S.K. MUNKZWALM

Association sans but lucratif


Dénomination : S.K. MUNKZWALM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 435.760.226

Publication

19/08/2014
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

M00 2.0

V beh aa Be Sta;

111111

ni

!IMI,1181.11

Ondernemingsnr : 0435.760.226 Benaming

(voluit) : S.K. MUNKZWALM

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Meilegemstraat 28, 9630 Zwalm

Voorwerp akte : Gecoördineerde tekst van de statutenwijzigingen

De jaarlijkse algemene vergadering van de leden heeft op datum van 3 juni 2014 haar goedkeuring verleent aan ,gecoordineerde tekst van de opeenvolgende wijzigingen van de oprichtingsakte (bijlagen B.S. van 0611011988), die werden geplubiceerd in de bijlagen van het B.S. van 18/10/90 - 04/12/97 - 10/12/98 24/08/2000 - 23/08/2001 - 25/10/2004 -1310312008 en 19/09/2012

.aanpassing van de statuten aan de programmawet van 2211212003, gepubliceerd in B.S. van 31/12/2003 .akte statutenwijziging

TITEL I NAAM -ZETEL-DOEL-DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt de naam S.K. Munkzwalm VZW en is aangesloten bij de Voetbalfedereratie Vlaanderen(VFV), vlaamse vleugel van de Koninklijke Belgische Voetbalbond(K.B.V.B.)

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Meilegemstraat, 28, 9630 Zwalm, en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen. Aile stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier op de griffie van de rechtbank van koophandel Gent, afdeling Oudenaarde,

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel de ontwikkeling van de jeugd door de beoefening van atletieke sporten, Ze,

betracht de verwezenlijking van dat doel door alle middelen en namelijk door:

.het op touw zetten van sportmeetings

.het huren of aankopen van alle roerende en onroerende goederen van welke aard ook, in het gereedheid

brengen en het beheren van sportterreinen

.het oprichten en beheren van spijshuizen, drankgelegenheden, tijdschriften, dagbladen, vlugschriften of om

het even welke publicaties

De vereniging mag in algemene zin, rechtstreeks of door middel van afstand, inbreng, samensmelting, deelneming, de geldelijke tussenkomst, aankoop van aandelen of door elk ander middel, deelnemen aan alle sportondernemingen en aan alle daarmee verbandhoudende nijverheden, De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen.De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, o.m, alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, In huur nemen, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen,: kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen,

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten alle tijde ontbonden worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Gent

Afdeling Oudenaarde

07AR 2014

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL II LIDMAATSCHAP

Artikel 5

De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden, De vereniging telt tenminste vijf leden en maximum twintig leden. De leden moeten Belg zijn en dienen voor de vereniging een aansluitingskaart bij de K.B.V.B. te ondertekenen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de leden en N1Ef aan de toegetreden leden.

De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Als lid kan tot de vereniging worden toegelaten, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zat zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Als toegetreden lid kan tot de vereniging worden toegelaten, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement. Omtrent de toelating tot de vereniging van toegetreden leden met de hoedanigheid van speler, wordt uitsluitend beslist door een comité, bestaande uit minsten drie en maximum vijf leden, die door de raad van bestuur worden aangeduid.

Verzoeken om toetreding als lid en toegetreden lid(met uitsluiting evenwel van toegetreden leden met de hoedanigheid van speler), dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van neem, voornamen en adres of indien het een rechtspersoon betreft, naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als lid of toetredend lid. De raad van bestuur beslist omtrent de al of niet toelating tot de vereniging uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Slechts indien hij de toetreding van een kandidaat-lid weigert, moet hij zijn motivering kenbaar maken aan de verzoeker. Tegen zijn beslissing staat voor een kandidaat-lid enkel beroep open bij de eerstvolgende algemene vergadering, Dit beroep moet worden ingediend bij de raad van bestuur binnen de maand na de kennisgeving van de weigering.

Artikel 6

Alle leden zullen bij hun toetreding in de vereniging, aan de vereniging een gedwongen lening toestaan van ¬ 1250(duizendtweehonderdvijftig), waarvan de leningsmodaliteiten geen afbreuk zullen mogen doen van het kar akter van de vereniging zonder winstbejag. Deze gedwongen lening geldt als eenmalig lidgeld en is tevens het maximum bedrag. Voor deze gedwongen lening wordt jaarlijks aan elk een intrest van vijfentwintig Euro uitbetaald, onder de vorm van zitpenningen.

Artikel 7

Men wordt toegetreden lid door voor de vereniging een aansluitingskaart bij de K.B.V.B. te ondertekenen.

Ook de spelers van de vereniging hebben de hoedanigheid van toegetreden lid, maar kunnen in die hoedanigheid van speler nooit lid worden van de vereniging. Alle verdere rechten en plichten van de toegetreden leden ten overstaan van de vereniging, worden vastgesteld door de algemene vergadering die hieromtrent al dan niet een reglement van inwendige orde kan opstellen.

Het jaarlijks lidgeld voor de toegetreden leden die tevens de hoedanigheid van speler hebben, wordt bepaald door de raad van bestuur,

Uit de toegetreden leden wordt een Jeugd comité gevormd, dat zich specifiek belast met de jeugdwerking binnen de vereniging, In dit Jeugdcomité moeten evenwel minstens twee leden zitting hebben.

Artikel 8

De leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht:

a. de statuten en het eventueel huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

b. de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 9

Elk lid of toegetreden lid kan ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur. Een toegetregen lid met de hoedanigheid van speler kan evenwel slechts ontslag nemen uit de vereniging conform de reglementen die terzake door de KB.V. B. zijn uitgevaardigd.

Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen. In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon, die de verplichtingen, opgelegd in artikel 8, op ernstige wijze schendt en/of die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

vool Luik B - :/pl.n,qu

heiwilden De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes

,:,tt trYt weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te

-Beictiseli

5trlats{~I~+d beslissen.

 _1 I  Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid zijn lidmaatschapsrechten.

r

L Besluit de algemene vergadering niet tot de uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing

van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

Het lidmaatschap van een lid of een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten leden'of toegetreden Leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bedragen of gedane inbrengen, met uitzondering evenwel van de gedwongen lening die de leden hebben moeten inbrengen bij het opnemen van hun lidmaatschap.

De ontslagnemende, uitgesloten of om andere redenen uittredende leden, evenals de erfgenamen van een overleden lid, kunnen de door hen of hun voorgangers inbrachte gedwongen lening terugvorderen. Dit zal terugbetaald worden in vier naeenvolgende jaarlijkse terugbetalingen, telkens één vierde van de ingebrachte lening, wanneer het om een ontslag gaat, als normaai door de raad van bestuur aanvaard en gesteund op gegronde redenen. Wanneer het om een ontslag gaat door de raad van bestuur ais ongegrond bestempeld of om een ontslag gesteund op een tuchtmaatregel, dan zal de terugbetaling gebeuren over een duur van tien jaar, telkens in gelijke delen.

De leden hebben geen persoonlijke verplichtingen uit hoofde van de verplichtingen van de vereniging. De leden hebben geen recht op bezoldiging, uit welke hoofde ook. De winsten door de vereniging gemaakt, mogen aan de leden niet uitgekeerd worden, doch blijven verworven voor de vereniging en worden uitsluitend aangewend tot de verwezenlijking van haar doel,

TITEL III RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van zes bestuurders, al dan niet lid van de vereniging. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Artikel 11

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaar en zijn herverkiesbaar. Zo door vrijwillig

. ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk

minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot dat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 12

a. de raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor.ln geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

b, de raad kan slechts geldig beslissen Indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien tenminste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid(de helft plus één, onthoudingen warden niet meegeteld) van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem vaan de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

c. iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder orwhem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

d, in uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders, Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per telegram of telefax. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

e. van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder,

itl (tw IsEar:.Irl vnn Luik_I3 vF nr,r;IFf.n rtec~to Haans pn ll(.terja11g11E'rd van !iP rn,-:lrnrnF?rilHiPrult' nVt311rs. Ii"I:+I tins) pr-r-I++tnlll.," rti

IN?4i11P_(.Id!fC+rpiPlll(3ing qrstr~rlillnq ten 8Anr1lari van (IPFdrari I'i'1toiHarh;+,,r,,dIW`II

1lëlsg l'Jslarn en llanitlFkenmg

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

l..lii t ," 11" ,trF

Artikel 13

a. de raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels-en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken,..

b. ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamelijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging,

c, de raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een ander persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigt door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

d, de bevoegdheid orn de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personental dan niet bestuurder, die, desgevallend gezamelijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde pers(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

e. de algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement. Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen warden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht,

Artikel 14

a, aile financiële verrichtingen worden gedaan door de penningmeester. Aile betalingen of kwijtingen die de ¬ 1250(duizendtweehonderdvijftig) overtreffen moeten benevens de handtekening van de penningmeester ook deze van een andere bestuurder dragen. Alle welkdanige verbintenissen aangegaan door de vereniging, kunnen deze slechts binden indien zij aangegaan zijn krachtens een beslissing van de raad van bestuur. Deze kan echter voor bepaalde steeds zich herhalende verrichtingen zijn bevoegdheid voor een beperkte duur van één jaar overdragen aan de penningmeester.

b. in verband met het aanwerven of ontslaan van toegetreden leden met de hoedanigheid van speler, kan de raad van bestuur aan een comité van maximum vijf leden, een gedeelte van zijn bevoegdheid afstaan en hun volmacht geven om, voor beperkte bedragen, verbintenissen aan te gaan. Alle financiële verrichtingen echter, die het gevolg zijn van dergelijke verbintenissen, moeten echter verricht worden" door de personen bepaald in artikel I4.a.

TITEL IV ALGEMENE VERGADERING

Artikel 15

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde persoen, door de oudste aanwezige bestuurder. Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwei slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering,

Artikel 16

de algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor.

a. het wijzigen van de statuten

b. het benoemen en afzetten van de bestuurders

c. desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend

d, de kwijting aan de bestuurders en commissarissen

e. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

f. het vrijwillig ontbinden van de vereniging

g. het uitsluiten van een lid

h. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk I. en alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisenl

" FF" i. ! 1,3i~,;. I E: uan I ,17, Et }.,.nf,. ;" S, .. , ,h, i 7 F u" 1 ..,. !l,n" " i.uusllt." ri4 . ,n, .i.,+ ur..k.rrur" n1, 1," rr,St" nrrS.r.F . h. t " r " .

!. r.#..F.I rjr .g,.nqya.( ..i - IF i117rN: f+^P : Frl.F~7: c`.Ilf rlr4: E" n I,. it" .1, .,

" ,, " . f E 7 77. r.1 i7.771 ilr.t .`.tlsl'.

Luik B - vervolg

Artikel 17

a. de algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen tellkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden erom vraagt. Zij moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt.

b. alle leden en toegetreden Leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris, Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

c. de oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dal aile leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Voor-.behouden aan het Belgisch Staatsblad

11,

I jlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 18

a. inzake aangelegenheden, andere dan deze vermeld in punt b. hieronder, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid(de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

b. in geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent de statutenwijziging of ontbinding, worden onthoudingen geteld ais tegenstem.

Artikel 19

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, .die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register, Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

TiTEL V INZAGERECI-IT LEDEN

Artikel 20

Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de algemene vergadering te vragen. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals aile boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL VI BEGROTINGEN - REKENINGEN - CONTROLE

Artikel 21

a. het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december

b. de raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

c. de raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring, worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Artikel 22

" a. indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de VZW-wet en de statuten, van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, worden opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast.

De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn.

b. de commissarissen hebben, gezarnelijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over aile verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van aile geschriften van de vereniging.

Op de laatste b1z van Luik B vermelden - Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de peso(oln(en) hevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden le vertegenwoonhoen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

TITEL Vil ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 23

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal [eden daardoor niet minder dan 5 bedraagt.

Artikel 24

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden,overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Artikel 25

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Artikel 26

Al de betwistingen met sportieve oorsprong die in de schoot van de vereniging zouden oprijzen, zullen eerst aan de algemene vergadering voorgelegd worden.In geval één van de partijen weigert zich bij de genomen beslissing neer te leggen, zal het geschil door een scheidsrechterscollege, samengesteld uit drie leden van de rechtscommissie van de K.B.V.B. afdeling betwistingen, beslecht worden. De partijen zullen ten dien einde de tekst van het vergelijk van de K.B.V.B. ondertekenen. De vereniging gaat de verbintenis aan de standregels en reglementen van de K.B.V.B. , waarbij zij aangesloten is, stipt na te leven, voornamelijk wat het nazien van haar boekhouding betreft. Elke bepaling in deze statuten, strijdig met de reglementen van de K.B.V.B., wordt als nietig en van geen waarde beschouwd, daar die op voetbal betrekking heeft.

BENOEMINGEN RAAD VAN BESTUUR

Bij de oprichting van de vereniging(publicatie oprichtingsakte in het B.S. van 06/10/88) werden de volgende

leden als bestuurder aangesteld.

.De Clercq Urbain, Huttegemstraat,31, 9630 Zwam

.Grijp François, Noordlaan,51, 9630 Zwalm

.Marijns René, Noordlaan,31, 9630 Zwalm

.Coens Camiel, Noordlaan, 13, 9630 Zwalm

.Van Laethem Bertrand, Zottegemsesteenweg, 8, 9630 Zwalm

.De Smet Norbert, Noordlaan, 16, 9630 Zwalm

Ingevolge het ontslag van De Clercq Urbain, Marijns René, Van Laethem Bertrand, De Smet Norbert en wegens het overlijden van François Grijp, werden bij beslissing van de statutaire algemene vergadering van 29105/2000 de volgende leden tot bestuurder benoemd(geplubiceerd in het B.S. van 2410812000):

.Voorzitter: Van Trappen Gunter, Zuidlaan,34, 9630 Zwalm;geboren Munkzwalm 05/12/63 .Ere-voorzitter: Grijp Franky, Fonteinstraat,l, 9630 Zwalm;geboren Zottegem: 07/03:62 ,1e ondervoorzitter: Coens Camiel,Noordlaan,13, 9630 Zwalm;geboren Munkzwalm: 27/04/31 .2° ondervoorzitter: Denijs Marleen, Krekelstraat,82,9630 Zwalm;geboren Zottegem: 07/05/54 Penningmeester: Vandenberghe Luc, Krekelstraat, 19A, 9630 Zwalm;geboren Zottegem; 13/05/62 .Secretaris: Hosto Antoine, Meilegemstraat,28, 9630 Zwalm;geboren Oudenaarde: 05/05/43

Ingevolge het ontslag van Franky Grijp werd door de statutaire algemene vergadering van 15/06/2004 beslist om in zijn plaats aan te stellen ais ere-voorzitter: Fernand De Wever, Hoofd,4, 9630 Zwalm(geboren Dikkele: 04/03/1935) en dit voor een periode van 4 jaar Dezelfde vergadering heeft tevens beslist om het mandaat van de 5 andere bestuurders opnieuw met 4 jaar te verlengen.

Ingevolge het overlijden op 2411112005 van Camiel Coens, bestuurder, werd door de statutaire algemene vergadering van 20/06/2006 beslist, het lid Daniel Meersschaut, Kloosterstraat, 11, 9630 Zwalm als nieuwe bestuurder met de functie van 1e ondervoorzitter aan te stellen.

Ingevolge het ontslag op 1211212006 van André De Blanc, lid, werd door de algemene vergadering van 19/06/07 beslist het aantal effectieve leden te herleiden to 18.

Wegens het overlijden op 20/12/2007 van Gunter Van Trappen, voorzitter, bij wie het adres van de VZW gevestigd was(Zuidlaan,19, 9630 Zwalm), werd door de buitengewone algemene vergadering van 05/02/2008 beslist het maatschappelijk adres van de VZW voortaan te vestigen bij de secretaris, Meilegemstraat,28, 9630 Zwalm, Tevens bevestigt dezelfde buitengewone algemene vergadering de beslissing die door de raad van bestuur werd genomen om 2 nieuwe leden te aanvaarden nml. Francesco Van Trappen en Marc Van den

a

.'

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Luik B - vervolg

Driessche. Tevens wordt beslist, op voorstel van de raad van bestuur, artikel 10 van de statuten te wijzigen in die zin dat het aantal bestuurders wordt beperkt tot 5. Dezelfde algemene vergadering beslist tevens om artikel 14a te wijzigen in die zin dat alle financiële verrichtingen kunnen gedaan worden door de penningmeester en/of secretaris, die elk afzonderlijk betalingen of kwijtingen kunnen doen tot ¬ 5000(vijfduizend). Boven dit bedrag zijn twee handtekeningen vereist.

De jaarlijkse algemene vergadering van 17/06/2008 aanvaardt het op 22/06/2007 ingediende ontslag van Ferdinand De Wever, bestuurder. Hierdoor wordt het aantal leden herleid tot 18.

Op voorstel van de raad van bestuur werd door de jaarlijkse algemene vergadering van 16/06/09 beslist om Jurgen Ysebaert, Zuidlaan, 19, 9630 Zwalm, als nieuw lid op te nemen in opvolging van Jean-Pierre Ysebaert die op 06/08/08 is overleden. Tevens werd beslist om De Deken Peter, Kokkerrellestraat, 100, 9860 Maarkedal, als nieuw lid op te nemen en aan te stellen tot lid van de raad van bestuur in opvolging van Ferdinand De Wever die op 22/06/07 zijn ontslag heeft gegeven als lid van de VZW, ontslag dat werd aanvaard door de algemene vergadering van 17/06/08. Door de nieuw samengestelde raad van bestuur wordt tevens beslist om De Deken Peter als voorzitter aan te stellen.

De raad van bestuur ziet er vanaf 16/06/2009 als volgt uit:

.De Deken Peter, Kokkerrellestraat,100, 9680 Maarkedal, voorzitter

.Meersschaut Daniel,Kloosterstraat, 11, 9630 Zwalm: 1e ondervoorzitter

.Denijs Marieen,Krekelstraat, 82, 9630 Zwalm: 2e ondervoorzitter

.Vandenberghe Luc,Rekegemstraat, 19A, 9630 Zwalm: penningmeester

.Hoste Antoine, Meilegemstraat,28, 9630 Zwalm: secretaris

Op voorstel van de raad van bestuur heeft de buitengewone algemene vergadering van 13/08/12 belist om het op 25/07/12 ingediende ontslag van Patrick De Pessemier als lid van de VZW te aanvaarden. In zijn vervanging wordt op voorstel van de raad van bestuur de kandidatuur van Peter Van Trappen, Krekelstraat, 47/1, 9630 Zwalm, als nieuw lid aanvaard, waardoor het aantal leden ongewijzigd op 19 blijft.

Tegelijkertijd met deze gecoördineerde tekst van de opeenvolgende statutenwijzigingen worden neergelegd:

.verslag van de jaarlijkse algemene vergadering van 03/06/2014

.akte van statutenwijziging

.ledenlijst

De personen die gaan tekenen zijn:

De Deken Peter, voorzitter

.Meersschaut Daniël, 1e ondervoorzitter

.Denijs Marleen, 2e ondervoorzitter

.Vandenberghe Luc, penningmeester

.Hoste Antoine, secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

19/09/2012
ÿþMOD 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Oudenaarde

1 0 SEP. 2012

Griffie

I ILII( III kII III II((WI I(I LIL III

" iais~aao*

V bah aa Bot staa

Ondernemingsar . 0435.760.226

eenari1irag

(voldl) : S.K. MUNKZWALM

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Meiiegemstraat, 28, 9630 Zwalm

Vooer, a¢:te : wijziging statuten

Tekst::

Op voorstel van de raad van bestuur heeft de buitengewone algemene vergadering, bijeengekomen

op 13/08/2012, beslist om:

1. het schriftelijk ingediend ontslag van Patrick De Pessemier als effectief lid van de VZW, te aanvaarden. Bijgevolg wordt betrokkene vanaf de datum van publicatie in het Belgisch Staatsblad, van de ledenlijst geschrapt en zal hem conform de statuten, de indertijd door hem ingebrachte lening van ¬ 1250 worden terugbetaald in 4 gelijke jaarlijkse schijven van elk ¬ 312,54 en dit voor de eerste maal op 4111112012.

2. de schriftelijk ingediende kandidatuurstelling van Peter Van Trappen om als effectief lid toe te treden

tot de VZW, te aanvaarden, Betrokkene zal daartoe, zoals in de statuten is voorzien, de verplichte financiële

inbreng doen van ¬ 1250 en dit onder de vorm van een gedwongen renteloze lening

Door de schrapping van Patrick De Pessemier enerzijds en de toetreding van Peter Van Trappen anderzijds, blijft het aantal effectieve leden van de VZW ongewijzigd op 19 leden.

Tegelijk met deze wijziging van de statuten worden neergelegd:

.verslag van de buitengewone algemene vergadering van 13/08/2012

.agngepaste ledenlijst

Ondergetekende, Hoste Antoine, handelend als secretaris/bestuurder, verklaart dat deze opgaaf volledig en naar waarheid is opgemaakt.

Gedaan te Zwalm, op 13108/2012

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz van Luit B vermelden Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de tieren ging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handiekensng

Coordonnées
S.K. MUNKZWALM

Adresse
MEILEGEMSTRAAT 28 9630 ZWALM

Code postal : 9630
Localité : Meilegem
Commune : ZWALM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande