SCHAUWVLIEGHE OOGARTSENPRAKTIJK

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : SCHAUWVLIEGHE OOGARTSENPRAKTIJK
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 556.660.432

Publication

28/07/2014
ÿþ mod 11.1

" dr In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

6 -07- ne

RECHTN« VAN

KOOPHANDEL TE GENT

*14144736*

I III

Il

111111

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Ondernemingsnr 055e, . it) kt)

Benaming (voluit) :SCHAUVVVLIEGHE OOGARTSENPRAKTIJK

(verkort);

Rechtsvorm: Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel: Antwerpsesteenweg 137

9040 Gent (Sint-Amandsberg)

Onderwerp akte :Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Philippe Kluyskens te Sint-Amandsberg op tien juli twee duizend Igertien, ter registratie aangeboden, dat:

1.de heer SCHAUWVLIEGHE Pierre Albert Agnès, geboren te Gent op dertien april negentienhonderd zeven en vijftig, echtgenoot van mevrouw Vanschoubroek Griet, wonend te 9040 Gent (Sint-Amandsberg), Antwerpsesteenweg 137 en

2.de heer SCHAUWVLIEGHE Pieter-Paul Frans Armand, geboren te Gent op twaalf november negentienhonderd twee en tachtig, echtgenoot van mevrouw De Wispelaere Leen, wonend te 2610 Antwerpen (VVilrijk), Vijveriaan 45 bus 8;

een Burgerlijek Vennootschap onder de vomi van een Besloten Vennootschap niet Beperkte Aansprakelijkheid hebben opgericht met volgende kenmerken:

De naam van de vennootschap luidt "SCHAUWVLIEGHE OOGARTSENPRAKTIJK", Zij bestaat onder de vorm van een Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte. Aansprakelijkheid.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9040 Gent (Sint-Amandsberg), Antwerpsesteenweg 137. De vennootschap heeft tot doel :

De volledige professionele bedrijvigheid met discipline ophtalmologie door de geneesheer-vennoten uit te: oefenen in naam en voor rekening van de vennootschap en voor zijn lid of leden geneesheren-vennoten te zorgen voor:

1.Het organiseren van de uitoefening van het beroep als oogarts.

2.Net inrichten en ter beschikking stellen van een medische bibliotheek en medische apparatuur;

3.Het ter beschikking stelten van de nodige ruimte dienstig voor de medische activiteiten;

4.1-let bevorderen en verwezenlijken van de medische studie, onder meer door het bijwonen van colloquia en, congressen.

Dit alles door inbreng van de vereiste middelen in rechtstreeks verband met voornoemd doel, met name het ter' beschikking stellen en onderhouden van lokalen, apparatuur, personeel en administratie.

De vennootschap mag als bijkomstig doel alle roerende- of onroerende verhandelingen doen, mits dit een' beheren is van de roerende en onroerende goederen als een goede huisvader, en zo dit niet de vorm van ; aanvullende commerciële activiteit aanneemt;.

Dit bijkomstig doel mag op geen enkel ogenblik het burgerlijk karakter van de vennootschap wijzigen en de beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen.

De professionele aansprakelijkheid van de geneesheer-vennoten blijft onbeperkt.

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur te rekenen vanaf de neerlegging op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Het maatschappelijk kapitaal_bedraagt achttien duizend zeshonderd euro (¬ 18.600), vertegenwoordigd door honderd (100) kapitaalsaandelen die elk één/honderdste (1/100ste) vertegenwoordigen van het maatschappelijk: vermogen.

De vennootschap wordt beheerd door één of meer zaakvoerders, die daarenboven steeds oogarts-vennoot moeten zijn, tenzij in het geval voorzien door artikel 11 der statuten. De vennoten dienen verplichtend zaakvoerder te zijn, tenzij in het geval voorzien in artikel 111. der statuten.

De algemene vergadering zat altijd nieuwe zaakvoerders mogen benoemen zonder hierom de

voorgeschreven vormen en vereisten voor de wijzigingen aan de statuten te moeten naleven en mits het

akkoord van de zaakvoerder,

.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

e -

In geval van benoeming van nieuwe zaakvoerders door de algemene vergadering z- al deze

bevoegdheid, bezoldiging en de duur van hun mandaat vaststellen.

Het mandaat van de zaakvoerder-vennoot is beperkt in de tijd en wordt zo de enige vennoot enige zaakvoerder is uitgeoefend voor de duur van zijn activiteit in de vennootschap. Zo er meerdere vennoten of zaakvoerders zijn is de duur van het mandaat als zaakvoerder beperkt tot een herkiesbare termijn van zes (6) jaar.

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide macht om, alleen handelend, alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in recht als eiser en verweerder.

De vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen welke door de zaakvoerder worden verricht zelfs indien deze handelingen buiten het vennootschapsdoel vallen, tenzij zij aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen ervan overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden niet onkundig kon zijn; bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

De zaakvoerder dient de regels van een behoorlijke beroepsuitoefening na te leven gezien aile deontologische regels die het beroep van oogarts beheersen, geacht worden deel uit te maken van deze statuten.

Iedere zaakvoerder mag zich onder zijn persoonlijke verantwoordelijkheid laten helpen of vertegenwoordigen door mandatarissen en afgevaardigden, al dan niet vennoten, waarvan hij tevens de bezoldigingen zal vaststellen, op voorwaarde nochtans dat het mandaat of de afvaardiging speciaal en van tijdelijke aard weze en de uitoefening van het beroep van oogarts zelf niet als voorwerp heeft.

Is de enige vennoot ook de enige zaakvoerder en is hij voor tegenstrijdigheid van belangen geplaatst dan kan hij de verrichting doen doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd. Hij is gehouden, zowel ten aanzien van de vennootschap als van derden, tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij zich ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben bezorgd.

Indien de enige zaakvoerder de enige vennoot is, worden de tussen hem en de vennootschap gesloten overeenkomsten, tenzij het courante verrichtingen betreft die onder normale omstandigheden plaatsvinden, opgenomen in het stuk bedoeld in de alinea hiervoor.

De jaarvergadering moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de tweede dinsdag van de maand juni om twintig uur.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op één en dertig december van hetzelfde kalenderjaar. Op het einde van ieder maatschappelijk jaar zal de zaakvoering de inventaris, en de jaarrekening opmaken. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt één geheel. Winstverdeling

Het batig saldo van de resultatenrekening na aftrek van de algemene- en uitbatingskosten,

maatschappelijke lasten, nodige afschrijvingen en voorzieningen, maakt de nettowinst van het boekjaar uit.

Van deze winst wordt jaarlijks vijf ten honderd afgenomen voor de wettelijke reserve. Deze afhouding houdt op verplichtend te zijn, wanneer het wettelijk reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

Zij moet evenwel worden hernomen wanneer de wettelijke reserve wordt aangesproken.

Het saldo staat ter beschikking van de algemene vergadering die, op voorstel van de zaakvoering, over zijn aanwending zal beslissen.

Met eenparigheid van stemmen kan deze aldus beslissen reserves (beschikbare en niet-beschikbare) aan te leggen.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar, het nettoactief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met aile reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Ontbinding  vereffening

In geval van ontbinding, zal de vereffening der vennootschap door de in functie zijnde zaakvoerder of zaakvoerders geschieden of door vereffenaar(s) benoemd door de algemene vergadering. Bij ontbinding van de vennootschap zal een beroep gedaan worden op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

De algemene vergadering bepaalt de wijze van vereffening bij enkele meerderheid van stemmen.

Na betaling der schulden en lasten van de vennootschap, zal het saldo eerst dienen tot het toekennen aan de vennoten van het volstort en nog niet terugbetaald bedrag van hun aandelen; het overschot zal onder de vennoten verdeeld worden, naar rato hunner respectieve maatschappelijke aandelen, dewelke ieder gelijk recht zullen geven.

Overgangsbepalingen :

Het eerste boekjaar vangt aan bij de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid en wordt afgesloten op één en dertig december twee duizend vijftien.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden de tweede dinsdag van juni twee duizend zestien om twintig uur.

Alle verbintenissen, alsook aile daaruit voortvloeiende verplichtingen, en alle handelingen gesteld door de oprichters in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting sinds één april twee duizend veertien worden, conform artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, overgenomen door de bij onderhavige akte opgerichte vennootschap.

Het bestuur van de vennootschap wordt thans toegekend aan de niet-statutaire zaakvoerders, de heer Schauwvlieghe Pierre én aan de heer Schauwvlieghe Pieter-Paul, beiden voornoemd, en dit voor de '

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

"

mod 11.1

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad



hernieuwbare duur van zes (6) jaar. Hun mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende belissing van de

algemene vergadering

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie.

Notaris Philippe Kluyskens



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2014 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Lie B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 14.06.2016, NGL 31.08.2016 16547-0493-013

Coordonnées
SCHAUWVLIEGHE OOGARTSENPRAKTIJK

Adresse
ANTWERPSESTEENWEG 137 9040 SINT-AMANDSBERG

Code postal : 9040
Localité : Sint-Amandsberg
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande