STAMECON

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : STAMECON
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 555.970.544

Publication

24/07/2014
ÿþMod POF 11.1

[Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

r

NEERGELEGD

14 JULI 2014

RECHTBANK VAN

KOOPHA& IffiffE GENT

Op de laatste blz. van l.ui vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Onderrtemingsnr : C) 5jz; ClOr0ry

Benaming (voluit): STAMECON

(verkort):

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 9810 Nazareth, Bekken 34

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Uit een akte verleden voor Meester Jozef VERSCHUEREN, Notaris te Nazareth, op tien juli tweeduizend veertien, te registreren, blijkt dat:

De Heer VAN HIJFTE, Geert Hervé Madeleine, geboren te Assenede op 27 november 1968, echtgenoot van Mevrouw UYTTENDAELE, Ilse Maria Bernhard Fabiola, wonende te 9810 Nazareth, Bekken 34. ondergetekende notaris verklaard heeft een BVBA, met als benaming "STAMECON", op te richten, waarvan het kapitaal vastgesteld is op 18.600 EUR, vertegenwoordigd door 100 aandelen op naam zonder nominale waarde, waarop werd ingeschreven tegen inbreng in geld, door de Heer Geert Van Hijfte op alle aandelen. Overeenkomstig artikel 224 van het Wetboek der Vennootschappen werd een bedrag van 12.400 EUR gestort, voor de oprichting van de vennootschap op een bijzondere rekening, geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij BNP Panbas Fortis. Dit blijkt uit een bewijs van deponering de dato 9 juli 2014, dat door de notaris ten kantpre bewaard zal worden, in het dossier van de vennootschap.

De statuten vermelden onder meer in het bijzonder:

I  NAAM  RECHTSVORM

De naam van de Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid luidt: "STAMECON".

2  ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9810 Nazareth, Bekken 34.

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s), gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad, mag de

zetel naar om het even welke plaats in het Vlaamse Gewest of in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, overgebracht

worden.

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) zal de vennootschap agentschappen, stapelhuizen en bijhuizen in

België en in het buitenland, mogen oprichten.

3  DOEL

De vennootschap heeft tot doel zowel in België als in het buitenland:

Het verlenen van alle mogelijke advies- en studies in verband met ontwerp, de algemene stabiliteit, de fabricatie, en de opbouw van staalconstructies en static equipment zoals drukvaten, warmtewisselaars, silo's, tanks, enzoverder, het optreden voor derden of voor eigen rekening als studie-, ingenieurs- en raadgevend bureau voor het ontwerpen en berekenen van gebouwen en industriële installaties alsook werftoezicht, werfopvolging, beheer van projecten in deze domeinen;

- Het geven van advies en verstrekken van diensten met betrekking tot de organisatie en het beheer van bedrijven die op die domeinen actief zijn, de vertegenwoordiging en het optreden als commercieel tussenpersoon;

- Alle onroerende verrichtingen, onder meer het kopen en verkopen, het huren en verhuren en het beheren van onroerende goederen, het aanleggen van verkavelingen, het zelf oprichten of laten oprichten en of het verbouwen van gebouwen;

Het zelf oprichten of laten oprichten en/of het verbouwen van gebouwen, dit alles voor eigen rekening of voor rekening van derden;

Het beleggen, beheren en uitbaten van roerende waarden en bezittingen, het aankopen, verkopen en beheren van onroerende goederen; het uitvoeren of doen uitvoeren van research in verband met ondernemingen op alle technische gebieden, zoals marketing, productie, ondernemingstechnieken en dergelijke, het geven of doen geven van adviezen op het gebied van management, boekhouding, computerisering en de gebieden welke verband houden met het doel van de vennootschap; dit alles in de meest ruime zin van het woord;

Het beheren van vennootschappen, welk doel deze vennootschappen ook hebben, het waarnemen van bestuursopdrachten, het uitoefenen van mandaten als bestuurder, zaakvoerder en vereffenaar;

Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

- Het verwerven, beheren, en valoriseren van brevetten, octrooien en licenties en andere intellectuele rechten;

- Het geven van pand of hypotheek op eigen goederen als waarborg voor zowel eigen leningen als leningen van derden;

Deze opsomming is niet beperkend en dient geinterpreteerd te worden in de ruimste zin.

Behoudens voor deze activiteiten waarvoor een wettelijke vergunning vereist is, zal de vennootschap haar maatschappelijk doel mogen uitoefenen voor eigen rekening, voor rekening van derden of voor gezamenlijke rekening met derden. Zij zal onder meer slechts de activiteit van vastgoedmakelaar zoals opgesomd bij Koninklijk Besluit van zes september negentienhonderd drieënnegentig kunnen uitoefenen voor zover zij daartoe wettelijk werd erkend.

De vennootschap mag alle burgerlijke, handels-, nijverheids-, financiële, roerende en onroerende handelingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk in verband staan met haar doel of die eenvoudig nuttig zijn voor de verwezenlijking van haar doel.

zij kan belangen nemen door inbreng, fusie, inschrijving of op gelijk welke andere wijze, in alle zaken, ondernemingen, verenigingen of vennootschappen met een identiek doel, gelijklopend of samenhangend met het hare en die van aard kunnen zijn de ontwikkeling van haar onderneming te begunstigen, zich grondstoffen te verschaffen of de afzet van haar producten te vergemakkelijken.

Indien door de zaakvoerder(s) handelingen zijn verricht buiten het doel is de vennootschap erdoor vetbonden, hetzij zij bewijst dat de medecontracterende partij(en) op de hoogte was/waren of niet onkundig kon(den) zijn van bevoegdheidsoverschrijding. Openbaarmaking van de statuten voldoet niet als bewijs van deze voorkennis. Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, op gelijk welke wijze, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, alle verbintenissen aangaan, krediet en leningen toestaan. Zij mag alles doen wat verband houdt met het bovengenoemde doel of wat kan bijdragen tot de realisatie ervan.

liet doel van de vennootschap kan enkel worden gewijzigd bij besluit van een buitengewone algemene vergadering genomen met unanimiteit van stemmen.

cl  DUUR

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur te rekenen van de dag waarop zij rechtspersoonlijkheid verkrijgt.

5  KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00) verdeeld in

honderd (100) gelijke aandelen op naam, zonder aanduiding van nominale waarde, doch die elk een fractie van

één/honderdste (I/100') van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal is bij de oprichting volstort ten belope van TWAALFDUIZEND VIERHONDERD EURO (E

12.400,00).

Het kapitaal mag verhoogd of verminderd worden overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

6 - BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders al of niet vennoten. Zij worden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering, die hun aantal, de duur van hun opdracht en hun bezoldiging bepaalt. De zaakvoerders hebben ieder de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van beschikking, van beheer en bestuur, die de vennootschap aanbelangen, te stellen, in het kader van het maatschappelijk doel.

Al wat door de wet of onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden werd aan de algemene vergadering, valt in de bevoegdheid van elk van hen.

Indien zij in de statuten werden benoemd, zonder beperking van duur, worden zij geacht benoemd te zijn voor de duur van de vennootschap, en kan hun afzetting kan slechts plaatshebben om ernstige redenen.

In geval van tegenstrijdig belang met de vennootschap zullen zij handelen overeenkomstig de terzake geldende wettelijke regeling.

Voor de vertegenwoordiging van de vennootschap in en buiten rechte kan één zaakvoerder, steeds alleen optreden. In al de akten, waarbij de aansprakelijkheid van de vennootschap betrokken is, moet de handtekening der zaakvoer-der(s) en andere agenten van de vennootschap onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding van de hoedanigheid krachtens dewelke zij optreden.

De zaakvoerder beschikt over al de bevoegdheden die door de statuten aan de zaakvoerder worden toegekend. Iedere zaakvoerder wordt onder andere belast met het dagelijks bestuur van de vennootschap. Hij beschikt over de maatschappelijke handtekening, voor alle daden van het dagelijks bestuur zonder beperking van bedrag.

In die omstandigheden kan elke zaakvoerder, afzonderlijk optredend, onder andere alle rekeningen openen bij de banken of bij het bestuur der postcheques, op de geopende of te openen rekeningen alle verrichtingen doen, zelfs zonder provisionering van de rekeningen, alle rekeninguittreksels tot goedkeuring ondertekenen, de rekeningen opzeggen of afsluiten en het saldo innen.

De handtekening van één van hen volstaat eveneens om kwijting te geven aan het bestuur der spoorwegen, postcheques en andere besturen, aan de Post en Belgacom alsmede alle andere bedrijven die een openbare nutsvoorziening aanbieden, zonder beperking van bedrag.

Iedere zaakvoerder mag welbepaalde bevoegdheden voor daden van dagelijks bestuur overdragen aan elke persoon die hij daartoe bekwaam zou achten, welke persoon op zijn beurt zijn toegekende bevoegdheden zal mogen subdelegeren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het overlijden of het aftreden van een zaakvoerder, om welke reden ook, brengt, zelfs als hij vennoot is, de ontbinding van de vennootschap niet teweeg.

Deze regel geldt ook ingeval van rechterlijke onbekwaamverklaring, faillissement of onvermogen van een zaakvoerder; het voorvallen van een dezer gebeurtenissen stelt onmiddellijk en van rechtswege een einde aan de functie van een zaakvoerder.

Wanneer, wegens overlijden of om één of andere reden, een zaakvoerder zijn functie neerlegt, wordt het bestuur verzekerd door de overblijvende zaakvoerders,

Wanneer er echter geen zaakvoerder meer is moet, door de vennoot die de meeste aandelen bezit, de algemene vergadering bijeengeroepen worden binnen de maand na het neerleggen van de functie om in zijn vervanging te voorzien.

De controle op de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meerdere commissarissen, te benoemen door de algemene vergadering, voor zover de wet het vereist.

De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straffe van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2° van het Wetboek van vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin, heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het rechte een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria.

Wordt geen commissaris benoemd, dan kan iedere vennoot zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar instemming werd benoemd. De algemene vergadering mag aan de zaakvoerder(s) en volmachtdragers, vaste of veranderlijke bezoldigingen of vergoedingen toekennen, op de algemene kosten te verhalen. De vaststelling van deze bezoldigingen of vergoedingen zal ieder jaar gebeuren ter gelegenheid van de jaarvergadering. Zolang de vergadering, hiertoe bij uitsluiting bevoegd, hieromtrent geen beslissing neemt, is de opdracht van de zaakvoerder(s) onbezoldigd.

De bezoldiging van de commissarissen wordt eveneens vastgesteld door de algemene vergadering, rekening houdend met de controlenonnen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren. Deze bezoldiging bestaat in een vast bedrag, dat bij de aanvang en voor de duur van hun opdracht wordt vastgesteld. Zij kan worden gewijzigd met instemming van partijen.

Buiten die bezoldiging mogen de commissarissen geen enkel voordeel, in welke vorm ook, van de vennootschap ontvangen.

7 - ALGEMENE VERGADERING

Ieder jaar, de dertigste van de maand december om twintig uur moet een jaarvergadering gehouden worden.

8  BOEKJAAR

Het maatschappelijk boekjaar begint op één juli en wordt op dertig juni van het daarop volgend jaar afgesloten.

9  WINSTVERDELING

Het batig saldo van de resultatenrekening, na aftrek van alle algemene kosten, de maatschappelijke verplichtingen en de nodige afschrijvingen, vormt de nettowinst van het boekjaar.

Op deze winst zal er jaarlijks minstens vijf ten honderd afgenomen worden met het oog op de vorming van het wettelijk reservefonds, totdat dit reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Voor het overige zal de volledige vrijheid gelaten worden aan de jaarvergadering, overeenkomstig de terzake geldende wettelijke bepalingen.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van de Vennootschappenwet.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

VERKRIJGING VAN RECHTSPERSOONLIJKHEID

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, paragraaf 4 van het Wetboek van Vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen.

Ondergetekende notaris wijst erop dat de zaakvoerders mogelijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zullen zijn voor alle verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door het Wetboek van Vennootschappen heeft overgenomen. In toepassing van zelfde artikel kan de vennootschap overgaan tot de bekrachtiging van de handelingen in haar naam en voor haar rekening gesteld voor de ondertekening van de oprichtingsakte.

ZETEL

De zetel van de vennootschap wordt gevestigd te 9810 Nazareth, Bekken 34.

Voor- Luik B - vervolg

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

BEGIN- EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden en zal worden afgesloten op dertig juni tweeduizend vijftien.

EERSTE JAARVERGADERING.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend vijftien.

BENOEMING NIET-STATUTAIRE ZAAKVOERDER

Wordt tot niet-statutair zaakvoerder benoemd, voor de duur van de vennootschap: de Heer Geert Van Hijfte, voornoemd.

Zijn mandaat zal onbezoldigd worden uitgeoefend, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

BEKRACI"ITIGING HANDELINGEN GESTELD IN NAAM VAN DE VENNOOTSCHAP IN OPRICHTING.

Onder de opschortende voorwaarde van de verkrijging van der rechtspersoonlijkheid door de vennootschap, worden  in toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen  alle handelingen gesteld in naam en voor relcening van de vennootschap in oprichting, te rekenen vanaf één mei tweeduizend veertien, bij deze bekrachtigd en overgenomen door de vennootschap.

Partijen erkennen door ondergetekende notaris ingelicht te zijn omtrent de wenselijkheid om deze bekrachtiging, na verkrijging van de rechtspersoonlijkheid, door de zaakvoerder te Iaten bevestigen. Zij erkennen tevens ingelicht te zijn omtrent de noodzaak om eventuele handelingen die zullen gesteld worden tussen de dag van heden en de dag van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid op dezelfde wijze te Iaten bekrachtigen door de zaakvoerder zodra de rechtspersoonlijkheid is verkregen.

VOLMACHT

Volmacht wordt gegeven aan Vandenberghe Boekhouders & Fiscalisten BVBA, met zetel te 9810 Nazareth, Roombaardstraat 42a bus 1 en 2; om alle formaliteiten in verband met het Ondernemingsloket, Kruispuntbank voor Ondernemingen en de fiscale administraties, zowel directe als indirecte belastingen te vervullen, en dit zowel voor deze voortvloeiend uit huidige akte als voor deze voortvloeiend uit alle andere akten. Eveneens bijzondere volmacht om de vennootschap te vertegenwoordigen bij de diensten der directe en indirecte belastingen, inzage te nemen in het dossier, documenten te ondertekenen welke noodzakelijk zijn voor de opvolging en afhandeling van het dossier, akkoorden en briefwisseling te ondertekenen. De volmachtdrager handelt steeds in opdracht van de volmachtgever. Deze volmacht of lastgeving behelst alle verrichtingen die de lasthebber nodig of nuttig zal achten voor het hierboven aangegeven doel. Zij verleent inzonderlijk alle macht tot aangifte, antwoord, bezwaar en afstand, inschrijving, wijziging, schrapping.





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL Notaris Jozef Versohueren

Tegelijk wordt hiermee neergelegd:

- uitgifte van oprichtingsakte





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

11/01/2016 : ME. - JAARREKENING 30.06.2015, GGK 30.12.2015, NGL 04.01.2016 16002-0556-010

Coordonnées
STAMECON

Adresse
BEKKEN 34 9810 NAZARETH

Code postal : 9810
Localité : NAZARETH
Commune : NAZARETH
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande