TOURNESOL

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : TOURNESOL
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 848.386.447

Publication

12/09/2012
ÿþ~

IW~V~IIMIIM~NV~I~I~WINN

*12153630*

11-2e

w ~

ln de bijlagen bij liet Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie vande akte____

-3 SEP, 2012

FiECMTBANK ~ l ;

KOOPMANDEefta GENT E

r;..,.~~ ~

Mod WaM tt.t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2012 - Annexes du Moniteur heJgc

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : (verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting VOF Tournesol

Tussen de ondergetekende natuurlijke personen

1.Goossens Filip, Kattestraat 3 te 9800 Deinze

2. Durieux Pascal, Grote Baan 323 te 1620 Drogenbos

3.Durieux Raymond, Rue Louis Jasmes 20, 6043 Ransart

wordt overeengekomen een vennootschap onder firma te stichten met als maatschappelijke benaming : Tournesol.

en niet als maatschappelijk doel : alle verrichtingen zowel voor eigen rekening als voor rekening van

derden, zowel in binnen als in buitenland, zowel in het groot als in het klein van:

1.Koude bakkerij

2. Krantenwinkel

3.Aan en verkoop voeding in het algemeen

4.Uitbaten lotto-terminal

en met als maatschappelijk kapitaal 1.000

en met de volgende kapitaalsverdeling :

1.Goossens Filip: 500 aandelen, waarvoor 500 euro wordt gestort

2,Durieux Pascal; 499 aandelen waarvoor 499 euro wordt gestort

3.Durieux Raymond: 1 aandeel waarvoor 1 aandeel wordt gestort

De maatschappelijke zetel is gevestigd te : Kattestraat 3 te 9800 Deinze

Als statutair zaakvoerder wordt benoemd ; Pascal Durieux

De Vennoten

artikel 1:

De vennootschap draagt de naam ; Tournesol.

.3£1 . 4qa-

Tournesol

Vennootschap onder tiirme Kattestraat 3, 9800 Deinze

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

artikel 2:

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Kattestraat 3 te 9800 deinze. Die zetel kan binnen het grondgebied van België naar een andere gemeente verplaatst worden door besluit van de zaakvoerders. De zaakvoerders beslissen over het oprichten van bedrijfszetels in het gehele Belgische grondgebied,

artikel 3:

De vennootschap heeft tot doel:

alle verrichtingen zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, zowel in binnen als in buitenland,

zowel in het groot als in het klein van:

1.Koude bakkerij

2. Krantenwinkel

3.Aan en verkoop voeding in het algemeen

4.Uitbaten lotto-terminal

Zij mag alle bewerkingen doen die kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, ondermeer mag zij, mits toestemming van de vennoten, voor eigen rekening de inningen uitvoeren, De vennootschap mag voor eigen rekening of voor rekening van derden aile handelingen verrichten die van aard zouden zijn er de verwezenlijking of de uitbreiding van te bevorderen of te vergemakkelijken; De vennootschap zal dccr middel van inbreng, versmelting, inschrijving of om het even welke andere wijze, mogen deelnemen aan aile andere ondernemingen, verenigingen, vennootschappen, zowel in België als in het buitenland, die een gelijkaardig doel nastreven of waarvan het doel in nauw verband staat met het hare. Bovendien kan de vennootschap alle roerende en onroerende handelingen verrichten en dit zowel in functie van haar activiteit als in functie van het rentabiliseren van haar vermoegen.

artikel 4:

De vennootschap begint op heden en is opgericht voor onbepaalde duur, dewelke eventueel zal beperkt worden ingevolge wettelijke bepalingen terzake. Zij kan steeds ontbonden worden of haar duurtijd kan worden verlengd door een beslissing van de algemene vergadering der vennoten, getroffen wegens de modaliteiten vastgesteld voor de wijzigingen aan de standregelen; zij kan verbintenissen aangaan die haar duurtijd overschrij-iden.

artikel 5:

Het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt en wordt gevormd door de totale nominale waarde van alle door de vennoten onderschreven aandelen. De nominale waarde van ieder aandeel is vastgesteld op 1 E. Het minimumkapitaal is vastgesteld op 1.000 ¬

artikel 6:

Op het ogenblik van de oprichting worden volgende aandelen onderschreven en volledig volstort

,.Goossens Filip: 500 aandelen, waarvoor 500 euro wordt gestort

5.Durieux Pascal: 499 aandelen waarvoor 499 euro wordt gestort

6.Durieux Raymond: 1 aandeel waarvoor 1 aandeel wordt gestort

artikel 7:

De maatschappelijke aandelen zijn ondeelbaar en op naam,

Indien er meerdere eigenaars zouden zijn voor een aandeel, heeft de maat-'schappij het recht de rechten en voordelen hieraan verbonden te schorsen totdat een enkel persoon die reeds als vennoot is aangenomen, zal aange-+duid worden als zijnde eigenaar van het aandeel.

artikel 8:

De maatschappelijke aandelen kunnen niet overgedragen worden aan personen die voor deze overdracht nog geen lid waren van de vennootschap. Voor iedere overdracht tussen vennoten is steeds voorafgaande toestemming van alle vennoten vereist. De aandelen mogen slechts worden afgestaan aan personen die in de vennootschap zullen werken.

tg

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

artikel 9:

Het overlijden van een vennoot heeft de ontbinding van de vennootschap niet ten gevolge. De overblijvende vennoten of een door de eventueel enig over-blijvende vennoot aan te duiden partij moeten de aandelen van de erfgenamen overnemen tegen de waarde per aandeel vastgelegd in de notulen van de laatste Algemene Vergadering de Vennoten, voorafgaand aan het overlijden. Ten dien einde zal de jaarlijkse Algemene Vergadering der Vennoten de waarde van de aandelen bepalen en in de notulen vermelden. Elke vennoot of rechtsopvolger heeft echter het recht zich te laten bijstaan door een erkend bedrijfsrevisor of accountant.

artikel 10:

De vennoten of hun rechthebbenden kunnen in geen geval de verzegeling vorderen van de voorwerpen die tot het vermogen van de vennootschap behoren, noch een inventaris dcen opmaken, noch om het even welke maatregel vorderen die de normale werking van de vennootsohap kan verhinderen;

artikel 11:

Is vennoot van de vennootschap: ieder die zich akkoord verklaard heeft met de standregelen, minstens een aandeel heeft onderschreven, en als zodanig is aanvaard. Aanvraag tot opname als vennoot of onderschrijving van een aandeel betekenen tevens volledig akkoord met de standregelen.

artikel 12:

Over de aanvaarding van een nieuwe vennoot wordt beraadslaagd door de Algemene Vergadering der Vennoten, die moet beslissen met eenparigheid van stemming, der aanwezige leden.

artikel 13:

De .. comparanten zijn voor de duur van de vennootschap benoemd tot zaakvoerders. de macht van de zaakvoerders kan niet zonder wettige reden herroepen worden. De zaakvoerders kunnen vrijwillig ontslag nemen door opzegging aan alle vennoten, zonder dat voor de uitwerking van dit ontslag een statutenwijziging noodzakelijk is.

Iedere ambtsbeëindiging en infunctietreding als zaakvoerder wordt openbaar gemaakt overeenkomstig artikel 74 W.Venn.

artikel 14:

Enkel de zaakvoerders zijn bevoegd om de vennootschap in elke handeling onder de firma te

vertegenwoordigen.

Evenwel is een voorafgaand besluit van de vennoten vereist voor:

1. alle handelingen met betrekking tot onroerende zaken en rechten

2. het aangaan van leningen en het verstrekken van zekerheid ongeacht van welke aard en al of niet ten behoeve van derden, anders dan met financiële instellingen van de vennootschap en binnen de grenzen daartoe door de vennoten gesteld;

3. het aangaan van elke overeenkomst welke de vennootschap verbindt voor een periode langer dan een jaar en/of voor een bedrag welke de 10.000 ¬ overschrijdt;

4. Het verlenen van handtekeniingbevoegdheid aan om het even welke derde.

artikel 15:

Onverminderd hun verplichtingen zich te onthouden van elke rechtstreekse of onrechtstreekse mededinging ten aanzien van hun vennootsohap, zullen de vennoten hun gehele werkkracht besteden aan de zaken van de vennootschap en geen enkel ander beroep of bedrijf uitoefenen tenzij met voorafgaande toestemming van alle andere vennoten.

artikel 16:

De boekhouding van de vennootschap wordt uitgevoerd en haar jaarrekening wordt opgemaakt overeenkomstig de bepalingen van KB 12 september 1983.

, Y ,

Voor

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

artikel 17;

Met de inkomsten van de vennootschap worden alle kosten betaald die verbonden zijn aan de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

artikel 18:

De statutaire Algemene Vergadering wordt gehouden jaarlijks op 30 juni om 10 uur en indien deze dag een feestdag is, op de eerstvolgende werkdag.

Zij zal verslag uitbrengen over de maatschappelijke aangelegenheden, kennis nemen van de jaarrekening, deze goed- of afkeuren en stemmen over de te geven ontlasting aan de zaakvoerders, kennis nemen van de waarde van de aandelen.

artikel 19:

Het maatschappelijk jaar begint op 01/01 en eindigt op 31112 daaropvolgend. Het eerste jaar begint op heden en eindigt op 31/12/2013

artikel 20:

De bepalingen van de artikelen 1832 tot en met 1972 van het Burgerlijk Wetboek, alsmede de bepalingen van de W.Venn. waarvan bij deze statuten niet op geldige wijze is afgewe-'ken, zijn van toepassing. Ingeval van nietigheid van een of meer clausules van deze overeenkomst blijven alle overige bepalingen ervan de partijen tot wet strekken.

artikel 21: keuze van woonplaats

Voor de uitvoering van de statuten, wordt door ieder in het buitenland gedomicilieerde aandeelhouder, bestuurder, commissaris, directeur, vereffenaar, woonstkeuze gedaan in de maatschappelijke zetel, waar alle mededelingen aanmaningen, dagvaardingen en betekeningen kunnen worden gedaan.

Opgemaakt te Deinze op 21/08/2012. in 5 exemplaren, waarvan elke vennoot verklaart er een ontvangen te hebben en waarvan een exemplaar bestemd is voor de registratie.

De vennoten,

Getekend,

Durie ix pascal

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perse(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TOURNESOL

Adresse
KATTESTRAAT 3 9800 DEINZE

Code postal : 9800
Localité : DEINZE
Commune : DEINZE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande