TANTELETE

Association sans but lucratif


Dénomination : TANTELETE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 501.751.997

Publication

14/12/2012
ÿþ " MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

crtirric rTl~;

VAN KOOPHANDEL

0 5 DEC 2012

DENDERMONDE

G1irre

1111i11i02199Mm~m~mu~i1

V beh

aa

Be Sta:

ondernemingsnr : 50  el 3-5 A g D -3~

Benaming

(voluit) : Tantélété

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Ommegangsdreef 34, 9250 WAASMUNSTER

Onderwerp akte : Statuten vzw Tantéiété

De hierna vernoemde personen:

- Bonne Elisabeth, wonende te 3520 Zonhoven, Kriekelstraat 41,

- Bonne Helena, wonende te 9250 Waasmunster, Ommegangsdreef 34,

- Deschepper Anne Mieke, wonende te 9250 Waasmunster, Koningin Astridstraat 12,

D'Hoker Els, wonende te 9250 Waasmunster, Ommegangsdreef 50,

- Issa Sé'idou, wonende te 9250 Waasmunster, Ommegangsdreef 34,

- Lebbe Frederik, wonende te 9160 Lokeren, Vieremmerstraat 7,

- Malfliet Lieve, wonende te 9220 Hamme, Ekelbeke 88,

- Van Rompu Christiane, wonende te 9100 Sint-Niklaas, Hendrik Consciencestraat 113,

Verley Els, wonende te 9100 Nieuwkerken-Waas, Kolkstraat 44

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921, zoals ondermeer gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de wet van 16 januari 2003, de wet van 22 december 2003 en de wet van 9 juli 2004 (hierna genoemd "V&S-wer). onder de volgende voorwaarden:

HOOFDSTUK I: naam, zetel, doel en duur

Artikel 1: Benaming

De vereniging draagt de naam 'Tantélété". Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2: Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9250 Waasmunster, Ommegangsdreef 34, in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde. De Raad van Bestuur is bevoegd om de zetel te verplaatsen naar iedere andere plaats binnen het Nederlands taalgebied.

De zetelwijziging zal bekrachtigd worden door de eerstvolgende Algemene Vergadering die het aanwezigheidsquorum en de meerderheden van een statutenwijziging respecteert.

Artikel 3: Doel

De vereniging heeft tot doel, al dan niet in samenwerking met anderen:

Het verlenen van financiële, materiële en immateriële steun aan de bevolking van het land Benin en in het bijzonder van de gebieden Donga en Atakora met het oog op een meer hoopvolle toekomst:

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstelling van de vereniging wordt verwezenlijkt, behoren onder meer:

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd Ce vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

f

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het bieden van steun op het vlak van scholing, vrouwenproblematiek, ecologie, gezondheid en andere

maatschappelijke problemen.

Het informeren van het publiek en het bewustmaken van de problematiek in Benin

Het werven van fondsen om steun te verlenen aan goede doelen en hulpbehoevenden, met een voorkeur

voor sociale, multiculturele en ecologische projecten in binnen- en buitenland.

Het opzetten van vormings-, culturele, educatieve en ontspannende activiteiten voor een zo breed mogelijk

publiek met het oog op het voorgaande.

Het opzetten van sociale, culturele en ecologische projecten in binnen- en buitenland.

Om voormelde ideële niet-winstgevende doelstelling te bereiken, kan de vereniging bovendien alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van dit doel en/of tot de bevordering ervan.

De vereniging is eveneens bevoegd om in ondergeschikte orde commerciële en winstgevende handelingen te stellen, binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en voor zover de winst gebruikt wordt voor de ideële niet-winstgevende doelstelling.

Artikel 4: Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden door de algemene vergadering zoals bepaald in de wet.

HOOFDSTUK Il: Leden

Artikel 5: Leden

Het aantal werkende leden met aile rechten en verplichtingen zoals omschreven voor de leden in de V&S-wet en in deze statuten is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De oprichters van de vereniging zijn de eerste Werkende Leden.

Kandidaat werkende leden stellen hun kandidatuur schriftelijk aan één van de bestuurders van de vereniging. Zij kunnen door de Raad van Bestuur worden aanvaard door middel van een gewone meerderheid.

Een door de werkende leden jaarlijks verschuldigd lidgeld, met een maximum van 100 ¬ per jaar, kan door de Raad van Bestuur worden vastgelegd. Een lid kan zijn lidmaatschap opzeggen door dit bij gewone brief mee te delen aan een van de bestuurders.

Als een Werkend Lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle werkende leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de algemene vergadering waarop minstens de gewone meerderheid van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde werkende leden vereist is.

Het werkend lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

ln geval van ontslag of uitsluiting van een lid blijven de betaalde lidgelden verworven voor de vereniging. Artikel 6: Toegetreden leden of ereleden

Het staat de Raad van Bestuur vrij buiten werkende leden ook personen als toegetreden leden, of ereleden te aanvaarden. Deze leden zijn bereid het doel van de vereniging actief na te streven. De rechten en plichten van de werkende leden vermeld in artikel 5, zijn niet op de toegetreden of ereleden van toepassing. Zij worden uitgenodigd voor elke algemene vergadering of de jaarvergadering, maar zij bezitten geen stemrecht. Een lidgeld, met een maximum van 100 ¬ per jaar, kan door de Raad van Bestuur worden vastgelegd.

Toegetreden en ereleden kunnen te allen tijde hun lidmaatschap bij gewone brief aan de raad van bestuur opzeggen

Toegetreden of ereleden die in strijd handelen met de doelstellingen van de VZW kunnen door een eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap

Artikel 7: Ledenregister

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de werkende leden gehouden overeenkomstig artikel 10 van de Wet.

HOOFDSTUK 111: De algemene vergadering (AV)

4

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8: Bevoegdheden algemene vergadering

De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al de werkende leden; haar besluiten verbinden evenzeer de werkende leden die afwezig zijn en degenen die niet stemmen of tegenstemmen. Enkel werkende leden hebben stemrecht op de vergadering.

De algemene vergadering beraadslaagt en beslist inzake:

1) Het goedkeuren en wijzigen van de statuten;

2) Het vaststellen van het aantal bestuurderq, het benoemen van de bestuurders, en het herroepen van hun mandaten;

3) Het goedkeuren van de begroting en de jaarrekening;

4) Het verlenen van kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5) Het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

6) Het uitsluiten van een werkend lid;

7) Het benoemen van één of meerdere commissarissen en het herroepen van hun mandaten;

8) Het benoemen van de vereffenaars, het bepalen van hun bevoegdheid en de wijze van vereffenen.

9) De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Artikel 9: Algemene vergadering

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur ten minste eenmaal per jaar, in de loop van de maand maart, en telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

De bestuurders zijn bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen, telkens als ten minste één vijfde van de werkende leden daarom schriftelijk verzoekt en wel binnen de maand na het indienen van zulk verzoek bij de Raad van Bestuur.

Alle werkende leden moeten worden opgeroepen ten minste acht dagen voor de vergadering. Dit geschiedt bij gewone brief of e-mail, die de agenda, evenals de plaats, de datum en het uur van bijeenkomst vermeldt.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter. Alle leden, behoudens toegetreden of ereleden, zoals vermeld in artikel 6, beschikken in de algemene vergadering over één stem. Elk werkend lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid, voorzien van een schriftelijke volmacht.

De agenda van de algemene vergadering wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste één twintigste van de werkende leden moet op de agenda worden geplaatst.

Elke algemene vergadering kan geldig beraadslagen en besluiten zonder oproeping indien alle werkende leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn en zij akkoord gaan met de agenda,

De algemene vergadering beslist na oproeping geldig bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien, Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de werkende leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De secretaris houdt de notulen van de algemene vergadering. Deze notulen worden ten zetel van de vereniging bewaard en ondertekend door de voorzitter van de vergadering en de leden die dit wensen. Uitgiften en kopieën ervan worden door de voorzitter of door twee andere bestuurders ondertekend,

w ~ ~

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

De derden die van een belang doen blijken en de leden hebben het recht om op het adres van de zetel inzage of op hun kosten kopie van de notulen te vragen, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven publiciteit.

HOOFDSTUK IV: Raad van Bestuur

Artikel 10: Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie bestuurders, werkende leden van de vereniging. Als evenwel maar drie personen werkend lid zijn van de vereniging bestaat de Raad van Bestuur maar uit twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor onbepaalde duur. Ze oefenen hun functie onbezoldigd uit. Zij beraadslagen als college.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Iedere bestuurder kan ook zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Een bestuurder wordt geacht na zijn ontslag, of na het verlopen van de termijn waarvoor hij is benoemd zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging of herbenoeming kan worden voorzien.

Artikel 11: Vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle daden van beschikking te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De vereniging wordt ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door de handtekening van twee bestuurders, gezamenlijk optredend.

De leden van de raad nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich wat de verbintenissen van de vereniging betreft.

Artikel 12: Vergaderingen Raad van Bestuur - Notulen

De Raad van Bestuur kiest in zijn schoot een voorzitter en een ondervoorzitter en eventueel ook een penningmeester en een secretaris.

De Raad van Bestuur vergadert, op bijeenroeping van de voorzitter telkens het belang van de vereniging het verlangt en minstens eenmaal per jaar. De voorzitter dient de Raad van Bestuur eveneens samen te roepen op verzoek van twee bestuurders.

De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten wanneer ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders,

De oproeping voor de bijeenkomsten geschiedt schriftelijk, per fax, of per e-mail, en minstens acht dagen voor de vergadering. Komt de Raad van Bestuur samen op verzoek van twee bestuurders, dan moet de vergadering gehouden worden binnen de veertien dagen na hun schriftelijk verzoek.

De bestuurder die belet is kan bij eenvoudige brief, telegram, telefax, of e-mail, volmacht geven aan een van zijn collega's van de Raad van Bestuur, maar slechts voor één vergadering. Van de beslissingen worden notulen gehouden, die door de secretaris en de voorzitter worden ondertekend,

De ondervoorzitter vervangt de voorzitter, in al zijn bevoegdheden, wanneer deze verhinderd is. Bij ontstentenis of verhindering van de ondervoorzitter, wordt de voorzitter vervangen door de oudste bestuurder in leeftijd.

Er worden notulen van de zittingen van de Raad van Bestuur opgesteld. Deze notulen worden door de voorzitter en tenminste één bestuurder ondertekend, Uitgiften en kopieën ervan worden door de voorzitter ondertekend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een gevolmachtigde derde.

HOOFDSTUK V: Financiën

Artikel 13: Boekjaar - jaarrekening - begroting

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Uitzonderlijk loopt tijdens het oprichtingslaar het boekjaar van de oprichtingsdatum tot 31 december.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering overeenkomstig artikel 17 van de V&S-wet. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders.

De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de V&S-wet vernielde stukken binnen de dertig dagen na de goedkeuring worden neergelegd zoals bepaald in de V&S-wet.

HOOFDSTUK VI:Ontbinding - algemene bepalingen

Artikel 14: Ontbinding

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, overeenkomstig de wet 1 of meer vereffenaars, op de wijze zoals bepaald in de wet.

Artikel 15: Bestemming vereffeningssaldo

De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 1/5 van alle werkende leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig

het bepaalde in deze statuten voor de Algemene Vergadering.

De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld voor een doelwijziging. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij een "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 van de V&S-wet.

Ingeval het voorste! tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet worden toegekend aan een andere VZW met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Artikel 16: Algemeen

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de V&S-wet en haar uitvoeringsbepalingen van toepassing.

Overname van verbintenissen:

De oprichters verklaren dat de vzw, met toepassing van artikel 3§2 van de V&S-wet de verbintenissen overneemt die in naam van de vereniging voor de oprichting zijn aangegaan.

Benoeming Raad van Bestuur

Tot bestuurder worden aangesteld, de voornoemde stichtende leden, en dit voor onbepaalde duur:

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De bestuurders benoemen tot.

- voorzitter: Helena Bonne geboren te Sint-Niklaas op 2 december 1982

- ondervoorzitter: Séïdou Issa geboren te Tanéka-Koko (Benin) op 2 augustus 1980

- secretaris: Elisabeth Bonne geboren te Sint-Niklaas op 15 april 1979

- penningmeester: Els Verley geboren te Sint-Niklaas op 5 maart 1982

De bestuurders oefenen hun bevoegdheden uit als college.

Opgemaakt en verleden te Waasmunster, op 11 november2012

Bonne Elisabeth

D'Hoker Els

Malfliet Lieve

Bonne Helena Deschepper Anne Mieke

Issa Séïdou Lebbe Frederik

Van Rompu Christiane Verley Els

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

.behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TANTELETE

Adresse
OMMEGANGSDREEF 34 9250 WAASMUNSTER

Code postal : 9250
Localité : WAASMUNSTER
Commune : WAASMUNSTER
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande