SCHERMKRING SINT-NIKLAAS

Association sans but lucratif


Dénomination : SCHERMKRING SINT-NIKLAAS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 413.612.156

Publication

16/09/2011
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

DEND~~~~Cf~?CF

G

u k

MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GkIFFiÉ nEC i i ur-yi+e~

VAN KOOPHANrj=t

- 8. C9. " Il

Vt behc aar Bell Staa"

'11140617*

Ondernemingsnr : 413.612.156

Benaming

(voluit) : Schermkring Sint-Niklaas

(verkort) :

Rechtsvoren : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Callaertstraat 27, 9100 Sint-Niklaas

Onderwerp akte : (1) STATUTENWIJZIGING

(2) BENOEMING BESTUURDERS

(1) STATUTENWIJZIGING

BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 25 JULI 2011

l .NAAM  ZETEL  DOEL

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "Schermkring Sint-Niklaas

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9100 Sint-Niklaas, Callaertstraat 27, in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde, en kan bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur overgebracht worden naar een andere plaats te Sint-Niklaas.

Artikel 3

De vereniging heeft als doel het beoefenen en aanmoedigen van de schermsport, alsmede eventueel alle andere aanverwante sporten, lichamelijke opvoeding, die tot het gestelde doel kunnen bijdragen.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle nodige roerende of onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden.

II. LEDEN

Artikel 4

De werkende leden worden hierna 'leden' genoemd. Enkel zij hebben stemrecht op de algemene vergadering. De vereniging kan ook toegetreden leden aanwerven. Zij kunnen nooit stemrecht hebben in de algemene vergadering.

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste 4 bedragen. De leden van de vereniging zijn de ondergetekende stichters en de leden aanvaard krachtens artikel 6.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

ti

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 6

§ 1 Om lid te worden van de vereniging moet men:

a)Akkoord gaan met de statuten van de vereniging

b)Aanvaard worden door de raad van bestuur, bij volstrekte meerderheid van stemmen. De raad van

bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming.

c)Gebeurlijke weigeringen moeten niet worden gemotiveerd.

§ 2 De leden betalen geen jaarlijkse bijdrage.

Artikel 7

§ 1 Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

§ 2 Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief, geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

§ 3 Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

§ 4 Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, alsook de erfgenamen van een overleden lid, hebben geen aanspraak op het bezit van de vereniging.

Artikel 8

De rechten en plichten van de toegetreden leden worden bepaald door het huishoudelijk reglement.

111.ALGEMENE VERGADERING

Arti kel.9

De algemene vergadering moet beraadslagen over :

a.het wijzigen van de statuten,

b.het benoemen en ontslaan van de bestuurders,

c.het goedkeuren van de rekeningen en de begroting,

d.het uitsluiten van leden,

e.het vrijwillig ontbinden van de vereniging,

f.het geven van kwijting aan bestuurders;

g.het omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Artikel 10

De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar samen, in de loop van het eerste semester, op uitnodiging van de raad van bestuur.

De vereniging kan ook altijd in buitengewone algemene vergadering samengeroepen worden op beslissing van de raad van bestuur. De raad is daartoe verplicht indien ten minste één vijfde van de leden dit schriftelijk vraagt, en dit binnen de maand na de aanvraag.

Artikel 11

De uitnodiging gebeurt bij gewone brief, fax, e-mail of op andere elektronische wijze, ten minste acht dagen vooraf. Die uitnodiging bevat de datum, het uur, de plaats en de agenda van de vergadering.

Artikel 12

Elk lid heeft het recht de algemene vergadering bij te wonen of zich met schriftelijke volmacht te laten vertegenwoordigen door een ander lid. Een lid kan niet méér dan één ander lid vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 13

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Behalve in de gevallen waarin de VZW-wet het anders bepaalt, kan de algemene vergadering geldig beraadslagen en beslissen wanneer ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Zo niet wordt een tweede vergadering belegd die kan beraadslagen en beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid, behalve in de gevallen waarin de VZW-wet het anders bepaalt. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

De algemene vergadering kan ook beraadslagen en beslissen over agendapunten die niet in de uitnodiging zijn vermeld wanneer de raad van bestuur dit vraagt.

De raad van bestuur kan beslissen de beraadslaging over een agendapunt uit te stellen tot een latere algemene vergadering die dan binnen de maand moet gehouden worden.

Artikel 14

De beslissingen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur, en opgenomen in een register van de akten van de vereniging, dat bewaard wordt in de maatschappelijke zetel.

Alle leden, en ook derden die van een wettig belang doen blijken, kunnen ter plaatse van dat register inzage nemen.

IV.RAAD VAN BESTUUR

Artikel 15

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie bestuurders die lid moeten zijn van de vereniging.

Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. De bestuurders worden, op voorstel van de raad van bestuur, door de algemene vergadering benoemd voor een hernieuwbaar mandaat van zes jaar.

Artikel 16

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester.

Bij ontbreken of verhindering van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de oudste van de

bestuurders.

Artikel 17

De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of van twee bestuurders.

Om geldig te beraadslagen moet ten minste de helft van de bestuurders aanwezig zijn.

De beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid. Bij staking van stemmen is de stem van de

voorzitter doorslaggevend.

Artikel 18

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om de vereniging te besturen, en hij beslist over alles wat niet uitdrukkelijk door de VZW-wet of door de statuten aan de algemene vergadering is voorbehouden.

De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid het dagelijks bestuur van de vereniging, met gebruik van de handtekening en de vertegenwoordiging van de vereniging voor dit dagelijks bestuur overdragen aan een of meer afgevaardigde bestuurders, gekozen onder zijn leden en van wie hij de bevoegdheden vaststelt.

De raad van bestuur kan eveneens, bij uitdrukkelijke beslissing, welbepaalde bevoegdheden overdragen aan een personeelslid of aan een groep personeelsleden.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 19

Onverminderd de bepalingen van lid twee en drie van artikel 18, is de vereniging tegenover derden slechts verbonden door de handtekening van twee bestuurders, van wie ten minste één de voorzitter, de secretaris of de penningmeester is.

De vereniging treedt in rechte als eiser of verweerder op door de raad van bestuur, in de persoon van de voorzitter of van de afgevaardigde bestuurder of van het personeelslid dat daartoe door de voorzitter of de afgevaardigde bestuurder schriftelijk gemachtigd werd.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/09/2011

V.REKENINGEN EN BEGROTING

Artikel 20

Ieder jaar worden door toedoen van de raad van bestuur de rekeningen van het voorbije jaar en de begroting voor het lopende jaar opgemaakt. Die worden ter goedkeuring voorgelegd aan de jaarlijkse gewone algemene vergadering.

Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar.

VI.STATUTENWIJZIGING  ONTBINDING  VEREFFENING  SLOTBEPALING

Artikel 21

De wijziging van de statuten moet gebeuren overeenkomstig art. 8 van de VZW-wet.

Artikel 22

Bij vrijwillige ontbinding zullen, bij ontbreken van een andersluidende beslissing van de algemene vergadering, de bestuurders de functie en de bevoegdheid van de vereffenaars uitoefenen.

Artikel 23

Bij vrijwillige of gerechtelijke ontbinding, op welk ogenblik of om welke reden ook, zal het netto actief van de ontbonden vereniging overgedragen worden aan een vereniging met een gelijkaardig doel, of bij ontbreken daarvan, aan een liefdadig werk.

Artikel 24

Voor al wat in deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld is, kan de raad van bestuur een huishoudelijk reglement opstellen.

Voor zover door deze statuten of door het huishoudelijk reglement daarvan niet wordt afgeweken, zijn de bepalingen van de VZW-wet van 27 juni 1921 van toepassing.

(2) BENOEMING BESTUURDERS

BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 30 JUNI 2011

Volgende personen werden (her)benoemd als bestuurders: Els Vergauwen, Veronique Decolvenaer, Joram Maes, Hugo Brioen (voorzitter) Jenny Sonnet (schatbewaarder), Remi Vandamme (ondervoorzitter), Lucie Janssens (secretaris).

Hugo Brioen

bestuurder - voorzitter

Lucie Janssens

bestuurder - secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de ¬ nstrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SCHERMKRING SINT-NIKLAAS

Adresse
CALLAERTSTRAAT 27 9100 SINT-NIKLAAS

Code postal : 9100
Localité : SINT-NIKLAAS
Commune : SINT-NIKLAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande