SERVICE & DEVELOPMENT

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : SERVICE & DEVELOPMENT
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 447.850.186

Publication

19/08/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 08.08.2014, NGL 12.08.2014 14417-0030-011
01/12/2014
ÿþMal Wond 1t.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Iii i ia



Ondernemingsnr 0447.850.186

Benaming

(voluit) : SERVICE EN DEVELOPMENT

(verkort) "

Rechtsvoren NAAMLOZE VENNOOTSCHAP

Zetel KIPPENDONKSTRAAT 3, 9850 NEVELE

(volledig adres)

Onderwerp akte : Bijzondere algemene vergadering dd. 07.10.2014 - Benoeming onbezoldigde bestuurders

MONI, EUR jR BELG

24 11- 2014 B~GISOH %%

BLq

KCJCK-iANDEL TE GENT

1~i;t.l f i 6..P^6i\FE ~jií"i1~7

1 ci OU, 2014

Griffie

Met deze besluit de Bijzondere algemene vergadering dd. 07.10.2014 onder het voorzitterschap

van Dhr. Bresseleers Jan, de benoeming goed te keuren van Dhr. Bresseleers Jan en Mevr. Bressleers

Marieke als onbezoldigd bestuurder en dit vanaf 01.07.2014.

Dhr. Bresseleers Jan Bestuurder Dhr, Bresseleers Jan Mevr. Bresseleers Marieke

Onbezoldigd bestuurder Onbezoldigd bestuurder

ne (iF laatste biz van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening.

13/09/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 23.08.2013, NGL 06.09.2013 13577-0369-010
06/09/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 15.06.2012, NGL 30.08.2012 12516-0281-010
03/02/2012
ÿþ Mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

2 3 MI 2G12

iiiI" ia IV IIIIon o~OI l



k; f'ídï

175.37h-vAN

' r ^P1-111ffie- TE GENT





r

Ondernemingsnr :0447.850.186

Benaming (voluit) :SERVICE & DEVELOPMENT

(verkort):

s Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

1 1 1 1 1 !

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Roel MONDELAERS, notaris met standplaats te Aalter, op 28 december 2011, dat de buitengewone algemene vergadering de aandeelhouders van de naamloze vennootschap SERVICE &! DEVELOPMENT, waarvan de zetel gevestigd is te 9850 Nevele (Hansbeke), !Kippendonkstraat 3, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer 10447.850.186, rechtbank Gent, B.T.W.-nummer BE0447.850.186, onder andere !volgende beslissingen heeft genomen:

1

i 11. Bevestiging van de benoeming van mevrouw VERBEKE Marijke, wonende tel 19850 Nevele (Hansbeke), Kippendonkstraat 3, als bestuurder van dei (vennootschap, met ingang op 1 april 2008 en voor een termijn van zes jaar.

Bijgevolg is de raad van bestuur als volgt samengesteld:

1. De heer BRESSELEERS Jan, wonende te 9850 Nevele (Hansbeke), Kippendonkstraat 3;

2. Mevrouw VERBEKE Marijke, voornoemd.

Krachtens artikel 15 en 16 van de statuten vertegenwoordigt de raad van! bestuur als college de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte als eiser of als verweeder.

De vennootschap is rechtsgeldig verbonden ten aanzien van derden door del handtekening van de afgevaardigde bestuurder.

De vennootschap zal in recht kunnen optreden en geldig tegenover derden verbonden zijn, zelfs voor rechtshandelingen waarbij een staatsambtenaar of een openbare ambtenaar tussenkomt, door de handtekening van de Raad van Bestuur zonder dat deze van enige beslissing van de Raad of van enige machtiging moet doen blijken.

Zetel :9850 Nevele (Hansbeke), Kippendonkstraat 3 (volledig adres)

Onderwerp(en) akte :STATUTENWIJZIGING

2. Vaststelling dat ingevolge de vigerende wetgeving het kapitaal van de vennootschap, groot TWEE MILJOEN ACHTHONDERDVIJFTIGDUIZEND BELGISCHE FRANK (2.850.000,00 BEF), uitgedrukt wordt in euro en ZEVENTIGDUIZEND ZESHONDERDNEGENENVEERTIG EURO VIJFENZESTIG CENT (E 70.649,65) bedraagt.

4. Beslissing om de statutaire bepalingen inzake onder meer: voorkeurrecht, (bijeenkomst, samenstelling, bevoegdheid, oproeping en werking van het= bestuur, minimum aantal bestuurders, benoeming en bezoldiging van! Lbestuurders, hun vaste vertegenwoordiger en commissarissen, dagelijks)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

3. Afschaffing van de aandelen aan toonder en omzetting van de aandelen aan toonder in aandelen op naam. Wijziging van de huidige artikelen 8 en 22 van Ide statuten.

1

1

Luik B - vervolg

[bestuur, aanstelling van een directiecomité, bijeenkomst, werking, joproeping en toelatingsvoorwaarden tot de algemene vergadering, uitoefening Ivan het stemrecht, ontbinding en vereffening te (her)formuleren, onder andere rekening houdend met het Wetboek van vennootschappen en de laatste wetswijzigingen.

5. Beslissing om volledig nieuwe statuten aan te nemen en dit in overeenstemming met de voorgaande besluiten, na actualisering van de tekst, waaronder:

]VORM  NAAM

De vennootschap is opgericht als naamloze vennootschap onder de naam] ]SERVICE & DEVELOPMENT. ]DUUR

]

De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde duur. j

ZETEL De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9850 Nevele (Hansbeke),j Kippendonkstraat 3.

(DOEL jDe vennootschap heeft tot doel zowel voor eigen rekening als voor rekening Ivan derden, in aanneming, onderaanneming, evenals in tijdelijke vereniging,)

5zo in België als in het buitenland: ]

1. Het verhandelen en beheren van roerend en onroerend vermogen, alsmede! alle verrichtingen die hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks in verband) staan en die van aard zijn de opbrengst van deze roerende en onroerende) goederen te bevorderen, zoals de koop en verkoop, leasing met aankoop-optie] van roerende en onroerende goederen, ruilen, verkaveling, bouwen en] verbouwen, het onderhoud, de ontwikkeling, de verfraaiing, de huur end verhuring van deze of andere goederen, de uitbating van landbouwentiteiten,: alsmede zich borg te stellen en haar roerende en onroerende goederen in pand te geven voor het verloop van deze verbintenissen door derden aangegaan.

12. Het nemen van participaties onder eender welke vorm, in alle bestaande

lof nog op te richten vennootschappen en ondernemingen. l

:

3. Het verlenen van diensten in de meest ruime betekenis aan derden, zowel! :fysische personen, rechtspersonen als andere verenigingen, zoals! bijvoorbeeld management, bestuursmandaten, publicaties, voordrachten,: advies en begeleiding inzake hardware en software, know how, octrooien,: merken en modellen, selectie, opleiding.

14. Studie, organisatie en raadgevend bureau inzake financiële-, sociale-,! )handels- en fiscale aangelegenheden.

15. Alle investerings- en financiële verrichtingen behalve deze voorbehouden1

laan banken en tussenpersonen inzake financiële verrichtingen. j

lDe vennootschap mag alle burgerlijke-, industriële-, commerciële,: =financiële-, roerende- en onroerende verhandelingen verrichten int :rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel, die van aard zijn del ':verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden en die daartoe] )noodzakelijk, nuttig of zelfs maar bevorderend zijn.

jDe vennootschap mag daarenboven belangen nemen, hetzij door deelneming,I inbreng of elke andere wijze in alle vennootschappen, bestaande of op tel ;richten, zo in België als in het buitenland, die een gelijkluidend,: ]aanvullend of soortgelijk doel nastreven, of die van aard zijn de ontwik-j

lkeling van de onderneming te bevorderen. j

IZij kan optreden als bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen,j

]zij kan tevens borgstellen voor derden. !

KAP I TAAL :

Het geplaatst kapitaal van de vennootschap bedraagt ZEVENTIGDUIZEND] ]ZESHONDERDNEGENENVEERTIG EURO VIJFENZESTIG CENT (E 70.649,65). Het wordt: vertegenwoordigd door tweehonderdvijfentachtig gelijke aandelen, zonder] :vermelding van nominale waarde, die ieder één tweehonderdvijfentachtigste!

'van het kapitaal vertegenwoordigen. !

]AARD VAN DE AANDELEN

De aandelen zijn op naam. j

Voor-

behouden

aan het

rlegee

Staatsblad

]

]

]

]

]

]

]am

i~

ce

]~



]e

: rm

:

e

d

N

N

0

Ó

Î'

]~

141

iz

:e

IE1

~

~

C1D

Gd

IpQ

]

i

Voor-

behouden

aan het

" Séfgisa7i Staatsblad

Luik B - vervolg

!Het kapitaal kan vertegenwoordigd worden door aandelen met of zonder! !stemrecht zoals voorzien door artikel 476 van het Wetboek van! vennootschappen. Naast de aandelen die het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen» kunnen winstbewijzen of soortgelijke effecten worden uitgegeven. De statuten bepalen de eraan verbonden rechten.

!SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR De vennootschap wordt bestuurd door een Raad van bestuur, samengesteld door! zoveel bestuurders als aangeduid door de algemene vergadering, doch minstens drie. Wanneer de vennootschap evenwel is opgericht door twee personen of wanneerl lop de algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap isi vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, !mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van dei gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling door allel

middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

De statutaire bepaling die aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekent, houdt van rechtswege op gevolg te hebben tot de !raad van bestuur opnieuw uit ten minste drie leden bestaat.

de

kunnen ten allen tijde door de algemene vergadering

kan alleen dan geldig beraadslagen en beslissen van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

bij brief, telegram of telefax een collega afvaardigen

!Zij worden benoemd !hoogste zes jaar en !Het mandaat van de !onmiddellijk na de !overgegaan. !De bestuurders !ontslagen. !BERAADSLAGING 'De raad van bestuur ten minste de helft (Elke bestuurder kan

door de algemene vergadering voor een zijn herkiesbaar.

niet herkozen aftredende algemene vergadering die

termijn van tent

bestuurders neemt een eindei tot nieuwe benoeming isI

worden! wanneer

van diegene die de bijeenkomst geval waarin er slechts tweel

raad] behoeft, een persoonlijk belang heeft is verplicht de Raad daarvan op de !hoogte te brengen, en zijn verklaring te doen opnemen in de notulen der (zitting. Hij mag niet deelnemen aan deze beraadslaging en stemming.

Wanneer de Raad van Bestuur niet in getal is, worden de leden bij aangetekend schrijven tot een nieuwe zitting opgeroepen.

Op deze zitting kan geldig beslist worden, wat ook het aantal der, aanwezigen is. Men kan echter maar handelen over zaken die reeds op de vorige agenda stonden.

In de gevallen voorzien in artikel 521 van het Wetboek van

om hem te vertegenwoordigen op een bepaalde bijeenkomst van de raad van bestuur en er te stemmen in zijn plaats. In dit geval wordt de lastgever geacht aanwezig te zijn.

Nochtans kan geen enkele bestuurder meer dan een collega vertegenwoordigen. De besluiten van de raad van bestuur worden genomen met meerderheid der stemmen

Bij staking van stemmen, geeft de stem voorzit de doorslag, behoudens in het bestuurders zijn, zoals voorzien in artikel 13 van de statuten.

De bestuurder die in een handeling welke de goedkeuring van de

vennootschappen

kunnen de besluiten van de raad van bestuur genomen worden bij éénparig

schriftelijk akkoord van de bestuurders.

MACHTEN VAN DE RAAD

De Raad van bestuur beschikt over de macht om alle rechtshandelingen tel

stellen, noodzakelijk of nuttig, voor de verwezenlijking van het doel van

!de vennootschap met uitzondering van deze bij de wet voorbehouden aan de

!algemene vergadering.

DAGELIJKS BESTUUR - DIRECTIE COMITE

Il. Dagelijks bestuur

!De Raad van Bestuur mag het dagelijks bestuur van de vennootschap

Ide vertegenwoordiging wat dat bestuur aangaat, opdragen :

1- hetzij aan één of meer leden die dan de titel van gedelegeerd bestuurder

1

hetzij aan een of meer directeurs die al dan niet lid zijn van de Raad

evenals!

voe

ren;

Voor- Luik B - vervolg

behouden

aan het

Staatsblad

van Bestuur;

De Raad van bestuur mag de leiding van één of meer zaken van de vennootschap aan één of meer gevolmachtigden opdragen die al dan niet lid !zijn van de Raad van Bestuur en daarenboven elke lasthebber met bijzondere en beperkte opdrachten belasten.

De Raad van Bestuur kan van de hierboven omschreven bevoegdheden gebruik!

!maken en op ieder ogenblik aan de toegekende opdrachten een eind stellen. j

!De Raad van Bestuur bepaalt de bevoegdheden van de afgevaardigden en! !gevolmachtigden, bepaalt of /en eventueel in welke mate zij vergoed zullen! !worden.

Worden hoe dan ook geacht niet tot het dagelijks bestuur te behoren, het! verwerven of vervreemden van onroerende goederen of van zakelijke rechten! hierop, het aanvaarden of toestaan van huur- of leasingcontracten waarvan! de duurtijd drie jaar overtreft, de verwerving of de vervreemding van! investeringsgoederen of verbintenissen in het algemeen waarvan de waarde dei helft van het geplaatst kapitaal overtreft. 2. Directie comité

Overeenkomstig artikel 524 bis van het Wetboek van vennootschappen kan de !raad van bestuur zijn bestuursbevoegdheden overdragen aan een !directiecomité, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op 'het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond

van andere bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun !ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het ;directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur.

BEZOLDIGINGEN

Bij elke benoeming beslist de algemene vergadering dat ofwel het' bestuursmandaat onbezoldigd zal zijn, ofwel dat het wel bezoldigd zal zijn waarbij dan tevens wordt beslist in welke mate aan de bestuurders een vaste of niet vaste bezoldiging moet worden toegekend welke op algemene kosten moet worden aangerekend. VERTEGENWOORDIGINGEN - AKTEN EN RECHTSVORDERINGEN

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vennootschap in alle

handelingen in en buiten rechte als eiser of als verweeder. De,

vennootschap zal in recht kunnen optreden en geldig tegenover derden

verbonden zijn, zelfs voor rechtshandelingen waarbij een staatsambtenaar of teen openbare ambtenaar tussenkomt, door de handtekening van de Raad van! !Bestuur zonder dat deze van enige beslissing van de Raad of van enige! !machtiging moet doen blijken.

'De vennootschap is rechtsgeldig verbonden ten aanzien van derden door de handtekening van de afgevaardigde bestuurder.

De vennootschap is daarenboven geldig verbonden door bijzondere lasthebbers die handelen binnen de perken van hun lastgeving.

JAARVERGADERING

De jaarvergadering zal gehouden worden op de derde vrijdag van de maand! juni om 20 uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

VERTEGENWOORDIGING

Elke eigenaar van maatschappelijke aandelen kan zich op de algemene! vergadering laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde op voorwaarde dat deze laatste zelf aandeelhouder is en recht heeft de vergadering bij te wonen.

!Nochtans mogen minderjarigen, de ontzetten, en de burgerlijke eni handelsvennootschappen vertegenwoordigd worden door hun wettelijke of

!statutaire vertegenwoordigers of organen zelfs als zij geen aandeelhouder;

3 1

;zijn.

!De Raad van bestuur kan de formulering van de volmachten voorschrijven en! eisen dat deze laatste minstens vijf vrije dagen voor de algemene vergadering op de door hem aangeduide plaats zouden neergelegd worden.

iDe mede-eigenaars, de vruchtgebruikers en naakte eigenaars, de pandhoudende! !schuldeisers en de schuldenaars moeten zich respectievelijk door één en;









































Luik B - vervolg

Voor-

behouden

aan het

-~~é[gisc~i

Staatsblad

rdezelfde persoon laten vertegenwoordigen.

BOEKJAAR - JAARREKENING

]Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. (UITKERING Het batig saldo van de resultatenrekening maakt een nettowinst van de vennootschap uit. Van deze nettowinst zal jaarlijks 5 procent voor de samenstelling van het! wettelijk reservefonds vooraf genomen worden.

(Deze voorafneming is niet meer verplichtend wanneer dit fonds het tiende Ivan het maatschappelijk kapitaal bereikt heeft. (Over de bestemming van het saldo zal de algemene vergadering jaarlijks de' ;nodige beslissingen nemen, eventueel op advies van de raad van bestuur. !Evenzo zal op voorstel van de raad van bestuur, de algemene vergadering kunnen beslissen dat, na afhouding van het bedrag bestemd voor del samenstelling van de wettelijk reserve, het overige gedeelte van de winst! ]in reserves en /of voorzieningsfondsen zal belegd worden of eenvoudig naar een volgend boekjaar zal overgedragen worden.

BETALING VAN DIVIDENDEN

De eventuele betaling van de dividenden gebeurt op het tijdstip en bij de inrichting door de Raad van Bestuur bepaald. De raad van bestuur mag beslissen tot het uitkeren van interim-dividenden met inachtneming van de wettelijk bepalingen terzake. Deze beslissing moet! ter bekrachtiging voorgelegd worden aan de eerstvolgende jaarvergadering!! van de aandeelhouders, die zich hierover dient uit te spreken door middel!

Ivan een bijzondere stemming. !

+VERLIES VAN KAPITAAL 1De vennootschap kan op elk ogenblik ontbonden worden door de beslissing van de algemene vergadering.

Ingeval de helft van het maatschappelijk kapitaal verloren ging, moeten de, bestuurders het al of niet ontbinden van de vennootschap onderwerpen aan de! algemene vergadering, beraadslagend overeenkomstig de voorschriften bepaald voor de wijziging van de statuten. Bereikt het verlies drie /vierden van het kapitaal dan kan de ontbinding worden uitgesproken door de aandeelhouders die één /vierde van de op dei vergadering vertegenwoordigde aandelen bezitten. VEREFFENING

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door, de algemene vergadering. Is daaromtrent niets beslist, dan worden de in functie zijnde bestuurders van rechtswege als vereffenaars beschouwd, niet alleen om kennisgevingen en betekeningen te ontvangen, maar ook om dei vennootschap daadwerkelijk te vereffenen, en niet alleen ten overstaan van! derden, maar ook ten overstaan van de aandeelhouders.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is! overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van Ide algemene vergadering.

]De rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat zij heeft nagegaan dat de vereffenaars alle waarborgen van rechtschapenheid! :bieden. 'Een akte houdende benoeming van een vereffenaar kan slechts geldig worden neergelegd overeenkomstig artikel 74 van het Wetboek van vennootschappen] wanneer er een afschrift van de beslissing tot bevestiging of homologatie] door de rechtbank van koophandel wordt bijgevoegd. IDe vereffenaars beschikken over alle machten genoemd in de artikels 186 en! 187 van het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van]

]de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel te allen]

tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene] vergadering anders beslist.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten,-leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor ]akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

~--------~

Luik B - vervolg

zullen de vereffenaars, alvorens tot de verdeling over te gaan, maatschappelijke aandelen op voet van strikte gelijkheid plaatsen, hetzij door bijkomende stortingen te eisen voor de titels die onvoldoende volstort zijn, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in geld of titels van die maatschappelijke aandelen die voor een hoger bedrag volstort zijn.

" .

Voorbehouden aan het

(= Efèrgisc-h

Staatsblad

VERDELING

=Na deze betaling van de schulden, lasten en vereffeningkosten, wordt hetI netto-actief bij gelijke delen verdeeld onder alle maatschappelijke; aandelen.

Wanneer Wanneer alle maatschappelijke aandelen niet in gelijke mate volstort zijn,I alle!

6. Volmacht 1/ aan ondergetekende notaris om de gecoördineerde tekst van de statuten van de vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer tej leggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel,1 overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake, 2/ aan de bestuurders omi ede voorgaande beslissingen uit te voeren, 3/ aan de besloten vennootschap smet beperkte aansprakelijkheid "ZAKENKANTOOR VERBEKE GEERT", met zetel tei 19880 Aalter, Hoefijzer 10 evenals aan haar bedienden, aangestelden enl Îlasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, de vervulling vanj alle administratieve formaliteiten te verzekeren. Î

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL, opgemaakt uitsluitend voor neerlegging op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent.

(Getekend)

R. MONDELAERS

Notaris

Werd gelijktijdig neergelegd:

1. een afschrift van de akte statutenwijziging;

2. gecoordineerde tekst van de statuten.

17/11/2011 : GE165819
06/09/2010 : GE165819
06/10/2009 : GE165819
29/08/2008 : GE165819
28/04/2008 : GE165819
08/11/2007 : GE165819
04/10/2007 : GE165819
18/07/2006 : GE165819
10/10/2005 : GE165819
28/09/2004 : GE165819
03/07/2003 : GE165819
16/09/2002 : GE165819
19/12/2001 : GE165819
23/09/1999 : GE165819

Coordonnées
SERVICE & DEVELOPMENT

Adresse
KIPPENDONKSTRAAT 3 9850 HANSBEKE

Code postal : 9850
Localité : Hansbeke
Commune : NEVELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande