TUINARCHITECTUUR PIETER WYNENDAELE

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : TUINARCHITECTUUR PIETER WYNENDAELE
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 843.204.073

Publication

04/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 21.06.2013, NGL 24.06.2013 13236-0034-013
10/02/2012
ÿþ Mad Wald 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : © 5 ©tj O Benaming

(voluit) : Tuinarchitectuur Pieter Wynendaele (verkort)

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 9830 Sint-Martens-Latem, Grote Moortel 13 (volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

tilt een akte verleden voor Notaris Cécile VANDERCRUYSSEN te Gent op 17 januari 2012, neergelegd ter registratie Gent 2, blijkt dat:

De Heer WYNENDAELE Pieter, geboren te Zottegem op 30 december 1983, ongehuwd, wonende te 9830 Sint-Martens-Latem, Grote Moortel 13.

Nationaal nummer 831230-055-96.

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opricht onder de naam "Tuinarchitectuur Pieter! Wynendaele", met zetel te 9830 Sint-Martens-Latem, Grote Moortel 13, waarvan het maatschappelijk kapitaal; achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR) bedraagt en volledig geplaatst is, verdeeld in honderd, zesentachtig (186) aandelen zonder nominale waarde.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur en begint te werken vanaf heden.

FINANCIEEL PLAN

Voorafgaand aan het verlijden van de oprichtingsakte heeft de oprichter mij een financieel plan overhandigd, ondertekend door de oprichter, waarin hij de financiële structuur van de opgerichte vennootschap verantwoordt.

Dit stuk werd onmiddellijk door mij, Notaris, in ontvangst genomen en voor "ne varietur" ondertekend om bewaard te worden naar het voorschrift van artikel 215 van het Wetboek van Vennootschappen.

De oprichter erkent dat ondergetekende Notaris:

1) hem erop gewezen heeft dat in de door artikel 229, ten vijfde van het Wetboek van Vennootschappen bedoelde geval, namelijk bij faillissement binnen drie jaar na oprichting, het financieel plan moet overhandigd worden aan de rechtbank;

2) hem gewaarschuwd heeft voor de draagwijdte van dit plan, meer bepaald wat betreft de hoofdelijke=

aansprakelijkheid van de oprichter ingeval het maatschappelijk kapitaal bij de oprichting kennelijk ontoereikend

was voor de normale uitoefening van de door de vennootschap voorgenomen bedrijvigheid.

PLAATSING VAN EN STORTING OP HET KAPITAAL

De comparant verklaart en erkent:

1) dat het maatschappelijk kapitaal van achttienduizend zeshonderd euro (18,600,00 EUR) volledig geplaatst is; het is verdeeld in honderd zesentachtig aandelen zonder nominale waarde.

2) dat het volstort is voor de totaliteit, zoals hierna vermeld.

Inbreng in geld

De comparant verklaart inbreng te doen in geld van achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR),; waarvan achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR) volstort, waarvoor hem honderd zesentachtig; aandelen zonder nominale waarde toegekend worden.

Het volstort bedrag van achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR) is bij storting of overschrijving gedeponeerd op een bijzondere rekening, geopend op naam van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid in oprichting, zoals blijkt uit het bewijs van deponering, afgegeven door voornoemde instelling, dat is overhandigd, om te bewaren in de archieven van Notaris Cécile Vandercruyssen. Over die rekening kan: alleen worden beschikt nadat de werkende Notaris aan genoemde bankinstelling het verlijden van onderhavige: akte heeft gemeld.

Verklaring

De ondergetekende Notaris heeft de comparant voorlezing gegeven van artikel 203 van het Wetboek der, Registratierechten, betreffende de bewimpeling van de prijs.

KENNISGEVINGEN DOOR DE NOTARIS

De ondergetekende Notaris heeft de comparant voorlezing gegeven van artikel 1422 van het Burgerlijk Wetboek betreffende de handelingen verricht door een echtgenoot.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, van de perso(o)n(en)

" ----" 9 hetzij P (a)n

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso,: Naam en handtekening.

h II 1I 11111 1 I 1 1IflhIl

*12035266*

bat

aa

Be Sta,

O

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

In verband met de verkrijging van belangrijke vermogensbestanddelen binnen twee jaar na de oprichting heeft de ondergetekende Notaris aan de comparant voorlezing gedaan van artikelen 220-222 en 230 van het Wetboek van Vennootschappen en voorzien van de nodige toelichting ter vervulling van zijn plicht ais raadsman.

De ondergetekende Notaris heeft de comparant voorlezing gedaan van artikel 212 van het Wetboek van Vennootschappen dat bepaalt dat een natuurlijke persoon die enige vennoot is van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid wordt geacht hoofdelijk borg te staan voor de verbintenissen van iedere andere besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid die hij nadien alleen zou oprichten of waarvan hij nadien de enige vennoot zou worden, behalve wanneer de aandelen wegens overlijden aan hem overgaan.

Deze natuurlijke persoon zal niet langer geacht worden hoofdelijk borg te staan voor de verbintenissen van de voornoemde bedoelde vennootschappen, zodra een nieuwe vennoot erin wordt opgenomen of zodra de ontbinding ervan wordt bekendgemaakt.

OVERNEMING VAN VERBINTENISSEN

De comparant verklaart bij toepassing van artikel 60 Wetboek van Vennootschappen dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt, die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf 1 januari 2012.

Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 Wetboek van Vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

I. STATUTEN

De oprichter verklaart dat de statuten van de vennootschap luiden als volgt:

A. NAAM - DUUR - ZETEL - DOEL

Artikel 1. - De vennootschap is als een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht onder de naam: "Tuinarchitectuur Pieter Wynendaele".

Artikel 2. - De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf heden.

De artikelen 39 en 43 van het Wetboek van Vennootschappen betreffende de ontbinding en de opzegging van een vennootschapscontract zijn niet van toepassing.

Behoudens gerechtelijke ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door de buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Artikel 3, - De vennootschap is gevestigd te 9830 Sint Martens-l..atero, Grote Moortel 13.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden In België bij besluit van de zaakvoerder.

Artikel 4. - De vennootschap heeft tot doel:

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, uitsluitend in eigen naam en voor eigen rekening:

Het uitvoeren van grond- en beplantingswerken en het onderhoud ervan, alsook de kweek, aan- en verkoop van bloemen, planten, bomen, alsmede de in- en export ervan. De handel in tuinbouwproducten en tuinbouwbenodigdheden. Dit alles zowel onder vorm van klein- of groothandel.

Het aanleggen en onderhouden van tuinen, parken en het groene gedeelte van sportvelden. Landschapsverzorging. Het snoeien van bomen en heggen.

Het uitvoeren van stedenbouwkundige en tuin- en landschapsarchitectuur. Het uitvoeren van studies en verlenen van advies in verband met stedenbouwkundige planning en landschapsarchitectuur. Het ontwerpen van tuinen en parken, enzovoort.

Het uitvoeren van verhardingswerken en het plaatsen van afsluitingen. Het uitvoeren van tuinconstructies en bouwkundige elementen. Het aanleggen van zwembaden, zwemvijvers en vijvers.

Installatie van tuinverlichting en beregening installaties.

Dit alles in eigen naam of via onderaannemers.

Het bezitten en beheren van vermogen, bestaande uit onroerende goederen, aile zakelijke rechten daarop, onverdeelde rechten daarin, effecten, portefeuillewaarden, meubilair en aile roerende goederen, in speciën, alle intellectuele en andere onlichamelijke rechten, zowel in België als in het buitenland en dit voor eigen rekening.

Onroerende goederen aankopen of verkopen of op andere wijze vervreemden en met zakelijke rechten bezwaren of zakelijke rechten afstaan; gebouwen oprichten of gedeeltelijk verkopen, verhuren, onderverhuren, in erfpacht geven, verkavelen, vruchtgebruik of blote eigendom afstaan.

Roerende lichamelijke en onlichamelijke goederen, waarin begrepen effecten en portefeuillewaarden, al dan niet ter beurze genoteerd, aankopen, invoeren, verhandelen, ruilen, opties nemen.

Het verlenen van administratieve diensten aan andere vennootschappen en personen.

Zich borg stellen voor andere vennootschappen.

Het besturen, begeleiden en adviseren van ondernemingen en vennootschappen, het waarnemen van bestuursmandaten en verstrekken van diensten en prestaties voor derden.

Het uitvoeren of doen uitvoeren in verband met ondernemingen van research op aile technische, marketing en productiegebieden, ondernemingstechnieken en dergelijke, het geven of doen geven van adviezen op het gebied van management, begeleiding, alsmede alle investering, begeleiding en uitvoering ervan, dit alles in de meest ruime betekenis van het woord.

Het nemen van participaties en deelnemingen in andere vennootschappen en ondernemingen, mede om hun bestuur te controleren of er deel in te hebben.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zo in België als in het buitenland.

Dit alles in de meest ruime zin.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in consignatie, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

Zij mag deelnemen in aile ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, ook aanverwant, of die de verwezenlijking van het maatschappelijk doel vergemakkelijken.

in de algemene regel mag de vennootschap alle daden stellen van burgerlijke als commerciële aard, roerende, onroerende, industriële of financiële aard, welke rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk in verband staan met het maatschappelijk doel.

B. KAPITAAL EN AANDELEN

Artikel 5. - Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR).

Het is verdeeld in honderd zesentachtig gelijke aandelen zonder nominale waarde.

Artikel 6. - Het maatschappelijk kapitaal kan eenmaal of verschillende keren worden verhoogd of verminderd bij besluit van de algemene vergadering die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten.

Artikel 7. - De aandelen waarop in geld wordt ingeschreven, moeten eerst aangeboden worden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving. Deze termijn wordt bepaald door de algemene vergadering.

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht van de vennoten.

Op aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals bepaald In de voorafgaande alinea's, kan slechts worden ingeschreven door de in artikel 249 van het Wetboek van Vennootschappen genoemde personen, behoudens instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie vierden van het kapitaal bezitten. Artikel 8. - De aandelen zijn op naam.

Zij zijn ingeschreven in het register van vennoten, In de zetel van de vennootschap gehouden.

Artikel 9. - De aandelen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden en ook niet overgaan wegens overlijden dan met instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie vierden van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld.

Die instemming is evenwel niet vereist wanneer de aandelen overgedragen worden of overgaan aan een vennoot.

De weigering geeft geen aanleiding tot beroep voor de rechtbank.

ingeval van weigering van afstand of van inschrijving van erfgenamen of legatarissen, zuilen de aandelen waarvan de afstand of de overdracht geweigerd werd, moeten ingekocht worden door de andere vennoten en hun waarde zal bepaald worden zoals neergeschreven is in artikel 10.

Artikel 10. - De waarde van een aandeel zal enkel kunnen bepaald worden op basis van de jaarlijkse balans die de afstand of het overlijden voorafgaat.

Artikel 11. - Wanneer effecten (aandelen en andere) in onverdeeldheid aan verscheidene personen toebehoren, kan de uitoefening van de daaraan verbonden rechten worden geschorst totdat één enkele persoon daartoe schriftelijk is aangewezen. Hij oefent ten aanzien van de vennootschap die rechten uit.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

indien een aandeel met vruchtgebruik bezwaard is, en tenzij de vruchtgebruiker en de blote eigenaar één van beiden bij geschrift aanwijzen, worden de aan het aandeel verbonden rechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker, onverminderd de regel bepaald inzake de uitoefening van het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging. In dat laatste geval komt het recht van voorkeur aan de blote eigenaar toe, tenzij tussen blote eigenaar en vruchtgebruiker anders is overeengekomen. De nieuwe aandelen die de blote eigenaar met eigen middelen verkrijgt, behoren hem in volle eigendom toe, maar hij is ertoe gehouden de vruchtgebruiker te vergoeden voor de waarde van het vruchtgebruik waarmee het voorkeurrecht bezwaard is. Indien de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut laat, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen.

De nieuwe aandelen die met eigen middelen door de vruchtgebruiker worden verkregen, behoren hem in volle eigendom toe, maar hl) Is ertoe gehouden de blote eigenaar te vergoeden voor de waarde van de blote eigendom van het voorkeurrecht.

De blote eigenaar kan zich verzetten, bij aangetekende brief aan de vennootschap gericht alsmede aan de vruchtgebruiker, tegen de deelneming door de vruchtgebruiker aan de beraadslaging over de door hem aangewezen agendapunten. In dat geval wordt over die punten tweemaal gestemd achtereenvolgens door de vruchtgebruiker en de blote eigenaar. Op verzoek van de meest gerede partij waaronder de vennootschap zelf, met dagvaarding van de andere betrokken partijen, beslist de bevoegde rechter over de uitvoering van het ene of het andere besluit.

C. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING  TOEZICHT

Artikel 12. - De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten.

Indien er meer dan één zaakvoerder is, vormen zij een college.

De zaakvoerders worden door de algemene vergadering der vennoten bij eenvoudige meerderheid

benoemd, voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten,

aandeelhouders, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon,

aan te dulden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening

van de rechtspersoon.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

Artikel 13. - iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

ledere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte ais eiser of als verweerder.

De vennootschap is verbonden door de handelingen van de zaakvoerder, zelfs indien die handelingen buiten haar doel vallen, tenzij zij bewijst dat de derde daarvan op de hoogte was of er gezien de omstandigheden, niet onkundig van kon zijn; bekendmaking van de statuten alleen is echter geen voldoende bewijs.

Artikel 14. - Enkel in geval de wet het vereist, zal een commissaris benoemd worden. indien een commissaris dient benoemd te worden, zal dit geschieden overeenkomstig artikel 130 van het Wetboek van Vennootschappen.

Indien geen commissaris dient benoemd te worden, heeft ieder vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

D. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 15. - De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de derde vrijdag van juni om 10 uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behcort en die geen wijziging van statuten inhoudt.

Te allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van statuten te beraadslagen en te besluiten.

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan elke vennoot, zaakvoerder en eventuele commissaris ten minste vijftien dagen voor de vergadering, met opgaaf van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. De bij wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, zaakvoerder (en eventuele commissaris), alsook aan de andere personen, die erom verzoeken.

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats van het gerechtelijk arrondissement waar de vennootschap gevestigd is, aangewezen in de oproeping.

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging en met name van de wederzijdse vertegenwoordiging van gehuwden, Kan elke vennoot op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, die zelf vennoot moet zijn.

Overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, kunnen de vennoten éénparig en schriftelijk alle besluiten nemen, die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden. De datum van de aldus genomen besluiten is de datum waarop op de maatschappelijke zetel die ondertekende notulen ontvangen worden die als gevolg hebben dat alle vennoten hun akkoord schriftelijk hebben gegeven.

Artikel 16. - Elk aandeel geeft recht op één stem.

E. INVENTARIS - JAARREKENING - RESERVE  WINSTVERDELING

Artikel 17. - Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt de zaakvoerder de inventaris op, alsmede de jaarrekening, overeenkomstig de artikelen 92, 94-96, 143 en 874 van het Wetboek van Vennootschappen.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt één geheel.

De zaakvoerder stelt bovendien een jaarverslag op waarin hij zijn bestuur verantwoordt. Sedert een juli negentienhonderd zesennegentig geldt deze verplichting niet meer voor vennootschappen, die beantwoorden aan de criteria van artikel 12 § 2 van de Boekhoudwet.

Dit jaarverslag behelst een commentaar op de jaarrekening, waarbij een getrouw overzicht wordt gegeven van de gang van zaken en van de positie van de vennootschap en behandelt inzonderheid de informatie over de punten vermeld in artikelen 92 tot 96 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 18. - Het batig slot dat de balans aanwijst nadat alle lasten, algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen uitgekeerd worden.

Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaalbedrag van de activa zoals blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten:

1) het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

2) behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

Elke uitkering die in strijd is met deze bepaling moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering te hunne gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig van konden zijn.

Van deze winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt als dividend onder de vennoten verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen.

Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd.

F. ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 19. - Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meerdere vereffenaars benoemen of ontslaan.

Artikel 20. - De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vernield in de artikelen 186, 187 en 188 van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit.

G. KEUZE VAN WOONPLAATS

Artikel 21. - Alle zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars, die hun woonplaats in het buitenland hebben, worden geacht voor de hele duur van hun taak woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun aile dagvaardingen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap en de verantwoordelijkheid van hun bestuur en hun toezicht.

Ii. BEPALINGEN VAN TOEPASSING INGEVAL DE VENNOOTSCHAP SLECHTS EEN VENNOOT TELT Artikel 22. - Alle bepalingen van onderhavige statuten zijn toepasselijk wanneer de vennootschap slechts

één vennoot telt in zoverre ze niet strijdig zijn met de hierna gestelde regels betreffende de éénhoofdigheid. Artikel 23. - Tot de overdracht van een geheel of een gedeelte van zijn aandelen wordt door de enige

vennoot alleen beslist.

Artikel 24. - Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden en wordt artikel 344 van het Wetboek van Vennootschappen toegepast.

Artikel 25. - Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

Indien de enige vennoot erfgenamen of legatarissen nalaat zijn de beperkingen van de overgang van aandelen in eigendom bepaald of toegestaan in artikel 249 van het Wetboek van Vennootschappen of in deze statuten niet van toepassing.

Komen er meerdere erfgenamen of legatarissen op, onverminderd hetgeen hiervoor bepaald is In artikel 11 omtrent de rechten van de vruchtgebruiker, worden de aan de onverdeelde aandelen verbonden rechten geschorst totdat één enkele persoon schriftelijk is aangewezen ais eigenaar van het aandeel ten aanzien van de vennootschap. Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Artikel 26. - De overgang van het vruchtgebruik op aandelen na overlijden van de enige vennoot is niet beperkt door de voorschriften die bepaald zijn door of krachtens artikel 249 van het Wetboek van Vennootschappen.

De rechten van de vruchtgebruiker worden geregeld in artikel 11 van de statuten.

Artikel 27. - Indien de enige vennoot besluit tot kapitaalverhoging in geld is artikel 7 van deze statuten niet van toepassing.

Artikel 28. - indien geen zaakvoerder is benoemd heeft de enige vennoot van rechtswege aile rechten en verplichtingen van een zaakvoerder. Zowel de enige vennoot als een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden.

Artikel 29. - indien een derde tot zaakvoerder is benoemd, zelfs in de statuten en zonder beperking van duur, kan deze te allen tijde ontslagen worden door de enige vennoot tenzij hij benoemd is voor een bepaalde duur of voor onbepaalde duur mits opzegging.

Artikel 30. - Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij bij een verrichting een tegenstrijdig belang heeft met de vennootschap, kan hij de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen In een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

Hij is gehouden, zowel ten aanzien van de vennootschap als van derden, tot vergoeding van de schade diie voortvloeit uit een voordeel dat hij zich ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben bezorgd.

Artikel 31. - Zolang de vennootschap geen commissaris heeft en een derde zaakvoerder Is, oefent de enige vennoot aile bevoegdheden van de commissaris uit zoals bepaald in artikel 14 van de statuten.

Zolang de enige vennoot ook zaakvoerder is en geen commissaris benoemd werd, bestaat geen controle in de vennootschap.

Artikel 32. - De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

iX

Voor- behouden aan het Belgisch Staatshlad

~1

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene

vergadering niet te worden nageleefd, onverminderd de verplichting een bijzonder verslag op te maken en in voorkomend geval openbaar te maken volgens de voorschriften van de wet.

Is er een externe zaakvoerder benoemd, dan neemt deze deel aan alle algemene vergaderingen, zelfs wanneer hij ze zelf niet heeft bijeengeroepen. Te dien einde is de enige vennoot verplicht de zaakvoerder me aangetekende brief op te roepen met opgave van de agenda. Laatstgenoemde formaliteit moet niet vervuld worden wanneer de zaakvoerder bereid is aan de vergadering deel te nemen. Van deze instemming wordt melding gemaakt in de notulen. In ieder geval wordt de vergadering voorgezeten door de enige vennoot.

Artikel 33. - Zelfs wanneer de zaakvoerder de enige vennoot is kan hem kwijting verleend worden bij beslissing van de algemene vergadering na goedkeuring van de jaarrekening.

111. OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

1. Eerste boekjaar:

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot en met 31 december 2012.

2. Eerste gewone algemene vergadering:

De eerste gewone algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar 2013.

3. Benoeming zaakvoerder:

Wordt tot zaakvoerder benoemd voor onbepaalde tijd: de Heer Wynendaele Pieter. Hij is niet statutair. Zijn

ambt is onbezoldigd.

Voor gelijkvormig ontledend uittreksel.

"

Cécile Vandercruyssen,Nntmdu

Tegelijk hiermee neergelegd : -afschrift PV.

]~o

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd rechtspersoon ton aanzien van derden te vertegenwoordigen

Vesp : Naam en handtekening

Coordonnées
TUINARCHITECTUUR PIETER WYNENDAELE

Adresse
GROTE MOORTEL 13 9830 SINT-MARTENS-LATEM

Code postal : 9830
Localité : SINT-MARTENS-LATEM
Commune : SINT-MARTENS-LATEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande