SPONSORING KINDEREN OEGANDA

Association sans but lucratif


Dénomination : SPONSORING KINDEREN OEGANDA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 472.274.885

Publication

03/02/2015
ÿþ Mod 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte ter griffie

NEERGELEGD

9 4* á

RECHTBANK VAN

KOOPH geTE GENT

Ondernemingsnr : 0472.274.8S5

Benaming

(voluit): SPONSORING KINDEREN OEGANDA

(verkort): *

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Hoeksken 4 - 9860 OOSTERZELE

1

1

I i i

ÎEr blijkt uit een akte verleden op vier december tweeduizend veertien

Fvooz notaris Bart Vandeputte te Brugge, geregistreerd te BRUGGE-AA op 17 1 idecember 2014 (17-12-2014) - Register 5 Boek 294 Blad 008 Vak 0004, I~Ontvangen registratierechten: vijftig euro (e 50,00)

I~ dat de buitengewone algemene vergadering van de vzw 'Sponsoring I;Kinderen Oeganda' met zetel te 9860 Oosterzele, Hoeksken 4, ondernemings--11nummer 0472.274.855, onder meer volgende beslissingen heeft genomen:

1. Aanpassing van de statuten (artikel 2) aan de verplaatsing van de 1zetel van de vereniging naar 9860 Oosterzele, Hoeksken 4;

2. Wijziging van het doel van de vereniging, luidend zoals hierna weergegeven

I 3. Aanpassingen aan de invoering van de euro;

li 4. Schrapping van de tijdelijke bepalingen uit de statuten;

li 5. Aanpassingen in artikelen 7 -11 - 12 - 16 - 18 - 19 .

1É 6. Vaststelling van de volledige gecoordineerde tekst van de statuten, 11met als basis zoals deze luidde bij de oprichting, met behoud van de (zin-1 [voile en inhoudelijk relevante) aanpassingen zoals doorgevoerd op de verga-11dering van 6 juni 2004, en aangepast aan de hierboven vastgestelde wij-

lzigá.ngen en hernummeringen;

ITIT%I., I.  Naam, zetel, doel, duur

I 1Artikel 1. De vereniging draagt de naam "SPONSORING KINDEREN OEGANDA", 1ivereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 9860 Oosterzele, IHoeKsken 4.

1 1D plaats van vestiging wordt bepaald of gewijzigd door de raad van I Ibest:uur, die eveneens beslist over het oprichten van kantoren en filialen. IArtikel 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 4. Doel van de vzw

1 De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, de

hulpverlening aan de noodlijdende kinderen in Afrika in het algemeen en in

Oeganda in het bijzonder. Van de noodlijdende kinderen in Oeganda zal heel i in pet bijzonder aandacht gaan daar de oorlogskinderen en kindsoldaten, met I het oog op hun maatschappelijke herintegratie in de maatschappij.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

1 :t

II

Onderwerp akte :

S TATUTENWIJZ IGIPIGEN

Voor- Luik B - vervolg

behouden aari het e gist

Staatsblad

Dit doel kan verwezenlijkt worden in eigen naam en voor eigen rekening of in naam en voor rekening van ofwel in samenwerking met derden, zoals -

onder meer -- het door Unicef erkende project Concerned Parents Association ".

In eerste instantie, doch zonder zich daartoe te beperken, beoogt de VZW sponsoringgelden aan te trekken door publicaties, uitzend- en merchandisingrechten, spreekbeurten, voordrachten ... om financiële hulp ter plaatse te kunnen waarborgen.

Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, in eigendom te verwerven of andere zakelijke rechten uit te oefenen.

Zij kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

TITEL II. - Leden van de algemene vergadering

Artikel 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste 3 bedragen.

De stichtende leden vormen de eerste Algemene Vergadering.

Artikel 6. Lid worden

De aanvaarding van nieuwe leden gebeurt door de Algemene Vergadering. Tot de Algemene Vergadering kunnen de personen toetreden die voorgedragen worden door de Raad van Bestuur en betrokken zijn bij het ontwikkelingswerk in Afrika.

Elk kandidaat-lid moet het doel, zoals geformuleerd in. art 4, onderschrijven, en moet een schriftelijk verzoek tot aanvaarding richten aan de Raad van Bestuur en moet schriftelijk zijn instemming met het doel en de statuten van de vereniging betuigen. Het aanvaarden van de statuten sluit de aanvaarding in van het (de) huishoudelijk(e) reglement(en).

De Algemene Vergadering beslist soeverein over elk verzoek tot opname.

Artikel 7. Ontslag, schorsing en uitsluiting

Elk lid kan te allen tijde ontslag nemen. Dit ontslag dient per aangetekende brief aan de Raad van Bestuur te worden gemeld.

Alleen de Algemene Vergadering kan besluiten tot de uitsluiting van een lid, mita dit gebeurt met een twee/derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden en nadat het lid de kans heeft gehad gehoord te worden.

Indien er een bijdrage aan de leden wordt gevraagd, wordt de weigering om de bijdragen te betalen als ontslagname aanzien. Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde ingeval het lid overlijdt, failliet of onbekwaam wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld. Een uittredend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid heeft (hebben) geen aanspraak op het vermogen van de vereniging en kan (kunnen) nooit teruggave van gestorte bijdragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen.

In geen geval kan het uittredend of uitgesloten lid mededeling of afschrift van de rekeningen, verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris eisen.

Artikel 8. De ledenbijdrage

De ledenbijdrage wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering en is opeisbaar binnen de veertien dagen na vaststelling door de Algemene Vergadering. De leden kunnen niet persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de verbintenissen van de vereniging.

TITEL III. - Algemene vergadering.

Artikel 9. De Algemene Vergadering komt op regelmatige tijdstippen en

minimaal één maal per jaar samen.

De Algemene Vergadering vertegenwoordigt al de leden; haar besluiten zijn

bindend voor alle leden, ook voor hen die niet of tegen stemden.

Artikel 10. De Algemene Vergadering is bevoegd inzake :

1. statutenwijziging;

2. benoeming en afzetting van bestuurders;

3. goedkeuring van begroting en rekeningen op basis van het verslag van

de accountant; goedkeuring van begrotingswijzigingen;

~~~~W Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor- t`,behouen

aan het  ~ gíf sc7

Staatsblad

Luik B - vervolg

4. vrijwillige ontbinding van de vereniging;

5. aanvaarding en uitsluiting van leden; 1

6. goedkeuring van het jaarprogramma en van het jaarverslag;

7. goedkeuring van het (de) huishoudelijk(e) reglement(en);

8. vaststelling van het lidgeld van de leden. Artikel 11. Jaarvergadering

Jaarlijks in de maand juni moeten de leden van de Algemene Vergadering ten minste éénmaal bijeengeroepen worden door de Raad van Bestuur voor het

goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, van het jaarprogramma en het jaarverslag en van het beleid van de bestuurders. De Algemene Vergadering wordt ook bijeen geroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist.

De bestuurders zijn bovendien verplicht de Algemene Vergadering bijeen te

roepen telkens als ten minste één vijfde van de leden of één derde van de bestuurders daarom verzoekt en dit binnen de maand na het indienen van het verzoek bij de Raad van Bestuur.

Alle leden moeten minstens acht dagen vóór de vergadering worden opgeroepen. Dit gebeurt bij gewone brief, fax of e-mail met bevestigings-bericht, die de agenda vermeldt zoals opgesteld door de Raad van Bestuur. De vergaderingen vinden plaats in de zetel zelf of op de plaats die in de oproeping vermeld is.

Artikel 12.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur en bij zijn afwezigheid door het oudste aanwezige lid van de Raad van Bestuur.

Alle leden beschikken in de vergadering over één stem. Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, voorzien van een schriftelijke volmacht. Elk lid kan slechts twee volmachten uitoefenen, uitgezonderd de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Over de onderwerpen die niet op de agenda voorkomen, kan niet geldig worden gestemd, tenzij twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde leden daarmee instemmen.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste 3 leden, zoals blijkt uit het ledenregister dat zich op de zetel van de vereniging bevindt, moet op de agenda worden geplaatst.

Artikel 13.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, tenzij anders voorzien door de statuten of in de wet van 27 juni 1921, hierna genoemd `de VZW-wet'.

Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter beslissend. De Algemene Vergadering beslist bij geheime stemming over het ontslag van een lid en de aanwijzing en de schorsing van de bestuurders. Elk ontslag, aanwijzing en schorsing moet door een twee/derde meerderheid van de aanwezigen en vertegenwoordigde leden van de Algemene Vergadering goedgekeurd worden.

Over een statutenwijziging kan slechts beraadslaagd worden indien deze wijziging op de agenda voorkomt en mits artikel 8 van de VZW-wet nageleefd wordt.

Tot ontbinding van de vereniging kan slechts worden besloten overeenkomstig artikel 20 van de wet van de VZW-wet.

Artikel 14. Alle beslissingen van de Algemene Vergadering worden door de Secretaris opgenomen in het notulenboek, dat bijgehouden wordt op de zetel van de vereniging. De tekst wordt ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris en de leden die dat wensen. Afschriften en uittreksels worden eveneens door de Voorzitter en de Secretaris ondertekend. Elk lid krijgt een verslag toegezonden.

TITeL IV. - Raad van bestuur

Artikel 15. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten

minste 3 bestuurders, leden van de vereniging. Tot de Raad van Bestuur

kunnen de personen toetreden die jaarlijks een bedrag hoger dan 25.000,00 EUR sponsoren.

iDe leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de Algemene Ver-



Voor- Luik B - vervolg

(behotelen

aan het

í-

Staatsblad



gadering die ook hun mandaat ten allen tijde kan herroepen.

Artikel 16. De duur van het mandaat van de bestuurders wordt vastgesteld op zes jaar. Het eindigt bovendien door overlijden, ontslag, afzetting ofr het niet meer voldoen aan de voorwaarden beschreven in artikel 15. Het vrijgekomen mandaat dient onmiddellijk door de Algemene Vergadering hernieuwd te worden voor de resterende duur van het begonnen mandaat, indien door dit ontslag het aantal bestuurders lager zou worden dan drie. Bestuurders wiens mandaat van beperkte duur is, moeten vóór het verstrijken ervan de Algemene Vergadering bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen: verzuimen zij dit, dan zijn zij ertoe gehouden hun mandaat verder uit te oefenen totdat in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim is veroorzaakt. Benoeming, ontslag en afzetting, alsmede elke hernieuwing van een mandaat van een bestuurder wordt binnen één maand in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad openbaar gemaakt.

De Bestuurders kunnen niet worden bezoldigd.

Artikel 17.

De raad van bestuur verkiest met gewone meerderheid van stemmen onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Artikel 18.

De Raad vergadert op bijeenroeping van de Voorzitter. De oproepingsbrief omvat de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de Voorzitter en, bij diens afwezigheid, door de oudste der aanwezige bestuurders.

De Raad vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid d.m.v. een schriftelijke volmacht; elk lid kan slechts één volmacht uitoefenen.

[De Raad kan ook op elektronische wijze vergaderen of d.m.v. videoconferentie, mits alle waarborgen van identificatie en aanwezigheid van de [leden is gewaarborgd.

'Alle besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen; bij [staking van stemmen is de stem van de Voorzitter beslissend. Alle beslissingen van de Raad van Bestuur worden door de Secretaris opgenomen in het notulenboek, dat bijgehouden wordt op de zetel van de vereniging. De tekst wordt ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris en de leden die dat wensen. Afschriften en uittreksels worden geldig door Ide Voorzitter en de Secretaris ondertekend. Elk lid krijgt een verslag [toegezonden.

[Artikel 19. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en

[vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke of buitengerechtelijke

[handeling. De Raad is bevoegd om alle handelingen van bestuur te ver-

richten, daarin begrepen : organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging Ivan het personeel en het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen. IDe Raad is bovendien bevoegd om alle daden te stellen die niet [uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering =zijn voorbehouden.

[Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is [beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de in hun bestuur bedreven misgrepen.

Artikel 20. Dagelijks bestuur en vertegenwoordiging

Het dagelijks bestuur en de vertegenwoordiging van de vereniging wordt [waargenomen door ofwel een gedelegeerd bestuurder, aangeduid door de Raad Ivan Bestuur onder de bestuurders, of indien deze niet werd aangeduid, door [het bestuurscollege, bestaande uit de voorzitter, secretaris en [penningmeester, die optreden als college.

IDe Afgevaardigd Bestuurder of het bestuurscollege behartigt de lopende (zaken en de briefwisseling en voert de beslissingen uit van de Algemene [Vergadering en van de Raad van Bestuur.

[Alle betalingen, kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van het

[Bestuur der Postchecks, banken, spaarkas en andere financiële diensten en

instellingen worden, namens de vereniging, ondertekend door de Afgevaardigd

(Bestuurder of door twee leden van de Raad van Bestuur. Voor rechts-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge







[_.Voor-..,be houlien aan het Staatsblad __._--

Luik B - vervolg

handelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdracht vallen en waarvan de waarde 12.500 EUR te boven gaat, is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van de Voorzitter en van de Afgevaardigd Bestuurder.

TITEL V. - Begrotingen en rekeningen

Artikel 21. Het boekjaar

Het boekhoudkundig jaar van de vereniging begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Op het einde van elk boekhoudkundig jaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het voorbije jaar afgesloten en de begroting voor het volgend jaar opgemaakt.

Rekeningen en begroting worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

De rekeningen en de begroting worden ten minste acht dagen vôôr de jaarvergadering ter kennis gebracht van de leden. Deze kunnen dan, op de zetel zelf van de vereniging, inzage vorderen van al de stukken waarop deze rekeningen en begroting zijn gesteund.

Een (eventueel) batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen enkel beding bij wijze van dividenden worden uitgekeerd aan de leden.

De jaarlijkse liquiditeitsrekening wordt door de zorgen van de Raad van Bestuur ter griffie van de burgerlijke rechtbank waar de vereniging is gevestigd, neergelegd.

TITEL VI. - Ontbinding en vereffening

Artikel 22. De vereniging kan ontbonden worden door een beslissing van de Algemene Vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de VZW-wet of door een gerechtelijke beslissing.

In geval van vrijwillige ontbinding zullen de bestuurders van de vereniging als vereffenaars optreden.

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zoverre het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

Artikel 23. In geval van ontbinding van de vereniging, zal, na aan-

zuivering van het passief, de bestemming van de goederen worden bepaald door de Algemene Vergadering.

Artikel 24. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de VZW-wet, de reglementen en de gebruiken inzake overeenkomstige verenigingen van toepassing.

VOOR BEDREDENEERD UITTREKSEL

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de akte, volmachten, gecoordineerde statuten

Coordonnées
SPONSORING KINDEREN OEGANDA

Adresse
HOEKSKEN 4 9860 OOSTERZELE

Code postal : 9860
Localité : OOSTERZELE
Commune : OOSTERZELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande