SAMEN BOUWEN DENDERLEEUW, AFGEKORT : SBD

Association sans but lucratif


Dénomination : SAMEN BOUWEN DENDERLEEUW, AFGEKORT : SBD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.973.048

Publication

29/11/2013
ÿþ MOA 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

1

" 13179599*

I(PUUFfE ricci IT[3,;7 ( '

VAN KOOPHANDEL 19 NOV, 2013

DENDERMONDE

Griffie

Ondernemingsnr : Sy jJ 5,1-3 OcI e

Benaming

(voluit) : Samen Bouwen Denderleeuw

(verkort) : SBD

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Rodestraat 8 9470 Denderleeuw

Onderwerp akte

Statuten van de vereniging " Samen Bouwen Denderleeuw "vzw tussen de ondergetekenden

Marie-Louise Kankolongo, Rodestraat 8 9470 Denderleeuw

Bambino Djemelas, B.Rollingstraat 51 9470 Denderleeuw

Nadia Mamadi, Landuitstraat 40 9470 Denderleeuw

Makela Katondi Marcel, Rodestraat 8 9470 Denderleeuw

Lendl Diyabanza Christian, Schoolstraat 32 9470 Denderleeuw

wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht in overeenstemming met de wet van 21 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, op basis waarvan de volgende statuten hebben aangenomen.

Tite! 1 : Benaming, maatschappelijke zetel en doel,

Art 1: De vereniging zonder winstoogmerk wordt opgericht voor onbepaalde duur met als naam Samen Bouwen Denderleeuw , afgekort SBD vzw.

Art 2: De zetel van de vereniging is gevestigd te Rodestraat 8, 9470 Denderleeuw

Deze locatie kan gewijzigd worden naar een andere locatie bij beslissing van de algemene vergadering

Art 3: De vereniging heeft tot doel

1. Gelegenheid scheppen waar mensen van verschillende afkomst met name vrouwen elkaar ontmoeten en waar hen de mogelijkheden worden geboden om uit hun isolement te komen en contacten op te bouwen.

2. Werken aan het verstrekken van de sociale structuur dcormiddel van structurele activiteiten en uitwisselen van diensten.

3. Spreekuren houden met verschillende vragen over verschillende onderwerpen. Samen met de persoon in kwestie op onderzoek gaan naar de situatie en mogelijkheid om de huidige situatie te verbeteren. Proberen om ' gerichte oplossingen te vinden, maar ze kunnen ook de persoon doorverwijzen naar hulpverleners die gespecialiseerd zijn.. Mensen met specifikie vragen over onderwerpen die als taboe kunnen worden beschouwd, assisteren.

4. Persoonlijke begeleiding doormiddel van intermediairs of coaches, deze laatste zijn mensen die werkzaam zijn om de kloof tussen mensen in noodsituaties en voorzieningen te verkleinen. De coaches bezoeken de personen thuis op of tijdens een spreekuur. Ze geven informatie over de gementelijke voorzieningen. Indien nodig begeleiden ze vrouwen naar deze voorzieningen. Zij stimuleren deelname aan Nederlandse lessen, activiteiten in de buurt met hun kinderen, hulp bij vertalingen en begeleiding bij huiswerk.

5. Toekomstateliers organiseren om toekomstperspectieven te helpen verbreden, zelfvertrouwen te helpen toenemen en het gevoel van verbondenheid in deze Vlaamse samenleving te versterken.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

--r ,e\t MOD 2.2

Luik B - Vervolg

6. Ontspanning en gezond tijdverblijf aanbieden aan jonge kinderen samen met hun ouders, begeleiden en' helpen met huiswerk en andere shcoolgerichte zaken.

7, Solidariteitsacties organiseren met niet alleen het oog op het verstrekken van onderlinge hulp, maar evenzeer de strijd tegen armoede, waarvan de kinderen achtergebleven in Afrika, de slachtoffers zijn.ouders betrekken in het schooltraject van hun kinderen.

8. Gezinen in moeilijke ondersteunen door middel van verzameling van levensmiddelen en speelgoedenen. 9, Thema's avonden organiseren rond verschillende onderwerpen.

Om deze doelstelling te bereiken kan de vereniging elke handeling stellen, waaronder de verwerving of huur van een locatie noodzakelijk van haar activiteit.

Art 4: De organen en leden van de vereniging worden gevormd door de algemende vergadering en het bestuur,

Art 5: De algemene vergadering is samengesteld uit alle stemgerechtigde leden. Ze vindt een keer per jaar plaats in de loop van het eerste semester van het burgerlijke jaar. Bij noodzaak kan een buitengewone algemene vergadering bijeen worden geroepen.

Art 6: De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Ze heeft onder meer als bevoegdheden de wijziging van statuten, de benoeming en het ontslag van de bestuurders, de goedkeuring van de begroting en de jaarrekening, enzovoort.

Art 7: De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. ln geval van staking van stemmen, is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

Art 8: De raad van bestuur wordt geleid door een comité, samengesteld uit voorzitter, de onder-voorzitter, de secretaris en de penningmeester. Zij worden gekozen uit de stemgerechtigden voor een hernieuwbaar mandaat,

Art 9: De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid voor het beheer van de vereniging. De raad kan steeds, onder zijn bevoegdheid. Het dagelijkse bestuur van de vereniging delegeren aan een van zijn leden, of aan een derde, al dan niet lid.

Art 10: De raad van bestuur komt een maal per maand samen, samengeroepen door de voorzitter, De besluiten van de raad van bestuur worden genomen met een meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. In geval van staking van stemmen, is de stem van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend.

Art 11; De voorzitter van de raad van bestuur is de wettelijke vertegenwoordiger van de vereniging ten aanzien van derden. ln geval hij verhinderd is; wordt hij vervangen door de vervanger doorslaggevend. De voorzitter en de penningmeester worden door de raad van bestuur aangeduid om een rekening op naam van de vereniging te openen. Zij zijn gemachtigd hiermee afzonderlijke verrichtingen te doen tot maximum 50D euros,

Art 12: Alle leden betalen een gelijke maandelijkse bijdrage. Het bedrag van de bijdrage wordt vastgesteld door de algemene vergadering. De algemene vergadering kan beslissen tot andere punctuele ledenbijdragen voor specifieke projecten.

De middelen van de vereniging komen onder meer voort uit subsidies, inkomsten uit de werking van de vereniging, giften en legaten,

Art 13: Het boekjaar start elke jaar op 1 januari en eindigt op 31 december.

De dezelfde algemene vergadering heft als bestuurders de volgende personen aangesteld:

Voorzitter: Marie-Louise Kankolongo

Secretaris: Nadia Mamadi

Penningmeester: Djemelas Bambino

Opgesteld te Denderleeuw op 25/10/2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor behouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
SAMEN BOUWEN DENDERLEEUW, AFGEKORT : SBD

Adresse
RODESTRAAT 8 9470 DENDERLEEUW

Code postal : 9470
Localité : DENDERLEEUW
Commune : DENDERLEEUW
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande