STADSMUZIKANTEN

Association sans but lucratif


Dénomination : STADSMUZIKANTEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 842.026.712

Publication

25/04/2014
ÿþ MOD 22

0)Mll In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter le



Voor-behoudei aan het Belgisch Staatsblal 111111!)11,11MIN

LEGD

14 APR. 2014

RECHTB8NK VAN

KOOPHAeflateTE GENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0842.026.712

Benaming

(voluit) : Stadsmuzikanten

(verkort) :

Rechtsvorm: VZVV

Zetel Reinaertstraat 125 9000 Gent

Onderwerp akte: Wijzigingen Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering van 8/8/2013 beslist om Jan Verbeeck RR 49061321776 aan te stellen als bestuurslid

De Raad van Bestuur van 8/8/2013 beslist om Jan Verbeeck NN 49061321776 te benoemen tot voorzitter van de Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering van 28/10/2013 beslist om Isolde Mariane T Van der Goten NN

76062524660 aan te stellen als bestuurslid

De Raad van bestuur van 28/10/2013 aanvaardt het ontslg van bestuursleden Jan Van Hove en Lut De Meyer

De Algemene Vergadering van 31/3/2014 beslist om Martin Balogh NI\I 800622-315-68 aan te stellen als bestuurslid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

03/01/2012
ÿþ MOD 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

21 DEC. 2011

RECHTSANK VAN

KOOPHAiti~ GENT

u 1111.11111,1),11.1

Ondernerningsnr :

Benaming

(voluit) : Stadsmuzikanten

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Reinaertstraat 125, 9000 Gent

Onderwerp akte : Oprichting vzw Stadsmuzikanten, benoeming Raad van Bestuur

Tussen de hierna genoemde natuurlijke personen

VAN HOVE Jan, bediende, van Belgische nationaliteit met rijksregisternr. 76120713574, wonende Kooikapperstraat 50, 9000 Gent, België, geboren te Herentals (BE) op 07/12/1976,

DE MEYER Lutgart Godelieve, advocaat, van Belgische nationaliteit met rijksregisternr. 67021021236, wonende Scheldestraat 30, 9040 Gent, België, geboren te Wetteren (BE) op 10/02/1967

DE VUIJST Marinus Dingenis, musicus, van Nederlandse nationaliteit met rijksregisternr. 091298581, wonende P.C. Boutensstraat 15, 4508 AC Waterlandkerkje, Nederland, geboren te Breskens (NL) op 25/07/1955

AUDOOREN Olaf Rabbe, leerkracht, van Belgische nationaliteit met rijksregisternr. 71123006726, wonende Sint-Machariusstraat 26, 9000 Gent, België, geboren te Gent (BE) op 31/12/1971

VAN DER GOTEN Isolde Mariane T, leerkracht, van Belgische nationaliteit met rijksregisternr. 76062524660, wonende Goudensterstraat 53, 9000 Gent, België, geboren te Aalst (BE) op 25/06/1976

Is overeengekomen wat volgt, onder elkaar en voor allen hier aanwezig en voor allen die later nog effectief lid worden, een vereniging zonder winstoogmerk (afgekort vzw) op te richten, onder de voorwaarden opgenomen in deze statuten:

TITEL 1 Naam, zetel, doel, duur

Art 1 Naam

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "Stadsmuzikanten".

Art 2 Zetel

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 9000 Gent, Reinaertstraat 125, of op elke andere plaats binnen de grenzen van het gerechtelijk arrondissement Gent, te bepalen door de algemene vergadering.

Art 3 Doelstellingen

Het doel van de vzw Stadsmuzikanten:

Stadsmuzikanten wil bijdragen aan een positieve samenleving via muziek. De vzw Stadsmuzikanten wil een platform zijn waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en leren kennen via een gezamenlijke passie of. interesse: muziek.

De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen, voor zover de opbrengst hiervan noodzakelijk en uitsluitend wordt aangewend voor de realisatie van het doel van de vereniging.

Art 4 Duur

De vereniging wordt opgericht voor een onbeperkte duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering, beraadslagend binnen de voorwaarden vereist door de wet .

TITEL II  Leden

Art 5

§ 1 Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens vier bedragen.

§ 2 Tot de vereniging kan als lid toetreden al wie door de algemene vergadering aanvaard wordt, op

voordracht van de raad van bestuur. De algemene vergadering beslist autonoom over elk verzoek tot opneming. De kandidaat-leden dienen hun kandidatuur schriftelijk in bij de voorzitter.

§ 3 Leden kunnen zowel natuurlijke als rechtspersonen zijn.

Art 6

Het lidmaatschap mag niet meer dan 25 EUR/jaar bedragen.

Art 7

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden mits een schrijven  tegen ontvangstbewijs  aan de raad

van bestuur. Een lid kan slechts worden uitgesloten door het AV met een meerderheid van twee derden van de aanwezige stemmen.

TITEL 111  De algemene vergadering

Art $

§ 1 De algemene vergadering bestaat uit aile leden van de vereniging. Elk lid beschikt over één stem. Eik lid mag per vergadering slechts een ander lid vertegenwoordigen mits schriftelijk mandaat.

§ 2 De coordinator woont de vergaderingen bij met raadgevende stem.

Art 9

Enkel de algemene vergadering is bevoegd voor: het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van de bestuurders, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging in geval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, het aanvaarden van nieuwe leden, het uitsluiten van een lid alsook alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Art 10

§ 1 De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en steeds wanneer één vijfde van de leden van de algemene vergadering hierom verzoekt. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen datum voor 30 juni.

§ 2 Alle leden worden minstens 10 dagen vooraf uitgenodigd op de algemene vergadering per gewone brief, per fax, per e-mail of gelijk welk ander schriftelijk communicatiemiddel waarvan de authenticiteit van herkomst op voldoende wijze identificeerbaar is. De uitnodiging bevat de agenda die wordt opgemaakt door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld zijn, tenzij het een statutenwijziging betreft, en minstens de helft van de leden zich hiermee akkoord verklaart. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Art 11

§ 1 De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige leden en de door volmacht vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen wanneer de wet of de statuten anders bepalen. Wanneer de helft plus één van de leden op de eerste vergadering niet aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend, tenzij in geval van uitsluiting van een lid, van de wijziging van de statuten, of van de ontbinding van de vereniging, in welke gevallen de wettelijke procedure zal worden nageleefd.

§ 2 In geval van wijziging van de statuten dient de uitnodiging dit te vermelden als agendapunt, waarbij de bestaande tekst en het ontwerp van nieuwe tekst van de te wijzigen artikels integraal in de uitnodiging worden opgenomen.

Art 12

Van elke vergadering worden door de secretaris notulen opgemaakt, die op de volgende vergadering ter goedkeuring worden voorgelegd. Leden alsook derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen.

TITEL IV- Raad van Bestuur

Art 13

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste 3 leden. Ze worden verkozen door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar met twee derden van de aanwezige stemmen. Ze oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Art 14

§ 1 Bestuurders worden benoemd voor onbepaalde termijn.

Zo door vrijwillig ontslag of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot minder dan drie, dan blijven

de bestuurders in functie tot de eerstvolgende vergadering, waar in hun vervanging is voorzien.

§ 2 De coordinator woont de vergaderingen bij met raadgevende stem.

§ 3 De bestuurders kunnen geen personeelsleden zijn van de vzw Stadsmuzikanten.

§ 4 Elke bestuurder kan ten allen tijde schriftelijk zijn/haar ontslag indienen bij de voorzitter van de raad van bestuur.

Art 15

§ 1 De bevoegdheden van de raad van bestuur worden uitgeoefend als college.

§ 2 De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester en elke functie die nuttig is voor de goede werking van de vereniging, De voorzitter of diens plaatsvervanger roept de raad bijeen. De raad vergadert iedere keer als het belang van de vereniging dit vereist. Indien minstens één vierde van de leden van de raad van bestuur hierom verzoekt, moet de raad van bestuur samenkomen. De voorzitter zit de vergaderingen voor. In geval van afwezigheid wordt de vergadering voorgezeten door de plaatsvervanger of door het oudste aanwezige lid.

§ 3 De voorzitter, secretaris en penningmeester kunnen elk afzonderlijk tekenen om alle financiële verrichtingen uit te voeren voor de vereniging, of om hiertoe volmacht te geven aan een derde.

§ 4 De voorzitter, secretaris en penningmeester zijn elk afzonderlijk gemachtigd om alle poststukken en aangetekende zendingen, bestemd voor de vereniging, in ontvangst te nemen of hiertoe volmacht te geven aan een derde.

§ 5 De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig, of vertegenwoordigd is via volmacht. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Elk lid beschikt over één stem. Elk lid mag per vergadering slechts één ander lid vertegenwoordigen mits schriftelijk mandaat. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

§ 6 Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die op de volgende vergadering worden voorgelegd ter goedkeuring.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art 16

§ 1 De raad van bestuur beschikt over alle bevoegdheden voor zover deze niet uitdrukkelijk door de wet of . door de statuten aan de AV zijn toegekend.

TITEL V  Huishoudelijke reglement

Art 17

§ 1 De raad van bestuur is bevoegd voor het opstellen, het wijzigen, het bekrachtigen en het doen naleven van het huishoudelijk reglement.

§ 2 De raad van bestuur brengt daarover verslag uit aan de Algemene Vergadering.

TITEL VI  Begrotingen en rekeningen

Art 18

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. ln afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot en met 31 december van dit jaar.

De raad van bestuur stelt het ontwerp van rekening en begroting op en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Titel VII  Ontbinding en vereffening

Art 19

Behoudens de gevallen van de gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald is in artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

: In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de Rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Art 20

In geval van ontbinding worden activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig, belangeloos doel als dat van de vereniging nastreeft.

Art 21

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 toepasselijk, de { algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

BENOEMINGEN

De algemene vergadering van de vzw Stadsmuzikanten, rechtsgeldig bijeen op 12 december 2011, beslist met eenparigheid van stemmen om volgende van haar leden aan te duiden als lid van de raad van bestuur:

VAN HOVE Jan, Koolkapperstraat 50, 9000 Gent, België

DE MEYER Lutgart Godelieve, Scheldestraat 30, 9040 Gent, België

DE VUIJST Marinus Dingenis,P.C. Boutensstraat 15, 4508 AC Waterlandkerkje, Nederland

AUDOOREN Olaf Rabbe, Sint-Machariusstraat 26, 9000 Gent, België

12 december Gent

Jan Van Hove, voorzitter

',Lez ~ ~e/ : ~ otec~,Q,G~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

1

Coordonnées
STADSMUZIKANTEN

Adresse
REINAERTSTRAAT 125 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande