TOOGAL DJANGUE

Association sans but lucratif


Dénomination : TOOGAL DJANGUE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 539.753.926

Publication

09/10/2013
ÿþMo[] 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

153588

111

t I

Ondernemingsnr : a Benaming

(voluit) : Toogal Djangue

Voc

behor. aan 1 Belgi

Staats

Oudenaarde

u 3EP. 2013

Griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Veldweg 7 te 9620 Zottegem

Onderwees akte : Oprichting

1, Naam, zetel, doel, duur

Art. 1 Naam: Toogal Djangue . Dit betekent in de Wolof taal in Senegal : "Zit en teer"

Zij ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde.

De vereniging wordt opgericht door:

Mevr Marie-Agnes Diémé, NN 70 01 07  464  27,

wonende te 9620 Zottegem, Veldweg 7

Dhr Stephan Fosse, NN 6801 14-317--19,

wonende te 9620 Zottegem, Veldweg 7

Mevr Bekaert Christiane, NN 43 02 28  310  58 ,

Wonende te 9620 Zottegem, Veldweg 12

Art. 2De zetel van de vereniging is gevestigd te 9620 Zottegem, Veldweg 7. Ze valt onder het gerechtelijk, arrondissement te Oudenaarde.

Art. 3De vereniging heeft tot doel:

Hulp te verlenen aan kansarme kinderen in Senegal en hen de mogelijkheid bieden om onderwijs te volgen en in het bijzonder:

- daartoe de nodige infrastructuur ter beschikking stellen en te onderhouden

- het verschaffen van schoolgerief, didactisch materiaal, intemetabonnementen, computers, teerboeken, het onderhouden van een bibliotheek

- schoolmaaltijden en schooluniformen voorzien

materiële en morele steun verlenen aan het onderwijzend personeel, aan de studenten en hun ouders

- ter plaatse bewustmakingscampagnes organiseren teneinde de ouders en de bevolking te overtuigen over het nut van onderwijs voor hun kinderen

- kortom alle middelen ter beschikking te stellen om scholen draaiende te houden en zoveel mogelijk studenten te helpen om toegang te krijgen tot het onderwijs

- fondsenwerving te organiseren en 1 of materiaal in te zamelen teneinde deze doelstelling te kunnen bereiken, en daartoe tevens voordrachten houden en sensibiliseringscampagnes organiseren.

De vereniging wil dit doe! verwezenlijken onder meer door: het inrichten van of deelnemen aan activiteiten die kunnen bijdragen aan de realisatie van het doel. Onder meer: activiteiten op recreatief, informatief, vormend, ontmoetend, experimenteel een maatschappijgericht vlak. Mogelijke activiteiten kunnen zijn : sport & spel, infomomenten, vormingssessies, groepsbevorderende activiteiten. Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet winstgevende doelstellingen.

Daarnaast kan de vereniging alle types rechtshandelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegestaan is en waarvan de opbrengsten ten allen tijde zullen aangewend worden voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doeleinden. Zij mag hiertoe tevens all roerende of onroerende goederen verwerven, behouden en van de hand doen in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, gebruikt te bede, bruikleen, bezit, ...)

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

a

M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 4De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, Ze kan om het even wanneer ontbonden worden, en dit volgens de wet van 27 juni 1921.

Art. 5De vereniging kent 2 soorten leden enerzijds vaste of werkende leden en anderzijds toetredende leden. De vaste of werkende leden vormen het kader waarop de werking van de vereniging steunt. De toegetreden leven zijn alle personen dien een lidmaatschapsbijdrage betalen aan de vereniging,

De werkende leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de "Verenigingen en Stichtingenwet van 2 moi 2002 en 16 januari 2013", afgekort "V&S-wer, en in deze statuten en het Huishoudelijk Reglement worden beschreven.

Beide categorieën van leden betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Algemene Vergadering en die maximum 100,00 euro kan bedragen.

2, Algemene vergadering

Art. 8De algemenen vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, De aangesloten verenigingen en instellingen duiden zelf hun afgevaardigde aan. De leden worden uitgenodigd bij gewoon schrijven. Ieder lid beschikt over een stem. Beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen, behalve in de door de statuten en bij de wet geregelde gevallen. Onthoudingen worden niet meegerekend.

Art. 9De jaarlijkse statutaire vergadering wordt gehouden op de eerste juli.

Op aanvraag van ten minsten een vijfde van alle leden moet een buitengewone algemene vergadering

samengeroepen worden binnen de 4 weken na de aanvraag.

De uitnodigingen met de volledige dagorde van de algemene vergadering moeten ten minste vier weken

voor de datum van de algemene vergadering aan de leden overgemaakt worden.

Art. 101eder lid kan een punt op de agenda van de algemene vergadering laten inschrijven indien hij drie weken voor de algemene vergadering dit samen met de nodige verantwoording meedeelt aan de secretaris van de vereniging.

Art.11De jaarlijkse statutaire vergadering hoort en keurt achtereenvolgens

-Het verslag van de vorige algemene vergadering

-Het verslag over de werkzaamheden van het afgelopen jaar

-Het financieel verslag

-Het ontslag en de benoeming van bestuurders

-De uitsluiting van een lid

-De omzetting in een vennootschap met sociaal oogmerk

-Bespreekt alle punten die op de dagorde staan

Art. 12Enkel de algemene vergadering kan beslissen wijzigingen aan te brengen aan de statuten, dit volgens de regels van Art. 8 van de wet van 27 juni 1921.

3. Structuur en bestuur

Art. 13De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur die gekozen wordt door de algemene

vergadering uit de leden die hun kandidatuur hebben gesteld.

Voorlopig en tot de verkiezing van de raad van bestuur wordt de vereniging bestuurd door de oprichters-

stichters in artikel 27 aangeduid.

Art. 14De raad van bestuur kiest onder zijn leden een dagelijks bestuur. Dit bestaat uit een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Het aantal leden van de raad van bestuur bedraagt minimum 2 en maximum 10. Indien de ledenlijst slechts 3 leden telt bedraagt het aantal leden van de raad van bestuur minimum 2 leden.

Art.15De duur van het mandaat van de leden van de raad van bestuur is onbepaald.

A t 161-let dagelijks bestuur beschikt over de bevoegdheid de administratie en de financiële verrichtingen te doen die noodzakelijk zijn om de doelstellingen beschreven in arts 3 te verwezenlijken en die volgens de statuten niet nadrukkelijk in de bevoegdheid van de algemene vergadering liggen.

Alle beslissingen van het dagelijks bestuur worden bij eenvoudige meerderheid der aanwezige stemmen genomen en bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 171-let mandaat van de leden van het dagelijks bestuur is kosteloos.

Art. 18Het dagelijks bestuur voert de beslissingen uit van de raad van bestuur en van de algemene vergadering. Het roept de verschillende instanties samen op de door de statuten voorziene wijze en bereidt alle vergaderingen voor. Het is tevens verantwoordelijk voor het verslaan van de vergaderingen en het bijhouden van het boek der notulen.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 190e leden van de raad van bestuur en de leden van de algemene vergadering namen de verplichting' op zich aan activiteiten en alle vergaderingen deel te nemen. Twee opeenvolgende niet-gewettigde afwezig heden betekenen automatisch het verlies van het mandaat of lidmaatschap.

Art. 20Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Art. 21Jaariijks sluit het dagelijks bestuur op 31 december de rekeningen van het verlopen jaar af, welke voorgelegd kunnen worden aan de algemene vergadering.

Art. 22Voor elke transactie kunnen de leden van het dagelijks bestuur gezamenlijk handelend optreden,

4, toezicht

Art. 23De boekhouding en de rekeningen staan onder het toezicht van de algemene vergadering.

5, Ontbinding

Art, 24Alleen de algemene vergadering is gemachtigd de vereniging te ontbinden. Dit geschiedt volgens de bepalingen van art.2a van de wet van 27 juni 1921. In geval van ontbinding mag het bezit van de vereniging slechts overgedragen worden aan een vereniging met gelijkaardig doel.

6, Allerlei

Art. 26Het dagelijks bestuur zal ervoor instaan dat de wettelijke formaliteiten vervuld worden.

Art. 27Tot de eerste statutaire vergadering wordt de vereniging voorlopig bestuurd door: A: Dagelijks bestuur

1: Voorzitter & secretaris : Marie-Agnes Diémé; 9620 Zottegem, Veldweg 7

2: Ondervoorzitter & penningmeester: Stephan Fosse; 9620 Zottegem, Veldweg 7

Gedaan te Zottegem in 4 exemplaren, op datum van 18 september 2013

Marie-Agnes Diémé

Oprichter, voorzitter & secretaris

Tegelijk hierbij neergelegd: oprichtingsakte dd,18/09/2013

Op de laatste blz. van ,Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

b llgor-v

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
TOOGAL DJANGUE

Adresse
VELDWEG 7 9620 ZOTTEGEM

Code postal : 9620
Localité : ZOTTEGEM
Commune : ZOTTEGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande