PUTUMAYO

Association sans but lucratif


Dénomination : PUTUMAYO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 479.649.360

Publication

02/01/2015
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

M0D 2.2

I In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

ill!,111.0

n

EUR BELGE 1; T'eEn GELE~~

12- 201~ 11 -12- 20%

\

~~CxT)~:~rx VAN STAA~"SGL~1t~ Ko08Hf~i~~~~.TE GEIti"-.,

MONIT

23 -

BELGISCF

Ondernemingsnr: 479.649.360 Benaming

(voluit) : Putumayo

(verkort)

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk Zetel : Heidestraat 54, 950 Gentbrugge Onderwerp akte : wijziging raad van bestuur

Proces Verbaal van de algemene vergadering "

Tijdens de buitengewone algemene vergadering van 22 juni 2014 heeft de algemene vergadering' overeenkomstig de statuten de volgende personen ontslagen als bestuurder:

1.DE SMEDT, Felien, woonachtig te Hundelgemsesteenweg 706, 9820 Merelbeke, geboren op 09/02/1985 Ri jksreg istemummer: 85020927491

2.HUYSENTRUYT, Heleen, woonachtig te Koningslaan 211/12, 1190 Vorst, geboren op 24/0911982 Rijksregisternummer: 82092436818

De volgende personen werden aangesteld als bestuurder:

1.MICHIELS Diego, woonachtig te navelstraat 11, 1650 Beersel, geboren op 30/08/1992 Rijksregistemu miner: 92083029373

De bestuurders worden overeenkomstig de statuten benoemd voor onbepaalde duur.

De bestuurders en de dagelijks bestuurders zullen de bevoegdheden uitoefenen die hen in de statuten isi toegekend op de wijze zoals in de statuten bepaald.

Brussel, 22 juni 2014

Anke LEFLERE voorzitter

~.~---~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg MOD 2,2



Proces Verbaal van de raad van bestuur

Tijdens de raad van bestuur van 22 juni 2014 werd beslist de volgende personen aan te stellen (of te herbenoemen) als dagelijks bestuurder, die de vereniging rechtsgeldig kunnen verbinden:

1.DESMET, Ellen, woonachtig te Heidestraat 54, 9050 Gentbrugge, geboren op 09/10/1979 Rijksregisternummer: 79100921481 (herbenoeming)

2.LEFLERE, Anke, woonachtig te Dokter Jacobsstraat 80, 1070 Anderlecht, geboren op 28/11/1986 Rijksregisternummer: 86112810268

Tijdens de buitengewone algemene vergadering van 22 juni 2014 heeft de algemene vergadering overeenkomstig de statuten de volgende personen ontslagen als dagelijks bestuurder:

1.DE SMEDT, Felien, woonachtig te Hundelgemsesteenweg 706, 9820 Merelbeke, geboren op 09/02/1985 Rijksregisternummer 85020927491

De dagelijks bestuurders zullen de bevoegdheden uitoefenen die hen in de statuten is toegekend op de wijze zoals in de statuten bepaald.

Brussel, 22 juni 2014

Anke LEFLERE

voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

29/07/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

' Ondernemingsvr : 479.649.360 Benaming

(vatulty : Putumayo



1q IEÏRGIEL EGI

18 JULI 20fl

REC H É i ANK VAN

JKOOPHANU4tif(iff GENT



111

voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsblat

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2011- Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Gaversesteenweg 179, 9820 Merelbeke

Onderwerp akte : wijziging statuten (bestuurders, zetel, algemeen)

Nieuwe statuten

Putumayo vzw

Ondernemingsnummer: 479649360

De algemene vergadering van PUTUMAYO vzw, geldig bijeen op 19 juni 2011, wijzigt, in overeenstemming: ' met de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de statuten van de vereniging als; volgt:

HOOFDSTUK I - Benaming, zetel, duur en doel van de vereniging

Artikel 1 De vereniging wordt genoemd: "Putumayo°

Art.2 De zetel van de vereniging is gevestigd te Heidestraat 54, 9050 Gentbrugge, gelegen in het, gerechtelijk arrondissement Gent. De zetel kan verplaatst worden door de algemene vergadering via een, statutenwijziging.

Art.3 De vereniging heeft ontwikkelingssamenwerking als doel. Meer bepaald heeft zij als doel de'' versterking van de capaciteit en organisatie van inheemse volkeren, opdat zij onafhankelijker en naar eigen, inzicht hun gemeenschapsleven vorm kunnen geven. Zij beheert in dit kader projecten in het Noorden en het; Zuiden.

Art.4 De vzw mag alle (types) handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het statutair doel van de vzw en dit onbeperkt en zonder tijds- of frequentielimiet. Zij mag tevens hiertoe alle roerende en onroerende goederen verwerven, behouden, van de hand doen in welke vorm dan ook (eigendom,' naakte eigendom, vruchtgebruik, gebruik te bede, bruikleen, bezit,...)

De vzw kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengst: van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutair doel gaat.

Art.5 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan op elk moment warden ontbonden.

HOOFDSTUK fl -- Leden

Art.6 De vereniging heeft zowel werkelijke als toegetreden leden. Enkel de werkelijke leden hebben stemrecht. Het aantal leden is onbeperkt, het bedraagt minstens 3. De stichtende leden waren de eerste leden van de algemene vergadering. Het stemrecht op de algemene vergadering is uitsluitend voorbehouden aan de: werkelijke leden. In deze statuten bedoelt de term 'lid' de werkelijke leden.

Art. 7 Iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon kan lid warden van de vereniging na aanvaarding door de;

" raad van bestuur. De beslissing hieromtrent van de raad van bestuur is zonder verhaal en de reden van een gebeurlijke weigering moet niet vermeld of toegelicht worden.

Art. 8 De werkelijke leden worden vermeld in het ledenregister, dat bijgehouden wordt op de zetel van de. vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

4.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van en/of deel te nemen aan de activiteiten van de vereniging. Zij hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Art. 9 De leden betalen geen lidgeld.

Art. 10 Volgende omstandigheden brengen een einde aan het lidmaatschap:

overlijden

-uitsluiting door de algemene vergadering. De beslissing tot uitsluiting door de algemene vergadering moet

niet gemotiveerd worden, maar het voorstel tot uitsluiting moet expliciet op de uitnodiging en agenda van de

algemene vergadering vermeld worden.

-ontslag nemen uit de vereniging, te allen tijde, na schriftelijke mededeling aan de raad van bestuur.

-wettelijke redenen

Art.11 Het einde van het lidmaatschap brengt het onmiddellijk verlies van de lidmaatschapsrechten en plichten in de vereniging met zich mee, met dien verstande dat de in het kader van de werking van de vereniging aangegane verbintenissen in wederzijdse goede trouw verder worden uitgevoerd.

Art.12 De uittredende, ontslagnemende of ontslagen leden kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk vermogen van de Vereniging. Zij kunnen evenmin teruggave of vergoeding van de eventueel door henzelf of door hun rechtsvoorganger gedane inbreng vorderen.

HOOFDSTUK III  Algemene vergadering

Art.13 De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkelijke leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens ontstentenis, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art. 14 De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-goedkeuring van de statuten en goedkeuring van de wijziging van de statuten;

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-de benoeming en de afzetting van de commissarisen en de bepaling van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarisen;

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

-de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Art. 15 De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar bijeen, bijeengeroepen door de voorzitter of door minstens 2 bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk of per e-mail en minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de bijeenkomst. De oproep bevat altijd de agenda.

Op verzoek van 1/5 van de leden moet de raad van bestuur de algemene vergadering bijeenroepen.

Art. 16 Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering. Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering, mits daartoe een schriftelijke volmacht wordt gegeven. Een lid kan maximaal één ander lid vertegenwoordigen.

Art. 17 In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van het lid dat hem vertegenwoordigt, doorslaggevend.

Art. 18 Statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts besloten worden indien 2/3e van de werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3e der aanwezige of vertegenwoordigende stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Art. 19 De bekendmaking van de beslissingen van de algemene vergadering wordt geregeld als volgt:

-van elke vergadering wordt een verslag gemaakt; de beslissingen worden gepubliceerd door een

mededeling van het verslag naar alle leden.

-de verslagen van de algemene vergadering liggen ter inzage op de maatschappelijke zetel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

HOOFDSTUK IV  Raad van bestuur

Art. 20 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens drie leden, door de algemene vergadering aangeduid bij meerderheid van stemmen. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur slechts uit twee personen. In elk geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Art.21 De raad van bestuur benoemt onder zijn bestuurders minstens een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris. Daarnaast kan zij ook een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is aanstellen. De benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist als de helft van de bestuurders aanwezig is.

Art. 22 De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Art. 23 Beslissingen van de raad van bestuur zijn slechts geldig behoudens wettelijke uitzondering: minstens de helft plus één van het totaal aantal leden moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd zijn en de helft plus één van het totaal aantal aanwezige leden moet de beslissing goedkeuren. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Art.24 De raad van bestuur komt samen op uitnodiging van de voorzitter of van twee bestuurders.

Art. 25 De raad van bestuur heeft de volgende bevoegdheden :

-hij is verantwoordelijk voor het bestuur van de vzw, het dagelijks bestuur inbegrepen, zonder bijkomende goedkeuring van de algemene vergadering; hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en beschikking, ook voor het vervreemden, zelfs om niet, en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, zonder limiet op de termijn, van roerende en onroerende goederen; hij is bevoegd voor alle handels-, verzekerings- en bankverrichtingen, inclusief het opheffen van hypotheken.

-hij vertegenwoordigt de vzw zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en handelingen; hij kan optreden in alle rechtsgedingen, tegen of voor de vzw gevoerd. Hij beslist autonoom over het al dan niet gebruiken van rechtsmiddelen, zoals (bij wijze van voorbeeld) verzet, beroep, cassatieberoep, annulatieberoep, verzoek tot schorsing, inclusief juridische acties in kort geding of op eenzijdig verzoekschrift; hij verbindt geldig de vereniging in alle types contracten die er mogelijk zijn.

-hij is bevoegd voor het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen

-hij heeft residuaire bevoegdheid binnen de vzw voor alles wat niet is geregeld, behalve voor wat expliciet door de Wet aan de algemene vergadering is gegeven en voorbehouden en voor alles wat door deze statuten expliciet aan een ander orgaan is gegeven en niet aan de algemene vergadering door de wet is voorbehouden.

-hij is, binnen het zonet vermeld kader, volledig bevoegd voor het regelen van alle materies die noch door de Wet, noch door deze statuten geregeld zijn.

-hij kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk delegeren (en onder dezelfde omstandigheden en op elk moment deze delegatie stopzetten) en aan één of meerdere leden van de raad van bestuur, in het bijzonder aan een dagelijks bestuur, aan een orgaan van vertegenwoordiging. De omvang van hun bevoegdheden moet in dit geval duidelijk omschreven zijn in een beslissing van de raad van bestuur en mag volledige delegatie inhouden voor de betrokken domeinen.

Art.26 Het mandaat eindigt

- bij overlijden

-bij afzetting door de algemene vergadering, die dit te allen tijde kan beslissen bij 2/3 meerderheid en een

normaal aanwezigheidquorum

-bij wettelijke redenen

-bij vrijwillig ontslag van de bestuurder

Art. 27 Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk meedelen aan de raad van bestuur. Het ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij door het ontslag het aantal bestuurders onder het statutaire minimum zou dalen. In dat geval moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, die in de vervanging van de betrokken bestuurder moet voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

Art.28 Wanneer derden schade lijden door een onrechtmatige daad of een fout van een bestuurder of van meerdere bestuurders, zal de vzw zich engageren deze bestuurder of bestuurders te vrijwaren van de gevolgen van eventuele aansprakelijkheid.

Art. 29 Elk lid afzonderlijk van de raad van bestuur kan de organisatie vertegenwoordigen en is afzonderlijk bevoegd financiële verrichtingen uit te voeren zonder beperking.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

HOOFDSTUK V  Dagelijks bestuur

Art. 30 Het dagelijks bestuur kan door de raad van bestuur worden overgedragen aan één of meer personen (een bestuurder, een lid of een derde). De personen aan wie het dagelijks bestuur zijn opgedragen, mogen alleen handelen. Het dagelijks bestuur wordt benoemd voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK VI  Commissarissen

Art. 31 In de wet wordt beschreven wanneer de vereniging er wettelijk toe gehouden is commissarissen te benoemen. De vereniging kan evenwel spontaan commissarissen benoemen wanneer de algemene vergadering hieromtrent rechtsgeldig een beslissing heeft genomen. In dit geval kan de algemene vergadering commissarissen benoemen zowel uit haar leden als uit derden.

HOOFDSTUK Vil  Rekeningen en begroting

Art. 32 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Art. 33 De raad van bestuur legt elk jaar aan de jaarlijkse algemene vergadering rekening en verantwoording af over zijn beleid en beheer in het afgelopen jaar. Ieder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt zij de rekeningen en de begroting ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

HOOFDSTUK VIII  Ontbinding

Art. 34 De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangeloze doelstelling waarvan de doelstelling het best aansluit bij de doelstellingen van de huidige vereniging.

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten als 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

HOOFDSTUK IX  Varia

Art. 35 De in deze statuten niet voorziene gevallen zullen worden geregeld in overeenstemming met de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, en desgevallend door het gemeen recht.

19 juni 2011

MOD 2.2

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

V

Luik B - vervolg

Proces Verbaal van de algemene vergadering

Tijdens de buitengewone algemene vergadering van 12 juli 2011 heeft de algemene vergadering " overeenkomstig de statuten besloten de volgende personen te ontslaan als bestuurder:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2011- Annexes du Moniteur belge

1.SMETS, Hans, woonachtig te Koopmansstraat 9, 8000 Brugge, geboren op 27/04/1980, Rijksregistemummer: 80042726749

2.STALMANS, Carla, woonachtig te Tennisstraat 102, bus 5, 3582 Koersel, geboren op 01103/1981 Rijksregisternummer: 81030114097

De volgende personen werden aangesteld als bestuurders:

1.DE SMEDT, Felien, woonachtig te Hundelgemsesteenweg 706, 9820 Merelbeke, geboren op 09/02/1985 Rijksregisternummer: 85020927491

2.HUYSENTRUYT, Heleen, woonachtig te Koningslaan 211/12, 1190 Vorst, geboren op 24/09/1982 Rijksregistemummer: 82092436818

3.LEFLERE, Anke, woonachtig te Hollestraat 23, 3020 Veltem-Beisem, geboren op 28/11/1986 Rijksregistemummer: 86112810268

De bestuurders worden overeenkomstig de statuten benoemd voor onbepaalde duur.

De bestuurders zullen de bevoegdheden uitoefenen die hen in de statuten is toegekend op de wijze zoals in " de statuten bepaald.

Gent, 12 juli 2011

Ellen DESMET

voorzitter

Proces Verbaal van de raad van bestuur

Tijdens de raad van bestuur van 12 juli 2011 werd beslist de volgende personen aan te stellen als dagelijks bestuurder, die de vereniging rechtsgeldig kunnen verbinden:

1.DESMET, Ellen, woonachtig te Heidestraat 54, 9050 Gentbrugge, geboren op 09/10/1979 Rijksregistemummer: 79100921481

2.DE SMEDT, Felien, woonachtig te Hundeigemsesteenweg 706, 9820 Merelbeke, geboren op 09/02/1985 Rijksregistemummer: 85020927491

De dagelijks bestuurders zullen de bevoegdheden uitoefenen die hen in de statuten is toegekend op de wijze zoals in de statuten bepaald.

Gent, 12 juli 2011

Ellen DESMET

voorzitter

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PUTUMAYO

Adresse
HEIDESTRAAT 54 9050 GENTBRUGGE

Code postal : 9050
Localité : Gentbrugge
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande