RENESSENCE

Association sans but lucratif


Dénomination : RENESSENCE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 835.351.231

Publication

13/03/2014
ÿþ MOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0835.351.231

Benaming

(voluit) ; RENESSENCE

(verkort)

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : VAN EYCKLAAN 12, 9840 DE PINTE

Onderwerp akte : WIJZIGING MAATSCHAPPELJKE ZETEL - ONTSLAG EN BENOEMING BESTUURDERS

Door de bijzondere algemene vergadering op 28 januari 2014 worden na overleg volgende beslissingen genomen:

1. Eerste beslissing: verplaatsing van de maatschappelijke zetel

De algemene vergadering beslist om de maatschappelijke zetel te verplaatsen naar 2000 Antwerpen, De Gerlachekaal 20 en dit vanaf heden.

2, Tweede beslissing: benoeming van de heer de Potter Miguel ais bestuurder

De algemene vergadering beslist om de heer de Potter Miguel wonende te 9140 Temse, Cauwerburg 22 te benoemen als bestuurder.

De heer de Patter Miguel aanvaardt zijn mandaat.

3. Derde beslissing: ontslag van mevrouw De Bruyn Anne-Catherine als bestuurder

De algemene vergadering aanvaardt - met onmiddellijke ingang - het ontslag van mevrouw De Bruyn Anne-Catherine als bestuurder. Kwijting wordt haar verleend op de eerstvolgende jaarvergadering.

4. Vierde beslissing: ontslag van mevrouw Verbeke Patricia als bestuurder

De algemene vergadering aanvaardt - met onmiddellijke ingang - het ontslag van mevrouw Verbeke Patricia als bestuurder. Kwijting wordt haar verleend op de eerstvolgende jaarvergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam on hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van do perso(o)n(cn) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Vool behoud aan F Belgi; Staatst

I1111u11iu11~90~u~uium

617

LLYEERGELEGD

0 4 MAO 201rt

RECHTBAtafferel KOOPHANDEL TE GENT

Saverys Pauline

Gedelegeerd bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

04/12/2012
ÿþ1

M0D 2.2

iIfe ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akb tur_~ ggriffio

NEERGF1 FGD

II1IIliu(IIlII Niuiii u~iRei

2 3 NOV, 2012

RECHTBANK VAN

KOOPHAN~. T~ GENT -L~E Cr'tf Ic

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0835.351.231

Benaming

(voluit) ; RENESSENCE

(verkort) :

Rechtsvoren : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Stationsstraat 16, 9840 De Pinte

Onderwerp akte : WIJZIGING MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De raad van bestuur gehouden op 10 november heeft beslist de maatschappelijke zetel - met onmiddellijke ingang - te wijzigen naar :

VAN EYCKLAAN 12 TE 9840 DE PINTE

PAULINE SAVERYS

GEDELEGEERD BESTUURDER

Op de laatste hrz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

20/04/2011
ÿþOndernemingsnr : eM 3 S. J' S a A 3'1

Benaming

(voluit) : RENESSENCE

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 9840 De Pinte, Stationsstraat 16

Onderwerp akte : oprichting - statuten - benoeming

Uittreksel uit de onderhandse akte van 23 maart 2011 waarbij de VZW ' RENESSENCE, met zetel te 9840 De Pinte, Stationsstraat 16, werd opgericht door volgende leden-stichters:

1.Mevrouw Saverys Pauline, geboren te Gent op 2 oktober 1982, wonende te 9140 Temse, Cauwerburg 22. 2.Mevrouw Verbeke Patricia, geboren te Sint-Niklaas op 4 mei 1957, wonende te 8300 Knokke, Boslaan 14. 3.Mevrouw De Bruyn Anne-Catherine, geboren te Kortrijk op 25 maart 1957, wonende te 9521 Sint Lievens-Houtem, Zandstraat 3.

De statuten van deze vereniging werden vastgesteld als volgt:

I. NAAM, ZETEL EN DUUR

Artikel 1. De vereniging

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk, overeenkomstig de bepalingen van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd bij de Wetten van 2 mei 2002, 16 januari 2003, 22 december 2003 en 9 juli 2004 (hierna "de Wet" genoemd);

Artikel 2. Naam

2.1. De vereniging draagt de naam RENESSENCE;

2.2. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk", dan wel de afkorting "VZW", telkens met nauwkeurige aanwijzing van het adres van de zetel;

Artikel 3. Zetel

3.1. De zetel van de vereniging is gevestigd te Stationsstraat 16, De Pinte, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent.

3.2. De zetel kan op gelijk welk moment worden overgebracht naar een ander adres, bij beslissing van de raad van bestuur en binnen de maand bekend te maken in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad. De algemene vergadering zal de wijziging van de zetel van de vereniging dan bekrachtigen op haar eerstvolgende bijeenkomst;

Artikel 4. Duur

4.1.De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

II. DOEL

Artikel 5. Doel

5.1.

De vereniging heeft tot doel elke persoon met een voortgezette eetstoornis professioneel op te vangen, met de nodige zorgen te omringen en ambulant te begeleiden door middel van intensieve, multidisciplinaire therapeutische ondersteuning van zowel de persoon zelf, als, zo nodig, zijn omgeving.

Tevens zal de vereniging fungeren als gespecialiseerd opleidings- en informatiecentrum, waarbij therapeuten, andere professionelen en al wie interesse toont, kan worden gevormd met de bedoeling eetstoomissen juist te kaderen, in een voor de betrokkene als veilig ervaren omgeving te herstellen en er zo mogelijk definitief aan te remediëren.

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van haar voormeld doel, met inbegrip van commerciële en winstgevende activiteiten, op voorwaarde dat deze bijkomstig zijn en blijven, vallen binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en nog, de opbrengsten steeds zullen worden besteed aan de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen van de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

nnoD 2.2

Luik B

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

1Ill 11 III uh 1h Il 1111 IIII N~

" 11060937"

NEERGE

8 APR. 2011

RECII t'BMAK VAN

KOOPHANDEL T

GENT

rim

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

De vereniging mag verder betrokken zijn bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving of op elke andere wijze in ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben, of nuttig zouden kunnen zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar belangeloos doel.

III. LIDMAATSCHAP

Artikel 6. Lidmaatschap, uittreding en uitsluiting

6.1.

De vereniging zal bestaan uit zowel effectieve, als toegetreden leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van stemrecht op de algemene ledenvergadering komt uitsluitend toe aan de effectieve leden, die uiteraard ook alle rechten hebben die hen door de Wet zijn toegekend.

Toegetreden leden hebben enkel de rechten en de verplichtingen die hen uitdrukkelijk door deze statuten en / of reglement van inwendige orde worden toegekend;

6.2.

Het aantal effectieve leden is onbeperkt. Dat geldt ook voor het aantal toegetreden leden.

Wel moeten er minimum drie (3) effectieve leden zijn en steeds meer dan het aantal bestuurders;

De oprichters van de vereniging zijn de eerste effectieve leden;

6.3.

ledere natuurlijke of rechtspersoon die hetzij als effectief, hetzij als toegetreden lid tot de vereniging wenst toe te treden, dient daartoe een aanvraag te richten aan de raad van bestuur. Deze beslist bij twee derden (2/3) meerderheid van de aanwezige en / of vertegenwoordigde leden, zonder de minste motiveringsplicht.

Elk nieuw effectief lid is gehouden om binnen de twee (2) weken na zijn aanvaarding, het ledenregister te ondertekenen. Vanaf dat moment is het effectieve lidmaatschap een feit, niet vroeger.

De aanvaarding als nieuw effectief, dan wel toegetreden lid impliceert altijd diens algehele instemming met zowel de inhoud als de draagwijdte van de statuten, zo ook, in voorkomend geval, met het reglement van inwendige orde van de vereniging. Hetzelfde principe geldt voor alle beslissingen die de organen van de vereniging op geldige wijze nemen.

Alle leden verbinden er zich formeel toe om nooit te handelen op een wijze die de belangen van de vereniging op de een of andere manier in het gedrang zou kunnen brengen, hetgeen ook veronderstelt dat elk lid het doel van de vereniging en / of de principes die zij nastreeft steeds strikt zal eerbiedigen;

6.4.

De leden kunnen ten allen tijde uittreden.

Uittreding dient ter kennis te worden gebracht van de raad van bestuur, per aangetekende brief.

Op voorwaarde dat deze aangetekende brief wordt verstuurd vddr 15 november, heeft de uittreding uitwerking op 31 december van het desbetreffend jaar. Indien het aangetekend schrijven in kwestie wordt verstuurd ná 30 september en de vereniging omwille van de uittreding minder dan drie (3) leden zou tellen, zal het lidmaatschap slechts eindigen op het ogenblik dat de vereniging opnieuw drie (3) leden telt, doch in elk geval ten laatste op 31 december van het jaar dat volgt op het jaar waarop de uittreding werd gemeld.

Elk uitgetreden lid is gehouden om binnen de twee (2) weken na het definitief worden van zijn uittreding, het ledenregister te ondertekenen. Bij gebreke waaraan de ondertekening zal geschieden door de voorzitter van de raad van bestuur, in de plaats van het uitgetreden lid dat onweerlegbaar wordt vermoed de voorzitter van de raad van bestuur daartoe mandaat te hebben gegeven.

Het ontslagnemend lid is verplicht de lidmaatschapsbijdrage te betalen, zo ook de deelname in de kosten die werden goedgekeurd voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend;

6.5.

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door een bijzondere algemene vergadering worden uitgesproken waarop minstens de helft van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Zij beslist, na het hebben gehoord van het lid in kwestie, bij geheime stemming en met twee derde (2/3) meerderheid van de aanwezige, of vertegenwoordigde effectieve leden. Het lid over wiens uitsluiting er wordt gestemd, behoudt daarbij al zijn lidmaatschapsrechten;

6.6.

In afwachting van een besluit omtrent de uitsluiting van een effectief lid kan de raad van bestuur beslissen om het lidmaatschap voor een duur van hoogstens zes (6) weken te schorsen. Van die beslissing moet het betrokken lid met aangetekende post op de hoogte worden gebracht;

6.7.

De uitsluiting wordt onder toezicht van de voorzitter van de raad van bestuur ingeschreven in het ledenregister en door hem ondertekend;

6.8.

Noch het ontslagnemend, noch het uittredend lid, noch het uitgesloten lid, noch de rechtsopvolgers van overleden leden kunnen aanspraak maken noch op het vermogen en / of de bijdragen van de vereniging. De personen voormeld kunnen al evenmin teruggave, of vergoeding vragen van door hen gestorte bijdragen en / of inbrengen;

6.9.

Het lidmaatschap neemt onmiddellijk een einde bij het overlijden van een lid, effectief, dan wel toegetreden lid en in het geval er sprake is van een rechtspersoon, bij ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

6.10 Ledenbijdrage

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De werkelijke en de toegetreden leden betalen dezelfde jaarlijkse bijdrage. Het bedrag hiervan wordt

bepaald door de algemene vergadering. Deze mag niet meer bedragen dan 500 EUR.

IV. BESTUUR

Artikel 7. Aantal bestuurders

7.1.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die uit ten minste drie (3) personen bestaat;

7.2.

Wanneer de vereniging evenwel niet meer dan drie (3) effectieve leden zou tellen, bestaat de raad van

bestuur uit slechts twee (2) personen;

7.3.

Het aantal bestuurders moet altijd kleiner zijn dan het aantal effectieve leden;

Artikel 8. Ontslag en benoeming van bestuurders

8.1

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering, die beslist bij gewone meerderheid;

8.2.

Wanneer het mandaat van bestuurder niet is toegekend voor bepaalde duur, eindigt het na verloop van zes

(6) Jaar;

8.3.

De bestuurders zijn herkiesbaar;

8.4.

De algemene ledenvergadering kan het mandaat van bestuurder steeds herroepen, bij eenvoudige

meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, zonder voorafgaande ingebrekestelling,

noch naleving van een termijn, dan wel betaling van een of andere vorm van schadevergoeding en altijd zonder

de minste motiveringsplicht;

8.5.

De bestuurders kunnen vrijwillig ontslag nemen door hun ontslag per aangetekende brief aan de voorzitter

van de raad van bestuur te laten toekomen;

8.6.

Indien het aantal bestuurders daalt beneden het wettelijk minimum, blijven de bestuurders in functie tot

zolang er niet in hun vervanging werd voorzien;

8.7.

De raad van bestuur zal een voorzitter, een secretaris en een penningmeester onder haar leden benoemen.

De functies van secretaris en penningmeester kunnen door één en dezelfde persoon worden uitgeoefend;

Artikel 9. Bevoegdheden en delegatie van bevoegdheden

9.1.

De raad van bestuur is bekleed met de meest uitgebreide bevoegdheden om alle daden van bestuur en

beschikking te stellen die de vereniging aanbelangen, zo ook om de vereniging in en buiten rechte te

vertegenwoordigen;

9.2.

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen, wordt bij beslissing van de

algemene ledenvergadering opgedragen aan ten minste twee (2) bestuurders die, wanneer er slechts twee (2)

zijn, gezamenlijk optreden en wanneer er meer dan twee (2) zijn, optreden als college;

9.3.

Het dagelijks bestuur van de vereniging kan bij beslissing van de raad van bestuur worden opgedragen aan

één (1) of meerdere personen, al dan niet bestuurders. Indien de betrokkene bestuurder is, draagt hij de titel

van gedelegeerd bestuurder. Indien niet, draagt hij de titel van directeur;

9.4.

Ten aanzien van derden is de vereniging dus slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening

van twee (2) bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van

derden evenwel niet doen blijken van enig besluit of machtiging;

9.5.

De raad van bestuur kan evenzeer ten allen tijde bijzondere, tijdelijke volmachten verlenen aan personen

naar keuze, al dan niet bestuurder of lid van de vereniging;

Artikel 10. Beraadslaging en stemming

10.1.

De vergaderingen van de raad van bestuur dienen niet verplicht op de zetel van de vereniging door te gaan.

Wel moet de plaats van bijeenkomst altijd in de oproeping worden vermeld. De raad van bestuur kan ook

vergaderen per telefoon- of videoconferentie;

10.2.

De voorzitter of de secretaris roepen de raad van bestuur bijeen. Oproepingen gebeuren steeds schriftelijk en dat kan ook met elektronische post. De oproepingstermijn bedraagt in principe minstens vijf (5) werkdagen, behalve in geval van hoogdringendheid, die in het verslag van de desbetreffende raad van bestuur moet worden gemotiveerd. De oproepingsbrief bevat de agenda van de vergadering. Teneinde de bestuurders toe te laten voorbereid en met kennis van zaken aan de geplande vergadering deel te nemen, zal elke oproeping in de mate

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

van het mogelijke vergezeld gaan van zoveel mogelijk relevante documenten. De raad van bestuur kan alleen

beslissen over punten die in de agenda zijn opgenomen, tenzij alle bestuurders aanwezig het ermee eens zijn

dat er een agendapunt wordt toegevoegd;

10.3.

Een bestuurder kan zich slechts geldig laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Elke

bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen;

10.4.

De raad van bestuur kan alleen geldig beraadslagen en beslissingen nemen indien minstens de helft van

zijn leden, waaronder de voorzitter en de secretaris, aanwezig of vertegenwoordigd is;

10.5.

De voorzitter zit de vergadering van de raad van bestuur voor. In het geval hij afwezig is, wordt hij

vervangen door de oudst aanwezige bestuurder;

10.6.

Elke beslissing van de raad van bestuur wordt bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en

vertegenwoordigde bestuurders genomen. Bij staking van de stemmen is het voorstel verworpen;

10.7.

In dringende gevallen en op voorwaarde dat het belang van de vereniging zulks redelijkerwijze vereist,

kunnen de beslissingen van de raad van bestuur ook genomen worden bij eenparig schriftelijk akkoord van de

bestuurders. In dat geval zal de voorzitter, samen met de secretaris, via fax, dan wel elektronische post de

bestuurders een schrijven richten waarin vermeld wordt dat:

- het schrijven waarvan sprake een voorstel van beslissing van de raad van bestuur is, dat niet kan worden

geamendeerd;

- opdat er van een geldige beslissing zou kunnen gesproken worden, alle bestuurders dit voorstel moeten

goedkeuren;

- die goedkeuring dient te geschieden door middel van de handgeschreven tekst "goedgekeurd voor

beslissing van de raad van bestuur", binnen de gestelde termijn aan het adres van de zetel van de vereniging

terug te sturen, bij voorkeur per brief en met kopie via fax, dan wel elektronische post;

10.8.

Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat de voorzitter en de

secretaris ondertekenen. Het wordt toegevoegd in een daartoe bestemd register;

V. ALGEMENE LEDENVERGADERING

Artikel 12. Bevoegdheden van de algemene vergadering

Een beslissing van de algemene vergadering is altijd vereist voor:

al een wijziging van de statuten;

b/ de benoeming en afzetting van bestuurders, zo ook die van commissarissen in het geval er zijn, annex

het bepalen van de bezoldiging van de bestuurders en / of commissarissen;

cl de kwijting aan bestuurders en commissarissen;

d/ de bepaling van de jaarlijks te betalen bijdragen en / of kosten;

e/ de goedkeuring van de jaarrekeningen en de begroting;

f/ de uitsluiting van een lid;

gl de ontbinding van de vereniging;

h/ de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

i/ alle gevallen waarin de statuten zulks vereisen en die de wettelijk of statutair aan de raad van bestuur

toegekende bevoegdheden overschrijden;

Artikel 13. Gewone en bijzondere algemene vergadering

13.1.

De algemene ledenvergadering komt bijeen op de laatste woensdag van juni om 14 uur van elk jaar, met de

goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het komend jaar op de agenda.

Indien de dag voormeld valt op een zon- of feestdag, wordt de gewone algemene vergadering de eerstvolgende

dag daarop gehouden, op hetzelfde uur;

13.2.

De raad van bestuur is verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen telkens wanneer het doel en /

of belang van de vereniging zulks veronderstelt, zo ook binnen de maand nadat één vijfde (1/5) van de

effectieve leden daar heeft om verzocht, met vermelding van de door deze leden gewenste agendapunten;

Artikel 14. Oproeping en agenda

14.1.

Minstens vijftien (15) dagen véér de algemene vergadering doorgang vindt, worden alle effectieve leden

daarvan bij gewone brief verwittigd en uitgenodigd om op de vermelde dag, uur en plaats aanwezig te zijn;

14.2.

De oproeping wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris van de raad van bestuur van de

vereniging. Ze bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur, zo ook de bijkomende

agendapunten waar een vijfde (1/5) van de effectieve leden de voorzitter van de raad van bestuur heeft om

verzocht. De algemene vergadering kan altijd op geldige wijze een beslissing nemen aangaande punten die

oorspronkelijk niet op de agenda vermeld stonden, op voorwaarde dat minstens de helft van de effectieve leden

aanwezig of vertegenwoordigd is en alle aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden hiermee instemmen;

Artikel 15. Besluitvorming

15.1.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Een algemene vergadering kan alleen geldig beraadslagen en beslissen wanneer tenminste de helft van

haar effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is;

15.2.

De leden kunnen vertegenwoordigd worden door een ander effectief lid, geen derde en altijd bij geschreven

volmacht, te hechten aan de notulen van de algemene vergadering. Alleen effectieve leden hebben stemrecht.

Ze beschikken elk over één (1) stem. De drager van een volmacht mag hoogstens één (1) ander effectief lid

vertegenwoordigen;

15.3.

Behoudens andersluidende wettelijke of statutaire bepalingen, worden de besluiten van de algemene

vergadering genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen;

15.4.

De beslissing tot uitsluiting van een effectief lid moet evenwel met twee derde (2/3) meerderheid van de

aanwezige en vertegenwoordigde stemmen worden genomen;

15.5.

Een statutenwijziging veronderstelt niet alleen een besluit met twee derde (2/3) meerderheid, doch ook de

aanwezigheid, dan wel vertegenwoordiging van minstens twee derde (2/3) van de effectieve leden. Wordt dat

aanwezigheidsquorum niet bereikt, kan een tweede algemene vergadering niet vroeger dan na verloop van

minstens vijftien (15) dagen na de eerste plaats vinden. In dat geval kan er geldig beraadslaagd en een besluit

genomen worden ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden, maar wel met een bijzondere,

twee derde (2/3) meerderheid;

15.6.

Om het doel van de vereniging te wijzigen en te beslissen aangaande haar ontbinding, is eenzelfde twee

derde (2/3) aanwezigheidsquorum vereist, althans op de eerste daartoe bijeengeroepen buitengewone

algemene vergadering. Wordt dat aanwezigheidsquorum niet bereikt, kan een tweede algemene vergadering

niet vroeger dan na verloop van minstens dertig (30) dagen na de eerste plaats vinden. Het besluit aangaande

de wijziging van het doel van de vereniging of haar ontbinding, veronderstelt steeds een bijzondere

meerderheid van vier vijfde (4/5) van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Onthoudingen worden als

tegenstem geteld;

15.7.

Elke stemming omtrent personen zal, op eenvoudig verzoek van een lid, geheim verlopen;

Artikel 16. Notulen van de algemene vergadering

De beslissingen van de algemene vergaderingen worden genotuleerd, ondertekend door de voorzitter, de

secretaris en door alle leden die dit wensen. De notulen worden in een daartoe bestemd register bijgehouden

dat op de zetel van de vereniging wordt bewaard. Zowel effectieve, als toegetreden leden kunnen er op eigen

kosten kennis van nemen, zonder dit register echter te mogen verplaatsen.

VI. FINANCIERING, BOEKHOUDING EN REKENINGEN

Artikel 17. Aanvang boekjaar

Het boekjaar van de vereniging vangt aan op 1 januari en sluit af op 31 december van hetzelfde jaar;

Het eerste boekjaar vangt aan bij oprichting en sluit af op 31 december 2011.

Artikel 18. Rekeningen en begroting

18.1.

De raad van bestuur bereidt de jaarrekeningen van het voorbije boekjaar en de begroting van het volgend

boekjaar voor. Ze legt deze dan ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering binnen de zes (6) maanden

na afsluitingsdatum. De jaarrekening dient te worden opgenomen in het dossier ter griffie van de rechtbank;

18.2.

De rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar zullen jaarlijks ter

goedkeuring worden voorgelegd aan de gewone algemene vergadering;

Artikel 19. Financiering

19.1.

De vereniging zal gefinancierd worden door onder meer subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen,

legaten en andere laatste wilsbeschikkingen, al dan niet in de vorm van een testament;

19.2.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze, voor zoveel niet strijdig met de Wet.

Artikel 21. Bestemming van het liquidatiesaldo

21.1.

In geval van vrijwillige ontbinding, zal de algemene ledenvergadering die hiertoe beslist heeft, één of meer

vereffenaars benoemen, hun machten omschrijven en na aanzuivering van het passief, beslissen aangaande

de bestemming van de goederen en waarden van de ontbonden vereniging;

21.2.

In geval van gerechtelijke ontbinding zullen de vereffenaars een algemene ledenvergadering bijeenroepen

die zal beslissen over dezelfde punten, zoals in het vorig artikel omschreven;

21.3.

De goederen en de waarden van de ontbonden vereniging die overblijven na de aanzuivering van het

passief, zullen door de vereffenaars bij voorrang worden toebedeeld aan één of meerdere binnen- of

buitenlandse verenigingen, instellingen en / of vennootschappen met sociaal oogmerk, al dan niet in oprichting,

die een gelijkaardig doel hebben, minstens het doel van de vereniging evenaren;

Bijzondere bepalingen:

' MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2011- Annexes du Moniteur belge A.BEKRACHTIGING AANGEGANE VERBINTENISSEN

De oprichters verklaren uitdrukkelijk alle verbintenissen die door één van hen werden afgesloten in naam

van de vereniging in oprichting, te bekrachtigen, onder de opschortende voorwaarde van het verkrijgen van

rechtspersoonlijkheid door de vereniging.

B.Alle voormelde stichters van de vereniging zijn na de oprichting bijeengekomen in algemene vergadering

en beslissen met eenparigheid van stemmen:

1.Het aantal bestuurders te bepalen op drie.

2.Worden aangesteld tot bestuurder voor een termijn van 6 jaar, ingaand op heden en eindigend bij op de

jaarvergadering in 2017:

-SAVERYS Pauline, geboren te Gent op 2 oktober 1982, wonende te 9140 Temse, Cauwerburg 22

(Rijksregistemummer: 82.10.02-104.76)

-VERBEKE Patricia, geboren te Sint-Niklaas op 4 mei 1957, wonende te 8300 Knokke, Boslaan 14

(Rijksregistemummer: 57.05.04-090.52)

-DE BRUYN Anne-Catherine, geboren te Kortrijk op 25 maart 1957, wonende te 9521 Sint Lievens-Houtem,

Zandstraat 3 (Rijksregistemummer: 57.03.25-344.27).

Die allen verklaren hun mandaat te aanvaarden.

C.De aangeduide bestuurders zijn vervolgens bijeengekomen in raad van bestuur en hebben met

eenparigheid van stemmen aangeduid als:

1.Voorzitter van de raad van bestuur: Mevrouw Saverys Pauline, geboren te Gent op 2 oktober 1982,

wonende te 9140 Temse, Cauwerburg 22 (Rijksregistemummer: 82.10.02-104.76)

2.Gedelegeerd bestuurder: Mevrouw Saverys Pauline, geboren te Gent op 2 oktober 1982, wonende te

9140 Temse, Cauwerburg 22 (Rijksregistemummer: 82.10.02-104.76)

Die verklaart deze functies te aanvaarden.

Voor eensluidend uittreksel,

Tegelijk neergelegd:

- oprichtingsakte

Voor de VZW Renessence

Pauline Saverys

gedelegeerd bestuurder

Coordonnées
RENESSENCE

Adresse
VAN EYCKLAAN 12 9840 DE PINTE

Code postal : 9840
Localité : DE PINTE
Commune : DE PINTE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande