SCHELDEKOUTER II

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : SCHELDEKOUTER II
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 838.739.006

Publication

26/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 26.06.2014, NGL 22.07.2014 14334-0363-006
23/05/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 08.05.2013, NGL 09.05.2013 13122-0032-006
05/09/2011
ÿþMod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

IgI~I~I~IVGIIY~I~qG~G~INN

*1113x491

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2011- Annexes du Moniteur belge

RECHT[3:1~~ ~~7--,

KOOr'll.a:\'DLL TL CE+:T

NEERGELEGD

2 4 AUG. 2011

Ondernemingsnr : .1206

Benaming

(voluit) : Scheldekouter Il

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : 9830 Sint-Martens-Latem, Kortrijksesteenweg 205 bus 4

Onderwerp akte : Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Elke Vandekerckhove te Merelbeke op tweeëntwintig augustus tweeduizend en elf, waarvan huidig uittreksel is opgemaakt voor registratie met het oog op de neerlegging ter griffe van de Rechtbank van Koophandel, dat een vennootschap werd opgericht met de volgende kenmerken:

Rechtsvorm: naamloze vennootschap

Naam: Scheldekouter Il

Zetel: 9830 Sint-Martens-Latem, Kortrijksesteenweg 205 bus 4

Duur: de vennootschap werd opgericht voor onbeperkte duur

Oprichter:

1/De naamloze vennootschap "Komape", met maatschappelijke zetel te 1180 Ukkel, Prins Van Oranjelaan 150, ondememingsnummer 0454.848.539.

Opgericht ingevolge akte verleden voor notaris Liliane Verbruggen, te Anderlecht, op veertien mei negentienhonderd vijfennegentig, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van veertien april daarna, onder nummer 950414-324.

2/De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Gaelens Nicolas", met maatschappelijke zetel te 9000 Gent, Kleinvleeshuissteeg 2/C, ondernemingsnummer 0829.660.103.

Opgericht ingevolge akte verleden voor notaris Elke Vandekerckhove, te Merelbeke, op 24 september 2010, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad op 7 oktober daarna, onder nummer 10147023. Kapitaal: Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op HONDERDDUIZEND EURO (E 100.000,00).

Het is gesplitst in honderd (100) aandelen zonder nominale waarde, die ieder één/honderdste (1/100ste) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, waarop zij ingeschreven hebben in geld tegen de prijs van duizend euro (ê 1.000,00) per stuk

Inbrengen:

1.De nv "Komape", voornoemd, verklaart in te schrijven op negentig (90) aandelen;

2.De bvba "Gaelens Nicolas", voornoemd, verklaart in te schrijven op tien (10) aandelen.

De inbrengers verklaren dat deze aandelen volgestort zijn ten belope van honderdduizend euro (E 100.000,00).

Het gestorte bedrag werd bij overschrijving gedeponeerd op een bijzondere rekening bij de BNP Paribas Fortis bank geopend op naam van de naamloze vennootschap "Scheldekouter Il" in oprichting, zoals blijkt uit het bewijs van deponering afgeleverd door voornoemde instelling op datum van 22 augustus 2011 dat mij overhandigd werd om aan deze akte te worden gehecht.

Boekjaar:

Na verloop van het eerste boekjaar loopt elk boekjaar vanaf één januari tot éénendertig december.

Van het batig saldo dat de resultatenrekening aanwijst, na aftrek van alle onkosten, wordt vijf procent bestemd tot aanleg van de wettelijke reserve tot het wettelijk minimum van tien percent van het maatschappelijk kapitaal zal bereikt zijn.

Het overige wordt verdeeld bij beslissing van de algemene vergadering.

De algemene vergadering kan eveneens beslissen dat de winst of een deel ervan, zal worden gereserveerd.

Overeenkomstig artikel 617 van het Wetboek van Vennootschappen mag geen uitkering geschieden indien op de datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald, of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met aile reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen uitgekeerd worden.

Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaal van de activa zoals blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en de schulden. Elke uitkering die in strijd is met deze bepaling moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering in

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2011- Annexes du Moniteur belge

hun voordeel in strijd was met de voorschriften, of hiervan, gezien de omstandigheden niet onkundig konden zijn.

De raad van bestuur is bevoegd om op het resultaat van het boekjaar een interimdividend uit te keren, mits zich te schikken naar de bepalingen van artikel 618 van het Wetboek van Vennootschappen.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het minimum bedrag bepaald in artikel 439 van het Wetboek van Vennootschappen kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen. In voorkomend geval kan de rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

Wanneer bij vereniging van aile aandelen in één hand, binnen het jaar geen nieuwe aandeelhouder in de vennootschap is opgenomen, of deze niet is ontbonden, wordt de enige aandeelhouder geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle aandelen in zijn hand, tot een nieuwe aandeelhouder in de vennootschap wordt opgenomen of tot aan de bekendmaking van haar ontbinding.

De vennootschap blijft na haar ontbinding als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot aan de sluiting ervan.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan ten alle tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan onder de opschortende voorwaarde van de bevestiging of homologatie van de bevoegde rechtbank van koophandel. Indien er geen vereffenaars worden benoemd, zijn de bestuurders die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars.

De vereffenaars zijn bevoegd om alle verrichtingen te stellen vernield in de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit.

Het netto-provenu van de vereffening, na aanzuivering van alle maatschappelijke schulden, wordt verdeeld onder alle aandelen.

Bestuur:

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuurders, samengesteld uit tenminste drie leden, die niet noodzakelijk aandeelhouder van de vennootschap hoeven te zijn, voor ten hoogste zes jaren.

Wanneer evenwel op een algemene vergadering van de aandeelhouders van de vennootschap wordt vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee (2) leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering, die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee (2) aandeelhouders zijn. Zolang de raad van bestuur slechts twee (2) leden telt, houdt de clausule krachtens dewelke aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekomt, op gevolg te hebben.

Zij worden benoemd door de algemene vergadering en kunnen ten allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen.

Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering.

Aftredende bestuurders zijn herbenoembaar.

Ieder lid van de raad van bestuur kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot het bereiken van het doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen voortvloeiend uit het collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur van de vennootschap evenals de vertegenwoordiging wat dit bestuur aangaat opdragen:

- hetzij aan één of meerdere bestuurders, alsdan gedelegeerd bestuurder genoemd, gekozen binnen de raad;

- hetzij aan één of meer personen, alsdan directeurs genoemd, gekozen buiten de raad.

- aan een directiecomité, bestaande uit al dan niet bestuurders, en steeds collegiaal optredend.

Tot de daden van dagelijks bestuur worden gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten verricht worden om de normale gang van zaken van de vennootschap te verzekeren.

De Raad en de afgevaardigden tot het dagelijks bestuur mogen eveneens bijzondere machten, in het raam van dat bestuur, verlenen aan één of meerdere personen.

De Raad van bestuur regelt de benoemingen, het ontslag en de bezoldigingen en maakt de volmachten bekend in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Zodanige verdeling van taken is niet tegenstelbaar aan derden.

Overeenkomstig artikel 524bis van het Wetboek van Vennootschappen kan de Raad van Bestuur zijn bestuursbevoegdheden overdragen aan een directiecomité.

De vennootschap wordt in alle akten, met inbegrip van deze waarin een openbaar of ministrieel ambtenaar tussenkomt en in rechte, vertegenwoordigd door :

-hetzij twee bestuurders samen handelend

-hetzij door de voorzitter van de raad van bestuur

-hetzij, binnen de bevoegdheden van het directiecomité, één lid van het directiecomité, alleen handelend -hetzij, binnen de perken van het dagelijks bestuur, een persoon aan wie dit bestuur is opgedragen conform artikel 16 A. betreffende het dagelijks bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2011- Annexes du Moniteur belge

De (rechts)personen bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen, kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht onverminderd de verantwoordelijkheid van de bestuurders ingeval van overdreven volmacht.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder of lid van het directiecomité, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen.

De benoeming van de leden van de raad en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel van een uittreksel uit het benoemingsbesluit en van een afschrift daarvan bestemd om in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekend te worden gemaakt.

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap.

Tegenover de vennootschap en tegenover derden zijn de bestuurders verantwoordelijk voor de vervulling van de hun opgedragen taak en aansprakelijk voor de tekortkomingen die zij in hun bestuur begaan hebben overeenkomstig de voorschriften van de artikelen 527, 528 en 530 van het Wetboek van vennootschappen en volgens het gemeen recht.

De vennootschap is gehouden door de rechtshandelingen gesteld door de raad van bestuur, door de bestuurders bevoegd om haar te vertegenwoordigen of door de gevolmachtigde voor het dagelijks bestuur, zelfs indien deze handelingen de grenzen van haar doel overschrijden, tenzij zij bewijst dat de derde wist dat de handeling de grenzen van dit doel overschreed, of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onwetend kon zijn, met dien verstande nochtans dat de bekendmaking der statuten alleen onvoldoende is om dit bewijs te leveren. "

De vennootschap heeft lot doel, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden en zowel in België als in het buitenland :

De verwerving, inbreng, ruiling, aankoop, verkoop, beheer van aandelenparticipaties, financieel vast actief en/of geldbeleggingen, alsook het participeren in andere bedrijven, handelszaken, projectvennootschappen, joint-ventures, vennootschappen, rechtspersonen, bij wijze van inbreng, overname, fusie, splitsing, inschrijving, geldschieting of op om het eender welke wijze belangen nemen, zelfs indien het doel ervan niet gelijkaardig is of geen verband toont met het doel van de vennootschap, in het algemeen genoemd holdingactiviteiten;

de aankoop, verkoop, beheer, (onder)verhuring of in (onder)huur nemen, ruiling, leasen of in leasing nemen, onroerende financieringshuur, toetreding in onverdeeldheden, de instandhouding, de exploitatie, oprichting, renovatie van aile soorten onroerende goederen, gebouwde of ongebouwde, en alle soorten verrichtingen inzake gebruiksrechten, genotsrechten of huurrechten met betrekking tot onroerende goederen of inzake onroerende zakelijke rechten, zoals vruchtgebruik, erfpacht en opstalrecht;

de realisatie, commercialisering, deelname, ontwikkeling en de medewerking in de meest ruime zin van het woord aan eender projecten waarin vastgoed of onroerende zakelijke rechten begrepen zit;

het verhandelen, kopen en verkopen, ruilen, huren en verhuren, verpachten, verkavelen, in waarde brengen, beheren, uitbaten, financieren, hypothekeren en promoveren van onroerende goederen in de ruimste zin van het woord, zowel onbebouwd, in opbouw, als bebouwd.

De aankoop, verkoop, het bouwen, het huren en verhuren, de uitbating van rusthuizen en bejaardentehuizen, gemeenschapsvoorzieningen en sociale woningen en voorzieningen, in het algemeen van alle onroerende godeen, het beheer daarvan, verbeteringen, en/of opfrissen van onroerende goederen in de ruimste zin van het woord.

de coördinatie, de begeleiding, de supervisie en adviesverlening met betrekking tot o.m. het management van vennootschappen, elke vennootschapsrechtelijke herstructurering, waaronder fusies, splitsingen, ontbindingen, vereffeningen van vennootschappen, overnames, overdrachten van aandelen of handelsfondsen, beursintroducties, management buy-outs, crisismanagement, investeringen, bestuur van vennootschappen en alle gelijkaardige en/of aanverwante diensten en produkten (hierna algemeen genoemd "corporate finance), onder aile vormen te leveren, dit gekoppeld met alle verwante diensten. Zo zal de vennootschap op alle wijzen kunnen instaan, zo voor eigen rekening als voor rekening van derden, voor voorlichting, consultancy, controle, advies, onderricht enz.;

het aantrekken, zoeken van of bemiddeling bij kapitaalverschaffers en financiële partners, zowel onder de vorm van kapitaalverhoging, al dan niet achtergestelde obligatieleningen of "private equity".

de aanvaarding en uitoefening van alle opdrachten van bestuurder, zaakvoerder, vereffenaar, manager, adviseur en/of gelijkaardige mandaten, van lidmaatschappen in directiecomités en adviescomités, of van eender welke functie in eender welke binnenlandse of buitenlandse rechtspersoon, zelfs wanneer het maatschappelijk doel van voormelde binnenlandse of buitenlandse rechtspersoon geen rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt met het doel van de vennootschap;

alle administratieve, industriële, commerciële, financiële, technische, roerende of onroerende verrichtingen, alle handelsverrichtingen, ambachtelijke en/of nijverheidsverrichtingen die van aard zijn de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap te vergemakkelijken;

het ontwikkelen, ontwerpen, kopen, verkopen, commercialiseren, huren of verhuren, in licentie nemen of geven van eender welk intellectueel recht, zoals doch niet beperkt tot merken, tekeningen, logo's, octrooien, patenten, know-how, expertise of enig andere immateriële vaste activa;

Aile roerende lichamelijke en onlichamelijke goederen, daarin begrepen effecten, warranten, inschrijvingsrechten, voorkeurrechten, voorkooprechten, volgrechten en portefeuillewaarden, al dan niet ter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

beurs genoteerd alsmede deelnemingen en onverdeelde rechten in handels- of burgerlijke vennootschappen,' rechtspersonen of verenigingen verwerven, aankopen, verkopen, commercialiseren of ruilen of op een andere wijze vervreemden;

Het verstrekken en opnemen van leningen, zowel aan de aandeelhouders, bestuurders als aan derden, het stellen en nemen van zekerheden, panden of eender welke waarborg in de meest ruime zin van het woord, het uitvoeren van alle financiële verrichtingen waarvoor geen vergunning of erkenning vereist is;

Elke verrichting die de vennootschap kan helpen om haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks te verwezenlijken in de meest uitgebreide zin, zij kan alle handels-, financiële, technische, ambachtelijke, nijverheids-, industriële, roerende of onroerende verrichtingen uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel of die van aard zijn dit te begunstigen.De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

De vennootschap zal geen activiteiten verrichten waarvoor een vergunning vereist is, zonder deze vergunning eerst te hebben verkregen.

Algemene vergadering: De jaarvergadering wordt gehouden op de laatste vrijdag van de maand mei om achttien uur op de zetel of de plaats in de oproeping te bepalen.

EERSTE JAARVERGADERING - EERSTE BOEKJAAR

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste vrijdag van mei tweeduizend en dertien.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging van het uittreksel uit deze akte op de bevoegde griffie van de Rechtbank van Koophandel tot éénendertig december tweeduizend en twaalf.

OVERNAME VERBINTENISSEN AANGEGAAN VOOR EEN VENNOOTSCHAP IN OPRICHTING

Conform artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen verbindt de vennootschap zich uitdrukkelijk bij deze, alle rechten en verbintenissen die in naam van de vennootschap in oprichting werden aangegaan, over te nemen, te bekrachtigen en uit te voeren. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60.

BENOEMING VAN EERSTE BESTUURDERS

De oprichters beslissen hierbij met eenparigheid van stemmen het aantal bestuurders van de vennootschap vast te stellen op twee en tot voormelde functies te benoemen, voor de wettelijke maximumtermijn :

1) De heer Luc Gaelens, voornoemd.

2) De heer Nicolas Gaelens, voornoemd.

Zij verklaren hierbij uitdrukkelijk hun mandaat te aanvaarden.

De vergadering beslist dat de mandaten van de bestuurders onbezoldigd zullen worden uitgeoefend.

En onmiddellijk verklaren de voornoemde bestuurders met eenparigheid van stemmen te benoemen tot

gedelegeerd bestuurder overeenkomstig artikel 16 A., van de statuten en tot voorzitter van de raad van bestuur

voor een duur van zes jaar, de heer Luc Gaelens, hetgeen hij verklaart te aanvaarden.

---Voor ontledend uittreksel---

notaris Elke Vandekerckhove

worden tegelijk hiermee neergelegd:

-expeditie van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

29/06/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 29.05.2015, NGL 22.06.2015 15210-0551-006

Coordonnées
SCHELDEKOUTER II

Adresse
KORTRIJKSESTEENWEG 205, BUS 4 9830 SINT-MARTENS-LATEM

Code postal : 9830
Localité : SINT-MARTENS-LATEM
Commune : SINT-MARTENS-LATEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande