THE RAIN BIRD FOUNDATION BELGISCHE VERENIGING VOOR ETNOGRAFIE VAN NOORD-AMERIKA, AFGEKORT : THE RAIN BIRD

Association sans but lucratif


Dénomination : THE RAIN BIRD FOUNDATION BELGISCHE VERENIGING VOOR ETNOGRAFIE VAN NOORD-AMERIKA, AFGEKORT : THE RAIN BIRD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 450.050.504

Publication

06/06/2014
ÿþ ni MOD 2.2

`~~'<W~~S~~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~~

I I II IIV~IVIIIlI

*14113531

be

a

Bi Sté'

1 111

r -U Rn-1-1EF;L.CI-i i`S, ~~~1~ v~ti~~

[J

KOOPHANDEL GENT

2 7 ME! 2014

AFDELI rn .. .I~ERA1i0NDE

Ondernemingsnr : 0450.050.504

Benaming

(voluit) : THE RAIN BIRD

BELGISCHE VERENIGING VOOR ETNOGRAFIE VAN NOORD-AMERIKA VZW Culturele, wetenschappelijke en educatieve vereniging zonder winstoogmerk

(verkort) : THE RAIN BIRD

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Ledebaan 91, 9300 Aalst, België

Onderwerp akte : WIJZIGINGEN-ONTSLAGNEMINGEN EN BENOEMINGEN - WIJZIGINGEN VAN DE DOELSTELLINGEN -BIJGEVOEGDE ARTIKELS

TITEL I  Benaming, logo, zetel, duur.

Artikel 1.Officiële benaming:

THE RAIN BIRD

Belgische Vereniging voor Etnografie van Noord Amerika VZW

Bijkomend tot verduidelijking van onze werking zullen volgende meldingen steeds worden weergegeven, na de officiële benaming:

Culturele, wetenschappelijke, menslievende en educatieve vereniging zonder winstoogmerk.

Onder het beschermheerschap van de culturele diensten van de ambassades van de Verenigde Staten van

Amerika, Canada en de Vertegenwoordiging van het Groenlandse Zelfbestuur,

Ook alle andere vertalingen van deze benaming gelden alsook hun duiding tot de werking en de beschermheerschappen en melding dat het om een vzw gaat.

Artikel 2. Logo

De vereniging is een vriendenvereniging opgericht voor onbeperkte duur. De benaming van de vereniging is sinds 1983 ontworpen door stichtend lid Robert Dieleman, alsook het logo dat in 2013 werd vervangen door het nieuwe, blijven zijn eigendom, Het stelt figuratief pootjes voor van een merel in de sneeuw, een verwijzing naar een evolutie in de vereniging, die een stapje verder staat na dertig jaar, en voortspruit uit het vorige logo dat een motief uitbeeldde van Pueblo aardewerk dat bekend staat ais'The Rain Bird". De kleur (gebrande Sienna) geeft de relatie aan met het element aarde en het potten bakken. De eerste cirkel verwijst naar de verbondenheid van de leden onderling en de oorspronkelijke volkeren van Noord-Amerika, de brede cirkel staat voor onze relatie met de planeet en het milieu, en stelt van bovenuit gezien een "olla", een buikige waterkruik voor met in het midden onze basisdoelstelling etnografie van Noord-Amerika.. De merel is een goed omen, daar hij voorspeller is van regen en water, zonder welk elke huidige vorm van leven onmogelijk zou zijn op onze planeet. Hij is ook een teken van gemoedelijke sociale omgang, wijsheid, tolerantie en alertheid. Zijn liefelijke zang is een boodschap van hoop en blijheid, eigenschappen die de leden van de vereniging nauw aan het hart liggen en in de praktijk ook toepassen.

Bekijkt men het logo echter abstracter, dan ziet men een gestileerde voorstelling van twee mensen, die een dans of een rituele groet brengen, zij staan symbolisch voor beide betrokken oorspronkelijke Noord-Amerikaanse culturen: deze van de Indianen en de Eskimo's, aanverwante Aleoeten incluis.

Artikel 3, Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel bevindt zich te Aalst -- 9300 te Ledebaan, 91. Gerechtelijk arrondissement:

Dendermonde

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D22

Elke nieuwe wijziging van de maatschappelijke zetel kan slechts worden goedgekeurd op de algemene vergadering,

TITEL II  Doelstellingen, werking.

Artikel 4. Doelstellingen

Bescherming en promotie van het publiek en privaat patrimonium, aangaande etnografie, archeologie, geschiedenis en de traditionele oude en hedendaagse kunst van de Indianen en de Eskimo's van Noord-Amerika. Maar ook ons eigen Belgisch cultureel, materieel, intellectueel erfgoed en patrimonium komen aan bod,

Het ondersteunen en promoten van liefdadigheidswerk, door middei van materiele steun aan menslievende organisaties of personen die zich inzetten voor een betere leefwereld zoals wezenopvang en pleeggezinnen, sociale en culturele omkadering, scholing en vorming, liefst individuele families of kleinschalige organisaties voor en door de autochtone volkeren van Noord-Amerika.

Dit wordt betiteld met Native North American Orphan and Foster Aid Project, en kan meerdere van deze doelstellingen beogen. Het opzetten en deelnemen aan tentoonstellingen en culturele evenementen. Het streven naar correcte informatie, vanuit het standpunt dat geen enkele gemeenschap superieur is aan een andere, en dat deze van de "Native People" hun eigen plaats bekleden in onze universele culturele erfenis en filosofie.

De vereniging ondersteunt tevens bepaalde goede doelen en menslievende projecten op eigen bodem, door schenkingen aan verenigingen en instellingen die zich inzetten voor onder meer minder bedeelde leerlingen in technische scholen.

Behoren ook tot haar doelstellingen: het promoveren van studies en de kennis van etnografie, geschiedenis en kunstgeschiedenis, het bevorderen van het opzoekingwerk in diverse instellingen. Het materiële en immateriële patrimonium helpen te inventariseren en te documenteren, en in museale condities te bewaren voor komende generaties, Wetenschappelijke, culturele en interculturele vriendschappen en uitwisseling te bevorderen.

Het organiseren van conferenties, debatten, informatieve en educatieve sessies, multimedia projecties en het verlenen van literaire en technische bijstand. Dit zowel voor particulieren als voor ondernemingen, en voor scholen en culturele centra, nutinstellingen alsook voor officiële instanties en andere vzw, met werkingen die kaderen in één van onze doelstellingen.

Het nemen en ondersteunen van initiatieven, projecten en realisaties van de Etnografische Verzamelingen van de Universiteit Gent. Het bevorderen van de museumwerking in al haar facetten.

Samenwerking met musea, andere universiteiten, officiële instanties en culturele verenigingen in binnen en buitenland. Kennis te bevorderen en laagdrempelig aan te bieden.

Deze opsomming is richtinggevend, doch niet beperkend. Er dient ook rekening gehouden te worden dat al deze doelstellingen niet dienen te worden toegepast in hetzelfde lopende jaar,

Artikel 5. Werking

Niemand in vereniging heeft een bezoldigde functie, allen zijn zuiver vrijwilligers. Inkomsten worden gegenereerd door Ledenbijdragen, mecenaat en giften, subsidies en sponsoring, verkoop van materiaal met ons logo en de vergoeding van onkosten voor het realiseren van naslagwerken en brochures, studies en expertises, Deze inkomsten dienen bijzonderlijk om onze werkingskosten te kunnen dekken en aankoop van materiaal, bijvoorbeeld films en documenten, huur van zaten, benodigdheden voor tentoonstellingen en evenementen, en aile onkosten hieraan verbonden. Met het oog op het realiseren van het maatschappelijke doel kan de vereniging ook eventueel daden van koophandel stellen. Projecten worden ook bijkomend gerealiseerd door oproep tot fondsenwerving en gerichte acties gedurende culturele of sociale manifestaties en organisaties (bijvoorbeeld gedurende een rommelmarkt of een culinair gebeuren).

Titel III  Leden en lidmaatschap

Afdeling 1, Toetreding

Artikel B. Soorten leden

Vaste leden

Er kunnen vaste en toegetreden leden tot de vereniging behoren. Het aantal vaste leden moet minstens twee meer dan de raad van bestuur bedragen. Ais vast lid kan tot de vereniging toetreden: ieder natuurlijk persoon die voldoet aan de voorwaarden van het huishoudelijk reglement. Op voorstel van de raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

beslist de algemene vergadering bij gewone meerderheid of een kandidaat-lid vast lid kan worden van de vereniging. Enkel de vaste leden zijn actief lid met stemrecht op de algemene vergadering die op haar beurt onderworpen is aan de wetten met betrekking tot de vzw. De lijst van de vaste leden bevindt zich op de maatschappelijke zetel. Alle bestuursleden worden uit de vaste leden gekozen. Er moeten steeds minimum vijf vaste leden zijn. Vaste leden verleent de wet toepasselijke rechten en plichten. Zij bezitten de ruimste rechten binnen de vzw, waaronder inzage in de boekhoudkundige stukken en stemrecht op de agemene vergadering.

Toegetreden leden

Toegetreden leden genieten enkel rechten die hun gebeurlijk in het huishoudelijk reglement werden toegekend. Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur ais zodanig wordt aanvaard. Dit gebeurt na aanbreng van een kandidaat-lid door een volwaardig vast lid of toegetreden lid van de vereniging die deze kandidatuur ondersteunt onder vorm van peterschap. De raad van bestuur zal evalueren of de persoon voldoende beantwoord aan het profiel van ethiek, vlotte omgang en respect voor de privacy en het individu. Alsook of de instelling van de persoon strookt met de moraal en enige bedoeling de doelstellingen van de vereniging te ondersteunen. Het bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing beroepen op de voorschriften zoals die zijn opgenomen in huidige statuten en het huishoudelijk reglement. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Artikel 7. Soorten lidmaatschap

Familiaal of individueel lidmaatschap

Daar het in de eerste plaats gaat om een vriendenvereniging in een familiale geest, is het logisch dat er een sociale familiale formule van lidmaatschap bestaat. Alle leden (vanaf 16 jaar) met een familiale band die onder hetzelfde dak leven kunnen dus genieten van dit sociaal lidmaatschap (maar ook studenten die ergens op kot zitten). Bij een vast lid, kunnen de leden die onder hetzelfde dak leven echter ook beschouwd worden als individuele toegetreden leden indien zij dit zelf wensen, en ter steun van de doelstellingen verkiezen voor een individueel lidgeld. Hetzelfde geldt trouwens voor toegetreden leden.De maximum bijdrage voor gewoon vast lidmaatschap of toegetreden lidmaatschap werd vastgesteld op 49 euro.

Beschermend lidmaatschap

Zowel de vaste ais toegetreden leden kunnen individueel of familiaal een beschermend lidmaatschap aangaan. Deze vorm van lidmaatschap houdt gewoon in dat men in kwestie de vereniging bijkomend financieel wenst te steunen. Dit, door een vastgestelde vrijwillige hogere bijdrage te betalen voor het jaarlijks lidmaatschap. Hiermee verschaft men het collectief van de leden financiële bijstand voor het bewerkstelligen van haar werkingsmiddelen, om de doorgroei van haar doelstellingen te bevorderen, en deze naar de toekomst beter te kunnen beschermen en veilig te stellen, Wat hem/haar/hen individueel de titel verleent van beschermend lid en als dusdanig wordt ingeschreven in de notulen van de vereniging. De maximum bijdrage voor beschermend lidmaatschap werd vastgesteld op 249 euro.

Donateurs

Donateur wordt men door sporadisch de vereniging financieel te steunen vanaf een vastgesteld bedrag, daar de persoon in kwestie die zowel vast ais toegetreden lid kan zijn daartoe de middelen heeft en zo nadrukkelijk de wens uit, om de werkingsmiddelen te bevorderen voor de verdere doorgroei en uitbouw van de vereniging, of door het steunen van een bepaald project wat hem/haar de titel verleent van donateur. Elk jaar dat de persoon in kwestie een storting doet is hij dusdanig ingeschreven in de notulen. De maximale jaarlijkse bijdrage voor het donateurschap werd vastgesteld op 24.999 euro. Sporadische schenkingen maximum 1000 euro per keer.

Sponsors

In principe zal de vereniging werken zonder sponsoring. Maar ais dit toch het geval zou zijn, zullen particulieren en ondernemingen die ons onder andere financieel zouden willen steunen door middel van sponsoring bijvoorbeeld via onze communicatiekanalen (website & mailverkeer) worden beschouwd als toegetreden leden. Zij genieten in ruil een beperkte publiciteit. Deze beperktheid wordt contractueel opgesteld, en is zo geregeld dat zij nooit buiten proportie wordt weergegeven. Er worden in ruil nooit ledenbestanden geleverd, en geen demonstratie avonden of andere commerciële technieken, bedoeld om leden te lokken, toegestaan. De sponsors die worden aanvaard doen dit uit sympathieke overweging met de zuivere bedoeling onze doelstellingen te steunen en mogen geen enkele andere vorm van tegenprestatie eisen dan hun benaming, (eventueel hun logo als dit in de overeenkomst is opgenomen ) en hun hoedanigheid, voorgegaan van de zin "met dank aan onze sponsor(s):'. Het gaat dus enkel om een zuivere sympathieke tijdelijke verbintenis zonder actief lidmaatschap voor de periode van één jaar, -periode die eventueel hernieuwd wordt, of voor één specifiek bepaald evenement. Sponsors hebben bijgevolg geen stemrecht op de algemene vergadering. Zij betalen een som gelijk aan het beschermend lidmaatschap in voege.

Sympathisanten

Zijn als sympathisanten bestempeld: personen die belangstelling hebben voor bepaalde van onze doelstellingen, of activiteiten. Zij worden ondergebracht ais leden van The Ladies & Gentlemen Totem Pole Lounge Club. Wanneer zij deelnemen aan activiteiten van de vereniging, onderschrijven zij automatisch aan de statuten en het reglement van interne orde. Sympathisanten hebben begrijpelijker wijze geen stemrecht op de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

algemene vergadering, daar zij enkel bijdragen tot een sporadische of gedeeltelijke ondersteuning van bepaalde van hun eigen interessesferen.

Erepanel

Het erepanel wordt gevormd door personen die de vereniging genegen zijn. Het gaat om een erelidmaatschap, voor mensen die iets uitzonderlijk hebben gepresteerd dat kadert in onze doelstellingen of die een voorbeeldfunctie bekleden en die in het verleden hebben bijgedragen aan de uitbouw van onze doelstellingen en op deze manier onze waardering hebben verworven. Deze natuurlijke personen kunnen worden voorgedragen door een lid van de raad van bestuur. Het is de voorzitter die echter de beslissing neemt in zijn taak als vertegenwoordiger van de morele en toepasselijke erfenis van de initiële instelling ervan. Ereleden betalen geen specifiek lidgeld tenzij zij dit zelf wensen, zij worden beschouwd ais toegetreden leden. Daar zij ook een soort voorbeeldstatus genieten, onderwerpen zij zich aan de huidige statuten en het huishoudelijk reglement. Zij hebben geen stemrecht op de algemene vergadering, door het feit dat zij dikwijls onmogelijk aanwezig kunnen voor diverse redenen.

Partner(s) in cultuur

Partner(s) in cultuur betreft natuurlijke personen of rechtspersonen met wie wij een bevoorrechte relatie hebben ontwikkeld in verband met culturele uitwisseling, in gezamenlijke projecten of in gedeelde doelstellingen. Of met wie wij bepaalde technische en administratieve kennis delen en elkaar onderlinge bijstand verlenen, en eveneens eventuele uitwisseling van ledenbladen en documentatie, iet ais toegetreden leden hebben zij geen stemrecht. Wei kan worden beslist door het bestuur bepaalde personen voordelen te laten genieten, zoals gratis toegang tot één of meerdere activiteiten

Afdeling 2  Lidgeld

Artikel 8. Jaarlijkse bijdragen voor lidmaatschap

De jaarlijkse bijdragen en de vervaldag worden bepaald door de Algemene vergadering.

Artikel 9. Uitzonderlijke maatregel.

De voorzitter van het bestuur kan beslissen door middel van eigen voordracht, uitzonderlijk een gratis proeflidmaatschap toe te kennen aan een potentieel toegetreden lid, voor een termijn van drie maand tot één jaar.

Afdeling 3  Uittreding, ontslag, schorsing, inzagerecht en teruggave

Artikel 10. Uittreding, ontslag, schorsing

Ieder lid kan zich op ieder ogenblik terugtrekken uit de vereniging, door middel van een e-mail of brief gericht tot de raad van bestuur in de persoon van de voorzitter. Een lid dat niet meer voldoet aan de voorwaarden gesteld door de statuten en het huishoudelijk reglement wordt beschouwd als ontslagnemend te zijn. Daardoor verliest hij alle voordelen van het lidmaatschap.

Een lid kan slechts uitgesloten worden door bekrachtiging op de algemene vergadering of op een buitengewone algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen. Het lid dat zijn jaarlijkse bijdrage niet heeft betaald, twee weken na de vervaldag wordt hierdoor geacht geen deel meer wensen uit te maken van de vereniging en wordt dus geschorst tot hij zich in regel stelt, De voordelen die het lid eventueel heeft mislopen door achterstand van betaling, kunnen echter niet meer worden opgevorderd.

Artikel 11. Inzagerecht en teruggave

Alle actieve leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, evenals alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, en van de raad van bestuur of van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken. Daartoe richten zij een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur, met wie zij een datum en het uur van de raadpleging van de documenten en stukken overeenkomen. Het ontslagnemend geschorst of uitgesloten lid, alsook erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid hebben geen enkel recht op de tegoeden van de vereniging, Zij mogen noch om lijsten, uittreksels of rekeningverslagen verzoeken of vorderen, noch om verzegeling, of gelijk welke inventaris, en kunnen nooit teruggave of vergoeding eisen van gestorte bijdragen of gedane inbreng.

Titel IV  Samenstelling van het bestuur, beheer en dagelijks bestuur, bevoegdheden, delegatie

Artikel 12, samenstelling van het bestuur

De vereniging wordt beheerd door een bestuur samengesteld uit minstens drie personen, gekozen onder de vaste leden, benoemd en later eventueel bestendigd door de algemene vergadering voor een onbeperkte termijn en kunnen door haar ook worden afgezet. Dit zijn een voorzitter, secretaris en penningmeester. Maar deze kunnen worden bijgestaan door bijkomende bestuursleden in toegevoegde functies en worden verkozen op de algemene vergadering. Ook hun mandaat beslaat een onbeperkte termijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 13. Macht en bevoegdheden

De algemene vergadering verleent het bestuur de meest uitgebreide macht voor het algemeen bestuur en het beheer van de vereniging, en een algemene bevoegdheid bij uitvoering van beslissingen en de vertegenwoordiging van de vereniging, Bovendien beschikt het bestuur over een restbevoegdheid. Verder is de raad van bestuur bevoegd voor aile aangelegenheden die de wet niet aan de algemene vergaderingen verleent en ziet toe op de toepassing van het huishoudelijk reglement,

Artikel 14, Beheer en dagelijks bestuur

De raad van bestuur vergadert na bijeenroeping door de voorzitter, minstens vier maal per jaar, en zoveel als dit vereist is voor het beheer van de belangen van de vereniging of op schriftelijk verzoek van minstens twee van de bestuurders geadresseerd aan de voorzitter,

Het bestuur handelt als een college. De voorzitter legt de voorstellen uit en vraagt dan extra aandacht voor bepaalde punten, De voorzitter kan steeds via e-mail een zogenaamde conference cals organiseren voor praktische zaken die kleine handelingen en verrichtingen betreffen of die door dringendheid van toepassing zijn voor het dagelijks bestuur. Aile bestuursleden worden hierbij gecontacteerd en verzocht hun advies of fiat voor de werking te verlenen. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend,

Artikel 15. Bezoldigingen en prestaties, persoonlijke verplichtingen

Alle leden van de vereniging zijn zuivere vrijwilligers en worden dus nooit voor enige prestatie vergoedt. Dit geldt vanzelfsprekend evenzeer voor de bestuursleden die dit mandaat kosteloos uitvoeren. De bestuurders gaan in hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen enkele persoonlijke verplichting aan. Zij hebben wel de verantwoordelijkheid en de plicht blijk te geven van toewijding en waakzaamheid, m.a.w. te handelen als "een goede huisvader", zoals voorzien in de wetgeving rond de vzw's, Benoeming en ontslag van een bestuurder worden zo spoedig mogelijk aangepast en in het Belgisch Staatsblad bekend gemaakt.

Artikel 16. Vacatures

Bij vacature van een mandaat kan een vast !id zijn kandidatuur stellen. Hij zal dit doen op de algemene vergadering, waar hij ze publiek zal verdedigen. Het bestuur kan ook een geschikte kandidaat naar voor schuiven wiens kandidatuur zij zullen verdedigen.

Deze regel geldt ook voor de raadsleden (zie artikel 21). Bij ontstentenis kan een bijgetreden lid zijn kandidatuur stellen om vast !id te worden. Raadsleden hebben een informatieve en raadgevende functie die het bestuur ondersteunen

Artikel 17. Benoeming door geval van overmacht

In geval van onmogelijkheid tot uitvoering van het mandaat van een bestuurslid door overmacht, kan een voorlopig bestuurslid worden gekozen uit vaste leden, Dit wordt door de algemene vergadering of een buitengewone algemene vergadering bekrachtigd of verworpen. Hij voltooit in dit geval de termijn van het mandaat van het bestuurslid dat hij vervangt, of voor de periode van de overmacht indien deze tijdelijk zou zijn.

Artikel 18. Overname van een werkmandaat

Indien een bestuurslid zijn werkmandaat niet meer kan nakomen in de praktijk, kunnen de overige bestuursleden beslissen zijn taak over te nemen of te verdelen. Het bestuur moet een garantie geven op de stabiliteit van uitvoerbaarheid van hun functie. Er mogen geen remmingen komen op de werking, en er dient zo snel mogelijk overgegaan te worden naar een oplossing, Indien dit bestuurslid zelf geen garantie meer kan geven om zijn taak te blijven uitvoeren, zal de voorzitter in zijn hoedanigheid van stichtend lid uit de vaste leden iemand zoeken die deze taak aanvaard en in uitvoerende titel deze functie zal uitoefenen. En hij zal een raadpleging van de vaste leden organiseren en peilen naar hun fiat voor zijn/haar kandidatuur, Op de eerstvolgende algemene vergadering wordt dan de wissel voorgesteld en bekrachtigd of verworpen.

Artikel 19. Bevoegdheden

Belangrijke handelingen die door het bestuur in zijn hoedanigheid zijn goedgekeurd, en opgetekend in de notulen, buiten deze behorende tot de algemene vergadering, of die behoren tot de goede werking in het algemeen hoeven geen staving aan derden, daar bestuursleden deze taak uitoefenen in eer en geweten en naar best vermogen.

De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet, de statuten en het huishoudelijk reglement uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur maakt een huishoudelijk reglement op dat door de algemene vergadering wordt goedgekeurd, en ziet toe op de toepassing ervan. De uitreksels die moeten voorgelegd worden en al de andere wettelijke akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter of bij diens ontstentenis door de secretaris. Het bestuur treedt in rechte op, in naam van de vereniging, als eiser en als verweerder, op vervolging of benadeling van haar voorzitter of van een ander bestuurslid, of van misbruik van haar doelstellingen door derden.

. + r

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Door de bestuursleden worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun mandaat; hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdrachten en uitvoeringen van de werkingen naar de regel van de statuten algemene vergadering en het intern reglement.

Artikel 20. Beheer van de rekeningen

Voor het beheer van de rekeningen moeten minstens drie bestuursleden volmacht hebben. Het gaat om de voorzitter, de penningmeester en de secretaris. Zij kunnen elk afzonderlijk handelen voor de noden van de vereniging.

Artikel 21. Assistentie aan het bestuur: raadsleden met of zonder mandaat

Het bestuur kan beroep doen op gemandateerde raadsleden. Dat wil zeggen dat deze zelfstandig taken kunnen uitvoeren die het bestuur hen heeft opgedragen, waardoor zij ruimte krijgen voor efficiënte uitvoering. Deze worden uitgevoerd in eigen verantwoordelijkheid en berusten op het gestelde vertrouwen en naleven van de regels en de ethiek hiervan in eer en geweten, Consultatieve raadsleden hebben geen eigen macht tot uitvoering, Hun rol bestaat erin om een functie te vervullen die getinkt is aan de uitvoering tijdens bepaalde evenementen, hun waardevolle ervaring is informatief en consultatief en draagt bij tot een betere dienstverlening aan het algemeen welzijn van allen,

Raadsleden hoeven niet aanwezig te zijn op bestuursvergaderingen. Hun taken zijn specifiek gericht en hun informatie kan gebeuren via e-mail of telefonisch, of op werkvergaderingen met de voorzitter, die hun spreekbuis zal zijn bij de andere bestuursleden.

Artikel 22. Schenkingen en wervingen

De voorzitter is gemachtigd, ten voorlopige of definitieve titel, de giften te aanvaarden die aan de vereniging worden geschonken op aangeven van bestuursleden en gemandateerde raadsleden. De secretaris zal dan alle nodige formaliteiten vervullen om deze te verkrijgen. Het is de primordiale taak van alle bestuursleden om werkingsmiddelen aan te brengen, en via introductie vaste en bijgetreden leden te werven en sympathisanten voor onze acties.

TITEL V. ALGEMENE VERGADERING

Afdeling 1 Samenstelling, aanwezigheid en bevoegdheden

Artikel 23. Samenstelling en aanwezigheid

De algemene vergadering is enkel samengesteld uit vaste leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter,

bijgestaan door de andere leden van het bestuur. Maar alle leden worden uitgenodigd aanwezig te zijn.

Artikel 24. Bevoegdheden en agenda

Bevoegdheden

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de bevoegdheden die haar

uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet en door haar statuten.

Behoren tot deze bevoegdheid:

1° De wijziging van de statuten en het eventuele interne reglement.

2° Bekendmaking, benoeming, wijziging van de bestuursleden en raadsleden

3° Bekendmaking van peterschap, of cntslag of schorsing van leden,

4° Doelstellingen en activiteiten van het verleden en toekomende jaar.

5° Goedkeuring van de begroting en van de rekeningen.

6° Vrijwillige ontbinding van de vereniging.

Tevens is zij wettelijk bevoegd voor de benoeming en afzetting van de eventuele commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders, de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk en alle andere gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Agenda

De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht. Behalve de gevallen voorzien in de wetten met toepassing op de vzw, kan de vergadering ook geldig beraadslagen over punten die eventueel niet op de agenda zijn vermeld, doordat zij te recente feiten behelzen die niet meer konden worden opgenomen in de oproeping. Elk voorstel ondertekend door minstens 1/20e van de vaste leden kan punten toevoegen aan deze agenda.

Afdeling 2 Oproep, frequentie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 25. Oproep

De algemene vergadering of de bijzondere of buitengewone algemene vergadering wordt opgeroepen door het bestuur door middel van e-mail, de website of gewone brief of eventueel via telefoon, minstens acht dagen voor de vergadering plaatsvindt.

De taal van de vergadering is het Nederlands, maar essenties ervan kunnen op aanvraag in het Frans en het Engels ook vertaald worden al naar gelang de aanwezigheid van vaste leden uit deze taalgroep of speciale genodigden die hiervoor vijftien dagen voor de oproepingsdatum een

verzoek indienden.

Artikel 26. Frequentie

De algemene vergadering moet éénmaal per jaar worden bijeengeroepen op een afgesproken datum.

Artikel 27. Bijwoning en lastgeving stemrecht

Bijwoning

De vergadering mag ook worden bijgewoond, buiten door de vaste leden, tevens door toegetreden leden, sympathisanten en Kandidaten voor een vast lidmaatschap maar deze spelen enkel een passieve rol in de algemene vergadering en hebben geen recht om zaken op de agenda te plaatsen, antwoorden te vragen of stemrecht. Zij verbinden er zich echter toe een voorbeeldig gedrag en wellevendheid te betonen die in de vereniging gangbaar zijn.

Lastgeving stemrecht

Een vast lid kan zich laten vertegenwoordigen door een lastheb ber, zelf ook vast lid, door middel van een email of een brief naar de voorzitter, cc de secretaris. Dit schrijven dient uiteindelijk drie dagen voor de algemene vergadering in het bezit te zijn van het bestuur.

Artikel 28. Besluiten

Besluiten worden bij eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen genomen, Bij eventuele gelijkheid van pro en contra van stemmen, geeft de stem van de voorzitter van de vergadering of zijn vervanger de doorslag. Er zal echter steeds naar een consensus worden gezocht opdat dit voorval ais uitzonderlijk zou worden toegepast. indien de algemene vergadering cmtrent een punt beslist heeft kan de raad van bestuur dit niet opnieuw op de agenda plaatsen. De besluiten van de algemene vergadering worden in een beknopt verslag genotuleerd door de secretaris, of de voorzitter en worden gehouden op de maatschappelijke zetel, er wordt ook een informatieve mail opgestuurd naar alle leden.

Artikel 29. Aanpassingen aan de statuten

Opdat een algemene vergadering op geldige wijze een beslissing kan nemen over een statutenwijziging, moet ten minsten 2/3e van de vaste leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn via mandaat. Elke wijziging van de statuten moet binnen een aanvaardbare termijn van hun dagtekening worden bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad.

Indien dit bepaalde quorum niet kan worden bereikt, zal er een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen, die dan kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vaste en toegetreden leden. Er moeten tussen de twee vergaderingen minstens vijftien dagen zitten.

Artikel 30, Aanwezigheidsfiche

Op elke algemene vergadering of buitengewone algemene vergadering zal de secretaris een

aanwezigheidsfiche bijhouden van de vaste leden.

Artikel 31. Algemene bepalingen

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar. Een beknopt verslag van de rekeningen van het verlopen jaar zullen onderworpen worden aan de goedkeuring van de jaarlijkse algemene vergadering en worden aangebracht op basis van het gedetailleerde rapport van de penningmeester, die het zelf zal voorstellen of bij ontstentenis bij overmacht door de voorzitter.

Artikel 32. Communicatie en ledenbestand

Een werkgroep onder leiding van de voorzitter, wiens namen in de notulen zijn opgenomen houdt zioh bezig met de website, Allen hebben zich schriftelijk verbonden om aan een strikte ethiek te onderschrijven, waarbij de privacy en de maximale bescherming van derden wordt nagestreefd. Dit geldt ook voor de communicatie via email naar de leden toe, en geschiedt steeds onder BCC. Alle bestuursl. eden hebben een document getekend dat het protocol en de richtlijnen omvat in verband met het ledenbestand. Dit document dient opgeslagen te worden in de notulen. Bij samenstelling van een nieuw bestuur, dient een nieuw aangepast document te worden opgemaakt en ondertekend door de nieuwe bestuursleden en opgeslagen in de notulen.

Afdeling 3 Buitengewone Algemene Vergadering.

Artikel 33. Bijeenroeping

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door minstens 1/5e van de vaste leden of op aanvraag van de voorzitter voor het bestuur, Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur, en de plaats vermeld in de oproeping. Alle leden kunnen op uitnodiging van de voorzitter hierop worden uitgenodigd. De

secretaris of de voorzitter maakt van de besluiten een beknopt verslag op.

TITEL VI - Ontbinding van de vereniging

Vereffenaars

De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of wijzigingen van de statuten, indien de lopènde bepalingen van de wettelijke artikelen in verband met verenigingen zonder winstoogmerk worden nageleefd. in geval van ontbinding van de vereniging, benoemt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars; zij bepaalt hun bevoegdheid en de ratio van de verdeling van de netto activa van het patrimonium die aan de begunstigden moet worden overgemaakt.

Begunstigden

De verkozen begunstigden zijn opgenomen in de notulen van de vereniging in een bepaalde volgorde die beslist werd door algemene vergadering. Deze kunnen echter worden gewijzigd, door bepaalde redenen, zoals het feit dat zij niet langer bestaan, of dat hun doelstellingen zijn gewijzigd of zij niet langer beantwoorden aan het gestelde profiel. Deze finale besluiten en de naam, het beroep en het adres van de vereffenaar(s) moeten worden bekendgemaakt in het Belgisch staatsblad. Zij moeten voldoen aan minstens één van de gelijkaardige doelstellingen die de vereniging in het vaandel droeg.

TITEL VII  Bestuursmandaten

Door een wissel in de bestuursmandaten van de V.Z.W werd een buitengewone algemene vergadering gehouden die unaniem besliste over ondergenoemde benoemingen.

Werden aangesteld als bestuursleden voor een onbepaalde termijn.

Voorzitter en stichtend lid: Robert Dieleman (onveranderd en verlengd mandaat) Ledebaan 91, 9300  Aalst, geboren te Etterbeek op 15/07/1950 - gepensioneerd

Vice-voorzitter: Dr Pauline Van der Zee (onveranderd en verlengd mandaat) lepenstraat 17, 9000- Gent, geboren te Workum (NL) op 04/04/1957 - wetenschapper

Secretaris: Hugo Van Haudt (onveranderd en verlengd mandaat), Ouden Dendermondse Steenweg 257, 9300 Aalst, geboren te Aalst op 15/03/1960 - bediende

Penningmeester en stichtend lid: Odette Van den Broeck (onveranderd en verlengd mandaat) Ledebaan 91, 9300  Aalst, geboren te Aalst op 05/07/1953 -- bediende

Coördinator: Lucien De Cubber, nieuw mandaat) Nederstenkouter 10, te 9660  Neder Brakel, geboren te Opbrakel op 05/05/1953 - bediende

Bovengenoemden zijn vaste leden die deze mandaten en functies hebben aanvaard zoals hoger bepaald in deze statuten,

Alles wat in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorzien werd, zal worden geregeld door de wet. Opgemaakt en verleden te Aalst op 29/03/2014

Rober ert Dhofe 9 m Û4761646t716

L+:áubaan 8183Q0 AALST

a Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge



15/09/2014
ÿþ MOD 2.2

cr,

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

-'s- na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik 9 vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

11111111t1jJ1,I.t1j1).1] 1110

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

RECHANK VAN KOOPHANDEL GENT

- 4 SEP. 2014

AFDELlNpeDERMONDE

Ondernemingsnr : 0460.050.504

Benaming

(voluit) THE RAIN BIRD Belgische Vereniging voor Etnografie van Noord Amerika

(verkort) :

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Ledebaan 91 - 9300 Aalst

Onderwerp akte Statutenwijziging 1.k.v. hervorming gerechtelijke arrondissementen

Uittreksel uit de akte:

De vereniging heeft kennis genomen van de hervorming van de gerechtelijke arrondissementen in België sinds 1 april 2014.

Artikel 3 wordt in het Kader van die hervorming aldus gewijzigd als volgt:

De maatschappelijke zetel bevindt zich te Aalst 9300 te Ledebaan 91, Gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen.

Elke nieuwe wijziging van de maatschappelijke zetel kan slechts worden goedgekeurd op de algemene vergadering.

Te Aalst, op 13 augustus 2014,

Dieleman Robert Voorzitter Van Haudt Hugo Secretaris Van den Broeck Odette

Penningmeester

09/11/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

iu 1110111.1116 11.!111,111111

BRUSSEL

a fi ut 2011

Griffie

Ondernemingsar : 0450.050.504

Benaming

(voluit) : THE RAIN BIRD FOUNDATION

BELGISCHE VERENIGING VOOR ETNOGRAFIE VAN NOORD-AMERIKA VZW

(verkort) : THE RAIN BIRD

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Jean Baudouxstraat 6, 1090 Brussel, België

Onderwerp akte : WIJZIGINGEN VAN DE STATUTEN-WIJZIGING VAN DE

MAATSCHAPPELIJKE ZETEL ONTSLAGNEMINGEN EN BENOEMINGEN - WIJZIGINGEN VAN DE DOELSTELLINGEN

Algemene vergadering van 01/07/2011

THE RAIN BIRD, BELGISCHE VERENIGING VOOR ETNOGRAFIE VAN NOORD-AMERIKA VZW

Culturele, wetenschappelijke en educatieve vereniging zonder winstoogmerk

Belgisch Staatsblad 7375/93 Ondernemingsnummer 0450.050.504

Onder de beschermheerschap van de culturele diensten van de Ambassades van de Verenigde Staten

van Amerika, Canada

en de Vertegenwoordiging van het Groenlandse Zelfbestuur

WIJZIGINGEN VAN DE STATUTEN-WIJZIGING VAN DE MAATSCHAPPELIJKE ZETEL ONTSLAGNEMINGEN EN BENOEMINGEN - WIJZIGINGEN VAN DE DOELSTELLINGEN

TITEL I -- Benaming, logo, zetel

Artikel 1 Officiële benaming: THE RAIN BIRD Belgische Vereniging voor Etnografie van Noord Amerika VZW, afgekort The Rain Bird VZW

Bijkomend tot verduidelijking van onze werking zullen volgende meldingen steeds worden weergegeven, na. de officiële benaming:

Culturele, wetenschappelijke en educatieve vereniging zonder winstoogmerk

Onder het beschermheerschap van de culturele diensten van de ambassades van de Verenigde Staten van;

Amerika, Canada en de Vertegenwoordiging van het Groenlandse Zelfbestuur,

daar voorheen de vereniging enkel een zuiver cultureel oogmerk had.

Ook alle andere vertalingen van deze benaming gelden alsook hun duiding tot de werking en de beschermheerschappen en melding dat het om een vzw gaat.

De vereniging is een vriendenvereniging opgericht voor onbeperkte duur. Deze werd stilgelegd o.m. door ziekte en het overlijden van haar vice-voorzitter, en enkele andere leden en is nu eindelijk weer opgestart.

Het logo en de benaming werden in 1983 ontworpen door stichtend lid Robert Dieleman en blijven zijn eigendom. Het logo beeldt een motief uit van Pueblo potwerk dat bekend staat als "The Rain Bird". De kleur (gebrande Sienne) geeft de relatie aan met het element aarde en het potten bakken. De eerste cirkel verwijst; naar de verbondenheid van de leden onderling en de oorspronkelijke volkeren van Noord-Amerika, de brede: cirkel staat voor onze relatie met de planeet en het milieu, en stelt van bovenuit gezien een "olla", een buikige, waterkruik voor met in het midden onze doelstelling etnografie van Noord-Amerika. De merel is een goed omen,: daar hij voorspeller is van regen, en water, zonder hetwelk elke vorm van leven onmogelijk zou zijn. Hij is ook een teken van gemoedelijke sociale omgang. Zijn liefelijke zang is een boodschap van hoop en blijheid,; eigenschappen die de leden van de vereniging nauw aan het hart liggen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handte ening.

11 VD o r~. 2. -rT

~ 6tm~t Dï~A~) `"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 2. Maatschappelijke zetel:

Door besluit op de laatste Algemene Vergadering is de maatschappelijke zetel overgeheveld van Jette-1090 Brussel, Jean Baudouxstraat, 6 naar Aalst  9300 te Ledebaan, 91. Gerechtelijk arrondissement: Dendermonde

Elke nieuwe wijziging van de sociale zetel kan slechts worden goedgekeurd op de algemene vergadering. TITEL Il - Doelstellingen

Artikel 3. Onze vereniging heeft tot doel:

Bescherming en promotie van het publiek en privaat patrimonium, aangaande etnografie, archeologie, geschiedenis en de traditionele oude en hedendaagse kunst van de "Native Americans" ter verduidelijking: de indianen en de eskimo's van Noord-Amerika. Maar tevens ons eigen Belgisch cultureel, materieel, intellectueel erfgoed en patrimonium komen ook aan bod.

Het ondersteunen en promoten van liefdadigheidwerk, door middel van materiele steun aan menslievende organisaties of personen die zich inzetten vaar een betere leefwereld zoals wezenopvang en pleeggezinnen, sociale en culturele omkadering, scholing en vorming, liefst individuele families of kleinschalige organisaties voor en door de autochtone volkeren van Noord-Amerika. Dit word betiteld met Native North-American Orphan and Foster Aid Project, en kan één of meerdere van deze doelstellingen beogen.

Het opzetten en deelnemen aan tentoonstellingen en culturele evenementen. Het streven naar correcte informatie, vanuit het standpunt dat geen enkele gemeenschap superieur is aan een andere, en dat deze van de "Native People" hun eigen plaats bekleden in onze universele culturele erfenis en filosofie.

Het promoveren van studies en de kennis van etnografie in het algemeen, het bevorderen van het opzoekingwerk in diverse instellingen. Het materiële en immateriële patrimonium te helpen inventariseren en te documenteren, en in museale condities te bewaren voor komende generaties. Wetenschappelijke, culturele en interculturele vriendschappen en uitwisseling te bevorderen.

Het organiseren van conferenties, debatten, informatieve en educatieve sessies, multimedia projecties en het verlenen van literaire en technische bijstand. Dit zowel voor particulieren als voor ondernemingen, en voor scholen en culturele centra, nutinstellingen alsook voor officiële instanties en andere vzw. met werkingen die kaderen in één van onze doelstellingen.

Het nemen en ondersteunen van initiatieven, projecten en realisaties van de Etnografische Verzamelingen van de Universiteit Gent. Het bevorderen van de museumwerking in al haar facetten.

Samenwerking met musea, andere universiteiten, officiële instanties en culturele verenigingen in binnen en buitenland. Kennis te bevorderen en laagdrempelig aan te bieden.

Niemand in vereniging heeft een bezoldigde functie, allen zijn zuiver vrijwilligers. Inkomsten worden gegenereerd door ledenbijdragen, mecenaat en giften, subsidies en sponsoring, verkoop van materiaal met ons logo en de vergoeding van onkosten van het realiseren van naslagwerken en brochures, studies en expertises. Deze inkomsten dienen bijzonderlijk om onze werkingskosten te kunnen dekken en aankoop van materiaal, bijvoorbeeld films en documenten, huur van zalen, benodigdheden voor tentoonstellingen en evenementen, en alle onkosten hieraan verbonden. Met het oog op het realiseren van het maatschappelijke doel kan de vereniging ook eventueel daden van koophandel stellen.

Informatie geschiedt voornamelijk via het ledenblad "e-bulletin". Het ledenblad zal bijvoorbeeld bepaalde voorwerpen uit verzamelingen belichten, artikels over bepaalde onderwerpen brengen, lopende en komende tentoonstellingen in binnen en buitenland aankondigen, en berichten over andere doelstellingen die wij ondersteunen. Ook onze planning en kennisgeving van alles wat reilt en zeilt in de vereniging en over reizen of ervaringen van onze leden zelf. In dit digitale ledenblad kan ook ruimte worden voorzien voor nutverenigingen en liefdadigheidsprojecten en instellingen. Daarnaast kan informatie worden verspreid via andere kanalen zoals onze website. Zowel het blad als de website hebben een redactiecomité van vrijwilligers en vaste of tijdelijke auteurs. De vereniging kan optreden als uitgever van literaire, wetenschappelijke, muzikale en audiovisuele werken. Er worden jaarlijks een paar vergaderingen gehouden zoals banketten en open ledenvergaderingen voor onderling sociaal contact en bespreking van onze werking en doelstellingen. Alle leden worden hierop uitgenodigd.

Deze opsomming is richtinggevend, doch niet beprekend. Er dient rekening gehouden te worden dat al deze doelstellingen niet dienen te worden toegepast in hetzelfde lopende jaar.

Titel III  Leden

2L

12\0 qebyt-r vec Q. 7.; T`rea. .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Afdeling 1 - Toetreding

Artikelen 4, 4bis en 4ter

Er kunnen vaste en toegetreden leden tot de vereniging behoren. Het aantal vaste leden moet minstens twee meer dan de raad van bestuur bedragen. Als vast lid kan tot de vereniging toetreden: ieder natuurlijk persoon die voldoet aan de voorwaarden van het huishoudelijk reglement. Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering bij gewone meerderheid of een kandidaat-lid vast lid kan worden van de vereniging. Enkel de vaste leden zijn volwaardig lid met stemrecht op de algemene vergadering, onderworpen aan de wetten met betrekking tot de VZW. Bijgetreden leden hebben enkel rechten die hun gebeurlijk in het huishoudelijk reglement werden toegekend. Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften zoals die zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement. De lijst van de vaste leden wordt jaarlijks neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel waar de vereniging haar zetel heeft.

Daar het in de eerste plaats gaat om een vriendenvereniging in een familiale geest, is het gebruikelijk dat het om een familiale lidmaatschap gaat. Bij een vast lid, kunnen de leden die onder hetzelfde dak leven beschouwd worden als bijgetreden leden indien zij dit zelf wensen. Alle leden worden geworven door middel van introductie via peterschap van een van de vaste leden die het lidmaatschap voorstelt aan de raad van bestuur. Het lidmaatschap kan voor o.m. organisatorische redenen beperkt worden tot een maximaal aantal.

Artikel 4. Vaste leden. toegetreden leden, sponsors, abonnees, ereleden (Board of Honor) , service leden (bevoorrechte partners)

Vaste leden en toegetreden leden

Vaste leden verleent de wet rechten en plichten. Zij bezitten de ruimste rechten binnen de vzw, waaronder toegang tot de boekhoudkundige stukken en stemrecht op de Algemene Vergadering. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. Alle bestuursleden worden uit de vaste leden gekozen. Er moeten steeds minimum drie vaste leden zijn. Vast lidmaatschap is nominatief

De maximum bijdrage voor gewoon vast lidmaatschap of toegetreden lidmaatschap werd vastgesteld op 49 euro.

Beschermende leden

Naast bovenvermeld gewoon vast lidmaatschap kan zowel het vast lid als het toegetreden lid ook een beschermend lidmaatschap aangaan. Deze vorm van lidmaatschap houdt in dat de persoon in kwestie de vereniging bijkomend financieel wenst te steunen door een vastgestelde vrijwillige hogere bijdrage te betalen voor zijn/haar jaarlijks lidmaatschap, daar deze daartoe de middelen heeft en zo de wens uit, om de werkingsmiddelen te bevorderen voor de doorgroei van de vereniging en haar zo bijkomende middelen te verschaffen die haar werkingen naar de toekomst beter beschermen, wat hem/haar de titel verleent van beschermend lid en als dusdanig wordt ingeschreven in een ledenregister . De maximum bijdrage voor beschermend lidmaatschap werd vastgesteld op 249 euro.

Donateurs

Donateur wordt men door sporadisch de vereniging financieel te steunen vanaf een vastgesteld bedrag,daar de persoon in kwestie die zowel vast als toegetreden lid kan zijn daartoe de middelen heeft en zo nadrukkelijk de wens uit, om de werkingsmiddelen te bevorderen voor de verdere doorgroei en uitbouw van de vereniging, of door het steunen van een bepaald project wat hem/haar de titel verleent van donateur. Elk jaar dat de persoon in kwestie een storting doet is hij dusdanig ingeschreven in een ledenregister. De maximale jaarlijkse bijdrage voor donateurschap werd vastgesteld op 24.999 euro.

Sponsors

Mensen en ondernemingen die ons onder andere helpen met onze website en e-bulletin, worden beschouwd als toegetreden leden. Zij genieten in ruil een beperkte publiciteit. Deze beperktheid wordt contractueel opgesteld, en is zo geregeld dat zij nooit buiten proportie wordt weergegeven. Er worden in ruil nooit ledenbestanden geleverd, en geen demonstratie avonden of andere commerciële technieken, bedoeld om leden te lokken toegestaan. De sponsors die worden aanvaard doen dit uit sympathieke overweging met de zuivere bedoeling onze doelstellingen te steunen en mogen geen enkele andere vorm van tegenprestatie eisen dan hun benaming, hun logo en hun hoedanigheid, voorgegaan van de zin "met dank aan onze sponsor(s):". Het gaat dus enkel om een zuivere sympathieke tijdelijke verbintenis zonder actief lidmaatschap voor de periode van één jaar, -periode die eventueel hernieuwd wordt, of voor één specifiek bepaald evenement. Sponsors hebben bijgevolg geen stemrecht op de algemene vergadering.

Abonnees

Zijn als abonnees bestempeld: personen die belangstelling hebben voor onze doelstellingen, maar die zich enkel wensen te abonneren op informatie afkomstig van e-bulletin en die door middel van een modale bijdrage onze onkosten hieromtrent helpen te dekken. Het e-bulletin is een elektronisch en milieuvriendelijk informatieblad, (men beslist zelf of men het al dan niet afdrukt) en kostenbesparend (doordat er geen

t

01/ t MM 0 0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/11/2011- Annexes du Moniteur belge

AAOO 2.2

postzegels en enveloppen nodig zijn). Het blad mag echter niet worden doorgestuurd naar derden, en evenmin mag niets ervan zonder toelating van de redactie worden gebruikt. Het is een blad dat in drie talen (elk afzonderlijk of uitzonderlijk gezamenlijk) wordt opgesteld. Abonnees hebben geen stemrecht op de algemene vergadering, en onderwerpen zich aan de statuten en het huishoudelijk reglement.

Voor mensen met een laag inkomen kan een abonnement op e-bulletin zelfs gratis, maar het dient te worden aangevraagd. Bij verandering van status, verbindt de abonnee zich ertoe om zijn wijziging eerlijker wijze aan te passen.

Ereleden

De raad van ereleden, (Board of Honor) is een panel van personen die de vereniging genegen zijn, Het gaat om een erelidmaatschap, voor mensen die iets uitzonderlijk hebben gepresteerd dat kadert in onze doelstellingen of die een voorbeeldfunctie bekleden en die in het verleden hebben bijgedragen aan de uitbouw van onze doelstellingen en op deze manier onze waardering hebben verworven. Deze natuurlijke personen kunnen worden voorgedragen door een lid van de raad van bestuur. Het is de voorzitter die echter de beslissing neemt in zijn taak als vertegenwoordiger van de morele en toepasselijke erfenis van de initiële instelling ervan. Ereleden betalen geen specifiek lidgeld tenzij zij dit zelf wensen, zij worden beschouwd als toegetreden leden. Daar zij ook een soort voorbeeldstatus genieten, onderwerpen zij zich aan de huidige statuten en het huishoudelijk reglement.

Bevoorrechte partners

Als service leden zijn bestempeld natuurlijke personen of rechtspersonen als zijnde bevoorrechte partners, met wie wij een relatie hebben ontwikkeld in verband met culturele uitwisseling in gezamenlijke projecten of in gedeelde doelstellingen. Of met wie wij bepaalde technische en administratieve kennis delen en elkaar onderlinge bijstand verlenen, en eveneens eventuele uitwisseling van ledenbladen en documentatie. Net als toegetreden leden hebben zij geen stemrecht. Wei kan worden beslist door het bestuur bepaalde personen voordelen te laten genieten, zoals gratis toegang tot één of meerdere activiteiten

Artikel 4ter de " The Ladies & Gentlemen Lounge Club, The Totem Pole"

In het familiale en vriendschappelijke kader van de vereniging is "The Ladies & Gentlemen Lounge Club,

The Totem Pole" opgericht, een service club van levensgenieters die stoelt op onderlinge dienstverlening en vriendschap gedurende onze activiteiten. Zo wordt er bijvoorbeeld maximaal naar carpooling gestreefd voor het bereiken van een bepaalde bestemming, goed tafelgenootschap, enz. Alle leden van de vereniging zijn er automatisch lid van, maar dit is uitgebreid naar genodigden, vrienden en kennissen die deze omgang onderschrijven en toepassen. Al naar gelang zij vaste of toegetreden leden zijn of gewone sympathisanten hebben zij al dan niet stemrecht op de algemene vergadering.

Artikel 5. Proeflidmaatschap

De voorzitter van het bestuur kan beslissen door middel van eigen voordracht, een gratis proeflidmaatschap

toe te kennen aan een potentieel toegetreden lid, voor een termijn van drie maand tot één jaar.

Afdeling 2  Lidgeld

Artikel 6. Jaarlijkse bijdragen voor lidmaatschap.

Jaarlijkse bijdragen worden bepaald door de algemene vergadering en opgenomen in het huishoudelijk

reglement.

Afdeling 3  Uittreding

Artikel 8. Ieder lid kan zich op ieder ogenblik terugtrekken uit de vereniging, door middel van een e-mail

of brief gericht tot de raad van bestuur in de persoon van zijn voorzitter. Een lid dat niet meer voldoet aan de voorwaarden gesteld door in het huishoudelijk reglement wordt geacht ontslagnemend te zijn. Een lid kan slechts uitgesloten worden door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derden van de stemmen. Het lid dat zijn jaarlijkse bijdrage niet betaalt, wordt geacht geen deel meer uit te maken van de vereniging.

Artikel 11. Inzagerecht en teruggave

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, en van de raad van bestuur of van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie , die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken. Daartoe richten zij een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur, met wie zij een datum en het uur van de raadpleging van de documenten en stukken overeenkomen. Het ontslagnemend geschorst of uitgesloten lid, alsook erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid hebben geen enkel recht op de tegoeden van de vereniging. Zij mogen noch om lijsten, uittreksels of rekeningverslagen verzoeken of vorderen, noch om verzegeling, of gelijk welke inventaris., en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbreng.

--)r-eko beert' D ¬ I,eiAiq 11pD1.2,--pCeet

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Titel IV  BEHEER EN DAGELIJKS BESTUUR

De vereniging word bestuurd door een raad van bestuur van tenminste vier bestuurders gekozen uit de vast leden. Zij worden voor onbepaalde duur benoemd door de algemene vergadering en zijn door deze afzetbaar. Alle leden van de vereniging zijn zuivere vrijwilligers en zijn dus nooit voor enige prestatie vergoed, dit geldt evenzeer voor de bestuurleden die dit mandaat kosteloos uitvoeren. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een vice-voorzitter, een secretaris en een penningmeester die kunnen worden aangevuld met een bijkomende functie zoals een IT manager. De bestuurders gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen enkele persoonlijke verplichting aan. Zij hebben wel de verantwoordelijkheid en de plicht blijk te geven van toewijding en waakzaamheid, m.a.w. te handelen als "een goede huisvader", zoals voorzien in de VZW-wet. Benoeming en ontslag van een bestuurder worden zo spoedig mogelijk in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekend gemaakt. De voorzitter, penningmeester en secretaris hebben elk afzonderlijke volmacht op alle rekeningen van de vereniging.

Indien een bestuurslid zijn werkmandaat niet kan nakomen in de praktijk, kunnen de overige bestuursleden beslissen zijn taak over te nemen of te verdelen. Het bestuur moet een garantie geven op stabiliteit van uitvoerbaarheid van hun functie en remmingen die de goede werking van de doelstellingen en uit te voeren taken kunnen belemmeren ten allen koste vermijden. Indien dit bestuurlid zelf geen garantie kan geven om zijn taak te blijven uitvoeren, zal de voorzitter in zijn hoedanigheid van stichtend lid uit de vaste leden iemand zoeken die deze taak aanvaard en in uitvoerende titel deze functie zal uitoefenen. En hij zal een raadpleging van de vaste leden organiseren en peilen naar hun fiat voor zijn/haar kandidatuur. Op de eerstvolgende algemene vergadering wordt dan de wissel voorgesteld en bekrachtigd of verworpen.

Bijeenroeping

De raad van bestuur vergadert na bijeenroeping door de voorzitter, minstens éénmaal per jaar , en zoveel als dit vereist is voor de belangen van de vereniging of op schriftelijk verzoek van minstens twee van de bestuurders geadresseerd aan de voorzitter. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Bevoegdheden

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigd deze in en buiten rechte en treedt in rechte op, als eiser of als verweerder door toedoen van haar voorzitter? De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden , met uitzondering van deze die door de wet, de statuten en het huishoudelijk reglement uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur maakt een huishoudelijk reglement op dat door de algemene vergadering wordt goedgekeurd. De uitreksels die moeten voorgelegd worden en al de andere akten , worden geldig ondertekend door de voorzitter of bij diens ontstentenis door de secretaris.

Delegatie

Indien een bestuurslid zijn werkmandaat niet kan nakomen in de praktijk, kunnen de overige bestuursleden beslissen zijn taak over te nemen of te verdelen. Het bestuur moet een garantie geven op stabiliteit van uitvoerbaarheid van hun functie en remmingen die de goede werking van de doelstellingen en uit te voeren taken kunnen belemmeren ten allen koste vermijden. Indien dit bestuurlid zelf geen garantie kan geven om zijn taak te blijven uitvoeren, zal de voorzitter in zijn hoedanigheid van stichtend lid uit de vaste leden iemand zoeken die deze taak aanvaard en in uitvoerende titel deze functie zal uitoefenen. En hij zal een raadpleging van de vaste leden organiseren en peilen naar hun flat voor zijn/haar kandidatuur. Op de eerstvolgende algemene vergadering wordt dan de wissel voorgesteld en bekrachtigd of verworpen.

ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12. De algemene vergadering is enkel samengesteld uit vaste leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter, bijgestaan door de andere leden van het bestuur.

Artikel 13. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de bevoegdheden

die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet en door haar statuten.

Behoren tot haar bevoegdheid:

1° De wijziging van de statuten en het eventuele interne reglement.

2° Bekendmaking, benoeming, wijziging van de bestuursleden.en raadsleden

3° Bekendmaking van peterschap, of ontslag of schorsing van leden.

4° Doelstellingen en activiteiten van het verleden en toekomende jaar.

5° Goedkeuring van de begroting en van de rekeningen.

60 Vrijwillige ontbinding van de vereniging.

e\e) es( 9 1 eppi VPE! ¢..%r `2""~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Tevens is zij wettelijk bevoegd voor de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend`, de kwijting aan de bestuurders, de commissarissen , de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk en alle andere gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Verplichte wettelijke tekst. In deze statuten staat expliciet vermeldt dat niemand een bezoldigde functie heeft en dat deze functie kadert in een zich ten dienste te stellen van alle leden, van onze vereniging en haar structuur, onze doelstellingen, ideologisch, en bevorderend, vrijwillig en zonder enig eigenbelang.

Artikel 14. De algemene vergadering moet eenmaal per jaar worden bijeengeroepen op een afgesproken datum. Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door minstens 115e van de vaste leden of op aanvraag van de voorzitter voor het bestuur. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur, en de plaats vermeld in de oproeping. Alle vaste leden moeten worden uitgenodigd. De taal van de vergadering is het Nederlands, maar essenties ervan zullen op aanvraag in het Frans en het Engels ook verwoordt worden al naar gelang de aanwezigheid van vaste leden uit deze taalgroep.

Artikel 15. De algemene vergadering of de bijzondere of buitengewone algemene vergadering wordt bijeengeroepen door het bestuur via door middel van e-mail of gewone brief of eventueel via telefoon, minstens acht dagen voor de vergadering plaatsvindt, deze oproep wordt door een bestuurslid opgezonden uit naam van het volledige bestuur dat dan als college functioneert.

De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht. Behalve de gevallen voorzien bij de wetten met toepassing op de vzw, kan de vergadering geldig ook beraadslagen over punten die eventueel niet op de agenda zijn vermeld, doordat zij te recente feiten behelzen die niet meer konden worden opgenomen in de oproeping. Elk voorstel ondertekend door ten minste 1/20e van de vaste leden kan punten toevoegen aan dit agenda.

Opdat een algemene vergadering op geldige wijze een beslissing kan nemen over een statutenwijziging, moet ten minsten 2/3e van de vaste leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een tweede (buitengewone) algemene vergadering kan worden bijeengeroepen, die dan kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde actieve toegetreden en vaste leden, indien dit quorum niet in vorige algemene vergadering werd bereikt. Er moeten tussen de twee vergaderingen minstens vijftien dagen zitten.

Artikel 16. Een vast lid kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber zelf ook vast lid, door middel van een e-mail of een brief naar de voorzitter, cc de secretaris. Dit kan door middel van een e-mail of via brief. Dit schrijven dient uiteindelijk drie dagen voor de algemene vergadering in het bezit te zijn van het bestuur. De vergadering mag ook bijgewoond worden op uitnodiging van het bestuur, door toegetreden leden, sympathisanten en kandidaten voor een vast lidmaatschap maar zij spelen enkel een passieve rol in de algemene vergadering en hebben geen recht om zaken op de agenda te plaatsen, antwoorden te vragen of stemrecht. Zij verbinden er zich echter toe een voorbeeldig gedrag en wellevendheid te betonen die in de vereniging gangbaar zijn.

Artikel 17. Besluiten worden bij eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen genomen. Bij eventuele gelijkheid van pro en contra van stemmen, geeft de stem van de voorzitter van de vergadering of zijn vervanger de doorslag. Er zal echter steeds naar een consensus worden gezocht opdat dit voorval als uitzonderlijk zou worden toegepast. Indien de algemene vergadering omtrent een punt beslist heeft kan de raad van bestuur dit niet opnieuw op de agenda plaatsen.

Artikel 18. Op elke algemene vergadering of buitengewone algemene vergadering zal de secretaris een aanwezig-heidsfiche laten tekenen door de deelnemers en deze opslaan in de notulen.

Artikel 19. De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of wijzigingen van de statuten, indien de lopende bepalingen van de wettelijke artikelen in verband met verenigingen zonder winstoogmerk worden nageleefd.

Artikel 20. De besluiten van de algemene vergadering worden genotuleerd door de secretaris, die er een kopie van opstuurt naar de andere bestuursleden. Er worden twee uitgedrukte registers van bewaard, één bij de secretaris van de vereniging en één bij de voorzitter. Belanghebbenden kunnen deze inkijken op geschreven aanvraag, mits afspraak. Elke wijziging van de statuten moet binnen een aanvaardbare termijn van hun dagtekening werden bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad.

Titel V - Beheer, dagelijks bestuur, werking bestuur, individuele taakomschrijving bestuursleden bijzondere mandaten voor raadsleden.

Dcew-ti-A4 ,\

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 21. De vereniging wordt beheerd door een bestuur samengesteld uit minstens drie personen, gekozen onder de vaste leden, bestendigd door de algemene vergadering voor een onbeperkte termijn. De raad van bestuur heeft een algemene bevoegdheid inzake het bestuur en de vertegenwoordiging van de vereniging. Bovendien beschikt de raad van bestuur over een restbevoegdheid. De raad van bestuur is bevoegd voor aile aangelegenheden die de wet niet aan de algemene vergaderingen verleent en ziet toe op de toepassing van het huishoudelijk reglement. Raadsleden hebben een informatieve en raadgevende functie die het bestuur ondersteund.

Artikel 22. In geval van vacature tijdens een mandaat, kan een voorlopig bestuurslid worden gekozen uit vaste leden die door de algemene vergadering worden benoemd. Hij voltooit in dit geval de termijn van het mandaat van het bestuurslid dat hij vervangt. De uittredende bestuursleden zijn herkiesbaar, bij vacature van een mandaat kan een vast lid zijn kandidatuur stellen. Hij zal dit doen op de algemene vergadering, waar hij deze publiek zal verdedigen.

Deze regel geldt ook voor de raadsleden. Bij ontstentenis kan een bijgetreden lid zijn kandidatuur stellen om vast lid te worden.

Artikel 23. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, een vice-voorzitter, een secretaris,een penningmeester en een IT manager. In geval de voorzitter verhinderd is wordt zijn taak overgenomen door de vice-voorzitter of door ontstentenis, de penningmeester en/of de secretaris. De raadsleden bestaan uit een web-master, een commissaris en een catering manager, hun taken kunnen bij overmacht worden overgenomen door één of meerdere vaste leden.

Artikel 24. Het bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, dit kan op de manier van een effectieve vergadering op een vooraf bepaalde plek, of via conference e-mail. Het bestuur handelt als een college. Bij vergadering moet minstens de helft van de bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Elk van de bestuursleden mag zich in geval van overmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. De voorzitter legt de agenda uit en vraagt dan aandacht voor bepaalde punten, stelt de verwezenlijkingen en de verwachtingen voor. Raadsleden hoeven niet op bestuursvergaderingen aanwezig te zijn. Hun taken zijn specifiek gericht en hun informatie kan gebeuren via e-mail of telefonisch, of op werkvergaderingen met de voorzitter , die hun spreekbuis zal zijn bij de andere bestuursleden.

Artikel 25. Het bestuur heeft de meest uitgebreide macht voor het algemeen bestuur en het beheer van de vereniging. Zijn enkel uitgesloten van haar bevoegdheid, de handelingen, die krachtens de wet of onderhavige statuten uitsluitend tot de algemene vergadering behoren.

Artikel 26. Het bestuur treedt in rechte op, in naam van de vereniging, als eiser en als verweerder, op vervolging of benadeling van haar voorzitter of van een ander bestuurslid. Handelingen die door het bestuur in zijn hoedanigheid zijn goedgekeurd en opgetekend in de notulen, buiten deze behorende tot de algemene vergadering hoeven geen staving aan derden, daar zij deze taak in eer en geweten uitoefenen en naar best vermogen.

Artikel 27. Door de bestuursleden worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun mandaat; hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht.

Artikel 28. De voorzitter en de andere bestuursleden en raadsleden zijn gemachtigd, ten voorlopige of definitieve titel, de giften te aanvaarden die aan de vereniging worden geschonken en alle nodige formaliteiten te vervullen om deze te verkrijgen. Het is de primordiale taak van alle bestuursleden om werkingsmiddelen aan te brengen, via aanvraag van sponsoring, overheidssteun en andere kanalen, en via introductie bijgetreden leden te werven en sympathisanten.

Artikel 29. Voor het beheer van de rekeningen moeten minstens drie bestuursleden volmacht hebben. Het gaat om de voorzitter, de penningmeester en de secretaris, of twee van voorgenoemde bestuursleden met de catering manager of de commissaris, voor nutrekeningen die hun specifieke functie aangaan. Zij kunnen elk afzonderlijk handelen voor de noden van de vereniging.

TITEL VII  Algemene bepalingen

Artikel 30. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

Artikel 31. De rekeningen van het verlopen jaar zullen onderworpen worden aan de goedkeuring van de jaarlijkse algemene vergadering en worden aangebracht door de penningmeester.

Artikel 32. In geval van ontbinding van de vereniging, benoemt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars; zij bepaalt hun bevoegdheid en de ratio van de verdeling van de netto activa van het patrimonium die aan de begunstigden moet worden overgemaakt.

pe begunstigden zijn de Etnografische Verzamelingen van de Universiteit Gent, sectie Noord-Amerika. En bij eventuele ontstentenis (indien zij bijvoorbeeld niet meer zouden voortbestaan) gezinnen van autochtone

i 4

9i KteM voût,7A2~j\

MOO 2.2

Luik B - Vervolg

volkeren van Noord-Amerika die zich inzetten voor adoptie van wezen, pleegouders van kinderen die sla- htofferl zijn van geweld in het gezin, drug en drankmisbruik of een instelling die voor deze opvang zorgt.

Deze besluiten en de naam, het beroep en het adres van de vereffenaar(s)worden bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 33. Alles wat in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorzien werd, zal worden geregeld door de wet.

Ontslag van bestuurders

Lucien Destrebecq, Memlingdreef 37, 1900 Overijse overleden op 29/12/1995

Francis Gons, rue Jean Baudoux, 6, 1090 Brussel neemt ook ontslag als schatbewaarder

Jacques Plas, Avenue des Touristes,35, 1150 Brussel, neemt ook ontslag als secretaris

TITEL VIII  Benoeming van de bestuurders

Pauline Van der Zee, lepenstraat 17, 9000- Gent, geboren te Workum (NL) op 04/04/1957

Tom Colpaert, Langeweestraat 49, 9340-Lede , geboren te Aalst op 21/08/1977

Hugo Van Haudt, Ouden Dendermondse Steenweg 257, 9300 Aalst, geboren te Aalst op 15/03/1960

De raad van bestuur benoemd in volgende functies :

Robert Dieleman als voorzitter (is reeds bestuurder)

Dr Pauline Van der Zee als vice-voorzitter

Hugo Van Haudt ais secretaris

Odette Van den Broeck (is reeds bestuurder) als schatbewaarder

Tom Calpeert,als IT-manager

En ais raadsleden :

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Commissaris Native North-American Foster and Orphan Aid Project : Magda D'Hooghe, 9250 Waasmusnter, geboren te blaasmunster op 28/12/1936 - gepensioneerd Dommelstraat 1,

Catering Manager : Guy Ghesquiere, Welvaartstraat 150, 9300 Aalst , geboren te Aalst bediende op 28/01/1955 -

Technical Adviser : Michel Vandersteen, Oordegem Kouter 72, 9340 Oordegem, geboren 20/10/1938 te Anderlecht op

Deze vormen de vaste leden die deze mandaten en functies hebben aanvaard Opgemaakt en verleden te Aalst op 01/07/2011

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam n handtekening

(-0 terzfe DL et. f 1 41`) io -f-{ L

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
THE RAIN BIRD FOUNDATION BELGISCHE VERENIGIN…

Adresse
LEDEBAAN 91 9200 DENDERMONDE

Code postal : 9200
Localité : DENDERMONDE
Commune : DENDERMONDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande