ROODBORSTJE

Divers


Dénomination : ROODBORSTJE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 526.824.519

Publication

25/04/2013
ÿþ

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Oudenaarde

1 6 APR. 2013

Griffie

inM

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*130653

Benaming : ROODBORSTJE

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel : Ohiostraat 213

9700 Oudenaarde

Ondernemingsnr: Q S 2.G, g 4 5,

Voorwerp akte : Oprichting

Uit de akte verleden op 26 maart tweeduizend dertien voor Christophe Blindeman, geassocieerd notaris in de burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DE GROO, BLINDEMAN, VAN BELLE, PARMENTIER & VAN OOST, GEASSOCIEERDE NOTARISSEN", met zetel te 9000 Gent, Kouter 27, blijkt dat:

1, De heer De Clercq, Geert Aimé Robert, geboren te Oudenaarde op 25 februari 1963, echtgenoot van mevrouw Fort, Nancy Irène Jozefa, geboren te Oudenaarde op 26 april 1966, gedomicilieerd en verblijvende te 9700 Oudenaarde, Ohiostraat 213.

2, Mevrouw Fort, Nancy Irène Jozefa, geboren te Oudenaarde op 26 april 1966, echtgenote van de

heer De Clercq, Geert Aimé Robert, geboren te Oudenaarde op 25 februari 1963, gedomicilieerd en

verblijvende te 9700 Oudenaarde, Ohiostraat 213.

Echtgenoten die verklaren gehuwd te zijn onder het wettelijk stelsel blijkens huwelijkscontract

verleden voor notaris Lucie Vandermeersch te Oudenaarde op 9 december 1985, ongewijzigd tot op

heden,

Zijn verschenen en een private stichting hebben opgericht onder de benaming "ROODBORSTJE", te

9700 Oudenaarde, Ohiostraat 213.

De statuten luiden als volgt:

Artikel 1. Naam

De private stichting draagt als naam "ROODBORSTJE".

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de

stichting moeten de naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan door de woorden "private stichting"

alsook de zetel van de stichting,

Artikel 2. Zetel

De zetel van de stichting is gevestigd te 9700 Oudenaarde, Ohiostraat 213.

De zetel van de stichting mag, bij besluit van de Raad van Bestuur, overgebracht worden naar elke

andere plaats in België, rekening houdend met de taalwetgeving.

De Raad van Bestuur is bevoegd om zowel in binnen- als buitenland kantoren te openen. Artikel 3. Doel - Activiteiten

1, De stichting heeft tot doel:

a. Het uitgeven van certificaten tegenover het op eigen naam ten titel van administratie in eigendom verwerven en houden van gelden en geldbeleggingen, alsmede van de aandelen, eventuele winstbewijzen, converteerbare obligaties of warrants of welkdanige titels welke rechten verstrekken in of ten aanzien van vennootschappen waarin de oprichters participeren.

b. Het beheren van de in administratie genomen aandelen en de overige hierboven sub a genoemde goederen, en alle aan de aandelen en desgevallend aan de overige goederen verbonden lidmaatschapsrechten, waaronder het stemrecht uitoefenen.

c. Het innen van het dividend en andere financiële voordelen, dit alles voor rekening van de certificaathouders,

d. Het verrichten van alle verdere handelingen, welke met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

e. Het beheer van het vermogen van de heer De Clercq, Robin, ongehuwd, geboren te Oudenaarde op 3 juni 1994, gehandicapt kind van de oprichters (en hierna te noemen Robin), tevens in verlengde minderjarigheid geplaatst, zoals hierna in artikel 17 nader omschreven.

2. De stichj:ing zal de aan de aandelen verbonden rechten als zodanig uitoefenen dat de

Op de laatste blz. van i.ui B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

rb

Voor- Luik B - Vervolg

behouden belangen van de vennootschappen en desgevallend van de groep waartoe zij behoren, en de hiermee verbonden ondernemingen worden behartigd en de continuïteit van het patrimonium wordt gediend. Op deze wijze moet de continuiteit in het bestuur gewaarborgd blijven en vermeden worden dat de vennootschappen waarvan de aandelen gecertificeerd zijn, onbestuurbaar worden.

aan het 3. De stichting is niet bevoegd de aandelen:

Belgisch - anders dan bij wijze van decertificering (royering) te vervreemden of een daartoe strekkende

Staatsblad rechtshandeling aan te gaan;

- te verpanden of anderszins te bezwaren.

Elke bedrijfsuitoefening welke een commercieel risico voor de stichting zou kunnen medebrengen, is

uitgesloten.

4. De stichting is gehouden de ter zake geldende certificeringsvoorwaarden in acht te nemen, De administratie van de aandelen, de uitoefening van de daaraan verbonden rechten en aile overige werkzaamheden die hierop betrekking hebben, alsmede de overige werkzaamheden van de stichting, geschieden met inachtneming van de administratievoorwaarden, die bij afzonderlijke akte door de oprichters zullen worden vastgesteld.

Artikel 4. Duur

De stichting wordt opgericht voor onbepaalde duur.

De stichting houdt op te bestaan indien:

alle onder artikel 3.1. sub a genoemde goederen gedecertificeerd werden op voorwaarde dat op dat ogenblik nog geen andere niet-gecertificeerde goederen of andere activa werden aangewezen die dienen te worden beheerd in het belang van Robin; of

na het overlijden van Robin, tenzij de beide stichters, of desgevallend degene onder hen die nog in leven en handelingsbekwaam is, uitdrukkelijk verklaren de stichting te willen verder zetten en dit ten laatste binnen de zes maanden na het voorval dat het ophouden van haar bestaan zou meebrengen.

De stichting houdt ook op te bestaan bij het overlijden van beide stichters, indien op dat ogenblik geen goederen of andere activa werden aangewezen die dienen beheerd te worden in het belang van Robin.

Artikel 5. Aanwijzing van de stichter

De volgende personen zijn stichter van de private stichting:

De heer DE CLERCQ Geert Aimé Robert, geboren te Oudenaarde op 25 februari 1963, van Belgische nationaliteit, rijksregisternummer 63.02.25-155.44, en zijn echtgenote

Mevrouw FORT Nancy Irène Jozefa, geboren te Oudenaarde op 26 april 1966, van Belgische nationaliteit, rijksregisternummer 66.04.26-162.84,

waarbij zolang de beide oprichters in leven en handelingsbekwaam zijn, zij verondersteld worden samen en in consensus te handelen, en in het geval één van hen niet meer in leven of niet meer handelingsbekwaam zou zijn, de overblijvende alle bevoegdheden van de stichters behoudt.

Artikel 6. Raad van Bestuur

A. Benoeming en ambtsbeëindiging

De Raad van Bestuur van de stichting bestaat uit ten minste drie natuurlijke of rechtspersonen en wordt voor de eerste maal bij deze akte benoemd.

Behoudens het bepaalde in artikel 6.B.1, zal (i) bij het ontstaan van één of meer vacatures in de Raad van Bestuur, of (ii) indien de oprichters, of in geval van hun ontstentenis de Raad van Toezicht, van oordeel zijn/is dat de Raad van Bestuur dient te worden aangevuld, door de oprichters of in geval van hun ontstentenis door de Raad van Toezicht, een door hen te bepalen aantal nieuwe bestuurders benoemd worden.

Ingeval van een vacature dient de Raad van Bestuur hiervan ten spoedigste mededeling te doen aan de oprichters of in geval van hun ontstentenis aan de Raad van Toezicht die het recht hebben een bindende voordracht uit te brengen. Binnen twee maanden na mededeling dienen gemelde bindende voordrachten te zijn uitgebracht. Bij gebreke daarvan is de Raad van Bestuur zelf bevoegd een persoon te benoemen,

De leden van de Raad van Bestuur worden geschorst en ontslagen door de Raad van Toezicht.

De oprichters hebben, zolang zij bestuurder zijn, zitting voor onbepaalde tijd.

De overige leden van de Raad van Bestuur worden in principe benoemd voor een periode van maximaal zes jaar. Zij treden af volgens een door de Raad van Bestuur op te maken rooster; een volgens het rooster aftredend bestuurslid is onmiddellijk herbenoembaar.

Zo mogelijk blijft een lid van de Raad van Bestuur (ook ingeval zijn benoemingsperiode is verstreken) in functie, totdat in zijn opvolging is voorzien.

In ieder geval is de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de stichting haar zetel heeft, bevoegd om bestuurders af te zetten die blijk hebben gegeven van kennelijke nalatigheid, die de verplichtingen die hen door de wet of de statuten zijn opgelegd niet nakomen of die goederen van de stichting aanwenden in strijd met hun bestemming of voor een doel in strijd met de statuten, met





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge



Pp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

de wet of met de openbare orde. In dat geval is het ook de rechtbank die de nieuwe bestuurders benoemt overeenkomstig de statuten.

Elke benoeming en ontslag van een bestuurder moet worden openbaar gemaakt door neerlegging van het besluit in het stichtingdossier op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en door bekendmaking in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

B. Opvolging bestuur na oprichters

1, De oprichters hebben de bevoegdheid voor ieder van hen een opvolgend bestuurslid te benoemen, die wanneer de oprichters in de onmogelijkheid zijn te besturen, in hun plaats zal treden en die tevens -ingeval van belet van een oprichter- als zijn plaatsvervanger zal optreden.

Onder belet wordt verstaan de situatie dat de bestuurder niet in staat is de door de aard zijner functie geëiste werkzaamheden met de vereiste regelmaat te verrichten.

2. Deze benoeming geschiedt naar keuze van de oprichters bij onderhandse of notariële akte, en kan ook na het in functie treden van de benoemde, door de oprichters te allen tijde herroepen worden in een gelijkaardige akte als deze waarin de benoeming gebeurd is.

Artikel 7. Samenstelling van de Raad van Bestuur - oproeping - besluitvorming

De Raad van Bestuur kan uit haar leden een voorzitter en secretaris aanwijzen. De bestuursvergaderingen worden gehouden op de zetel dan wel op een locatie in België te bepalen door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Ten minste één maal per jaar wordt er een vergadering gehouden.

Vergaderingen zullen voorts telkenmale worden gehouden, wanneer de voorzitter dit wenselijk acht of indien een lid van de Raad van Bestuur of een lid van de Raad van Toezicht daartoe schriftelijk en onder nauwkeurige opgave der te behandelen punten aan de voorzitter het verzoek richt. Indien de voorzitter aan een dergelijk verzoek geen gevolg geeft derwijze dat de vergadering kan worden gehouden binnen drie weken na het verzoek, is de verzoeker bevoegd zelf een vergadering bijeen te roepen met inachtneming van de vereiste formaliteiten. Toegang tot de vergaderingen van de Raad van Bestuur hebben de leden van de Raad van Bestuur en degenen die daartoe door de Raad van Bestuur zijn uitgenodigd. Tot de vergaderingen van de Raad van Bestuur die zijn bijeengeroepen door een lid van de Raad van Toezicht hebben tevens toegang de leden van de Raad van Toezicht. De oproeping tot de vergadering geschiedt - behoudens het in alinea 3 bepaalde - door de voorzitter, ten minste acht dagen tevoren, de dag der oproeping en die der vergadering niet meegerekend, door middel van oproepingsbrieven,

Ingeval van spoedeisend belang, te beslissen door de voorzitter, kan de vergadering op een kortere termijn worden bijeengeroepen.

De oproepingsbrieven kunnen worden verzonden per post, fax, e-mail, dan wel enig ander (schriftelijk) communicatiemiddel.

De oproepingsbrieven vermelden, behalve plaats en tijdstip van de vergadering, de te behandelen onderwerpen.

Zolang In een vergadering alle in functie zijnde leden van de Raad van Bestuur aanwezig zijn, kunnen geldige besluiten worden genomen over aile aan de orde komende onderwerpen, mits met algemene stemmen, ook al zijn de door de statuten gegeven voorschriften voor het oproepen en houden van vergaderingen niet in acht genomen.

De vergaderingen worden geleid door de voorzitter van de Raad van Bestuur; bij diens afwezigheid wijst de vergadering zelf haar voorzitter aan, Bij verschil van mening hieromtrent zal de bestuurder die het oudst in leeftijd is, de vergadering voorzitten.

Van de behandelde punten in de vergaderingen worden notulen gehouden door de secretaris of door één der andere aanwezigen, door de voorzitter daartoe aangezocht. De notulen worden vastgesteld en getekend door degenen, die in de vergadering als voorzitter en secretaris hebben gefungeerd.

De Raad van Bestuur kan ter vergadering alleen dan geldige besluiten nemen indien de meerderheid zijner in functie zijnde leden ter vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is.

Een lid kan zich ter vergadering door een mede-bestuurslid laten vertegenwoordigen op overlegging van een schriftelijke, ter beoordeling van de voorzitter der vergadering voldoende, volmacht. Een lid van de Raad van Bestuur kan daarbij slechts voor één mede-bestuurslid als gevolmachtigde optreden.

De Raad van Bestuur kan ook buiten vergadering besluiten nemen, mits alle bestuursleden in de gelegenheid zijn gesteld schriftelijk, telegrafisch, per telex, per telefax, email (danwel enig ander schriftelijk communicatiemiddel)hun mening te uiten. Van een aldus genomen besluit wordt onder bijvoeging van de ingekomen antwoorden door de secretaris een relaas opgemaakt, dat na medeondertekening door de voorzitter bij de notulen wordt gevoegd.

Ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht tot het uitbrengen van één stem.

Voor zover deze statuten geen grotere meerderheid voorschrijven worden alle bestuursbesluiten genomen met volstrekte meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen.

Alle stemmingen ter vergadering geschieden mondeling, tenzij de voorzitter een schriftelijke

f

.r» Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

_\;_...

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

stemming gewenst acht of één der stemgerechtigden dit voor de stemming verlangt.

Schriftelijke stemming geschiedt bij ongetekende, gesloten briefjes.

Blanco stemmen worden beschouwd ais niet te zijn uitgebracht.

In alle geschillen omtrent stemmingen, niet bij de statuten voorzien, beslist de voorzitter.

Artikel 8. Dagelijks orgaan - bijzondere volmachten

De Raad van Bestuur kan onder haar leden één of meerdere bestuurders aanduiden, aan wie, binnen de perken van de wet, de ruimste bevoegdheden kunnen gedelegeerd worden teneinde de stichting in rechte te verbinden of te vertegenwoordigen voor daden van dagelijks bestuur. De Raad kan evenwel deze delegatie beperken tot de door haar vastgelegde materies.

Artikel 9. Bevoegdheid

De Raad van Bestuur is belast met het besturen van de stichting.

De Raad van Bestuur dient het stemrecht op de aandelen in de betrokken vennootschappen op zodanige wijze uit te oefenen, dat de bloei van deze vennootschappen bevorderd wordt en dat tevens de belangen van de certificaathouders en van Robin op behoorlijke wijze behartigd worden. De Raad van Bestuur is bevoegd te besluiten tot het aangaan van overeenkomsten tot verkrijging, vervreemding en bezwaring van registergoederen en tot het aangaan van overeenkomsten, waarbij de stichting zich als borg of hoofdelijk medeschuldenaar verbindt, zich voor een derde sterk maakt of zich tot zekerheidstelling voor een schuld van een ander verbindt, zulks met inachtneming van het bepaalde in alinea 5.

De Raad van Bestuur is bevoegd de statuten te wijzigen.

De navolgende bestuursbesluiten, zullen enkel kunnen genomen worden door alle bestuurders, aanwezig of vertegenwoordigd, met unanimiteit, indien onder de bestuurders de oprichters aanwezig zijn, en met unanimiteit van de bestuurders en goedkeuring van de Raad van Toezicht, indien onder de bestuurders de oprichters niet meer aanwezig zijn:

a. de beslissing tot decertificering van één of meer aandelen of andere activa en tot medewerking aan deze decertificering;

b. de beslissing onroerend goed aan te kopen of te verkopen;

c. de beslissing zich borg te stellen of anderszins zekerheden te verschaffen;

d. de instemming met het uitgeven van nieuwe aandelen door een vennootschap waarvan de stichting aandeelhouder is (daaronder begrepen vervreemding van ingekochte aandelen);

e, de beslissing tot het verlenen van rechten tot het verkrijgen van aandelen in een vennootschap waarin de stichting aandeelhouder is;

f. beslissingen in verband met de bevoegdheid tot uitgifte van aandelen; beslissingen in verband met de wijziging van de statuten van een vennootschap waarin de stichting aandeelhouder is;

g. beslissingen in verband met de vrijwillige ontbinding van een vennootschap waarin de stichting aandeelhouder is;

h. beslissingen in verband met de beëindiging van een bedrijf van een vennootschap waarin de stichting aandeelhouder is;

i. beslissingen in verband met de overdracht van een bedrijf van een vennootschap waarin de stichting aandeelhouder is;

j, beslissingen in verband met een vermindering van kapitaal van een vennootschap waarin de stichting aandeelhouder is;

k. beslissingen in verband met juridische fusie of splitsing waarbij een vennootschap waarin de stichting aandeelhouder is betrokken is;

[. beslissingen in verband met het al dan niet verder zetten van de activiteiten van een vennootschap waarin de stichting aandeelhouder is wanneer dergelijke beslissingen naar Belgisch recht dienen te warden genomen in het kader van een zogenaamde alarmbelprocedure.

Indien in een vergadering waarin een bestuursbesluit zoals bedoeld in alinea 5 welke met unanimiteit dient genomen te worden, aan de orde komt, niet alle bestaande bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, wordt een nieuwe vergadering bijeen geroepen, te houden binnen de maand na de eerste, maar niet eerder dan vijftien dagen daarna, waarin ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuursleden de bedoelde besluiten kunnen genomen worden met een meerderheid van hetzij twee derden van de uitgebrachte stemmen inclusief deze van de oprichters, hetzij twee derden van de uitgebrachte stemmen en de goedkeuring van de Raad van Toezicht. Bij de oproeping tot deze nieuwe vergadering moet worden vermeld dat het een tweede vergadering, als hiervoor, betreft,

Artikel 10. Externe vertegenwoordigingsmacht

De stichting wordt vertegenwoordigd in en buiten rechte door de Raad van Bestuur, handelend door de meerderheid van haar leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de Raad van Bestuur als college, wordt de stichting in rechte en ten aanzien van derden rechtsgeldig vertegenwoordigd door:

hetzij door twee bestuurders, samen handelend;

Op de laatste Oz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

. di I

` Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

hetzij door de gedelegeerd bestuurden

hetzij binnen de grenzen van het dagelijks bestuur, door de persoon aan wie dit bestuur is opgedragen.

Artikel 11. Bezoldiging

De leden van de Raad van Bestuur hebben in beginset geen recht een bezotdiging.

Zij hebben wel recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten.

De Raad van Toezicht kan in uitzonderlijke situaties beslissen dat een lid van de Raad van Bestuur wegens de inspanningen die hij heeft verricht, wel in aanmerking komt voor een bezoldiging, zonder dat hij enig stoffelijk voordeel uit de stichting mag halen.

Artikel 12. Regeling van belangenconflicten

De bestuurder, die bij een handeling met de stichting, rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting van de Raad van Bestuur, moet dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de Raad een besluit neemt. Hij neemt deel aan de beraadslaging, doch niet aan de stemming. Zijn verklaringen en rechtvaardigingsgronden worden opgenomen in de notulen van de Raad van Bestuur. Deze omschrijft de aard van de beslissing of verrichting, verantwoordt het genomen besluit en vermeldt de vermogensrechtelijke gevolgen ervan. Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatsvinden onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 13. Toezichtsorgaan

Het toezicht op het beleid van de Raad van Bestuur en op de algemene gang van zaken in de stichting is opgedragen aan een Raad van Toezicht bestaande uit Meester Dirk VAN de GEHUCHTE, advocaat aan de balie te Gent (België) en er thans kantoorhoudende aan de Baarledorpstraat 93 te 9031 Gent, of ingeval van diens onmogelijkheid om dit mandaat op te nemen of verder te zetten, de advocaat die hiertoe zal worden aangesteld door het advocatenkantoor waarvan Meester Dirk VAN de GEHUCHTE voornoemd deel uitmaakt, of het laatst deel heeft uitgemaakt, In geval dit advocatenkantoor om welkdanige reden niet in de mogelijkheid is een lid van de Raad van Toezicht aan te stellen, zal dit dienen te gebeuren door de Stafhouder van de Orde van Advocaten te Gent.

Naast de taken en bevoegdheden, die aan de Raad van Toezicht in of krachtens andere bepalingen van deze statuten worden opgedragen of toegekend, behoort tot zijn taak casu quo bevoegdheid, de benoeming en het ontslag van de leden van de Raad van Bestuur (zijnde echter niet de oprichters). De leden van de Raad van Bestuur hebben slechts toegang tot de vergaderingen van de Raad van Toezicht indien zij daartoe zijn uitgenodigd. De oprichters hebben evenwel steeds toegang tot de vergaderingen van de Raad van Toezicht.

De Raad van Bestuur verschaft de Raad van Toezicht tijdig de vcor de uitoefening van diens taken en bevoegdheden noodzakelijke gegevens en alle inlichtingen betreffende de aangelegenheden van de stichting die zij verlangt.

De Raad van Toezicht is bevoegd ten allen tijde inzage te nemen en te doen nemen van alle boeken, bescheiden en correspcndentie van de stichting.

De Raad van Toezicht kan zich voor rekening van de stichting in de uitoefening van zijn taak doen bijstaan door één of meer deskundigen.

Artikel 14. Gemeenschappelijke vergaderingen van de bestuursleden en de leden van de Raad van Toezicht.

1. Ten minste eenmaal per jaar komen de leden van de Raad van Bestuur en de leden van de Raad van Toezicht in gemeenschappelijke vergadering bijeen ter bespreking van de algemene lijnen van het gevoerde en in de toekomst te voeren beleid.

2. Tot de bijeenroeping van een gemeenschappelijke vergadering zijn de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht gelijkelijk bevoegd.

Artikel 15. Boekjaar - Jaarrekening - begroting

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. Ieder jaar en uiterlijk op 31 maart volgend op de afsluiting van het laatste boekjaar, maakt de Raad van Bestuur de jaarrekening op van het voorbije boekjaar, alsook de begroting van het volgende, lopende boekjaar en dit op de wijze bepaald in de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Indien de stichting bij het afsluiten van het boekjaar minstens twee van de drie bij wet bepaalde drempels bereikt, houdt zij een boekhouding en maakt zij een jaarrekening op overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, behoudens aanpassingen omwille van haar bijzondere aard. Stichtingen moeten de controle op hun financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen opdragen aan een commissaris indien zij voldoen aan de criteria bepaald in de Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge



















Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

Binnen de dertig dagen na goedkeuring van de jaarrekening, legt de Raad van Bestuur deze neer bij een plaatselijke zetel van de Nationale Bank van België, samen met de stukken die melding maken ven alle bestuurders in functie en in voorkomend geval met het verslag van de commissaris. Artikel 16. Ontbinding

De Raad van Bestuur kan mits akkoord van het Toezichtsorgaan aan de bevoegde rechtbank van eerste aanleg voorstellen om de ontbinding van de stichting uit te spreken en tot de vereffening over te gaan, wanneer het doel verwezenlijkt is of wanneer de stichting niet langer In staat is het doel na te streven waarvoor zij is opgericht, onverminderd de mogelijke andere verzoeken tot ontbinding zoals vermeld in de Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Wanneer het doel van de stichting is verwezenlijkt, kunnen de stichters of hun rechthebbenden een bedrag gelijk aan de waarde van de goederen of de goederen zelf terugnemen die zij aan de verwezenlijking van het doel hebben besteed.

Het doel wordt geacht verwezenlijkt te zijn wanneer:

geen gecertificeerde activa meer dienen beheerd te worden én (cumulatief) op dat ogenblik geen andere niet-gecertificeerde activa werden aangewezen die dienen te worden beheerd in het belang van Robin; alsook

na het overlijden van Robin, tenzij de beide stichters of desgevallend degene onder hen die nog in leven en handelingsbekwaam is, uitdrukkelijk verklaren de stichting te willen verder zetten en dit ten laatste binnen de zes maanden na het voorstel dat het ophouden van haar bestaan zou meebrengen.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken uitgaande van de stichting vermelden dan de naam onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "private stichting in vereffening".

Artikel 17. De samenstelling en de bestemming van het vermogen

1. Het vermogen van de stichting zal worden gevormd door;

- de ten laste van de betrokken vennootschappen te brengen administratie- en andere kosten;

- de goederen en gelden die door de oprichters zullen worden geïdentificeerd en aangewezen ter

realisatie van het hiervoor in artikel 3 lid 1 sub e gemelde doel;

- el hetgeen de stichting op andere wijze verkrijgt.

2. De goederen en geldmiddelen zoals hiervoor in lid 1 omschreven zullen door de stichting ten behoeve van Robin worden beheerd. In voorkomend geval kan de stichting over deze goederen in het belang van Robin beschikken.

3. De stichting zal - zo nodig - het levensonderhoud van Robin geheel of gedeeltelijk

financieren. Dit kan geschieden door maandelijkse uitkeringen te doen aan de instelling enlof

perso(o)n(en) die Robin verzorgen, Indien deze instelling of perso(o)n(en) niet de voogd of wettelijke

vertegenwoordiger van Robin zijn, zal deze betaling geschieden via de voogd of wettelijke

vertegenwoordiger.

OVERGANGSBEPALINGEN

Benoeming Raad van Bestuur en afgevaardigd bestuurder

Wordt benoemd tot bestuurder van de stichting, voor onbeperkte duur:

- de heer Geert DE CLERCQ, voornoemd;

- mevrouw Nancy FORT, voornoemd;

- de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "INTRA", met maatschappelijke zetel te

9700 Oudenaarde, Ohiostraat 213, ondernemingsnummer 0809.504.293, RPR Gent, vast

vertegenwoordigd door de heer Geert DE CLERCQ.

Zij hebben allen hun opdracht aanvaard,

Tot gedelegeerd bestuurder wordt benoemd: de heer Geert DE CLERCQ, voornoemd.

Eerste boekjaar - jaarrekening

Het eerste boekjaar loopt van zodra de stichting rechtspersoonlijkheid heeft tot 31 december 2014.

De eerste jaarrekening zal worden goedgekeurd door de Raad van Bestuur uiterlijk op 31 maart

2015.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Samen hiermee neergelegd: de uitgifte van de oprichtingsakte

Geassocieerd notaris Christophe Blindeman

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

" Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ROODBORSTJE

Adresse
OHIOSTRAAT 213 9700 OUDENAARDE

Code postal : 9700
Localité : OUDENAARDE
Commune : OUDENAARDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande