RUIMSCHOOTS

Association sans but lucratif


Dénomination : RUIMSCHOOTS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 479.424.082

Publication

21/12/2012
ÿþ ~- '~~ ~~ Mod word 11.1

-__ - _.~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Cal-lJrt- E RECHTB. ík . VAN KOQPHANOEL

'1 Z DEC 20'2

DENn MONDE

il kt





iu 11111

Ondememingsnr : 0479.424.082

Benaming

(voluit) : Ruimschoots

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Scheepsbouwersstraat 16 9150 Rupelmonde

Onderwerp akte : Wijziging statuten en raad van bestuur

Op de algemene vergadering van 30 november 2012 werden de statuten van de vereniging aangepast. TITEL I.  Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam Ruimschoots, hierna de vereniging genoemd. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door 'vereniging zonder winstoogmerk' of 'vzw', met nauwkeurige vermelding van de maatschappelijke zetel,

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de CNR loods, Scheepsbouwersstraat 16, te 9150 Rupelmonde, in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

De raad van bestuur kan de zetel van de vereniging verplaatsen naar een andere lokaliteit, binnen het Vlaams Gewest.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel de publicatie van het tijdschrift "Ruimschoots" te verzorgen, waarin informatie wordt opgenomen in verband met of relevant voor de sector van het maritiem erfgoed. Zij kan ook andere drukwerken, die betrekking hebben op maritiem erfgoed, uitgeven of ondersteunen. Zij voert promotie voor het maritiem erfgoed. Om deze doelstellingen te bereiken mag de vereniging alle initiatieven nemen die daar rechtstreeks of onrechtstreeks toe bijdragen.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen,

De vereniging mag ook op bijkomstige wijze economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend wordt besteed aan de realisatie van haar doelstellingen.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering.

TITEL Il. -- Leden

Art. 5. De vereniging bestaat uit werkende en toegetreden leden.

Het aantal werkende leden is onbeperkt, doch mag niet minder dan drie bedragen. De raad van bestuur kan andere categorieën van leden in het leven roepen. De oprichters zijn de eerste werkende leden. Alleen de werkende leden hebben stemrecht in de algemene vergadering.

Art. 6. De raad van bestuur bepaalt jaarlijks de lidmaatschapsbijdrage dat de leden verschuldigd zijn, maar het mag niet meer dan EUR 2.500 bedragen.

Art., 7. Verenigingen met rechtspersoonlijkheid waarin de aandacht voor het maritiem erfgoed in de doelstellingen zijn ingeschreven, kunnen als werkend lid worden aanvaard. Een kandidaat-werkend lid dient zijn verzoek om aanvaarding schriftelijk te richten aan de raad van bestuur en schriftelijk zijn instemming te betuigen met het doel, de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging en betaalt de jaarlijks vastgelegde lidmaatschapbijdrage van werkend lid.

De raad van bestuur beslist over het al dan niet aanvaarden van het kandidaat-werkend lid en brengt het kandidaat-werkend lid schriftelijk op de hoogte van deze beslissing. Nieuwe werkende leden kunnen worden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

aanvaard vanaf 1 januari van het kalenderjaar volgend op de aanvraag. De voorzitter is een natuurlijk persoon en wordt als dusdanig ook als werkend lid aangezien. Deze natuurlijke persoon mag geen zitting hebben in de raad van bestuur van een vereniging met rechtspersoonlijkheid, die als werkend lid is aanvaard.

Een kandidaat toegetreden lid dient zijn verzoek tot aanvaarding per schriftelijke of elektronische brief te richten aan de raad van bestuur en zo zijn instemming te betuigen met het doel, de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging en betaalt de jaarlijks vastgelegde lidmaatschapbijdrage voor toegetreden lid.

De raad van bestuur beslist over het ai dan niet aanvaarden van het kandidaat- toegetreden lid en brengt het per schriftelijke of elektronische brief op de hoogte van deze beslissing. Nieuwe toegetreden leden kunnen worden aanvaard vanaf 1 januari van het kalenderjaar volgend op de aanvraag.

Art. 8. Elk werkend lid kan jaarlijks op 1 januari uit de vereniging treden. Het ontslag moet per schriftelijke of elektronische brief 3 maanden voordien aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

De raad van bestuur beschouwt als ontslagnemend het werkend lid dat niet langer de lidmaatschapsbijdrage betaalt, nadat het hiertoe door de raad van bestuur per aangetekend schrijven is aangemaand. De raad van bestuur beschouwt als ontslagnemend het werkend lid dat stelselmatig nalaat deel te nemen aan werkzaamheden van de vereniging. De afgevaardigde van het werkend lid, die de rechtspersoon die hij/zij vertegenwoordigt, wordt van rechtswege ais niet langer gemandateerd beschouwd.

Art. 9. Geen enkel werkend lid kan rechten doen gelden op het maatschappelijk bezit van de vereniging. TITEL III.  Algemene vergadering

Art. 10. De algemene vergadering is samengesteld uit vertegenwoordigers van alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door het oudst aanwezige lid van de raad van bestuur.

Elk werkend lid heeft één stem in de algemene vergadering.

Een werkend lid kan zich door een ander stemgerechtigd lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door het verlenen van een schriftelijke volmacht. Elk werkend lid kan op de algemene vergadering slechts drager zijn van één volmacht,

Toegetreden leden of deskundigen met raadgevende stem hebben ook toegang tot de algemene vergadering maar hebben geen stemrecht.

Art. 11. De algemene vergadering is bevoegd voor

- het wijzigen van de statuten,

- het benoemen en ontslaan van de bestuurders,

- het goedkeuren van begrotingen en rekeningen en het kwijting geven aan de bestuurders,

- het goedkeuren van het werkingsverslag,

- het uitsluiten van werkende leden,

- het vrijwillig ontbinden van de vereniging,

Art. 12, De algemene vergadering wordt door de voorzitter van de raad van bestuur bijeengeroepen, of indien deze in de onmogelijkheid verkeert, door de secretaris of door 2 bestuurders, telkens als het doel van de vereniging dit vereist.

Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden samengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting van het lopende boekjaar.

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen wanneer 1/5 van de werkende leden daarom verzoekt. De oproeping voor de algemene vergadering, die ook de agenda bevat, wordt verstuurd per schriftelijke of elektronische brief ten minste acht kalenderdagen voor de vergadering.

Op vraag van een werkend lid moet een bepaald punt op de agenda worden gebracht, Een dergelijke vraag moet schriftelijk aan de voorzitter worden gericht, uiterlijk zes dagen voor de algemene vergadering plaatsvindt. Vragen die na deze termijn toekomen, kunnen naar de volgende algemene vergadering worden verwezen,

Art. 13, De algemene vergadering kan slechts rechtsgeldig beslissen indien minstens de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit niet het geval is, dient binnen de maand een nieuwe algemene vergadering te worden samengeroepen, die rechtsgeldig kan beslissen, ongeacht het aantal aanwezigen.

De beslissingen van de algemene vergadering worden zoveel mogelijk bij consensus van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen genomen, behalve in de gevallen van de door de wet van 27 juni 1921 vereiste meerderheid. Wanneer er toch gestemd moet worden, is de stemming geheim. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of bij diens afwezigheid van het oudste lid van de algemene vergadering.

Over de uitsluiting van een werkend lid wordt beslist met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

Wijziging van de doelstellingen van de vereniging kan alleen met volstrekte meerderheid en bij vertegenwoordiging van alle werkende leden,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art, 14. De beslissingen van de algemene vergadering worden ter kennis gebracht van de werkende leden bij schriftelijke of elektronische brief. Deze beslissingen worden genotuleerd in een bijzonder register dat op de maatschappelijke zetel van de vereniging wordt bewaard.

Toegetreden leden kunnen hiervan inzage krijgen na toelating van de voorzitter of bij diens afwezigheid van de secretaris. De inzage gebeurt op hun kosten en op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

TITEL IV.  Raad van bestuur

Art. 15. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die minstens drie leden telt.

ln het kader van eventuele samenwerkingsverbanden kunnen vertegenwoordigers van andere organisaties, van openbare besturen of van instellingen de raad van bestuur als waarnemer bijwonen. Zij zijn echter nooit stemgerechtigd.

Het mandaat van bestuurder is kosteloos. Wel kan de raad van bestuur de terugbetaling bevelen van sommige kosten die door de werkende leden en de bestuurders van de vereniging worden gedragen en voortspruiten uit hun samenwerking aan de vereniging

De raad van bestuur kiest uit zijn midden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester, een hoofdredacteur van het tijdschrift en minstens 2 leden, voor een termijn van vier jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar.

De raad van bestuur kan slechts rechtsgeldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen door het verlenen van een schriftelijke volmacht. Elke bestuurder kan slechts drager zijn van één volmacht.

Een bestuurder die is aangewezen om een vacature in te vullen die is ontstaan in de loop van een mandaat, wordt slechts benoemd voor de voltooiing van dit mandaat.

De voorzitter, of bij zijn afwezigheid de secretaris, roept de raad van bestuur schriftelijk bijeen en zit hem voor. Ook wanneer minstens twee leden daarom verzoeken dient de raad van bestuur binnen de maand te worden samengeroepen.

De raad van bestuur wordt samengeroepen telkens het belang van de vereniging dit vereist, maar minstens eenmaal per jaar.

De beslissingen van de raad van bestuur worden zoveel mogelijk bij consensus van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen genomen. Wanneer er toch gestemd moet worden, is de stemming geheim. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of bij diens afwezigheid van het oudste lid van de raad van bestuur.

De beraadslagingen van de raad van bestuur worden vastgelegd in notulen, die worden ingeschreven in een speciaal register dat bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Belanghebbenden die geen werkend lid zijn van de vereniging kunnen hiervan inzage krijgen na toelating van de voorzitter of bij diens afwezigheid van de secretaris. De inzage gebeurt op hun kosten en op de zetel van de vereniging.

Art. 16. De bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging. Hun verantwoordelijkheid beperkt zich tot de uitoefening van het ontvangen mandaat,

Art, 17. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden uitgezonderd voor deze die aan de algemene vergadering voorbehouden zijn,

De handelingen die de vereniging verbinden moeten gezamenlijk worden ondertekend door voorzitter en secretaris en bij afwezigheid van één van beide door het oudste lid van de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken volmacht verlenen aan één of meerdere van zijn leden of aan een andere persoon die al dan niet werkend lid is van de vereniging, desgevallend beperkt tot een bepaald bedrag.

TITEL V. -- Begroting en rekeningen

Art, 18, Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking loopt het eerste dienstjaar van de stichtingsdatum tot 31 december.

Op het einde van het boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar afgesloten en na controle door een intern kascommissaris, ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene

..-

vergadering. Jaarlijks stelt de raad van bestuur een begroting op die wordt voorgelegd aan de algemene vergadering.

TITEL VI.  Ontbinding en vereffening

Art. 19. De vereniging kan te allen tijde ontbonden worden door de algemene vergadering met een twee derde meerderheid. In geval van beslissing tot ontbinding benoemt de algemene vergadering tegelijkertijd vereffenaars en bepaalt hun bevoegdheden.

In geval van ontbinding wordt het netto actief overgedragen aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met gelijkaardige doelstellingen.

Art. 20. Voor elfes wat in de deze statuten of een huishoudelijk reglement niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921, met zijn latere wijzigingen, van toepassing.

Aansluitend aan de algemene vergadering kwam de raad van bestuur bijeen en koos een voorzitter,

secretaris en penningmeester.

Anthony Demey, voorzitter

Willy Huysmans, secretaris

Philip Streitz, penningmeester

Philip Streitz

Bestuurder

Gedaan te Antwerpen 30 november 2012

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsb1 d

w

á

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

07/11/2011
ÿþMOU 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2011- Annexes du Moniteur belge

iiuiwu~w uui~~ium~uuiu VV

*11167504"

r-hyp lp À1171

VAN KOOPHANDEL

2 4. 10. 2011

DENDERMONDE

Griffie

Ondernemingsnr : 479.424.082

Benaming

(voluit) : Ruimschoots

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Molenaarswoning, Nederstraat, 2 te 9150 Kruibeke.

Voorwerp akte : Adreswijziging zetel- ontslagen-benoemingen.

Nieuw adres van de zetel ; Scheepsbouwersstraat 16 te 9150 Rupelmonde. Beslist op de Algemene vergadering van 28-05-2011.

Uittredende werkende leden ; Oostende voor Anker,

Naamverandering. De naam van het werkend lid "Maritieme site Oostende" wordt vervangen door A.G.H.O. vertegenwoordigd door Nolf Andy Weststraat 94/27 te 8434 Lombardsijde Industrieel ingenieur, Belg.

Ontslagen ; D'Hulster Dirk; voorzitter

Lievens Kathleen, penningmeester.

Benoeming ; Voorzitter: Nolf Andé, Weststraat 94/27 te 8434 Lombardsijde

Penningmeester: Philip Streitz, Hugo Verrieststraat 26 te 2540 Hove

Lid vande Raad van Bestuur: Manteleers Willem, Grote Singel 6 te 2900 Schoten.

Huidig bestuur: Nolf Andé Voorzitter

De Koninck Ange Ondervoorzitter

Philip Streitz " Penningmeester

Huysmans Willy Secretaris

Franke Lok lid van de Raad van Bestuur

Rademakers Cornelis Manteleers Willem lid van de Raad van Bestuur

lid van de Raad van Bestuur

W.Huysmans

Bestuurder.

19/03/2015
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behoude aan het Belgisct

Staatsbla

Ondememingsnr : 0479.424.082 Benaming

(voluit) ; RUIMSCHOOTS

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

SOA181

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Scheepsbouwersstraat 16 9150 Rupelmonde

Onderwerp akte :

Op de algemene vergadering van 3 maart 2015 hebben de bestuurders

André Nolf

Cornelis Rademaker

Angèle De Konick

hun ontslag gegeven als bestuurder van de vereniging.

Philip Streitz

Rupefmonde 3-03-2015

GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

-9 HMT 2015

AFDELING eigi RMONDE

Coordonnées
RUIMSCHOOTS

Adresse
SCHEEPSBOUWERSSTRAAT 16 9150 RUPELMONDE

Code postal : 9150
Localité : Rupelmonde
Commune : KRUIBEKE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande