THE INCREDIBLE DISCCATCHERS, AFGEKORT : TID

Association sans but lucratif


Dénomination : THE INCREDIBLE DISCCATCHERS, AFGEKORT : TID
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 542.755.382

Publication

09/12/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 01. De VZW werd opgericht door de ondergetekenden, op datum van 17 november 2013, in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

1) Maarten De Winter woonachtig op de Mimosastraat 57 te 9308 Gijzegem geboren op 29 maart 1980 te Dendermonde

2) Frederik Depuydt woonachtig op de Brantegemstraat 37 te 9450 Haaltert geboren op 27 augustus 1980 te Oostende

3) Ilse Mekeirel woonachtig op de Lijsterstraat 13 te 9940 Ertvelde geboren op 8 december 1982 te Eeklo

4) Thomas Scheir woonachtig op de Eeklostraat 61 te 9940 Ertvelde geboren op 20 mei 1988 te Gent.

5) Tijs Longin woonachtig op de Laarbeeklaan 56 te 1731 Zellik geboren op 26 november 1986 te Leuven

6) Kevin Vandeputte woonachtig op de Van Thorenburghlaan 1 te 9860 Scheldewindeke geboren op 6 juni 1987 te Zottegem

7) Jeroen Vanhooren woonachtig op de Ledebaan 163 te 9300 Aalst geboren op 5 september 1978 te Bonheiden

8) Chris Van Acker woonachtig op de Denderbellestraat 168 te 9200 Dendermonde geboren op 3 januari 1979

9) Cyril Janssens woonachtig op de Sint-Fledericusstraat 19b te 9520 Vlierzele geboren op 25 oktober 1982 te Aalst

10) David Verheyden woonachtig op de Keulendam 52 te 2870 Puurs geboren op 15 juli 1988 te Bornem

Art. 02. De vzw draagt de naam:  The Incredible Disccatchers', kortweg TID.

Art. 03. De vzw is gevestigd te 9450 Haaltert, Brantegemstraat 37. De zetel kan enkel worden verplaatst door een beslissing van de algemene vergadering. Het gebruik van het terrein in Nieuwerkerken 9320 aan de Ankerstraat en het terrein te Ertvelde 9940 aan de Goudvinkenstraat, zijn vastgelegd in een onderhandse huurovereenkomst tussen de eigenaren van het terrein en de Raad van Bestuur. Bij gerechtelijke procedures is enkel de rechtbank van Dendermonde bevoegd.

Art. 04. De vzw heeft tot doel het begeleiden van hondeneigenaars in het beoefenen van de hondensport  dogfrisbee . De vereniging zal dit doen door alle sport- en spelactiviteiten (lessen dogfrisbee, demonstraties en deelname wedstrijden) te ondernemen om de relatie tussen hond en baas op een positieve manier te verstevigen. Deze opsomming is niet beperkend.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met

STATUTEN VZW THE INCREDIBLE DISCCATCHERS

I. Stichters, naam, zetel, doel, duur.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : VZW The Incredible DiscCatchers

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13307460*

(afgekort) : VZW TID

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel :

0542755382

9450

Brantegemstraat(HA) 37

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Haaltert

Griffie

Neergelegd

05-12-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 05. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

II. Lidmaatschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 06. Het maximaal aantal leden is onbeperkt, het minimum is vastgesteld op vier leden. Een wijziging van het ledenbestand om welke reden ook, zoals overlijden, ontslag, afzetting, kan niet leiden tot de ontbinding van de vereniging.

De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden. De effectieve leden, aanvankelijk de oprichters van de vzw, zijn zij die door de algemene vergadering zijn aanvaard en stemrecht hebben. De toegetreden leden zijn de leden die aansluiten om te genieten van de activiteiten van de vereniging en hebben geen stemrecht. Zowel de effectieve als de toegetreden leden zullen worden uitgenodigd op de jaarlijkse vergadering, waarbij de toegetreden leden enkel aanwezig mogen zijn op de vergadering mits passieve aanwezigheid, zonder inmenging in de debatten. Verstoring van de algemene vergadering zal leiden tot de uitsluiting van het desbetreffende toegetreden lid, door de raad van bestuur. Toegetreden leden worden echter niet uitgenodigd op een buitengewone algemene vergadering.

Art. 07. De Raad van Bestuur moet tenminste uit 3 personen bestaan. Het aantal effectieve leden van de algemene vergadering moet steeds hoger zijn dan het aantal bestuurders van de Raad van Bestuur. De stichters zijn de eerste effectieve leden. Kandidaat effectieve leden kunnen hun kandidatuur kenbaar maken aan de Raad van Bestuur. De raad van bestuur kiest vrij over elk verzoek tot toetreding,

Art. 08. Aan de leden zal een maximum lidgeld van ¬ 100 per jaar gevraagd worden. Binnen deze marge zal het huishoudelijk reglement het bedrag van het jaarlijks lidgeld omschrijven. Alle functies in de vereniging zijn op vrijwillige basis en zijn onbezoldigd.

Art. 09. De Algemene vergadering moet minstens éénmaal per jaar worden bijeengeroepen en moet zeker 2 punten op de agenda hebben, namelijk goedkeuren van de rekening en goedkeuren van de begroting. Deze algemene vergadering zal in de loop van de maand oktober plaatsvinden. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door een uitnodiging van de Raad van Bestuur. De effectieve leden moeten ten laatste veertien dagen voor de algemene vergadering worden uitgenodigd per brief of per e-mail. Deze uitnodiging bevat eveneens de agenda.

De agenda van de algemene vergadering wordt opgesteld door de Raad van Bestuur. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één derde der effectieve leden, wordt op de agenda gebracht. Dit voorstel dient men 7 dagen voor de vergaderdatum aan de Raad van Bestuur te laten kennen.

Art. 10. De algemene vergadering is samengesteld enkel uit effectieve leden. De algemene vergadering is wettelijk bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het wijzigen van het huishoudelijk reglement, benoemen en de afzetting van de bestuurders en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, benoemen of afzetting van effectieve leden, de goedkeuring van het actieplan voor het komende jaar, de goedkeuring van de begroting en van de rekening, de ontbinding van de vereniging, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk alsook alle gevallen waarin de statuten dat vereisen. Er kunnen enkel besluiten genomen worden over de punten die voorkomen op de agenda.

III. Algemene vergadering.

Art. 11. Alle effectieve leden hebben op de algemene vergadering gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De stemming is publiek. Over algemene zaken wordt bij handopsteking gestemd. Over personen wordt schriftelijk gestemd.

Bij onmogelijkheid een algemene vergadering bij te wonen kunnen effectieve leden zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid mits hiervan schriftelijk mandaat te verlenen aan de mandaatverkrijger waarop de vergaderdatum, de identiteit van de mandaatgever en de identiteit van de mandaatverkrijger staat vermeld. Niemand kan echter drager zijn van meer dan een mandaat. De notulen van de algemene vergadering kunnen door alle leden worden ingezien en worden digitaal aangeboden

Art. 12. Een buitengewone algemene vergadering kan worden bijeengeroepen telkens wanneer dit vereist is voor

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

de belangen van de vereniging. Zij moet eveneens worden belegd wanneer tenminste één tweede der effectieve leden dit schriftelijk verzoekt aan de Raad van Bestuur met vermelding van het motief. In dit geval moet zij binnen de vier weken na ontvangst van het verzoek worden bijeengeroepen per gewoon schrijven door de Raad van Bestuur. De in de uitnodiging bevatte dagorde dient minstens het door de aanvragers ingediende motief als agendapunt te omvatten. Minstens twee derde der verzoekers dient op deze buitengewone algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn om het ingediende motief te kunnen bespreken

Art. 13. Indien er tijdens een buitengewone vergadering vastgesteld wordt dat het artikel 12 voorziene aanwezigheidsquorum van tweederden der  verzoekers niet is bereikt kunnen de wel aanwezigen effectieve leden bij gewone meerderheid beslissen het verzoek definitief af te voeren of, indien gewenst een nieuwe buitengewone vergadering bijeen te roepen met dezelfde agendapunten zonder echter een bepaalde aanwezigheid te vereisen. In dit laatste geval dient de procedure beschreven in artikel 9 opnieuw uitgevoerd te worden.

IV. De Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 14. De Raad van Bestuur bestaat uit tenminste drie en max. uit zes leden. Naargelang van de noodzaak kan de algemene vergadering de Raad van Bestuur uitbreiden. Het mandaat van de eerste bestuurders is drie jaar geldig. Na deze termijn, dus vanaf de Algemene Vergadering van oktober 2016, kunnen herverkiezingen worden gehouden, waarbij effectieve leden zich kandidaat kunnen stellen voor een van de mandaten van de raad van bestuur. De mandaten van de bestuurders zijn, bij gebreke aan andere kandidaten, van onbeperkte duur. Bij vrijwillige ambtsbeëindiging van een der leden van de raad van bestuur, zal een buitengewone vergadering worden ingelast, om de kandidatuur in te vullen.

Art. 15. De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden, behalve deze door de Wet en deze door statuten toegewezen aan de algemene vergadering. De bevoegdheden door de Raad van Bestuur worden uitgeoefend als college. Hij leidt de zaken van de vereniging. Hij is eveneens bevoegd tot uitsluiting van toegetreden leden.

Art. 16. De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer minstens de helft plus één van de bestuurders aanwezig is. Zij wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De Raad van Bestuur vergadert minstens tweemaal per jaar. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Art.17. De benoeming, ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders kan enkel door de algemene vergadering. Indien men zelf zijn ontslag indient moet men dit schriftelijk bevestigen aan de Raad van Bestuur en dit ten minste 8 dagen op voorhand.

De algemene vergadering kan bestuurders en effectieve leden die door hun gedrag of handelswijze de belangen van de vereniging schaden, uitsluiten. Het uitsluiten van bestuurders en effectieve leden kan slechts door de algemene of buitengewone vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Een effectief lid of bestuurder die ontslag neemt of wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde bijdragen niet terugvorderen. Alle leden die weigeren hun jaarlijkse bijdrage te betalen, worden geacht ontslag te nemen.

Art. 18. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 november tot en met 31 oktober. Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting tot 31 oktober. De rekeningen en begrotingen zullen door de Raad van Bestuur aan de algemene vergadering ter goedkeuring worden voorgelegd.

V. Uitsluiting of ontslag van bestuurders en effectieve leden.

VI. Rekeningen en begrotingen.

De raad kan alle handelingen van beheer en bestuur verrichten, daaronder begrepen, maar niet beperkt tot het benoemen, ontslaan en bezoldigen van personeel, alsmede het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen. De notulen van de vergadering worden bijgehouden in een daartoe bestemd register. Zij worden samen met uittreksels en afschriften, ondertekend door de voorzitter en secretaris.

VII. Ontbinding en vereffening.

Art. 19. De leden en hun eventuele rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, hebben geen recht op een aandeel in de behaalde winsten en kunnen geen opbrengsten halen uit de vereniging waardoor zij zich individueel verrijken. Bij uittreding, uitsluiting of overlijden kunnen zij nooit teruggave of vergoeding vorderen voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Bij ontbinding van de vereniging, om welke reden ook, moet het vermogen van de vereniging worden bestemd tot een doel dat aansluit bij het doel van de vereniging en mag het niet worden uitgekeerd aan de leden.

Art. 20. Het huishoudelijke reglement zal door de Raad van Bestuur worden voorgelegd aan de algemene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Art. 21. Voor alles wat hier niet uitdrukkelijk voorzien is, blijft de Wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Nadat de huidige raad van bestuur geldig is samengesteld, werden tot vier bestuursleden benoemd met ingang vanaf 17/11/2013: als volgt,

Voorzitter: De Winter Maarten, geboren te Dendermonde op 29/03/1980

Ondervoorzitter: Mekeirel Ilse, geboren te Eeklo op 08/12/1982

Secretaris: Depuydt Frederik, geboren te Oostende op 27/08/1980

Penningmeester: Scheir Thomas, geboren te Gent op 20/05/1988

De bestuurders worden benoemd voor 3 jaar en hun mandaat kan pas eindigen na de algemene vergadering van 2016, tenzij bij vrijwillig ontslag.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Aldus opgesteld te Aalst op 17 november 2013 in twee exemplaren waarvan er een bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Dendermonde,

Coordonnées
THE INCREDIBLE DISCCATCHERS, AFGEKORT : TID

Adresse
BRANTEGEMSTRAAT 37 9450 HAALTERT

Code postal : 9450
Localité : HAALTERT
Commune : HAALTERT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande