THE REDEEMED CHRISTIAN CHURCH OF GOD, FAITH TABERNACLE

Association sans but lucratif


Dénomination : THE REDEEMED CHRISTIAN CHURCH OF GOD, FAITH TABERNACLE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.444.595

Publication

06/11/2013
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

Artikel 1: de naam

ti 5& sL

De vereniging wordt 'The RedeemeYhurch of God, Faith Tabernacle' genoemd.

Ondernerningsnr : o S 4 { 444

Benaming

(voluit) ; The Redeemed Christian Church of God, Faith Tabernacle

\pj1/41PJdu:-fis~l'i--(2\_ lJU

Zetel : ~[]~-Y~ `~:5 0,gse

Onderwerp akte : Oprichting vzw _y ~

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

De heer Gideon Francis, wonende te 2100 Deurne, Cruyslei 49, geboren op 21 juni 1975 te Lagos, Nigeria

De heer Chevure Genesis, wonende te Sint-Denijslaan 137, 9000 Gent, geboren op 20 februrari 1980 tel Chiredzi, Zimbabwe

De heer Aigbemari Ukhenduan Bernard, wonende te Schommelstraat 5, 9000 Gent, geboren op 07; november 1957, te Orhua, Nigeria

De heer Dumbuya Lami, wonende te Lambertstraat 24, 9000 Gent, geboren op 22 september 1967, te: Freetown, Sierra Leone.

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

Hoofdstuk 1: Naam, adres, doel, duur

Artikel 2: adres

De zetel van de vereniging is gevestigd te Heernislaan 25, 9000 Gent, in het gerechtelijk arrondissement= Gent.

Artikel 3: doel

De vereniging stelt zich tot doel:

- Het uitleven van de christelijke levensvisie op grond van de Bijbel, het Woord van God in de samenleving? te bevorderen.

- Hulp en steun bieden op maatschappelijk, materieel en geestelijk gebied om de individuele ontwikkeling en ontplooiing in de samenleving te bevorderen en een betere levenskwaliteit op voorgenoemde gebieden uit te« bouwen

De vereniging kan alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van de statutaire. doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en, waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende

doelstellingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

(verkort) Rechtsvorm :

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

*13168 8

Vwrsn " Naam s ndtekPninn

~ ~~ " ~

NEERGELEGD

2~ UT. 2013 _

RECHTBANK AN

T{OOPHANDE~r,~,~tE1" .VT

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- Zij kan aile socio-culturele activiteiten organiseren die de deolstellingen verwezenlijken of daaraan bijdragen, zelfs als die op een ondergeschikte wijze de vorm zouden aannemen van een handelsdaad, maar steeds op voorwaarde dat de opbrengst ten goede komt van het door de vereniging gestelde doel.

Artikel 4: duur

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

Hoofdstuk 2: De leden

Artikel 5: Werkende leden

De vereniging telt alleen werkende leden. Het minimum aantal werkende leden is drie.

De algemene vergadering is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van werkende leden.

De effectieve leden hebben alle rechten en verplichtingen zoals vermeld in de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. zij kunnen deze uitoefenen zodra zij als effectief lid aanvaard zijn. De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden van de vereniging.

Artikel 6: Einde lidmaatschap

Het lidmaatschap neemt een einde door ontslag in te dienen bij de raad van bestuur van de vereniging, door het overlijden van het lid, of door uitsluiting. De leden die om de een of andere reden de nauwe voeling verliezen met de activiteiten van de vereniging, worden geacht ontslag te nemen. Elk lid kan uitgesloten worden als diens levenswijze niet meer beantwoordt of afbreuk doet aan het doel of de goede naam van de vereniging en haar getuigenis shcaadt. De criteria en de te volgen procedures voor ontslag en voor uitsluiting van de leden zijn vastgelegd in het huishoudelijk reglement. De algemene vergadering besluit tot uitsluiting op voordracht van de raad van bestuur en volgens de bepalingen van artikel 4.

Artikel 7 Aanspraken op het vermogen

Zowel bij ontslag, bij overlijden als bij uitsluiting kan de betrokkene noch zijn erfgenamen, enige aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, de vrijwillig gestorte bijdragen of de inbrenging van de betrokkenen. Uitzondering hierop zijn de leningen als er op dat ogenblik een terugbetalingsovereenkomst tussen de betrokkene en de vereniging bestaat. In zulke gevallen behoudt het contract de voorziene voorwaardenen van uitvoering.

Artikel 8: Diversen

De leden van de vereniging kunnen niet verplicht worden tot het betalen van enige bijdrage. Zij hebben geen

persoonlijke aansprakelijkheid voor de verbintenissen van de vereniging.

Hoofdstuk 3: De algemene vergadering

Artikel 9: Bevoegdheden

De algemene vergadering is het hoogste gezag van de vereniging en wordt samengesteld door de effectieve leden van de vereniging. Zij is uitsluitende bevoegd tot de wijziging der statuten, het benoemen en ontslaan van de bestuurderds en de commissarissen en de bepaling van hun eventuele bezoldiging, de goedkeuring van de rekeningen, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de begrotingen, de ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van leden en de omvorming van de vereniging naar een andere rechtspersoon. Al de beslissingen die de grenzen overschrijden van de bevoegdheid van de raad van bestuur bepaald door de wet of door de statuten, behoren eveneens tot het gezag van de algemene vergadering.

Artikel 10: Samenkomst

De algemene vergadering komt één keer per jaar samen, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar, en verder zo vaak de belangen van de vereniging dit vereisen. Ze wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur, op verzoek van de voorzitter, of op berzoek van één vijfde van de effectieve leden die dit schriftelijk aanvragen bij de raad van bestuur. Al de effectieve leden moeten worden uitgenodigd. De schriftelijke oproeping vermeldt: datum, uur en plaats van de vergadering, evenals de dagorde. Deze wordt tenminste 8 dagen voor de vergadering aan elk lid overhandigd of verstuurd en is ondertekend door wie de vergadering bijeenroept. Elk voorstel, ondertekend door ten minste een twintigste van de gewone leden wordt op de agenda geplaatst.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

Artikel 11: Vergaderprocedures

De algemene vergadering is wettig samen en kan geldig beslissen wat het aantal aanwezige leden ook moge zijn, uitgezonderd voord e beraadslagingen en besluiten omschreven in artikel 13. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij diens ontstentenis door de secretaris. Zij kan alleen beraadslagen over punten die niet op de dagorde voorkomen als alle leden persoonlijk tegenwoordig zijn, en nadat zij met een gewone meerderheid hun instemming aan deze wijziging gegeven hebben.

Artikel 12: Gewone besluitvorming

Besluiten van de algemene vergadering warden genomen met een gewone meerderheid van de stemmen. Elk lid kan slechts één stem uitbrengen. Leden die niet aanwezig kunnen zijn, mogen zich laten vertegenwoordigen door een schriftelijke volmacht tot stemming te geven aan een ander gewoon lid van de vereniging. Een lid kan slechts één volmachtstem uitbrengen. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn vervanger doorslaggevend. Over personen wordt bij geheime stemming beslist. In zulke gevallen nemen de betrokkenen geen deel aan de stemming. Aangestelde en bezoldigde werknemers die deel uitmaken van de algemene vergadering, nemen geen deel aan de beraadslagingen en stemmingen die hen zelf betreffen.

Artikel 13: Bijzondere besluitvorming:

Voor de volgende beraadslagingen en besluiten gelden bijzondere regels:

1) De benamingen en afzettingen van bestuurders en de uitsluiting van een lid vereisen een twee derde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

2) Met verwijzing naar de wettelijke bepalingen is zowel voor de wijziging van de statuten, voor de wijziging van de doelstelling, als voor de ontbinding van de vereniging in eerste zitten de aanwezigheid of vertegenwoordiging van twee derden der leden vereist, Twee derden van de stemmen dienen de wijziging van de statuten of de ontbinding van de vereniging goed te keuren. Voor de wijziging van de doelstelling is de goedkeuring van vier vijfden van de stemmen vereist. Bij onvoldoende aanwezigheid kan na vijftien dagen een tweede vergadering bijeengeroepen worden zoals bepaald in artikel 10. Deze beslist geldig ongeacht het aantal aanwezigen en volgens de hiervoor bepaalde meerderheden.

Artikel 15: Verslagen

De notulen van de Algemene Vergadering worden opgetekend in een register of op losse bladen, bijeengehouden in een kaft en bijgehouden op het adres van de zetel. Zij worden ondertekend door twee bestuurders en kunnen worden opgevraagd door de leden evenals door al wie daartoe een wettig belang kan aantonen.

Hoofdstuk 4: De raad van bestuur

Artikel 16: Samenstelling en mandaten

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minimum drie leden benoemd door de algemene vergadering. De mandaten warden in de regel niet vergoed. Als het aantal bestuurders is teruggevallen beneden het minmum, roepen de overblijvende bestuurders binnen de drie maanden een algemene vergadering bijeen om nieuwe bestuurders te verkiezen.

Artikel 17: Functies

De raad van bestuur kiest uit zijn leden en voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke andere functie die nodig geacht wordt voor de goede functionering van de raad. Elke bestuurder moet steeds voldoen aan de kwalificaties bepaald in het huishoudelijk reglement.

Artikel 18: Vergaderingen en besluitvorming

De raad van bestuur vergadert op verzoek van de voorzitter of op vraag van twee bestuurders, bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de secretaris. Beslissingen van de raad van bestuur zijn slechts geldig en bindend als ze genomen worden met een gewone meerderheid en in aanwezigheid van twee derden der bestuurders. in geval van staking van stemmen wordt het punt voor een dfinitieve beslissing verwezen naar de eerstvolgende vergadering, Bij nieuwe staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend.

Artikel 19: Verslagen

De notulen van elke vergadering worden opgetekend in een register of op losse bladen bijeengehouden in een kaft, voorzien van een volgnummer en bijgehouden op de zetel van de vereniging.

Y

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

ç4

! : MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 20: Bevoegdheden

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide macht om alle daden van beheer te stellen, met uitzondering van wat bij de wet voorbehouden is aan de algemene vergadering, hij is tevens bevoegd personeel in dienst te nemen en te ontslaan. Voor alle administratieve zaken volstaat de handtekening van de voorzitter of de secretaris, of een door haar gemachtigd persoon. De vereniging is door deze handtekeningen wettelijk gebonden, Alle financiële aangelegenheden worden ondertekend door de penningmeester tot een bedrag, vastgesteld door de raad van bestuur op haar eerste vergadering. Daarboven is een bikomende handtekening van de voorzitter of secretaris vereist. Dit bedrag kan door de raad van bestuur op een van haar vergaderingen ' aangepast worden. Deze beslissingen wordt opgenomen in het verslag van de vergadering.

De raad van bestuur stelt een huishoudelijk reglement op en legt het ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Dit reglement, en alle latere wijzigingen, wordt aanvaard in aanwezigheid of vertegenwoordiging van twee derden van de effectieve leden en met een twee derde meerderheid der stemmen. De raad van', bestuur houdt een register van het actuele ledenbestand bij, verzorgt de wettelijk verplichte publicaties en neerleggingen van documenten zoals bepaald door de wet.

Hoofdstuk 5: Rekeningen en begrotingen

Artikel 21: Boekjaar

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur maakt de rekeningen op van het afgelopen jaar, evenals de begroting van het volgend jaar en legt ze ter goedkeuring voor aan d ealgemene vergadering. Het eerste boekhoudkundig jaar loopt van de datum van de stichtingsvergadering tot 31 december van datzelfde jaar.

Hoofdstuk 6: Ontbinding, vereffening, slotbepalingen

Artikel 22: Ontbinding

Bij vrijwillige ontbinding duidt de algemene vergadering een vereffenaar aan en bepaalt diens bevoegdheid, Zowel bij vrijwillige als bij rechterlijke ontbinding, op welk ogenblik en door welke oorzaak zij zich ook voordoet, wordt het netto overblijvend actief, na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten, overgemaakt aan een vereniging die dezelfde activiteiten voert en die deel uitmaakt van het werkverband van The Redeemed Christian Church of God,

Artikel 23: Diversen

Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten werd voorzien, wordt verwezen naar wat bepaald wordt in de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en naar het huishoudelijk reglement van de vereniging.

Hoofdstuk 7: Benoemingen

De algemene vergadering stelt in haar eerste en stichtende vergadering aan als bestuurders:

1, Voorzitter: Gideon, Francis, wonende te 2100 Deurne, Cruyslei 49;

2, Secretaris: Chevure, Genesis, wonende te 9000 Gent, Sint Denijslaan 137;

3. Penningmeester; Dumbunya, Lang, wonende te 9000 Gent, Lambertstraat 24;

4. Bestuurder: Aigbemaru Ukhenduan, Ben, wonende te 9000 Gent, Schommelstraat 5

Voor echt verklaard en ondertekend: 3oo 2_0t~

(Gel.) Francis Gideon, Genesis Chevure, Lami Dumbunya, Ben Aigbemaru 1 s'a~fVvV'~/?

 -k,e~.~~ ~s1~1~~~~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de veregsging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naa n handte

Coordonnées
THE REDEEMED CHRISTIAN CHURCH OF GOD, FAITH …

Adresse
HEERNISLAAN 25 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande