TAUA

Association sans but lucratif


Dénomination : TAUA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 501.810.197

Publication

10/12/2012
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1: Naam

Artikel 2: Zetel

Artikel 3: Doel

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921 (hierna de  vzw -wet') met de hierna volgende statuten.

Titel I: Naam  Zetel  Doel  Duur

De vereniging heeft tot doel jongeren en volwassenen een bredere kennis van de culturele, sociale en economische verschillen in de wereld te laten verwerven. Daarenboven wil de vereniging ook de persoonlijke vorming van jongeren en volwassenen stimuleren. Tenslotte wil de vereniging ook bijdragen tot de sportieve en recreatieve ontwikkeling van jongeren en volwassenen.

De vereniging kan alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dat doel te maken hebben en/of dit doel kunnen bevorderen.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten

De vereniging is gevestigd te August de Batslaan 43, 9140 Temse. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Dendermonde. Alle stukken voorgeschreven door de vzw -wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen.

De ondergetekenden,

Dhr. Robbrecht Maarten, August de Batslaan 43, 9140 Temse, Belg. Dhr. Heerwegh Sander, Kruibekesteenweg 39/2, Beveren-Waas, Belg Dhr. Robbrecht David, August de Batslaan 43, 9140 Temse, Belg.

De vereniging draagt de naam  Taua'. Deze naam moet in officiële documenten steeds door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of de afkorting  vzw worden voorafgegaan of gevolgd.

Ondernemingsnr :

Benaming (voluit) : Taua

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12306404*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : August De Batslaan 43

0501810197

9140

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Temse

Griffie

Neergelegd

06-12-2012

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

Artikel 4: Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel ten allen tijde ontbonden worden.

Titel II: Leden

Artikel 5: Aard lidmaatschap

Er zijn, naar de aard van het lidmaatschap, effectieve leden en toegetreden leden. Effectieve leden zijn stichtende leden en diegene wiens naam is vermeld op het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en blijven automatisch onbeperkt lid tot hun lidmaatschap wordt beëindigd overeenkomstig artikel 9. Toegetreden leden binnen Groove-X zijn personen die jaarlijks lidgeld betalen of een engagement als medewerk(st)er opnemen, en hernieuwen jaarlijks hun lidmaatschap overeenkomstig artikel 7 en artikel 8 of 9.

Artikel 6: Leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7: Lidmaatschap - Algemene Voorwaarden

Als lid kan tot de vereniging toetreden: ieder natuurlijke persoon dat, en iedere rechtspersoon die, door de Raad van Bestuur in overeenstemming met deze statuten als zodanig wordt aanvaard. De Raad van Bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals opgenomen in het huishoudelijke reglement.

De leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht

a. de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

b. de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden;

Artikel 8: Lidmaatschap voor individuele toegetreden leden

Artikel 9: Beëindiging van het lidmaatschap

Artikel 10

De algemene vergadering is samengesteld uit al de effectieve leden (vermeld in het ledenregister dat op de zetel

van de vereniging wordt bijgehouden) en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921.

Ieder effectief lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander effectief lid, die het daarbijbehorend stemrecht

mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn op de effectieve leden toepasselijk. Met de term  lid in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Een lid kan slechts worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een meerderheid van twee derden van de stemmen, uitgebracht door tweederden van de stemgerechtigde leden.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Titel III Algemene vergadering

De leden zijn tot een maximum bijdrage van 1000 euro verplicht.

Elk lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur.

Artikel 11

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden er om vraagt. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar.

Alle effectieve leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vóór de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter wijst een

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen

mede in behandeling worden genomen op voorstel zowel van de voorzitter als van de gedelegeerd bestuurder.

Artikel 12

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a. het wijzigen van de statuten;

b. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c. desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g. het uitsluiten van een lid;

h. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en

i. alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 13

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering. Titel IV Bestuur

Artikel 14

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens 2 bestuurders, al dan niet lid van de

vereniging. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene

vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de

algemene vergadering anders zou bepalen.

Artikel 15

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaar en zijn herverkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 16

a. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een

secretaris en een penningmeester. De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

b. De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (=de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld)van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

c. Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

d. De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie. De regels opgenomen onder de punten a. tot c. hierboven zijn van overeenkomstige toepassing.

e. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per telegram, per mail of telefax. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

f. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 17

a. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet

uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ...

b. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

c. De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijk ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

d. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen voor welbepaalde handelingen of aktes kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijk ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

e. De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement. Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Titel V Begrotingen, rekeningen

Artikel 18

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 april tot 31 maart. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd. De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Titel VI Ontbinding, vereffening

Artikel 19

Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, als mede de vereffeningvoorwaarden.

Artikel 20

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Artikel 21

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijke reglement en de gebruiken terzake toepasselijk.

Titel VII Overgangsbepalingen

De partijen komen bijeen in een eerste buitengewone algemene vergadering en treffen eenparig de

volgende besluiten:

a) Wordt tot functie van bestuurder benoemd :

- Dhr. Robbrecht Maarten, August de Batslaan 43, 9140 Temse, Belg, geboren te Temse, 8 november 1987.

- Dhr. Heerwegh Sander, Kruibekesteenweg 39 / 2, Beveren-Waas, Belg, geboren te Beveren-Waas, 29 januari

1990.

b) De opdracht van de bestuurders is voor onbepaalde duur.

c) De opdracht van bestuurder is onbezoldigd

Allen hier aanwezig en die het hen toegekende mandaat verklaren te aanvaarden.

De aageduide bestuurders zijn vervolgens bijeengekomen in raad van bestuur en hebben met eenparigheid van

stemmen aangeduid als :

- Voorzitter van de raad van bestuur : Dhr. Heerwegh Sander, Kruibekesteenweg 39 / 2, Beveren-Waas, Belg,

geboren te Beveren-Waas, 29 januari 1990.

- Secretaris en Penningmeester : Dhr. Robbrecht Maarten, August de Batslaan 43, 9140 Temse, Belg, geboren

te Temse, 8 november 1987.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 06 december 2012 tot 31 maart 2013.

Gedaan te Temse op 6 december 2012, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de

maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de

Rechtbank van Koophandel te Dendermonde.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Getekend,

Oprichter 1 : Dhr. Robbrecht Maarten, August de Batslaan 43, 9140 Temse

Oprichter 2 : Dhr. Heerwegh Sander, Kruibekesteenweg 39/2, 9120 Beveren-Waas

Oprichter 3 : Dhr. Robbrecht David, August de Batslaan 43, 9140 Temse

Coordonnées
TAUA

Adresse
AUGUST DE BATSLAAN 43 9140 TEMSE

Code postal : 9140
Localité : TEMSE
Commune : TEMSE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande