STA ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : STA ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 507.697.505

Publication

29/12/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

vennootschap heeft tevens tot doel in Belgie en in het buitenland, in naam en voor rekening van de vennootschap of in naam van of voor rekening van derden:

- Het uitbaten van een expertisebureau, adviesbureau, studiebureau, teken-bureau op gebied van stedenbouwkundige planning, architectuur, algemene bouwcoördinatie, veiligheid, beveiliging, milieu, energie, kwaliteit, studie en ontwerp, beheer en uitbating.

- Het ontwikkelen, uitbaten, uitbrengen en implementeren van instrumenten, middelen en systemen ter analyse en/of beheersing van deze materies en hun (onder)delen.

- Het verzorgen van infosessies, informatieve cursussen, lessen en opleidingen omtrent deze materies.

De vennootschap zal de vermogens van roerende en onroerende goederen mogen beheren, aankopen, verkopen, ruilen, doen bouwen, doen verbouwen, onderhouden, verhuren, huren en verkavelen. Alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen. Alle handelingen en activiteiten die een voorafgaandelijke goedkeuring of ver¬gunning van de Commissie voor het Bank en Financiewezen of andere over-heidsinstantie vereisen, zijn uitdrukkelijk uitgesloten. Dit in de ruimste zin. In geen geval mogen de vennootschapsrechtelijke activiteiten leiden tot een inbreuk op de regelen van de Orde der Architecten.

De vennootschap kan deelnemen in, of zich op een andere wijze interesseren in andere vennootschappen, ondernemingen, groeperingen of organisaties. Zij mag zich hiervoor borgstellen of aval verlenen, voorschotten en kredieten toe¬staan, hypothecaire of andere waarborgen verstrekken. Zij mag tevens een functie van bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen uitoefenen. De uitoefe¬ning van een bestuursmandaat/mandaat van vereffenaar in een andere vennoot¬schap is uitgesloten indien het doel van die vennootschap op enigerlei wijze onverenigbaar is met de uitoefening van het beroep van architect.

In het algemeen mag zij alle verrichtingen uitvoeren die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar doel en dit zowel in België als in het buitenland. De ven¬nootschap kan overgaan tot alle handelsverrichtingen, nijverheidsverrichtingen, financiële en onroerende verrichtingen zo voor eigen rekening als voor rekening van derden, die van aard zijn de verwezenlijking van haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks te bevorderen dit zowel in België als in het buitenland.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenig-baar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

2. De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschap-pen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschap¬pelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenig¬baar zijn met de functie van architect.

3. Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennoot-schap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefe-nen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

4. In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaak-voerder(s) er tevens

over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voor-schriften betreffende de uitoefening van het

beroep van architect respecteert.

DUUR

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

KAPITAAL AANDELEN  VOLSTORTING.

Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt ¬ 18.600,00 (acht-tienduizend

zeshonderd euro).

Het is vertegenwoordigd door 100 aandelen op naam, zonder nomi¬nale waarde, die ieder één

honderdste (1/100ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

De comparanten verklaren en erkennen dat op de 100 aandelen werd inge¬schre-ven door

comparanten tegen de prijs van ¬ 186,00 per aandeel, als volgt:

1. door de heer Stijn VERPLANCKEN, de comparant sub 1 voornoemd, voor ¬ 11.160,00, waarvoor hem 60 aandelen worden toegekend;

2. door mevrouw Anne SEGERS, de comparante sub 2 voornoemd, voor ¬ 7.440,00, waarvoor haar 40 aandelen worden toe¬gekend.

Op voormelde aandelen werd door de oprichters een storting gedaan ten bedrage van ¬ 6.200,00. Deze gedeeltelijke volstorting ten bedrage van ¬ 6.200,00 werd door de oprichters uitge¬voerd op een speciale rekening nummer BE65 7360 1062 4796, geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij KBC Bank, derwijze dat de vennoot-schap vanaf heden beschikt over een bedrag van ¬ 6.200,00.

BESTUUR

1. De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars ...

Wordt aangesteld als statutaire zaakvoerder: de bovengenoemde oprichter, de heer Stijn VERPLANCKEN, die aanvaardt.

2. Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

3. Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn man-daat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering wor-den belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en zo nodig in vervanging te voorzien.

Bevoegdheden

1. Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennoot-schap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

2. Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze man¬datarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

3. Bij wijze van uitzondering kunnen de zaakvoerders volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect. Vertegenwoordiging

1. Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegen-woordigt de ven¬nootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder, en tevens in alle akten waaraan een open¬baar of een ministerieel ambtenaar zijn medewer¬king verleent.

2. Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

3. Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

4. Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uit-oefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect wor¬den gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Archi-tecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aan-wijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene ver-gadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

5. Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bijvoorbeeld het ontslag van de zaakvoerders, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoer-der(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aan-wijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene ver-gadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

ALGEMENE VERGADERING

De jaarvergadering zal gehouden worden op de derde vrijdag van de maand februari, om 17 u., in de zetel van de vennootschap.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats. Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de alge¬mene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

BOEKJAAR

Het boekjaar begint op 1 oktober en eindigt op 30 september van het daar-opvolgende

kalen¬derjaar.

WINSTVERDELING

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf procent (5%) afge¬nomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet lan-ger verplicht van zodra de wette¬lijke reserve één/tiende van het maatschappe¬lijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestem¬ming van het saldo van de nettowinst.

ONTBINDING EN VEREFFENING

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de alge¬mene vergadering.

De benoeming van de vereffenaars moet aan de voorzitter van de rechtbank ter bevestiging worden voorgelegd, overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van Vennootschappen.

De voorzitter van de rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat hij heeft nagegaan dat de vereffenaars voor de uitoefening van hun man¬daat alle waarborgen van rechtschapenheid bieden.

De voorzitter van de rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de veref-fenaar eventueel gesteld heeft tussen zijn benoeming door de algemene vergade¬ring en de bevestiging ervan. Hij kan die handelingen nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden. Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennoot¬schappen, dan wordt/worden de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbin¬ding in functie is/zijn beschouwd als vereffenaar(s).

Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

De vereffenaars be¬schikken over alle machten die aan de vereffenaars wor¬den toegekend in het Wetboek van Vennootschappen, zonder bijzondere machti¬ging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel te allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meer¬derheid beperken.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergade¬ring an¬ders beslist.

Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort herstellen de vereffe¬naars het

even¬wicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

1. Bekrachtiging verbintenissen.

In toepassing van artikel 60 Wetboek van Vennootschappen, verklaren de comparanten

uit¬drukkelijk ter gelegen¬heid van de oprichting, dat de vennoot-schap de rechten en verbintenis¬sen overneemt die voortvloeien uit de rechts-han¬delingen die in haar naam en voor haar reke¬ning werden gesteld voor de oprichting van de vennootschap sedert 1 september 2014. De verbintenissen aangegaan in de tussenperiode zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 Wetboek van Vennootschappen en dienen, eens de vennoot¬schap rechts¬persoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

2. Benoeming statutaire zaakvoerder

Zoals reeds vermeld in de statuten, wordt als statutaire zaakvoerder aan-gesteld voor de duur van de

vennootschap: de heer Stijn VERPLANCKEN, de bovengenoemde oprichter, die aanvaardt.

Over de al dan niet bezoldiging van de zaakvoerder zal beslist worden door de algemene

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

vergadering.

3. Commissaris-revisor

De comparanten stellen vast dat de vennootschap niet onderworpen is aan de ver¬plichting één of meer commissarissen aan te stellen, daar de bij de wet gestelde crite¬ria niet overschreden werden. Er wordt bijge¬volg besloten geen commissaris aan te stellen.

4. Begin en afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar begint op heden en zal worden afgeslo¬ten op 30 septem-ber 2015.

5. Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de derde vrijdag van de maand februari in het

jaar 2016.

6. Volmacht voor administratieve formaliteiten

Een bijzondere volmacht wordt, onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, toegekend aan de burgerlijke vennoot-schap onder vorm van een naamloze vennootschap  Fiscovan , met maat-schappelijke zetel te 9700 Oudenaarde, Aalststraat 2 (ondernemingsnummer 0449.881.446, RPR Gent, afdeling Oudenaarde) en de gewone commanditaire vennootschap  LeadService , met maatschappelijke zetel te 8790 Waregem, Stationsstraat 173 (ondernemingsnummer 0821.029.477, RPR Gent, afdeling Kortrijk), of elke andere door hen aangewezen persoon, om, ieder met bevoegdheid om afzonderlijk op te treden en met bevoegdheid tot indeplaats¬stelling, voor zoveel als nodig, al het nodige te doen opdat de gegevens van de vennootschap zouden worden ingebracht in de Kruispuntbank van Onder¬nemingen en opdat de vennootschap een identificatienummer zou worden toe¬gekend, alsook, desgevallend, al het nodige te doen bij iedere andere admini¬stratie, waaronder deze van de BTW, Directe Belastingen, natuurlijke of rechtspersoon, instelling of secretariaat.

Voor analytisch uittreksel

BRIGITTE VERMEERSCH,

NOTARIS

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de oprichtingsakte

Coordonnées
STA ARCHITECTEN

Adresse
STATIONSSTRAAT 31, BUS 0101 9700 OUDENAARDE

Code postal : 9700
Localité : OUDENAARDE
Commune : OUDENAARDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande