RHINOS RUGBY OUDENAARDE

Association sans but lucratif


Dénomination : RHINOS RUGBY OUDENAARDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 478.267.309

Publication

07/08/2014
ÿþMOD22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

-0 --



IIIII Vlllllllfll i i

*19151792*

i







Gent

Afdeling Oudenaarde

2 9 JI L! 2014

Griffie

Ondernemingsnr : 478.267.309

Benaming

(voluit) : Rhinos Rugby Oudenaarde

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Jagerij 87, 9700 Oudenaarde

Onderwerp akte : Wijziging statuten, effectieve ledenlijst, ontslag en benoeming Raad van Bestuur,

A.DE VERENIGING

ART.1: De naam van de vereniging is RHINOS Rugby Oudenaarde vzw. De zetel van de vereniging zonder winstoogmerk is gevestigd in Jagerij 87, 9700 Oudenaarde gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen afdeling Oudenaarde en kan worden overgebracht naar elke andere plaats in België bij beslissing door de Raad van Bestuur

ART.2: De vereniging heeft tot doel het beoefenen en bevorderen van de rugbysport. Daartoe behoort het inrichten van en deelnemen aan trainingen, wedstrijden, tornooien, het uitbrengen en beheren van promotiemateriaal zoals onder andere websites, tijdschriften en andere alsook het organiseren van evenementen ter bevordering van clubsfeer en om financiële middelen te verzamelen die de clubwerking financieren

ART.3; De vereniging is opgericht op 12 september 2002 voor onbepaalde duur door Hans Delaunois-Vanderperren (Ouwegemstraat 48, 9750 Ouwegem-Zingem),Louis Volcke (Waregemsesteenweg 76, 9770 Kruishoutem), Pieter De Clercq (Schapendries 22, 9700 Oudenaarde), Thomas Berge (Ellestraat 30, 9680 Maarkedal), Koen Aelvoet(Pontstraat 6, 9680 Maarkedal), Karel Vandermeersch (Molenstraat 6, 9772 Kruishoutem), allen van Belgische nationaliteit. Het minimum aantal leden van de vereniging is drie.

ART.4: De vereniging streeft geen winst na. Eventuele winsten mogen enkel gebruikt worden voor de doeleinden zoals in de statuten (ART.2) vermeld. De leden ontvangen geen deelname in de winst noch giften uit de middelen van de vereniging. Geen enkele persoon mag door bestuurlijke taken, die vreemd zijn aan de doelstellingen van de vereniging door buitensporig hoge vergoedingen begunstigd worden

ART.5: In geval van ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering een of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid en de bestemming die aan de netto activa van het patrimonium moet worden gegeven, Deze bestemming moet ten gunste zijn van een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft, bij voorkeur in België. Deze beslissingen en de naam, het beroep en het adres van deze vereffenaars worden bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

BIEDEN van de vereniging

ART.6: De vereniging is samengesteld uit effectieve leden, toegetreden leden en steunende leden.

ART.7: Onverminderd de artikelen 3, § 2, en 11 van de Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van 27.061921, hierna gewoon wet van 27.06.1921 genoemd, gaan de leden in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat. Dit geldt voor alle soorten leden.

ART.8: Toegetreden leden zijn personen die zich aansluiten bij de vereniging om deel te kunnen nemen aan' haar activiteiten en daarvoor verzekerd te zijn. Om toe te treden moeten zij lidgeld betalen en de vereiste documenten bezorgen. Elk jaar legt de Raad van Bestuur vast hoeveel dat lidgeld bedraagt en welke. documenten bezorgd moeten worden, Het lidgeld kan maximaal 500 euro bedragen, aangepast aan het. indexcijfer der consumptieprijzen van juni 2002 (110.58 punten). Toegetreden leden kunnen de vereniging op elk moment verlaten door dit schriftelijk mee te delen aan de Raad van Bestuur.

ART.9: Effectieve leden zijn personen die zich bereid verklaren om zich op één of andere manier in te zetten voor de werking van de vereniging. Zij worden uitgenodigd op de Algemene Vergadering en hebben daar ook stemrecht, Om toe te treden dienen ze zich voor te stellen aan de Algemene Vergadering. De kandidatuur wordt aanvaard als 2/3 van de leden van de algemene vergadering voor stemmen, dit is een geheime stemming. Een effectief lid dient hetzelfde lidgeld te betalen en dezelfde documenten te voorzien als een toegetreden lid, tenzij. hij of zij geen rugbylicentie nodig heeft, In dit tweede geval bedraagt het lidgeld de helft van dat van het ' toegetreden lid. Effectieve leden die twee Algemene Vergaderingen na elkaar niet opdagen noch schriftelijk verontschuldigen, worden verondersteld ontslagnemend te zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

r1.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MpD 2.2

ART.10: Steunende reden zijn personen die zich bij de vereniging aansluiten om verbonden te blijven met het verenigingsleven en om de club financieel te steunen. De Raad van Bestuur beslist over hun toetreding en legt elk jaar het lidgeld vast. Steunende leden kunnen de club verlaten met een schriftelijke mededeling aan de Raad van Bestuur.

ART.11: Alle leden kunnen voor maximum 1 jaar geschorst worden met s/+ meerderheid in de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal de schorsing schriftelijk meedelen, samen met een motivatie. Een geschorst lid wordt voor de duur van de schorsing de toegang tot alle clubactiviteiten ontzegd. Er is geen enkel beroep mogelijk tegen deze schorsing. Leden kunnen slechts definitief uitgesloten worden door de Algemene Vergadering en dit met een 213de meerderheid en uitgebreide schriftelijke motivatie.

ART.12: Leden die het verschuldigde lidgeld niet betalen vbbr de door de Raad van Bestuur vastgelegde uiterste datum, worden automatisch geweerd uit de vereniging.

C.WERKING van de vereniging

ART.13: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 juni tot 31 mei.

Algemene Vergadering

ART.14: Sowieso zal er telkens één Algemene Vergadering georganiseerd worden op het eind van elk seizoen. Een bijzondere Algemene Vergadering kan worden samen geroepen als 1/5de van de effectieve leden daarom vraagt en minstens de helft van de leden vertegenwoordigd is. De effectieve leden worden minstens 10 dagen op voorhand uitgenodigd per e-mail met daarin ook de agenda van de vergadering, het financieel verslag van het voorbije seizoen en de begroting voor het komende seizoen. Behalve in de gevallen voorzien bij artikelen 8,12 en 20 van de wet van 27,06.1921, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn. Het minimum aantal vertegenwoordigde leden bedraagt sowieso de helft van het aantal effectieve leden, tenzij voor beslissingen waarvoor de wet een ander minimum bepaalt. De wet van 27.06.1921 voorziet ook de voorwaarden waaronder een tweede Algemene Vergadering kan worden samengeroepen als het minimum niet gehaald wordt.

ART.15: De Algemene Vergadering heeft als taken het goedkeuren van het financieel verslag van het voorbije seizoen, het kwijten van bestuurders, het benoemen van eventueel nieuwe bestuurders en het goedkeuren van de begroting. Verder neemt ze ook beslissingen over de wijziging van de statuten, het eventuele ontbinden van de vereniging en aanstellen van vereffenaars en het uitsluiten van leden.

ART.16: De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Alle leden hebben gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen tenzij anders bepaald door de wet of deze statuten. Elk lid van de Algemene Vergadering kan zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Ieder lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen. Een schriftelijk bewijs voor deze vertegenwoordiging is nodig.

ART.17: De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genoteerd en ondertekend door minstens drie leden van de nieuwe Raad van Bestuur. Ze worden bewaard in het archief van de vereniging en zijn op elk moment door alle leden in ie kijken.

Raad van Bestuur

ART.18: De vereniging wordt beheerd en bestuurd door de Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens drie effectieve leden. Zij worden met 2/3 meerderheid geheim gekozen door de Algemene Vergadering en dit voor onbepaalde termijn. Dat wil zeggen dat zij steeds afzetbaar zijn als ze geen vertrouwen meer genieten van 2/3de van de Algemene Vergadering. De vertrouwensstemming is op elke Algemene Vergadering een agendapunt. Een bestuurder kan de raad enkel verlaten na kwijting door de Algemene Vergadering. Als een bestuurslid geen kwijting krijgt van de Algemene Vergadering, moet dit gemotiveerd worden en ingeschreven in het verslag.De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een schatbewaarder en een secretaris.

ART.29: De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide macht voor het leiden en beheren van de vereniging. Enkel de handelingen die krachtens de wet of de onderhavige statuten tot de exclusieve bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren, horen niet tot het takenpakket van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur neemt zijn beslissingen in samenspraak, tenzij in een bestuursverslag expliciet vermeld wordt dat een bepaalde taak tot slechts één of enkele bestuurders hun takenpakket behoort.

ART.20: Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie; hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht. De bestuurders zijn niet bezoldigd. Enkel de voorzitter en de schatbewaarder hebben expliciet de bevoegdheid om giften te ontvangen en financiële contracten aan te gaan voor de vereniging, tenzij de Raad van Bestuur unaniem beslist om deze bevoegdheid ook aan een ander bestuurslid te geven. Dit wordt dan genoteerd in een bestuursverslag.

Huishoudelijk reglement

ART.21: De Raad van Bestuur kan een reglement van inwendige orde afvaardigen bij eenparigheid van stemmen. Dit reglement moet gezien worden als een uitbreiding op de statuten en kan deze nooit tegenspreken. Het huishoudelijk reglement kan door de Algemene Vergadering gewijzigd worden bij gewone meerderheid van stemmen.

M,OD 2.2

Luik B - Vervolg

Akte van de Raad van Bestuur

De algemene vergadering van 01 mei 2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting van volgende bestuurders het ontslag aanvaard en volgende bestuurders benoemd:

De vorige raad van bestuur bestond uit:

1. Bauters Martijn, Beukendreef 11, 9770 Lozer, geboren op 13/12/1989 te Gent

2. Bergé Thomas, Tieltseweg 15, 8720 Dentergem, geboren op 21/01/1985 te Gent 3, Cnudde Wouter, Fonteinstraat 23, 9667 Horebeke, geboren op 08/06/1987 te Ronse

4. Hove Jonas, Jagerij 87, 9700 Oudenaarde, geboren 01/01/1987 te Oudenaarde

5. Joye Thibault, Tapuitstraat 91, 8540 Deerlijk, geboren op 13/12/1991 te Kortrijk 6, Vandenbroucke Karel, Kerkgate 23, 9700 Oudenaarde, geboren op 01/11/1991 te Oudenaarde

7. Van Cauwenberghe Tim, Gomare Vandewielelaan 16, 9700 Oudenaarde, geboren op 10/08/1983 te Ronse

8. Viaene Kimberley,Wijnhuisveld 30, 9750 Zingem, geboren op 26/02/1988 te Gent

De algemene vergadering van 01/05/2014 heeft het ontslag aanvaard van:

Cnudde Wouter, Fonteinstraat 23, 9667 Horebeke, geboren op 08/06/1987 te Ronse,

De algemene vergadering heeft tot bestuurder benoemd:

Van De Weghe Lieven, Jan Baptist Eeckhoutskaai 1, 9700 Oudenaarde, geboren op 25/06/1969 te

Oudenaarde

Dominiek Bil, Vijverweide 4, 9700 Oudenaarde, geboren op 26/01/1965 te Oostende

Vandecauter Greet, Varent 10, 9700 Oudenaarde, geboren op 06/01/1967 te Oudenaarde

Van Gelderen Kim, Bareelstraat 39, 9630 Zwalm, geboren op 13/02/1988 te Oudenaarde

De huidige raad van bestuur bestaat uit;

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

t-,



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge



1. Bauters Martijn, Beukendreef 11, 9770 Lozer, geboren op 13/12/1989 te Gent

2. Bergé Thomas, Tieltseweg 15, 8720 Dentergem, geboren op 21/01/1985 te Gent

3, Bil Dominiek, Vijverweide 4, 9700 Oudenaarde, geboren op 26/01/1965 te Oostende

4. Hove Jonas, Jagerij 87, 9700 Oudenaarde, geboren 01/01/1987 te Oudenaarde

5. Joye Thibault, Tapuitstraat 91, 8540 Deerlijk, geboren op 13/12/1991 te Kortrijk

6. Vandecauter Greet, Varent 10, 9700 Oudenaarde, geboren op 06/01/1967 te Oudenaarde

7. Vandeweghe Lieven, Jan Baptist Eeckhoutskaai 1, 9700 Oudenaarde, geboren op 25/06/1969 te Oudenaarde

8. Vandenbroucke Karel, Kerkgate 23, 9700 Oudenaarde, geboren op 01/11/1991 te Oudenaarde

9, Van Cauwenberghe Tim, Gomare Vandewielelaan 16, 9600 Ronse, geboren op 10108/1983 te Ronse

10. Van Gelderen Kim, Bareelstraat 39, 9630 Zwalm, geboren op 13/02/1988 te Oudenaarde

11 .Viaene Kimberley,Wijnhuisveld 30, 9750 Zingem, geboren op 26/02/1988 te Gent

Benoeming bestuurders:

1. Voorzitter: Bergé Thomas, Tieltseweg 15, 8720 Dentergem,

2, Schatbewaarder: Van Cauwenberghe Tim, Gomare Vandewielelaan 16, 9600 Ronse

3. Secretaris; Viaene Kimberley, Wijnhuisveld 30, 9750 Zingem

Thomas Berge, voorzitter Kimberley Viaene, secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/11/2011
ÿþf' MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

V beh 11I1GItlW~~IIMI~IV@N~~V~II

aa *11165905

Bel Staa





r --





Oudenaarde

2 0 On. 2011

Crlftfle

Ondernemingsnr : 478.267.309

BenarnIng

(voluit) : Rhinos Rugby Oudenaarde

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Elfdagwandkouter 16, 9700 Oudenaarde

Onderwem akte : Wijziging zetel, aanpassing effectieve ledenlijst, ontslag raad van bestuur, bepaling raad van bestuur, vernieuwing statuten

1) De statuaire zetel wordt vanaf 01/05/2011 verplaatst van Elfdagwandkouter 16, 9700 Oudenaarde naar Jagerij 87, 9700 Oudenaarde

2) De effectieve ledenlijst werd aangepast

3) De vorige raad van bestuur bestond uit:

1. Bergé Thomas, student, wonende te 9680 Maarkedal, Ellestraat 7.

2. Coessens Bart, bediende , wonende te 9700 Oudenaarde Dijkstraat 22

3. De Paepe Sarah, bediendetzelfstandige , wonende te 9000 Gent, Leiestraat 29

4. Vanassche Thomas, student, wonende te 9700 Oudenaarde, Linckstraat 1 bis

5. Van Cauwenberghe Tim, bediende, wonende te Gomare Vandewielelaan 16, 9700 Oudenaarde

6. Volcke Louis,advocaat , wonende te 9700 Oudenaarde, Baarstraat 16 bus 2

7. Wauman Maarten, student, wonende te 9660 Brakel, Kasteelstraat 41

Ontslag bestuurders;

- Coessens Bart, bediende , wonende te 9700 Oudenaarde Dijkstraat 22

- De Paepe Sarah, bediende/zelfstandige , wonende te 9000 Gent, Leiestraat 29 - Vanassche Thomas, student, wonende te 9700 Oudenaarde, Linckstraat 1 bis - Volcke Louis,advocaat , wonende te 9700 Oudenaarde, Baarstraat 16 bus 2

- Wauman Maarten, student, wonende te 9660 Brakel, Kasteelstraat 41

Benoeming bestuurders:

- Cnudde Wouter, bediende, wonende te Landlos 3, 9700 Oudenaarde

- Coussé Bert, bediende, wonende te Berggatstraat 25, 9890 Semmerzake

- Robyns Evelyne, bediende, wonende te Auwerickstraat 6, 9667 Horebeke

- Vandenbroucke Karel, student, wonende te Kerkgate 23, 9700 Oudenaarde

De huidige raad van bestuur bestaat uit;

1. Bergé Thomas, bediende, wonende te Poederleese Weg 76 bus 5, 2275 Lille

2. Cnudde Wouter, bediende, wonende te Landlos 3, 9700 Oudenaarde

3. Coussé Bert, bediende, wonende te Berggatstraat 25, 9890 Semmerzake

4. Robyns Evelyne, bediende, wonende te Auwerickstraat 6, 9667 Horebeke

5. Vandenbroucke Karel, student, wonende te Kerkgate 23, 9700 Oudenaarde

6. Van Cauwenberghe Tim, bediende, wonende te Gomare Vandewielelaan 16, 9700 Oudenaarde

De bestuurders hebben aangesteld als;

Voorzitter: Bergé Thomas, voornoemd'

Secretaris: Coussé Bert, voornoemd

Schatbewaarder: Van Cauwenberghe Tim, voornoemd,

Werkgroepverantwoordelijke: Robyns Evelyne, voornoemd

Jeugdverantwoordelijke : Cnudde Wouter, voornoemd

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Voren " Mam no, henrHalraninn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2011- Annexes du Moniteur belge

M90 2.2

Jeugdverantwoordelijke: Vandenbroucke Karel, voornoemd

5) De statuten werden als volgt vernieuwd;

A.DE VERENIGING

ART.1: De naam van de vereniging is Rhinos Rugby Oudenaarde vzw. De zetel van de vereniging zonder winstoogmerk is gevestigd in Jagerij 87, 9700 Oudenaarde in België.. De maatschappelijke zetel valt onder het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde. De maatschappelijke zetel kan worden overgebracht naar elke andere plaats in België bij beslissing door de Algemene Vergadering.

ART.2: De vereniging heeft tot doel het beoefenen en bevorderen van de rugbysport. Daartoe behoort het inrichten van en deelnemen aan trainingen, wedstrijden, tornooien, het uitbrengen en beheren van promotiemateriaal zoals onder andere websites, tijdschriften en andere alsook het organiseren van evenementen ter bevordering van clubsfeer en om financiële middelen te verzamelen die de clubwerking financieren

ART.3: De vereniging is opgericht op 12 september 2002 voor onbepaalde duur door Hans Delaunois-Vanderperren (Ouwegemstraat 48, 9750 Ouwegem-Zingem), Louis Voldoe (Waregemsesteenweg 76, 9770 Kruishoutem), Pieter De Clercq (Schapendries 22, 9700 Oudenaarde), Thomas Bergé (Ellestraat 30, 9680 Maarkedal), Koen Aelvoet (Pontstraat 6, 9680 Maarkedal), Karel Vandermeersch (Molenstraat 6, 9772 Kruishoutem), allen van Belgische nationaliteit. Het minimum aantal leden van de vereniging is drie.

ART.4: De vereniging streeft geen winst na. Eventuele winsten mogen enkel gebruikt worden voor de doeleinden zoals in de statuten (ART.2) vernield. De leden ontvangen geen deelname in de winst noch giften uit de middelen van de vereniging. Geen enkele persoon mag door bestuurlijke taken, die vreemd zijn aan de doelstellingen van de vereniging door buitensporig hoge vergoedingen begunstigd worden

ART.5: In geval van ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering een of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid en de bestemming die aan de netto activa van het patrimonium moet worden gegeven. Deze bestemming moet ten gunste zijn van een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft bij voorkeur in België. Deze beslissingen en de naam, het beroep en het adres van deze vereffenaars worden bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

B.LEDEN van de vereniging

ART.6: De vereniging is samengesteld uit effectieve leden, toegetreden leden en steunende leden.

ART.7: Onverminderd de artikelen 3, § 2, en 11 van de Wet betreffende de verenigingen zander winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van 27.06.1921, hierna gewoon wet van 27.06.1921 genoemd, gaan de leden in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat. Dit geldt voor alle soorten leden.

ART.8: Toegetreden leden zijn personen die zich aansluiten bij de vereniging om deel te kunnen nemen aan haar activiteiten en daarvoor verzekerd te zijn. Om toe te treden moeten zij lidgeld betalen en de vereiste documenten bezorgen. Eik jaar legt de Raad van Bestuur vast hoeveel dat lidgeld bedraagt en welke documenten bezorgd moeten worden. Het lidgeld kan maximaal 500 éuro bedragen, aangepast aan het indexcijfer der consumptieprijzen van juni 2002 (110.58 punten). Toegetreden leden kunnen de vereniging op elk moment verlaten door dit schriftelijk mee te delen aan de Raad van Bestuur.

ART.9: Effectieve leden zijn personen die zich bereid verklaren om zich op één of andere manier in te zetten voor de werking van de vereniging. Zij worden uitgenodigd op de Algemene Vergadering en hebben daar ook stemrecht. Om toe te treden dienen ze zich voor te stellen aan de Algemene Vergadering. De kandidatuur wordt aanvaard als 213 van de leden van de algemene vergadering voor stemmen, dit is een geheime stemming. Een effectief lid dient hetzelfde lidgeld te betalen en dezelfde documenten te voorzien als een toegetreden lid, tenzij hij of zij geen rugbylicentie nodig heeft. In dit tweede geval bedraagt het lidgeld de helft van dat van het toegetreden lid. Effectieve leden die twee Algemene Vergaderingen na elkaar niet opdagen noch schriftelijk verontschuldigen, warden verondersteld ontslag nemend te zijn.

ART.10: Steunende leden zijn personen die zich bij de vereniging aansluiten om verbonden te blijven met het verenigingsleven en om de club financieel te steunen. De Raad van Bestuur beslist over hun toetreding en legt elk jaar het lidgeld vast. Steunende leden kunnen de club verlaten met een schriftelijke mededeling aan de Raad van Bestuur.

ART.11: Alle leden kunnen voor maximum 1 jaar geschorst worden met ~/. meerderheid in de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal de schorsing schriftelijk meedelen, samen met een motivatie. Een geschorst lid wordt voor de duur van de schorsing de toegang tot aile clubactiviteiten ontzegd. Er is geen enkel beroep

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2011- Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

mogelijk tegen deze schorsing. Leden kunnen slechts definitief uitgesloten worden door de Algemene Vergadering en dit met een 213de meerderheid en uitgebreide schriftelijke motivatie.

ART.12: Leden die het verschuldigde lidgeld niet betalen vóór de door de Raad van Bestuur vastgelegde uiterste datum, worden automatisch geweerd uit de vereniging.

C.WERK1NG van de vereniging

ART.13: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 juni tot 31 mei.

Algemene Vergadering

ART.14: Sowieso zal er telkens één Algemene Vergadering georganiseerd worden op het eind van elk seizoen. Een bijzondere Algemene Vergadering kan worden samen geroepen als 1/5de van de effectieve leden daarom vraagt en minstens de helft van de leden vertegenwoordigd is. De effectieve leden worden minstens 10 dagen op voorhand uitgenodigd per e-mail met daarin ook de agenda van de vergadering, het financieel verslag van het voorbije seizoen en de begroting voor het komende seizoen. Behalve in de gevallen voorzien bij artikelen 8,12 en 20 van de wet van 27.06.1921, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn. Het minimum aantal vertegenwoordigde leden bedraagt sowieso de helft van het aantal effectieve leden, tenzij voor beslissingen waarvoor de wet een ander minimum bepaalt. De wet van 27.06.1921 voorziet ook de voorwaarden waaronder een tweede Algemene Vergadering kan worden samengeroepen als het minimum niet gehaald wordt.

ART.15: De Algemene Vergadering heeft als taken het goedkeuren van het financieel verslag van het voorbije seizoen, het kwijten van bestuurders, het benoemen van eventueel nieuwe bestuurders en het goedkeuren van de begroting. Verder neemt ze ook beslissingen over de wijziging van de statuten, het eventuele ontbinden van de vereniging en aanstellen van vereffenaars en het uitsluiten van leden.

ART.16: De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Alle leden hebben gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen tenzij anders bepaald door de wet of deze statuten. Elk lid van de Algemene Vergadering kan zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. leder lid kan maximaal twee andere leden vertegenwoordigen. Een schriftelijk bewijs voor deze vertegenwoordiging is nodig.

ART.17: De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genoteerd en ondertekend door minstens drie leden van de nieuwe Raad van Bestuur. Ze worden bewaard in het archief van de vereniging en zijn op elk moment door alle leden in te kijken.

Raad van Bestuur

ART.18: De vereniging wordt beheerd en bestuurd door de Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens drie en ten hoogste tien effectieve leden. Zij worden met 2/3 meerderheid geheim gekozen door de Algemene Vergadering en dit voor onbepaalde termijn. Dat wil zeggen dat zij steeds afzetbaar zijn als ze geen vertrouwen meer genieten van 2/3de van de Algemene Vergadering. De vertrouwensstemming is op elke Algemene Vergadering een agendapunt. Een bestuurder kan de raad enkel verlaten na kwijting door de Algemene Vergadering. Als een bestuurslid geen kwijting krijgt van de Algemene Vergadering, moet dit gemotiveerd worden en ingeschreven in het verslag. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een schatbewaarder en een secretaris.

ART.19: De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide macht voor het leiden en beheren van de vereniging. Enkel de handelingen die krachtens de wet of de onderhavige statuten tot de exclusieve bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren, horen niet tot het takenpakket van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur neemt zijn beslissingen in samenspraak, tenzij in een bestuursverslag expliciet vermeld wordt dat een bepaalde taak tot slechts één of enkele bestuurders hun takenpakket behoort.

ART.20: Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie; hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht. De bestuurders zijn niet bezoldigd. Enkel de voorzitter en de schatbewaarder hebben expliciet de bevoegdheid om giften te ontvangen en financiële contracten aan te gaan voor de vereniging, tenzij de Raad van Bestuur unaniem beslist om deze bevoegdheid ook aan een ander bestuurslid te geven. Dit wordt dan genoteerd in een bestuursverslag.

Huishoudelijk reglement

ART.21: De Raad van Bestuur kan een reglement van inwendige orde afvaardigen bij eenparigheid van stemmen. Dit reglement moet gezien worden als een uitbreiding op de statuten en kan deze nooit tegenspreken. Het huishoudelijk reglement kan door de Algemene Vergadering gewijzigd worden bij gewone meerderheid van stemmen.

ART. 22: Tijdens de Algemene Vergadering van 1.5.2011 werden voor onbepaalde tijd tot bestuursleden verkozen: Thomas Bergé (Poederleese Weg 76, 2275 Lille ); Wouter Cnudde (Landlos 3, 9700 Oudenaarde); Bert Coussé (Berggatstraat 25, 9890 Semmerzake); Evelyne Robyns (Auwerikstraat 7, 9667 Horebeke); Tim

" VOor-'behcude. aan het Belgisch Staatsblad

MOO 2.2

L iCt 3 - Vervolg

Vancauwenberghe (Vandeweielelaan 16, 9600 Ronse); Karel Vandenbroucke (Kerkgate 23, 9700 Oudenaarde).

Thomas Bergé, voorzitter Bert Coussé, secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

19/06/2015
ÿþ MOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

--_ A ___ _

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Jagerij 87, 9700 Oudenaarde

Onderwerp akte : Effectieve ledenlijst, ontslag en benoeming Raad van Bestuur,

A.DE VERENIGING

ART.1: De naam van de vereniging is RHINOS Rugby Oudenaarde vzw. De zetel van de vereniging zonder winstoogmerk is gevestigd in Jagerij 87, 9700 Oudenaarde gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen afdeling Oudenaarde en kan worden overgebracht naar elke andere plaats in België bij beslissing door de Raad van Bestuur

ART.2: De vereniging heeft tot doel het beoefenen en bevorderen van de rugbysport. Daartoe behoort het inrichten van en deelnemen aan trainingen, wedstrijden, tornooien, het uitbrengen en beheren van promotiemateriaal zoals onder andere websites, tijdschriften en andere alsook het organiseren van evenementen ter bevordering van clubsfeer en om financiële middelen te verzamelen die de clubwerking financieren

ART.3: De vereniging is opgericht op 12 september 2002 voor onbepaalde duur door Hans Delaunois-Vanderperren (Ouwegemstraat 48, 9750 Ouwegem-Zingem),Louis Volcke (Waregemsesteenweg 76, 9770 Kruishoutem), Pieter De Clercq (Schapendries 22, 9700 Oudenaarde), Thomas Bergé (Ellestraat 30, 9680 Maarkedal), Koen Aelvoet(Pontstraat 6, 9680 Maarkedal), Karel Vandermeersch (Molenstraat 6, 9772 Kruishoutem), allen van Belgische nationaliteit. Het minimum aantal leden van de vereniging is drie.

ART.4: De vereniging streeft geen winst na, Eventuele winsten mogen enkel gebruikt worden voor de doeleinden zoals in de statuten (ART.2) vermeld. De leden ontvangen geen deelname in de winst noch giften uit de middelen van de vereniging. Geen enkele persoon mag door bestuurlijke taken, die vreemd zijn aan de doelstellingen van de vereniging door buitensporig hoge vergoedingen begunstigd worden

ART.5: In geval van ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering een of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid en de bestemming die aan de netto activa van het patrimonium moet worden gegeven. Deze bestemming moet ten gunste zijn van een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft bij voorkeur in België. Deze beslissingen en de naam, het beroep en het adres van deze vereffenaars worden bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

BIEDEN van de vereniging

ART.6: De vereniging is samengesteld uit effectieve leden, toegetreden leden en steunende leden.

ART.7; Onverminderd de artikelen 3, § 2, en 11 van de Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van 27.06.1921, hierna gewoon wet van 27.06.1921 genoemd, gaan de leden in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat Dit geldt voor alle soorten leden.

ART.8: Toegetreden leden zijn personen die zich aansluiten bij de vereniging om deel te kunnen nemen aan haar activiteiten en daarvoor verzekerd te zijn. Om toe te treden moeten zij lidgeld betalen en de vereiste documenten bezorgen. Elk jaar legt de Raad van Bestuur vast hoeveel dat lidgeld bedraagt en welke documenten bezorgd moeten worden. Het lidgeld kan maximaal 500 euro bedragen, aangepast aan het indexcijfer der consumptieprijzen van juni 2002 (110.58 punten). Toegetreden leden kunnen de vereniging op elk moment verlaten door dit schriftelijk mee te delen aan de Raad van Bestuur,

ART,9: Effectieve leden zijn personen die zich bereid verklaren om zich op één of andere manier in te zetten voor de werking van de vereniging, Zij worden uitgenodigd op de Algemene Vergadering en hebben daar ook stemrecht. Om toe te treden dienen ze zich voor te stellen aan de Algemene Vergadering. De kandidatuur wordt aanvaard als 2/3 van de leden van de algemene vergadering voor stemmen, dit is een geheime stemming. Een effectief lid dient hetzelfde lidgeld te betalen en dezelfde documenten te voorzien als een toegetreden lid, tenzij, hij of zij geen rugbylicentie nodig heeft. In dit tweede geval bedraagt het lidgeld de helft van dat van het toegetreden lid, Effectieve leden die twee Algemene Vergaderingen na elkaar niet opdagen noch schriftelijk verontschuldigen, worden verondersteld ontslagnemend te zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Gent

Afdeling Oudenaarde

Griffie ~ O JUNI 71115

Ondemerningsnr : 478.267.309

Benaming

(voluit) : Rhinos Rugby Oudenaarde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

e ~ Y MQD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2015 - Annexes du Moniteur belge ART.10; Steunende leden zijn personen die zich bij de vereniging aansluiten om verbonden te blijven met het verenigingsleven en om de club financieel te steunen. De Raad van Bestuur beslist over hun toetreding en legt elk jaar het lidgeld vast. Steunende [eden kunnen de club verlaten met een schriftelijke mededeling aan de Raad van Bestuur.

ART.11: Alle leden kunnen voor maximum 1 jaar geschorst worden met 9/4 meerderheid in de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal de schorsing schriftelijk meedelen, samen met een motivatie. Een geschorst lid wordt voor de duur van de schorsing de toegang tot alle clubactiviteiten ontzegd. Er is geen enkel beroep mogelijk tegen deze schorsing. Leden kunnen slechts definitief uitgesloten worden door de Algemene Vergadering en dit met een 2/3de meerderheid en uitgebreide schriftelijke motivatie.

ART.12: Leden die het verschuldigde lidgeld niet betalen véôr de door de Raad van Bestuur vastgelegde uiterste datum, worden automatisch geweerd uit de vereniging.

C.WERKiNG van de vereniging

ART.13: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 juni tot 31 mei.

Algemene Vergadering

ART.14: Sowieso zal er telkens één Algemene Vergadering georganiseerd worden op het eind van elk seizoen. Een bijzondere Algemene Vergadering kan worden samen geroepen als 1/5de van de effectieve leden daarom vraagt en minstens de helft van de leden vertegenwcordigd is. De effectieve leden worden minstens 10 dagen op voorhand uitgenodigd per e-mail met daarin ook de agenda van de vergadering, het financieel verslag van het voorbije seizoen en de begroting voor het komende seizoen. Behalve in de gevallen voorzien bij artikelen 8,12 en 20 van de wet van 27.06.1921, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn. Het minimum aantal vertegenwoordigde leden bedraagt sowieso de helft van het aantal effectieve leden, tenzij voor beslissingen waarvoor de wet een ander minimum bepaalt. De wet van 27.06.1921 voorziet ook de voorwaarden waaronder een tweede Algemene Vergadering kan worden samengeroepen als het minimum niet gehaald wordt.

ART.15; De Algemene Vergadering heeft als taken het goedkeuren van het financieel verslag van het voorbije seizoen, het kwijten van bestuurders, het benoemen van eventueel nieuwe bestuurders en het goedkeuren van de begroting. Verder neemt ze ook beslissingen over de wijziging van de statuten, het eventuele ontbinden van de vereniging en aanstellen van vereffenaars en het uitsluiten van leden.

ART.16: De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Alle leden hebben gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen tenzij anders bepaald door de wet of deze statuten. Elk lid van de Algemene Vergadering kan zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid, Ieder lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen. Een schriftelijk bewijs voor deze vertegenwoordiging is nodig.

ART.17: De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genoteerd en ondertekend door minstens drie leden van de nieuwe Raad van Bestuur. Ze worden bewaard in het archief van de vereniging en zijn op elk moment door alle leden in te kijken.

Raad van Bestuur

ART.18: De vereniging wordt beheerd en bestuurd door de Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens drie effectieve leden. Zij worden met 2/3 meerderheid geheim gekozen door de Algemene Vergadering en dit voor onbepaalde termijn. Dat wil zeggen dat zij steeds afzetbaar zijn als ze geen vertrouwen meer genieten van 2/3de van de Algemene Vergadering. De vertrouwensstemming is op elke Algemene Vergadering een agendapunt. Een bestuurder kan de raad enkel verlaten na kwijting door de Algemene Vergadering. Als een bestuurslid geen kwijting krijgt van de Algemene Vergadering, moet dit gemotiveerd worden en ingeschreven in het verslag.De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een schatbewaarder en een secretaris.

ART.29: De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide macht voor het leiden en beheren van de vereniging. Enkel de handelingen die krachtens de wet of de onderhavige statuten tot de exclusieve bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren, horen niet tot het takenpakket van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur neemt zijn beslissingen in samenspraak, tenzij in een bestuursverslag expliciet vermeld wordt dat een bepaalde taak tot slechts één of enkele bestuurders hun takenpakket behoort.

ART.20: Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie; hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht. De bestuurders zijn niet bezoldigd. Enkel de voorzitter en de schatbewaarder hebben expliciet de bevoegdheid om giften te ontvangen en financiële contracten aan te gaan voor de vereniging, tenzij de Raad van Bestuur unaniem beslist om deze bevoegdheid ook aan een ander bestuurslid te geven. Dit wordt dan genoteerd in een bestuursverslag.

Huishoudelijk reglement

ART.21: De Raad van Bestuur kan een reglement van inwendige orde afvaardigen bij eenparigheid van stemmen. Dit reglement moet gezien worden als een uitbreiding op de statuten en kan deze nooit tegenspreken. Het huishoudelijk reglement kan door de Algemene Vergadering gewijzigd worden bij gewone meerderheid van stemmen.

MOD 2.2

lr r

Luik B - Vervolg

Akte van de Raad van Bestuur

De algemene vergadering van 30 april 2015, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting van volgende bestuurders het ontslag aanvaard en volgende bestuurders benoemd:

De vorige raad van bestuur bestond uit:

1. Bauters Martijn, Beukendreef 11, 9770 Lozer, geboren op 13/12/1989 te Gent

2. Bergé Thomas, Deinsesteenweg 143, 8700 Tielt, geboren op 21/01/1985 te Gent

3. Bit Dominiek, Vijverweide 4, 9700 Oudenaarde, geboren op 26/01/1965 te Oostende 4, Hove Jonas, Jagerij 87, 9700 Oudenaarde, geboren 01/01/1987 te Oudenaarde

5. Joye Thibault, Tapuitstraat 91, 8540 Deerlijk, geboren op 13/12/1991 te Kortrijk

6. Vandecauter Greet, Varent 10, 9700 Oudenaarde, geboren op 06/01/1967 te Oudenaarde

7. Vandeweghe Lieven, Jan Baptist Eeckhoutskaai 1, 9700 Oudenaarde, geboren op 25/06/1969 te Oudenaarde

8. Vandenbroucke Karel, Kerkgate 23, 9700 Oudenaarde, geboren op 01/11/1991 te Oudenaarde

9. Van Cauwenberghe Tim, Gomare Vandewielelaan 16, 9600 Ronse, geboren op 10/08/1983 te Ronse

10, Van Gelderen Kim, Bareelstraat 39, 9630 Zwalm, geboren op 13/02/1988 te Oudenaarde

11 .Viaene Kimberley,Wijnhuisveld 30, 9750 Zingein, geboren op 26/02/1988 te Gent

De algemene vergadering van 01/05/2014 heeft het ontslag aanvaard van:

Bil Dominiek, Vijverweide 4, 9700 Oudenaarde, geboren op 26/01/1965 te Oostende

Van Gelderen Kim, Bareelstraat 39, 9630 Zwalm, geboren op 13/02/1988 te Oudenaarde

De algemene vergadering heeft tot bestuurder benoemd:

Cruyt Bruno, Steppestede 5, 9051 Gent, geboren op 11/03/1970 te Gent

Moerman Jelle, Fortuinberg 2, 9600 Ranse, geboren op 26/04/1982 te Ronse

De huidige raad van bestuur bestaat uit;

1. Bauters Martijn, Beukendreef 11, 9770 Lozer, geboren op 13/12/1989 te Gent

2. Bergé Thomas, Deinsesteenweg 143, 8700 Tielt, geboren op 21/01/1985 te Gent

3. Cruyt Bruno, Steppestede 5, 9051 Gent, geboren op 11/03/1970 te Gent

4. Hove Jonas, Jagerij 87, 9700 Oudenaarde, geboren 01/01/1987 te Oudenaarde

5. Joye Thibault, Tapuitstraat 91, 8540 Deerlijk, geboren op 13/12/1991 te Kortrijk

6. Moerman Jelle, Fortuinberg 2, 9600 Ronse, geboren op 26/04/1982 te Ronse

7. Vandecauter Greet, Varent 10, 9700 Oudenaarde, geboren op 06/01/1967 te Oudenaarde

8. Vandeweghe Lieven, Jan Baptist Eeckhoutskaai 1, 9700 Oudenaarde, geboren op 25/06/1969 te Oudenaarde

9. Vandenbroucke Karel, Kerkgate 23, 9700 Oudenaarde, geboren op 01/11/1991 te Oudenaarde

10. Van Cauwenberghe Tim, Gomare Vandewielelaan 16, 9600 Ronse, geboren op 10/08/1983 te Ronse 11 .Viaene Kimberley,Wijnhuisveld 30, 9750 Zingem, geboren op 26/02/1988 te Gent

Benoeming bestuurders:

1. Voerzitter: Bergé Thomas, Deinsesteenweg 143, 8700 Tielt

2. Schatbewaarder, Van Cauwenberghe Tim, Gomare Vandewielelaan 16, 9600 Ronse

3. Secretaris: Viaene Kimberley, Wijnhuisveld 30, 9750 Zingem

Thomas Bergé, voorzitter Kimberley Viaene, secretaris

Voor"

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
RHINOS RUGBY OUDENAARDE

Adresse
JAGERIJ 87 9700 OUDENAARDE

Code postal : 9700
Localité : OUDENAARDE
Commune : OUDENAARDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande