'T UNIEF

Association sans but lucratif


Dénomination : 'T UNIEF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 558.927.460

Publication

13/08/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

STATUTEN

Hoofdstuk 1.- Naam, Zetel, Doel, Duur

Art. 1. Benaming en maatschappelijke zetel van de vereniging

Art. 2. Doel vereniging

De vereniging stelt zich tot doel een ontmoetingsplaats te creëren en in stand te houden voor alle geledingen van de Universiteit Gent en bij uitbreiding de studenten van andere hogere onderwijsinstellingen in en rond Stad Gent. Deze ontmoetingsplaats zal de vorm aannemen van een café waar men kan praten, activiteiten van verschillende aard kan organiseren en bij gelegenheid kan dansen. Personen uit het bovengenoemde doelpubliek moeten een platform krijgen om hun activiteiten te laten doorgaan en bruggen te bouwen met de andere geledingen. Via dit platform moet ook duidelijk gemaakt worden aan de geledingen dat ze steeds een beroep kunnen doen op de Gentse StudentenRaad en de Vereniging der Konventsvoorzitters. Het ultieme doel is het  community -gevoel meer in de verf te zetten.

Art. 3. Duur

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

Hoofdstuk 2.  Lidmaatschap: voorwaarden tot toelaten en uittreden van leden

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister die jaarlijks wordt neergelegd op de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement Gent. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. De rechten en verplichtingen van toegetreden leden worden beschreven in een huishoudelijk reglement.

De vereniging draagt de naam  t Unief  vzw . De zetel van de vereniging is gevestigd te 9000 Gent, Sint Pietersnieuwstraat 204 en valt onder het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen, afdeling Gent.

De maatschappelijke zetel kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : VZW 't Unief

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : 't Unief

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Sint-Pietersnieuwstraat 204

*14307182*

Luik B

9000

België

0558927460

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Gent

Griffie

Neergelegd

10-08-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Art. 5. Om lid te worden moet men als dusdanig aanvaard worden door de algemene vergadering. Het verzoek om toelating van een kandidaat effectief lid moet schriftelijk ingediend worden bij de voorzitter van de raad van bestuur. De maximum bijdrage van effectieve leden wordt vastgesteld op 25 Euro.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Art. 6. Het lidmaatschap eindigt door overlijden, door niet-betaling van het lidgeld vóór 1 november van het lopende academiejaar en door ontslag. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Tot uitsluiting wordt enkel beslist door de algemene vergadering met een meerderheid van 2/3 van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Hoofdstuk 3 - Raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 7. De vereniging wordt beheerd door de raad van bestuur bestaande uit minimum drie leden. Deze worden verkozen uit en door de algemene vergadering. De leden van de raad van bestuur worden benoemd voor een periode van 1 jaar. De mandaten worden kosteloos uitgeoefend. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De andere personen die deel uitmaken van deze raad zijn bestuurders. Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur ter kennis gebracht worden. De bestuurders kunnen ten alle tijden afgezet worden door de algemene vergadering. De bestuurders gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen persoonlijke verplichting aan.

Art. 8. De raad van bestuur leidt als college de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd als college voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Zij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad van bestuur benoemt en ontslaat als college de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur als college kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs mits machtiging van de algemene vergadering aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur als college kan, indien zij dit nodig oordeelt, een afgevaardigdenbestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

Art. 9. De raad van bestuur vergadert volgens het stelsel der beraadslagende vergadering. De helft der leden moeten aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid der aanwezige leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. De bijeenroeping gebeurt door de voorzitter of de plaatsvervangende voorzitter van de raad van bestuur, per e-mail die aan ieder effectief lid van de raad van bestuur wordt gestuurd minstens 10 dagen voor de voorgestelde datum. Het register met de beraadslagingen van de raad van bestuur wordt bij gehouden op de zetel van de vereniging waar het ter inzage ligt voor belanghebbenden.

Hoofdstuk 4. - Algemene Vergadering

Art. 10. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij afwezigheid de ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders. De leden van de algemene vergadering zijn diegenen welke ingeschreven zijn op de laatste neergelegde lijst op de Rechtbank van Koophandel van het betrokken arrondissement Oost-Vlaanderen, Afdeling Gent.

Art. 11. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

het wijzigen van de statuten,

het benoemen en het ontslaan van de bestuurders en commissarissen,

het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend m.b.t. commissies,

het goedkeuren van de jaarlijkse rekeningen en begroting en geeft kwijting aan zijn bestuurders en

commissarissen ,

de ontbinding van de vereniging,

de uitsluiting van een lid,

de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk alsook alle gevallen waarin de

statuten dat vereisen.

Bevoegdheden raad van bestuur

Bevoegdheden van de algemene vergadering

Art. 12. Er moet minstens eenmaal per jaar een algemene vergadering worden gehouden en wanneer 1/5 van de

leden dit vraagt.

De bijeenroeping gebeurt door de voorzitter of de plaatsvervangende voorzitter van de raad van bestuur, per e-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

mail die aan ieder effectief lid van de algemene vergadering wordt gestuurd minstens 10 dagen voor de voorgestelde datum. De oproepingmail, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda.

Art. 13. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de stemgerechtigde leden aanwezig is met een meerderheid van 4/5 . Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeen geroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 en 2/3 aanwezigheid worden besloten.

Hoofdstuk 5.  Huishoudelijk reglement

Art. 14. De interne organisatie en de werking van de vereniging worden vastgelegd in het huishoudelijk reglement opgesteld en goedgekeurd door de raad van bestuur.

Hoofdstuk 6. - Begrotingen en rekeningen

Oprichters:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Aldus opgemaakt in drie exemplaren te Gent, op 05/08/2014.

Art. 15. Het vereniging- en boekjaar van de vereniging loopt van 1 mei tot 30 april. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd. De algemene vergadering geeft kwijting aan zijn bestuurders.

Art.16. In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering die ze heeft uitgesproken eventueel vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheden en beslist over het aanwenden van goederen en waarden der ontbonden vereniging na het passief te hebben vereffend en mits aan die goederen en waarden een bestemming te geven die zoveel mogelijk de doeleinden benadert waarvoor de ontbonden vereniging werd opgericht of aan een vereniging met belangeloos doel. In geval van gerechtelijke ontbinding zal met hetzelfde doel door de vereffenaars een algemene vergadering der effectieve leden bijeengeroepen worden.

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

Hoofdstuk 7. - Ontbinding en vereffening

Hoofdstuk 8.- Slotbepaling

PAUWELS Jonas

HEYVAERT Jelle Johan Annette

14/11/2014
ÿþOndernemingsnr : 0558.927.460

Benaming

(voluit) : vZW 't Unief

(verkort) : 't Unief

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Sint Pietersnieuwstraat 204, 9000 Gent

Onderwerp akte :

Op de Algemene Vergadering van maandag 27 oktober 2014 werd beslist dat er één bestuurder zal worden toegevoegd aan vzw 't Unief.

Naast de oprichters, Jelle Heyvaert en Jonas Pauwels, wordt nu ook Bram Vandenberghe lid van de Raad van Bestuur. Dit vanaf het ogenblik van de neerlegging van deze wijziging ter griffie van de Rechbank van., Koophandel te Gent.

Vanaf de neerlegging bestaat het huidig bestuur uit:

Jonas Pauwels /]

MOD 2.2

i= In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte te

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL. TE GENT

+14207701*

iuo

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
'T UNIEF

Adresse
SINT-PIETERSNIEUWSTRAAT 204 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande