SU LI

Divers


Dénomination : SU LI
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 534.818.309

Publication

27/11/2013
ÿþ ---~; ijá~ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





NEERGELEGD

1 5 NOV, 2013

RECheEifitie VAN

KOOPHANDEL TE GENT

III IIIaIIINIII

*13178111*

ni

Ih

Bh

Ondernemingsnr : 0534.818.309

Benaming

(voluit) : Su Li

(verkort) :

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel : Paul de Smet de Naeyerplein 8 - 9000 Gent

Onderwerp akte : BENOEMING

Op 14 juni 2013 is de Raad van Bestuur van de private stichting Su Li samengekomen

Met eenparigheid van stemmen wordt de heer Suenens Raymond ,van Belgische nationaiteit, geboren op 3 juni 1926 te Sint-Pieters-Leeuw, benoemd als gedelegeerd bestuurder belast met het dagelijks bestuur. De heer, Suenens Raymond kan afzonderlijk optreden, zonder bevoegdheidsbeperkingen en met mogelijkheid van bevoegdheidsdelegatie.

Het mandaat van onbeperkte duur neemt een aanvang op 14 juni 2013. Het mandaat wordt ten kostelose titel uitgeoefend.

Suenens Raymond

gedelegeerd bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

10/06/2013
ÿþro~ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111111

087319*

NEERGELEGD

3 0 MEI 2013

HECHTBANK VAN

KOOPHANDEL .r1fiii@SENT

Ondernemingsnr : D.SS-l. c",4$.~%

Benaming

(voluit) : SU LI

(verkort)

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel : Paul de Smet de Naeyerplein 8 - 9000 GENT

Onderwerp akte : Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Patrick VAN OUDENHOVE, geassocieerd notaris, te Sint-Pieters-Leeuw op 17 mei 2013, dat volgende privatieve stichting "SU LI" met zetel te 9000 Gent, Paul de Smet de Naeyerplein 8, werd opgericht.

De heer SUENENS Raymond, van Belgische nationaliteit, geboren te Sint-Pieters-Leeuw, op 3 juni 1926, thans wonende te 1651 Beersel, Bergensesteenweg 13, trad hierbij op als stichter.

ACTIVITEITEN - DOEL

De private stichting wordt opgericht ter verwezenlijking van de volgende drie belangeloze doelen:

Het eerste doel van de private stichting is gericht op het behouden en beheren van het door de stichting verworven vastgoedpatrimonium, De vervreemding van de onroerende goederen is enkel mogelijk in uitzonderlijke omstandigheden zoals de onteigening of verkoop waarbij een uitzonderlijke meerwaarde wordt gerealiseerd, mits er steeds een herinvestering in nieuw onroerend goed gebeurd.

Een deel van de opbrengsten van het onroerend goed en de financiële tegoeden kunnen ook dienen om de hierna omschreven doelen van de stichting te financieren.

Het doel is het vermogen ( zowel onroerend als roerend) te verhogen, waarbij noch een verdeling van het kapitaal noch een uitkering van het kapitaal mogelijk is, teneinde het kapitaal te bewaren.

In het bijzonder kan de private stichting, met het oog op de realisatie van dit belangeloze doel, onder meer de volgende activiteiten verrichten:

" Het verhuren van huizen en appartementen; het verpachten en verhuren van gronden, weiden en landbouwgronden, het toestaan van jachtrechten;

" Het onderhouden en verbeteren van het onroerend goed patrimonium. Het bouwen en renoveren van huizen en appartementen; het indienen van bouwvergunningen of verkavelingsvergunningen; het verwerven van onroerend goed in de omgeving of nabijheid van de bestaande onroerende goederen;

-De Raad Van Bestuur kan bovenvermelde taken uitbesteden aan een gemandateerde persoon of een vastgoedmakelaar;

'Het bestendigen, verlengen en behouden van bestaande grafconcessies op naam van de heer Raymond Suenens, voornoemd, en zijn echtgenote en op naam van zijn bloedverwanten in nederdalende lijn; het onderhouden en het versieren van deze graven;

" Het verwerven, behouden, beheren en vervreemden van het roerend vermogen inbegrepen het roerend

financieel vermogen;

'Het deelnemen in verenigingen, stichtingen of andere rechtspersonen die een gelijkaardig doel nastreven;

" Het beleggen van de huur en pachtopbrengsten en de bestaande of toekomstige financiële middelen van de stichting in spaar/termijn rekeningen, obligaties en aandelen (met uitsluiting van andere financiële instrumenten zoals fondsen, gestructureerde obligaties).

Het tweede belangeloze doel van de private stichting bestaat uit het bestrijden van armoede en helpen en bijstaan van de sociaal en fysische zwakkeren in de samenleving, zowel in het binnen- als buitenland ten einde hen een menswaardig en kwalitatief beter bestaan te bieden en bijkomende kansen te geven om hun kwaliteiten te ontwikkelen.

In het bijzonder kan de private stichting, met het oog op de realisatie van dit belangeloze doel, onder meer de volgende activiteiten verrichten:

.Organiseren en financieren van ééndaagse en meerdaagse activiteiten en (praktische) hulp voor behoeftige kinderen getroffen door ziekte, armoede en trauma,

" Het ondersteunen van kansarme ouderen die in mensonwaardige omstandigheden hun oude dag doorbrengen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

r MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge " Het financieren van de kosten van (bijzondere) gezondheidszorg (verblijf ziekenhuis, medische ingrepen, medicijnen, reiskosten naar het buitenland, en dergelijke meer).

" Het organiseren van opleiding- en onderwijsprojecten in binnen- en buitenland.

Het derde belangeloze doel van de private stichting bestaat in de behartiging van de belangen binnen het kader van de verzorgingsgedachte van de bloedverwanten in rechte nederdalende lijn van de heer Francis SUENENS, inclusief de door hem erkende of geadopteerde afstammelingen.

Deze verzorgingsgedachte wordt voortgezet bij het overlijden van de laatste bloedverwant in nederdalende lijn van de heer Francis SUENENS, voornoemd, aan de twee hierna aangeduide familietakken, Suenens en Lichtert, zijnde:

- de eerste familietak, bestaande uit de bloedverwanten in de nederdalende lijn van de heer Josephus SUENENS, van Belgische nationaliteit, geboren te Sint-Pieters-Leeuw op 17 december 1908, overleden op 22 januari 1997;

- de tweede familietak bestaande uit de bloedverwanten in de nederdalende lijn van de heer Jan LICHTERT, van Belgische nationaliteit, geboren te Halle, op 31 oktober 1874, overleden op 23 mei 1945;

Vanaf het overlijden van de laatste afstammeling binnen een bepaalde familietak bestaat het derde belangeloze doel van de private stichting in de behartiging van de belangen van de nog andere in leven zijnde afstammelingen van de overige familietak. Vanaf het overlijden van de laatste afstammeling van de laatste nog in leven zijnde familietak mag het ganse vermogen van de private stichting worden besteed aan de behartiging van de eerste en tweede doel van de private stichting.

Onder de behartiging van de familiale belangen verstaat men onder andere de ondersteuning en financiering van hun wetenschappelijke, materiële, educatieve, intellectuele, kunstzinnige, godsdienstige en andere projecten, zonder dat deze personen daartoe een vorderingsrecht hebben en (in principe) zonder dat aan deze personen uitkeringen in speciën worden gedaan. In het bijzonder, kan de private stichting met het oog op de behartiging van de familiale belangen onder meer de volgende activiteiten verrichten:

.Huishoudelijke hulp ter beschikking stellen in de meest ruime zin van het woord.

" Een kinderoppas voor de nog niet schoolgaande kinderen of voor naschoolse opvang van de andere kinderen ter beschikking stellen.

" De educatieve, professionele en intellectuele ontwikkeling van de jongeren van de familie stimuleren door bijvoorbeeld',

-de terbeschikkingstelling van een wagen en een studentenwoning, inclusief meubels, computer, printer, telefoon, en dergelijke meer.

-de financiering van de inschrijvingsgelden, boeken en ander studiemateriaal;

-het aanbieden van buitenlandse reizen, bijkomende opleidingen, zoals muzikale of taalopleidingen, enz.,

doch enkel binnen een redelijk kader.

" ingeval van geestelijk of fysisch gehandicapte kinderen, bijzonder onderwijs en opvang als mede bijzonder materiaal (studiemateriaal, medisch materiaal enz.) ter beschikking stellen.

" Medische kosten en materiaal ter beschikking stellen in geval ziekte of ongeval.

" Voor de oudere of hulpbehoevende familieleden, een thuisverpleegster, hulp in het huishouden, een gezelschapsdame enz. ter beschikking stellen. De aanpassing van de woning of het ter beschikking stelling van aangepast meubilair.

" Opname in een geriatrische instelling of rustoord, de kosten en lasten hiervan.

" Bijscholing van werkloze familieleden of familieleden die hogerop in hun carrière wensen te klimmen (dag-of avond- of weekendonderwijs).

" Ter beschikking stelling van een woning en/of voertuig.

" Verschaffen van een goedkope lening voor de aanschaf van een woning en/of een tweede woning, van roerende goederen of ander vastgoed.

" Verschaffen van een goedkope lening voor het opstarten van een onderneming, deelname in een joint-venture, etc.

" Behoeftige familieleden te goeder trouw, voorzien in levensonderhoud indien zij zelf niet (meer) over voldoende middelen beschikken, bijvoorbeeld naar aanleiding van een faillissement, doch enkel voor zolang het betreffende lid behoeftig is en concrete stappen onderneemt om terug op eigen benen te staan.

" De muzikale, artistieke, sportieve, culturele ontwikkeling van de familieleden stimuleren door het ter beschikking stellen van de nodige materialen (muziekinstrumenten, kunstwerken, enz.), het mogelijk maken van de lessen en de verplaatsingen.

.Begrafenis van familieleden organiseren en verzorgen.

De private stichting behartigt haar drie belangeloze doelen gelijktijdig en mag hiervoor onder meer het genormaliseerde jaarresultaat van het voorbije boekjaar aanwenden. 'Genormaliseerd' betekent 'zonder rekening te houden met bijzondere opbrengsten zoals ontvangen schenkingen'. Het 'jaarresultaat' omvat zowel de genoten inkomsten uit de door de stichting aangehouden activa, doch niet de boekwaarde verhoogd met de al dan niet gerealiseerde meerwaarde van de al dan niet vervreemde activa verminderd met de kosten zoals belastingen, onderhoud- en investeringskosten van het onroerend goed patrimonium en werkingskosten.

Maximaal veertig procent (40%) van dit jaarresultaat mag worden besteed aan de verwezenlijking van het tweede en derde doel samen, zonder dat dit echter meer dan vijf procent (5%) voor het tweede doel mag te boven gaan. Deze verzorging gebeurt in principe met gelijkheid per familietak en met gelijkheid binnen elke familietak, zoals hiervoor omschreven. Vanaf het overlijden van de laatste begunstigde conform het derde doel, mag dit jaarlijks inkomen verdeeld worden over de eerste twee doelen van de stichting volgens de hiervoor omschreven percentages.

Deze uitkeringen kunnen doch moeten niet noodzakelijk op jaarlijkse basis gebeuren en zijn niet cumulatief.

r MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge De private stichting behartigt deze doelen op volledig discretionaire wijze, doch dient hierbij te allen tijde voor wat betreft het derde doel de belangen van de diverse betrokken personen in de desbetreffende familietakken, zoals hiervoor omschreven, te respecteren en te verzekeren. De private stichting bepaalt tevens op volledig discretionaire wijze, binnen de hiervoor vastgelegde grenzen, welk deel van haar vermogen en/of inkomen op welke wijze voor de behartiging van haar diverse doelen aangewend wordt, hetgeen onder meer inhoudt dat de private stichting kan beslissen om niet alle betrokkenen op dezelfde wijze of in dezelfde mate te begunstigen of te verzorgen. Zij kan wat het derde doel betreft, afzien van de aanwending van het vermogen ten gunste van één of meer personen die daden hebben gesteld of stellen die ernstig indruisen tegen het algemene belang van één of meerdere familietakken, voornoemd.

Eenieder die probeert het bestaan van de private stichting zelf, de beslissingen van de raad van bestuur, de statuten van de private stichting in zijn geheel of ten dele, de overdrachten aan de private stichting, de (eventuele) begunstiging van alle of bepaalde personen of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd conform de doelen van de private stichting, geheel of gedeeltelijk aan te vechten, kan door de raad van bestuur worden geacht niet meer te behoren tot de personen of instellingen, waarvan belangen conform de doelen van de private stichting worden behartigd. Deze bepaling dient extensief te worden geïnterpreteerd en geldt voor aile beslissingen of verbintenissen van de private stichting, zowel in rechte als in feite en voor het geval de aanvechting direct of indirect gebeurt. Als poging tot aanvechting geldt in het bijzonder elke handeling die de werking van de private stichting in zijn geheel of gedeeltelijk zou kunnen stopzetten, hinderen of wijzigen zowel in rechte als in feite. In het bijzonder wordt hieronder verstaan elke handeling voor een binnen- of buitenlandse rechtsprekende instantie met het oog op het opheffen van de private stichting of de beslissingen van de raad van bestuur, ze niet tegenstelbaar, ongeldig of niet-uitvoerbaar te verklaren. Ingeval van de poging tot aanvechten afstand wordt genomen, kan de raad van bestuur beslissen de uitsluiting ongedaan te maken. Deze bepaling geldt niet indien blijkt dat de raad van bestuur gehandeld heeft in weerwil van de statuten van de private stichting..

De private stichting dient haar patrimonium op een normale wijze te beheren, zijnde zoals een goede huisvader zijn privévermogen beheert, waarbij de nodige aandacht moet worden besteed aan de instandhouding en valorisatie van het vermogen en waarbij de administratieve kosten ervan zo laag mogelijk dienen te worden gehouden.

Hierbij kan de private stichting onder meer volgende verrichtingen stellen: roerende en onroerende of andere verrichtingen of handelingen, zoals het sluiten van contracten, verrichten van beleggingen, investeren in roerende goederen, inclusief doch niet uitsluitend in effecten, enz., verhuren, aan- en verkopen en oprichten, bouwen, verbouwen, afbreken van onroerende goederen, giften, legaten en subsidies aanvaarden, op zich nemen van kosten en lasten ter ontlasting van de in de doelen vernoemde personen en/of instellingen, het uitvoeren van verbintenissen lastens deze personen en/of instellingen, samenwerken met, deelnemen in, of op gelijke wijze, rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, het overdragen van het vermogen naar een andere Belgische of buitenlandse stichting of gelijkaardige rechtsfiguur met dezelfde statuten wat betreft de doelomschrijving en bevoegdheden van de raad van bestuur en de raad van toezicht.

Elke handeling die commercieel risico voor de private stichting zou kunnen meebrengen, is uitgesloten. Tot het doel van de private stichting behoort niet een onderneming te exploiteren of zich bezig te houden met verrichtingen van winstgevende aard.

De private stichting kan voorts alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doelen. Zij kan in het bijzonder haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doelen overeenstemt.

De stichting kan alle aangewezen middelen aanwenden om haar doel te verwezenlijken.

De private stichting streeft haar doelen na, onafhankelijk van elke politieke, ideologische, filosofische, religieuze of taalkundige beschouwing.

De private stichting mag geen stoffelijk voordeel verschaffen aan de stichter, de bestuurders, of enig ander persoon, behalve, in dit laatste geval, indien dit kadert in de verwezenlijking van de belangeloze doelen.

De stichting kan indien dit nodig blijk op eenvoudig verzoek van de raad van toezicht een verzoek indienen bij de Minister van Justitie om aan de stichting een publiekrechtelijk statuut te verlenen

DUUR

De private stichting is opgericht voor een onbepaalde duur..

BENOEMING, BEEINDIGING EN AFZETPING VAN DE BESTUURDERS

De eerste bestuurders worden benoemd door de stichter van de private stichting voor een bepaalde duur, met mogelijkheid tot hemieuwing van hun mandaat, onverminderd hetgeen wordt bepaald in artikel 9 en behoudens andersluidende beslissing bij de aanstelling. De opvolger wordt voorgedragen door de aftredende bestuurder, mits goedkeuring van minstens één andere bestuurder én van de meerderheid van de leden van de raad van toezicht.

Teneinde bestuurder te worden dient men, bij voorkeur, één van de volgende kwalificaties te hebben: jurist, advocaat, notaris, accountant ingeschreven op het tableau van het Instituut voor Accountants, bedrijfsrevisor ingeschreven op het tableau van het Instituut voor Bedrijfsrevisoren, bediende of zelfstandig agent van een Belgische financiële instelling, met minstens tien jaar beroepservaring in één of meerdere Belgische financiële instellingen, dewelke door de Financial Services and Markets Authority (in afkorting 'FSMA', voorheen: Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen, in afkorting 'CBFA') zijn erkend.

Het bestuursmandaat eindigt:

-door vrijwillig aftreden;

-door het verstrijken van de termijn van het bestuursmandaat;

-door overlijden;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

-door ontslag door de raad van bestuur wegens een zwaarwegende reden;

-door ontslag door de raad van toezicht wegens duurzame ontwrichting zoals bepaald in artikel 9 h) van onderhavige statuten;

-door ontslag door de raad van bestuur die hiertoe dient te beslissen met unanieme stemmen (met uitzondering van de geviseerde bestuurder) én mits goedkeuring door de raad van toezicht die hiertoe dient te beslissen met een drie/vierden (3/4) meerderheid in een voltallige vergadering van de raad van toezicht;

-door besluit tot afzetting vanwege de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de private stichting haar zetel heeft, in de gevallen bij de wet bepaald;

-door fysische of geestelijke onbekwaamheid vastgesteld door een geneesheer.

Bij de beëindiging van het mandaat door ontslag wordt hem dit per aangetekend schrijven binnen de acht dagen na datum van de door de raad van bestuur genomen beslissing medegedeeld.

Indien ingevolge het einde van een bestuursmandaat, het aantal bestuurders minder dan drie bedraagt, voorzien de overblijvende bestuurders in zijn vervanging in afwachting van de beslissing tot benoeming van een nieuwe bestuurder.

In geen geval mogen personen, waarvan de belangen dienen behartigd te worden conform de doelen van de private stichting, als bestuurder van de private stichting worden benoemd.

BESLUITVORMING - VERTEGENWOORDIGING AFWEZIGE LEDEN

a) Behalve in geval van overmacht, kan de raad slechts beraadslagen en besluiten nemen indien tenminste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Indien deze voorwaarde niet is vervuld, kan een nieuwe vergadering worden samengeroepen die geldig zal beraadslagen en beslissen over de punten die op de agenda van de vorige vergadering voorkwamen, doch enkel indien minstens twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Iedere bestuurder kan, per brief, telex, telegram, telefax of op een andere schriftelijke wijze, een ander lid van de raad van bestuur volmacht geven om hem op één vergadering van de raad te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen.

Een bestuurder kan niet meer dan één collega vertegenwoordigen.

b) Behoudens het hierna sub e), worden de besluiten van de raad van bestuur bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Ieder bestuurslid heeft één stem.

Indien in een raadszitting, geidig samengesteld, één of meerdere bestuurders of hun gevolmachtigden zich van stemming onthouden, wordt/worden deze bestuurder/bestuurders geacht een negatieve stem te hebben uitgebracht.

c) ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de private stichting het vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Zij worden gedateerd op de dag dat de laatste bestuurder het betreffende document ondertekent.

d) Het beheer en de aanwending van het vermogen van de private stichting behoort tot de exclusieve en discretionaire bevoegdheden van de raad van bestuur binnen de hierboven bepaalde doelen en met de hierna bepaalde bemerkingen. De raad van bestuur beslist in dit kader autonoom over de aard en de omvang van de bestemming van het vermogen ten bate van de personen en/of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd zoals bepaald in de doelen van de private stichting. De raad van bestuur kan het beheer van een deel of het geheel van het vermogen toevertrouwen aan een of meerdere financiële instellingen. Tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort aldus onder meen

-de beoordeling van de aard en de omvang van de begunstiging van de personen en/of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd conform de vastgestelde doelen van de private stichting alsook de concrete uitvoering van deze begunstiging;

-het beheer en de aanwending van het vermogen van de private stichting conform de vastgestelde doelen van de private stichting.

De personen en/of instellingen waarvan belangen dienen te worden behartigd conform hetgeen is bepaald in de doelomschrijvingen van de private stichting, beschikken over geen enkel juridisch recht of enige aanspraak op begunstigingen of uitkeringen van het vermogen van de private stichting.. Deze personen en/of instellingen beschikken derhalve over geen enkel juridisch recht of enige aanspraak ten aanzien van de private stichting waarop enige schuldeiser of andere derden bewarend of uitvoerend beslag kan leggen of enig recht kan laten gelden.

Aldus kan de hoedanigheid van persoon en/of instelling waarvan de belangen dienen te worden behartigd, noch enig (eventueel) voordeel of recht van deze persoon en/of instelling dat nog niet definitief werd toegekend, worden vervreemd, overgedragen of bezwaard.

e) Besluiten tot:

(i)de benoeming of ontslag van bestuurders;

(ii)de wijziging van de statuten;

(iii)belangrijke investeringen, zijnde investeringen van meer dan vijftigduizend (50.000,00 EUR);

(iv)de vervreemding of bezwaring van een substantieel deel van het in de private stichting opgebouwde

vermogen;

(v)belangrijke bestedingen en uitgaven die een bedrag van vijftigduizend (50.000,00 EUR) overschrijden;

(vi)de liquidatie of verkoop van de meerderheidsparticipaties gehouden door de private stichting;

(vii)de overdracht van het vermogen naar een andere Belgische of buitenlandse stichting of gelijkaardige

rechtsfiguur;

kunnen slechts met de volgende meerderheid worden genomen, te weten:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge MOD 2,2

- een tweelderde (2/3) meerderheid van stemmen in een voltallige raad indien de raad van bestuur uit drie leden bestaat;

- een drielvierde(3/4) meerderheid van stemmen in een voltallige raad indien de raad van bestuur uit vier leden bestaat, of;

- een vierlvijfde (4/5) meerderheid van stemmen in een voltallige raad indien de raad van bestuur uit vijf leden bestaat.

Indien de raad niet voltallig aanwezig dan wel vertegenwoordigd is, wordt een tweede vergadering gehouden, te houden niet eerder dan twee en niet later dan zes weken na de eerste. Deze tweede vergadering is bevoegd het besluit te nemen mits unanieme stemmen van de aanwezige bestuurders, ongeacht het aantal ter vergadering aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Het in de voorgaande volzin bepaalde is uitsluitend van toepassing indien van alle niet-aanwezige en niet-vertegenwoordigde bestuursleden een ontvangstbevestiging van de oproeping voor de vergadering ter vergadering aanwezig is, dan wel indien duidelijk is gebleken dat de afgifte van een ontvangstbevestiging door de ontvanger is geweigerd.

f) Inzake de in sub e) vermelde besluiten wordt aan de raad van toezicht een vetorecht toegekend mits een meerderheid van drielvierden (3/4) van de stemmen in een voltallige raad van toezicht, met uitzondering van besluiten zoals bepaald in sub e) (i) in welk geval het vetorecht van de raad van toezicht kan worden uitgeoefend bij gewone meerderheid van stemmen in een voltallige vergadering. Teneinde het hiervoor omschreven vetorecht te kunnen laten uitoefenen zal de raad van bestuur voor de in sub e) te nemen beslissingen hiertoe de voorzitter van de raad van toezicht schriftelijk in kennis stellen. De voorzitter van de raad van toezicht zal hier toe alle andere leden van de raad van toezicht tot vergadering uitnodigen en dit binnen de acht dagen nadat hij hiertoe door de raad van bestuur in kennis is gesteld,

De raad van toezicht komt bijeen en beslist overeenkomstig de artikelen 8 en 9 van onderhavige statuten. De te nemen beslissing van de voormelde raad van toezicht wordt vastgelegd in een afzonderlijk proces-verbaal dat door de voorzitter wordt opgemaakt. Vervolgens wordt dit proces-verbaal gehecht aan de notulen van het proces-verbaal van de raad van bestuur. Indien de raad van toezicht geen beslissing heeft genomen binnen de maand nadat de voorzitter daartoe door de raad van bestuur schriftelijk werd aangemaand wordt de beslissing van de raad van bestuur beschouwd als zijnde goedgekeurd en aanvaard.

g) Inzake de beslissing tot ontslag van een bestuurder wordt alvorens de stemming plaatsvindt, tevens advies ingewonnen van de raad van toezicht. Dit advies is niet juridisch bindend.

h) Indien de in sub d) en e) vernielde besluiten leiden tot grote onenigheid tussen de bestuurders of aanleiding geven tot een duurzame ontwrichting van het bestuur, kan de raad van toezicht een bestuursvergadering bijeenroepen overeenkomstig artikel 8. In deze vergadering beschikt ieder bestuurslid over één stem en de raad van toezicht over zoveel stemmen als er bestuurders zijn. Het besluit wordt genomen bij gewone meerderheid. Ingeval van een patstelling heeft de voorzitter van de raad van toezicht een doorslaggevende stem.

BELANGENCONFLICTEN

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een persoonlijk belang heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij/zij dit mededelen aan de andere bestuurders ver& de raad van bestuur een besluit neemt. Zijn verklaring, alsook de rechtvaardigingsgronden betreffende voornoemd strijdig belang moeten worden opgenomen in de notulen van de raad van bestuur die de beslissing moet nemen. De betrokken bestuurder moet, desgevallend, tevens de commissaris van het strijdige belang op de hoogte brengen. De betrokken bestuurder neemt niet deel aan de beraadslaging en stemming, Dit wordt in het proces-verbaal vermeld

INTERN BESTUUR

a) algemeen

De raad van bestuur is bevoegd om aile handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot

verwezenlijking van de doeleinden van de private stichting.

De bestuurders kunnen overeenkomen de bestuurstaken onder elkaar te verdelen. Deze verdeling kan niet

aan derden worden tegengeworpen, zelfs niet indien zij is bekendgemaakt.

b) dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan aan één of meer personen het dagelijks bestuur van de private stichting opdragen;

zij treden afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college op, zoals bepaald door de raad van bestuur,

De raad van bestuur beperkt desgevallend hun vertegenwoordigingsbevoegdheid.

Zodanige beperkingen kunnen aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs indien ze openbaar zijn

gemaakt.

De persoon aan wie deze bevoegdheden opgedragen zijn, zal de titel van "persoon belast met het dagelijks

bestuur" voeren, of indien hij/zij bestuurder is, de titel van "gedelegeerd-bestuurder" voeren.

c} bevoegdheidsdelegatie

De raad van bestuur, net als degenen aan wie het dagelijks bestuur wordt opgedragen, kunnen eveneens in

het kader van dit bestuur bijzondere en bepaalde machten delegeren aan één of meerdere personen, naar hun

keuze.

De gevolmachtigden verbinden de private stichting binnen de perken van de hen verleende volmacht,

onverminderd de verantwoordelijkheid van de lastgever ingeval van overdreven volmacht.

EXTERNE VERTEGENWOORDIGING

De raad van bestuur vertegenwoordigt, als college, de private stichting in alle handelingen in en buiten

rechte.

f . , MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college wordt de private stichting in rechte en ten aanzien van derden, hieronder begrepen een openbaar ambtenaar, rechtsgeldig vertegenwoordigd hetzij door twee bestuurders samen optredend, hetzij door het afzonderlijk optreden van een gedelegeerd bestuurder, aangewezen door de raad van bestuur,

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de private stichting tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur,

Zij dienen geen bewijs van een voorafgaandelijk besluit van de raad van bestuur voor te leggen.

Bovendien is de private stichting op geldige wijze vertegenwoordigd door speciale lasthebbers binnen de grenzen van hun opdracht.

Voor wat betreft handtekeningbevoegdheid inzake rekeningen van de private stichting, zullen voor bedragen van meer dan vijftigduizend euro (50.000,00 EUR), twee bestuurders samen moeten tekenen en een document moeten voorleggen waaruit blijkt dat de raad van toezicht haar vetorecht niet heeft uitgeoefend.

BOEKJAAR - JAARREKENING

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

In afwijking van het voorgaande lid neemt het eerste boekjaar een aanvang op de dag dat de private stichting rechtspersoonlijkheid verkrijgt, en zal het worden afgesloten op eenendertig december tweeduizend en veertien.

leder jaar en ten laatste binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar maakt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar op, overeenkomstig de wettelijk bepalingen, alsook de begroting van het volgende boekjaar.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de wettelijk bepalingen ter zake.

STATUTENWIJZIGING

De statuten kunnen, zolang de heer Francis Suenens, voornoemd, fungeert als lid van de raad van toezicht, worden gewijzigd door een beslissing van de raad van bestuur met een gewone meerderheid van stemmen in een voltallige vergadering, goed te keuren door de raad van toezicht met een gewone meerderheid van de stemmen in een voltallige vergadering, na kennisgeving van de vooropgestelde statutenwijziging per brief, telex, telegram, telefax of op een andere schriftelijke wijze aan de raad van toezicht die minstens vijftien dagen vóór het houden van de desbetreffende raad van bestuur wordt verstuurd.

Zodra de heer Francis Suenens, voornoemd, niet meer fungeert ais lid van de raad van toezicht kunnen de statuten enkel nog gewijzigd worden indien die wijzigingen noodzakelijk zijn als gevolg van evoluties in de wetgeving, rechtspraak of gezaghebbende rechtsleer, waardoor het ongewijzigd handhaven van de statuten gevolgen zou hebben die de stichter bij de oprichting niet kan hebben gewild.

De wijzigingen aan bepalingen van de statuten die echter afbreuk zouden doen aan de filosofie van de aanvankelijke statuten, mogen niet worden doorgevoerd, zodra de heer Francis Suenens, voornoemd, niet meer fungeert als lid van de raad van toezicht.

De bepalingen van titel 2 in verband met het doel en de activiteiten van de private stichting, artikel 6 in verband met de benoeming, beëindiging en afzetting van de bestuurders, artikel 9 b, e, f, g en h in verband met de besluitvorming, artikel 14 in verband met de raad van toezicht en artikel 18 in verband met de statutenwijziging zullen echter nooit kunnen worden gewijzigd zodra de heer Francis Suenens, voornoemd, niet meer fungeert als lid van de raad van toezicht.

De wijziging van de gegevens vermeld onder artikel 28, 3° en 5° tot en met 8° van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen dienen bij authentieke akte te worden vastgelegd.

ONTBINDING  VEREFFENING

Algemeen

De rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de private stichting haar zetel heeft kan, op verzoek van de in wet aangeduide personen, de ontbinding van de private stichting uitspreken in de gevallen door de wet bepaald. De rechtbank die de ontbinding uitspreekt, kan hetzij tot de onmiddellijke afsluiting van de vereffening beslissen, hetzij de wijze van vereffening bepalen en één of meer vereffenaars aanstellen.

Bij vereffening of ontbinding dienen de fondsen te worden uitgekeerd aan rechtspersonen met dezelfde drie doelen vermeld door de stichter of zijn enig kind bij testament.

Verdeling

Het vermogen van de private stichting bij ontbinding moet tot de doelen als omschreven in artikel 4 van deze statuten worden aangewend, met uitzondering van de doelen die zouden zijn verwezenlijkt.

Wanneer de belangeloze doelen van de private stichting zijn verwezenlijkt, neemt de stichter of nemen zijn rechthebbenden zelf een bedrag gelijk aan de waarde van de goederen terug die de stichter aan de verwezenlijking van die doelen heeft besteed.

BENOEMINGEN

1. Benoeming van de bestuurders

Het aantal bestuurders wordt vastgesteld op drie (3). De stichter benoemt als bestuurders voor een bepaalde duur van drie jaar:

-de heer Raymond SUENENS, voornoemd;

-de naamloze vennootschap RC, met maatschappelijke zetel te 9000 Gent, Paul de Smet de Naeyerplein 8, gekend onder het ondernemingsnummer 0447.756.057, vertegenwoordigd door de gedelegeerde bestuurder de heer Geert Rypers, van Belgische nationaliteit, (identiteitskaart nummer 590-7476884-53 - nationaal nummer 65.01.10-413.77), geboren te Brussel op 10 januari 1965, thans wonende te 1600 Sint-Pieters-leeuw, Kareeloven 7;

i r ' M00 2,2



Luik B - vervolg

-de heer Jozef Ruysseveldt, (identiteitskaart nummer 590-4458900-09, nationaal nummer 59,10.31-393.83),' geboren te Ninove op 31 oktober 1959, wonende te 8300 Knokke-Heist, Paul Parmentierlaan 130/13.

Allen hier aanwezig en die aanvaarden en verklaren niet verhinderd te zijn door enige wettelijke of reglementaire bepaling.

De benoeming van bovenvermelde bestuurders zal slechts uitwerking hebben vanaf het ogenblik dat de private stichting rechtspersoonlijkheid verkrijgt.

2. Benoeming van de commissaris(sen)

Gezien er uit te goeder trouw verrichte schattingen blijkt dat de private stichting voor het eerste boekjaar zal voldoen van de wettelijke criteria om geen commissaris te hoeven hebben, besluit de vergadering om geen commissaris te benoemen.

BEVESTIGING DOOR DE NOTARIS

Ondergetekende notaris bevestigt na onderzoek dat de bepalingen van Titel Il van de wet van 27 juni 1921 gewijzigd bij Wet van 2 mei 2002 betreffende de Verenigingen zonder winstoogmerk, de Internationale Verenigingen zonder winstoogmerk en de Stichtingen nageleefd zijn.

AKTE NOG TE REGISTREREN,

VOOR EENSLUIDEND UITGIFTE

Tegelijkertijd mee neergelegd : uigifte van de akte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
SU LI

Adresse
PAUL DE SMET DE NAEYERPLEIN 8 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande