T.C. DE KRIJTE

Association sans but lucratif


Dénomination : T.C. DE KRIJTE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 428.859.566

Publication

28/05/2014
ÿþ MOD 2.2

L In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

15 ME4 ,2014

RECIITBANK VAN

KOOPFIANDEL TIPRNT

Ondernemingsnr : 0428.869.566

Benaming

(voluit) T.C. De Krijte

(verkort) TC De Krijte

Rechtsvorm Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel: Krijtestraat 60, 9041 Oostakker

Onderwerp akte Ontslag / benoeming

Tijdens de bijzondere algemene vergadering van dinsdag 22 april 2014 werd het ontslag aanvaard

van volgende bestuurders

- de heer Mario de Meester als bestuurslid/schatbewaarder.

- mevrouw Gerde Delporte als bestuurslid/secretaris

Met ingang van 22 april 2014 werden onderstaande personen benoemd ais nieuwe bestuursleden:

- mevrouw Nicole Scheire ais nieuw bestuurslid/secretaris

- de heer Herwig Couvreur ais bestuurslid/schatbewaarder

Schelfhout Alain

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

26/08/2014
ÿþM0132.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlégging van de akte ter griffie

I 1111111111 IiII. III I IIII II II 11(1 III III

*14160387*

N1TEUR EEILGENEERGELEGD

21i JULI 2014

19 -Os- tiç 14

MN ST A,

i'SBLABECHTBAffleeMN K0q42HANDcL TC GENT

Ondernerningsnr 428.589.566

Benaming

(voluit) :

(verkort):

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: 9041 Oostakker (Gent), Krijtestraat 60

Onderwerp akte: Wijziging van de statuten / benoeming van bestuurders

De Algemene Vergadering van 30 juni 2014 keurt unaniem de voorgestelde wijzigingen aan de Statuten goed. De gewijzigde statuten geldig vanaf 0110 2014 zijn ais volgt:

I. BENAMING, ZETEL

Art. 1 : De vereniging is opgericht onder de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk en draagt de naam van "T.C. De Krijte.

Art, 2: De zetel van de vereniging is gevestigd te B-9041 Gent, Krijtestraat 60, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent.

II. DOEL, DUUR

Art. 3: De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de sport in het algemeen, en de tennissport in het

bijzonder, en dit in de meest ruime betekenis van het woord. Ze streeft naar de verwezenlijking van dit doel door

alle middelen, waaronder:

1° het geven van lessenreeksen en stages;

2° het inrichten van sportontmoetingen;

3° het huren of verwerven van om het even welke roerende en onroerende goederen;

4° het in gereedheid brengen, ter beschikking stellen en verhuren van tennisvelden en de bijhorende

infrastructuur;

5° het stichten en uitbaten van spijshuizen en drankgelegenheden ten privaten titel of in clubverband;

6° het uitgeven van vlugschriften en sportpublicaties.

De vereniging mag op algemene wijze, hetzij rechtstreeks, hetzij onrechtstreeks, zich interesseren aan alle

soortgelijke sportondernemingen en alle daarmee in verband staande activiteiten ontplooien. Dit omvat tevens

betalende activiteiten, waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de

verwezenlijking van bovenstaande doeleinden.

Art. 4: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

LEDEN

Art. 5: Er zijn Effectieve, Toegetreden en Ereleden. Het aantal Effectieve Leden bedraagt minstens zes en ten hoogste dertig. Dit van de Toegetreden en Ereleden is onbeperkt.

Art. 6 :

1. De Effectieve Leden zijn de personen, die als zodanig aanvaard warden door de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering bepaalt de criteria waaraan Effectieve Leden moeten voldoen. Enkel Effectieve Leden hebben stemrecht op de Algemene Vergadering en hebben elk één stem.

Kandidaat Effectieve Leden richten hun schriftelijke kandidatuur aan de Voorzitter van de Raad Van Bestuur, waarna de Algemene Vergadering zich op de eerstvolgende vergadering discretionair, en zonder verdere motivatie, hierover uitspreekt. De Algemene Vergadering is tevens bevoegd om de uitsluiting van Effectieve Leden uit te spreken overeenkomstig de procedure bepeald ln de wet.

r..,p de iaalte teiL van Luik B vermelden Rectb Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzu var! dc), peaso(o)o(en, bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwermigen Verso Naam en handtekening

T.C. De Kriite

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

2. De Toegetreden Leden zijn derden (natuurlijke- of rechtspersonen) die een band hebben met de vereniging en als dusdanig zich hebben ingeschreven bij de vereniging. Hun rechten en plichten worden bepaald in het huishoudelijk reglement opgesteld door de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan ten allen tijde hun kandidatuur aanvaarden of weigeren.

3. Ereleden zijn Toegetreden Leden die door de Raad van Bestuur ais dusdanig zijn erkend. De Raad van Bestuur kan ten ellen tijde het erelidmaatschap opzeggen.

Art. 7 : De verhoudingen tussen de v.z.w. enerzijds en de Toegetreden en Ereleden anderzijds worden geregeld conforrn aan het door de Raad " van Bestuur opgestelde huishoudelijk reglement en de Raad van Bestuur is gemachtigd om sancties (met inbegrip van tijdelijke schorsing en toegangsverbod) te nemen tegen allen die het huishoudelijk reglement niet respecteren.

De leden, ongeacht hun statuut, gaan in hun hoedanigheid van lid, geen enkele persoonlijke verplichting aan betreffende de verbintenissen die de vereniging aangaat

Art. 8: Het bedrag van de jaarlijkse bijdrage mag 1.000,- (één duizend) euro niet overschrijden en wordt, indien nodig, jaarlijks door de Raad van Bestuur opnieuw vastgesteld.

Art. 9: Effectieve Leden en Ereleden kunnen ten allen tijde uit de vereniging treden door ontslag te nemen. Hiervoor richten zij zich schriftelijk tot de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Dit ontslag wordt effectief onmiddellijk na ontvangst van de ontslagbrief door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, behalve voor de Effectieve Leden waar het ontslag pas effectief wordt één maand na ontvangst.

Toegetreden Leden en Ereleden treden automatisch uit de vereniging door het niet hernieuwen van hun lidgeld, of bij een aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur gerichte ontslagbrief.

Art.10 : Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grand van de hoedanigheid als lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: voor, tijdens en na beëindiging van het lidmaatschap cm wat voor reden dan ook, alsook bij de eventuele ontbinding van de vereniging.

IV RAAD VAN BESTUUR

Art. 11 : De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, gevormd door minstens 3 Effectieve Leden ais zodanig benoemd door de Algemene Vergadering. De Afgemene Vergadering benoemt tevens de Vccrzitter van de Raad van Bestuur.

Art. 12 De Bestuurders warden benoemd en zijn afzetbaar door de Algemene Vergadering.

Ten allen tijde kan een Bestuurder ontslag nemen door een schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad Van Bestuur. In dergelijk geval is het ontslag slechts effectief 1 maand na de schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad Van Bestuur.

Art. 13: De duur van het mandaat is drie jaar. Uittredende bestuurders zijn onbeperkt herkiesbaar.

Art. 14: In gevál van overlijden of bij welke andere vacature ook, behoudt de Raad van Bestuur in hoofde van de overige Bestuurders zijn integrale bevoegdheden. In de vervanging wordt voorzien door de eerstvolgende Algemene Vergadering. De aldus bencemde Bestuurder beëindigt het mandaat van de vervangen Bestuurder. De bestuurstaken worden door de Raad van Bestuur verdeeld.

Art. 15: De E3estuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in de uitoefening van hun mandaat warden vergoed.

Art. 16 : De Bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden voor de verbintenissen van de vereniging. De verantwoordelijkheid van de Bestuurders tegenover de vereniging, haar leden en tegenover derden is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht zoals een goede huisvader

Art. 17 : De Raad van Bestuur bezit de door de wet voorziene bevoegdheden, alsmede deze welke hetzij door de wet hetzij door de statuten niet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur mag geen verbintenis aangaan met een waarde hoger dan 15.000 (vijftien duizend) euro. Niet-naleving hiervan brengt de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurders in het gedrang.

Art. 18 : De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een Secretaris en een Schatbewaarder. De vereniging kan enkel rechtsgeldig vertegenwoordigd worden door minimaal twee Bestuurders die telkens samen optreden. Stukken, die de vereniging verbinden, dienen steeds ondertekend te warden door twee Bestuurders. Enkel documenten van administratieve aard of bestemd voor publicatie, dienen enkel door de Voorzitter of 2 Bestuurders getekend worden.

Voor het uitvoeren van betalingen (via (elektronische) overschrijving of per cheque), met een waarde van maximum 2.500 (twee duizend vijfhonderd) euro, is slechts de handtekening van één Bestuurder vereist.

MOD 2.2

Art. 19 : De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls hij dit nodig acht. De vergadering kan slechts rechtsgeldig beslissen bij aanwezigheid van minstens de helft van de Bestuurders.

Alle besluiten worden door de aanwezige Bestuurders getroffen met gewone meerderheid. pij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter beslissend.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid of het belang van de vereniging dit vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk (= brief, fax, sms of e-mail) akkoord van de Bestuurders. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per email-, video- of telefoonconferentie.

Art. 20 : Van elke vergadering worden notulen opgesteld en deze worden bewaard op de zetel, ter inzage van de Effectieve Leden.

Art. 21 : Indien een Bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang heeft dat strijdig is met de belangen van de vereniging, brengt hij onmiddellijk de andere Bestuurders hiervan op de hoogte en onthoudt hij zich bij de bespreking en stemming terzake. in voorkomend gavai zal de Bestuurder die een tegenstrijdig belang heeft ontslag nemen op verzoek van de overige bestuurders.

V. DAGELIJKS BESTUUR

Art. 22: De Raad van Bestuur kan zich voor de dagelijkse werking van de vereniging, alsook voor de uitvoering van" specifieke taken, laten bijstaan door andere leden en niet-leden. Deze personen en aangewezen leden van de Raad van Bestuur vormen dan samen het Dagelijks Bestuur en handelen overeenkomstig het mandaat dat hen door de Raad van Bestuur werd toegewezen.

CU

Ce Art. 23 : De Raad van Bestuur ziet toe op de korrekte invulling van het mandaat van het Dagelijks Bestuur

-al en blijft hiervocr verantwoordelijk.

-cl



e Art, 24: Leden van het Dagelijks Bestuur kunnen in hoofde van de vereniging enkel verbintenissen aangaan

CU

-4 overeenkomstig de bepalingen van hun mandaat.

..

of

o

X VI. ALGEMENE VERGADERING

e

'cl Art. 25: De Algemene Vergadering bestaat uit aile Effectieve Leden, en elk Effectief Lid heeft één stem. De

rol Effectieve Leden kunnen zich op de Algemene Vergadering, per volmacht, laten vertegenwoordigen door een

CU

>1 ander Effectief Lid. Een Effectief Lid mag nooit meer dan drie andere Effectieve Leden vertegenwoordigen.

CU

i: Volmachten dienen schriftelijk te worden gegeven (bij middel van brief, fax, sms of e-mail).

of De Algemene Vergadering kan derden toelaten om de Algemene Vergadering bij te wonen en zich tot de

< Algemene Vergadering te richten.

I

mi-

g i Art. 26: De Gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks gehouden in de loop van het tweede trimester op c::

rq de zetel van de vereniging of op een andere plaats dcor de Voorzitter bepaald. De oproepingen met vermelding

van de agenda, geschieden minstens acht dagen tevoren door de Voorzitter of twee Bestuurders bij middel van

c:: brief, fax of e-mail.

y:D

rq Een Buitengewone Algemene Vergadering kan steeds bijeengeroepen worden telkens het belang van de

I vereniging dit vereist en moet bijeengeroepen worden in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten of

"cl wanneer ten minste twee bestuurders of éértivijfde van de Effectieve Leden dit vraagt.

et ,

De Algemene Vergadering mag ten allen tijde, met eenvcudige meerderheid, beslissen cm punten aan het

-9 agenda toe te voegen.

-4

04

04

-4 Art, 27: De Algemene Vergadering is exclusief bevoegd vocr :

z

el 1' de wijziging van de statuten; . .

te 2" de benoeming en de afzetting van de Bestuurders;

rm

..

ce 3° in voorkomend geval, de benoeming en de afzetting van de Commissarissen en het bepalen van hun

-al eventuele bezoldiging;

P: 40 de kwijting aan de Bestuurders en de Commissarissen;

-4

CU 5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

el 6° de ontbinding van de vereniging;

-cl 7' de uitsluiting van een Effectief, Ere- of Toegetreden Lid;

of 8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

CU

Ce 90 aangaan van verbintenissen met een waarde hoger dan 15.000 (vijftien duizend) euro et

P: Art. 28 : De Algemene Vergadering is rechtsgeldig samengesteld wanneer meer dan de helft van de Effectieve Leden aanwezig of vertegenwoordigd is en beslist met normale meerderheid van stemmen behalve in de gevallen waarin de wet dit anders bepaalt (mals wijziging van statuten, ontbinding, uitsluiting van effectieve leden). Bij staking van stemmen, is de stem van de Vcorzitter doorslaggevend.

MOD 2.2

Luik 13 - Vervolg

Art. 29 : Van elke algemene vergadering worden notulen opgesteld en bewaard ter inzage van de Effectieve Leden op de zetel van de vereniging.

Overeenkomstig de bepalingen van de wet worden bepaalde beslissingen bekend gemaakt door neerlegging van de stukken in het administratief dossier op de bevoegde Rechtbank van Koophandel en/of door publicatie in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

VII. FINANCIERING, BEGROTINGEN, REKENINGEN

Art. 30 : Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van hetzelfde kalenderjaar. Rekeningen en begrotingen worden, overeenkomstig de wet, opgemaakt door de Raad van Bestuur en onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

Art. 31 : De vereniging zal worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, sponsorgelden, lidgelden, inkomsten uit diverse activiteiten, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Art. 32: Zolang de vereniging niet voldoet aan de criteria voorzien in de wet, is de vereniging niet verplicht een Commissaris te benoemen. De Algemene Vergadering kan steeds beslissen om verificateurs aan te duiden die toezicht uitoefenen op de activiteiten van de vereniging.

Zodra de vereniging voldoet aan de criteria voorzien in de wet, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer gegeven, opgedragen aan een Commissaris, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut van de Accountants en Belastingconsulenten. De termijn van het mandaat en de bezoldiging worden bepaald door de algemene vergadering.

VII. ONTBINDING, VEREFFENING

Art. 33: ln geval van ontbinding duidt de Algemene Vergadering de bestemming van het patrimonium aan. Het zal bij voorkeur toegewezen worden aan een vereniging met een zo mogelijk gelijkaardig doel. In geen enkel geval kunnen de leden, ongeacht hun statuut, aanspraak maken op een deel van het patrimonium, bij ontbinding van de vereniging.

RAAD VAN BESTUUR BENOEMINGEN

De Algemene Vergadering van 30 juni 2014 heeft volgende personen ais bestuurder benoemd:

- Frank Jolie, wonende in 9060 Zelzate, Wachtebekestraat 221

- Steven Vandevoorde, wonende in 9041 Oostakker, Sloten bilk 7

- Ivan Mercier, wonende in 9041 Oostakker, Hollenaarstraat 18

De Raad van Bestuur is bijgevolg als volgt samengesteld:

- Voorzitter: Alain Schelfhout, wonende in 9050 Gentbrugge, Koningsdonksstraat 47 bus 102 - Secretaris: Nicole Scheire , wonende in 9050 Gentbrugge, Koningsdonksstraat 47 bus 102 - Schatbewaarder: Herwig Couvreur, wonende in 9080 Beervelde, Brandstraat 50

- Bestuurder: Frank Jolie, wonende in 9060 Zelzate, Wachtebekestraat 221

- Bestuurder: Steven Vandevoorde, wonende in 9041 Oostakker, Slotenbilk 7 Bestuurder: Ivan Mercier, wonende ln 9041 Oostakker, Hollenaerstraat 18

Voor echt verklaard,

Alain Schelfhout Voorzitter dà- Ja-aC-ecl

 '

J

Op de late blz, van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van rie pesoto)iiten) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van dente.ri t verlegenwooràçieri

Verso Naam en handteKening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad- 26/08/2014 - Annexes-du-Meniteur -belge

vdor"

behoudon aan hot Belgisch Staatsblad

06/02/2013
ÿþIRISH

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie., . . .

+~!

r-E"x+ "

RECHTBANK VAN

KOOPHA ~i! ;,?. TE GENT ~

2 4 JAN. 2013

Moo 2.2

Ondememingsnr 428.859.566

Benaming

(voluit) : T.C. De Krijte

(verkort) : TC De Krijte

Rechtsvorm . Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel . 9041 Oostakker, Krijtestraat 60

Onderwerp akte : Samenstelling van de Raad van Bestuur 1 Benoemingen-ontslagen

De Algemene Vergadering heeft op 06 december 2012 het ontslag aanvaard van volgende bestuurders:

- Van den Bossche Martial geboren te Duffel op 2710511969, wonende in 9041 Oostakker, Molzelestraat 47 - De Wulf Philippe, geboren te Sint-Amandsberg op 13/07/1965, wonende in 9080 Lochristi, Vaarlaars 40 Bracke Johan, geboren te Gent op 05/04/1955, wonende in 9041 Oostakker, Muizelstraat 40

De Algemene Vergadering heeft volgende personen als als bestuurder benoemd:

- Schelfhout Alain,geboren te Gent op 21/02/1967, wonende te 9050 Gentbrugge, Koningsdonkstraat 47 bus 102

De Algemene Vergadering duidt Schelfhout Alain aan als Voorzitter van de Raad Van Bestuur.

De Raad van Bestuur is bijgevolg als volgt samengesteld:

- Voorzitter: Schelfhout Alain geboren te Gent op 21/02/1967, wonende te 9050 Gentbrugge,

Koningsdonkstraat 47 bus 102

- Secretaris: Gerda Delporte, geboren te Gent op 10/06/1961, wonende in 9080 Beervelde, Brandstraat 50

- Schatbewaarder: De Meester Mario, geboren te Sint Amandsberg op 07/02/1966, wonende in 9060'

Lochristi, Voordestraat 58

Voor echt verklaard,

Alain Schelfhout

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hefzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

12/07/2011
ÿþa M00 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

A

11111

*11106070*

Vc

behc aar Belt

Staal

1111 11

ni

NEERGELEGD

3 0 JUNI 20?j

KOÓPHÁ~~ T VAN

E GE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsar : 428.859.566

Benaming

(voluit) : T.C. De Krijte

(verkort) : TC De Krijte

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 9041 Oostakker, Krijtestraat 60

Onderwerp akte : Wijziging van de statuten ! Benoemingen-ontslagen bestuurders

De Algemene Vergadering van 03 februari 2011 keurt unaniem de voorgestelde wijzigingen aan de Statuten goed. De gewijzigde statuten geldig vanaf 03 februari 2011 zijn als volgt:

L BENAMING, ZETEL

Art. 1 : De vereniging is opgericht onder de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk en draagt de naam van "T.C. De Krijte".

Art. 2 : De zetel van de vereniging is gevestigd te B-9041 Gent , Krijtestraat 60, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent.

Il. DOEL, DUUR

Art. 3 : De vereniging heeft tot doet het bevorderen van de sport in het algemeen, en de tennissport in het

bijzonder, en dit in de meest ruime betekenis van het woord. Ze streeft naar de verwezenlijking van dit doel door

alle middelen, waaronder:

1° het geven van lessenreeksen en stages;

2° het inrichten van sportontmoetingen;

3° het huren of verwerven van om het even welke roerende en onroerende goederen;

4° het in gereedheid brengen, ter beschikking stellen en verhuren van tennisvelden en de bijhorende

infrastructuur;

5° het stichten en uitbaten van spijshuizen en drankgelegenheden ten privaten titel of in clubverband;

6° het uitgeven van vlugschriften en sportpublicaties.

De vereniging mag op algemene wijze, hetzij rechtstreeks, hetzij onrechtstreeks, zich interesseren aan alle

soortgelijke sportondernemingen en alle daarmee in verband staande activiteiten ontplooien. Dit omvat tevens

betalende activiteiten, waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de

verwezenlijking van bovenstaande doeleinden.

Art. 4 : De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

LEDEN

Art. 5 : Er zijn Effectieve, Toegetreden en Ereleden. Het aantal Effectieve Leden bedraagt minstens zes en ten hoogste dertig. Dit van de Toegetreden en Ereleden is onbeperkt.

Art. 6:

1. De Effectieve Leden zijn de personen, die als zodanig aanvaard worden door de Algemene Vergadering. Zij alleen hebben stemrecht op de Algemene Vergadering en hebben elk één stem.

Kandidaat Effectieve Leden richten hun schriftelijke kandidatuur aan de Voorzitter van de Raad Van Bestuur, waarna de Algemene Vergadering zich op de eerstvolgende vergadering discretionair, en zonder verdere motivatie, hierover uitspreekt. De Algemene Vergadering is tevens bevoegd om de uitsluiting van Effectieve Leden uit te spreken overeenkomstig de procedure bepaald in de wet.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2. De Toegetreden Leden zijn derden (natuurlijke- of rechtspersonen) die een band hebben met de vereniging en als dusdanig zich hebben ingeschreven bij de vereniging. Hun rechten en plichten worden bepaald in het huishoudelijk reglement opgesteld door de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan ten allen tijde hun kandidatuur aanvaarden of weigeren.

3. Ereleden zijn Toegetreden Leden die door de Raad van Bestuur als dusdanig zijn erkend. De Raad van Bestuur kan ten allen tijde het erelidmaatschap opzeggen.

Art. 7 : De verhoudingen tussen de v.z.w. enerzijds en de Toegetreden en Ereleden anderzijds worden geregeld conform aan het door de Raad van Bestuur opgestelde huishoudelijk reglement. De leden, ongeacht hun statuut, gaan in hun hoedanigheid van lid, geen enkele persoonlijke verplichting aan betreffende de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Art. 8 : Het bedrag van de jaarlijkse bijdrage mag 1.000,- (één duizend) euro niet overschrijden en wordt, indien nodig, jaarlijks door de Raad van Bestuur opnieuw vastgesteld.

Art. 9 : Effectieve Leden en Ereleden kunnen ten allen tijde uit de vereniging treden door ontslag te nemen. Hiervoor richten zij zich schriftelijk tot de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Dit ontslag wordt effectief onmiddellijk na ontvangst van de ontslagbrief door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, behalve voor de Effectieve Leden waar het ontslag pas effectief wordt één maand na ontvangst.

Toegetreden Leden en Ereleden treden automatisch uit de vereniging door het niet hernieuwen van hun lidgeld, of bij een aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur gerichte ontslagbrief.

Art.10 : Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de hoedanigheid als lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde : voor, tijdens en na beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, alsook bij de eventuele ontbinding van de vereniging.

IV. RAAD VAN BESTUUR

Art. 11 : De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, gevormd door minstens 3 Effectieve Leden als zodanig benoemd door de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering benoemt tevens de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Art. 12 : De Bestuurders worden benoemd en zijn afzetbaar door de Algemene Vergadering.

Ten allen tijde kan een Bestuurder ontslag nemen door een schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad Van Bestuur. In dergelijk geval is het ontslag slechts effectief 1 maand na de schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad Van Bestuur.

Art. 13 : De duur van het mandaat is drie jaar. Uittredende bestuurders zijn onbeperkt herkiesbaar.

Art. 14 : In geval van overlijden of bij welke andere vacature ook, behoudt de Raad van Bestuur in hoofde van de overige Bestuurders zijn integrale bevoegdheden. In de vervanging wordt voorzien door de eerstvolgende Algemene Vergadering. De aldus benoemde Bestuurder beëindigt het mandaat van de vervangen Bestuurder. De bestuurstaken worden door de Raad van Bestuur verdeeld.

Art. 15 : De Bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in de uitoefening van hun mandaat worden vergoed.

Art. 16 : De Bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden voor de verbintenissen van de vereniging. De verantwoordelijkheid van de Bestuurders tegenover de vereniging en tegenover derden is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht zoals een goede huisvader.

Art. 17 : De Raad van Bestuur bezit de door de wet voorziene bevoegdheden, alsmede deze welke hetzij door de wet hetzij door de statuten niet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur mag geen verbintenis aangaan met een waarde hoger dan 15.000 (vijftien duizend) euro. Niet-naleving hiervan brengt de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurders in het gedrang.

Art. 18 : De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een Secretaris en een Schatbewaarder. De vereniging kan enkel rechtsgeldig vertegenwoordigd worden door minimaal twee Bestuurders die telkens samen optreden. Stukken, die de vereniging verbinden, dienen steeds ondertekend te worden door twee Bestuurders. Enkel documenten van administratieve aard of bestemd voor publicatie, dienen enkel door de Voorzitter of 2 Bestuurders getekend worden.

Voor het uitvoeren van betalingen (via (elektronische) overschrijving of per cheque), met een waarde van maximum 2.500 (twee duizend vijfhonderd) euro, is slechts de handtekening van één Bestuurder vereist.

Art. 19 : De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls hij dit nodig acht. De vergadering kan slechts rechtsgeldig beslissen bij aanwezigheid van minstens de helft van de Bestuurders.

f

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Alle besluiten worden door de aanwezige Bestuurders getroffen met gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter beslissend.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid of het belang van de vereniging dit vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk (= brief, fax of e-mail) akkoord van de Bestuurders. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per email-, video- of telefoonconferentie.

Art. 20 : Van elke vergadering worden notulen opgesteld en deze worden bewaard op de zetel, ter inzage van de Effectieve Leden.

Art. 21 : Indien een Bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang heeft dat strijdig is met de belangen van de vereniging, brengt hij onmiddellijk de andere Bestuurders hiervan op de hoogte en onthoudt hij zich bij de bespreking en stemming terzake. In voorkomend geval zal de Bestuurder die een tegenstrijdig belang heeft ontslag nemen op verzoek van de overige bestuurders.

Art. 21 bis: De Raad van Bestuur kan zich voor de dagelijkse werking van de vereniging, alsook voor de uitvoering van specifieke taken, laten bijstaan door andere leden en niet-leden. Deze personen en de Raad van Bestuur vormen dan samen het Dagelijks Bestuur en handelen overeenkomstig het mandaat dat hen door de Raad van Bestuur werd toegewezen. De Raad van Bestuur ziet toe op de korrekte invulling van het mandaat en blijft hiervoor verantwoordelijk.

Leden van het Dagelijks Bestuur kunnen in hoofde van de vereniging enkel verbintenissen aangaan overeenkomstig de bepalingen van hun mandaat.

V. ALGEMENE VERGADERING

Art. 22 : De Algemene Vergadering bestaat uit alle Effectieve Leden, en elk Effectief Lid heeft één stem. De Effectieve Leden kunnen zich op de Algemene Vergadering, per volmacht, laten vertegenwoordigen door een ander Effectief Lid. Een Effectief Lid mag nooit meer dan drie andere Effectieve Leden vertegenwoordigen.

De Algemene Vergadering kan derden toelaten om de Algemene Vergadering bij te wonen en zich tot de Algemene Vergadering te richten.

Art. 23 : De Gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks gehouden in de loop van het tweede trimester op de zetel van de vereniging of op een andere plaats door de Voorzitter bepaald. De oproepingen met vermelding van de agenda, geschieden minstens acht dagen tevoren door de Voorzitter of twee Bestuurders bij middel van brief, fax of e-mail.

Een Buitengewone Algemene Vergadering kan steeds bijeengeroepen worden telkens het belang van de vereniging dit vereist en moet bijeengeroepen worden in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten of wanneer ten minste twee bestuurders of éénvijfde van de Effectieve Leden dit vraagt.

De Algemene Vergadering mag ten allen tijde, met eenvoudige meerderheid, beslissen om punten aan het agenda toe te voegen.

Art. 24 : De Algemene Vergadering is exclusief bevoegd voor :

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de Bestuurders;

3° in voorkomend geval, de benoeming en de afzetting van de Commissarissen en het bepalen van hun

eventuele bezoldiging;

4° de kwijting aan de Bestuurders en de Commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een Effectief, Ere- of Toegetreden Lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9° aangaan van verbintenissen met een waarde hoger dan 15.000 (vijftien duizend) euro

Art. 25 : De Algemene Vergadering is rechtsgeldig samengesteld wanneer meer dan de helft van de Effectieve Leden aanwezig of vertegenwoordigd is en beslist met normale meerderheid van stemmen behalve in de gevallen waarin de wet dit anders bepaalt (zoals wijziging van statuten, ontbinding, uitsluiting van effectieve leden). Bij staking van stemmen, is de stem van de Voorzitter doorslaggevend.

Art. 26 : Van elke algemene vergadering worden notulen opgesteld en bewaard ter inzage van de Effectieve Leden op de zetel van de vereniging.

Overeenkomstig de bepalingen van de wet worden bepaalde beslissingen bekend gemaakt door neerlegging van de stukken in het administratief dossier op de bevoegde Rechtbank van Koophandel en/of door publicatie in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Vl. FINANCIERING, BEGROTINGEN, REKENINGEN

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

4

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 27 : Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van hetzelfde kalenderjaar. Rekeningen en begrotingen worden, overeenkomstig de wet, opgemaakt door de Raad van Bestuur en onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

Art. 28 : De vereniging zal worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, sponsorgelden, lidgelden, inkomsten uit diverse activiteiten, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Art. 29 : Zolang de vereniging niet voldoet aan de criteria voorzien in de wet, is de vereniging niet verplicht een Commissaris te benoemen. De Algemene Vergadering kan steeds beslissen om verificateurs aan te duiden die toezicht uitoefenen op de activiteiten van de vereniging.

Zodra de vereniging voldoet aan de criteria voorzien in de wet, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, opgedragen aan een Commissaris, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut van de Accountants en Belastingconsulenten. De termijn van het mandaat en de bezoldiging worden bepaald door de algemene vergadering.

VII. ONTBINDING, VEREFFENING

Art. 30 : In geval van ontbinding duidt de Algemene Vergadering de bestemming van het patrimonium aan. Het zal bij voorkeur toegewezen worden aan een vereniging met een zo mogelijk gelijkaardig doel. In geen enkel geval kunnen de leden, ongeacht hun statuut, aanspraak maken op een deel van het patrimonium, bij ontbinding van de vereniging.

RAAD VAN BESTUUR - BENOEMINGEN / ONSTLAGEN

De Algemene Vergadering van 03 februari 2011 heeft het ontslag aanvaard van volgende bestuurders:

- Van Parys Nancy, geboren te Gent op 21/02/1968, wonende in 9080 Lochristi, Hijftestraat 90,

- Mercier Ivan, geboren te Gent op 31/08/1961, wonende in 9041 Oostakker, Hollenaarstraat 18

- Mercier Michel, geboren te Gent op 03/05/1968, wonende in 9080 Lochristi, Doornzelestraat 17

- Claeys Didier, geboren te Gent op 04/08/1946, wonende in 9041 Oostakker, Jozef Paelinckstraat 22

De Algemene Vergadering heeft volgende personen als bestuurder benoemt:

- Van den Bossche Martial,geboren te Duffel op 27/05/1969, wonende in 9041 Oostakker, Molzelestraat 47

- De Meester Mario,geboren te Sint-Amandsberg op 07/02/1966,wonende in 9080 Lochristi, Voordestraat 58

- Philippe De Wulf,geboren te Sint-Amandsberg op 13/07/1965, wonende in 9080 Lochristi, Vaarlaars 40 .

De Algemene Vergadering duidt Martial Van den Bossche aan als Voorzitter van de Raad Van Bestuur.

De Raad van Bestuur is bijgevolg als volgt samengesteld:

- Voorzitter: Van den Bossche Martial,geboren te Duffel op 27/05/1969, wonende in 9041 Oostakker,

Molzelestraat 47

- Secretaris: Gerda Delporte, geboren te Gent op 10/06/1961, wonende in 9080 Beervelde, Brandstraat 50

- Schatbewaarder: De Meester Mario, geboren te Sint-Amandsberg op 07/02/1966,wonende in 9080

Lochristi, Voordestraat 58

- Bracke Johan, geboren te Gent op 05/04/1955 wonende in 9041 Oostakker, Muizelstraat 40,

- Philippe De Wulf, geboren te Sint-Amandsberg op 13/07/1965, wonende in 9080 Lochristi, Vaarlaars 40

De Algemene Vergadering verleent kwijting aan alle bestuurders.

Voor echt verklaard,

Martial Van den Bossche

Voorzitter

ceed.z /wee- 0Qt...-/Ç

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
T.C. DE KRIJTE

Adresse
KRIJTESTRAAT 60 9041 OOSTAKKER

Code postal : 9041
Localité : Oostakker
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande