SINT-PIETERSVRIENDEN OUDENAARDE

Association sans but lucratif


Dénomination : SINT-PIETERSVRIENDEN OUDENAARDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 478.456.953

Publication

04/11/2011
ÿþ4 .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

I 111111 lIIl III IIl1 11fl 1ID II II1I I il 11i

" 11166701"

Oudenaarde

2 1 01(T. 2011

Griffie

Ondernemingsnr : 0478.456.953

Benaming

(voluit) : Sint-Pietersvrienden Oudenaarde

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Deinzestraat 92 - 9700 Oudenaarde

Onderwerp akte : Verplaatsing maatschappelijke zetel - aanpassing statuten

Op 22 juni 2011 werd een buitengewone algemene vergadering van de vzw gehouden. Meer dan 213 van de leden waren aanwezig. De vergadering besliste met eenparigheid van stemmen om vanaf deze datum de vorige statuten volledig te vervangen door de volgende:

Tiel i Benaming - zetel - doel - duur

Artikel 1 : De vereniging draagt als benaming : " Sint-Pietersvrienden Oudenaarde".

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaand van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2 : De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te: Burgschelde 25 bus 2 - 9700 Oudenaarde. De vereniging ressorteert onder het gerechterlijk arrondissement Oudenaarde.

Artikel 3 : De vereniging stelt zich tot doel de organisatie van sportieve, culturele en recreatieve wedstrijden en activiteiten in de ruimste zin.

Om het doel omschreven in het eerste lid te bereiken kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dat doel te maken hebben en/of dit doel kunnen bevorderen.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

Artikel 4 : De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel Il Lidmaatschap

Artikel 5 : Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

Tot de vereniging kan als werkend lid toetreden, elk natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur aanvaard wordt. De raad van bestuur beslist geheim en autonoom over elk verzoek tot opneming. Zij dient haar toelating of weigering niet te motiveren.

Het kandidaat werkend lid dient als toetredingsvoorwaarde te worden voorgedragen door één van de`:. werkende leden van de vereniging.

De leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten, in voorkomend geval het huishoudelijk reglement. De leden zullen zich in hun gedragingen door deze principes laten leiden en ze verbinden er zich tot geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei:

wijze schade toe te brengen. "

" Artikel 6 : De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden ook andere personen ats'. ereleden, toegelaten leden, steunende leden, corresponderende leden of beschermende leden tot de vereniging: toelaten.

Artikel 7 : De jaarlijkse bijdrage voor de werkende leden Kan niet meer bedragen dan tweehonderdvijftig' : euro. Het bedrag van de bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur.

MOO 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Artikel 8 : De basisbijdrage van de niet-werkende leden (ereleden, toegelaten leden, steunende leden, corresponderende leden of beschermende leden) wordt bepaald door de raad van bestuur.

Artikel 9 : Het lidmaatschap van de werkende leden eindigt van rechtswege bij het overlijden van het lid.

Het lidmaatschap eindigt eveneens indien schriftelijk ontslag wordt ingediend bij de voorzitter van de raad

van bestuur.

Tenslotte eindigt het lidmaatschap van werkend vennoot indien de algemene vergadering beslist een lid uit

te sluiten. Dit gebeurt door de algemene vergadering overeenkomstig de vzw wetgeving.

Artikel 10 : De uittredende, ontslagnemende of ontslagen leden, alsook hun erfgenamen of de erfgenamen van de overleden leden verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging. Ze kunnen evenmin de eventueel door hen zelf of door hun rechtsvoorganger ingebrachte bedragen terugvorderen.

Tite Ill Algemene Vergadering

Artikel 11 : De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden. De werkende leden beschikken in de vergadering over één stem.

Artikel 12 : De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging.

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn :

1° benoeming van de voorzitter en ondervoorzitter

2° wijziging van de statuten;

3° het benoemen en afzetten van de bestuurders, alsook het geven van kwijting;

4° het bekrachtigen van de aanvaarding, alsook het uitsluiten van leden;

5° het goedkeuren van jaarlijkse begrotingen en rekeningen;

6° het benoemen en afzetten van een commissaris, alsook het geven van kwijting;

7° het toekennen van een vergoeding aan de bestuurders.

8° De ontbinding van de vereniging

9° Goedkeuring van een eventueel huishoudelijk reglement door de raad van bestuur opgesteld.

Artikel 13 : De algemene vergadering kiest onder haar leden een voorzitter en een ondervoorzitter. Ze maken deel uit van de raad van bestuur.

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de algemene vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. Is ook de ondervoorzitter verhinderd, dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige leden of het aanwezig lid met de hoogste ononderbroken lidmaatschapsanciënniteit.

Artikel 14 : § 1 Elk jaar wordt uiterlijk binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar minstens één algemene vergadering gehouden.

§ 2 Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de werkende leden daarom verzoeken. In dit laatste geval dient de raad van bestuur binnen de maand gevolg te geven aan het verzoekschrift.

§ 3 De leden worden door middel van een gewone of aangetekende brief, fax of mail, opgeroepen voor de algemene vergadering door voorzitter van de raad van bestuur. De oproepingsbrief dient de leden tenminste acht dagen vôôr de vergadering te bereiken. De postdatum geldt als bewijs. Als tenminste één lid hieropm vraagt gegeurt de uitnodiging per aangetekend schrijven.

§ 4 De algemene vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

§ 5 De oproepingsbrief bevat steeds de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur maar één vijfde van de leden heeft het recht om bijkomende punten op de agenda te laten plaatsen.

Artikel 15 : § 1 De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige leden, tenzij over de aangelegenheden opgesomd in de vzw wet. Indien het aanwezigheidsquorum niet werd bereikt op de eerste algemene vergadering, zal een tweede algemene vergadering rechtsgeldig kunnen besluiten ongeacht het aantal aanwezigen. De tweede algemene vergadering dient tenminste vijftien daten later gehouden dan de eerste.

§ 2 Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid. Het aantal volmachten per aanwezig lid is beperkt tot één.

§ 3 Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

Artikel 16 : De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een op de zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering. Elk lid van de vergadering beschikt over een inzagerecht in de notulen.

De leden kunnen op hun verzoek een afschrift (volledige kopij) of een uittreksel (gedeeltelijke kopij) krijgen van de notulen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2011- Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Titel IV Raad van bestuur

Artikel 17 : De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste twee bestuurders die tevens werkend lid zijn van de vereniging.

Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal werkende leden van de vereniging.

De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar, Als er geen nieuwe verkiezingen plaats vinden blijven de bestuurders in functie tot aan de volgende verkiezingen.

Als een bestuuder vervangen wordt door een andere, dan wordt hij geacht het mandaat van zijn voorganger te voleindigen.

Nieuwe bestuurders blijven in functie tot aan de volgende verkiezingen.

Aan de bestuurders wordt geen vergoeding uitgekeerd, tenzij anders beslist wordt door de algemene vergadering.

Artikel 18 : De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

De raad is bevoegd om alle daden van bestuur te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad kan op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één van de bestuurders. Degene die een deel of het geheel van de bevoegdheid van de raad van bestuur gedelegeerd krijgt is uitsluitend verantwoording verschuldigd aan die raad. De raad kan eveneens één of meer gedelegeerd-bestuurders aanduiden, die met het dagelijks bestuur worden belast. De gedelegeerd-bestuurder verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging eveneens alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van de vervoersinstanties, post, bank, spaarkas en dergelijke meer. Hij is tevens bevoegd de beslissingen van de raad van bestuur uit te voeren en in het bijzonder het mandaat ad litem te verstrekken aan een advocaat.

De raad van bestuur treedt op als eiser of verweerder in aile rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Artikel 19 : De raad kan onder zijn leden een secretaris en een penningmeester benoemen.

De raad wordt voorgezeten door de voorzitter van de vereniging. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de raad voorgezeten door de ondervoorzitter. is ook de ondervoorzitter verhinderd of bij ontstentenis van de ondervoorzitter, dan wordt de raad voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders of de aanwezige bestuurder met de hoogste ononderbroken bestuursanciënniteit.

Artikel 20 : De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De bijeenroeping van de raad is verplicht wanneer één derde van de leden van de algemene vergadering daarom vraagt.

De oproeping gebeurt tenminste acht dagen vc 6r de vergadering aan alle bestuurders via een brief of mail. De vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproeping.

De oproeping bevat eveneens de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter of door twee bestuurders. De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij alle bestuurders aanwezig zijn en deze er unaniem mee instemmen dat over het niet-geagendeerde onderwerp toch beraadslaagd en gestemd mag worden door de raad van bestuur.

Artikel 21 : Indien de voorzitter van de raad van bestuur dat opportuun acht kan de raad van bestuur een voorstel goedkeuren door de ondertekening voor akkoord van een rondschrijven dat het voorstel bevat, door alle leden van de raad van bestuur.

In dat geval dient de raad van bestuur niet samengeroepen te worden om geldig te beraadslagen. Het rondschrijven bevat de volgende vermeldingen :

1° vermelding dat het gaat om een voorstel van beslissing van de raad van bestuur;

2° vermelding dat enkel de ondertekening van het voorstel door alle leden van de raad van bestuur de goedkeuring van het voorstel tot gevolg heeft;

3° vermelding dat het voorstel niet geamendeerd kan worden en dat er geen voorbehoud kan gemaakt worden door de leden;

4° vermelding dat alle leden van de raad van bestuur het stuk ondertekend terug moeten zenden met daarbij de eigenhandig geschreven woorden " goedgekeurd voor beslissing van de raad van bestuur";

5° vermelding dat het ondertekende rondschrijven binnen tien dagen teruggestuurd moet worden naar de maatschappelijke zetel.

Artikel 22 : De raad van bestuur vergadert slecht geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend.

De goedgekeurde notulen worden opgenomen in een daartoe bestemd register. Elke bestuurder beschikt over een inzagerecht in deze notulen. Op zijn verzoek kan elke bestuurder een afschrift (volledige kopie) of een uittreksel (gedeeltelijke kopie) krijgen van deze notulen.

Luik B - Vervolg



MOD 2,2

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Staatslilàd --04/1-1/2-01I - Annexes du 1Vlnniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Titel V Begrotingen en rekeningen

Artikel 23 : Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot éénendertig december. Met het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten en de inventaris en de begroting voor het volgend jaar opgemaakt. Ze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

Titel VI Ontbinding en vereffening

Artikel 24 : De verenging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan twee bedraagt. Zelfs in dat geval beschikt de vereniging over een regularisatietermijn van drie maanden.

De vereniging kan vrijwillig ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig de vzw wet, door een gerechtelijke beslissing of door intrede van de ontbindende voorwaarde.

Artikel 25 : Indien de verenging ontbonden wordt, hetzij vrijwillig, gerechtelijk of door intrede van de ontbindende voorwaarde wordt een vereffenaar aangesteld. Bij gebreke van aanstelling van een vereffenaar zullen de bestuurders in functie van rechtswege het mandaat van vereffenaar opnemen. De vereffenaar gaat over tot realisatie van het actief en betaling van de schulden dit rekening houdende met de rangorde van deze schuldeisers.

Omtrent de bestemming van het netto actief wordt beslist door de algemene vergadering.

De bestemming van het netto actief zal ten goede komen aan een vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of een onbaatzuchtig doel.

De algemene vergadering kan terzake slechts geldig beraadslagen wanneer het voorwerp daarvan in het bijzonder vernield is in de oproepingsbrief dewelke ten laatste tien dagen voor de vergadering dient toe te komen bij de leden.

De vereffenaar kan één of meer gemotiveerde voorstellen van bestemming aangeven in de bijeenroepingsbrief. Alle werkende leden dienen op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De bestemmingsbeslissing is slechts geldig wanneer zij door de in de vergadering aanwezige leden bij twee derde meerderheid goedgekeurd wordt.

Zijn niet alle leden op de eerste vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Op deze tweede vergadering kan rechtsgeldig beslist worden welk het getal van de aanwezig [eden ook zij.

Titel VII Slotbepaling

Artikel 26 : Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de VZW-wet of de wetgeving die deze wet zou vervangen na oprichting van de vereniging, toepasselijk.

Tevens dient rekening gehouden te worden met de algemene wettelijke bepalingen, het eventuele huishoudelijke reglement en de gebruiken terzake.

De vergadering bevestigt dat de de raad van bestuur sinds 18 juni 2009 als volgt is samengesteld:

Aelvoet Marc, Voorzitter en penningmeester, Jezuitenplein 29!301 - 9700 Oudenaarde

- Lamon Jan, Secretaris, Deinzestraat 92 - 9700 Oudenaarde

- Viaene Patrick, Ondervoorzitter, Bekemolen 31 - 9700 Oudenaarde

Oudenaarde, 22 juni 2011

Jan Leman

Secretaris

Coordonnées
SINT-PIETERSVRIENDEN OUDENAARDE

Adresse
DEINZESTRAAT 92 9700 OUDENAARDE

Code postal : 9700
Localité : OUDENAARDE
Commune : OUDENAARDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande