STARTERSLABO

Divers


Dénomination : STARTERSLABO
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 561.800.244

Publication

18/09/2014
ÿþModWord 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie

Il

Il

Hill I III Il III

*14171967*

Ondernemingsnr le (.5 -MO c,- Lt

Benaming

(voluit) : STARTERSLABO

(verkort)

Bijlagen hij. let Belgisch-Staatsblad - -1-8/0912014- -- Annexe s- du-Moniteur belge

Rechtsvorm: Economisch Samenwerkingsverband

Zetel 9050 Gentbrugge, Kerkstraat 108

(volledig adres)

Onderwerp akte: OPRICHTING

Uit een onderhandse akte opgemaakt te Brussel en getekend op 22 april 2014, blijkt het hiernavolgende 1. Er wordt een economisch samenwerkingsverband opgericht onder de naam "E.S.V. STARTERSLABO"

2. Het samenwerkingsverband heeft tot doel:

het vergemakkelijken en/of vergroten van de economische werkzaamheid van de leden;

- het verschaffen van ondersteuning aan de activiteiten van de leden;

- het coördineren van de samenwerking tussen de leden van het samenwerkingsverband.

De diensten en activiteiten van Starterslabo ESV hebben in het bijzonder tot doel om haar leden te ondersteunen die mensen begeleiden die hun ondernemersdroom willen realiseren en daarin ondersteuning zoeken door middel van coaching, training en aandacht voor persoonlijke groei, en dat ln de ruimst mogelijke zin. De leden van Starterslabo ESV hebben daarbij speciale aandacht voor niet-werkende werkzoekenden en voor mensen die een g rote afstand tot ondernemerschap ervaren.

Het samenwerkingsverband mag alle financiële, roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren die van aard zijn rechtstreeks of onrechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en dit zowel in België als in het buitenland. Zo mag het samenwerkingsverband, binnen de grenzen van haar doel, gebouwen oprichten, aan- en/of verkopen, zakelijke rechten aan- en/of verkopen, gebouwen of ruimten huren of verhuren, gebouwen of ruimten ter beschikkingstellen aan leden, en in het algemeen alle handelingen stellen met betrekking tot onroerende goederen die in het belang of het voordeel van haar leden zijn. Het samenwerkingsverband mag zich ten voordele van haar leden borgstellen, aval verlenen, hypothecaire of andere waarborgen verstrekken, voorschotten en kredieten toestaan. Het samenwerkingsverband mag hiertoe ook subsidies aanvragen bij alle overheden.

Het doel kan gewijzigd worden bij een besluit van de buitengewone vergadering van de gezamenlijke leden overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen

3, De oprichters zijn

1. De Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid met Sociaal Oogmerk Startpunt, met maatschappelijke zetel te 9050 Gentbrugge, Kerkstraat 108, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Gent onder het nummer 0479.058349, hier vertegenwoordigd door de hierna vermelde bestuurders, hiertoe aangewezen door de Raad van Bestuur te verbindend bij deze rechtshandeling:

- De heer Olivier De Cock, wonende te 9050 Gentbrugge, Oude Brusselseweg 192

- De heer Pieter Vercruyssen, wonende te 9840 De Pinte, Heidelaan 13

2. De Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid met Sociaal Oogmerk Ondernemersatelier, met maatschappelijke zetel te 3600 Genk, Windekestraat 1, ingeschreven ln het rechtspersonenregister te Genk onder het nummer 0876.478.439, hier vertegenwoordigd door de hierna vermelde bestuurder, hiertoe aangewezen door de Raad van Bestuur te verbindend bij deze rechtshandeling:

De heer Erwin De bruyn, wonende te 3550 Heusden-Zolder, Dorpstraat 137

3. De Cooperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid met Sociaal Oogmerk Co&Go Activiteitencoöperatie Vlaams-Brabant, met maatschappelijke zetel te 9300 Tienen, Leuvenselaan 172 bus 6, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Tienen onder het nummer 0896.756.090, hier vertegenwoordigd door de hierna vermelde bestuurders, hiertoe aangewezen door de Raad van Bestuur te verbindend bij' deze rechtshandeling:

- De heer Roel Golvers, wonende te 3000 Leuven, Brusselsesteenweg 68 bus 0103,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)Men)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

- De heer Koen Lautiks, wonende te 3271 Scherpenheuvel-Zichem Hoornblaas 20

4. De Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid met Sociaal Oogmerk Co-Actief, met maatschappelijke zetel te 2018 Antwerpen, Lange Leemstraat 372, ingeschreven In het rechts-personenregister te Antwerpen onder het nummer 0871.261.918, hier vertegenwoordigd door de hierna vermeide bestuurders, hiertoe aangewezen door de Raad van Bestuur te verbindend bij deze rechtshandeling:

- De heer Van den Bergh Bert, wonende te 2018 Antwerpen, Dolfijnstaat 63,

- De heer Breda Jozef, wonende te 2000 Antwerpen, Koningsstraat 23/b

5. De Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid met Sociaal Oogmerk Gusto Activiteitencoöperatie West-Vlaanderen, met maatschappelijke zetel te 8500 Kortrijk, Stasegemstraat 110, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Kortrijk onder het nummer 0810.8131.792, hier vertegenwoordigd door de hierna vermelde bestuurders, hiertoe speciaal aangewezen door de Raad van Bestuur te verbindend bij deze rechtshandeling:

- De heer Nico Daenens, wonende te 8310 Assebroek, Weidestraat 154?

- De heer Rik Desrnet, wonende te 8550 Zwevegem, Watermolenstraat 28

4. Vorming van een vermogen

In het totaal wordt E 10.000,00 euro (tien duizend euro) in geld ingebracht door de partijen waarvoor 10

deelnemingen worden toegekend.

Elke partij brengt bij oprichting een bedrag in geld in van 2.000,00 euro (twee duizend euro). Hiervoor wordt

aan elk van hen 2 deelnemingen toegekend.

Het vermogen van het samenwerkingsverband bedraagt bij oprichting 10.000,00 euro (tien duizend euro). Er

zijn bij oprichting 10 deelnemingen

Elke partij heeft zijn voormeld aandeel gestort op een bankrekening geopend bij Triodos Bank onder het

nummer BE03 5230 8068 5584.

5. Duur

Het samenwerkingsverband is opgericht voor onbepaalde duur.

6. Maatschappelijke zetel

Het samenwerkingsverband heeft zijn maatschappelijke zetel te 9050 Gentbrugge, Kerkstraat 108, De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden bij eenvoudig besluit van de zaakvoerders binnen het Nederlands taalgebied of binnen het tweetalig gebied Brussel Hoordstad,

7. Toetredingsvoorwaarden :

Kunnen enkel deelnemen aan het samenwerkingsverband, met uitsluiting van elke derde:

- vennootschappen, verenigingen en organisaties die over het statuut van activiteitencoöperatie beschikken vennootschappen, verenigingen en organisaties die mensen begeleiden die hun ondernemersdroom willen realiseren en daarin ondersteuning zoeken door middel van coaching, training en aandacht voor persoonlijke groei. Ze hebben daarbij speciale aandacht voor niet-werkende werkzoekenden en voor mensen die een g rote afstand tot ondernemerschap ervaren

vennootschappen, verenigingen en organisaties die met het huishoudelijk reglement van Star-tersiabo ESV instemmen,

Elk nieuw lid zal vrijgesteld zijn van betaling van de reeds vervallen schulden of termijnen van schulden voor zijn toetreding ontstaan.

8. Bestuur-vertegenwoordiging

Het samenwerkingsverband wordt bestuurd door een college van zaakvoerders dat beraadslaagt en besluit op de wijze bepaald in deze statuten.

Ais zaakvoerder kan benoemd worden elke natuurlijke persoon die werkend lid, vennoot, bestuurder/zaakvoerder, gedelegeerde belast met de dagelijkse leiding of werknemer is in één van de leden van het samenwerkingsverband, of elke natuurlijke persoon die een bijzondere bijdrage heeft aan het realiseren van het maatschappelijk doel van het samenwerkingsverband of van de leden. De zaakvoerders worden benoemd bij besluit van de vergadering van de gezamenlijke leden bij eenparigheid van stemmen. Elk lid mag één zaakvoerder voordragen. Zij worden benoemd voor onbepaalde duur.

Elke zaakvoerder kan op ieder ogenblik ontslag geven, maar hij moet zijn functie verder vervullen totdat in zijn vervanging is voorzien.

Een zaakvoerder kan door de vergadering van de gezamenlijke leden slechts worden ontslagen met een meerderheid van drietvierden van de stemmen.

Ingeval een zaakvoerder die benoemd werd door een van de leden van het samenwerkingsverband als haar vertegenwoordiger, geen enkele positie, statuut, mandaat of functie meer bekleedt bij enig lid van het samenwerkingsverband, neemt het mandaat van zaakvoerder bij het samenwerkingsverband van rechtswege een einde, en dient de vergadering van de gezamenlijke leden desgevallend over te gaan tot een vervangende benoeming.

Onverminderd de bepalingen van artikel 855 van het Wetboek van Vennootschappen, kan de opdracht van een zaakvoerder om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen bij besluit van de vergadering van de gezamenlijke leden die beslist met een drie/vierden meerderheid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

De zaakvoerders (zijn) bevoegd tot alle handelingen van beheer en beschikking die nodig zijn tot verwezenlijking van het doel van het samenwerkingsverband, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de vergadering van de gezamenlijke leden bevoegd is overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen en de bepalingen van de Statuten, limitatief hierna opgesomd. De zaakvoerders kunnen niet zonder toestemming van de vergadering van de gezamenlijke leden besluiten tot onder andere volgende rechtshandelingen:

- de aan- en de verkoop, het hypothekeren, het huren en verhuren of op een andere wijze ter beschikking stellen van onroerende goederen

- de aankoop of de verkoop, het huren, het verhuren of het leasen van roerende goederen die moeten worden afgeschreven

- het aangaan van om het even welke financiering of schuld

- de overdracht van investeringsgoederen aan niet-leden van het samenwerkingsverband

Deze bevoegclheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden.

Het samenwerkingsverband wordt in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd door elke zaakvoerder

individueel handelend. Voor rechtshandelingen boven 2.500 euro dient het samenwerkingsverband niettemin te

worden vertegenwoordigd door twee zaakvoerders, samen handelend.

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd.

9. Vergadering van de gezamenlijke leden

De gezamenlijke leden van het samenwerkingsverband vormen de vergadering. Zij komt ten minste én maal per jaar en meer bepaald op de tweede maandag van de maand maart om 9.30 uur bijeen op de zetel van het samenwerkingsverband of op een andere plaats vermeld in de oproeping. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, dan wordt de vergadering verplaatst naar de daaropvolgende maandag.

10. Jaarrekening - verdeling van winst en verlies

Het boekjaar van het samenwerkingsverband gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. Het samenwerkingsverband voert een boekhouding volgens de voorschriften van de wet van 17 juli 1975 en haar uitvoeringsbesluiten, en stelt bijgevolg een inventaris op en een jaarrekening. Bovendien wordt een jaarverslag opgemaakt door het college van zaakvoerders. Binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar wordt de jaarrekening aan de vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

De winst die uit de werkzaamheid van het samenwerkingsverband ontstaat, wordt beschouwd als winst van de leden, en onder hen verdeeld in verhouding tot hun deelneming, tenzij de vergadering van de gezamenlijke leden, bij drie/vierden meerderheid van stemmen, besluit tot reservering, rekening houdend met het doel van het samenwerkingsverband.

De leden dragen bij tot de aanzuivering van het bedrag waarmee de uitgaven de inkomsten overtreffen, en dit in functie van het beroep dat elk lid gedaan heeft op de diensten van het samenwerkingsverband.

11. Hierop zijn de leden in bijzondere algemene vergadering bijeengekomen, en hebben zij volgende

besluiten genomen :

11.1.Benoeming zaakvoerders:

Tot zaakvoerders worden voor onbepaalde duur benoemd:

- De heer Olivier De Cock,bovenvermeld, op voordracht van CVBA VS0 Startpunt, wonende te 9050

Gentbrugge, Oude Brusselseweg 192

- De heer Erwin De bruyn, bovenvermeld, op voordracht van CVBA VS0 Ondernemersatelier, wonende te

3550 Heusden-Zolder, Dorpstraat 137

- De heer Roel Golvers, op voordracht van CVBA VS0 Co&Go Activiteitencoöperatie Vlaams-Brabant,

wonende te 3020 Herent, Elststraat 14

- De heer Nico Daenens, op voordracht van CVBA VS0 Gusto Activiteitencoöperatie West-Vlaanderen,

wonende te 8310 Assebroek, Weidestraat 154

- De heer Dany Neudt, wonende te 9050 Ledeberg, Ledebergstraat 94

Die hun mandaat onbezoldigd uitoefenen;

Die hun ambt aanvaarden, onder de bevestiging dat niets zich hiertegen verzet.

11.2. Eerste boekjaar - eerste jaarvergadering van de leden:

Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting tot op 31 december 2015.

De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden de tweede maandag van de maand maart 20165 om 09h30 op

de plaats aangeduid in de oproeping

11.3, Volmachten

Het college van zaakvoerders geeft een bijzondere volmacht, met recht van indeplaatsstelling, en met de

macht afzonderlijk op te treden, aan

-de heer Joost Deldycke, wonende te 3650 Dilsen-Stokkem, Geverslaan 16

-de Heer Robert Leyssen, wonende te 3930 Hamont-Achel, Bleekstraat 13;

-de bandtekeningshevoegden van de Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Coöperatieve

Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "A & B KMO PARTNERS", met maatschappelijke zetel te 3600

Genk, JaarbeursIaan 21 (bus 41), ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen met

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
STARTERSLABO

Adresse
KERKSTRAAT 108 9050 GENTBRUGGE

Code postal : 9050
Localité : Gentbrugge
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande