SEPPE FOODS

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : SEPPE FOODS
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 633.682.984

Publication

20/07/2015
ÿþc

IVI

Mod Wotd 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GFNT

- 9 JULI 2015

AFDELINGE$ff(RMONDE

Ondernemingsar : 6s1 ó 3 2. , 8i

Benaming

(voluit) : Seppé Foods

(verkort) :

Rechtsvorm : commerciële vennootschap op te richten in de vorm van een naamloze vennootschap

Zetel : 9310 Aalst (Meldert), Kokerijstraat 50

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Sabine Van Buggenhout te Meise (Wolvertem) op 3 juli 2015, ter registratie aangeboden, dat door:

1) De heer RODRIGUEZ Y MATÉ Juanito, geboren te Brussel op 26 november 1964, nationaal nummer` 64,11.26-413.34, echtgenoot van mevrouw VAN DEN STEEN Rita Annie Jozefa, wonende te 9310 Aalst (Meldert), Kokerijstraat 50.

"gehuwd te Aalst op 3 juli 1987 onder het wettelijk stelsel, zonder huwelijkscontract, niet gewijzigd tot op heden", zoals hij verklaart;

2) De heer RODRIGUEZ Y MATÉ Yannick, geboren te Aalst op 13 januari 1989, nationaal nummer 89.01.13-455.61, ongehuwd, wonende te 9310 Aalst (Meldert), Kokerijstraat 50; hier niet persoonlijk aanwezig maar vertegenwoordigd door zijn vader, de heer RODRIGUEZ Y MATÉ Juanito, voornoemd, ingevolge een, onderhandse volmacht de dato 2 juli 2015, die mee aan oprichtingsakte gehecht zal worden; en

3) Mejuffrouw RODRIGUEZ Y MATÉ Nicky, geboren te Aalst op 24 mei 1990, nationaal nummer 90.0524-

282.50, ongehuwd, wonende te 9310 Aalst (Meldert), Kokerijstraat 50.

commerciële vennootschap op te richten in de vorm van een naamloze vennootschapwerd opgericht als

volgt:

ARTIKEL 1 - Naam.

De vennootschap is opgericht als een naamloze vennootschap opgericht onder de naam "Seppé Foods",

De naam van de vennootschap zal worden gebruikt in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmaking,,

brieven en orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap, omiddellijk voorafgegaan of gevolgd door

de woorden "naamloze vennootschap" of door de afkorting "NV

ARTIKEL 2 - Duur.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de;

buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

ARTIKEL 3 - Zetel,

De maatschappelijke zetel van vennootschap is gevestigd te 9310 Meldert, Kokerijstraat 50;

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig

gebied Brussel Hoofdstad bij gewone beslissing van de raad van bestuur.

Bij gewoon besluit van de raad van bestuur mag de venrnoot-'schap administratieve zetels, bijhuizen,;

werkplaatsen, agent-,schappen en bijkantoren, in België en in het buitenland oprich-'ten.

De verplaatsing van de zetel naar een andere plaats in België valt onder de beslissingsbevoegdheid van de'

algemene vergadering die beraadslaagt op de wijze vereist voor een statutenwijziging..

ARTIKEL 4: Doel.

De vennootschap heeft tot doel alle verrichtingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met;

zowel voor België als voor het buitenland, ter plaatse of op verplaat-'sing, voor eigen rekening of voor rekening,

van derden :

- Aan- en verkoop, groot- en kleinhandel, productie, verwerking, bereiding en verpakking van alle soorten

voedingswaren en dranken, zonder beperking van aard;

- Het diepvriezen van en bewaren van alle soorten voedingswaren;

- Aan- en verkoop, handel in, installatie, huur en verhuur van aile toestellen die nuttig zijn voor het bewaren

en bewerken van voedingswaren en dranken, zoals koelkasten en diepvriezers enzovoort, in de meest ruime

zin;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

N

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

- Het voeren van marketing en het maken van promotie m.b.t. alle soorten voedingswaren;

- De verwerving van participaties onder gelijk welke vorm ook in handels-, industriële en financiële ondernemingen, zo Belgische ais buitenlandse, het beheer, evenals het te gelde maken, van deze participaties, de verwerving door deelneming, inschrijving, aankoop, optie of om het even welk ander middel, van alle deelbewijzen, aandelen, obligaties, waarden en titels,

- Het vertegenwoordigen van en het voeren van beheer en toezicht over alle andere vennootschappen en ondernemingen van welke aard ook.

- De engineering, ontwikkeling, commercialisering, vertegenwoordiging, dienstverlening met betrekking tot alle roerende goederen, materieel, machines en outillage.

- Het leveren van diensten, het geven van adviezen, het maken van studies, het voorbereiden en op gang brengen van organisatiesystemen, het in toepassing brengen van systemen voor gegevensverwerking en alle technieken in verband met het technisch, administratief, economisch en algemeen beheer van ondernemingen.

- Het verkrijgen, uitbaten of afstaan van alle octrooien, merken, licenties en intellectuele rechten.

- Het verkrijgen door aankoop of anderszins, verkopen, ruilen, verbeteren, uitrusten, verbouwen, belasten met, beschikken over, productief maken, het verhuren en in huur nemen, van alle onroerende goederen, in het algemeen alle onroerende verrichtingen.

In het algemeen zal zij alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende handelingen, die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het doel, kunnen stellen. Zij zal alle maatregelen treffen tot vrijwaring van haar rechten en zal alle, om het even welke verrichtingen, uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks aansluiten bij of bijdragen tot de bevordering van haar doel.

Zij mag eveneens belangen hebben bij wijze van inbreng, inschrijvingen of anderszins, in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een gelijkaardig, analoog of aanverwant doel nastreven, of wier doel van aard is dat van de vennootschap te bevorderen. Zij mag leningen doen aan en waarborgen stellen voor derden.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen toestaan, zich voor derden borgstellen door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak. Kortom, zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel of kan bijdragen tot de realisatie ervan.

2. KAPITAAL - AANDELEN

ARTIKEL 5- Kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt honderdvijftigduizend euro (150.000,00 ¬ ). Het wordt vertegenwoordigd door honderdvijftig (150) aandelen zonder nominale waarde, ieder aandeel één/ honderdvijftigste deel (1/150ste) van het kapitaal vertegenwoordigend, volstort.

Er zijn geen aandelen zonder stemrecht.

ARTIKEL 6 - KAP (TAALVERHOGING:

1) ALGEMENE REGELS:

Tot verhoging van het kapitaal kan slechts worden besloten door een buitengewone algeme-'ne vergadering ten overstaan van een notaris, en met inachtne-ming van de hierna volgende bepalingen.

Bij elke verhoging van kapitaal moet voldaan zijn aan de formaliteiten en voorwaarden bepaald in de artikels 441 en volgende van het Wetboek van vennootschappen. De raad van bestuur bepaalt het bedrag en de uitgiftevoorwaarden van de nieuwe aandelen.

Om een kapitaalverhoging te realiseren, mag de vennootschap geen middelen voorschieten, leningen toestaan of zekerheden stellen, behalve in de wet voorziene uitzonderingen.

2) BIJZONDERE REGELS - NAARGELANG SOORT INBRENG:

-1 Q' inbreng in geld - voorkeurrecht:

Onverminderd de voorschriften die gelden bij publieke uitgifte van aandelen, moeten de aandelen waarop in geld wordt ingeschreven, eerst aangeboden worden aan de oude aandeelhouders, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd; dit alles op de wijze, en, in voorkomend geval, met de uitzonderingen bepaald In artikel 595 van het Wetboek van vennootschappen.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstel-'ling van de inschrijving. Die termijn wordt bepaald door de algemene vergadering of, wanneer tot verhoging wordt besloten overeenkomstig artikel 603, daar de raad van bestuur,

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, warden aangekondigd in een bericht gepubliceerd overeenkomstig artikel 593 van het Wetboek van vennootschappen.

Dit bericht kan vervallen, wanneer alle aandelen van de vennootschap op naam zijn gesteld. Alsdan wordt de inhoud ervan bij aangetekende brief ter kennis gebracht van de aandeelhouders,

Het voorkeurrecht is verhandelbaar gedurende de gehele inschrij-'vingstijd, zonder dat aan die verhandelbaarheid andere beperkingen kunnen worden gesteld dan die welke van toepassing zijn op het effect waaraan het recht is verbonden.

Wordt dat recht van voorkeur binnen de inschrijvingstermijn niet geheel uitgeoefend, dan worden de overblijvende aandelen aan de andere aandeelhouders in dezelfde evenredigheid aangeboden. De raad van bestuur kan dan eveneens beslissen dat derden aan de kapitaalverhoging kunnen deelnemen.

Het recht van voorkeur kan beperkt of opgeheven worden ofwel bij unaniem akkoord van alle aandeelhouders in algemene vergadering verenigd, zonder dat buiten de vaststelling van dit feit nog enige andere formaliteit moet worden nageleefd; ofwel bij besluit van de buitengewone algemene vergadering genomen met inachtneming van de vereisten gesteld voor een statutenwijziging.

,s

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

In deze laatste gevallen wordt het daartoe strekkend voorstel van de raad van bestuur toegelicht in een in

de agenda aangekondigd bijzonder verslag, waarin uiteengezet wordt waarom de beperking of opheffing vereist

is in het belang van de vennootschap en waarin de uitgifteprijs verant-woord wordt.

Bij beperking of opheffing van het voorkeurrecht kan de algemene vergadering bepalen dat bij de

toekenning van nieuwe aandelen voorrang wordt gegeven aan de vroegere aandeelhou-ders, mits een

inschrijvingstermijn van tien dagen.

Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het recht van voorkeur toe aan de blote eigenaar. De

nieuwe aandelen die deze met eigen middelen verkrijgt, behoren hem in volle eigendom toe.

Evenwel is hij ertoe gehouden de vruchtgebruiker te vergoeden voor de waarde van het vruchtgebruik

waarmee het voorkeurrecht is bezwaard.

- 20 Inbreng in natura:

Enkel vermogensbestanddelen die naar economische maatstaven kunnen gewaardeerd worden, met

uitsluiting van verplich-tingen tot het verrichten van werk of van diensten, komen in aanmerking voor

vergoeding door aandelen die het maatschappe-'lijk kapitaal eertegen-woordigen

Voor kapitaalverhoging door inbreng in natura moeten de verslagen voorzien bij het wetboek van

vennootschappen door de raad van bestuur en een commissaris of de bedrijfs-revisorworden opgemaakt.

Beide verslagen worden in de agenda vermeld. Een af-'schrift ervan wordt overgemaakt aan de

aandeelhouders.

Een exemplaar van beide verslagen zal tegelijk met de uitgifte van de authentieke akte die deze

kapitaalverhoging vaststelt, worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, de besluiten

van het verslag van de bedrijfs-revi-sor worden gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 7 - KAPITAALVERMINDERING:

De buitengewone algemene vergadering kan ten overstaan van een notaris besluiten tot een

kapitaalvermindering, indien de oproeping tot deze vergadering het doel van de kapitaaiver-min-dering en de

wijze waarop ze zal gebeuren, vermeldt.

Bij iedere kapitaalvermindering moeten de aandeelhouders die zich in gelijke omstandigheden bevinden

gelijk behandeld worden. Het besluit tot kapitaalvermindering wordt genomen met inachtneming van de

artikelen 612 en volgende van het Wetboek van vennoot-'schap-pen.

ARTIKEL 8 - AANDELEN OP NAAM:

De volstortte aandelen zijn op naam en worden aangetekend in een register van aandeelhouders.

ARTIKEL 9 - ONDEELBAARHEID VAN DE EFFECTEN

Ten opzichte van de vennootschap zijn de effecten ondeet-baar.

Indien een effect aan verscheidene eigenaars toebehoort, is de uitoefening van de eraan verbonden rechten

geschorst, totdat één enkele persoon ten aanzien van de vennootschap is aangewezen als eigenaar van het

effect.

ARTIKEL 10 - RECHTVERKRIJGENDEN

De rechten en verplichtingen blijven aan een effect verbonden in welke handen het ook overgaat.

De schuldeisers of erfgenamen van een aandeelhouder mogen, onder geen enkel voorwendsel, de

zegellegging op de goederen en waarden van de vennootschap uitlokken, er de verdeling of veiling van

aanvragen, of zich enigerwijze inla-+ten met haar bestuur.

Wat de uitoefening van hun rechten betreft, moeten zij zich neerleggen bij de jaarrekening en de

beraadslagingen van de algemene vergadering.

ARTIKEL 11 - NIET VOLSTORTE AANDELEN - STORTINGSPLICHT:

De verbintenis tot volstorting van een aandeel is onvoorwaardelijk en ondeelbaar.

Bijstorting of volstorting wordt door de raad van bestuur opgevraagd op een door hem te bepalen tijdstip. De

aandeelhouder komt in verzuim door het enkel verstrijken van de in de kennisgeving bepaalde termijn.

Zolang de opgevraagde opeisbare stortingen op een aandeel niet zijn gedaan overeenkomstig deze

bepaling, blijft de uitoefening van de daaraan verbonden rechten geschorst.

3, BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

ARTIKEL 12 - BENOEMING EN ONTSLAG VAN BESTUURDERS:

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders,

al dan niet aandeelhouders van de vennootschap, benoemd voor ten hoogste zes jaar.

Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergade-Iring.

De bestuurders kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen,

Aftredende bestuurders zijn herbenoembaar.

Wanneer evenwel op een algemene vergadering wordt vastgesteld dat er slechts twee aandeelhouders zijn,

mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van gewone algemene vergadering die volgt

op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

Zolang de raad van bestuur slechts twee leden telt, houdt de bepaling krachtens dewelke aan de voorzitter

van de raad van bestuur een beslissende stem toekomt, op gevolg te hebben.

ARTIKEL 13 - VACATURE:

Ieder lid van de raad van bestuur kan ontslag nemen door schriftelijk kennisgeving aan de raad. Een

bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging

kan worden voor-zien.

Wanneer een plaats van bestuurder openvalt, zijn de overblijvende bestuurders en de commissarissen

samen bevoegd om voorlopig in de vacature te voorzien.

i"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

In dat geval zal de algemene vergadering in haar eerst-volgende bijeenkomst de vaste benoeming doen. De nieuw benoem-de bestuurder doet de tijd uit van zijn voorganger.

ARTIKEL 14 - VERGADERING VAN DE RAAD VAN BESTUUR:

De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voor-zitter zo dikwijls als het belang van de vennootschap het vereist en bovendien binnen veertien dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders.

De raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders.

De vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennoot-schap of in enige andere plaats van het gerechtelijk arrondis-sement waar de zetel gevestigd is, aangewezen in de oproe-pingsbrief.

ARTIKEL 15 - BESLUITVORMING:

De raad van bestuur kan slechts beraadslagen en beslui-ten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering.

Bij staking van stemmen heeft de bestuurder die de verga-dering voorzit, beslissende stem.

De bestuurder die belet is, kan bij eenvoudige brief, telefax, telegram, telex of e-mail, volmacht geven aan een van zijn collega's van de raad, maar slechts voor één vergadering.

Nochtans kan een bestuurder slechts één medelid van de raad vertegenwoordigen.

ARTIKEL 16 - SALARIS - TANTIEMES:

De algemene vergadering kan, onverminderd de vergoeding van hun kosten, een vaste bezoldiging toekennen waarvan het bedrag door de algemene vergadering wordt vastgesteld en dat ten laste komt van de algemene kosten van de vennootschap.

ARTIKEL 17 - TEGENSTRIJDIG BELANG:

Wanneer een bestuurder bij een verrichting die de goed-keuring van de raad van bestuur behoeft, een tegenstrijdig belang heeft met de vennootschap, is hij verplicht de raad op de hoogte te brengen en zijn verklaringen te doen opnemen in de notulen van de vergadering, overeenkomstig artikel 523 van het Wetboek van vennootschappen. Hij mag aan de behandeling van dat punt niet deelnemen.

De deelneming aan de beraadslaging en aan de stemming is toegestaan indien de tegenstrijdigheid van belangen uitslui-tend voortvloeit uit de aanwezigheid van de betrokken bestuurder in de raad van bestuur van één of meer vennootschappen waarop die verrichtingen of die beslissin-gen betrekking hebben.

ARTIKEL 18 - INTERN BESTUUR: BEVOEGDHEDEN - DAGELIJKS BESTUUR:

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzon-dering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

De raad van bestuur kan inzonderheid aan één of meer van zijn leden het intern dagelijks bestuur van de vennootschap opdragen.

Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

ARTIKEL 19 - EXTERNE VERTEGENWOORDIGINGSMACHT:

De vennootschap wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze voor dewelke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd hetzij door twee bestuurders samen optredend, hetzij door het afzonderlijk optreden van een gedelegeerd bestuurder aangewezen door de raad van bestuur, Een gedelegeerd bestuurder is eveneens bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen wanneer zij wordt benoemd tot vereffenaar van een andere vennootschap.

Voor aile handelingen betreffende investeringen boven een bedrag van 200.000,00 EUR, leningsovereenkomsten boven een bedrag van 200.000,00 EUR, huurovereenkomsten met een jaarlijkse huurprijs boven 50.000,00 EUR en verkoopovereenkomsten met een jaaromzet van meer dan 1.000.000,00 EUR zijn de handtekeningen van twee bestuurders vereist.

ARTIKEL 20 - BEKENDMAKING VAN BENOEMING OF AMBTSBEEINDI-GING VAN BESTUURDERS:

De benoeming van de leden van de raad en hun ambtsbeëin-di-ging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennoot-schaes-dossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel van een uittreksel uit het benoemingsbesluit en van een afschrift daarvan bestemd om in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

ARTIKEL 21 - BIJZONDERE VOLMACHTEN:

Het orgaan dat overeenkomstig de voorgaande artikelen de vennootschap vertegenwoordigt, kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen " de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoorde-lijk-'heid van de bestuurders in geval van overdreven volmacht.

ARTIKEL 22 - TOEZICHT :

Het toezicht op de vennootschap is zo nodig opgedragen aan één of meer commissarissen die de titel voeren van commis-saris. Zij worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

Is de vennootschap met toepassing van artikel 141 para-graaf 2 van het Wetboek van vennootschappen niet verplicht een of meer commis-sarissen te benoemen, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks-en controlebevoegdheid van een commissaris.

D. ALGEMENE VERGADERING

lL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 23 - GEWONE, BIJZONDERE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING - BEVOEGDHEID:

De regelmatig samengestelde algemene vergadering verte-'gen-+woordigt de algemeenheid van de aandeelhouders.

Zij is samengesteld uit alle eigenaars van aandelen die stemrecht hebben, die persoonlijk aanwezig of door een gemach-tigde zijn vertegenwoordigd, mits naleving van de wettelijke en statutaire voorschriften. De besluiten genomen door de verga-dering zijn bindend voor alle, zelfs afwezige of niet instem-mende aandeelhouders.

De gewone algemene vergadering van de aandeelhouders, jaarverga-dering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de laatste vrijdag van de maand juni om 9 uur.

Indien die dag een wettelijk feestdag is, wordt de verga-dering de eerstvolgende werkdag gehouden. ARTIKEL 24 - PLAATS VAN DE VERGADERING - BEVOEGDHEID:

De algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats van het gerechtelijk arrondisse-ment waar de zetel van de vennootschap gevestigd is, aangewezen in de oproeping.

De gewone en de bijzondere algemene vergadering zijn bevoegd om te beraadslagen en te besluiten ter zake van: de benoeming en het ontslag van de bestuurders en de commissaris-isen, de vaststelling van het salaris van de bestuurders en van de vergoeding voor commissaris-sen, het instellen van de ven-+noot-schapsvcrdering tegen de bestuurders en de commissarissen, het verlenen van décharge, het vaststellen van de jaarreke-ning, de bestemming van de beschikbare winst.

De algemene vergadering is bovendien bevoegd om te be-raadslagen en te besluiten in alle aangelegenheden die tot de bevoegdheid van andere organen behoren, wanneer die organen in de onmogelijkheid verkeren om tot een besluit te komen.

De buitengewone algemene vergadering is bevoegd om wijzi-gingen aan te brengen in de statuten. ARTIKEL 25 - BIJEENROEPING - VERPLICHTING:

De raad van bestuur en iedere commissaris afzonderlijk kunnen zowel een gewone algemene vergadering (jaarvergadering) als een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen. Zij moeten de jaarvergadering bijeenroepen op de bij deze statuten bepaalde dag.

De raad van bestuur en de commissarissen zijn verplicht een bijzondere of een buitengewone vergadering bijeen te roepen wanneer één of meer aandeelhouders die alleen of geza-meniijk éénivijfde van het maatschappelijk kapitaal vettegen-woordigen, het vragen.

ARTIKEL 26 - OPROEPING - VORM:

De oproepingen tot de algemene vergadering geschieden in de vormen en binnen de termijnen vereist door artikel 533 van het Wetboek van vennoot-schappen.

Daar alle aandelen op naam zijn, kan met oproeping bij aangetekende brief worden volstaan, dit evenwel ten minste veertien dagen voor de datum van de vergadering.

ARTIKEL 27 - NEERLEGGING VAN DE EFFECTEN/aandeelhoudersregister,

Om tot de vergadering toegelaten te worden moeten de houders van aandelen op naam of hun vertegenwoordigers kennis geven van hun voornemen om aan de vergadering deel te nemen bij een gewone brief, te richten aan de zetel van de vennootschap. De vervulling van deze formaliteiten kan niet geëist worden indien daarvan geen melding is gemaakt in de oproeping tot de vergadering.

Bestuurders en commissarissen zijn vrijgesteld van deze formali-teiten.

ARTIKEL 28 - VERTEGENWOORDIGING VAN AANDEELHOUDERS:

Onverminderd de regels van de wettelijke vertegenwoordi-ging en met name van de wederzijdse vertegenwoordiging van gehuwden, kan elke aandeelhouder op de vergadering eertegen-woordigd worden door een gevolmachtigde, al dan niet aandeel-houder, mits hijzelf of de gevolmachtigde de bij de statuten bepaalde formaliteiten heeft vervuld om tot de vergadering te worden toegelaten

ARTIKEL 29 - VERDAGING VAN DE VERGADERING:

De raad van bestuur heeft het recht elke gewone, bijzon-dere of buitengewone vergadering een enkele maal drie weken te verdagen, tenzij de vergadering bijeengeroepen is op verzoek van één of meer aandeelhouders die ten minste één/vijfde van het kapitaal vertegen-woordigen, of door de commissarissen.

ARTIKEL 30 - STEMRECHT - SCHORSING VAN HET STEMRECHT:

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, is de uitoefening van het stemrecht dat aan de betrokken aandelen toekomt, geschorst.

ARTIKEL 31 - BERAADSLAGING

Geen enkele vergadering kan beraadslagen over punten die niet op de.agenda voorkomen, tenzij zij voltallig is en alle aandeelhouders ermee akkoord zijn.

Behoudens in de gevallen door de wet voorzien, worden de besluiten genomen bij meerderheid van stemmen, ongeacht het getal van de op de vergadering vertegenwoordigde effecten.

De buitengewone algemene vergadering, gehouden ten overstaan van een notaris, kan over een voorgestelde statutenwij-'ziging alleen dan op rechtsgeldige wijze beraadslagen en besluiten, wanneer zij die aan de vergadering deelnemen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Een wijziging van de statuten is alleen dan aangenomen, wanneer het voorstel drie/vierde van de stemmen verbonden aan de aanwezige aandelen heeft verkregen.

De stemmingen gebeuren bij handopsteken of bij naamafroe-ping, tenzij de algemene vergadering er met gewone meerderheid van stemmen anders over beslist.

1 II

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Een aanwezigheidslijst waarop de naam van de aandeelhou-iders en het getal van hun effecten voorkomen, wordt door ieder van hen of door hun lasthebber ondertekend, alvorens zij ter zit-'ting binnenkomen.

ARTIKEL 32 - NOTULEN

De notulen van de algemene vergaderingen worden door de leden van het bureau en door de aandeelhouders die het vragen ondertekend.

De afschriften of uittreksels in en buiten rechte over te leggen, worden door twee bestuurders ondertekend. ARTIKEL 33 - AANDELEN IN ONVERDEELDHEID - VRUCHTGEBRUIK OP AANDELEN:

Wanneer één of meer aandelen op naam toebehoren aan verscheidene personen of aan een rechtspersoon met een collegiaal orgaan van vertegenwoordiging, dan kunnen de daaraan verbonden rechten ten aanzien van de vennootschap slechts uitgeoefend worden door een enkele persoon die daartoe schriftelijk is aangewezen door alle gerechtigden.

Zolang zodanige aanwijzing niet gedaan is, blijven alle aan de aandelen verbonden rechten geschorst. Wanneer een effect in pand gegeven is, zal, tenzij de betrokkenen anders zouden zijn overeengekomen, bij

stemming in de algemene vergadering de eigenaar en niet de pandgever tegenover de vennootschap optreden. Wanneer het effect toebehoort aan blote eigenaars en vruchtgebruikers, worden alle rechten, inbegrepen

het stemrecht, uitgeoefend door de vruchtgebruiker(s), met uitzondering van hetgeen bepaald is in artikel 6 van

deze statuten met betrekking tot de uitoefening van het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging door inbreng in geld. Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan worden de vruchtgebruiker en de blote eigenaar

afzonderlijk ingeschreven in het register van aandelen, met vermelding van hun respectievelijke rechten. 5. INVENTARIS - JAARREKENING - RESERVE - WINSTVERDELING .

ARTIKEL 34 - BOEKJAAR - JAARREKENING:

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31december van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en be-'scheiden afgesloten een maakt de raad van bestuur de inventa`iris op, alsmede de jaarrekening.

De bestuurders stellen bovendien jaarlijks een verslag op overeenkomstig artikel 95 en 96 van het Wetboek van vennoot-'schappen. De bestuurders zijn evenwel niet gehouden tot het opstellen van een jaarverslag zolang de vennootschap beant-woordt aan de voorwaarden gesteld door artikel 94, eerste lid, 1 D van het Wetboek van vennootschappen.

ARTIKEL 35 - BESTEMMING VAN DE WINST - RESERVE:

Het batig saldo van de resultatenrekening, na aftrek van de algemene kosten, maatschappelijke lasten en afschrijvingen zoals blijkt uit de goedgekeurde balans, maakt de netto-winst uit.

Jaarlijks wordt van de nettowinst een bedrag van ten minste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van een reser ivefonds; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft be-rreikt, maar moet opnieuw worden toegepast indien om gelijk welke reden, het reserve-'fonds beneden peil komt.

De algemene vergadering besluit op voorstel van de raad van bestuur met meerderheid van stemmen over de bestemming die dit saldo moet krijgen.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van af-'sluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge de uitke-'ring zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statu-Iten niet mogen worden uitgekeerd,

ARTIKEL 36 - BETALING VAN DE DIVIDENDEN

De betaling van de dividenden gebeurt jaarlijks op de door de raad van bestuur vastgestelde tijdstippen en plaatsen.

De raad van bestuur kan op zijn verantwoordelijkheid be-rsluiten op het resultaat van het boekjaar interimdividenden uit te keren en de datum van hun betaling bepalen.

Deze uitkering mag alleen geschieden op de winst van het lopende boekjaar, in voorkomend geval verminderd met het overgedragen verlies, of vermeerderd met de overgedragen winst, zonder onttrekking aan de reserves, die volgens een wettelijke of statutaire bepaling zijn of moeten worden gevormd.

Tot uitkering van een nieuw interim-dividend mag niet worden besloten dan drie maanden na het besluit over het eerste inte-'rim-dividend.

Een uitkering van een interim-dividend of van een dividend in strijd met dit artikel moet door de aandeelhouder die haar heeft ontvangen, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat de aandeelhouder wist dat de uitkering te zijnen gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn.

6.ONTBINDING - VEREFFENING

ARTIKEL 37 - VERVROEGDE ONTBINDING

I. Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappe-slijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

Il. Wanneer het netto-actief ten gevolge van geleden verliezen, gedaald is tot minder dan één vierde van het maat-'schap-'pelijk kapitaal, kan de ontbinding worden uitgesproken wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergade-'ring uitgebrachte stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

!l!. Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het wettelijk minimumbedrag, kan iedere

belanghebbende de ontbin-ding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen. In voorkomend geval kan

de rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

ARTIKEL 38 - ONTBINDING:

De vennootschap blijft na haar ontbinding, ongeacht of deze door een uitspraak van de rechter, of bij besluit

van de algemene vergadering plaatsheeft, als rechtspersoon voortbe-staan voor haar vereffening tot aan de

sluiting ervan.

ARTIKEL 39 - VERDELING VAN HET NETTO-ACTIEF.

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van veref-fening, wordt het beschikbaar overschot verdeeld

onder alle vennoten volgens het aantal van hun aandelen.

ARTIKEL 40 - BENOEMING EN BEVOEGDHEDEN VAN VEREFFENAARS:

Mochten er geen vereffenaars zijn benoemd, dan zijn de bestuurders die op het tijdstip van de ontbinding

in functie zijn, van rechtswege vereffenaars.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid

van stemmen een of meer vereffenaars benoemen of ontslaan.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vernield in de artikelen '186 en 187 van het Wetboek van

ven-pootschap-pen, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit.

7, ALGEMENE BEPALINGEN

ARTIKEL 41- KEUZE VAN WOONPLAATS

De bestuurders, commissarissen en vereffenaars, die hun woon-plaats in het buitenland hebben, worden

geacht voor de hete duur van hun taak woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun alle

dagvaardingen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap en de

verantwoordelijkheid van hun bestuur en hun toezicht.

ARTIKEL 42 - GEMEEN RECHT

De partijen wensen zich volledig te schikken naar het Wetboek van vennootschappen.

Bijgevolg worden deze wetbeschikkingen, waarvan er niet op geoorloofde wijze zou zijn afgeweken, geacht

ais zijnde in de huidige akte opgenomen en worden de beding en, die tegen-strij-dig zijn met de gebiedende

voorschriften van deze wetten aanzien als zijnde niet geschreven.

SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN

BENOEMING BESTUURDERS

En onmiddellijk beslisten de vennoten het aantal be-stuur-dders vast te -+stellen op drie (3).

Worden tot bestuurder benoemd:

1) De heer RODRIGUEZ Y MATÉ Juanito, voornoemd;

2) De heer RODRIGUEZ Y MATE~ Yannick, voornoemd; en

3) Mevrouw RODRIGUEZ Y MATÉ Nicky, voornoemd.

Hier allen aanwezig of vertegenwoordigd blijkens volmacht en uitdrukkelijk aanvaardend.

Hun mandaat zal een einde nemen bij het beëindigen van de jaarvergadering van te houden in het jaar 2021.

Hun mandaat zal onbezoldigd uitgeoefend worden, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

VERGADERING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De zopas verkozen bestuurders, aanwezig of vertegenwoordigd, komen in raad bijeen en nemen. bij eenparigheid, de volgende besluiten:

De raad kiest als gedelegeerd-bestuurder : mevrouw RODRIGUEZ Y MATÉ Nicky, voornoemd.

De gedelegeerd-bestuurder is met de meest uitgebreide bevoegd-heden bekleed zoals bepaald in artikel 19 van de statuten, om alle daden van bestuur te stellen die noodzake-lijk of nuttig zijn voor de verwezenlij-king van het maatschap-pelijk doel of kan bijzondere volmachten toekennen aan derde personen die verantwoordelijk worden gesteld om bepaalde taken met betrekking tot de dagdagelijkse exploitatie van de vennootschap te behartigen.

EERSTE BOEKJAAR EN JAARVERGADERING

Het eerste boekjaar begint op datum van cie neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel om te eindigen op 31 december 2016.

De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden op de laatste vrijdag van de maand juni in 2017

KOSTEN

De comparanten verklaren dat het totale bedrag van de akte kosten, die voor rekening van de vennootschap komen wegens deze akte, ongeveer duizend achthonderd vijftig euro (1.850,00 ¬ ) bedraagt.

OVERNEMING VAN DE VERBINTENISSEN

De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het wetboek van vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening, en ter name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan.

VOLMACHT

De oprichters verlenen bijzondere volmacht voor onbepaalde tijd aan de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "VGD Accountants en Belastingconsulenten", met zetel te 1090 Brussel, Demunterlaan 5 bus 4, of aan één van haar bedienden, bevoegd om alleen op te treden en met de mogelijkheid van indeplaatsstelling, om alle mogelijke formaliteiten te vervullen betreffende neerleggingen en/of publicaties die verband houden met beslissingen van de zaakvoerders/bestuurders, van de algemene vergadering of van personen belast met het dagelijks bestuur,

q

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

alsook om de formaliteiten met betrekking tot de Kruispuntbank voor Ondernemingen, =de Ondernemingsloketten en de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen.

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL

Sabine Van Buggenhout-notaris

tegelijk neergelegd: uitgifte met bankattest

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SEPPE FOODS

Adresse
KOKERIJSTRAAT 50 9310 MELDERT(O-VL)

Code postal : 9310
Localité : Meldert
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande