SILVERTONE

Association sans but lucratif


Dénomination : SILVERTONE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.533.146

Publication

05/01/2015
ÿþ

ddf k C3 ln de bidagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





NEERGELEGD

11111 111111111311111 1 I



~ 9 CEC, 2014

RECí~Tt~ TE GENT i

K VAN

KQ4PH









Ondernemingsnr, : Q836533146

Benaming Silvertone

(voluit) :

Vereniging Zonder Winstoogmerk

Guido Gezellestraat 61, 9050 Ledeberg

Bij beslissing van de algemene vergadering wordt de zetel van Silvertone VZW per 1 augustus 2014 overgebracht naar de Vaderiandstraat 148, 9000 Gent.

(afgekort) Rechtsvorm

Zetel :

Onderwerp akte :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de Laatste blz. van Luik vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

07/06/2011
ÿþMOA z2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*1108492]*



NEERGELEGD

2 5 ME! 2011

RECHT `K VAN

GENT

Ondernemingsnr : O ó 3 G. 533. dit16

Bena ming

(voluit) : Silvertone

(verkort) :

Rechtsvoren : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Guido Gezellestraat 61, 9050 Ledeberg

Onderwerp akte :

Ondergetekende oprichters van de vereniging zonder winstoogmerk, namelijk

Filip Huyghebaert (voorzitter), wonende te Guido Gezellestraat 61, 9050 Ledeberg,

Eva Hautekiet (secretaris), wonende te Trolieberg 7, 3010 Kessel-Lo

en

Dieter Christiaens (penningmeester), wonende te Wellingstraat 58, 9000 Gent

verklaren de VZW op te richten vanaf 23 mei 2011 met volgende statuten:

Artikel 1  Naam: De vereniging heeft als naam "Silvertone". Alle akten, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging zullen die benaming vermelden, met onmiddellijk daarvoor of daarna de aanduiding "Vereniging zonder winstoogmerk", of afgekort "vzw".

Artikel 2  Zetel: De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 9050 Ledeberg, Guido Gezellestraat 61 , in het gerechtelijk arrondissement Gent.

Artikel 3  Doel: De vereniging heeft tot doel:

De vereniging heeft tot doel alle culturele activiteiten en producten die ze interessant acht zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland. Zij kan activiteiten opzetten die tot doel hebben zowel het grote publiek vertrouwder te maken met hedendaagse kunst en cultuur, als het samenbrengen van een gespecialiseerd publiek, Viaarns, Waals zowel als buitenlands, ter bevordering van een culturele informatie-uitwisseling en uitstraling. Zo stelt zij zich eveneens tot doel muzikale en audiovisuele werken uit te voeren, op te nemen, te produceren, te promoten, te verspreiden en te exploiteren. Daartoe kan zij evenementen, optredens, fuiven en activiteiten van allerlei aard organiseren en mede-organiseren. Zij kan eveneens optreden ats uitgever van literaire, muzikale en audiovisuele werken. Zij kan deze handelingen stellen in alle genres en disciplines zoals theater, muziek, audiovisuele kunsten, dans, letterkunde, plastische kunsten, gastronomie en aile andere activiteiten en producten in verband daarmee. Zij kan daartoe alle activiteiten ondernemen die het doel kunnen bevorderen

De vereniging heeft eveneens tot doel de promotie van de sector van de muziek, zij kan daartoe informatie over de sector toegankelijk maken en actief deelnemen aan projecten en evenementen waar de sector mee gebaat is, zoals optredens, repetities, workshops, lessen.

Hiertoe zal de vereniging kunnen overgaan, door middel van gemeenschappelijke acties, tot het organiseren en aanmoedigen van allerlei economische, sociale, culturele, juridische en maatschappelijke manifestaties of acties. De vereniging mag aile handelingen verrichten of (handels-)daden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben. Zo mag de vereniging vergoedingen innen om haar lasten en kosten te dekken alsook roerende en onroerende goederen verwerven en bezitten, nodig voor de verwezenlijking van haar doel.

Artikel 4  Leden:

§1. De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden. De ondergetekende oprichters zijn de eerste

leden. De vereniging telt minstens drie leden. Eenieder die de doelstelling van de vereniging onderschrijft, komt

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto z Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

in aanmerking om lid te worden van de vereniging. Daartoe richt het kandidaat-lid een schriftelijke aanvraag aan de raad van bestuur. Die aanvraag moet mede ondertekend zijn door twee bestaande leden. De raad van bestuur beslist in haar eerstvolgende bijeenkomst na ontvangst van de aanvraag over de kandidatuur. Tegen de beslissing van de raad van bestuur is geen beroep mogelijk. Voor de toegetreden leden geldt dat zij moeten voldoen aan de toetredingsvoorwaarden zoals bepaald door de raad van bestuur in een huishoudelijk reglement. Toegetreden leden beschikken niet over stemrecht op de algemene vergadering.

§2. Het lidmaatschap van zowel de leden als de toegetreden leden van de vereniging eindigt van rechtswege bij het overlijden van het lid of het niet langer bestaan van de rechtsvorm van het lid. Het lidmaatschap eindigt eveneens indien schriftelijk ontslag wordt ingediend bij de raad van bestuur, of indien de algemene vergadering

tot de uitsluiting beslist met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

Artikel 5  Algemene Vergadering:

§1. De exclusieve bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

3.de benoeming en de afzetting van de commissarissen, in de gevallen waarin de wet de aanstelling van

een commissaris vereist, en het bepalen van het bedrag van hun vergoeding;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.aanvaarden van nieuwe leden;

8.de uitsluiting van een lid;

9.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

1 p.het opstellen van een reglement van inwendige orde;

§2. Elk jaar wordt een statutaire algemene vergadering gehouden in de loop van het eerste semester voor het goedkeuren van de rekeningen van het vorige kalenderjaar en van de begroting van het lopende kalenderjaar.

De algemene vergadering komt daarnaast bijeen telkens wanneer de raad van bestuur dit nodig acht en in elk geval wanneer ten minste één vijfde van de leden dit vraagt.

§3. Alle leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen door middel van een gewoon schrijven (e-mail) dat dag, uur en plaats van de vergadering vermeldt. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de

agenda gebracht.

§4. De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Ieder lid kan evenwel niet meer dan één ander lid vertegenwoordigen.

§5 Op de algemene vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen.

§6. Over de volgende aangelegenheden kan de algemene vergadering enkel geldig beslissen met een meerderheid van twee derden van de stemmen:

1.het wijzigen van de statuten;

2.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

3.het uitsluiten van de leden.

Om over de eerste twee punten van het vorige lid geldig te kunnen beraadslagen is daarenboven vereist dat de wijzigingen of het voorstel tot omzetting uitdrukkelijk in de oproeping zijn vermeld en dat ten minste twee derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Indien op de eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering kan evenwel pas vijftien dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden.

§7. Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§8. Elke wijziging van de statuten wordt binnen de week nadat ertoe besloten is doorgegeven aan de griffie van de Kamer van Koophandel van Gent, zodat deze in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad kunnen worden bekendgemaakt. De vernieuwde statuten worden aan alle leden en belanghebbende derden medegedeeld per aangetekend schrijven.

Artikel 6  Bestuurders: De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor een onbepaalde periode. De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen. De algemene vergadering kan een bestuurder op elk ogenblik afzetten per aangetekend schrijven.

ledere bestuurder op zijn beurt kan vrijwillig ontslag nemen per aangetekend schrijven, voorzien van zijnfhaar motivatie.

MOD2.2

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur beslist als een college. Dit betekent dat de meerderheid van de bestuurders aanwezig moet zijn, en daarvan een gewone meerderheid akkoord moet gaan.

De akten betreffende de benoeming, ontslagneming of afzetting van bestuurders worden in de week nadat de beslissing genomen is doorgegeven aan de griffie van de Kamer van Koophandel van Gent, zodat deze kunnen worden bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die de wet of de statuten niet uitdrukkelijk verlenen aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur.

Artikel 7 - Aansprakelijkheid: De bestuurders en secretaris zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging. Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de weten in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Artikel S  Ledenbijdrage: De jaarlijkse bijdrage kan niet meer bedragen dan 2000 euro. Het bedrag van de bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur.

Artikel 9 - Boekjaar: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Artikel 10  In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging zal het vermogen aan een vereniging geschonken worden met gelijkaardige doelstellingen.

Artikel 11  De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 12  Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Artikel 13  -Toegetreden leden: Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de VZW een mondelinge aanvraag indienen om toegetreden lid te worden. De raad van bestuur beslist in geheimhouding en zonder verdere motivatie dal een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid. Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in het huishoudelijk reglement worden omschreven. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken bij middel van een mondeling bericht gericht aan de secretaris van de raad van bestuur. Hef ontslag wordt effectief met onmiddellijke ingang na dit bericht. Een ontslagnemend toegetreden lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag werd ingediend. Toegetreden leden die in strijd handelen met de doelstellingen van de VZW kunnen door een eenzijdig besluit van de raad van bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap. Daarna komen de werkende leden in een Algemene Vergadering bijeen en benoemen de ledenvan de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur is als volgt samengesteld en aangesteld tot en met dé Algemene Vergadering van

2012.

FiLIP HUYGHEBAERT, voorzitter, wonende te Guido Gezellestraat 61, 9050 Ledeberg (Gent);

EVA HAUTEKIET, secretaris, wonende te Trolieberg 7, 3010 Kessel-Lo (Leuven),

Aldus opgemaakt in evenveel exemplaren als er stichtende leden zijn, plus twee (één te bewaren op de zetel, één neer te leggen op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent).

Handtekeningen, Eva Hautekiet Dieter Christiaens

Filip Huyghebaert

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-be;ouden aan het ;Belgisch Staatsblad

Coordonnées
SILVERTONE

Adresse
GUIDO GEZELLESTRAAT 61 9050 LEDEBERG(GENT)

Code postal : 9050
Localité : Ledeberg
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande