THE ROMANIAN BELGIAN BUSINESS CLUB

Association sans but lucratif


Dénomination : THE ROMANIAN BELGIAN BUSINESS CLUB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 505.984.068

Publication

09/12/2014
ÿþStaatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

Luik B - vervolg

tweeënzeventig, identiteitskaart nummer 591-8170869-79, wonende te 1930 Zaventem, J.B. Devlemincklaan 114.

* De heer LAMPO, Pierre Antoine Lucien Joseph Marie, geboren te Brugge op zestien januari negentienhonderd drieënveertig, identiteitskaart nummer 591-9771320-30, wonende te 8340 Damme, Polderstraat 5.

10. De vereniging zonder winstoogmerk BUREAU ROUMAIN DU TOURISME A.S.B.L., afgekort BRT, met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Vlaamsesteenweg 33, ondernemingsnummer (RPR Brussel) 0541.551.364, hier vertegenwoordigd door haar voorzitter, de heer MOISII Bogdan-Alexandru, geboren te Boekarest (Roemenië) op vierentwintig februari negentienhonderd tachtig, Roemeense identiteitskaart nummer RR 621388, wonende te 032511 Boekarest (Sector 3) (Roemenië), Aleea Iosif Hodos 21, BLJ15, ac. D, apt. 52, benoemd bij de oprichting (benoeming bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van dertien november tweeduizend dertien onder nummer 13171260).

* Mevrouw SANDU, Camelia, geboren te Braila (Roemenië) op achtentwintig juni negentienhonderd achtenzestig, identiteitskaart nummer 591-646368-89, wonende te 1410 Waterloo, rue Bodrissart 22.

* De heer BOSMANS, Erwin Jacques Maria, geboren te Leuven op vijfentwintig augustus negentienhonderd drieënzeventig, identiteitskaart nummer 591-7164460-45, wonende te 1320 Beauvechain, rue Leeman,T.-la-G. 17.

* De heer COONE, Danny Theodoor Irma, geboren te Sint-Niklaas op dertien mei negentienhonderd zeventig, identiteitskaart nummer 591-7091865-06, wonende te 2801 Mechelen-Heffen, Steenweg op Heindonk 102, hier vertegenwoordigd door de heer FLIEGER, Arthur, voornoemd.

* De heer BEUREN, Joeri, geboren te Oostende op achttien maart negentienhonderd negenenzestig, identiteitskaartnummer 591-7249140-50, wonende te 8310 Sint-Kruis, Brugge, Damse Vaart Zuid 20.

1. een vereniging zonder winstoogmerk hebben opgericht, met de naam: "THE ROMANIAN BELGIAN BUSINESS CLUB".

2. de vereniging is gevestigd te 9052 Gent-Zwijnaarde, Nederzwijaanrde 2, en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen, afdeling Gent.

3. het aantal werkelijke leden van de vereniging tenminste drie moet bedragen;

4. het doel van de vereniging luidt als volgt :

 De vereniging zonder winstoogmerk heeft als doel

" het promoten van handel, industrie, culturele activiteiten, tussen Roemeense en Belgische natuurlijke personen en rechtspersonen;

" het hebben van formele en informele contacten en acties in België en Roemenië tussen Roemeense en Belgische economische actoren handelaars, nijveraars, rechtspersonen en overheden;

" de Roemeense en Belgische handels, economische en financiële actoren te promoten en kenbaar te maken in de twee landen;

" Roemenië en België als handelspartner te promoten;

" het promoten van netwerken tussen de zakenwereld, de handel en de respectieve overheden;

" de leden van de vereniging zowel in als buiten Roemenië en België te promoten;

" het organiseren van symposia , B2B, handelsmissies om de handel tussen België en Roemenië en vice versa te promoten;

" samenwerken met nationale, regionale en supra nationale overheden en administraties, en met analoge organismen als de vereniging;

" voeren van website en informatieve acties op het internet;

" dit alles in de breedst mogelijke zin van het woord.

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de VZW worden verwezenlijkt, behoren onder meer :

Het organiseren of mede-organiseren van alle mogelijke evenementen zoals cursussen, workshops, conferenties, en zo meer alle andere activiteiten die bijdragen aan de verwezenlijking van de doelstellingen van de vereniging zonder winstoogmerk.

Het verlenen van ondersteuning en het uitbrengen van adviezen aan de diverse partijen en organen die deelnemen aan of betrokken zijn bij de internationale en nationale regelgeving en de institutionele organisatie van de luchtvaart in het algemeen en van de luchtverkeersdienstverlening in het bijzonder;

Het uitvoeren of doen uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en publicaties.

Daarnaast kan de vereniging zonder winstoogmerk alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

5. de voorwaarden betreffende de toetreding en uittreding van de leden luiden als volgt :

 Als werkelijk lid kan tot de vereniging toetreden, elk natuurlijk en rechtspersoon welk door de Raad van Bestuur als werkelijk lid wordt aanvaard en die de doelstellingen van de vereniging nastreeft en actief wenst te ondersteunen.

Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard en voldoet aan het gestelde doel.

Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen, en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als werkelijk lid of toegetreden lid (zoals o.m. motivatie en bijdrage). De raad van bestuur beslist soeverein omtrent de al dan niet toelating tot de vereniging.

 Elk werkelijk lid of toegetreden lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag heeft uitwerking vanaf de dag volgend op de eerstvolgende gewone algemene vergadering. Een ontslagnemend lid is verplicht tot het betalen van het lidgeld en deelname in de kosten die worden goedgekeurd voor het jaar waarin het zijn ontslag indient, voorafgaandelijk aan de algemene vergadering.

Een werkelijk lid of toegetreden lid dat nalaat zijn lidgeld en/of de deelname in de kosten te betalen, zal eerst door de raad van bestuur tot betaling worden gemaand; en wordt vervolgens na een regularisatieperiode van acht weken geacht van rechtswege ontslag te hebben genomen, tenzij de raad van bestuur een andere regeling met het betreffend lid heeft afgesproken.

Een werkelijk lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen. Na de komma gebeurt de afronding steeds naar boven, respectievelijk beneden of boven de 0,5. In dit laatste geval is de stem van de voorzitter doorslaggevend Om tot de uitsluiting te besluiten, zal de algemene vergadering het betrokken lid horen. Dit horen kan gebeuren middels de bestaande telecommunicatie mogelijkheden. De beslissing wordt per aangetekend schrijven aan het betreffend lid medegedeeld.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een werkelijk lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon:

a. die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 6, op ernstige wijze schendt;

b. die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken werkelijk lid. Zij kan maximaal acht weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken werkelijk lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het werkelijk lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

De raad van bestuur/algemene vergadering beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

Het lidmaatschap van een werkelijk lid of een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten werkelijke leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

6. omtrent de bevoegdheden van de algemene vergadering en de wijze van bijeenroeping ervan, alsook de wijze waarop haar beslissingen aan de leden en aan derden ter kennis worden gebracht, de statuten volgende bijzondere bepalingen bevatten :  De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

Voorbehouden

MOD. 2.2

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

1. het wijzigen van de statuten;

2. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

3. desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

6. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

7. het uitsluiten van een werkelijk lid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9. alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

Luik B - vervolg

belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de werkelijke leden er om vraagt. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op de laatste vrijdag van de maand mei om tien uur.

Alle werkelijke leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief, email of fax uitgenodigd op de algemene vergadering. De oproeping tot de algemene vergadering kan desgevallend worden opgenomen in een nieuwsbrief, ledenblad of andere publicatie van de vereniging. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Een twintigste van de leden hebben het recht om de voorzitter te verzoeken om bijkomende punten op de agenda te plaatsen. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden hiermee instemmen en minstens de helft van de werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder. Ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden "voor eensluidend afschrift" ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Alle werkelijke leden kunnen het register van de werkelijke leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, welke al dan niet de hoedanigheid van bestuurder hebben, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

De beslissingen van de algemene vergadering zijn beschikbaar voor inzage door belanghebbende derden na een vooraf te maken afspraak. 

7. Omtrent de wijze van benoeming, ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders, de omvang van hun bevoegdheden en de wijze waarop zij die uitoefenen, de statuten volgende bepalingen bevatten :

 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minimum drie bestuurders, die lid van de vereniging zijn. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal werkelijke leden van de vereniging. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering bij geheime stemming en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen. De kosten die de bestuurders in het kader van de uitoefening van hun mandaat maken, worden vergoed.

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van zes jaar en zijn herkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien. Bestuurders kunnen zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van het Bestuur.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, één of meer ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester. Behalve de voorzitter, kan een bestuurder meerdere functies cumuleren. De voorzitter roept de raad bijeen. De oproepingen gebeuren op schriftelijke wijze (per brief of per email). De oproepingstermijn bedraagt minimum acht kalenderdagen, tenzij ingeval van hoogdringendheid, welke moet worden gemotiveerd in de notulen van de desbetreffende vergadering van de raad van bestuur. De oproepingsbrief bevat de agenda van de vergadering. De vergadering kan alleen beslissen over punten die in de agenda zijn opgenomen, tenzij alle bestuurders die aanwezig zijn en ermee instemmen dat een punt wordt toegevoegd aan de agenda.

De vergadering heeft plaats op de zetel van de vereniging of op iedere andere plaats in België en aangegeven in de oproeping.

De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn door een ander lid van de raad van bestuur. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend. De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie.

In geval van dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. In voorkomend geval zal de voorzitter fax of e-mail zenden naar de bestuurders waarin het volgende wordt opgenomen: (1) de vermelding dat het om een voorstel van beslissing van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

raad van bestuur gaat; (2) dat, opdat er een geldige beslissing zou worden genomen, alle bestuurders het voorstel moeten goedkeuren; (3) dat het voorstel tot beslissing niet kan worden geamendeerd; (4) dat alle leden het voorstel tot beslissing ondertekend moeten terugzenden met de met de hand geschreven woorden "goedgekeurd voor beslissing van de raad van bestuur"; (5) de vermelding van de termijn waarbinnen het ondertekend voorstel tot beslissing moet worden teruggezonden naar de zetel van de vereniging. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per telegram of telefax en email.

Van elke vergadering van de raad van bestuur worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en worden toegevoegd in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Indien een bestuurder een rechtstreeks of onrechtstreeks belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort, dan moet hij dit mededelen aan de andere bestuurders vooraleer de raad van bestuur de beraadslaging en besluitvorming over dat agendapunt aanvat. De bestuurder met het tegenstrijdig belang kan niet deelnemen aan de beraadslaging en besluitvorming m.b.t. het betrokken agendapunt en zal de vergaderzaal verlaten. De raad van bestuur zal in geval van twijfel oordelen of er een tegenstrijdig belang bestaat.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, en dergelijke meer.

De vertegenwoordigingsbevoegdheid komt toe aan twee bestuurders gezamenlijk handelend. De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan twee jaar en het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijk ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren voor elke handeling onder de vijftienduizend euro (¬ 15.000,00).

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

De raad van bestuur kan bijzondere volmachtdragers aanstellen die de vereniging kunnen vertegenwoordigen m.b.t. bijzondere, beperkt opgesomde aangelegenheden. Deze volmachtdragers verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht, welke tegenwerpelijk zijn aan derden. 

8. De jaarlijkse bijdrage in de vorm van lidgeld voor respectievelijk de werkelijke leden en de toegetreden leden te betalen, zal worden vastgesteld door de raad van bestuur.

9. Omtrent de bestemming van het vermogen van de vereniging ingeval zij wordt ontbonden, besluit de algemene vergadering en bij gebrek aan dergelijke beslissing is bepaald dat :

 In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een organisatie in het binnen en/of buitenland dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen. De vereffenaar kan een gemotiveerd voorstel tot bestemming overmaken aan de algemene vergadering die over de afsluiting van de vereffening beraadslaagt en beslist.

10. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Uit de notulen van de eerste algemene vergadering gehouden door de oprichters blijkt dat werden

aangesteld als bestuurders voor onbepaalde duur met volgende taakverdeling :

voorzitter : de heer Aurel Gavriloaia, voornoemd;

ondervoorzitter : de heer Ivan Lokere, voornoemd;

secretaris : de heer Erwin Bosmans, voornoemd;

Voorbehouden

MOD. 2.2

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

" hebben zij beslist dat het eerste boekjaar zal lopen tot eenendertig december tweeduizend vijftien;

" hebben zij beslist volgende personen tot ereleden te benoemen :

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

1. de heer Stefan Tinca, Ambassadeur voor België van Roemenië, tevens erevoorzitter;

2. de heer Stefan Sima, ministerraad bij de Ambassade van Roemenië in België.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

ANTON VAN BAEL  GEASSOCIËERD NOTARIS.-

Voorbehouden

MOD. 2.2

aan het Belgisch

Staatsblad

TEGELIJK HIERMEE NEERGELEGD : expeditie van de akte

Coordonnées
THE ROMANIAN BELGIAN BUSINESS CLUB

Adresse
NEDERZWIJNAARDE 2 9052 ZWIJNAARDE

Code postal : 9052
Localité : Zwijnaarde
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande