ROCK 'N LOAD CONCERTS, AFGEKORT : RNL CONCERTS

Association sans but lucratif


Dénomination : ROCK 'N LOAD CONCERTS, AFGEKORT : RNL CONCERTS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 831.158.653

Publication

13/03/2012
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

M002.2

Ondememingsnr Benaming

(voluit) ;

$31 -1S2 GS3

(verkort) : Rechtsvorm : Zetel : Onderwerp akte :

Rock 'n Load Concerts RnL Concerts

Vereniging zonder Winstoogmerk Mimosastraat 28 9308 Gijzegem

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

-d

I De statuten van vzw Rock 'n Load Concerts worden vastgesteld als volgt:

Artikel 1. - Naam, oprichters en zetel

1.1 De vereniging wordt genoemd vzw Rock 'n Load Concerts.

1.2 De vereniging wordt opgericht dcor ondergetekenden, allen van de Belgische nationaliteit, te weten:

Naam Voornaam Woonplaats Geboortedatum + plaats

Dauwe Karel Parklaan 113 07/02/1984, Gent

9300 Aalst

De Smet Jan Provincieweg 475 01/1211984, Zottegem

9550 Herzele

Govaert Niels Mimosastraat 28 26/05/1985, Dendermonde

9308 Gijzegem

De Meyer Kenneth Italicnweg 32 11/09/1987, Aalst

9320 Erembodegem

Mertens Wouter Martelaarslaan 236 07/03/1985, Aalst

9000 Gent

Michel Kevin Achterstraat 23 25/05/1986, Aalst

9310 Moorsel

Swalens Thomas Baesenbergstraat 72 bus 2 22/10/1985, Dendermonde

1800 Vilvoorde

Bockstal Jeroen Mimosastraat 76 05/02/1992, Aalst

lUI Il1ll 1111111 lii

*12054883*

bel a Bi Sta

ICI

VAN KOOPHIANtjjLK

2 9 FEB. 2012

DENDMLI QNbE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

9308 Gijzegem

Stiers Bert Gustaaf Ponchautstraat 20 15-02-1991, Vilvoorde

1760 Roosdaal

1.3 De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9308 Gijzegem, Mimosastraat 28 en ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Aalst-Dendermonde.

De maatschappelijke zetel kan bij beslissing van de Algemene Vergadering worden verplaatst naar een ander adres binnen dit gerechtelijke arrondissement, mits deze publicatie binnen de maand in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad wordt bekend gemaakt

Artikel 2. - Doel

2.1 De vereniging heeft als doel: "Het uitbouwen van een jeugdcultuurorganisatie die sociaal-culturele activiteiten organiseert ter bevordering van de (muzikale) jeugdcultuur in Aalst en de ruime regio. Hierbij wordt jongeren de kans gegeven om actief mee te werken en op die manier zowel organisatcrische als podiumervaring op te doen binnen een stevig kader. De prioriteit blijft lokale jonge bands podiumkansen verschaffen."

2.2 Zij mag alle handelingen stellen welke rechtstreeks of onrechtstreeks met dat doel betrekking hebben en mag deelnemen aan alle activiteiten welke met het doel verband houden.

Artikel 3. - Leden

3.1 De vereniging kan gewone- en werkende leden aanvaarden,

3.2 De vereniging moet minstens 3 werkende leden tellen.

3.3 De gewone leden kunnen in de vereniging geen stemrecht uitoefenen, noch enig ander recht laten gelden.

3.4 De werkende leden zijn:

Q'De oprichters die deze statuten ondertekenen;

Q'Alle kandidaten die door minstens 2 werkende leden aan de algemene vergadering worden voorgedragen en die door een meerderheid van 3/4den van de aanwezige leden door deze Algemene Vergadering worden aanvaard bij geheime stemming.

Deze kandidaturen moeten schriftelijk ter kennis gebracht van de Raad van Bestuur door 2 werkende leden, tenminste 14 dagen voor de jaarlijkse Algemene Vergadering. Alle medewerkers van de vereniging die geen werkend lid zijn, hebben de hoedanigheid van gewoon lid. Hun rechten en plichten kunnen worden vastgesteld in een binnenhuisreglement.

3.5 De werkende leden kunnen op ieder ogenblik ontslag nemen mits zij hun beslissing schriftelijk aan de Raad van Bestuur kenbaar maken. Een lid dat de statuten van de vereniging niet naleeft of waarvan het gedrag schadelijk is voor de goede faam van de vereniging of waarvan de houding strijdig is met de goede zeden of de fatsoenlijkheid tijdens vergaderingen of activiteiten van de vereniging kan worden uitgesloten bij beslissing van een 2/3de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden van de algemene vergadering.

3.6 De werkende leden betalen eenmalig bij toetreding tot de vereniging een bijdrage, waarvan het bedrag jaarlijks door de algemene vergadering wordt vastgesteld. Deze bijdrage zal maximaal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

vijftig euro (¬ 50) bedragen. Het door de algemene vergadering vastgestelde nieuwe bedrag is enkel van toepassing op tijdens of na deze algemene vergadering toetredende werkende leden.

Artikel 4.- Algemene Vergadering

4.1 De Algemene Vergadering bestaat uit alle werkende leden die hun eenmalige bijdrage betaald hebben.

4.2 Elk werkend lid heeft 1 stem.

4.3 De AV bezit alle machten haar door de statuten of de wet toegekend. Zij is onder meer bevoegd voor de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, en de ontbinding van de vereniging.

4.4 De gewone AV wordt jaarlijks samengeroepen in de loop van het eerste trimester ten einde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopend jaar goed te keuren.

4.5 Een buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen telkens het belang van de vereniging dit vereist.

4.6 De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de werkende leden er schriftelijk of elektronisch om verzoekt.

4.7 Oproeping voor de Algemene Vergadering worden per elektronische post, ten laatste tien dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping omvat de agenda van de vergadering. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproeping gevoegd.

4.8 De besluiten worden genomen door een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen waar het anders is voorzien door de wet. In geval van staking der stemmen, is de stem der voorzitter doorslaggevend.

4.9 De beslissingen van de AV worden opgenomen in een schriftelijk verslag, dat ter inzage van aile leden besohikbaar is op de zetel van de vereniging, en minstens door de voorzitter en ten minste één bestuurder zal ondertekend worden.

Artikel 5.- Raad Van Bestuur

5.1 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie werkende leden, benoemd door de Algemene Vergadering.

5.2 De leden van de Raad van Bestuur worden gekozen voor onbepaalde tijd.

5.3 Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd. Bestuurders kunnen een kostenvergoeding bekomen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

5.4 De benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder wordt binnen één maand voor publicatie overgemaakt aan het Belgisch Staatsblad.

5.5 De Raad van Bestuur beslist zelf over de functies binnen haar schoot.

5.6 De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de Voorzitter en door de Ondervoorzitter of door minstens twee bestuurders.

5.7 Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden via elektronische post, ten laatste 10 dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de Voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen.

K

l

M.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

M4D 2.2

5.8 De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, bij diens afwezigheid door de Ondervoorzitter, of wanneer beiden afwezig zijn, door het oudste aanwezige bestuurslid.

5.9 De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter doorslaggevend.

5.10 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend wordt door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 6.- Bevoegdheden

6.1 De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

6.2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

6.3 De Raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een gevolmachtigde derde.

6.4 Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zij, de handtekening van een bestuurder.

Artikel 7.- Rekeningen

7.1 Het maatschappelijk jaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste maatschappelijk jaar vangt evenwel aan op heden en loopt tot 31 december 2011.

7.2 De boekhouding van de inkomsten en uitgaven dient nauwkeurig volgens de principes van de vereenvoudigde boekhouding gevoerd te worden.

7.3 Op de jaarlijkse gewone Algemene Vergadering legt de Raad van Bestuur de balans en de resultatenrekening van het verlopen dienstjaar en de begroting van het lopend dienstjaar ter goedkeuring voor.

7.4 De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de ontlasting voor de leden van de Raad van Bestuur.

Artikel 8.- Ontbinding

8.1 De vereniging kan nooit gehouden zijn tot méér dan het totaal van haar netto-actief.

8.2 In geval van ontbinding van de vereniging zal het batig saldo van het vermogen na afbetaling van de schulden worden geschonken aan een door de algemene vergadering aan te duiden vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft en zich richt naar de jeugd van Aalst en omgeving.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Moo 2.2

Artikel 9.- Varia

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld is, wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921 die de vereniging zonder winstoogmerk regelt

l l Overgangsbepalingen:

1.De huidige algemene vergadering heeft aangesteld als bestuurder voor een onbepaalde termijn, ingaand op heden:

Q'Niels Govaert: bestuurder

Q'Wouter Mertens: bestuurder

OKenneth De Meyer: bestuurder

OKevin Michel: bestuurder

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de statutaire algemene vergadering, gehouden te Aalst op 28 januari 2012.

iii 0 LIV.A (

e,),C,,,un,(QA

\A4L/G-r /142A44

J),zi/tmelA

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ROCK 'N LOAD CONCERTS, AFGEKORT : RNL CONCER…

Adresse
MIMOSASTRAAT 28 9308 GIJZEGEM

Code postal : 9308
Localité : Gijzegem
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande