TANKSTATION DUMONT-DE KEGEL

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : TANKSTATION DUMONT-DE KEGEL
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 507.738.778

Publication

07/01/2015
ÿþMod Word 17,1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

-GleFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

2 4 DEC. 2014

AFDELING DENDERMONDE

GYM" -'

llIll II1I 11111 Wil 111111111111111 11111 liii liii

+'15003099'

Ondernemingsnr: S01" . _ T--$

Benaming

(voluit) : TANKSTATION DUMONT-DE KEGEL

(verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap Onder Firma

Zetel : Nestor de Tièrestraat 38, 9300 Aalst

(volledig adres)

Onderwerp akte : oprichting - benoeming

A.BENOEMING

Tussen de ondergetekenden

1.De heer Bjorn Dumont, geboren te Aalst op 17/03/1980 (NN 80.03,17-059,65), wonende te 9300 Aalst,

Nestor de Tièrestraat 38

2.Mevrouw Sandrien De Kegel, geboren te Zottegem op 10107/1980 (NN 80.07.10-142.26), wonende te

9300 Aalst, Nestor de Tièrestraat 38

wordt overeengekomen over te gaan tot de oprichting van een vennootschap onder firma, waarvan de statuten luiden als volgt

B. STATUTEN

Hoofdstuk 1 : Naam - duur - zetel - doel

Artikel 1 Benaming

De vennootschap neemt de rechtsvorm aan van een vennootschap onder firma met als maatschappelijke

naam "TANKSTATION DUMONT-DE KEGEL". De commerciële benaming is : "TANKSTATION DUMONT'.

Artikel 2 Duur

De vennootschap is opgericht voor onbeperkte duur, te rekenen vanaf 1 januari 2015.

De artikelen 1865, 5° en '1869 van het Burgerlijk Wetboek betreffende de ontbinding en de opzegging van een vennootschapscontract zijn niet van toepassing. Behoudens bij rechterlijke of arbitrale beslissing kan de vennootschap slechts worden ontbonden door een vergadering van de vennoten met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging.

Artikel 3 Zetel

De vennootschap is gevestigd te 9300 Aalst, Nestor de Tièrestraat 38, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde. Zij mag bij beslissing van de zaakvoerders naar elke plaats In het land worden overgebracht.

Artikel 4 Doel

"Zowel voor eigen rekening, voor rekening van derden, als in deelneming met derden, alle verrichtingen met betrekking tot het hierna bepaald maatschappelijk doel en op alle wijzen die zij het best acht, uit te voeren en inzonderheid

De exploitatie en de uitbating van een bevoorradingsstation voor brandstoffen ( inclusief LPG ) voor auto's

en motorrijwielen en dit in de ruime zin van het woord ;

De handel in motoroliën en aanverwante producten en dit in de ruime zin van het woord ;

De activiteit van pomphouder ;

De exploitatie en uitbating van een tankshop en dit in de meest uitgebreide zin van het woord, hierin

begrepen het plaatsen van automaten voor drank en eetwaren ;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

I 1' ~ r i 4,.,..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

De kleinhandel van accessoires, wisselstukken of alle producten betrekking hebbende op de autohandel ; Car-wash, handmatig of automatisch ;

De aan- en verkoop van autobenodigdheden en auto's en hiermee verband houdende producten ; Service station voor klein onderhoud van voertuigen ;

De vennootschap mag alle roerende en onroerende goederen, materialen en benodigdheden verwerven, verhuren of huren, vervaardigen, overdragen of ruilen, en in het algemeen, alle commerciële, industriële of financiële handelingen verrichten welke rechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel, met inbegrip van de onderaanneming in het algemeen, en de uitbating van alle intellectuele rechten en industriële of commerciële eigendommen die er betrekking op hebben.

Voor eigen rekening, voor rekening van derden, of in deelneming met derden, bijdragen tot de vestiging en de ontwikkeling van ondernemingen en inzonderheid:

a) De samenstelling en het beheer van een onroerend vermogen en de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het verwerven door aankoop of anderszins, het verkopen het ruilen, het bouwen, het verbouwen, het verbeteren, het uitrusten, het aanpassen, het verfraaien, het onderhouden, het verhuren, het huren, het verkavelen, het prospecteren en het uitbaten van onroerende goederen, alsmede handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de uitbreiding en de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen. Ze mag alle welkdanige onroerende handelingen verrichten in de meest brede zin, met inbegrip van vruchtgebruik, onroerende leasing of enig ander recht, op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, zelfs als loutere investering. Ze mag zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze onroerende goederen.

b) Het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participaties of investering. c)De vennootschap mag alle roerende goederen en financiële producten verwerven, zelfs als loutere investering.

d) Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten, behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapita}isatieondernemingen.

e) Het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard; in de ruimste zin, met uitzondering van adviesverschaffing inzake beleggingen en geldpiaatsingen, bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur; het verlenen van alle dienstprestaties en het uitvoeren van alle opdrachten onder de vorm van organisatiestudies, expertises, technische handelingen en raadgevingen of andere op eender welk vlak binnen het maatschappelijk doel.

f) Het waarnemen van alle bestuursopdrachten, het uitoefenen van opdrachten en functies die rechtstreeks of onrechtstreeks met het maatschappelijk doel verband houden.

De vennootschap kan alle verrichtingen uitvoeren die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van haar doel.

Zij kan alle burgerlijke, handels-, roerende en onroerende verrichtingen afsluiten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met één of andere tak van haar doel of van aard zijn de zaken van de vennootschap uit te breiden en te bevorderen.

Zij mag deelnemen bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of andere tussenkomst van alle bestaande of op te richten vennootschappen, zowel in België als in het buitenland en waarvan het doel gelijkaardig of aanverwant is aan het hare.

Zij kan de functie of mandaat van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen. Deze opsomming is niet beperkend, doch enkel aanwijzend.

Hoofdstuk 2 : Maatschappelijk kapitaal van de vennootschap

Artikel 5

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt duizend Euro (E 1.000,00), door de vennoten-

oprichters in geld ingebracht en is opgedeeld in 1.000 aandelen zonder nominale waarde als volgt :

-de heer Bjorn Dumont voornoemd : een bedrag van zeshonderd Euro (¬ 600,00), hij ontvangt 600

aandelen;

-de heer Sandrien De Kegel voornoemd : een bedrag van vierhonderd Euro (E 400,00), zij ontvangt 400

aandelen.

Hoofdstuk 3 : Overdracht van aandelen

Artikel 6

Een participatie in de vennootschap mag op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder

levenden of overgaan wegens overlijden dan met eenparig goedvinden van alle vennoten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7

In geval van overlijden van een vennoot zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn, doch voortgezet worden door de overlevende vennoot of vennoten, in voorkomend geval samen met de erfgenamen.

Artikel 8

Elke vennoot is gerechtigd uit de vennootschap te treden.

In dit geval dient hij zijn participatie over te dragen aan de andere vennoten, in verhouding tot het aandeel in de vennootschap dat dezen op dat ogenblik reeds bezitten, of aan een nieuwe vennoot, die door de bestaande vennoten wordt aangewezen.

Bij gebreke aan akkoord over de waarde van de participatie zal deze worden vastgelegd door een bedrijfsrevisor, die wordt aangeduid door de voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg van het arrondissement waar de zetel van de vennootschap gevestigd is.

De vennootschap wordt van rechtswege ontbonden, wanneer de overige vennoten niet zouden bereid zijn de participatie over te nemen van de vennoot die wenst uit te treden.

Hoofdstuk 4 : Bestuur

Artikel 9

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot.

Een zaakvoerder kan slechts worden ontslagen om gewichtige redenen door een besluit van de vergadering

van vennoten, die met eenparigheid beslissen.

Artikel 10

Aan de zaakvoerder kan, onverminderd de vergoeding van zijn kosten gemaakt voor de vennootschap, een wedde worden toegekend, waarvan het bedrag door de vergadering van de vennoten elk jaar wordt vastgesteld en dat ten laste komt van de vennootschap.

Artikel 11

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de vergadering van de vennoten bevoegd is.

De vennootschap wordt tegenover derden en in rechte vertegenwoordigd door één zaalwo order, die alleen optreedt.

Artikel 12

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte

volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen zijn geoorloofd.

Artikel 13

De vennoten zijn onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

Hoofdstuk 5 ; Toezicht

Artikel 14

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de

vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen

van alle geschriften van de vennootschap.

Hoofdstuk 6 : Vergadering van de vennoten

Artikel 15

Een vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de 2de

vrijdag van de maand juni om 13 uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is wordt de vergadering op de

eerstvolgende werkdag gehouden.

Tevens kan ten alle tijde een vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten. De vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap, De oproeping geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan de vennoten tenminste acht dagen voor de vergadering.

De vervulling van deze formaliteiten is evenwel niet vereist wanneer alle vennoten aanwezig zijn en met eenparigheid van stemmen de agenda vaststellen waarover zij ter vergadering zuilen beraadslagen en besluiten.

Artikel 16

De vergadering is bevoegd om te beraadslagen en te besluiten terzake van ;

- de vaststelling van de jaarrekening;

- de bestemming van de beschikbare winst ;

- de wijziging van de statuten ;

- de benoeming van de zaakvoerder, de vaststelling van zijn safaris, het instellen van de

vennootschapsvordering tegen hem en het verlenen van kwijting ;

- alle zaken die haar zijn voorbehouden door de wet of de statuten.

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 17

Op deze vergadering hebben de vennoten stemrecht in verhouding tot hun gerechtigheid.

Hoofdstuk 7 : Inventaris - jaarrekening - winstverdeling - verliezen

Artikel 18

Het boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op 1 januari en eindigt op 31 december van het zelfde

jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten en maken de zaakvoerders de

inventaris op alsmede de jaarrekening.

Artikel 19

Het batig saldo, dat de resultatenrekening aanwijst nadat aile lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. De vergadering van de vennoten besluit jaarlijks over de verdere bestemming van dit saldo van de winst.

Hoofdstuk 8 : Ontbinding en vereffening

Artikel 20

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is (zijn) de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in

functie is (zijn), van rechtswege vereffenaar.

De vereffenaar is bevoegd tot aile verrichtingen vermeld in de artikelen 181, 182 en 183 van de wetboek van vennootschappen.

Hoofdstuk 9 : Diverse bepalingen

Artikel 21 ; Betwistingen

Ernstige betwistingen aangaande de interpretatie of de toepassing van deze statuten zullen aan een scheidsrechterlijke uitspraak worden voorgelegd overeenkomstig de bepalingen van het Gerechterlijk Wetboek.

Artikel 22 : Diverse

Voor al wat niet ln deze statuten is voorzien, wordt verwezen naar de terzake geldende wettelijke

bepalingen en in het bijzonder naar het Wetboek van Vennootschappen.

Hoofdstuk 10 : Overgangsbepalingen

Het eerste boekjaar loopt vanaf 1/1/2015 tot 31/12/2015. De kosten gemaakt voor rekening van de

vennootschap In oprichting vanaf heden komen ten laste van het resultaat van de vennootschap van het

eerste boekjaar.

De eerste algemene vergadering wordt gehouden in 2016.

BENOEMING

Na de statuten te hebben vastgesteld komen de vennoten bijeen en benoemen met eenparigheid van stemmen tot zaakvoerders voor onbepaalde duur, de heer Bjom Dumont en mevrouw De Kegel Sandrien, oprichters voornoemd, die aanvaarden.

Aldus overeengekomen te Aalst op 16/12/2014 en opgesteld in vier exemplaren.

Elke partij erkent een exemplaar te hebben ontvangen.

Getekend door de twee vennoten - oprichters.

Bjom Dumont Sandrien De Kegel

zaakvoerder-oprichter zaakvoerder-oprichter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TANKSTATION DUMONT-DE KEGEL

Adresse
NESTOR DE TIERESTRAAT 38 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande