SCHELMEROI

Association sans but lucratif


Dénomination : SCHELMEROI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 552.934.345

Publication

28/05/2014
ÿþMOD 2.2

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

VOORAF

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

" De heer Jason de Pelsmaker, wonende te 9451 Kerksken, Deeskensveld 25, geboren op 09 juni 1992 te Aalst

" Mevrouw Latoya Matthys, wonende te 9450 Heldergem, Heldergemstraat 39, geboren op 24 april 1990 te Aalst

" Mevrouw Lisa Bevernage, wonende te 9451 Kerksken, Bergstraat 107, geboren op 02 april 1992 te Aalst

" De heer Jonathan Knockaert, wonende te 9406 Outer (Lebeke), Kerkstraat 80, geboren op 06 september 1988 te Aalst

" De heer Guy De Ruysscher, wonende te 9310 Baardegem, Melkspinde 12, geboren op 20 april 1987 te Aalst wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

NAAM // ADRES // DOEL // DUUR

Art. 1 de naam De vereniging draagt de naam Schelmeroi. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk gevolgd door de termen  vereniging zonder winstoogmerk of door de afkorting  vzw .

Art. 2 adres De zetel van de vereniging is gevestigd te 9451 Kerksken, Deeskensveld 25 , in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Art. 3 doel De vereniging heeft als doel actief deel te nemen aan het Aalsterse carnavalsleven. De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtsreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijd volledig zullen worden bestemd voor haar doel.

Art. 4 Duur De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

DE LEDEN

Art. 5 Ieder natuurlijk persoon kan lid worden van de vereniging. Het verzoek om toelating wordt door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur.

Art. 6 Elk lid kan ten allen tijd uit de vereniging treden. Het ontslag moet aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht (schriftelijk of via mail).

Art. 7 Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten zoals de VZW-wet het voorziet. Bij het eindigen van het lidmaatschap kunnen de leden geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf gestorte gelden terug te vorderen. Art. 8 Het lidgeld wordt jaarlijks bepaald door de algemene vergadering en bedraagt maximaal 300,- EURO. Het dient betaald te worden via maandelijkse domiciliëring of jaarlijks ten laatste in de maand juni. Bij niet-betaling van het lidgeld kan de algemene vergadering overgaan tot de uitsluiting van het desbetreffende lid.

DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 9 De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging. Elk lid beschikt over 1 stem. Art. 10 De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen ten minste eenmaal per jaar of

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Schelmeroi

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Deeskensveld(KE) 25

*14304881*

Luik B

9451

België

0552934345

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Haaltert (Kerksken)

Griffie

Neergelegd

26-05-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

wanneer ten minste één vijfde van de leden het vraagt binnen een termijn van twee maanden na het verzoek. Alle leden worden minimum 8 dagen vóór de vergadering schriftelijk of via mail uitgenodigd met vermelding van de dag, uur, plaats van de vergadering en de agenda.

Art. 11 De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door zijn vervanger tevens lid van de raad van bestuur.

Art. 12 De algemene vergadering is bevoegd voor:

" Wijzigen statuten " Wijzigen maatschappelijke zetel

" Benoemen en afzetten bestuurders

" Goedkeuring jaarlijkse begroten en rekening

" Aansluiten/uitsluiten lid van de vereniging

" Ontbinding van de vereniging

Art. 13 De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige leden, ongeacht het aantal

aanwezigen. Voor volgende beslissingen bestaan er wel specifieke voorwaarden:

" Wijzigen van de statuten: 2/3 aanwezigheid en 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moeten akkoord gaan

" Uitsluiten van een lid: geen aanwezigheidsvereiste en 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moeten akkoord gaan.

" Ontbinding van de vereniging: 3/4 van alle leden moeten akkoord gaan. DE RAAD VAN

BESTUUR

Art. 14 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurder per brief of per mail, met vermelding van de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens, ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt. Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbij behorende stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan één volmacht.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het registeren worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

DIVERSE BEPALINGEN

Art. 15 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 april tot 31 maart.

Bij het einde van elke boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op. Deze worden aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd. De raad van bestuur moet tevens rekenschap geven over het beleid van het afgelopen dienstjaar.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of aan de leden worden uitgekeerd.

Art.16 Alle gelden, eigendom van de groep, zullen op een bank- en/of spaarrekening worden geplaatst. De penningmeester zal op eender welk ogenblik verantwoording moeten kunnen afleggen tegenover de leden en bestuur. Deze verantwoording gebeurt door middel van voorlegging van het kasboek en de rekeninguittreksels. Art.17 Alle verworven materialen en gelden blijven eigendom van de vereniging zolang deze bestaat, ongeacht het bestuur en de leden.

Art. 18 In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, evenals de wijze van vereffening. Bij ontbinding van de vereniging, zullen alle activa (gelden, eigendommen, ...) overgedragen worden aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft. De keuze voor de overdracht wort bepaald door de algemene vergadering. Bij staking van of gelijkheid aan stemmen, heeft de voorzitter (of zijn vervanger) de beslissende stem.

Art. 19 De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in bijzonder register, bewaard in de zetel van de vereniging. Ze worden ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden bij de raad van bestuur aangevraagd en worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend. De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden schriftelijk of via mail ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

BESTUUR

Art. 20 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, bestaande uit minimaal drie bestuurders die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering. De bestuurders worden benoemd voor een periode van 3 jaar en oefenen het mandaat kosteloos uit. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Het ontslag gaat in na de eerst volgende algemene vergadering. Iedere bestuurder kan ook ten allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester en indien gewenst ook een ondervoorzitter. De voorzitter, ondervoorzitter en secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

Art. 21 De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Zij mag in het kader van haar opdracht alle nodige verbintenissen en handelingen aangaan om het maatschappelijk doel van de vereniging te verwezenlijken. Om tegenover derden de vereniging te

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad één afgevaardigd-bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld. De raad kan dus zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur. De raad van bestuur kan steeds één of meerdere personen belasten met specifieke taken of opdrachten en daarvoor de benodigde financiën ter beschikking stellen. Art. 22 Elk lid die zich ertoe verbindt uitgaven te doen zal hiervoor het akkoord van de raad van bestuur moeten hebben en een bewijs van de uitgaven kunnen voorleggen vooraleer de terugbetaling te kunnen genieten. Art.23 Bestaande statuten kunnen steeds door een reglement van inwendige orde worden aangevuld.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loop vanaf de datum van oprichting, zijnde 01 mei 2014 tot 31 maart 2015.

SLOT

Art. 24 Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de V.Z.W.  wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Kerksken, 01 mei 2014

Coordonnées
SCHELMEROI

Adresse
DEESKENSVELD 25 9451 KERKSKEN

Code postal : 9451
Localité : Kerksken
Commune : HAALTERT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande