ROCKSCHOOL AALST

Association sans but lucratif


Dénomination : ROCKSCHOOL AALST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 500.603.835

Publication

19/11/2012
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

*iaies9se"

Vc behc aar Bel( Staal

Benaming : Rockschool Aalst vzw

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Boudewijnlaan 197

9300 Aalst

Ondernemingsnr : Soo, 6o 3.23 S

Voorwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden

Apers Chris,Albert, Bertha, Bovendonkstraat 33, 9255 Buggenhout -° 28/07/73, Wetteren

Eeckhout EIs,Rufina, Boudewijnlaan 197, 9300 Aalst 13110,111972, Wetteren

Jacobs Matthias, Roger, Hans, Bellekouter 34, 1790 Essene,°29109192, Ninove

Librecht Robert,,l'ierre, Vlierzeledorp 8, 9520 Sint-Lievens-Houtem - 008/0111945, Aalst

Librecht Steven,Remi, Albert, Boudewijnlaan 197, 9300 Aalst - 00311111971, Aalst

Van Den Abeele Jan, Nederkouter 4, 9260 Wichelen, °0710711980, Wetteren

Verklaren een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002, gepubliceerd in de Bijlagen Van Het Belgisch Staatsblad van 11 december 2002, hierna de vzw wet genoemd, met de hierna volgende statuten.

Titel I ; Naam  zetel  doel - duur

Art. 1

De vereniging draagt als naam "Rockschoof Aalst" Deze naam moet steeds zijn voorafgegaan of worden

gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk of de afkorting "V.Z.W"

De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere

stukken van de vereniging de verkorte benaming "Rockschool" te gebruiken.

Art. 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd, Boudewijnlaan 197, 9300 Aalst. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Dendermonde. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wetgeving worden neergelegd in het dossier, bijgehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het voornoemd gerechterlijk arrondissement.

Art. 3

De vereniging heeft tot doel kinderen, jongvolwassenen en volwassenen een degelijke en moderne muziekopleiding te bieden en hen de gelegenheid te geven op een professionele manier en in een aangename sfeer en modern kader aan muziekbeoefening te doen, dit zowel individueel ais in groepsverband. Inrichten van workshops samenspel voor gitaar, bas, drums,keyboard en zang als aanvulling op het traditionele muziekonderwijs. Het ter beschikking stellen van een uitgebreide bibliotheek aan partituren,geluidsopnames en Dvd's voor educatieve doeleinden.

Gemeenten en onderwijsinstellingen adviseren over hun educatiebeleid en het mede ondersteunen van de werking ervan. Het organiseren en mede ondersteunen van vormingsinitiatieven alsook van alle activiteiten die de muzikale vaardigheden van de doelgroep nastreven en ondersteunen. Dit alles moet in de meest ruime zin worden gezien.

Voor zover nodig of nuttig voor het verwezenlijken van haar doel, mag de vereniging alle rechtshandelingen stellen, onder meer gelden inzamelen, aanvaarden van giften en legaten, leningen aangaan, zich borg stellen, leningen of toelagen verstrekken, personeel aanwerven, roerende of onroerende goederen gebruiken, bezitten, beheren, huren, in eigendom, vruchtgebruik, erfpacht of in bewaring hebben. De V.Z.W. kan tevens

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art.4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel Il :: Leden

Art.5

De vereniging telt wettelijke en toegetreden leden. De eerste wettelijke leden zijn de bovenvermelde stichters. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de wettelijke leden. De toegetreden leden hebben enkel die rechten en plichten die ze hebben op basis van de wet of van de besluiten genomen in uitvoering van de wet. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

De vereniging telt tenminste drie wettelijke leden.

Waar de notitie 'leden' vermeld staat in deze statuten worden de wettelijke leden bedoeld.

Art.6

Als wettelijk lid kan tot de vereniging toetreden iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard. De Raad van Bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement

De Raad van Bestuur kan inhoudelijke of formele voorwaarden bepalen onder welke natuurlijke of rechtspersonen als leden kunnen worden aangenomen. Deze voorwaarden worden opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Art.7

De leden zijn tot geen bijdragen verplicht, maar kunnen wel vrijwillig inbrengen doen of bijdragen storten.

Art.8

De leden van de vereniging zijn verplicht:

- de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

leven

- de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden..

Art.9

Elk lid Kan ten alle tijden ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een schrijven aan de Raad van Bestuur,

Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden van de aanwezige stemmen.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval het lid een rechtspersoon is, door haar ontbinding, fusie of splitsing of faillissement,

Uittredende en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, zij kunnen geen enkel recht laten gelden op de goederen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen,

Titel llt:Raad van Bestuur

Art. 10

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders al dan niet lid van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn door deze te allen tijde afzetbaar.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd., tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen. De bestuurders beslissen als college bij gewone meerderheid.

Art. 11

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaar en zijn herkiesbaar.

Indien om welke reden ook de vervanging of de herbenoeming van de bestuurders niet tijdig is geschied, blijven de uittredende bestuurders bij het verstrijken van hun mandaat in functie tot in hun vervanging of herbenoeming is voorzien.

Wanneer door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting, het mandaat van een bestuurder voortijdig een einde neemt, dan oefent de bestuurder die in diens plaats wordt aangesteld deze functie verder uit tot het einde van het oorspronkelijk mandaat.

indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht om onverwijld een algemene vergadering bijeen te roepen om te voorzien in de aanstelling van nieuwe bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art. 12

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudst aanwezige bestuurder.

De raad kan slechts geldig beslissen wanneer ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet bereikt is, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal kunnen beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen (= de helft plus één, onthoudingen niet meegerekend).

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. De notullen worden gebundeld in een daartoe bestemd register.

De uittreksels die moeten worden overlegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

De Raad van Bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie. De algemene principes van beraadslagen blijven van kracht.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer het belang van de vereniging dit vereist kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, telegram, fax of e- post.

De notulen en de beslissingen van de Raad van Bestuur kunnen door de leden worden ingezien op de zetel van de vereniging. Daartoe richten zij een schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur met wie zij een datum en het uur van de raadpleging van de documenten en stukken overeenkomen. Deze kunnen niet worden verplaatst.

Derden hebben geen inzagerecht van de notulen en de beslissingen van de Raad van Bestuur maar kunnen de Raad van Bestuur schriftelijk om een afschrift van de beslissingen verzoeken_ De raad van bestuur beslist over zodanige verzoeken zonder mogelijkheid van verhaal.

Art. 13

a. De raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van ondermeer, het vervreemden, zelfs om niet van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken.

b. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

c. De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders, of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van cie vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

d. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meerdere personen, al dan niet bestuurder, die,gezamenlijk optreden. De bevoegdheden van de bovengenoemde personen wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

e. De algemene vergadering beslist over de Raad van Bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de Raad van Bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, al'e maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen. Tevens kan aan de leden of hun rechtverkrijgende alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Titel IV : Algemene vergadering

Art. 14

De algemene vergadering is samengesteld uit alle wettelijke leden.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudst

aanwezige bestuurder. Een lid mag zich bij volmacht door een ander lid laten vertegenwoordigen Een

,e

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

volmachtdrager kan slechts één lid vertegenwoordigen. Elk wettelijk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Art.15

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor de volgende aangelegenheden:

a. Het wijzigen van de statuten.

b. Het benoemen en ontslaan van bestuurders.

c. Desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval er één wordt toegekend.

d. De kwijting van de bestuurders en de commissarissen.

e. Het goedkeuren van begrotingen en de jaarrekeningen.

f. De vrijwillige ontbinding van de vereniging.

g. Het uitsluiten van een lid,

h. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk,

Art.16

a. De Raad van Bestuur roept de algemene vergadering bijeen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. De vergadering moet worden samengeroepen telkens wanneer één vijfde van de leden er om vraagt. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de jaarrekening van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar. De Raad van Bestuur bepaalt plaats en datum. Deze vergadering moet vallen voor 30 juni.

b. Alle leden worden uitgenodigd bij gewone brief minstens acht dagen voor der algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

c. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van Bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn.

Art. 17

a. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, door de oudste in jaren van de aanwezige leden of mandatarissen,

b. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

c. In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding van de vereniging worden onthoudingen geteld als tegenstem.

Art.18

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en de voorzitter. De notulen worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris en de voorzitter.

Afschriften van de notulen worden geldig "voor eensluidend" ondertekend door de voorzitter en secretaris of door elk afzonderlijk,

Titel V Inzagerecht Leden

Art.19

Aile leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals aile boekhoudkundige stukken van de vereniging. Daartoe richten zij een schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur met wie zij een datum en het uur van de raadpleging van de documenten en stukken overeenkomen. Deze kunnen niet worden verplaatst.

Derden hebben geen inzagerecht van de notulen en de beslissingen van de algemene vergadering maar kunnen de raad van bestuur schriftelijk om een afschrift van de beslissingen verzoeken. De raad van bestuur beslist over zodanige verzoeken zonder mogelijkheid van verhaal.

Titel VI Begrotingen- Rekeningen - Controle

Art. 20

a, Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Ieder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de Raad van

Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, opgemaakt overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter

zake, alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke

stemming , uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend de commissarissen,

Luik B - Vervolg

Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming , uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend de commissarissen.

De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekeningen en de overige in de V.Z.W.-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, of indien de wet dit vereist bij de Nationale Bank van België.

Titel VII Ontbinding en Vereffening

Art.21

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze bepaald in de wet;

In gerlal Van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank,

één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningvoorwaarden.

Art. 22

In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

Titel VI11

Voor alles wat niet in deze statuten is geregeld, is de wetgeving op de verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing en de besluiten genomen in toepassing éruan van toepassing, alsook de algemene wettelijke  bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruikenMer zake.

Op de stichtingsvergadering d.d. 29 oktober 2012 werden volgende personen verkozen tot bestuurder:

Apers Chris, Albert, Bertha, Bovendonkstraat 33, 9255 Buggenhout, bestuurder

Eechout Els, Boudewijnlaan 197, 9300 Aalst, penningmeester

Librecht Robert Pierre, Vlierzeledorp 8, 9520 Sint-Lievens-Houtem, secreataris

Librecht Steven, Boudewijnlaan 197, 9300 Aalst, voorzitter.

De heer Robert Librecht, bestuurder van de vereniging werd, met algemeenheid van stemmen, aangeduid om de vereniging te vertegenwoordigen voor het vervullen van de formaliteiten ter griffie van de rechtbank van Koophandel te Dendermonde met betrekking tot het neerleggen van de statuten en de akte van benoeming van de bestuurders.

Aalst 29 oktober 2012

Robert I~'r recht Steven Librecht

Secretaris Voorzitter

Bijlagen bij hçt Belgisch Staatsblad -19/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het t Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

10/06/2015
ÿþMOP 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE RFc:HTBANK VAN KOOPHANDEL GENT

01 JUNI 2015

AFDELING DENDERMONDE

aso ue1118

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 500.603.835

Benaming

(voluit) : Rockschool Aalst

(verkort) : Rockschool

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Boudewijniaan 197, 9300 Aalst

Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur

De algemene vergadering samengekomen op 17 mei 2015 aanvaardt het ontslag van:

- de heer Librecht Robert, Pierre, Vlierzeledorp 8, 9520 Sint-Lievens-Houtem, ° 08/01/1945 Aalst- 450108

147 80.

De Raad van Bestuur is met ingang van heden samengesteld uit:

- Aspers Chris, Albert, Bertha, Bovendonkstraat 33, 9255 Buggenhout, 0,;28107173 Wetteren -730728 299 55

- Eeckhout Els, Rufina, Boudewijnlaan 197, 9300 Aalst, °31/0111972 Wetteren-720131 052 52

- Librecht Steven, Remi, Albert, Boudewijniaan 197, 9300 Aalst, °0311111971 Aalst-711103 115 05

- Jacobs Matthias, Roger, Hans, Bellekouter 34,1790 Essene, ° 29109192 Ninove- 920929 261 88

Op de algemene vergadering d.d, 17 mei 2015 werd de heer Librecht Robert met algemeenheid van stemmen aangeduid om de vereniging te vertegenwoordigen voor het vervulie, van de formaliteiten ter griffie van de rechtbank van koophandel te Dendermonde.

Librecht Robert

lid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
ROCKSCHOOL AALST

Adresse
BOUDEWIJNLAAN 197 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande