STICHTING GOED TE PARIJS

Divers


Dénomination : STICHTING GOED TE PARIJS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 541.699.963

Publication

19/11/2013
ÿþMOD 2.2

" In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter

pu 0 6 -11- 2013

*131734 r.ECHTBANK VAN

geppHANDELTE GEKT





Griffie





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr: 699. qc3

Benaming

(voluit) : STICHTING GOED TE PARUS

(verkort) :

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel : 9800 Deinze (Astene), Parijsestraat 31

Onderwerp akte : Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor Christophe Verhaeghe, geassocleerd notaris, vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Notariskantoor Verhaeghe & Baert", geassocieerde notarissen met zetel te Ruiselede, op 24 oktober 2013, nog niet geregistreerd, dat door 11 de heer GODDERIS Lieven Maurice Germain Maria, RR 61.02.01-239.56, geboren te Gent op 1 februari 1961, ongehuwd, wonende te 9800 Deinze (Petegem-aan-de-Leie), Kouterlosstraat 96 en 21 Mevrouw DE DAPPER Ellen Marion, RR 73.08.23-156.64, geboren te Deinze op 23 augustus 1973, ongehuwd, wonende te 9800 Deinze, Kouterlosstraat 96, volgende private stichting werd opgericht:

HOOFDSTUK I : OPRICHTING

Artikel één Stichters

Deze stichting wordt opgericht door de heer Lieven GODDERIS en mevrouw Ellen DE DAPPER, beiden voornoemd.

Artikel twee : Naam

De stichting wordt opgericht onder de naam "STICHTING GOED TE PARIJS".

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de Stichting moeten de naam van de Stichting vernielden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "private stichting", alsook het adres van de zetel.

Deze naam kan slechts worden gewijzigd volgens de procedure voorzien in artikel 27 van deze statuten. Artikel drie ; Zetel

De zetel van de stichting is gevestigd in België, en meerbepaald te 9800 Deinze (Astene), Parijsestraat 31. De zetel kan verplaatst worden bij beslissing van de Raad van Bestuur,

Artikel vier : Doel

De stichting wordt opgericht voor volgend belangeloos doel:

de instandhouding, het beheer en de publieke ontsluiting van het open monument "Goed te Parijs" te 9800 Deinze (Astene), Parijsestraat 31 volgens de bepalingen van een open monumentenvereniging zoals omschreven in het Besluit van de Vlaamse regering van 14 december 2001 houdende vaststelling van het premiestelsel voor restauratiewerkzaamheden aan beschermde monumenten.

Het betreft meerbepaald de historische omgrachte site van het Goed te Parijs, met inbegrip van het nog omgrachte binnenerf met boerenhuis, bedrijfsgebouwen, bakhuis en toegangshekken, de vroegere moestuin en boomgaard binnen de buitenomwalling, de waterpoelen, dreven en omliggende gronden.

De stichting mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen (inzonderheid het te beschermen onroerend goed) verwerven of bezitten in eigendom, vruchtgebruik of erfpacht of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren, verhuren of ten dienste stellen.

De stichting mag ook op bijkomstige wijze economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend wordt besteed aan de realisatie van het hoofddoel.

Artikel vijf : Activiteiten

Om het doel genoemd in vorig artikel te bereiken, zal de stichting in het algemeen volgende activiteiten beogen, in België of in het buitenland:

- alle handelingen, activiteiten en initiatieven die noodzakelijk zijn om genoemde onroerende goederen te Deinze (Astene) op een risicoloze en financieel haalbare wijze te vrijwaren, te behouden, te beheren, uit te breiden en toegankelijk te maken.

- het rechtstreeks of onrechtstreeks beheren van een onroerend patrimonium. Het valoriseren van dit onroerend patrimonium door het stellen van alle bestuursdaden zoals aankoop, verkoop, in huur nemen,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2013 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

verhuren, in erfpacht of opstal nemen of geven, ruilen, oprichten; het laten uitvoeren van onderhoudswerken, restauratiewerken, bouwwerken en verbouwingswerken, dit alles in de ruimste zin,

Op deze wijze wordt het 'Goed te Parijs':

- een historisch-culturele ankerplaats in het landschap,

- een kritisch onderzoekscentrum voor duurzame en hoogtechnologische landbouw, gezonde voeding en biomimetisch natuurbeheer,

- een plek waar mensen mogen leren en het beste in zichzelf naar boven brengen,

- een observatiepunt om in verbondenheid met de natuur de genezende kracht (natura sanat), wijsheid en duurzame technologie (biomimicry) van de natuur te ervaren.

Deze opsomming van beoogde activiteiten moet gelezen worden in de meest ruime zin en is niet exhaustief.

De stichting kan tevens alle verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, en meerbepaald samenwerken met andere stichtingen, verenigingen of ondernemingen. De stichting mag alle giften ontvangen, leningen en overeenkomsten van bruikleen aangaan. Zij mag deelnemen in stichtingen, verenigingen of andere rechtspersonen die een gelijkaardig of aanverwant doel nastreven, of die de verwezenlijking van haar doel vergemakkelijken.

Op algemene wijze mag de stichting aile financiële, commerciële, roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of deels verband houden met haar doel, of die van aard zouden zijn er de verwezenlijking van te bevorderen, doch steeds met inachtneming van de wet.

Artikel zes ; Duur

De Stichting is opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK ll : BESTUUR

Artikel zeven : Raad van Bestuur

7.1. De stichting wordt bestuurd door een Raad van Bestuur.

7.2 De Raad van Bestuur zal bestaan uit minstens acht leden en maximum elf leden,

Artikel acht : Voorzitter, penningmeester, secretaris

Zolang de heer Godderis lid is van de Raad van Be-stuur, zit hij deze raad voor. Mevrouw De Dapper volgt hem van rechtswege op als voorzitter, Zij vervangt de heer Godderis tevens wanneer hij afwezig is of verhinderd is.

Wanneer geen der stichters nog zetelt in de Raad van Bestuur, zal deze raad onder zijn leden een voorzitter aanduiden. Dit gebeurt met twee/derden meerderheid van de voltallige raad.

Bij afwezigheid of wanneer de voorzitter verhinderd is (en indien geen der stichters nog zetelt in de Raad van Bestuur), vervangt het langstzittende !id van de Raad van Bestuur de voorzitter. Wanneer meerdere leden even lang zitting hebben gehad in de Raad van Bestuur, zal de oudste van hen de Raad van Bestuur voorzitten.

De Raad van Bestuur duidt onder zijn leden een penningmeester aan. De penningmeester zal onder meer de jaarrekening voor het voorbije jaar en de begroting voor het volgend jaar opstellen. Jaarlijks zal de Raad van Bestuur hem daarvoor kwijting verlenen.

Tevens benoemt de Raad van Bestuur een secretaris. Deze laatste wordt onder meer belast met de opstelling van de notulen van de vergaderingen van de Raad van Bestuur en met de vervulling van de formaliteiten voorzien door de wei. De secretaris is lid van de Raad van Bestuur.

Artikel negen : Bevoegdheden van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle daden van beschikking, beheer en bestuur te stellen, binnen de perken van het doel en de activiteiten van de stichting, en behoudens de beperkingen vermeld in deze statuten.

Artikel tien : Wijze van benoeming

De bestuurders worden voor de eerste maal benoemd in deze oprichtingsakte. In de toekomst worden zij benoemd door coöptatie door de Raad van Bestuur die beslist bij twee/derden meerderheid van de voltallige Raad van Bestuur. Bij het tellen der stemmen wordt een onthouding als een verloren stem beschouwd. Evenmin wordt de onthouding meegeteld voor de berekening van de vereiste meerderheid.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

De benoeming van een nieuw lid van de Raad van Bestuur behoeft steeds het voorafgaand akkoord van de stichters.

De Raad van Bestuur zal het profiel van de nieuwe kandidaat-bestuurders vastieggen, en in haar schoot een 'search committee' oprichten, dat gelast wordt met de voordracht van nieuwe kandidaat-bestuurders. Dit comité bestaat uit de voorzitter van de Raad van Bestuur en twee andere bestuurders.

indien de stichting erfpachter is, kunnen van de Raad van Bestuur slechts twee natuurlijke personen deel uitmaken die eigenaar of echtgenoot of verwant zijn met de eigenaar tot in de tweede graad, of slechts twee vertegenwoordigers van de privaatrechtelijke rechtspersoon die eigenaar is of houder van andere zakelijke rechten dan erfpacht.

Artikel elf : Duur van het mandaat van bestuurder

Met uitzondering van de twee stichters (die voor onbepaalde tijd worden benoemd) worden de overige leden van de Raad van Bestuur benoemd voor een termijn van vijf (5) jaar. Dit mandaat kan worden hernieuwd. Behoudens een eventuele kostenvergoeding wordt hun mandaat niet bezoldigd.

Artikel twaalf: Ambtsbeëindiging en afzetting

12.1. Het mandaat van een bestuurder neemt een einde door het overlijden, het vrijwillig ontslag, de juridische onbekwaamheid, de afzetting, het verstrijken van de termijn van het mandaat, of langdurige ziekte. Onder langdurige ziekte' wordt verstaan een ziekte die de persoonlijke afwezigheid van de bestuurder op drie opeenvolgende vergaderingen veroorzaakt.

~ MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2013 - Annexes du Moniteur belge 12.2. De bestuurders kunnen steeds hun ontslag indienen, door dit met een aangetekende brief mee te delen aan de Raad van Bestuur. Hun beslissing hoeft niet te worden gemotiveerd. Dit ontslag gaat in onmiddellijk na ontvangst van de aangetekende brief.

12.3. De afzetting van een bestuurder behoeft een twee/derden meerderheid van alle andere leden van de Raad van Bestuur. Deze beslissing moet worden gemotiveerd. Bij het tellen der stemmen wordt een onthouding als een verloren stem beschouwd; evenmin wordt de onthouding meegeteld voor de berekening van de vereiste meerderheid. De bestuurder in kwestie neemt niet deel aan de beraadsiaging, maar heeft het recht om voorafgaandelijk te worden gehoord.

Wanneer een bestuurder niet persoonlijk deelneemt aan drie opeenvolgende vergaderingen van de Raad van Bestuur zonder een geldige reden te kunnen inroepen, kan dit een reden vormen tot onmiddellijke afzetting van deze bestuurder (overeenkomstig de tweede alinea van artikel 15 van deze statuten impliceert deelname aan de Raad van Bestuur niet noodzakelijk fysische aanwezigheid op de plaats waar de raad bijeenkomt).

De overige leden van de Raad van Bestuur beslissen op de eerstvolgende vergadering na de derde rietdeelname over het al dan niet voorhanden zijn van een geldige reden voor deze drie afwezigheden; zij doen dit met gewone meerderheid van de aanwezige leden.

De afzetting van een bestuurder kan eveneens plaatsvinden bij beslissing van de Rechtbank van eerste aanleg in de gevallen voorzien door de wet of door de statuten, en meerbepaald in geval van grove nalatigheid.

Artikel dertien : Vergaderingen van de Raad van Bestuur

13.1., De Raad van Bestuur komt bijeen op uitnodiging van de voorzitter en de secretaris:

- normaliter tweemaal 's jaars (doch minstens één maal per jaar), zoals verder bepaald onder 13.2;

- telkens wanneer het belang van de stichting dit vereist;

- of telkens wanneer minstens twee bestuurders hierom schriftelijk verzocht hebben bij de secretaris;

- op eenvoudig verzoek van beide Stichters, of één van hen.

13.2. De Raad zal normaliter twee maal per jaar bijeengeroepen worden, doch minstens één maal per jaar,

Deze vergaderingen vinden in principe plaats in het tweede trimester en in het vierde trimester, tenzij het orgaan van dagelijks bestuur er anders heeft over beslist (bij eenvoudige meerderheid). De vergadering die bijeenkomt in het tweede trimester zal de jaarrekening van het afgelopen boekjaar goedkeuren, daaromtrent kwijting verlenen, alsook de begroting voor het volgend boekjaar goedkeuren.

13.3. De vergaderingen worden gehouden op de plaats, dag en uur vermeld in de oproeping. Deze oproeping dient minstens veertien kalenderdagen op voorhand verzonden te worden naar de leden van de Raad van Bestuur, behoudens in geval van uitzonderlijke dringendheid, die dan evenwel gemotiveerd moet worden in het proces-verbaal van de vergadering.

De oproepingen worden verzonden per brief, fax, email of op gelijk welke andere schriftelijke wijze. Wanneer alle bestuurders aanwezig of behoorlijk vertegenwoordigd zijn, dient het bewijs van regelmatige oproeping niet voorgelegd te worden.

De Raad van Bestuur kan beslissen de reiskosten van leden te vergoeden, mits voorafgaandelijke overeenkomst met het orgaan van dagelijks bestuur.

13.4. De stichting moet toestaan dat een ambtenaar aangeduid door de Vlaamse regering de vergaderingen van de bestuurders bijwoont wanneer over het monument dat de openmonumentenstichting toebehoort of over daaraan uit te voeren werken wordt beslist.

De tenuitvoerlegging van de beslissing van de algemene vergadering of van het bevoegde orgaan omtrent het behoud of de restauratie van het monument, waarbij de aanwending van een restauratiepremie is betrokken, dient aan het akkoord van de Vlaamse Regering te worden voorgelegd.

Artikel veertien Persoonlijke uitoefening van het mandaat

Een bestuurder kan zich enkel laten vertegenwoordigen op de vergadering van de Raad van Bestuur door een andere bestuurder, Geen der bestuurders kan aldus méér dan één andere bestuurder vertegenwoordigen (uitgezonderd voor wat betreft deze oprichtingsakte).

Artikel vijftien : Beraadslaging

De Raad van Bestuur vormt een college en kan slechts geldig beslissingen nemen indien minstens twee/derden van de bestuurders persoonlijk aanwezig of behoorlijk vertegenwoordigd is.

Onverminderd dit principe van de collegialiteit is het niet noodzakelijk dat bestuurders effectief fysisch aanwezig zijn. De beraadslagingen van de Raad van Bestuur kunnen uitzonderlijk geschieden door middel van moderne communicatietechnieken zoals telefonische conferenties (niet een louter telefoongesprek), videoconferenties en andere technieken, voor zover deze technieken de gezamenlijke beraadslaging en het debat binnen de Raad van Bestuur mogelijk houden.

Behoudens afwijking in deze statuten beslist de raad met gewone meerderheid van de aanwezige of behoorlijk vertegenwoordigde stemmen,

Voor de berekening van de stemmen wordt een onthouding ais een verloren stem beschouwd, en wordt zij niet meegeteld voor de berekening van de vereiste meerderheid. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter van de betreffende vergadering de doorslag,

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de Stichting zulks vereisen, kunnen de beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord (per brief, fax of email) van de bestuurders.

Vetorecht. Zolang de twee stichters (of de langstlevende van hen) lid zijn van de Raad van Bestuur, beschikken zij over een vetorecht ten aanzien van alle beslissingen van de Raad van Bestuur die kennelijk onredelijk zouden afwijken van hogervermeld doel van de stichting, zoals bepaald in artikel 4 van deze statuten of van hogervermelde activiteiten, zoals bepaald in artikel 5, alsmede ten aanzien van de beslissing tot ontbinding van de stichting (overeenkomstig artikel 28 van deze statuten).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2013 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Artikel zestien : Notulen

De notulen van de vergaderingen van de Raad van Bestuur worden opgemaakt door de secretaris, en worden ondertekend door hem en door de voorzitter van de betreffende vergadering.

Officiële afschriften, uittreksels of koples van de notulen worden afgeleverd door de voorzitter, of degene die bevoegd is hem te vervangen.

Binnen de maand na de betreffende vergadering ontvangen de bestuurders een kopie van de notulen. Artikel zeventien : Belangenconflicten

De bestuurder die bij een beslissing van of een verrichting met de Stichting, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang heeft dat al dan niet strijdig is met het belang van de stichting, moet dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de Raad een beslissing neemt. Bij vaststelling door de Raad van Bestuur van het bestaan van een belangenconflict zal de bestuurder in kwestie niet deelnemen aan de beraadslaging, en ook niet aan de stemming. Zijn verklaring en rechtvaardigingsgronden worden opgenomen in de notulen van de Raad van Bestuur. Deze omschrijven de aard van de beslissing of verrichting, verantwoorden de genomen beslissing en vernielden de gevolgen ervan.

Indien de stichting één of meerdere commissarissen heeft benoemd, dient de bestuurder in kwestie ook de comrnissaris(sen) te informeren.

Artikel achttien : Dagelijks bestuur- delegatie

De Raad van Bestuur draagt het dagelijks bestuur van de stichting, alsook de vertegenwoordiging van de Stichting wat dit dagelijks bestuur aangaat, op aan een orgaan van dagelijks bestuur.

Dit orgaan is samengesteld uit drie leden, te weten de voorzitter, de penningmeester en de secretaris van de stichting. Zolang zij zetelen in de Raad van Bestuur is minstens één van beide stichters van rechtswege lid van het orgaan van dagelijks bestuur. Het orgaan van dagelijks bestuur moet met minstens twee leden optreden, waaronder de voorzitter.

De opdracht en werking van het orgaan van dagelijks bestuur wordt geregeld in een reglement van inwendige orde (zie ook artikel 30 van deze statuten).

Artikel negentien : Ambtsbeëindiging betreffende dagelijks bestuur

Het mandaat van de leden van het orgaan van dagelijks bestuur neemt een einde door overlijden, ontslag, juridische handelingsonbekwaamheid, langdurige ziekte, afzetting of beëindiging van hun mandaat als lid van de Raad van Bestuur,

We afzetting vindt plaats overeenkomstig de regels uiteengezet onder artikel 15. De persoon in kwestie mag niet deelnemen aan de beraadslaging maar heeft het recht te worden gehoord.

Artikel twintig : Bekendmaking dagelijks bestuur

De akten betreffende de benoeming of ambtsbeëindiging van een persoon belast met het dagelijks bestuur worden onverwijld neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de bijlag en tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel éénentwintig : Externe vertegenwoordigingsbevoegdheid der Raad van Bestuur

De leden van de Raad van Bestuur vormen een college en vertegenwoordigen de stichting in en buiten rechte, als eiser of als verweerder.

Artikel tweeëntwintig ; Delegatie van vertegenwoordigingsbevoegdheid

Onverminderd de wettelijke vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur, kan de stichting geldig vertegenwoordigd worden in en buiten rechte als eiser of verweerder, en ten aanzien van de overheid, door de voorzitter van de Raad van Bestuur die optreedt samen met een lid van het dagelijks bestuur.

HOOFDSTUK 111: TOEZICHT

Artikel drieëntwintig: Toezicht  commissaris

De stichting moet de controle op haar financiële toe-stand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid ten aan-zien van de wet en de statuten van de in de jaarrekening weer te geven verrichtingen, opdragen aan een commissaris, indien de stichting zou beantwoorden aan de voorwaarden gesteld in artikel 37 paragraaf 5 van de wet.

De benoeming van een commissaris geschiedt bij beslissing van de Raad van Bestuur, overeenkomstig artikel 15 van deze statuten. De commissaris wordt gekozen onder de leden van het instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissaris wordt benoemd voor de wettelijke termijn en hij is herkiesbaar.

gr wordt verwezen naar artikel 37 paragraaf 7 van de wet, dat op zijn beurt verwijst naar de betreffende artikelen van het Wetboek van vennootschappen (inzonderheid artikel 137 en 144), waarin onder meer worden beschreven:

- het inzagerecht van de commissaris, en diens recht op informatie vanwege het bestuursorgaan van de stichting;

- de procedure bij vaststelling van feiten die de continuïteit van de Stichting in het gedrang zouden brengen; - de aansprakelijkheid van de commissaris;

- de controle op de jaarrekening en de financiële toestand

- de verslaggeving vanwege de commissaris.

Indien een commissaris werd benoemd zal deze aanwezig zijn op de vergadering van de Raad van Bestuur die de jaarrekening van het voorbije boekjaar goedkeurt.

HOOFDSTUK IV : BOEKJAAR EN BOEKHOUDING

Artikel vierentwintig: Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari van eik jaar om te eindigen op éénendertig december van hetzelfde jaar. Artikel vijfentwintig: Rekeningen en begroting

" MOD 2.2

a ~

leder jaar en ten laatste binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar maakt de penningmeester de jaarrekening van het voorbije boekjaar op, overeenkomstig artikel 37 van de wet, alsook de begroting van het volgende boekjaar.

De Raad van Bestuur keurt de jaarrekening en begroting goed, en verleent kwijting.

Artikel zesentwintig: Verenigbaarheid

De boekhouding, begroting en jaarrekening moet voldoen aan de vereisten van de subsidiërende overheden.

HOOFDSTUK V : WIJZIGING - ONTBINDING

Artikel zevenentwintig: Statutenwijzigingen

27.1. De stichters (of de langstlevende van hen) behouden zich verder het recht voor om aan de Raad van Be-stuur wijzigingen betreffende de overige bepalingen van de statuten voor te stellen. De Raad van Bestuur zal dan onverwijld over dit voorstel moeten beraadslagen, en beslissen volgens de procedure voorzien in deze statuten.

27.2. De Raad van Bestuur kan alle bepalingen van deze statuten wijzigen.

Tenzij andersluidende bepalingen in deze statuten kan de Raad van Bestuur slechts beslissen over statutenwijzigingen indien de Raad van Bestuur voltallig is (dit wil zeggen dat aile leden van de Raad van Bestuur aanwezig of behoorlijk vertegenwoordigd zijn), en mits het voorstel van statutenwijziging met minstens twee/derden van de uitgebrachte stemmen goedgekeurd wordt.

Indien de wet het vereist zal de statutenwijziging bij authentieke akte vastgesteld moeten worden.

27.3. De stichting kan worden omgevormd in een stichting van openbaar nut, overeenkomstig artikel 44 van de wet. Het besluit hiertoe wordt genomen door de stichters (of de langstlevende van beide stichters). Van zodra de beide stichters zijn overleden zal de Raad van Bestuur ook tot deze omvorming kunnen besluiten, met inachtname van de regels en meerderheden die in artikel 27.2. voorzien zijn voor statutenwijzigingen.

Artikel achtentwintig: Ontbinding van de stichting

De stichting kan worden ontbonden in de gevallen voorzien in artikel 39 van de wet.

Voor een beslissing tot ontbinding is een twee derden meerderheid van de voltallige Raad van Bestuur vereist, onder voorbehoud van het vetorecht van de Stichters voorzien in artikel 15 in fine.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, voorwaarden van de vereffening, benoeming van een vereffenaar en bepaling van diens bevoegdheden, afsluiting van de vereffening en aanwending van het netto-actief, worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, zoals voorzien in artikel 31 paragrafen 3 en 4 van de wet.

Artikel negenentwintig: Bestemming van het vermogen

Het vermogen van de Stichting dient bij de ontbinding verplichtend aangewend te worden tot een belangeloos doel dat overeenstemt met het doel van de stichting.

De voltallige Raad van Bestuur zal met twee/derde meerderheid beslissen over de nieuwe bestemming van het vermogen. De Raad van Bestuur moet een duidelijke bestemming aanduiden en deze schriftelijk motiveren en vastleggen. Deze nieuwe bestemming moet maximaal beantwoorden aan het doel van de stichting (zoals bepaald in artikel 4 van deze statuten), aan de beweegredenen die de stichters hebben gehad bij de oprichting van deze stichting.

Het open-monument wordt kosteloos overgedragen aan een gemeente, provincie, het Vlaams Gewest, een andere open-monumentenvereniging of de Stichting Vlaams Erfgoed, de eigenaar of verpachter.

HOOFDSTUK VI : DIVERSE BEPALINGEN

Artikel dertig: Reglement van inwendige orde

De Raad van Bestuur kan een reglement van inwendige orde aannemen, overeenkomstig de wet en deze statuten. Zo kan de opdracht en de werking van het orgaan van dagelijks bestuur (zoals bedoeld in artikel 18 van deze statuten) worden bepaald in dergelijk reglement.

Artikel éénendertig: Aanvullend recht

Al hetgeen niet voorzien is in deze statuten zal worden geregeld overeenkomstig de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig, en overeenkomstig het gemeen recht.

OVERGANGSBEPALINGEN

De beide stichters nemen met éénparigheid volgende beslissingen, die van kracht worden vanaf de dag van neerlegging ter griffie van de vereiste stukken:

1. BOEKJAAR. In afwijking van artikel 24 van deze statuten, gaat het eerste boekjaar in op datum van neerlegging van de statuten ter griffie van de bevoegde rechtbank, en eindigt op 31 december 2014.

2. BESTUURDERS. Worden benoemd tot leden van de Raad van Bestuur, voor een duurtijd van vijf jaar

met ingang van de dag waarop de Stichting rechtspersoonlijkheid verwerft (behoudens voor wat betreft de

stichters die levenslang worden benoemd):

- de heer Peter Franz Erik Béatse, geboren te Ronse op 25 februari 1971, 71.02.25 025.51, wonende te

9800 Deinze, Sluiskouter 43;

- de heer Jan Armand Roger Bergé, geboren te Deinze op 21 april 1955, 55.04.21 267.92, wonende te

3000 Leuven, Oude-baan 296;

- de heer Jan Boudewijns, geboren te Wilrijk op 1 januari 1977, 77.01.01 141.95, wonende te 9800 Deinze,

Slachthuis-straat 14

- mevrouw Ellen De Dapper, stichtster voornoemd

- de heer Lieven Godderis, stichter voornoemd

- de heer Jan Geeraard Coleta Van de Gracht, geboren te Wetteren op 8 juli 1962, 62.07.08 383.49,

wonende te 8020 Oostkamp, Sint-Michielsestraat 77;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

" - - mevrouw Anne Marie Marianne Vanquaethem, geboren te Brugge op 23 september 1959, 59.09.23

276.45, wonende te 9000 Gent, Vlaamsekaal 88;

- mevrouw Jolien Maris Verroeye, geboren te Gent op 29 maart 1983, 83.03.29 388.21, wonende te 9040 Sint-Amandsberg, Reginald Wannefordstraat 116;

allen van Belgische nationaliteit.

Alle voornoemde personen, behalve de twee stichters, zijn hier vertegenwoordigd door de heer Lieven Godderis, krachtens onderhandse volmachten van 26 augustus en 11 september Iaastleden en hebben aldus verklaard dit mandaat te aanvaarden. Een bundel bevattende deze 6 volmachten wordt aan deze akte gehecht. 3, Vervolgens werden benoemd tot:

a. voorzitter van de Raad van Bestuur: de heer Lieven Godderis voornoemd; die verklaart dit mandaat te aanvaar-den;

b. secretaris: mevrouw Ellen De Dapper, die verklaart dit mandaat te aanvaarden;

c. penningmeester. de heer Peter Béatse

d. gewone bestuurders; de heren Jan Bergé, Jan Boudewijns, Jan Van de Gracht en mevrouwen Anne

Vanquaethem en Jolien Verroeye.,

4. DAGELIJKS BESTUUR.

Overeenkomstig artikelen 18 en 30 van de statuten wordt het dagelijks bestuur van de stichting opgedragen

aan de hiervoor benoemde voorzitter, secretaris en penningmeester van de Stichting.

5. COMMISSARIS. Er zal een commissaris aangesteld worden van zodra dit wettelijk vereist is.

6. OVERNEMING VAN VERBINTENISSEN. De verbintenissen die reeds werden aangegaan namens de stichting in oprichting worden hierbij bekrachtigd en overgenomen.

Voor beknopt uittreksel.

Geassocieerd notaris Herlinde Baert, Ruiselede. Hierbij neergelegd: afschrift akte dd. 24 oktober 2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
STICHTING GOED TE PARIJS

Adresse
PARIJSESTRAAT 31 9800 ASTENE

Code postal : 9800
Localité : Astene
Commune : DEINZE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande