen verbindt zich er toe, elk voor de betrokken vereniging die zij vertegenwoordigen, een (buitengewone) algemene vergadering bijeen te roepen die zal beslissen over de inbreng van de desbetreffende algemeenheid in de VZW PMS Oost-Vlaanderen overeenkomstig het bepaalde in onderhavig inbrengvoorstel.

- Bij de voorgenomen fusie stellen voormelde fuserende partijen uitdrukkelijk voorop dat de werking van de overdragende VZW's in going concern wordt verdergezet door de ontvangende VZW.

De Raad Van Bestuur van de betrokken VZW's besluiten dat het doel van de betrokken inbrengende verenigingen identiek is en/of gelijkluidend en compatibel met het doel van de verkrijgende vereniging, zodat de verkrijgende vereniging niet dient over te gaan tot een doeluitbreiding.

- Gezien onderhavige inbreng van een algemeenheid om niet kadert in een volwaardige fusie, welke onmiddellijk gevolgd wordt door de ontbinding van de inbrengende verenigingen, dient de verkrijgende vereniging tevens de leden van de inbrengende verenigingen, voor zover deze nog geen lid zijn van de verkrijgende vereniging, te aanvaarden, dit alles met inachtneming van de statutaire bepalingen omtrent de toetreding van de leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

,

Luik B - Vervolg ,

Voor eensluidend uittreksel

Filip Boone

Geassocieerd Notaris

Te Eeklo

17/04/2014

Terzelfdertijd neergelegd:

Uitgifte van de akte

Verslagen en goedkeuring voorstel raden van bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ' Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

x" 'Voorbehouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

11/12/2014
ÿþ In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Benaming : Provinciaal Middenstandssecretariaat Oost-Vlaanderen

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Lange Kruisstraat 7

9000 Gent

Ondernemingsar ; 0407933894

Voorwerp akte : VZW: overdracht van algemeenheid om niet

Er blijkt uit een proces-verbaal opgesteld op 19 augustus 2014 door Meester Filip Boone, geassocieerd Notaris te Eeklo , dat

1) De vereniging zonder winstoogmerk "MIDDENSTANDCENTRUM ARRONDISSEMENT DENDERMONDE", met maatschappelijke zetel te Sint-Niklaas, Hendrik Heymanplein 1B, opgericht blijkens' onderhandse akte in 1973, gepubliceerd In de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 08/03/1973 onder nummer 1573, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Dendermonde, onder nummer: 0412.912.370.

En

2) De vereniging zonder winstoogmerk "UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS REGIO WAAS EN DENDER, afgekort UNIZO WAASENDENDER", met maatschappelijke zetel te Sint-Niklaas, Hendrik Heymanplein 1B, opgericht blijkens onderhandse akte op drie juli negentienhonderdeenenvijftig, gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van achtentwintig juli negentienhonderdtweeënvijftig onder nummer 1982, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Dendermonde, onder nummer: 0410.368.495,

Hun algemeenheid van goederen om niet hebben overgedragen aan

tje vereniging zonder winstoogmerk..,..PROVINCIAAL MIDDENSTANDSSECRETARIAAT OOST-VLAANDEREN" in het kort "PMS Oost-Vlaanderen", ingeschreven in het rechtspersonenregister Gent onder nummer 0407.933.894, met maatschappelijke zetel te 9000 Gent, Lange Kruisstraat 7

Waarbij zij verklaren uitdrukkelijk de voorgenomen overdracht in toepassing van artikel 58 van de VZW-Wet juncto artikel 770 van het Wetboek van vennootschappen te willen onderwerpen aan de regeling omschreven in de artikelen 760 tot 762 en 764 tot 767 van het Wetboek van vennootschappen, teneinde er de gevolgen aan te verbinden zoals bedoeld in artikel 763 van het Wetboek van vennootschappen.

BESCHRIJVING VAN DE OVERGEDRAGEN ALGEMEENHEDEN

1. Onroàrende bestanddelen

a/ Overgedragen door de vereniging zonder winstoogmerk "Middenstandscentrum Arrondissement'.

Dendermonde"

STAD DENDERMONDE - derde afdeling Sint-Gillis-bil-Dendermonde

Een kantoorgebouw op en met grond en aanhorigheden, staande en, gelegen Hoogveld 22, kadastraal

bekend3° afdeling, sectie A, nummer(s) 1012/L, met een oppervlakte van 2,158 m2.

Oorsprong van eigendom

b/ Ovedragen door de vereniging zonder winstoogmerk "UN1ZO WAASENDENDER" :

46008 - GEMEENTE TEMSE - vijfde afdeling Elversele

De BLOTE EIGENDOM van een perceel grond  ten kadaster omschreven ais weiland - gelegen te 9140,

Temse (Elversele), aan de Nieuwe Steenweg, ten kadaster bekend als "Westwijk", kadastraal bekend volgens

titel en kadaster, vijfde afdeling, sectie A, nummer(s) 3461C, met een oppervlakte van negenentwintig are één

centiare (29a 1 ca) en alle er eventueel opgerichte constructies, toebehorende aan de blote eigenaar, ingevolge

de verzaking aan het accessoir recht van opstal,

2. Andere bestanddelen van het overgedragen vermogen

*142214 4

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

De overdracht van de algemeenheid van de overdragende verenigingen op de verkrijgende vereniging omvat naast materiële bestanddelen (en alle activa en passiva, niets uitgezonderd) tevens haar activiteiten met de daaraan verbonden vergunningen, erkenningen, enfof het voordeel van de registratie ervan; haar cliëntele en goodwill het voordeel van haar bedriifsoraanisatie, haar boekhouding, kortom alle immateriële bestanddelen eigen aan en verbonden met die algemeenheid.

Het over te dragen vermogen omvat tevens:

- alle eventuele optierechten verbonden met de algemeenheid waarvan de overdragende vereniging titularis is ingevolge welke titel ook (huurcontracten, leasingcontracten, akte houdende erfpacht of opstal, briefwisseling, contracten "ut singuli" enzovoort). Wat de voorwaarden betreft waaronder de optierechten uitgeoefend dienen te worden, wordt verwezen naar de daarop betrekking hebbende bepalingen in de titels. De vergadering ontslaat ondergetekende notaris ervan in onderhavige akte de beschrijving van de goederen, voorwerp van de optierechten evenals de voorwaarden waaronder ze dienen gerealiseerd te worden, op te nemen;

- alle eventuele distributierechten;

- alle eventuele intellectuele rechten omvattende ondermeer: alle tekeningen, logo's, de fabrieks- en handelsmerken, waarvan de overdragende verenigingen titularis of begunstigde zijn en die specifiek betrekking hebben op de algemeenheid wat de eventuele rechten van intellectuele en industriële eigendom betreft die ingevolge de overdracht van de algemeenheid overgaan op de verkrijgende vereniging zal de raad van bestuur van deze laatste vereniging, de nodige formaliteiten vervullen teneinde de tegenwerpbaarheid van de overgang erge omnes te bewerkstelligen, conform de toepasselijke bijzondere wetgeving terzake.

Ook omvat de vermogensovergang die geschiedt bij wijze van overgang onder algemene titel alle lopende overeenkomsten, inclusief deze gesloten met de werknemers, die de overdragende vereniging heeft aangegaan en die betrekking hebben op de algemeenheid.

Deze verbintenissen, ongeacht met wie zij gesloten zijn, ook deze aangegaan met de overheid, met haar eigen werknemers en aangestelden en jegens haar eigen organen en leden, gaan onverkort over op de verkrijgende vereniging met alle rechten en plichten die daaruit voortvloeien, zonder dat enige andere formaliteit moet worden vervuld dan de wettelijk voorgeschreven openbaarmaking van de overdracht om deze overgang aan eenieder tegenwerpelijk te maken.

De schuldvorderingen in voordeel van de overdragende verenigingen en deze bestaande ten laste van de overdragende verenigingen, ongeacht of ze door hypotheek en andere zekerheden en voorrechten zijn gewaarborgd gaan over op de verkrijgende vereniging, die er het voordeel van geniet, respectievelijk instaat voor de vereffening ervan, één en ander onverkort afspraken gemaakt tussen de overdragende verenigingen en de verkrijgende vereniging aangaande de overdrachtprijs en de modaliteiten van betaling.

De zekerheden en waarborgen verbonden aan de door de overdragende verenigingen opgenomen verbintenissen of gesteld ten voordele van de overdragende vereniging tot waarborg van jegens haar aangegane verbintenissen, blijven onverkort behouden,

VOORWAARDEN VAN DE OVERDRACHT

De overdracht om niet van de algemeenheid, voorwerp van onderhavige akte, geschiedt onder de volgende voorwaarden:

1. De verkrijgende vereniging bekomt de volle eigendom van de overgedragen bestanddelen vanaf heden, met dien verstande dat alle verrichtingen die door de overdragende verenigingen sinds 1 januari 2014 werden uitgevoerd boekhoudkundig worden geacht te zijn uitgevoerd vcor rekening van de verkrijgende vereniging.

2. De kosten verbonden aan deze overdracht zullen gedragen worden door de verkrijgende vereniging.

3. Er worden geen bijzondere voordelen toegekend aan de leden van de bestuursorganen van de betrokken verenigingen.

Voor ontledend uittreksel

De Notaris

Afgeleverd uitsluitend voor de neerlegging ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel

Tegelijk hiermee neergelegd : uitgifte van het proces-verbaal

Op de laatst& blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

27/09/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0407.933.894

Benaming

(voluit): Provinciaal Middenstandssecretariaat

(verkort):

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Lange Kruisstraat 7, 9000 Gent

Onderwerp akte : Benoeming raad van bestuur en benoeming commissaris

Op de algemene vergadering van het Provinciaal Middenstandssecretariaat, vzw, van 28/06/2013 werden volgende beslissingen genomen:

1) met betrekking tot de herbenoeming van de commissaris:

- Werd beslist de huidige commissaris bvba Roels, Criel en Co, Bedrijsrevisoren, Vaartstraat 102, 9270

Kalken, vertegenwoordigd door Luc Criel, Bedrijfsrevisor, te herbenoemen voor een periode van 3 jaar.

2) met betrekking tot de samenstelling van de raad van bestuur van Provinciaal Middenstandssecretariaat vzw:

Werden niet herbenoemd ais lid van de Raad van Bestuur:

- de heer WAEYAERT Roland, met woonplaats te 8610 KORTEMARK, Pollaertstraat 5

- de heer CRIEL Julien, met woonplaats te 9940 EVERGEM-BELZELE, Belzelestraat 26

ª% de heer VERDONCK Paul, met woonplaats te 9100 SINT-NIKLAAS, Kokkelbeekstraat 41

Werden herbenoemd als lid van de Raad van Bestuur, dit voor een termijn van 3 jaar:

- de heer DE DECKER Jacques, met woonplaats te 9000 GENT, Steendam 79

- de heer GEIRNAERDT Wim, met woonplaats te 9000 GENT, Filips van Arteveldestraat 6/403

- mevrouw MOREELS Hildegard, met woonplaats te 9800 DEINZE, Meirelos 63

- de heer RUTGEERTS Johan, met woonplaats te 9000 GENT, Prinses Clementinalaan 86

- de heer SAP Jan, met woonplaats te 9000 GENT, Jan-Baptist Guinardstraat 7

- de heer VANHAECKE Arnold, met woonplaats te 9160 EKSAARDE, Rechtstraat 60

- de heer TEMMERMAN Chris, met woonplaats te 9160 LOKEREN, Naastveldstraat 55

Werden benoemd ais lid van de Raad van Bestuur, dit voor een termijn van 3 jaar:

- de heer BELON Dirk, met woonplaats te 9112 S1NAA1-WAAS, Hemelsbreedte 113

- de heer MALLY Luc, met woonplaats te 1770 LIEDEKERKE, Stationsstraat 120

- mevrouw VAN DAMME Hilde, met woonplaats te 9240 ZELE, Vrije Heide 76

- de heer VANDEMEULEBROEKE Marc, met woonplaats te 9700 OUDENAARDE, Keizer Kareistraat 14

- de heer VAN DER STEICHEL Felix, met woonplaats te 9190 STEKENE, Kwakkelstraat 90 - de heer VERMAERCKE Bart, met woonplaats te 9800 DEINZE, Kapellestraat 45

Alle leden hebben de Belgische Nationaliteit. De Raad van Bestuur is samengesteld als volgt:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

1111111

*131977 1*

V

beh

aa

Bel

Staa

11



NEERGELEGD

18 SEP, 2013

RECHTBANK VAN

KOOPHANDEGi ffieNT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

- de heer TEMMERMAN Chris, met woonplaats te 9160 LOKEREN, Naastveldstraat 55, huidige voorzitter PMS

- de heer VANHAECKE Arnold, met woonplaats te 9160 EKSAARDE, Rechtstraat 60, huidig afgevaardigd bestuurder PMS

- de heer SAP Jan, met woonplaats te 9000 GENT, Jan-Baptist Guinardstraat 7,

afgevaardigde UNIZO Nationaal

- mevrouw VAN DAMME Hilde, met woonplaats te 9240 ZELE, Vrije Heide 76,

afgevaardigde UNIZO Nationaal

- de heer VERMAERCKE Bart, met woonplaats te 9800 DEINZE, Kapellestraat 45,

afgevaardigde UNIZO, regio Gent-Meetjesland

de heer MALLY Luc, met woonplaats te 1770 LIEDEKERKE, Stationsstraat 120,

afgevaardigde UNIZO, regio Aalst - Oudenaarde

- de heer VAN DER STEICHEL Felix, met woonplaats te 9190 STEKENE, Kwakkelstraat 90,

afgevaardigde UNIZO, regio Waas en Dender

- de heer GEIRNAERDT Wim, met woonplaats te 9000 GENT, Filips van Arteveldestraat 6/403, medewerker UNIZO Oost-Vlaanderen

- de heer DE DECKER Jacques, met woonplaats te 9000 GENT, Steendam 79,

afgevaardigde Provinciaal Middenstandshuis vzw

- mevrouw MOREELS Hildegard, met woonplaats te 9800 DEINZE, Meirelos 63,

afgevaardigde UNIZO geïntegreerde sectororganisaties BOUWUNIE

- de heer RUTGEERTS Johan, met woonplaats te 9000 GENT, Prinses Clementinalaan 86, gecoöpteerd lid

- de heer BELON Dirk, met woonplaats te 9112 SINAAI-WAAS, Hemelsbreedte 113,

gecoöpteerd lid

- de heer VANDEMEULEBROEKE Marc, met woonplaats te 9700 OUDENAARDE, Keizer Karelstraat 14,

gecoöpteerd lid

Aansluitend werd door de raad van bestuur van 28/06/2013 TEMMERMAN Chris benoemt als voorzitter van de raad van bestuur voor een periode eindigend 1 maand voor het einde van de huidige 3 jarige bestuursperiode en werd VANHAECKE Arnold benoemt als afgevaardigd bestuurder, dit tot 1 juli 2014.

Namens het Provinciaal Middenstandssecretariaat vzw

Arnold Vanhaecke

Afgevaardigd Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

b

 .. Voor-ri behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

27/09/2013
ÿþMOD 2.2



ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





Ondernemingsnr : 0407.933.894

Benaming

(voluit) : Provinciaal Middenstandssecretariaat

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Lange Kruisstraat 7, 9000 Gent

Onderwerp akte : Wijziging statuten

Op de Algemene Vergadering van 28 juni 2013 van de vereniging zonder winstoogmerk, genaamd "Provinciaal Middenstandssecretariaat", werd een statutenwijziging doorgevoerd.

Als gevolg en als toepassing hiervan werden de volgende gecoordineerde versie van de statuten goedgekeurd:

Titel 1 -- Naam-zetel-doel-duur

Art. 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam "Provinciaal Middenstandssecretariaat Oost-Vlaanderen", afgekort "PMS Oost Vlaanderen". Deze naam moet steeds worden voorafgegaan of gevolgd door de woorden "Vereniging zonder Winstoogmerk" of de afkorting "VZW".

Art. 2

De VZW heeft als maatschappelijke zetel volgend adres : Lange Kruisstraat 7, 9000 Gent, gelegen in het

gerechtelijk arrondissement Gent.

Art. 3

De VZW heeft tot doel de werking van de VZW UNIZO Oost-Vlaanderen te ondersteunen op allerlei gebied en in het bijzonder op financieel en infrastructureel gebied. Daarnaast kunnen ook organisaties of activiteiten die erkend worden door de Raad van Bestuur en die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen aan de werking van UNIZO of het zelfstandig ondernemerschap worden ondersteund.

Art. 4

De Vereniging kan alle handelingen verrichten en activiteiten ontplooien die met hoger vermelde ideële niet-winstgevende doelstelling in verband staan, daaruit voortvloeien of daartoe bevorderlijk kunnen zijn en die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot de verwezenlijking ervan.

Zo ondermeer, kan de Vereniging samenwerken met, leningen toestaan aan, deelnemen in het kapitaal van, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere rechtspersonen, verenigingen en vennootschappen, zowel van private als van publieke aard, naar Belgisch of naar buitenlands recht alsook obligatieleningen uitschrijven, gelden lenen aan dan wel inbrengen om niet in verenigingen of andere rechtspersonen zonder winstoogmerk met doelstellingen die gelijkaardig zijn aan of bevorderlijk zijn voor de verwezenlijking van haar eigen doelstelling, fondsenwervingsacties organiseren, sponsoringcontracten afsluiten enzomeer.

Tevens kan de Vereniging bijkomstige commerciële of economische activiteiten ontplooien binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten integraal zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële doelstellingen. Daarnaast mag de Vereniging, in België en in het buitenland, alle roerende en onroerende goederen verwerven. Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek of in (erf)pacht geven en al haar andere goederen in pand geven of een andere zekerheid toestaan.

Voornoemde opsomming van activiteiten is exemplatief.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Vt I A

beha

aai

Bel

Staa

QI





NEERGELEGD--

1 8 SEP. 2013

RECHTBANK VAN

KOOPHAND fÉkBENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Titel I I  Leden

Art. 5

De vereniging telt 2 soorten leden: werkende leden en toegetreden leden.

Art. 6

Voor de werkende leden geldt het volgende:

-het aantal werkende leden bedraagt minimaal drie en maximaal dertig;

-alleen de werkende leden bezitten het lidmaatschap in de zin van de Wet : zij hebben aanwezigheids- en

stemrecht op de Algemene Vergadering;

-voor de aanvaarding van de werkende leden is de Algemene Vergadering bevoegd, bij eenvoudige

meerderheid, op voordracht van de Raad van Bestuur;

-het verschuldigde lidgeld bedraagt maximaal 0 Euro;

-de werkende leden worden benoemd voor een termijn van 3 jaar en zijn herbenoembaar;

-de werkende leden zijn lid van UNIZO of werkzaam bij UNIZO.

Voor de toegetreden leden geldt het volgende:

-zij hebben geen stemrecht, wel aanwezigheidsrecht op de Algemene Vergadering;

-het aantal toegetreden leden bedraagt maximaal acht;

-voor de aanvaarding van de toegetreden leden is de Algemene Vergadering bevoegd, bij eenvoudige

meerderheid, op voordracht van de Raad van Bestuur;

-sommige toegetreden leden kunnen op voorstel van de Raad van Bestuur de titel "erelid" dragen;

-het verschuldigde lidgeld bedraagt maximaal 0 Euro;

-de toegetreden leden zijn lid van UNIZO of werkzaam bij UNIZO.

Het lidmaatschap van de werkende en toegetreden leden neemt een einde :

-door vrijwillig ontslag;

-door uitsluiting door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden;

-van rechtswege, zodra een lid de hoedanigheid verliest of niet meer voldoet aan de voorwaarden krachtens dewelke deze persoon in de vereniging werd opgenomen;

-door overlijden of onbekwaamverklaring.

Titel 111- Algemene Vergadering

Art.7

De samenstelling van, aanwezigheid op, toelating tot en vertegenwoordiging in en bijstand op de Algemene

Vergadering wordt geregeld als volgt;

-Ze bestaat uit de Werkende leden met name:

1.De voorzitter van de vereniging. Deze functie wordt steeds ingevuld door de voorzitter van UN1ZO Oost-Vlaanderen VZW . In een overgangsperiode, te beginnen vanaf 28 juni 2013 tot maximum 1 maand voor het einde van een bestuursperiode van 3 jaar, kan de bestaande en reeds vroeger gekozen voorzitter van de vzw Provinciaal Middenstandssecretariaat deze functie vervullen;

2.De afgevaardigd bestuurder, Deze functie wordt steeds ingevuld door de directeur van UNIZO Oost-Vlaanderen VZW. In een overgangsperiode, te beginnen vanaf 28 juni 2013 tot maximum 1 juli 2014, kan de huidig gedelegeerde directeur/bestuurder van de vzw Provinciaal Middenstandssecretariaat deze functie vervullen;

3.2 afgevaardigden aan te duiden door de Raad Van Bestuur van UNIZO nationaal VZW;

4.2 vertegenwoordigers per regionaal UNIZO bestuur in Oost-Vlaanderen. Deze regionale UNIZO besturen worden erkend door de Algemene Vergadering van UNIZO Oost-Vlaanderen VZW. Van zodra daar wijzigingen optreden wordt dit aan de voorzitter en afgevaardigd bestuurder van PMS Oost-Vlaanderen vzw meegedeeld;

5.1 vertegenwoordiger extra voor UNIZO Gent-Meetjesland;

6.1 medewerker van UNIZO Oost-Vlaanderen VZW;

7.1 lid namens PMH, Provinciaal Middenstandshuis, vzw;

8.1 lid namens de bij UNIZO geintegreerde sectororganisaties;

9.Maximaal 3 gecoöpteerde leden namens de UNIZO-geliëerde diensten/entiteiten die activa inbrengen,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid

-een lid mag nooit meer dan twee leden vertegenwoordigen

Art.8

De bijeenroeping van de Algemene Vergadering wordt geregeld als volgt:

De oproeping gebeurt schriftelijk of per e-mail , minstens acht dagen voor de Vergadering plaats vindt, onder

handtekening van de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

De oproeping vermeldt alle agendapunten, dag, uur en plaats van de Vergadering.

Art, 9

Op de algemene vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen,

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De uitsluiting van een lid kan alleen warden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Voor de ontbinding van de vzw is een minimumaanwezigheid van twee derde van de leden vereist. De beslissing kan enkel genomen worden met een meerderheid van vier vijfde van de aanwezige leden.

Bij stemmingen wordt er normaal gestemd bij handopsteking tenzij anders wordt beslist door de Vergadering of anders voorgesteld door de Raad van Bestuur in de agenda.

Art.10

Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd voor de volgende zaken:

-goedkeuring van de statuten en goedkeuring van welke wijziging van de statuten dan ook;

-(her)benoeming van de bestuurders, vaststelling van de eventuele vergoeding van de bestuurders, kwijting van de bestuurders en instellen van een vordering tegen de bestuurders wegens foutief bestuur en het afzetten van de bestuurders;

-(her)benoeming van de commissaris(sen), vaststelling van de vergoeding voor de commissaris(sen), kwijting van de commissaris(sen) en het instellen van een aansprakelijkheidsvordering tegen de commissaris(sen);

-goedkeuring van de jaarrekeningen en goedkeuring van de begroting; de wijze van goedkeuring van de jaarrekening en de wijze van de manier waarop verantwoording moet worden afgelegd door het bestuur aan de Algemene Vergadering zijn expliciet geregeld in de Wet de deze regeling wordt dus volledig gevolgd;

-goedkeuring van het principe van de ontbinding van de vereniging; benoeming van de vereffenaar naar aanleiding van de vereffening in het kader van de ontbinding, beslissing tot het bepalen van de vergoeding van de vereffenaars bij een vrijwillige ontbinding en bestemming van het actief van de vereniging naar aanleiding van de ontbinding;

-beslissing tot uitsluiting van een werkend lid op voordracht van de Raad van Bestuur;

-beslissing tot benoeming van een werkend lid op voordracht van de Raad van Bestuur;

-beslissing tot omzetting van een VZW in een V.S.O.;

-alle andere door de statuten aan de Algemene Vergadering expliciet toegekende bevoegdheden.

Art. 11

De bekendmaking van de beslissingen van de Algemene Vergadering wordt geregeld als volgt ;

De verslagen worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder en worden bijgehouden in een

register, Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel en is aldaar ter inzage voor de werkelijke

leden. De leden dienen vertrouwelijk om te gaan met deze informatie zoals wettelijk bepaald.

Art, 12

~ ~ 1

M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

De Algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen.

De normale Algemene Vergadering van de VZW vindt plaats op een dag bepaald door de Raad van

Bestuur.

Art. 13

Elke drie jaar benoemt de Algemene Vergadering een commissaris-revisor die de rekeningen controleert.

Titel IV Raad van bestuur

Art. 14

De Raad van Bestuur bestaat uit volgende leden:

1.De voorzitter. Deze functie kan enkel worden ingevuld door de voorzitter van UNIZO Oost-Vlaanderen VZW. In een overgangsperiode, te beginnen vanaf 28 juni 2013 tot maximum 1 maand voor het einde van een bestuursperiode van 3 jaar, kan de bestaande en reeds vroeger gekozen voorzitter van de vzw Provinciaal Middenstandssecretariaat deze functie vervullen;

2. De afgevaardigd bestuurder. Deze functie wordt steeds ingevuld door de directeur van UNIZO Oost-Vlaanderen VZW. In een overgangsperiode, te beginnen vanaf 28 juni 2013 tot maximum 1 juli 2014, kan de huidig gedelegeerde directeur/bestuurder van de vzw Provinciaal Middenstandssecretariaat deze functie vervullen;

3.2 afgevaardigden aan te duiden door de RVB van UNIZO nationaal VZW;

4.1 vertegenwoordiger per regionaal UNIZO bestuur in Oost-Vlaanderen. Deze regionale UNIZO besturen worden erkend door de A.V van PMS Oost-Vlaanderen VZW. Van zodra daar wijzigingen optreden wordt dit aan de AV van PMS Oost-Vlaanderen vzw meegedeeld.

5.1 medewerker van UNIZO Oost-Vlaanderen VZW;

6.1 bestuurder namens PMH;

7.1 bestuurder namens de bij UNIZO geïntegreerde sectororganisaties;

8.Maximaal 3 gecoöpteerde bestuurders op voordracht van UNIZO Oost-Vlaanderen vzw.

Art, 15

De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een termijn van

drie jaar. Ze zijn herkiesbaar. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter.

Art. 16

Het mandaat eindigt

- bij overlijden;

-bij afzetting door de algemene vergadering, die dit ten allen tijde kan beslissen;

-bij wettelijke redenen;

-in geval van overlijden van een bestuurder kan in zijn/haar vervanging worden voorzien door de raad van bestuur. De nieuwe benoeming dient goedgekeurd door de eerstvolgende algemene vergadering. De nieuwe bestuurder dient goedgekeurd door de eerstvolgende algemene vergadering;

-Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de leden van de Raad van Bestuur;

-Wanneer het mandaat niet meer bekleed wordt, door hetwelk men lid werd van de vereniging, wordt men van ambtswege ais ontslagnemend beschouwd. In dat geval wordt er voorzien in de vervanging van dit lid voor de nog lopende termijn.

Art.17

De Raad van Bestuur heeft de volgende bevoegdheden

-hij is verantwoordelijk voor het bestuur van de VZW, het dagelijks bestuur inbegrepen, zonder bijkomende goedkeuring van de Algemene Vergadering, hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en beschikking, ook voor het vervreemden, zelfs om niet, en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, zonder limiet op termijn, van roerende en onroerende goederen; hij is bevoegd voor alle handels-,verzekerings- en bankverrichtingen, inclusief het opheffen van hypotheken;

-Twee bestuurders, wie ze ook zijn, kunnen met hun gezamenlijke handtekening de VZW verbinden en vertegenwoordigen in alle materies; het louter bewijs van hun benoeming volstaat hiervoor;

-hij heeft de residuaire bevoegdheid binnen de VZW voor alles wat niet is geregeld, behalve voor wat expliciet door de Wet aan de Algemene Vergadering is gegeven en voorbehouden en voor alles wat door deze statuten expliciet aan een ander orgaan is gegeven én niet aan de Algemene Vergadering door de Wet is voorbehouden;

-hij oefent zijn bevoegdheid uit als college;

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

-hij is, binnen het zonet vermeld kader, volledig bevoegd voor het regelen van alle materies die noch door' de wet, noch door deze statuten zijn geregeld, zoals onder andere het reglement van inwendige orde;

Art. 18

De maatschappelijke handtekening wordt toevertrouwd aan twee leden van de Raad van Bestuur.

Art. 19

De samenstelling van, aanwezigheid op, toelating tot en vertegenwoordiging in en bijstand op de Raad van

bestuur wordt als volgt geregeld:

-de Raad van bestuur bestaat enkel uit bestuurders, behoudens wat hier verder is gesteld;

-de bestuurder kan volmacht geven aan één andere bestuurder om hem te vertegenwoordigen;

-bijstand van derden op de Raad van Bestuur van de vzw is toegelaten mits de Raad van Bestuur dit beslist

op haar vergadering.

Art. 20

De aanwezigheidsquora, meerderheidsquora, beraadslaging en stemmingen op de Raad van Bestuur worden geregeld als volgt:

-de Raad van Bestuur handelt als college;

-voor de aanwezigheidquora wordt de wettelijke regeling gevolgd: De Raad komt slechts geldig samen en beslist slechts geldig mits de helft plus één van de bestuurders geldig aanwezig of vertegenwoordigd is;

-Indien op een zitting, de raadsleden niet voldoende in aantal zijn, zal een nieuwe vergadering bijeengeroepen worden, alsdan zal de raad geldig mogen beslissen, ongeacht het aantal aanwezige leden;

-voor de meerderheidsquora wordt een beslissing genomen met gewone meerderheid van de stemmen van de bestuurders die aanwezig of vertegenwoordigd. Bij staking van de stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend;

-indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke of andere aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor dat de Raad van Bestuur dit besluit neemt;

-De bestuurder met tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Art. 21

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en een lid van de Raad van Bestuur. Deze worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkelijke leden. De leden dienen vertrouwelijk om te gaan met deze informatie zoals wettelijk bepaald,

Art. 22

De Raad van Bestuur komt samen telkens er een noodzaak of opportuniteit toe bestaat.

Titel V Looptijden, periodes en einde van de VZW.

Art. 23

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 24

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Art. 25

Zowel bij vrijwillige ais bij gerechtelijke ontbinding van de vereniging duidt de algemene Vergadering één of

meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

In geval van vereffening wordt het netto overblijvend actief , na vereffening van de schulden en aanzuivering

van de lasten overgedragen aan UNIZO vzw,

Namens Provinciaal Middenstandssecretariaat Oost-Vlaanderen vzw

Arnold Vanhaecke Chris Temmerman

Directeur Voorzitter

Op de laatste b4z. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versq: Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

j, voor-3 behouden aan het Belgisch staatsblad

20/02/2013
ÿþ MOD 2.2

(nq

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

NEERGELEGD

Iuuu11uuu~~~u iuiiuAi~

13 963*

` 8 FE8, 2013

RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL refeT

Ondernemingsnr : 0407.933.894

Benaming

(voluit) : Provinciaal Middenstandssecretariaat

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Lange Kruisstraat 7, 9000 Gent

Onderwerp akte : Benoemingen / Ontslag bestuurder(s)

Uit het verslag van de algemene vergadering dd. 25.06.2012 blijkt:

- dat werden herbenoemd voor een periode van 1 jaar eindigend bij de algemene vergadering in 2013 die

betrekking heeft op het boekjaar 2012 als bestuurder:

Wim Geirnaerdt, Filip Van Arteveldestraat 6/403, 9000 Gent

Jan Sap, Jan-Baptist Guinardstraat 7, 9000 Gent

Hildegard Moreels, Meïrelos 63, 9800 Deinze

dat het ontslag werd aanvaard van Freddy Bassens als bestuurder en als lid van de Algemene Vergadering.

Arnold Vanhaecke

Bestuurder

Coordonnées
PROVINCIAAL MIDDENSTANDSSECRETARIAAT OOST-VL…

Adresse
LANGE KRUISSTRAAT 7 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande