THE BURGUNDIAN BASTARDS

Association sans but lucratif


Dénomination : THE BURGUNDIAN BASTARDS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 847.912.731

Publication

10/08/2012
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Hoofdstuk I Benaming, zetel, doel, duur

Art. 1.

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam.  The Burgundian Bastards

Art. 2.

De V.Z.W. heeft als maatschappelijke zetel het volgende adres 9300 Aalst, Moorselbaan 584, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Dendermonde

Art. 3.

De V.Z.W. wordt opgericht voor onbepaalde duur

Art. 4

De V.Z.W. heeft in het algemeen tot doel op een educatieve en ontspannende manier, doch op historische verantwoorde wijze, levende middeleeuwse geschiedenis te weder opvoeren door middel van animatieopdrachten, optredens en aanverwante evenementen, het tentoonstellen, vervaardigen en verspreiden van tijdsgebonden producten, het realiseren, publiceren en verspreiden van composities, muziek en dansarrangementen, geluids- en filmopnamen en drukwerken in binnen- en buitenland. Deze opsomming is niet beperkt.

Art. 5

De V.Z.W. mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel.

Hoofdstuk II Leden, lidmaatschap

Art. 6

Art. 7

Voor de effectieve leden geldt het volgende:

De vereniging telt effectieve leden en niet effectieve leden. De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Burgundian Bastards

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Moorselbaan 584

9300 Aalst

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12304211*

Luik B

0847912731

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

08-08-2012

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

· Het aantal is onbeperkt maar moet minimum drie bedragen.

· Er is geen bijkomend lidgeld verschuldigd door de effectieve leden voor de aanstelling als effectief lid, zij betalen het gewone lidgeld zoals bepaald in het huishoudelijk reglement.

· Alleen effectieve leden bezitten lidmaatschap in de zin van de wet, zij hebben aanwezigheids- en stemrecht.

· Alleen effectieve leden kunnen deel uitmaken van de raad van bestuur. Het lidmaatschap van de effectieve leden is van onbepaalde duur.

· Nieuwe leden moeten minimum 18 jaar zijn en dienen hun verzoek tot aanstelling als effectief lid schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. De raad van bestuur geeft tijdens een eerstvolgende vergadering al dan niet toestemming voor het toetreden waarna het lid wordt voorgesteld op de eerstvolgende ledenvergadering.

· Het lidmaatschap van de effectieve leden eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag door middel van een schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur, door het niet meer voldoen aan de voorwaarden voor toetreding, door uitsluiting, door het niet meer betalen van de bijdrage.

· De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van stemmen worden uitgesproken.

· Uittredende of uitgesloten leden kunnen nooit de teruggave van bijdragen vorderen.

Art. 8

Voor de niet effectieve leden geldt het volgende:

· De niet effectieve leden hebben alleen rechten en de plichten die worden bepaald in het huishoudelijk reglement.

· Het aantal is onbeperkt.

· Niet effectief lid is eenieder die een lidmaatschap heeft verkregen van de vereniging na aanvaarding en betaling van het lidgeld wwarvan het jaarlijks bedrag bepaald wordt door de raad van bestuur.

· Niet effectieve leden moeten hun lidmaatschap jaarlijks vernieuwen door jaarlijkse betaling van hun lidgeld, zoniet eindigt hun lidmaatschap van rechtswege. Het lidmaatschap van de niet effectieve leden eindigt eveneens door overlijden, vrijwillig ontslag door middel van een schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur, dor het niet meer voldoen aan de voorwaarden voor toetreding, door uitsluiting, door het niet meer betalen van de bijdrage.

Hoofdstuk III Algemene vergadering

Art. 9

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

· De wijziging van de statuten

· De benoeming en afzetting van de bestuurders

· De benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

· De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

· De goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

· De ontbinding van de vereniging

· De uitsluiting van een lid

· De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal doel

· Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

· Om over een wijziging van de statuten te beslissen, dient twee derden van de effectieve leden aanwezig te zijn en moet een meerderheid van twee derden van de stemmen worden behaald. Indien er geen twee derden van de effectieve leden aanwezig is, kan een tweede algemene ledenvergadering over het wijzigen van de statuten beslissen met twee derden meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige effectieve leden. Elke wijziging van de statuten moet ter publicatie in het staatsblad neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Art. 10

In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt tenminste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekening van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgende jaar.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Art. 11

De effectieve leden worden minstens tien dagen voor de algemene vergadering uitgenodigd door de voorzitter. Zij kunnen zich, mits geschreven, gedateerde en ondertekende volmacht, laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid van de vereniging. Een effectief lid kan niet voor meer dan één ander werkend lid volmachthouder zijn.

Art. 12

De uitnodiging vermeldt alle agendapunten, dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

Art. 13

Bijkomende buitengewone algemene vergaderingen worden door de raad van bestuur bijeengeroepen, op dezelfde wijze, telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

Art. 14

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de uitnodiging is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn. De meerderheid van twee derden van de stemmen is vereist voor de uitsluiting van een lid.

Art. 15

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en op verzoek, ter inzage beschikbaar voor de effectieve leden.

Hoofdstuk IV Raad van bestuur

Art. 16

De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur die bestaat uit 3 leden, voor onbepaalde duur (her)benoemd door de algemene vergadering. Zij worden verkozen door de algemene vergadering bij stemming met twee derden meerderheid.

Art. 17

Het mandaat van de raad van bestuur eindigt:

· Bij overlijden

· Bij ontslag

· Bij afzetting door de algemene vergadering die ten allen tijde kan beslissen met twee derden meerderheid

· Bij wettelijke reden

Art. 18

De raad van bestuur heeft de volgende bevoegdheden:

· Hij is verantwoordelijk voor het besturen van de v.z.w., zonder bijkomende goedkeuring van de algemene vergadering, hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en beschikking, ook voor het vervreemden, zelfs om niet, en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, zonder limiet op de termijn, van roerende en onroerende goederen. Hij is bevoegd voor alle handels-, verzekerings- en bankverrichtingen, inclusief het opheffen van hypotheken.

· Hij vertegenwoordigd de v.z.w., zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, de v.z.w. in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en handelingen. Hij kan optreden in alle rechtsgedingen, tegen of door de v.z.w. gevoerd. Hij beslist autonoom over het al dan niet gebruiken van rechtsmiddelen, zoals (bij wijze van voorbeeld) verzet, beroep, cassatieberoep, annulatieberoep, verzoek tot schorsing, inclusief juridische acties in kort geding of op eenzijdig verzoekschrift. Hij verbindt geldig de vereniging in alle types contracten die er mogelijk zijn. Drie bestuurders, wie ze ook zijn, kunnen met hun gezamenlijke handtekening de v.z.w. verbinden en vertegenwoordigen in alle materies, het louter bewijs van hun benoeming volstaat hiervoor.

· Hij heeft de residuaire bevoegdheid binnen de v.z.w. voor alles wat niet is geregeld, behalve voor wat expliciet door de wet aan de algemene vergadering is gegeven en voorbehouden en voor alles wat door deze statuten expliciet aan een ander orgaan is gegeven én niet aan de algemene vergadering door de wet is voorbehouden.

· Hij is binnen het zonet vermeld kader, volledig bevoegd voor het regelen van alle noch door de wet, noch door deze statuten geregeld, zoals onder andere het reglement van inwendige orde.

· Hij vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

· Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, steeds op verzoek, ter inzage beschikbaar voor de effectieve leden.

Hoofdstuk V Begroting, rekeningen en einde v.z.w.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Art. 19

Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december, behalve voor het eerste boekjaar dat loopt van de oprichtingsdatum tot 31 december van het oprichtingsjaar.

Art. 20

In geval van ontbinding van de vereniging zullen de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen worden aan een vereniging die een gelijkaardig doel als dat van deze vereniging nastreeft.

Hoofdstuk VI Varia en benoeming

Art. 21

Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

Art. 22

Worden benoemt als eerste bestuurders door de algemene vergadering, die drie aan drie mogen optreden, beslissen, tekenen, vertegenwoordigen met de bevoegdheden vermeldt in artikel 18 van deze statuten:

· Van Overstraeten Gary Albert Maria Arsène, geboren te Aalst op 30/03/1970, wonende te 9300 Aalst, Moorselbaan nummer 584; voorzitter

· Van den Bremt Yves Frans, geboren te Aalst op 14/12/1969, wonende te 9320 Erembodegem, Hogeweg nummer 67; secretaris

· Veldeman Ida Paula, geboren te Ukkel op 11/06/1975, wonende te 9300 Aalst, Moorselbaan nummer 584; penningmeester

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
THE BURGUNDIAN BASTARDS

Adresse
MOORSELBAAN 584 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande