SOCIAAL VASTGOED PROJECT

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : SOCIAAL VASTGOED PROJECT
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 600.951.226

Publication

17/03/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

13-03-2015

Griffie

*15304546*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0600951226

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

Sociaal Vastgoed Project

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Er blijkt uit een akte verleden op 13 maart 2015 voor het ambt van Meester Lucie Vandermeersch, notaris met standplaats te Oudenaarde, vervangende haar ambtsgenoot, Meester Johan Van Caenegem, notaris te Kruishoutem, ter registratie, dat een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de benaming «SOCIAAL VASTGOED PROJECT » is opgericht door:

1) De heer GOETGEBUER Kurt Alfons, geboren te Sint-Amandsberg op 27 juni 1971, wonende te 9810 Nazareth, Snepstraat 33.

2) Mevrouw hUTSEBAUT Liliane Clémence Emilienne, geboren te Gent op 14 augustus 1939, wonende te 9840 De Pinte, Baron de Gieylaan 1/0005.

3) De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Onderhoud en herstel met maatschappelijke zetel te 9810 Eke (Nazareth), Steenweg 41a, ingeschreven in het rechtspersonenregister Gent, afdeling Gent, met ondernemingsnummer 0506.883.396,

Het kapitaal van de vennootschap is deels vast en deels veranderlijk.

Het vaste gedeelte van het kapitaal bedraagt vijfentwintigduizend euro (¬ 25.000,00). Het wordt vertegenwoordigd door tien (10) aandelen categorie A zonder nominale waarde, die elk één/tiende van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Het vaste gedeelte van het kapitaal is volledig geplaatst. Er wordt op de tien aandelen ingeschreven als volgt :

- door de heer Kurt GOETGEBUER, voornoemd, wordt ingeschreven op acht (8) aandelen categorie A, middels inbreng in geld, volledig volstort, te weten voor de som van twintigduizend euro (¬ 20.000,00 )

- door mevrouw Liliane hUTSEBAUT voornoemd, wordt ingeschreven op één (1) aandeel categorie A middels inbreng in geld, volledig volstort, te weten voor de som van tweeduizend vijfhonderd euro (¬ 2.500,00)

- door de vennootschap Onderhoud en herstel BVBA voornoemd, wordt ingeschreven op één (1) aandeel categorie A middels inbreng in geld, volledig volstort, te weten voor de som van tweeduizend vijfhonderd euro (¬ 2.500,00).

De inschrijvers verklaren dat alle aandelen waarop zij ingeschreven hebben aldus volledig volstort zijn. De vennootschap beschikt dus vanaf heden over een bedrag in geld van in totaal vijfentwintigduizend euro (¬ 25.000,00).

De gelden werden gestort op een bijzondere rekening nummer BE51 7350 3770 1662 geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij KBC Bank NV, kantoor KBC BANK Nazareth, Drapstraat 1, 9810 Nazareth, zoals blijkt uit het bewijs van deponering (bankattest) afgeleverd door genoemde financiële instelling op 2 maart 2015, dat in het notarisdossier zal blijven. Wij, notaris, bevestigen dat het gestorte kapitaal werd gedeponeerd overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

STATUTEN

Afdeling I. Benaming  zetel  doel  duur

Artikel 1. Benaming

Onderwerp akte :

Steenweg 41 Bus A 9810 Nazareth

Oprichting

Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid aangenomen, waarvan de benaming luidt: SOCIAAL VASTGOED PROJECT. Alle akten, facturen, brieven, aankondigen, bekendmakingen, orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap, vermelden deze naam, die wordt onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid of  CVBA , gevolgd door de nauwkeurige aanwijzing van de zetel van de vennootschap, het ondernemingsnummer, het woord  rechtspersonenregister of de afkorting  RPR , gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9810 Eke (Nazareth), Steenweg 41A.

Artikel 3. Doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

" het aanleggen, beheren en uitbreiden van een onroerend patrimonium bestemd voor huisvesting en/of dagbesteding;

" alle studiën en operaties met betrekking tot alle onroerende goederen en rechten en tot alle roerende goederen en rechten welke daaruit voortvloeien, zoals de aankoop, de bouw, de verbouwing, de aanpassing, de huur en onderhuur, de ruiling, de verkoop, de verdeling en de verkaveling en, in het algemeen, alle operaties die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken van alle bebouwde of onbebouwde onroerende eigendommen;

" alle mogelijke verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het onderhoud, de renovatie, het herstel, de verfraaiing, de vernieuwing en de modernisering van onroerende goederen en, algemeen genomen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met openbare en particuliere bouwwerken;

In het bijzonder zal het onroerende patrimonium bestemd worden voor verhuur en verkoop op de sociale woningmarkt.

De vennootschap mag alle verrichtingen uitvoeren in eigen naam en voor eigen rekening evenals voor rekening van derden.

De vennootschap kan onder meer, zonder dat navolgende opsomming beperkend is, alle industriële, commerciële, financiële, burgerlijke, roerende en onroerende handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel in verband staan of de verwezenlijking ervan kunnen vergemakkelijken. Daartoe kan zij zich door vereniging, inbreng of fusie, inschrijvingen, participaties, financiële tussenkomst of op om het even welke wijze interesseren in alle bestaande of op te richten vennootschappen waarvan het doel hetzelfde of verwant is aan het hare of die haar bedrijvigheid in de hand zou kunnen werken of bevorderen en uitbreiden. De vennootschap mag gelden lenen en ontlenen aan en van derden, alsmede aan of door één of meerdere vennoten of zaakvoerders van de vennootschap.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachthouder, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan zich borgstellen of zakelijke zekerheden verstrekken ten voordele van derden, ondernemingen of vennootschappen waarin zij een belang bezit als mede-eigenaar, vennoot, schuldeiser of anderszins.

Artikel 4. Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Afdeling II. Kapitaal  aandelen  aansprakelijkheid

Artikel 5. Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is deels vast en deels variabel.

5.1. Vast kapitaal

Het vaste gedeelte van het kapitaal bedraagt vijfentwintig duizend euro (¬ 25.000,00) en wordt vertegenwoordigd door tien (10) aandelen van categorie A. Elk A-aandeel heeft een nominale waarde van tweeduizend vijfhonderd euro (¬ 2.500,00).

5.2. Variabel kapitaal

Het variabel gedeelte van het kapitaal wordt vertegenwoordigd door enerzijds aandelen van categorie B en anderzijds aandelen van categorie C. Elk B-aandeel heeft een nominale waarde van vijfduizend euro (¬ 5.000,00), terwijl elk C-aandeel een nominale waarde van tweeduizend vijfhonderd euro (¬ 2.500,00) heeft. De B-aandelen en C-aandelen dienen bij de inschrijving volledig volstort te worden.

Het variabel gedeelte van het kapitaal kan worden verhoogd respectievelijk verminderd, door toetreding, respectievelijk uittreding of uitsluiting van vennoten, bij storting of terugneming van inbrengen. Deze verrichtingen geschieden zonder statutenwijzigingen.

De uitgifte of intrekking van B-aandelen en C-aandelen boven het vaste gedeelte van het kapitaal geschiedt bij beslissing van het bestuursorgaan van de vennootschap.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Afdeling IV. Bestuur  vertegenwoordiging

Artikel 14. Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer bestuurders. De algemene vergadering bepaalt het aantal bestuurders, zij benoemt en ontslaat de bestuurders en stelt de vergoedingen vast. De meerderheid van de vennoten van categorie A aanwezig of vertegenwoordigd op de algemene vergadering, hebben het recht om aan de algemene vergadering kandidaat-bestuurders voor te dragen.

Tenzij anders bepaald door de algemene vergadering, wordt het mandaat van de bestuurders niet bezoldigd. De aftredende bestuurders zijn herbenoembaar.

Wanneer een rechtspersoon wordt benoemd tot bestuurder, dient deze onder haar vennoten, bestuurders, leden van de directieraad, of werknemers een vaste vertegenwoordiger te benoemen die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon bestuurder. De vaste vertegenwoordiger is niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap.

Het bestuursorgaan kan één of meerdere gedelegeerde bestuurders aanstellen, verkozen onder de bestuurders bij gewone meerderheid.

Artikel 15. Bevoegdheden

Het bestuursorgaan heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van beschikking en van bestuur te stellen die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de statuten en het Wetboek Vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Het bestuur mag zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan derden. Zo mag hij onder meer het dagelijks bestuur van de vennootschap toevertrouwen aan een gedelegeerd bestuurder.

Artikel 16. Externe vertegenwoordiging

De vennootschap wordt ten aanzien van derden, in een buiten rechte, in alle rechtshandelingen en akten, met inbegrip van die akten die de tussenkomst vereisen van een openbaar ambtenaar, geldig vertegenwoordigd door één bestuurder, alleen optredend.

Binnen de grenzen van hun mandaat wordt de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door bijzondere lasthebbers aangesteld door het bestuursorgaan.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van het bestuursorgaan, wordt de vennootschap ten aanzien van derden binnen het kader van het dagelijks bestuur rechtsgeldig verbonden door een gedelegeerd bestuurder die alleen optreedt, voor zover er een gedelegeerd bestuurder benoemd is.

Afdeling V. Algemene vergadering

Artikel 19. Jaarvergadering, bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen

De algemene vergadering komt ten minste eenmaal per jaar bijeen op de laatste vrijdag van de maand mei om twintig uur (20.00 u), op de maatschappelijke zetel of enige andere plaats voorgesteld in de oproepingsbrief. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering op de eerstvolgende werkdag plaats.

Artikel 20. Bijeenroeping

De vennoten worden voor elke algemene vergadering door de enige bestuurder of de voorzitter van de raad van bestuur, of bij ontstentenis de hiervoor aangewezen bestuurder, opgeroepen ten minste vijftien (15) kalenderdagen vóór de algemene vergadering. De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt per email op het door de vennoot opgegeven emailadres, zoals vermeld in het aandelenregister.

De oproeping moet de volledige agenda bevatten. Over daarin niet vermelde onderwerpen kan slechts geldig worden gestemd indien de algemene vergadering bij unanimiteit hiermee akkoord gaat. De algemene vergaderingen worden gehouden op de maatschappelijke zetel of op iedere andere plaats die in de oproepingsbrieven worden bepaald.

Om te worden toegelaten tot de algemene vergadering dient elke vennoot minstens vijf (5) kalenderdagen vóór de datum van de algemene vergadering zijn voornemen om aan de algemene vergadering deel te nemen schriftelijk mee te delen aan het bestuursorgaan.

Artikel 21. Stemrecht  besluitvorming

Elk aandeel van categorie A geeft recht op vijftig (50) stemmen.

Elk aandeel van categorie B en van categorie C geeft recht op één (1) stem.

De stemkracht van de B-aandelen en van de C-aandelen op de algemene vergadering wordt beperkt voor de B-aandelen tot maximaal veertig procent (40%) en voor de C-aandelen tot maximaal tien procent (10%) van de totaliteit van alle stemmen, uit te oefenen op de algemene vergadering. Alle aanwezige of rechtsgeldig vertegenwoordigde vennoten brengen op de algemene vergadering hun stem uit. Vervolgens worden aan de uitgebrachte stemmen per categorie van de aandelen de hiervoor vermelde stemkracht toegekend.

Behoudens de buitengewone algemene vergaderingen die beraadslagen over de wijziging van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

statuten, beraadslaagt de algemene vergadering geldig ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter van de algemene vergadering beslissend.

De beslissingen van de buitengewone algemene vergadering worden genomen met een drie vierden (3/4) meerderheid van de stemmen, op voorwaarde dat de totaliteit van de A-aandelen aanwezig/vertegenwoordigd is.drie vierden (3/4) meerderheid Tegen de beslissingen van de algemene vergadering is geen beroep mogelijk.

Afdeling VI. Boekjaar  jaarrekening  resultaatsbestemming

Artikel 23. Boekjaar  jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap begint op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde kalenderjaar.

Artikel 24. Resultaatsbestemming

Van het te bestemmen winstsaldo, zoals blijkt uit de jaarrekening van het boekjaar, wordt tenminste vijf ten honderd (5%) vooraf genomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één/tiende (1/10de) van het vaste kapitaal heeft bereikt.

Vervolgens wordt aan de titularissen van B-aandelen alsook aan de titularissen van C-aandelen vooraf op het saldo van de winst (na voorafname voor de wettelijke reserve) een preferent dividend uitgekeerd waarvan het bedrag twee en half procent (2,5%) bedraagt van de nominale waarde van deze B-aandelen respectievelijk C-aandelen. Dit preferent dividend wordt vooraf genomen op de conform artikel 429 van het Wetboek van vennootschappen uitkeerbare winst. Indien de uitkeerbare winst ontoereikend is om te voldoen aan de uitkering van gans het bevoorrecht dividend van de Baandelen en C-aandelen, dan wordt het niet-betaalde gedeelte van het preferent dividend naar het volgend jaar overgedragen. Voor het eerste boekjaar welke een verkort boekjaar (minder dan twaalf maanden) is, zal het preferent dividend pro rata temporis worden toegekend.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van, in voorkomend geval, het winstsaldo na uitkering van het hiervoor vermelde preferent dividend. De algemene vergadering is vrij in haar beslissing over dit winstsaldo. Zij kan beslissen dat een door haar te bepalen gedeelte van de uitkeerbare winst als dividend uitgekeerd wordt aan de vennoten, een ander gedeelte als tantième aan de bestuurder(s) of zelfs dat de winst geheel of gedeeltelijk wordt gereserveerd of zal worden overgedragen naar volgend boekjaar. Ingeval van beslissing tot dividenduitkering, zijn alle aandelen van categorie A, categorie B en van categorie C gelijk dividendgerechtigd.

Afdeling VII. Ontbinding en vereffening

Artikel 26. Wijze van vereffening - sluiting vereffening

Behalve ingeval van ontbinding en vereffening in één akte, legt/leggen de vereffenaar(s) vóór de afsluiting van de vereffening, het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende categorieën schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft. Ingeval van ontbinding en vereffening in één akte, gebeurt de terugname van het resterend actief door de vennoten zelf.

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van de liquidatie, worden de netto-activa eerst aangewend om in geld of effecten het afbetaalde bedrag van de aandelen dat niet werd gedelgd terug te betalen. Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden afbetaald, herstellen de vereffenaars vóór de verdeling het evenwicht, door alle aandelen op gelijke voet te plaatsen, hetzij door bijkomende opvragingen van stortingen ten laste van de aandelen die onvoldoende werden afbetaald hetzij door voorafgaande terugbetalingen in geld voor de aandelen die voor een groter gedeelte werden afbetaald.

Het saldo wordt eveneens tussen alle aandelen van categorie A, categorie B en categorie C verdeeld pro rata hun het aandelenbezit.

Afdeling X. Overgangsbepalingen

Benoeming van de eerste bestuurder(s)

De algemene vergadering heeft besloten het aantal bestuurders vast te stellen op één (1) en voor die functie te benoemen: de heer Kurt Goetgebuer, geboren te Sint-Amandsberg op 27 juni 1971, wonende te 9810 Nazareth, Snepstraat 33.

De heer Kurt Goetgebuer wordt benoemd voor onbepaalde duur en zal zijn mandaat bezoldigd uitoefenen, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Controle

De algemene vergadering heeft besloten om geen commissaris aan te stellen. Iedere vennoot heeft bijgevolg individueel het controlerecht.

Begin en afsluiting van het eerste boekjaar  eerste jaarvergadering

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van oprichting en zal worden afgesloten op 31 december 2015. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2016.

Bekrachtiging handelingen gesteld in naam van de vennootschap in oprichting

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap, worden - in toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen - alle handelingen gesteld in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting bij deze bekrachtigd en overgenomen door de vennootschap en dit voor de periode van 1 januari 2015 tot op heden.

Volmacht

De verschijners geven volmacht aan de optredende notaris om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de akte.

De verschijners machtigen Vandenberghe Boekhouders en Fiscalisten, burgerlijke vennootschap onder de vorm van een BVBA, met maatschappelijke zetel te 9810 Nazareth, Roombaardstraat 42A, ondernemingsnummer 0860.891.331, rechtspersonenregister Gent, afdeling Gent, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling alle verklaringen af te leggen en stukken te ondertekenen, verband houdend met de oprichting van deze vennootschap, voor de tussenkomst bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO), de ondernemingsloketten, de Belasting over de Toegevoegde Waarde, de sociale secretariaten, enzovoort,...

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Lucie Vandermeersch

Notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de oprichtingsakte de dato 13 maart 2015

06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 21.08.2016, NGL 29.08.2016 16523-0586-007

Coordonnées
SOCIAAL VASTGOED PROJECT

Adresse
STEENWEG 41, BUS A 9810 NAZARETH

Code postal : 9810
Localité : NAZARETH
Commune : NAZARETH
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande