T SCHUIMEND TANDWIEL MOERZEKE

Association sans but lucratif


Dénomination : T SCHUIMEND TANDWIEL MOERZEKE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 477.806.063

Publication

04/08/2011
ÿþ1410D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

3- 

Iiiii1j11111111mqpn

477.806.063

't schuimend tandwiel moerzeke

GRIFFIE

VAN KOOPHANDEL K

2 5 JUL 2011

NDERMflNDE

vzw

Driegoten 22,9220 Hamme

: Wijziging statuten en wijziging van raad van bestuur. I. Wijziging statuten

De statuten werden gewijzigd naar aanleiding van de nieuwe VZW wetgeving van 2 mei 2002, door de volledige vervanging van de teksten zoals gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 04/07/2002 onder het nummer 012814. De nieuwe vzw statuten zijn als volgt:

Titel I NAAM-LE l'EL-DOEL-DUUR

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "'t schuimend tandwiel Moerzeke".

Artikel 2

" De maatschappeliijke zetel van de vereniging is gevestigd te 9220 Hamme, Driegoten 22. De vereniging resorteert onder het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel het behartigen en bevorderen van het fietsen in het algemeen en het tnountainbiken in het bijzonder. Zij mag aile aktiviteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen en helpen realiseren.

Artikel 4

De VZW werd opgericht voor onbepaalde duw, en kan ten allen tijde ontbonden worden.

Cp _a IGf 7:Elr i UiifE " ,r'r^ _~, ._ . . - . ic

. : s .c. '_, ~.., . - _ . _ . ~ ._. _ .. ~ = s.- . .-"

--_ ~ '-- '-- .'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 5

Wijziging van het doel van de vereniging kan enkel bij 4/5 meerderheid van stemmen.

Titel 2 LEDEN

Artikel 6

De vereniging telt twee soorten leden: werkende en niet werkende leden.

Artikel 7

Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De ondergetekenden zijn de eerste werkende leden. Zij vormen de Algemene vergadering en bezitten de volheid van het lidmaatschap, hetgeen wil zeggen dat zij enkel stemrecht hebben op de Algemene vergadering.

Artikel 8

Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke of rechtspersoon die door de Raad van bestuur wordt aanvaard. Een kandidaat werkend lid dient zijn verzoek te richten, op welke wijze ook, aan de Voorzitter van de Raad van bestuur.

Artikel 9

De vereniging kan ook niet-werkende leden toelaten: steunende leden, ereleden, beschermende leden. De rechten en plichten van al deze categorieën niet-werkende leden zullen vervat worden in een huishoudelijk reglement.

Artikel 10

De werkende leden betalen een jaarlijkse bijdrage, welke wordt vastgesteld op maximum 500 euro. De niet-

werkende leden betalen de helft van de bijdrage van de werkende leden.

Artikel 11

Ontslag en uitsluiting van werkende leden, zal geschieden op de wijze zoals bepaald bij de Wet van 27 juni 1921.

Artikel 12

Elk werkend lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekend schrijven aan de Voorzitter van de raad van bestuur ter kennis gebracht worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Titel 3 BESTUUR-RAAD VAN BESTUUR

Artikel 13

De vereniging wordt beheerd door een Raad van Bestuur van tenminste drie werkende leden. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. De bestuurders oefenen hun mandaat gratis uit.

Hun mandaat wordt bepaald op twee jaar. Om het jaar kunnen twee van de leden van de Raad van Bestuur, aangeduid door lottrekking, ontslag nemen, doch zij zijn herverkiesbaar.

Artikel 14

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, één of meer ondervoorzitters, een secretaris, een penningmeester of enig ander functionaris die nuttig is voor het bestuur van de vereniging. De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de Voorzitter of door twee bestuurders, telkens dit noodzakelijk is.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter of indien deze verhinderd is door de ondervoorzitter. Bij diens afwezigheid wordt de oudste der bestuurders aangewezen als tijdelijke voorzitter.

De Raad van Bestuur kan slechts dan geldig vergaderen wanneer de helft der bestuurders aanwezig en/of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter of van deze die de vergadering voorzit doorslaggevend.

Een bestuurder kan zich echter door een andere bestuurder laten vervangen, met dien verstande dat niemand binnen de raad van bestuur over meer dan één volmacht kan beschikken.

Van iedere vergadering worden notulen gemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris, of bij ontstentenis, door twee andere bestuurders.

Deze notulen worden ingeschreven in een daartoe bestemd register en bijgehouden op het secretariaat. Zij worden tevens aan alle leden bezorgd.

De uittreksels die moeten worden overgelegd, moeten om geldig te zijn, worden onderteken door de Voorzitter en de Secretaris, of bij ontstentenis van deze door twee andere bestuurders.

Artikel 15

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

Hij is bevoegd voor alle zaken en handelingen met uitzonderingen van de bevoegdheden die uitsluitend aan de Algemene vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur kan onder door hem te bepalen voorwaarden, zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer werkende leden of zelfs, mits goedkeuring door de Algemene vergadering, aan elke derde.

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging tegenover derden geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en de penningmeester of bij afwezigheid door twee bestuurders.

De Raad van Bestuur vaardigt alle reglementen uit die hij nuttig oordeelt voor het goede bestuur van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur stelt tevens de rekening en de begroting op en zal deze ter goedkeuring overmaken aan de jaarlijkse te houden Algemene vergadering.

Titel 4 ALGEMENE VERGADERING

Artikel 16

De Algemene Vergadering is het hoogste gezagsorgaan van de vereniging. Tot haar bevoegdheden behoren het benoemen en ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van de rekening en de begroting, het wijzigen van de statuten, het uitsluiten van werkende leden en het vrijwillig ontbinden van de vereniging.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden van de vereniging en zij moet minimaal uit drie werkende leden bestaan.

Zij wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij onstentenis van deze door de oudste van de aanwezige werkende leden.

Elk werkend lid beschikt over maximaal één stem.

Een werkend lid kan zich door een ander werkend lid steeds laten vertegenwoordigen met dien verstande dat een werkend lid drager kan zijn van maximum één volmacht

Alle bevoegdheden die niet door de Wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Artikel 17

De Algemene vergadering wordt samengeroepen door de Raad van Bestuur, of door de Voorzitter, of door twee bestuurders of wanneer één vijfde van de werkende leden hierom verzoekt. Zij kan worden samengeroepen telkens het belang van de vereniging dit vereist.

Zij moet echter éénmaal per jaar worden samengeroepen en dit in het eerste kwartaal.

De oproepingen moeten om geldig te zijn de plaats, de datum, uur en agenda bevatten en ondertekend zijn door de Voorzitter of door twee bestuurders.

Alle leden moeten worden opgeroepen per gewone brief en dit tenminste acht kalenderdagen vóór de

vergadering. De agenda wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur.

Elk onderwerp dat ondertekend is door één twintigste van de werkende leden moet op de agenda voorkomen. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen niet worden behandeld.

Artikel 18

De Algemene Vergadering kan haar besluiten geldig nemen, welke haar aantal aanwezigen ook is en dit bij gewone meerderheid van stemmen, tenzij anders voorzien in de Wet of de statuten.

Bij staking van stemmen beslist de stem van de Voorzitter of de stem van deze die de vergadering op dat ogenblik voorzit.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten, nadat 2/3 van de werkende leden aanwezig is en indien van dit aantal een 213 meerderheid wordt bereikt. Zijn geen 2/3 van de werkende leden aanwezig, dan dient men een tweede vergadering te beleggen. Deze vergadering kan dan geldige besluiten nemen, ongeacht het aantal aanwezigen, maar met een 2/3 meerderheid en mits homologatie door de Rechtbank van Eerste aanleg.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/08/2011- Annexes du Moniteur belge

nhaD 2.2

De te wijzigen artikelen dienen wel gedetailleerd op de oproepingsbrief vermeld te worden. Voor het wijzigen van het doel is steeds eenparigheid vereist.

Ingeval van vrijwillige ontbinding gelden dezelfde regels als deze hierboven beschreven voor het wijzigen van de statuten.

Indien de Algemene Vergadering een werkend lid wenst uit te sluiten, dan kan zij dit beslissen met een 2/3 meerderheid, ongeacht het aantal aanwezigen. Zij moet haar besluit niet motiveren.

Artikel 19

Van elke Algemene vergadering worden notulen gemaakt, die worden opgenomen in een daartoe speciaal bestemd register en die ondertekend worden door de Voorzitter en de secretaris.

Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de Voorzitter en de secretaris of bij ontstentenis door twee bestuurders. Werkende leden, evenals derden, die enig rechtmatig belang kunnen laten blijken, hebben het recht om inzage te vragen van deze besluiten.

Titel 5 REKENINGEN EN BEGROTING

Artikel 20

Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot 31 december.

De Raad van Bestuur stelt de rekening op en legt deze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering die gehouden wordt in de loop van het eerste kwartaal.

Artikel 21

De Raad van Bestuur stelt de begroting voor het komend dienstjaar op en legt deze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering die gehouden wordt zoals bepaald in artikel 19 van deze statuten.

Titelti ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 22

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebrek daaraan de Rechtbank,

één of meer vereffenaars. Zij bepaalt eveneens hun bevoegdheid en de vereffeningvoorwaarden.

In geval van ontbinding worden de activa na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging

waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

Artikel 23

Voor het overige is de Wet van 27 juni betreffende de verenigingen zonder winstgevend doel van toepassing.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/08/2011- Annexes du Moniteur belge

2.Wijzigmg Raad van bestuur

De raad van bestuur heeft op de algemene vergadering van 06/01/2006 verkozen als bestuurders:

Tim Waegeman, Bart Goossens, Peter Vercauteren, Luc Janssens en Marc Moesick. Zij aanvaardt tevens

het ontslag als bestuurder van Gery Moreels

De bestuurders hebben aangesteld als:

voorzitter: Luc Janssens

Ondervoorzitter: Marc Moesick

Secretaris: Peter Vercauteren

Penningmeester: Tim Waegernan

PR en aktiviteiten: Bart Goossens

De raad van bestuur heeft op de algemene vergadering van 5/03/2010 verkozen als bestuurders:

Tim Waegeman, Bart Goossens, Peter Vercauteren, Philippe Weemaes en Luc Janssens.

Zij aanvaardt tevens het ontslag als bestuurder van Marc Moesick.

De bestuurders hebben aangesteld als:

voorzitter: Luc Janssens

Ondervoorzitter: Philippe Weemaes

Secretaris: Peter Vercauteren

Penningmeester: Tim Waegeman

PR en aktiviteiten: Bart Goossens

MDD 2.2

MOD 2.2

De raad van bestuur heeft op de algemene vergadering van 04/02/2011 verkozen als bestuurders:

\ Tim Waegeman, Bart Goossens, Peter Vercautemn, Philippe Weemaes en Luc Janssens.

De bestuurders hebben aangesteld als:

voorzitter: Luc Janssens

Ondervoorzitter: Philippe Weemaes

Secretaris: Peter Vercauteren

Penningmeester: Tim Waegeman

PR en aktiviteiten: Bart Goossens

Ondergetekende Peter Vercauteren, handelend als bestuurder, verklaart dat deze opgaaf volledig en naar waarheid is opgemaakt

r, ... __ ...~. ...~. ._ __- ~ .~ '.,.. _,, . ra" 1L ,'G r" ^ ~.=.T~,'ir-`..ÿ _b: ~~i~..._ ~q ~,.V.__ y -.- ...- .. ~ ~ry~: ~ .~ ~~ ., , . =f' ~.. . ,- " ~T,.,:,,~ï: 7,.Tü

_ Onrl±n :\ü " G

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
T SCHUIMEND TANDWIEL MOERZEKE

Adresse
DRIEGOTEN 22 9220 HAMME (O.-VL.)

Code postal : 9220
Localité : HAMME
Commune : HAMME
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande