SPORTRAAD DER RIJKSSCHOLEN TE MERELBEKE

Association sans but lucratif


Dénomination : SPORTRAAD DER RIJKSSCHOLEN TE MERELBEKE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 423.576.531

Publication

04/12/2012
ÿþI Mon 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte



Op de laatste blz. van Lui t B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

IVIVI

*121VNIII9IlUi ]4IIIIII6*II6

a

Ondernemingsnr: 04 23. . 3-3

Benaming

(voluit) : Sportraad der Rijksscholen te Merelbeke

(verkort) :

Op de algemene vergadering van 19 maart 2012 werden volgende bestuurders ontslagen en volgende bestuurders benoemd

Ontslag

- Paul De Bosscher, uittreding ingaande op 19 maart 2012

- Daniël Boury, uittreding ingaande op 19 maart 2012

- Antoon De Loof, uittreding ingaande op 19 maart 2012

Benoemd

- An Neirinckx, benoeming ingaande op 19 maart 2012

- Rainer Marechal,benoeming ingaande op 19 maart 2012

- Evy Valcke, benoeming ingaande op 19 maart 2012

- Christophe van Durme, benoeming ingaande op 19 maart 2012

- Pascale Schellinck, benoeming ingaande op 19 maart 2012

De voorzitter 1~

An Neirinckx

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming bestuurders

Rechtsvorm :

Vereniging zonder winstoogmerk

-ef.a piveveibeet

Zetel : - s`

04/12/2012
ÿþ 2.2

Luik B: In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste blz. van Luik Il vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

NEERGELEGD

alli11111111 fl11 11

*12196247*

iN

23 NOV. 2012

RECHT BANK VAN

KOOPHAN ra-E GENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : S \-C S 1

Benaming

(voluit) : Sportraad der Rijksscholen te Merelbeke

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : K R e 19820 Merelbeke

OnderwerP akte : NAAMSWIJZIGING - WIJZIGING ZETEL - STATUTENWIJZIGING

De algemene vergadering heeft op 19 maart 2012 beslist om de statuten integraal te vervangen door volgende bepalingen

TITEL 1 : Benaming, zetel, doel

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam Sportraad Basisschool van het Gemeenschapsonderwijs te Merelbeke, afgekort Sportraad B.S.G.O. te Merelbeke.

Alle akten, facturen, aankondigingen, publicaties en andere documenten uitgaande van de vereniging vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de vermelding : 'vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting 'VZW', alsook het adres van de maatschappelijke zetel.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd aan de Gaversesteenweg 195 te 9820 Merelbeke (gerechtelijk arrondissement Gent), maar ze kan bij beslissing van de Raad van Bestuur worden verplaatst naar een ander adres binnen het arrondissement.

Artikel 3

§1. De vereniging zonder winstoogmerk heeft tot doel de leerlingen van de basisschool van het gemeenschapsonderwijs te Merelbeke de mogelijkheden te geven verschillende sporttakken te laten beoefenen buiten de schooluren. Deze leerlingen in verschillende sporttakken te initiëren. De sportieve belangen van de basisschool van het gemeenschapsonderwijs te Merelbeke te behartigen.

§2. Tot het verwezenlijken van dit doel zal de sportraad gebruik maken van volgende middelen : inrichten van vergaderingen, feesten, sportwedstrijden en alle andere gelegenheden van sportieve aard, In verband hiermee zal de sportraad met de kinderen van de school sportactiviteiten beoefenen. Er zal echter telkens voor gezorgd worden dat de leerlingen steeds onder toezicht staan van een leerkracht van de basisschool. De Sportraad vergewist er zich van dat niet-leerkrachten die met de kinderen van de schoof sportactiviteiten beoefenen, een verzekering van burgerlijke aansprakelijkheid hebben.

§3 De vereniging mag tot verwezenlijking van haar doel, en ondergeschikt daaraan, zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan de doelstelling. In die zin mag zij ook roerende en onroerende goederen aanschaffen, huren of ruilen en alle andere verrichtingen uitvoeren of manifestaties organiseren die daartoe nuttig zullen worden geacht.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 5

Onder geen voorwendsel zal de vereniging zich mengen in het onderwijs of zich bemoeien met de innerlijke inrichting van de school. Zij onthoudt zich uitdrukkelijk van om het even welke werking of inmenging van politieke, confessionele of wijsgerige aard, zowel naar binnen als naar buiten toe.

~

o ° e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Onder geen voorwendsel zal de vereniging zich mengen in het onderwijs of zich bemoeien met de innerlijke inrichting van de school. Zij onthoudt zich uitdrukkelijk van om het even welke werking of inmenging van politieke, confessionele of wijsgerige aard, zowel naar binnen als naar buiten toe.

TITEL Il : Leden

Artikel 6

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De directeur van BSGO Merelbeke is uit

hoofde van zijn ambt lid van de vereniging.

Artikel 7

§1. Het aanvaarden van de leden van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur beslist. In dit opzicht geniet hij een volstrekte vrijheid van beoordeling en is hij in geen geval gehouden zijn beslissing te rechtvaardigen, noch Is er hoger beroep mogelijk.

§2. Het lidgeld wordt eveneens door de Raad van Bestuur vastgesteld. De Raad van Bestuur beslist autonoom dat er geen lidgeld vereist is, De bijdrage kan steeds vrij gewijzigd worden zonder raadpleging en toestemming van de leden, maar mag niet meer bedragen dan 25 euro.

§3. De Raad van Bestuur mag ook toegetreden leden aannemen, deze zijn geen lid in de zin van de wet. Zij betalen een lidgeld waarvan het bedrag door de Raad van Bestuur wordt bepaald. In ruil hiervoor krijgen zij per e-mail een nieuwsbrief wanneer er beslist wordt om een nieuwsbrief uit te geven. Zij hebben geen andere rechten of plichten. Zij behoren niet tot de Algemene Vergadering en hebben geen stemrecht.

Artikel 8

§1. Elk lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging. Het ontslag gebeurt schriftelijk per brief of per e-mail aan de voorzitter van de VZW.

§2. De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering besloten worden. Het lid die het voorwerp is van een uitsluiting, moet daarvan verwittigd worden en per aangetekend schrijven worden uitgenodigd op de Algemene Vergadering. Om geldig te zijn moet de uitsluiting vermeld staan op de dagorde van de algemene vergadering en de beslissing tot uitsluiting moet minstens gebeuren met twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigede leden.

§3. Elke lid van de Raad van Bestuur dat zonder geldige reden afwezig is op drie achtereenvolgende bestuursvergadering en elk lid dat zonder geldige reden afwezig is op drie achtereenvolgende Algemene Vergaderingen, wordt geacht ontslag te hebben genomen als lid van de vereniging.

§4. Het ontslag of de uitsluiting kan geen recht doen ontstaan op het maatschappelijk bezit, noch op de terugbetaling van gestorte bijdragen,

§5. Een register van de leden wordt op de zetel van de vereniging bijgehouden door de Raad van Bestuur overeenkomstig de bepalingen van artikel 10 van de wet van 27 juni 1921. De ledenlijst zal jaarlijks worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel,

TITEL Ill : Algemene Vergadering

Artikel 9

§1. De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden. Elk lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Geen vertegenwoordiger mag echter beschikken over meer dan één volmacht. Elk lid beschikt over één stem, Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten geen stemrecht.

§2. De uitnodigingen voor de Algemene Vergadering worden samen met de agenda minstens acht dagen op voorhand aan de leden overhandigd tegen ontvangstbewijs of verstuurd per fax of per e-mail.

§3. De oproepingstermijn bedraagt minstens een maand wanneer de verkiezing van de leden van de Raad van Bestuur op de agenda staat. ln dat geval worden de leden opgeroepen om zich kandidaat te stellen binnen de in artikel 11 §2 bedoelde termijn. De agenda vermeldt het aantal vacante plaatsen in de Raad van Bestuur,

§4. De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur. Deze moet verplicht overgaan tot oproeping indien één vijfde van de leden dit eist.

§5. Per jaar wordt minstens één Algemeen Vergadering gehouden.

Artikel 10

§1. Een besluit van de Algemene Vergadering is vereist voor de wijziging van de statuten, de benoeming en de afzetting van de bestuurders, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging in geval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de goedkeuring van de begroting en van de rekening, de ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een lid, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

§2. De Algemene Vergadering is bevoegd voor hetgeen beschreven werd in artikel 12 van de vzw-wet,

§3. Ze functioneert overeenkomstig de artikelen 5 tot 8, 12, 20 e.v. van de wet. Zij mag besluiten nemen buiten de agenda op voorwaarde dat deze punten bij het begin van de vergadering aan de Voorzitter worden voorgelegd en ter behandeling door de vergadering worden goedgekeurd.

§4. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door alle aanwezige leden. De leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen van de algemene vergadering door toezending van een kopie via gewone post of per e-mail. Leden en derden met een wettig belang kunnen van de besluiten van de Algemene Vergadering afschriften krijgen, ondertekend door twee bestuurders.

§5. De beslissingen genomen binnen de Algemene Vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De voorzitter van de Raad van Bestuur heeft een doorslaggevende stem indien de stemming onbeslist eindigt.

§6. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel van de vereniging, uitsluiting van leden of ontbinding van de vereniging, worden bijzondere meerderheden toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921 en gewijzigd door de wet van mei 2002.

TITEL IV Raad van Bestuur

Artikel 11

§1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie leden, benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde afzetbaar, De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit. De Algemene Vergadering beslist met gewone meerderheid.

§2. Kandidaturen voor de Raad van Bestuur moeten uiterlijk tien dagen voor de verkiezing schriftelijk worden ingediend bij de Raad van Bestuur.

§3. Bestuurders wôrden verkozen voor een onbepaalde termijn. Wanneer een bestuurder ontslag neemt, beslist de Raad van Bestuur of zijn mandaat vacant wordt verklaard. De Raad van Bestuur kan ook beslissen om bijkomende bestuursmandaten te creëren en vacant te verklaren, Zo door vrijwillig ontslag of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, blijvende bestuurders in functie totdat in hun vervanging voorzien is.

§4. De Raad kan onder zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningsmeester aanduiden.

Artikel 12

§1, De Raad vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders, De oproepingsbrief

bevat de agenda, vastgesteld na raadpleging van de andere bestuurders,

§2. De Raad vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. De Raad kan derden, al dan niet leden, uitnodigen om met adviserende stem aan haar vergaderingen deel te nemen. De directeur van BSGO Merelbeke wordt uit hoofde van zijn ambt uitgenodigd op alle vergaderingen van de Raad van Bestuur, De directeur is echter geen lid van de Raad, hij heeft een adviserende stem en zijn aanwezigheid is niet bepalend voor het quorum.

§3. Alle besluiten van de Raad worden genomen met een meerderheid van de helft +1 van de stemmen en elke bestuurder heeft één stem. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vervangen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben. Bij onbeslistheid van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

§4, Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat door de Raad van Bestuur op een volgende vergadering wordt goedgekeurd en getekend door de aanwezige bestuurders. Uittreksels worden geldig ondertekend door ten minste twee bestuurders.

Artikel 13

§1. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op ais eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beschikt over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen, De Raad van Bestuur kan alle nodige verbintenissen aangaan teneinde het maatschappelijk doel te realiseren. Deze verbintenissen worden ondertekend door tenminste twee bestuurders. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

§2. De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat personeelsleden van de vereniging en bepaalt hun statuut. §3, De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

§4. De Raad van Bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de vereniging dit vereist. Elke bestuurder heeft het recht in dit geval de Raad van Bestuur samen te roepen en richt hiertoe een schriftelijk verzoek aan de voorzitter of de secretaris.

§5. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden, Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht en mits deze in tijd is beperkt,

§6. De Raad van Bestuur kan één of meer dagelijkse bestuurders aanstellen, belast met de verschillende aspecten van het dagelijks bestuur, onder meer met de geldige handtekening tegenover het bestuur van financiële instellingen en van de post.

MCM 2.2

Luik B - Vervolg

§7,-De voorzitter van de Raad of een andere bestuurder heeft de mogelijkheid om ten voorlopige of : definitieve titel de giften en nalatenschappen te aanvaarden gedaan aan de vereniging en alle nodige formaliteiten te vervullen om deze te verkrijgen.

§8. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

4 " Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad



TITEL V Financieel beleid

Artikel 14

§1. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

§2. Rekeningen en begrotingen worden, eventueel door bemiddeling van de penningmeester, door de Raad van Bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd binnen de zes maanden na het einde van het boekjaar aan de Algemene Vergadering.

§3, De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

TITEL VI. : Ontbinding en vereffening

Artikel 15

Sij de ontbinding van de vereniging wordt de bestemming van de netto activa bepaald door de Algemene Vergadering, die hierbij rekening dient te houden met het doel van de onderhevige vereniging en die voorwaarden ook aan de begiftigde moet opleggen.

Artikel 16

Ingeval van vrijwillige ontbinding dient de beslissing door de Algemene Vergadering te worden genomen met een 4/5e meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van 2/3en vereist.

Artikel 17

De vereffenaar(s) worden vastgesteld door de Algemene Vergadering met gewone meerderheid. Zij bepaalt

tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

TITEL Vil ; Slot

Artikel 18

Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden zijn geregeld, worden beheerst overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen zoals gewijzigd bij wet van 2 mei 2002.

Gedaan te Merelbeke op 30 augustus 2012 door An NEIRINCKX, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

(Handtekening)

Tegelijk hierbij neergelegd : statuten

Coordonnées
SPORTRAAD DER RIJKSSCHOLEN TE MERELBEKE

Adresse
ZWIJNAARDSESTEENWEG 4 9820 MERELBEKE

Code postal : 9820
Localité : MERELBEKE
Commune : MERELBEKE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande