STOETERIJ TROJAAN

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : STOETERIJ TROJAAN
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 558.959.431

Publication

22/08/2014
ÿþmod11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte_

GRIFFIE RECHTBANK VAN

11111i

*14158874*

r.uOPHANutL GEN f

12 Ani 2014

AFDELING DENDERMONDE Griffie

Ondernemingsnr : SS 2SI3 43-4

Benaming (voluit): STOETERIJ TROJAAN

(verkort) :

Rechtsvorm: besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel: Holeindestraat 19

9270 Laarne (Kalken)

Onderwerp akte :OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden voor meester Meester FRANÇOIS DE CLIPPEL, notaris met standplaats te Dendermonde, vervangende zijn ambtgenoot `Meester PIERRE DE BRABANDER, notaris te Lokeren, met standplaats te E,ksaarde, op éénendertig juli tweeduizend veertien,

DAT een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "STOETERIJ TROJAAN", met zetel te 9270 Laarne (Kalken), Holeindestraat 19, werd opgericht,

waarvan een uittreksel van de statuten volgt, als gevolg van de splitsing door oprichting waartoe is beslist bij de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de naamloze vennootschap "STAL TROJAAN".

Naam.

'De vennootschap heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid aangenomen en wordt opgericht onder de naam "STOETERIJ TROJAAN".

Zetel.

,De zetel is gevestigd te 9270 Laarne (Kalken), Holeindestraat 19. De zetel :kan zonder statutenwijziging worden verplaatst in hetzelfde taalgebied bij ,eenvoudig besluit van de zaakvoerder.

De vennootschap mag in België of in het buitenland bijhuizen of agentschappen oprichten mits inachtneming van de taalwetgeving  betreffende de exploitatiezetels.

" Duur.

De vennootschap wordt opgericht voor onbeperkte duur.

Doel.

De vennootschap heeft ais doel:

- de paardenfokkerij, de uitbating van een KI- of dekcentrum voor ras- en renpaarden in het bijzonder, of voor paarden in het algemeen;

- alle activiteiten die met het oog op de realisatie van de hiervoor vermelde activiteiten rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan.

De vennootschap heeft bijvoeglijk tot doel: het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en het beheren van een onroerend vermogen, alsook het ,aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen. Het verwerven en aanhouden van participaties, in eender welke 'vorm, in alle bestaande of op te richten ondernemingen. Het stimuleren, de: planning en de coördinatie van de ontwikkeling van vennootschappen en ondernemingen waarin ze een participatie aanhoudt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

4

Voor-

behauden

aan het Het uitoefenen van mandaten van bestuurder, zaakvoerder, vereffenaar,

BeIgisch gemandateerde of gevolmachtigde in andere ondernemingen en Staatsblad vennootschappen.

Kapitaal.

Het geheel geplaatst maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt vijfenzeventigduizend euro (75,000,00 EUR).

Het is verdeeld in zevenhonderd vijftig (750) gelijke aandelen op naam, ' zonder nominale waarde, die elk één/zevenhonderd vijftigste (1/750') van het kapitaal vertegenwoordigen.

.Bestuur Zaakvoerder(s).

'De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen of rechtspersonen, al dan niet vennoot.

' Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste , vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in ' een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

De duur van het ambt van zaakvoerder is niet beperkt.

Een niet-statutaire zaakvoerder kan te allen tijde worden ontslagen bij besluit van de algemene vergadering, met eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige vennoten. Het ongevraagd ontslag van een niet-statutaire zaakvoerder heeft gevolg vanaf het besluit van de algemene .vergadering.

Het vrijwillig aftreden van de enige zaakvoerder kan niet eerder effect sorteren dan nadat de algemene vergadering van het ontslag kennis heeft `genomen en een nieuwe zaakvoerder heeft benoemd,

,Is er meer dan één zaakvoerder, dan kan een zaakvoerder te allen tilde ,aftreden, mits deze zijn voornemen ten minste één maand vooraf bij een gewone brief ter kennis brengt van de andere zaakvoerders.

De aftredende zaakvoerder is verplicht zijn opdracht te vervullen totdat 'redelijkerwijze in zijn vervanging is voorzien.

Tegenstrijdig belang.

a) Het lid van een college van zaakvoerders dat, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat tegenstrijdig is met een beslissing of een aan het college van zaakvoerders .voorgelegde verrichting, is gehouden artikel 259 van het Wetboek van vennootschappen na te komen.

b) Is er geen college van zaakvoerders en is een zaakvoerder voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, dan moet hij de vennoten daarvan op de hoogte brengen en mag de beslissing slechts worden genomen of de verrichting slechts worden gedaan voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc.

c) Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor die tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, kan hij de beslissing nemen of de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd. In zelfde stuk dienen de overeenkomsten gesloten tussen de zaakvoerder en de vennootschap te worden opgenomen, tenzij het courante verrichtingen betreft die onder normale omstandigheden plaatsvinden. Hij is gehouden, ,zowel ten aanzien van de vennootschap als van derden tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij zich ten laste van de °vennootschap onrechtmatig zou hebben bezorgd.

,Bevoegdheid

,Denedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de

Op de iaatste btz. van Luiik B vermeiden: Recto : Naam en hoedanigheici van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verse: Naani en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. Indien er verschillende

zaakvoerders zijn, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

Vertegenwoordigjng.

De/Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt, alleen handelend, de vennootschap jegens derden in en buiten rechte.

Algemene Vergadering

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar bijeengeroepen worden op de tweede zaterdag van de maand juni om veertien uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt o éénendertig december van elk jaar.

Bestemming van de Winst - Reserve.

,Het saldo van de resultatenrekening, na aftrek van de algemene onkosten, lasten en afschrijvingen, vormt het resultaat van het boekjaar van de vennootschap. Van het positief resultaat van het boekjaar na aanrekening van de overgedragen verliezen zal jaarlijks ten minste één/twintigste vooraf genomen worden om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt, in voorkomend geval, als dividend onder de vennoten verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen. Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of , een deel ervan zal worden gereserveerd.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het  laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald 'of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het. gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 `Wetboek van vennootschappen.

'ONTBINDING - VEREFFENING

§ 1. De vennootschap wordt ontbonden door besluit van een buitengewone algemene vergadering, door rechterlijke beslissing, of door vaststelling dat ze van rechtswege eindigt.

,Het besluit tot ontbinding kan slechts door de algemene vergadering worden :genomen met inachtneming van de bijzondere door de wet voorgeschreven ,procedures.

De akte waarin het ontbindingsbesluit wordt vastgelegd moet in authentieke `vorm worden opgemaakt en de notaris moet hierin na onderzoek het bestaan en de externe wettigheid bevestigen van de rechtshandeling en formaliteiten !die hebben geleid tot het besluit.

!In zelfde akte worden de conclusies opgenomen van het controleverslag dat !de commissaris, de bedrijfsrevisor of de externe accountant heeft opgemaakt :over de staat van activa en passiva die niet ouder mag zijn dan drie maanden 'voor het ontbindingsbesluit en die gevoegd is bij het bijzonder verslag 'opgesteld door de zaakvoerder(s) waar het voorstel tot ontbinding wordt toegelicht. Na haar ontbinding blijft de vennootschap als rechtspersoon" voortbestaan voor haar vereffening.

'§ 2. Ingeval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, 'wordt de invereffeningstelling gedaan door de vereffenaar(s). Is/Zijn geen ,vereffenaar(s) benoemd, dan is/zijn de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van" 'de ontbinding in functie is/zijn, van rechtswege vereffenaar(s).

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde 'en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen 'en ontslaan. Zij beslist of de vereffenaars, indien er meerdere zijn, alleen, gezamenlijk, dan wel als college de vennootschap vertegenwoordigen. De benoeming van ,de vereffenaars en de wijze waarop zij de vennootschap

Op de taatete blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, netzij van de perso(o)n(en) bevoogd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

VoOr-behouden aan het BeIgisch Staatebiad

À

mod 11.1

,kunnen vertegenwoordigen, wordt na -bekrachtiging door de rechtbank van koophandel van de aanstelling van de vereffenaar(s) openbaar gemaakt door neerlegging van een uittreksel in het vennootschapsdossier en bekendmaking: ervan in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186, 187 en 188 van het Wetboek van vennootschappen, tenzij de algemene vergadering anders besluit bij gewone meerderheid van stemmen.

Benoeming

Werd tot niet-statutaire zaakvoerder benoemd : de heer Van De Walle Dirk, wonende te 9270 Laarne (Kalken), Holeindestraat 19.

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL

(Gelijktijdige neerlegging : expeditie, voorstel tot splitsing met staat van activa en passiva, en bijzonder verslag van de oprichter).

Notaris François De Clippel.

Dit uittreksel werd neergelegd v66r registratie, met als enig doel de neerlegging ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
STOETERIJ TROJAAN

Adresse
HOLEINDESTRAAT 19 9270 KALKEN

Code postal : 9270
Localité : Kalken
Commune : LAARNE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande