TENNISSCHOOL 'T BROEKSKEN

Association sans but lucratif


Dénomination : TENNISSCHOOL 'T BROEKSKEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 847.865.320

Publication

16/08/2012
ÿþ MOn 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111.11.111.11R1 IItUHII

ss"

Fat E

St

GRIFFIE REC1-;Ti3ANK VAN KOOPHANDEL

0 6 A116, 2012

DENI9MqviQNDE

Ondernemingsnr : $4 Us 3 c

Benaming

(voluit) : Tennisschool `t Broeksken

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Kleinbroekstraat 17 C, 9220 HAMME

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden:

De Boeck Dominique (66061436759), Kleinbroekstraat 17 c, 9220 Hamme.

De Vos Amélie (66110803821), Kleinbroekstraat 17 c, 9220 Flamme.

De Boeck Axelle (94021316674), Kleinbroekstraat 17e, 9220 Hamme.

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder; ' winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, waarvan zij de statuten, als volgt samenstellen:

Hoofdstuk I  Benaming, zete, doel en duur van de vereniging

Artikel 1  oprichting, duur en maatschappelijke zetel

De vereniging wordt opgericht op 01 juli 2012 als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet', van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (hierna genoemd "V&$wet").

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur onder de benaming ; VZW Tennisschool 't Broeksken.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven en andere, stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden " vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

De maatschappelijke zetel is gelegen te Kleinbroekstraat 17 C, 9220 Moerzeke (Hamme) en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Dendermonde. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel, te verplaatsen.

Artikel 2  Doel van de vereniging

De vereniging heeft als doel:

- De beoefening en bevordering van de tennisport te promoten.

- Sport te introduceren bij kinderen, jongeren en aspiranten ook met opvoedend karakter.

Hiervoor kan de vereniging een aantal activiteiten organiseren zoals bijvoorbeeld:

- Het inrichten van (sport)ontmoetingen en tornooien.

- Het organiseren van stages, lessen en opleidingen.

- Het huren en of verwerven van roerende en onroerende goederen en het in gereedheid.

brengen en het uitbaten van sportvelden.

- Het huren en/of aankopen van materialen inzake sportbeoefening.

- Het uitgeven en promoten van tijdschriften, folders en alle soort publicaties.

Desgevallend kan dit doel uitgebreid worden tot andere takken van de liefhebberssport. Om dit doel te, bereiken zal de vereniging alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met: haar doel.

De vereniging stelt zich garant voor ieders gelijke behandeling ongeacht ras, religieuze of politieke overtuiging, geslacht of seksuele geaardheid.

De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstelling te. verwezenlijken. Zij mag deelnemen in - en samenwerken met - alle ondernemingen die voor haar doelstelling nuttig kunnen zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Hoofdstuk II -- Leden

Artikel 3  Soorten leden

Het aantal leden is onbeperkt, doch moet minstens drie bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden.

De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. Enkel de effectieve leden hebben stemrecht op de algemene vergadering.

Effectieve leden zijn diegenen, wiens naam vermeld is in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden, en waarvan een kopie, ingevolge art. 26, novies, paragraaf 1, 3° van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel,

Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een nieuwe ledenlijst worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten. De wettelijke bepalingen zijn enkel op de effectieve leden toepasselijk.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om deel te nemen aan de activiteiten van de VZW. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Artikel 4  Toetreding

Om toe te treden als effectief lid moet een aanvraag gericht worden aan de Raad van Bestuur, dewelke zonder verhaal daarover beslist, zonder deze beslissing met reden te moeten omkleden.

Alle leden gaan de verplichting aan zich te schikken naar de statuten, de beslissingen van de algemene vergadering en het reglement van inwendige orde indien aanwezig.

De leden worden verplicht tot het betalen van een lidgeld dat jaarlijks wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. Wordt als ontslagnemend lid beschouwd, degene die zijn lidgeld verzuimt te voldoen voor één april van elk jaar.

De Raad van Bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen ais ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden steeds beschouwd als toegetreden leden.

Artikel 5 - Uitsluiting of uittreding van een lid

Elk effectief lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de Raad van Bestuur worden overgemaakt met de datum van ingang.

Uitsluiting van toegetreden en beschermleden wordt door de raad van bestuur beslist.

Het lid zal hiervan binnen de 10 dagen schriftelijk in kennis te worden gesteld,

Het uitgesloten of uittredend lid of de rechthebbenden van een overleden lid of de rechthebbenden, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen zelfs de teruggave van gestorte bijdragen niet vorderen, Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijdei tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging.

De effectieve leden hebben geen recht op een bezoldiging desgevallend enkel een terugbetaling van gemaakte kosten ten behoeve van de vereniging. De winsten mogen niet uitgekeerd worden en blijven verworven voor de vereniging. Alle middelen worden uitsluitend aangewend tot de verwezenlijking van het doel. Het eventueel bezoldigd personeel wordt gekozen buiten de werkende leden.

Hoofdstuk III: De raad van bestuur

Artikel 6  Aantal bestuurders

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie leden, die, al dan niet lid zijn

van de vereniging, Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur slechts

uit twee personen. ln ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn, dan het aantal leden in de

algemene vergadering.

De raad van bestuur heeft volgende functies verdeeld en benoemd:

-De Boeck Dominique, 01410611966, Kleinbroekstraat 17 C, 9220 Hamme als voorzitter.

-De Vos Amélie, °08/11/1966, Kleinbroekstraat 17 C, 9220 Hamme als secretaris.

Artikel 7  Benoeming, duur, bezoldiging en bekendmaking

De bestuurders worden gekozen met een gewone meerderheid, voor een maximum duur van zes jaar. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar indien niet ontslaggevend. De benoeming van de leden van de raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Het mandaat van de bestuurders is kostenloos.

Artikel 8 -- Plaatsvervangers

Indien een mandaat openvalt mogen de overblijvende raadsleden een plaatsvervanger aanstellen, wiens

mandaat door de eerstvolgende algemene vergadering dient bekrachtigd, De plaatsvervanger doet de ambtstijd

uit tot de eerstvolgende algemene vergadering,

Artikel 9  Bevoegdheden

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te besturen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad is bevoegd voor alle handelingen, zowel van bestuur als van beschikking in alle maatschappelijke aangelegenheden, voor zover zij niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden zijn.

De raad van bestuur kan ondermeer alle gelden en waarden in ontvangst nemen; alle bedragen, schenkingen en legaten aanvaarden en opvorderen; alle' roerende en onroerende goederen en rechten verkrijgen, vervreemden, ruilen, huren en verhuren, -zelfs voor meer dan negen jaar; geld in lening opnemen en daarvoor alle waarborgen stellen; leningen of voorschotten toestaan en uitbetalen; alle toelagen en steungelden zowel private als officiële aanvaarden en ontvangen in naam van de vereniging; in rechte als eiser en als verweerder optreden; dadingen aangaan; scheidsrechterlijke bedingen sluiten, bewilligen en verzaken, De opsomming is niet beperkt.

De raad van bestuur kan bepaalde bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden of aan om het even welke mandataris. Aldus kan de raad van bestuur een afgevaardigd bestuurder aanstellen.

Artikel 10  Tegenstrijdig belang

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vôôr dat de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop deze betrekking hebben.

Artikel 11  Vertegenwoordiging en openbaarmaking

De bestuurders kiezen onder zich een voorzitter die de vereniging zal vertegenwoordigen. In alle akten en handelingen is de vereniging steeds geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter of door de handtekening van de secretaris.

Artikel 12  Bijeenroeping raad van bestuur

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of desgevallend de secretaris of door twee bestuurders.

De voorzitter zit deze vergadering voor. Bij afwezigheid de ondervoorzitter of het oudste lid aanwezig

Van elke algemene vergadering worden notulen gemaakt die worden ondertekend door voorzitter en secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kan dit ook gebeuren door twee andere bestuursleden.

Artikel 13  Beslissing door gewone meerderheid

De raad van bestuur mag slechts beslissingen nemen over de punten die op de agenda vernield zijn, tenzij de aanwezige leden eenparig akkoord zijn om ook over andere punten te beslissen.

Om geldig te kunnen beslissen, dienen ten minste de helft van de bestuurders aanwezig te zijn. Indien de helft niet aanwezig is, kan een nieuwe vergadering bijeengeroepen worden die over dezelfde agendapunten kan beslissen, ongeacht het aantal aanwezige bestuursleden.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Artikel 14 - Beperkte autonome vertegenwoordiging voor leden van het dagelijks bestuur

Voor het dagelijks bestuur van de vereniging kan de raad van bestuur een of meerdere bestuurders aanstellen met een beperkte autonome vertegenwoordiging en dit binnen hun toegewezen functie.

Worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Artikel 15  Bestuurders zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging. Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun toevertrouwde opdracht. Jaarlijks wordt kwijting gevraagd aan de algemene vergadering.

Hoofdstuk IV; Toezicht

Artikel 16  Aanstelling commissaris conform artikel 17, §5 V&S-wet

Zolang de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 V&S-wet niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen. Zodra de vereniging de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

Hoofdstuk V: Algemene Vergadering

Artikel 17  Bijeenroeping

De effectieve leden van de vereniging komen jaarlijks samen in de loop van de maand februari of maart in de algemene vergadering, hetzij in de maatschappelijke zetel, hetzij in elke andere door de raad van bestuur aangewezen plaats.

De algemene vergadering kan te allen tijde in buitengewone vergadering worden bijeengeroepen door de raad van bestuur. De aanvraag tot bijeenroeping zal melding maken van de dagorde. De raad van bestuur is

MOR 2.2

Luik B - Vervolg

gehouden de vergadering te organiseren binnen de maand ,na de 'aanvraag. De leden worden door de ,

algemene vergadering opgeroepen minstens acht dagen voor de datum.

Artikel 18  Stemrecht

" Hebben stemrecht tot de algemene vergadering alle effectieve Zeden. Bij volmacht stemmen is slechts beperkt mogelijk met dien verstande dat slechts één persoon zich kan laten vertegenwoordigen door een ander stemgerechtigd lid.

Artikel 19 -- Bevoegdheden algemene vergadering

De algemene vergadering heeft de meest uitgebreide bevoegdheid tot het uitvoeren of het bekrachtigen van al de verrichtingen die de vereniging aanbelangen. Haar beslissingen zijn geldend voor alle leden zowel voor " die welke niet aanwezig zijn als voor die welke een andere mening zijn toegedaan.

Artikel 20  Statutenwijziging

De wijziging van de statuten kunnen enkel beslist worden door de algemene vergadering indien een meerderheid van minstens twee derden der stemmen bereikt wordt en minstens twee derden van de leden aanwezig is of vertegenwoordigd wordt op de algemene vergadering Indien op de eerste

bijeenkomst de twee derden van de leden niet vertegenwoordigd zijn mag binnen het uur een tweede vergadering plaatsvinden die zal kunnen beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde Zeden.

Artikel 21 Ontbinding 8i liquidatie

Bij ontbinding van de vereniging zal de liquidatie geschieden overeenkomstig de wet en statuten.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Hoofdstuk VI; Rekeningen en begrotingen

Artikel 22  Boekjaar

Het maatschappelijk jaar begint op 1 juli en eindigt op 30 juni. teder jaar op het einde van elk

maatschappelijk jaar zullen de boeken afgesloten worden en zal de slotrekening worden opgemaakt conform de

wettelijke verplichtingen en deze zal ter goedkeuring aan de algemene vergadering worden voorgelegd.

Opgemaakt te Hamme (Moerzeke), 01 juli 2012

Voorzitter Secretaris

De Boeck Dominique De Vos Amélie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Resto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TENNISSCHOOL 'T BROEKSKEN

Adresse
KLEINBROEKSTRAAT 17 C 9220 HAMME (O.-VL.)

Code postal : 9220
Localité : HAMME
Commune : HAMME
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande