SOCIALE KRUIDENIERS GENT

Association sans but lucratif


Dénomination : SOCIALE KRUIDENIERS GENT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 542.516.842

Publication

29/11/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

De ondergetekenden:

Ann-Sophie Hofman, Brandstraat 43 A, 9000 Gent, geboren op 05/10/1977, te Dendermonde

Kristien Willy Leonie De Vos, Schoolstraat 47, 9040 Sint-Amandsberg, geboren op 04/05/1968, te Sint-Niklaas Erik Julien Maria Spiesschaert, Victor Frisstraat 15, 9000 Gent, geboren op 04/09/1949, te Zandvliet Marie-Paule Vindevoghel, Gaverbulk 4/0101, 9032 Wondelgem, geboren op 01/04/1950, te Opbrakel verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

TITEL I Benaming, zetel en duur

Art. 1 De vereniging draagt de naam Sociale Kruideniers Gent vzw.

Art. 2 De zetel is gevestigd te Blaisantvest 70, 9000 Gent, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent.

Het verplaatsen van de zetel is een bevoegdheid van de Algemene Vergadering.

Art. 3 De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Hij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II Doel en vermogen

Art. 4 De vereniging wil volgende doelstelling realiseren:

Op verschillende plaatsen in Gent willen we sociale kruideniers uitbouwen die een kwaliteitsvol alternatief bieden voor noodhulp aan mensen met een beperkt inkomen, ongeacht hun verblijfsstatuut. De werkingen van de sociale kruideniers zijn gestoeld op 5 pijlers:

- Te koop aanbieden van een basisaanbod aan gezonde voedingsproducten en verzorgings  en onderhoudsproducten zodat de klanten van de sociale kruideniers in staat zijn te voorzien in hun basisonderhoud. De producten worden verkocht aan sterk gereduceerde prijzen, voorbehouden aan mensen doorverwezen na sociaal onderzoek door hiertoe gemachtigde organisaties.

- Een beleid ontwikkelen gericht op het reduceren van voedseloverschotten.

- Uitbouwen van een ontmoetingsplaats in de kruideniers waar mensen in armoede actief en uitnodigend als volwaardige partners betrokken worden in het kader van armoedebestrijding. Deze armoedebestrijding gebeurt

Ondernemingsnummer:

Benaming: Sociale Kruideniers Gent vzw

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Blaisantvest 70, 9000 Gent

Onderwerp akte : Stichting  Statuten  Algemene vergadering  Raad van bestuur

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Sociale Kruideniers Gent

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13307196*

(afgekort) : SKG

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Blaisantvest 70

0542516842

9000

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Gent

Griffie

Neergelegd

27-11-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

zowel op individueel als op collectief vlak. Hierbij gaat ook aandacht naar het beïnvloeden van het beleid.

- Mensen in armoede zijn actor in de werking van de sociale kruidenier.

- Aanbieden van arbeidstrajecten in de vorm van vrijwilligerswerk, sociale tewerkstelling,

werkervaringsprojecten, art.60, ...gericht op het creëren van kansen die leiden tot emancipatie, empowerment, integratie en re-integratie in de samenleving.

De vzw kan voor het realiseren van dit doel alle handelingen stellen die zij hiertoe nodig acht. Zij kan in die zin ook handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij wordt opgericht.

Art. 5 Ten einde haar doel te verwezenlijken zal de vereniging, in eigendom of gebruik, alle goederen mogen bezitten die hiertoe nodig zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

TITEL III De leden

Art. 6 De vereniging bestaat uit personen die de doelstelling onderschrijven en willen meewerken aan

de uitvoering ervan.

Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt, maar bedraagt minimum 3.

Kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling schriftelijk aan de voorzitter.

Nieuwe leden worden voorgedragen door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering beslist over het aanvaarden van het lidmaatschap bij 2/3de meerderheid. Het

lidmaatschap wordt van kracht bij datum van aanvaarding ervan door de Algemene Vergadering.

Art. 7 Zijn in principe uitgesloten van lidmaatschap:

- dragers van een politiek mandaat

- kabinetsmedewerkers van politieke mandatarissen

De Algemene Vergadering kan beslissen van dit principe af te wijken. Daarvoor is een consensus nodig.

Art. 8 De bijdrage voor het jaarlijks lidmaatschap wordt bij de oprichting van de vereniging bepaald op 0 ¬ . De Algemene Vergadering kan te allen tijde beslissen de bijdrage van het lidmaatschap aan te passen.

Art. 9 Een lid kan ontslag indienen door eenvoudig schrijven aan de Raad van Bestuur.

Een lid dat driemaal opeenvolgend ongemeld afwezig blijft op een Algemene Vergadering kan bij beslissing van de Algemene Vergadering met een tweederde meerderheid zijn/haar lidmaatschap verliezen. Het lid heeft evenwel het recht gehoord te worden.

Elk lid dat de statuten niet respecteert kan bij uitspraak van de Algemene Vergadering worden uitgesloten, na door deze gehoord te zijn. Deze beslissingen omtrent verlies van lidmaatschap of uitsluiting worden met een tweederde meerderheid genomen.

TITEL IV De Algemene Vergadering

Art. 10 De Algemene Vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of door de voorzitter, telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

De algemene vergadering wordt tenminste een maal per jaar bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar, en dit binnen de 4 maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

Art. 11 De Algemene Vergadering neemt de bevoegdheden op die haar zijn toevertrouwd door de wet

van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, art. 12.

De algemene vergadering beschikt over volgende bevoegdheden:

- het wijzigen van de statuten,

- het benoemen en afzetten van de bestuurders,

- in voorkomend geval het benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders,

- het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen,

- het goedkeuren van de jaarplannen, jaarverslagen en meerjarenplannen,

- het aanvaarden en uitsluiten van leden van de vereniging,

- het ontbinden van de vereniging,

- alle gevallen waarin de statuten een beslissing van de Algemene Vergadering vereisen.

Naast deze bevoegdheden bepaalt de Algemene Vergadering de hoofdlijnen van de vereniging en spreekt zich uit over de werking van de Raad van Bestuur aan wie zij het dagelijks beleid toevertrouwt. Dit betekent dat de uitspraken van de Algemene Vergadering richtinggevend zijn voor de Raad van Bestuur.

Art. 12 Elk lid van de Algemene Vergadering heeft 1 stem. De leden kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, per volmacht. Elk lid heeft maximum 1 volmacht.

Art. 13 De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of door de voorzitter via een schrijven met een agenda van de te bespreken punten en ten minste 14 dagen op voorhand.

De Raad van Bestuur of de voorzitter dient de Algemene Vergadering binnen de maand samen te roepen wanneer tenminste één vijfde van de leden van de Algemene Vergadering hierom verzoekt. De uitnodiging bevat de agendapunten.

Art. 14 De Algemene Vergadering neemt haar beslissingen met een eenvoudige meerderheid der stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, tenzij daar waar de wet en/of deze statuten het anders bepalen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Art. 15 De notulen van de Algemene Vergadering worden aan de leden bezorgd ten laatste één maand na de vergadering. Leden en belanghebbende derden kunnen de notulen inzien op de maatschappelijke zetel. Niet-leden kunnen op eenvoudige aanvraag een uittreksel uit de notulen bekomen van punten die hen aanbelangen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

TITEL V Raad van Bestuur

Art. 16 De Algemene Vergadering kiest uit haar leden een Raad van Bestuur die minimaal uit 3 leden bestaat.

De bestuurders worden voor een periode van 4 jaar verkozen. Na deze periode kunnen zij zich opnieuw kandidaat stellen voor een periode van 4 jaar of hun mandaat stopzetten. Dit wordt voor de Algemene Vergadering schriftelijk meegedeeld aan de voorzitter. De Algemene Vergadering aanvaardt het ontslag, herbenoemt de bestuurder of kan beslissen om het bestuursmandaat niet te verlengen.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter.

Art. 17 De Raad van Bestuur kiest onder de leden een voorzitter en kan tevens een ondervoorzitter en een secretaris-penningmeester aanduiden.

Art. 18 De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor het dagelijks beleid en de concrete program­matie van de vereniging. Hij benoemt en ontslaat alle personeelsleden en bepaalt hun statuut, bezoldiging en activiteiten.

De Raad van Bestuur kan zich laten bijstaan door werkgroepen waarvan zij de samenstelling en de opdracht bepaalt.

Hij kan de verantwoordelijkheid voor lopende zaken toevertrouwen aan één of meerdere personen, al of niet bestuurders. Deze personen worden door de Raad van Bestuur aangesteld. Ze kunnen te allen tijde hun vrijwillig ontslag indienen bij de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan als college te allen tijde een einde stellen aan het mandaat.

Art. 19 De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de vzw dit vereist of wanneer een lid hier uitdrukkelijk om verzoekt.

Art. 20 De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter en bij afwezigheid van de voorzitter een bestuurder aangeduid door de voorzitter.

Art. 21 De Raad van Bestuur beslist als college. Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen.

Art. 22 Er worden notulen van de vergadering opgesteld, ondertekend door de voorzitter en bewaard in

het notulenregister. Een afschrift van de notulen wordt aan de bestuursleden bezorgd.

De leden van de Algemene Vergadering kunnen de notulen van de Raad van Bestuur inzien op de

zetel..

Art. 23 Tegenover derden wordt de vereniging verbonden door de handtekening van de voorzitter.

Art. 24 De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Onverminderd de algemene vertegenwoordiging van de Raad van Bestuur, wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter die afzonderlijk kan handelen.

Art. 25 Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden bijgehouden zoals voorzien in de wet.

Art. 26 De Raad van Bestuur zorgt voor de neerlegging en de opvolging van het verenigingsdossier ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel en de publicatie van de uittreksels daarvoor bestemd voor bekendmaking bij het Belgisch Staatsblad.

TITEL VI Algemene bepalingen

Art. 27 Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Bij uitzondering loopt het eerste boekjaar van de stichtingsdatum tot 31 december 2014. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het artikel 17 in de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorbije boekjaar en de begroting van het volgend boekjaar voor aan de Algemene Vergadering binnen de 4 maanden na afsluiting van het boekjaar.

Art. 28 De statuten kunnen gewijzigd worden met inachtneming van de bepalingen uit de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art. 29 Bij ontbinding zal het actief, na aanzuivering van de schulden, aangewend worden voor een gelijkaardig doel, bepaald door de Algemene Vergadering. Hiertoe stelt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aan.

Art.30 Voor alles wat in de statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

Akte betreffende leden Algemene Vergadering  Raad van Bestuur  gemachtigde personen

De eerste Algemene Vergadering vond plaats op 30 september 2013. De leden van de Algemene Vergadering

zijn:

Ann-Sophie Hofman, Brandstraat 43 A, 9000 Gent, geboren op 05/10/1977, te Dendermonde Kristien Willy Leonie De Vos, Schoolstraat 47, 9040 Sint-Amandsberg, geboren op 04/05/1968, te

Sint-Niklaas

Erik Julien Maria Spiesschaert, Victor Frisstraat 15, 9000 Gent, geboren op 04/09/1949, te Zandvliet

Marie-Paule Vindevoghel, Gaverbulk 4/0101, 9032 Wondelgem, geboren op 01/04/1950, te

Opbrakel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De leden van de Algemene Vergadering benoemen op de Algemene Vergadering van 30

september 2013 tot de leden van de Raad van Bestuur:

Ann-Sophie Hofman, Kristien De Vos en Erik Julien M. Spiesschaert.

De Raad van Bestuur benoemt op de Algemene Vergadering van 30 september 2013 onder zijn

leden:

Ann-Sophie Hofman tot voorzitter. Opgemaakt te Gent op 30 september 2013. Getekend

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ann-Sophie Hofman

Kristien Willy Leonie De Vos

Erik Julien Maria Spiesschaert

Marie-Paule Vindevoghel

01/06/2015
ÿþCJt MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

. ~ -" ~` I 1Ii, ;* J

Iiiuuniifl~~~~iiaui

*1507 982*

1NEEL' ,- '.j

2 0 ma 2015 ;

I.~~~~filT

itECiiiBAN KOOPHANDEL-TV

~ !



Ondernemingsar : 0542.516.842

Benaming

(voluit) : Sociale Kruideniers Gent

(verkort)

Rechts iorm : vzw

Zetel : Blaisantvest 70, 9000 Gent

Onderwerp akte : Wijziging samenstelling van de Raad van Bestuur en wijziging voorzitterschap

De Algemene Vergadering van 21/04/2015 heeft de toetreding aanvaard van de volgende leden tot de Raad van Bestuur:

- Vindevoghel Marie-Paule, Gaverbulk 4/0101, $032 Wondelgem, geboren op 01/04/1950, te Opbrakel

- Laureyns Marika Sabine, Pollepelstraat 25A, 9990 Maldegem, geboren op 24 oktober 1991, te Eeklo

De Algemene Vergadering van 21/04/2015 heeft de wijziging van het voorzitterschap aanvaard:

- Hofman Ann-Sophie, Brandstraat 43A, 9000 Gent, geboren op 05/10/1977, te Dendermonde, neemt ontslag als voorzitter en blijft aan als bestuurslid van de Raad van Bestuur

- Spiesschaert Erik Julien M., Victor Frisstraat 15, 9000 Gent, geboren op 04/09/1949, te Zandvliet,' bestuurslid, treedt aan ais voorzitter

De huidige samenstelling van de Raad van Bestuur vanaf 21/04/2015 is:

- De Vos Kristien Willy Leonie, Schoolstraat 47, 9040 Sint-Amandsberg

- Hofman Ann-Sophie, Brandstraat 43A, 9000 Gent

- Laureyns Marika Sabine, Pollepelstraat 25A, 9990 Maldegem

- Spiesschaert Erik Julien M., voorzitter, Victor Frisstraat 15, 9000 Gent

- Vindevoghel Marie-Paule, Gaverbulk 4/0101, 9032 Wondelgem

Voor eenstuitend afschrift,

Ann-Sophie Hofman

Bestuurder (Voorzitter)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Oc ' i r' ° ?d~i' R_ to Na r' Q a~ 35i'eid ~~3 ',i ~r'S't'.f~~ 1 t..r.fl~_`,v nQ 3"'3 ~ne ;" ,3r` ~e l]er3J',~,rt?n!

" j313d`.á" e QZ '+â ..UIK !~r-n i ~~ +" ~ a h ~,~ i n e 3` ~ a a t r~~

D9','D ÿd ??tti,yirg. 31:~'nr,rg ]i ;1-ÿ3nE9nl? tan a3n?lefl v3^ 9ar.~.?n vertey?pr.ei3?rwlat,

Verso Naam ;n r'ar"diekantng

Coordonnées
SOCIALE KRUIDENIERS GENT

Adresse
BLAISANTVEST 70 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande