THE MAJIN FOUNDATION

Divers


Dénomination : THE MAJIN FOUNDATION
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 545.802.964

Publication

14/02/2014
ÿþ 'el In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

0 5 FEB. 2014

Ondernemingsnr Benaming :

(voluit) THE MAJIN FOUNDATION

(verkort)

Rechtsvorm : Stichting van openbaar nut

Zetel : Begijnhofdries 1 9000 Gent

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMINGEN

Er blijkt uit een akte verleden voor meester lise De Brauwere, geassocieerd notaris, met zetel van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Notariskantoor Baal  De Brauwere" te Gent op vijf november tweeduizend dertien, hetgeen volgt:

Dat een stichting van openbaar nut is opgericht voor onbepaalde duur door:

Mevrouw dE FROIDMONT Marleen Martine Pierre, geboren te Mortsel op 30 mei 1957, wonende te 9000 Gent, Begijnhofdries 1, ongehuwd.

Ingevolge Koninklijk Besluit van 15 januari 2014 werd rechtspersoonlijkheid verleend aan de stichting van openbaar nut.

De statuten van deze private stichting werden vastgesteld ais volgt;

"Hoofdstuk I. NAAM - ZETEL - DUUR - DOEL

Artikel 1. RECHTSVORM - NAAM

De naam van de stichting van openbaar nut luidt "THE MAJIN FOUNDATION".

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de stichting, vermelden de naam van de stichting, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "stichting van openbaar nut" en het adres van de zetel van de stichting,

Artikel 2. ZETEL

De zetel van de stichting van openbaar nut is gevestigd te 9000 Gent, Begijnhofdries 1, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent,

De zetel van de stichting van openbaar nut mag worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van de raad van bestuur, mits inachtneming van de taalwetgeving, neer te leggen ter griffie van de rechtbank van koophandel en bekend te maken in het Belgisch Staatsblad,

Artikel 3. DOEL - ACTIVITEITEN

De stichting heeft tot doel:

In het kader van de verwezenlijking van werken van filantropische en levensbeschouwelijke aard, heeft de stichting tot doel mensen met kanker dankzij de praktische zorg, de persoonlijke aandacht, de fysieke en mentale ondersteuning en stimulans uit hun omgeving toe te laten tijdens en na hun behandeling, hun kracht, energie en potentieel beter herop te bouwen en ook beter te revalideren en te herbronnen,

Tot verwezenlijking van het doel kan de stichting overgaan tot het nemen van, uitlokken en/of ondersteunen van initiatieven die mensen met kanker de mogelijkheid bieden om hun energie en kracht terug op te bouwen. Zij stimuleert deze initiatieven tot onderlinge samenwerking,

Zij mag eveneens alle andere activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen en die tot doel hebben mensen met kanker of mensen die kanker hebben gehad te ondersteunen in de ruimste zin van het woord.

De stichting kan ook onderlinge samenwerkingsverbanden aangaan met initiatieven of organisaties die eenzelfde of een gelijkaardig objectief nastreven met het oog op ondersteuning.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

ia aszee"

11

RECHTBAtIftiç/AN K0 QPYMD.L_L.TL

O s~ S ~ ©,9\ cM(-1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzii van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

Luik F3 - Vervolg

17e-stichting-m-ag-aile -ha ndelirTgen-stellen-die re-chtstreeks of'oirechlstreeks verband °houd ewmet haar doel.

Teneinde het statutair doel na te streven is de stichting gemachtigd om fondsen te innen en giften en legaten te ontvangen. Zij Is gerechtigd een vermogen samen te stellen waarvan de inkomsten haar toelaten haar statutaire doelstellingen na te streven en het beheer te waarborgen.

De stichting mag forums, lezingen, seminaries, workshops, colleges, retraites organiseren die kunnen meedragen tot de verwezenlijking van haar doel. Het is de stichting eveneens toegestaan om teksten, boeken en essays te schrijven. Voornoemde opsomming is niet exhaustief.

De stichting mag samenwerken met, leningen toestaan aan, deelnemen in het kapitaal van of op gelijk welke wijze belangen nemen in andere rechtspersonen, verenigingen en vennootschappen van private en publieke aard, naar Belgisch of naar buitenlands recht, teneinde haar statutair doel na te streven,

Tevens kan de stichting alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde niet winstgevende doelstelling, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen. Daarnaast mag de stichting in België en in het buitenland alle financiële en roerende verrichtingen verwezenlijken die rechtstreeks of onrechtstreeks de verwezenlijking van haar doel zoals hier omschreven kunnen bevorderen.

Het is de stichting toegelaten onroerende en roerende goederen die noodzakelijk zijn ter vervulling van het doel te huren of te verwerven. Zij mag, ter verwezenlijking van haar doel, onroerende goederen in hypotheek geven en haar andere goederen in pand geven of zekerheden toestaan.

De stichting moet ten alle tijde een absolute ideologische onpartijdigheid bewaren in het selecteren van te ondersteunen projecten, en moet zich naar buiten toe profileren als ideologisch onpartijdig.

De stichting mag geen stoffelijk voordeel verschaffen aan de stichters, de bestuurders, of enig ander persoon, behalve, in dit laatste geval, indien dit kadert in de verwezenlijking van het belangeloos doel.

De stichting kan alle handelingen en verrichtingen stellen die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar doel, zo onder meer deelnemen aan het bestuur en het beheer van verenigingen en vennootschappen.

Artikel 4. DUUR.

De stichting van openbaar nut bestaat voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK II. BESTUUR EN CONTROLE.

Artikel 5. SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR.

De stichting van openbaar nut wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld volgens de hieronder vermelde regels. De raad van bestuur bestaat uit tenminste drie leden, natuurlijke of rechtspersonen. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter en een ondervoorzitter aan.

Artikel 6. BENOEMING VAN BESTUURDERS

De leden van de raad van bestuur worden benoemd bij de oprichting van de stichting van openbaar nut, en later, met naleving van de hierna beschreven procedure.

Bij de oprichting worden de volgende personen benoemd tot bestuurder;

- Mevrouw dE FROIDMONT Marleen Martine Pierre, geboren te Mortsel op 30 mei 1957, wonende te 9000 Gent, Begjjnhofdries 1;

- Mevrouw STAPPERS Godelieve Johanna Cornelia, geboren te Wilrijk op 29 augustus 1962, wonende te 3053 Oud-Heverlee, Bovenbosstraat 49;

- De heer VAN dEN HEUVEL Tom, geboren te Wilrijk op 08 december 1966, wonende te 2880 Bornem, Buitenland 68;

- De heer CROMBEZ Steven Jeanne Frans, geboren te Leuven op 23 mei 1967, wonende te 3001 Leuven, Erasme Ruelensvest 133.

Mevrouw dE FROIDMONT Marleen, hier aanwezig, verklaart haar mandaat te aanvaarden.

De bestuurders worden benoemd door de raad van bestuur die beslist bij drie vierde (314) meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De raad van bestuur zal echter slechts tot een benoeming mogen overgaan indien minstens een gewone meerderheid van haar leden daadwerkelijk aanwezig of vertegenwoordigd is, De eerste bestuurders worden door de stichter benoemd in de oprichtingsakte.

Bestuurders worden in de regel benoemd voor onbepaalde duur. In uitzonderlijke gevallen kan een benoeming gebeuren voor bepaalde duur.

In geval het mandaat van een bestuurder ten einde is gekomen, zullen, bij gebreke aan voorafgaande vervangingsbeslissing, de resterende bestuurders een vervangende bestuurder kiezen. Indien de bestuurders binnen de negentig dagen na het openvallen van de vacature niet tot een beslissing zijn gekomen omtrent de aanstelling van een vervangende bestuurder, kan elke belanghebbende- _partij_zich-.richten_tot -de-.voor-zitter-a an-de._rechtbank--van- eerste.-aanleg_ van..het.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOMOD 2.2 "

s

> r

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

a rond issement--waar--de'"stichting--varr-open beur- -n-ut--haar- zetel hereft,-- met -het"verzoek een; vervangende bestuurder aan te duiden_ Deze bestuurder kan evenwel ten allen tijde worden vervangen door een bestuurder die is aangeduid door de resterende bestuurders,

De bestuurders zullen hun mandaat onbezoldigd uitoefenen.

De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter benoemen en een ondervoorzitter. Laatstgenoemde neemt eveneens de taak van secretaris op zich en heeft tot taak de notulen op te stellen van de vergaderingen en deze te bewaren. Bij ontstentenis van benoeming of bij afwezigheid van de voorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste der aanwezige bestuurders (oudste in leeftijd). Bij ontstentenis van benoeming of bij afwezigheid van de ondervoorzitter, wordt het mandaat van ondervoorzitter waargenomen door de oudste van de aanwezige bestuurders, of door de tweede oudste van de aanwezige bestuurders, indien de oudste van de aanwezige bestuurders reeds het mandaat van voorzitter waarneemt.

Artikel 7. EINDE VAN HET BESTUURDERSMANDAAT

Het mandaat van de bestuurders is van onbepaalde duur.

De bestuurder houdt op bestuurder te zijn:

- op de dag van zijn of haar overlijden;

- op het moment waarop zijn/haar wettelijke of feitelijke onmogelijkheid om het mandaat uit te oefenen is vastgesteld;

- op de dag van zijn of haar vrijwillig aftreden;

- bij het bereiken van de leeftijdsgrens die door de raad van bestuur zou bepaald zijn;

- bij ontslag met naleving van de hierna beschreven procedure;

- bij beslissing van de rechtbank.

Het mandaat van bestuurder is steeds herroepbaar door de raad van bestuur mits een drie vierde (3/4) meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. De betrokken bestuurder mag niet aan de stemming deelnemen. De betrokken bestuurder krijgt evenwel de gelegenheid om voor de beraadslaging gehoord te worden.

De rechtbank kan de afzetting uitspreken van bestuurders die blijk hebben gegeven van kennelijke nalatigheid, die de verplichtingen die hen door de wet of de statuten zijn opgelegd niet nakomen of die goederen van de stichting aanwenden in strijd met hun bestemming of voor een doel in strijd met de statuten, met de wet of met de openbare orde.

Bestuurders die vier opeenvolgende vergaderingen van de raad van bestuur afwezig zijn en geen volmacht hebben gegeven aan een andere bestuurder worden geacht ontslagnemend te zijn vanaf de dag na de vaststelling van de vierde afwezigheid.

Voormelde regeling geldt niet voor mevrouw Marleen de Froidmont. Het mandaat van mevrouw de Froidmont zal slechts eindigen op de dag van haar overlijden, bij vrijwillig aftreden of bij beslissing van de rechtbank.

Bestuurders kunnen hun ontslag indienen per aangetekend schrijven met ontvangstbewijs. Desgevallend neemt het ontslag aanvang op de datum waarop het ontvangstbewijs getekend werd en indien het ontvangstbewijs niet getekend werd op de datum van verzending van de aangetekende brief.

Ambtsbeëindigingen moeten worden bekendgemaakt door neerlegging van het besluit op de griffie van de rechtbank van koophandel en bekendmaking in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Het mandaat van bestuurder wordt kosteloos uitgeoefend. Kosten die gemaakt worden in het kader van de uitoefening van het mandaat worden in de mate van het mcgelijke vergoed op voorlegging van de nodige stavingstukken.

Artikel 8. BIJEENKOMSTEN-BERAADSLAGING EN BESLUITVORMING.

A. Bijeenroeping

De raad van bestuur vergadert minimaal vier keer per jaar op initiatief van de voorzitter of in geval de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter.

De voorzitter zit deze vergaderingen voor. In geval de voorzitter hiertoe verhinderd is, zit de ondervoorzitter de vergaderingen voor.

De raad van bestuur dient samen te komen binnen de veertien (14) dagen, telkens als minimum één vierde van de bestuurders hierom verzoekt, per aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter, waarin het voorstel dat ze willen voorleggen aan de algemene vergadering wordt vermeld.

Oproepingen voor de raad van bestuur geschieden geldig door de verzending van een brief, fax of e-mail aan de bestuurders tenminste veertien dagen voor de datum waarop de raad zal samenkomen.

De oproeping moet minstens volgende zaken vermelden:

- datum, uur en plaats van de vergadering;

- de agenda alsook, in voorkomend geval het voorstel dat wordt geformuleerd door de bestuurders die de samenkomst verzocht hebben.

Ieder lid van de raad van bestuur kan een punt op de agenda van de raad laten inschrijven door

" -dit-achtenveertig-(48)-.uur, voor--.de-datura-van-_de-vergadering-mede.te." delen-aan..de.voorzitter"r-die

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

oordeelt-ofdit-punt-op-de' vergadering zal- besproken worden °of-dit -punt' uitgesteld wordt lot-de' volgende vergadering.

Bij stilzitten van de voorzitter kan de raad van bestuur bijeengeroepen worden door de meerderheid van de bestuurders, die dan zelf de oproeping doen.

Elke bestuurder die een vergadering van de raad bijwoont of zich erop laat vertegenwoordigen wordt als regelmatig opgeroepen beschouwd.

De oproeping is niet vereist wanneer alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn en wanneer zij zich allen akkoord verklaren om over de voorgelegde agendapunten te beraadslagen en te stemmen.

Een bestuurder kan er eveneens aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproeping en dit zowel vóór als na de vergadering waarop hij niet aanwezig noch vertegenwoordigd was.

B. Volmacht

ledere bestuurder kan door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening, zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek) en waarvan kennis is gegeven per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek, volmacht geven aan een ander lid van de raad van bestuur om hem op een welbepaalde vergadering te vertegenwoordigen.

Een bestuurder mag bij volmacht slechts optreden voor één andere bestuurder.

C. Aanwezigheid

De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de stichting zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur genomen worden bij schriftelijk akkoord van de bestuurders.

De aan deze vergaderingwijze of stemprocedure deelnemende bestuurders worden geacht aanwezig te zijn.

D. Beslissingsmeerderheden

Elk lid van de raad van bestuur heeft één stem.

Elke beslissing van de raad van bestuur wordt genomen met gewone meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders, tenzij de wet of de statuten het anders bepalen.

Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Bij ontstentenis van het vereiste aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders kan, ten vroegste na het verstrijken van een termijn van veertien dagen, met vermelding van de agenda en de toepassing van deze bepaling, een tweede vergadering worden bijeengeroepen. Deze vergadering kan over de op de agenda vermelde punten beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Beslissingen worden dan genomen bij drie vierden (3/4) meerderheid van het aantal aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders.

De raad van bestuur kan over alle beslissingen die het dagelijks bestuur overschrijden alleen beraadslagen na advies van mevrouw de Froidmont Marleen, voornoemd. De beslissingen die het dagelijks bestuur overschrijden, worden door de raad van bestuur genomen met de door de wet of de statuten vereiste meerderheid, mits mevrouw de Froidmont Marleen zich daarmee akkoord verklaart.

Indien mevrouw de Froidmont Marleen deze taak niet aanvaardt, niet kan aanvaarden, overlijdt of deze taak niet verder kan behartigen of beëindigt, wordt aangewezen, in vervanging of opvolging van de eerstgenoemde, mevrouw VERLOO Maria Magdalena Theresia, geboren te Kortrijk op 20 december 1950, van Nederlandse nationaliteit, wonende te 6524DJ Nijmegen (Nederland), Groesbeekseweg 90.

Mevrouw de Froidmont Marleen, hier aanwezig, verklaart deze taak te aanvaarden,

Indien de stichting dient op te treden op de algemene vergadering of op de raad van bestuur van een vennootschap of van een vereniging, al dan niet met rechtspersoonlijkheid, zal binnen de raad van bestuur van de stichting voorafgaand worden beraadslaagd en beslist omtrent wie de stichting zal vertegenwoordigen, alsook omtrent de standpunten die aldaar zullen worden ingenomen. De vertegenwoordiger(s) van de stichting van openbaar nut zullen zich in alle gevallen op strikte wijze houden aan de beslissingen die voorafgaand in de schoot van de raad van bestuur van de stichting van openbaar nut zijn genomen.

E. Notulen en afschriften

De besluiten van de raad van bestuur worden vastgelegd in notulen die ondertekend worden door de voorzitter, de ondervoorzitter en de leden die zulks verlangen. Deze notulen worden ingelast in een daartoe aangelegd register. Een kopie van deze notulen wordt aan alle bestuurders per brief, fax of per e-mail verstuurd.

De volmachten worden gehecht aan de notulen van de vergadering voor dewelke ze zijn

_gegeven

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

t

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

De- afschriften - of uittreksels die - bij' een"rethtsplegiing -of -elders -ma eten"worderr voorgeleg-d,;- worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 9. BELANGENCONFLICTEN

Een bestuurder die bij een handeling of een verrichting, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard zou hebben dat strijdig is met het belang van de stichting, dient dit mede te delen aan de andere bestuurders vooraleer de raad van bestuur terzake een besluit neemt.

De raad van bestuur vermeldt in haar notulen de verklaring van de betrokken bestuurder, de eventuele rechtvaardigingsgronden op basis waarvan de beslissing wordt genomen, alsook de vermogensrechtelijke gevolgen voor de stichting van openbaar nut.

Iedere belanghebbende kan de nietigheid vorderen van beslissingen of verrichtingen die hebben plaatsgevonden met overtreding van de in dit artikel bepaalde regels, indien de wederpartij bij die beslissingen of verrichtingen van die overtreding op de hoogte was of had moeten zijn.

Artikel 10. STATUTENWIJZIGING

Onverminderd het recht van de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de stichting haar zetel heeft om, overeenkomstig artikel 30, § 3 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de statuten te wijzigen, is de raad van bestuur bevoegd om te beraadslagen en te beslissen over de wijziging van de statuten van de stichting.

De raad van bestuur kan over de wijziging van de statuten slechts geldig beraadslagen indien het voorwerp van de wijziging uitdrukkelijk is vermeld in de oproepingsbrief en wanneer twee derden (2/3) van de bestuurders op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De raad van bestuur beslist bij drie vierden (3/4) meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders, na advies van mevrouw de Froidmont, of mevrouw Verloo Maria in vervanging of opvolging van de eerstgenoemde, en mits zij zich daarmee akkoord verklaart.

Het doel van de stichting kan niet worden gewijzigd dan bij besluit van de raad van bestuur, volgens de vereisten van een statutenwijziging, vast te stellen bij notariële akte en mits goedkeuring door de Koning.

Artikel 11. BESTUURSBEVOEGDHEDEN.

De raad van bestuur is bekleed met de meest uitgebreide macht om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel.

De leden van de raad van bestuur oefenen hun bevoegdheden collegiaal uit.

De leden van de raad van bestuur kunnen de taken onderling verdelen. Iedere bestuurder oefent de taken uit zoals omschreven ter gelegenheid van zijn/haar benoeming en dit desgevallend overeenkomstig de procedure beschreven in het huishoudelijk reglement. Deze taakverdeling kan niet aan derden warden tegengeworpen, zelfs niet indien zij is bekendgemaakt. Niet-naleving brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder in het gedrang.

De raad van bestuur mag de uitvoering van haar beslissingen delegeren aan één of meer volmachtdragers, al dan niet bestuurders.

De raad van bestuur beheert het vermogen van de stichting. Het maximaal jaarlijks te besteden bedrag wordt vastgelegd op drie procent (3%) van het totale vermogen zoals dit blijkt uit de laatste volledige jaarrekening. Als uitzondering op deze regel kan mits unanimiteit dit bedrag opgetrokken worden tot maximaal 1 miljoen euro.

Leningen die gegeven worden aan derde partijen, in het kader van de verwezenlijking van het doel worden niet aanzien ais bestedingen.

Wat niet aan bovenvermelde grenzen onderworpen is, zijn de bestedingen die gedaan worden in het kader van het behoud en de verwerving van een of meer onroerende goederen noodzakelijk ter vervulling van het doel van de stichting.

De raad van bestuur is gemachtigd elk reglement van inwendige orde op te stellen, alsook ieder reglement waaraan de begunstigden van de, onder andere, financiële steun zich zullen moeten houden.

Meer in het algemeen kan de raad van bestuur alle akten en contracten opstellen, dadingen aangaan, vergelijken treffen, alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, panden toestaan, hypotheken toestaan, huurovereenkomsten van eender welke duur afsluiten, subsidies, schenkingen, legaten, overdrachten aanvaarden, afzien van alle rechten, de stichting rechtsgeldig vertegenwoordigen bij authentieke akten, alle bevoegdheden delegeren aan mandatarissen van zijn keuze mits naleving van de wet en de huidige statuten, de stichting in rechte vertegenwoordigen zowel als eiser dan als verweerder, met dien verstande dat voorafgaande opsomming opsommend was en niet beperkend.

De raad van bestuur beslist eveneens over de belegging van het vermogen waarover de stichting beschikt. Er wordt evenwel ernaar gestreefd om het vermogen zo ethisch mogelijk te beleggen. Wat de beleggingen betreft, zal een intern reglement opgemaakt worden waarin wordt bepaald waarin kan belegd worden en welk reglement moet nageleefd worden door de raad van bestuur,

Artikel -12 VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

r"

MOMOD 2.2

Luik B -vervolg

De -stichting van openbaarnntwoîdtien overstaan van derdenvoorhetgerechten inde-akten; met inbegrip van deze voor dewelke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd, door de voorzitter van de raad van bestuur of door het gezamenlijk optreden van twee bestuurders.

Deze moeten tegenover derden geen bewijs leveren van een besluit van de raad van bestuur dienaangaande.

De raad van bestuur kan gevolmachtigden van de stichting aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks van bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd, De gevolmachtigden verbinden de stichting binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Binnen de perken van het dagelijks bestuur wordt de stichting vertegenwoordigd door de voorzitter of ondervoorzitter die alleen kunnen handelen of door twee bestuurders die gezamenlijk kunnen handelen.

De benoeming, afzetting en bevoegdheden van de dagelijks bestuurders zijn onderworpen aan dezelfde regels als deze inzake de benoeming, herroeping en afzetting van de leden van de raad van bestuur.

Artikel 13. VERANTWOORDELIJKHEID BESTUURDERS

De bestuurders en de personen belast met het dagelijks bestuur van de stichting gaan in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen van de stichting. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de vervulling van de hun opgedragen taak en voor de fouten in hun bestuur.

Artikel 14. CONTROLE.

Indien de stichting verplicht is de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid ten aanzien van de wet en de statuten van de in de jaarrekening weer te geven verrichting te onderwerpen aan de revisorale controle, zullen één of meerdere commissarissen warden benoemd, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren, door de raad van bestuur, met gewone meerderheid van stemmen.

De commissarissen worden in voorkomend geval benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

De raad van bestuur kan, mits inachtneming van de wettelijke bepalingen en met gewone meerderheid van stemmen, een einde stellen aan deze opdracht.

HOOFDSTUK III. BOEKJAAR - JAARREKENINGEN - DIVIDENDEN - WINSTVERDELING. Artikel 15. BOEKJAAR - JAARREKENING - JAARVERSLAG.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

De stichting voert een boekhouding en stelt een jaarrekening op overeenkomstig de wettelijke voorschriften terzake.

De jaarrekeningen worden met het oog op hun neerlegging geldig ondertekend door twee bestuurders.

HOOFDSTUK IV. ONTBINDING EN VEREFFENING.

Artikel 16. ONTBINDING EN VEREFFENING.

Alleen de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de stichting haar zetel heeft, kan op verzoek van een stichter of van één van zijn rechthebbenden, van één of meer bestuurders of van het openbaar ministerie, de ontbinding uitspreken van een stichting in de in wet genoemde gevallen.

De op dat moment in functie zijnde bestuurders zullen fungeren als vereffenaars. De vereffenaars zullen, na afloop van de vereffening, verslag uitbrengen aan de rechtbank, waarbij een overzicht wordt gegeven van de waarden van de stichting en van het gebruik ervan, alsmede het voorstel tot bestemming wordt gedaan. Het bedrag dat de stichter heeft besteed aan de verwezenlijking van dat doel van de stichting van openbaar nut, kan door de stichter of zijn rechthebbenden worden teruggenomen overeenkomstig de wettelijke bepalingen. Het resterende vermogen na ontbinding zal worden bestemd aan een vereniging of stichting met een belangeloos doel dat gelijkaardig is aan het doel van de stichting. De keuze dient goedgekeurd te worden door mevrouw de Froidmont Marleen, of mevrouw Verloo Maria in vervanging of opvolging van de eerstgenoemde. De rechtbank verleent toestemming om de goederen te bestemmen met inachtneming van de statuten.

De rechtbank spreekt de afsluiting van de vereffening uit.

HOOFDSTUK V. ALGEMENE EN OVERGANGSBEPALINGEN.

Artikel 17. KEUZE VAN WOONPLAATS.

ledere bestuurder, commissaris of vereffenaar van de stichting van openbaar nut die in het buitenland zijn woonplaats heeft, wordt tijdens de duur van zijn functie geacht woonstkeuze te hebben gedaan op de zetel van de stichting waar hem aile mededelingen, betekeningen en dagvaardingen geldig kunnen worden gedaan,

HOOFDSTUK VI.- SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN.

VERKRIJGING VAN RECHTSPERSOONLIJKHEID

Op de laatste biz, van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

" 1 Voor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

-De'stichtin-g-varropenbaarrtut'zalinloepassing-van artikel-29; § 2-van'de wetvan'zevenentwintig

juni negentienhonderd éénentwintig rechtspersoonlijkheid verkrijgen op de datum van het Koninklijk

Besluit waarbij zij wordt erkend.

BENOEMING VAN EEN COMMISSARIS

Gezien er uit te goeder trouw verrichte schattingen blijkt dat de stichting van openbaar nut voor

het eerste boekjaar zal voldoen aan de wettelijke criteria, wordt beslist om geen commissaris te

benoemen.

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van de verkrïjging van rechtspersoonlijkheid

en zal worden afgesloten op éénendertig december tweeduizend veertien,"

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Uit de minuut waarin geen bepalingen of

voorbehoud strijdig met de inhoud van dat

uittreksel voorkomen.

Geassocieerd notaris lise De Brauwere

Tegelijk hiermee neergelegd:

Uitgifte van oprichtingsakte van 05/11/2013, met bankattest en een expeditie van het

goedkeuringsbesluit van 1510112014.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Coordonnées
THE MAJIN FOUNDATION

Adresse
BEGIJNHOFDRIES 1 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande